Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by The Wolf on 6 Jan 2020 07:49
558 Views 4 Comments
13
vote

Watched films in 2020

Sort by: Showing 15 items
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 1457 Average listal rating (829 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.6
22.2.
Netflix

Uusintakatselu.

Vähän eri elokuva kolmekymppisenä, kuin siinä kuuden- seitsemäntoista tienoolla. Kyllä sitä toki osaa ihailla huoletonta heittäytymistä, mutta samalla surullista katsoa näköalatonta tulevaisuuden haaskaamista. Dynaaminen kuvaus ja editointi sekä varsin mainio ja luonnollinen nuorisojoukko tekevät dokumentinomaisen elokuvan, joka vie täysillä mukaansa. Soundtrackin ja kuvan sovittamisesta nyt puhumattakaan.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 702 Average listal rating (503 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
20.2.
DVD

Kokemusta voisi varmaan kuvailla fyysiseksi. Iskut tuntuvat, kasvot vääntyvät mahdottomiin asentoihin ja lopussa on uupunut. Juonellisesti käytännössä yhdentekevä, mutta tällä muodolla sanoisin, että niin pitääkin. Yksinkertaisesti upeat taistelukoreografiat kuljettavat hengästyttävästi hommaa eteenpäin muodostaen tällä oman visuaalisen kerrontatavan, vähän kuin Hard Boiledissa (ilman sitä joinkuin uskottavaa dramatiikkaa), jota olen itse luonnehtinut väkivallan baletiksi. Jollain perverssillä tavalla tuo myös mieleen tarinattomat visuaalisuuteen painottavat dokumentit.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 731 Average listal rating (410 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.3
18.2.
Bluray

Uusintakatselu.

Aidoimpia surun, kestämisen ja epäilyksen sekä lämpimän ja luottavaisen avioliiiton kuvauksia, mitä on. Loppu ei tietysti enää toisella kerralla yllätä, mutta musertava se yhä on.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 401 Average listal rating (258 ratings) 7.2 IMDB Rating 6.9
Zombi 2 (1979)
17.2.
Bluray

Uskoisin, ettei ihan huimia rahasummia ollut käytettävissä, mutta innovatiivisuus ja raaka taito tekevät ihmeitä. Kameratyö ja käytännön tehosteet ovat mahtavia. Apokalyptisen tunnelman luominen loppumetreillä on huimaa. Pelko kansakunnan tuhosta on niin käsin kosketeltavaa, että hirvittää. Äärimmäisen nautittava, vaikkei mitään sanottavaa olekaan ja on toki vähän hassu tarinankuljetuksessaan, mutta väliäkö tuolla.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1125 Average listal rating (722 ratings) 6.9 IMDB Rating 7
The Host (2006)
15.2.
DVD

Satiiri on kovin paikkaansa sidottua ja hienosti peiteltyä, eikä kaikkineen varmasti aukea ilman perehtymistä, mikäli heikäläinen yhteiskunta on vähääkään vieras. Amerikkalaisten epäluotettavuus toki on universaali teema. Ulkopintaisesti vimmaisen mainio hirviöelokuva. Pinnan alla, em. lisäksi, perin outo komedia sekä yllättävän perinteinen perhedraama. En kyllä muista, koska olisin viimeksi nauranut näin kovaa tyttärensä menetystä surevaa isää, tämän sisaruksia ja heidän isänsä. Tai ammattilaisjousiampujan kohtalokasta jäätymistä.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3992 Average listal rating (2561 ratings) 7.5 IMDB Rating 8
The Exorcist (1973)
14.2.
Bluray

Uusintakatselu.

Teatteriversio

Nyt meni ihon alle syvemmälle, kuin koskaan ennen. Tällä kerralla tuli mukaan aika yllättävä uusi kulma. Tyttäreni on todella pitkään kärsinyt rajuista, sanotaan vaikka "käytöshäiriöistä", joiden väsyttämänä voi Manaajan tulkita, loputtomien muiden tulkintojen lisäksi, vaikka symboliseksi autismin kuvaukseksi. Väsyneen äidin näkökulmasta erityisesti. Yhäkin toimii myös suoraviivaisena kauhutarinana kovemmin, kuin luultavasti mikään muu näkemäni. Toki myös muutenkin kautta linjan viimeisen päälle mahtava.

Näin nyt teatteriversion ensimmäisen kerran ja onhan tuo nyt vieläkin selvempää, kuinka hölmöjä lisätyt kohtaukset (ja varsinkin kuvalisäykset) pidennetyssä versiossa enimmäkseen ovat.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 108 Average listal rating (79 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.7
Uncut Gems (2019)
8.2.
Netflix

Kermode ja Mayo sanoivat tämän olevan elokuva, jonka aikana ei vain voi nukahtaa. Vauhti on niin hurja ja kaaos jatkuvasti päällä, että allekirjoitan tämän. Kuin myös sen, että hype tosiaan on totta - Adam Sandler on loistava.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 172 Average listal rating (129 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.6
Mandy (2018)
8.2.
Netflix

Komean näköistä tajunnanvirtasekoilua, jossa tuskin kukaan muu, kuin Nicolas Cage olisi yhtä kotonaan. Mainot musiikit painostavat myös hetkinä, jolloin kuvasto ei.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 340 Average listal rating (240 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.6
Parasite (2019)
3.2.
Teatteri

Pitkästä aikaa elokuva, joka veti sanattomaksi. Pää on kyllä täynnä keskeneräisiä tunteiden kuvajaisia, joita ei saa sanoiksi jäsenneltyä. Mestariteos. Yhteiskuntasatiirina ei sorru pienimmissäkään määrin osoitteluun tai paatokseen. Katsojan on itse peilattava oman näkemyksensä kautta hahmojen tekojen oikeudellisuus tai persoonan laatu. Melko pitkälle toki pääsee varmasti vain seuraamalla hillityn hauskaa huijarikomediaa. Kuvaus- ja editointityö on lumoavaa. Spoilereiden vuoksi en kerro hahmokehityksestä (enkä kyllä tarinastakaan) muuta, kuin että erityisesti Song Kang-hon näyttely on mieletöntä, kuinka silmistä paistaa todelliset tunteet eleettömien kasvojen takaa. Näyttely kautta linjan muutenkin erinomaista. Niin kuin kaikki muukin.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 549 Average listal rating (359 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.4
1.2.
Yle Areena

Vaikka tarina on tuttu, on paranoia niin hienovaraisesti rakennettu, että hyvin pian alkaa kyseenalaistamaan keskeisten hahmojen mielenterveyden tilan. Vekkuli kuvaus tukee tätä epätietoisuutta. Konformismia ja tämän kautta ihmisen tyhjyyttä käsitellään jopa hienommin, kuin alkuperäisessä. Lopussa on ankeus maksimoitu niin taidokkaasti värien käytöllä ja kirjaimellisesti hymyn hyytymisellä, että se kylmää tosissaan.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
27.1.
Tallenne

Dustin Hoffman -imitaattori yhdessä blondatun Big Ed Hurleyn kanssa kaappaavat matkustajajunan ja Steven Seagal kaksirivisessä puvuntakissaan pelastaa Vapaan Maailman. Ei millään löydä samaa energiaa, kuin meriseikkailu, mutta on tälläkin toki hetkensä.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 586 Average listal rating (425 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.4
Moonlight (2016)
15.1.
Netflix

Tässä näkyy paitsi isosti Wong Kar-Waita ja Truffaut'a, myös hervoton määrä tunnetta (esikuviensa lailla). Yksinkertaisesti liikuttava.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 300 Average listal rating (210 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.8
7.1.
Bluray

Uusintakatselu.

Rakkaudella tehty kunnianosoitus toimii mainiosti myös omilla arvoillaan. Suomennos on varmaan kaunein, jonka pystyn lonkalta heittämään.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
6.1.
Teatteri

Laiska. Näyttää juuri siltä, mitä Disneyn pamput olettavat fanien haluavan. Ei oikein johda mihinkään ja mitä enemmän mietin tätä jälkikäteen, sen huonommalta se tuntuu. Toimintakohtauksetkaan eivät jaksaneet innostaa. Edellistä pidin.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 271 Average listal rating (197 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.2
5.1.
Netflix

Uusintakatselu.

Lainaan itseäni teatterin jälkeen:

"Ulkona jyllää apokalypsi täydessä vauhdissa, tuskainen ja tappava tartuntatauti leviää hetkessä ja jotain selittämätöntä pahaa on lähistöllä, mutta pelottavinta on ihminen itse. Ulos ei uskalla mennä ja sisällä ei uskalla olla. Hyvin pitkälti jokainen teko, kaikki toimet ovat uskottavia ja täten erittäin realistisia, joita näyttelijät hienosti hoitavat. Kauhu rakentuu hitaasti ja paranoidisti ilman lapsellisuuksia ja helppoja säikyttelyjä. Nuorison epäuskoisen hämmentynyt pärinä lopputekstien tullessa viimeistään vakuutti ratkaisuiden olevan oikeita."

Ilman ennakkomielikuvia- tai odotuksia sekä elokuvan ollessa vielä ihan muistissa, näyttäytyy tämä vähän erilaisena. Symboliikka, hahmojen motiivit ja syy-seuraus aukeavat tietenkin selvemmin. Harvinaista on kohdallani, että kotikatselun myötä elokuva paranee entisestään, mutta näin kävi. Tunnin mittaisesta sähkökatkosta huolimatta, kesken loppukähinöiden. Tunnelma on yhä niin tiivis, että vaaditaan voimasanoja sen kuvailuun.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom

Added to
Related lists

Elokuvapäiväkirja 2020
41 item list by Darth Brutus
14 votes 4 comments
r04n1ez's 2020 movie diary
36 item list by r04n1ez
12 votes 2 comments
Watched in 2020
2 item list by jenndubya
2 votes
CT's Watched in 2020
108 item list by cteddiesgirl
7 votes
Films Watched in 2020| Bml93
24 item list by Bml93
6 votes
Movies Watched in 2020
28 item list by CD Smiles
8 votes
A New Decade! A New Year! Movies Watched In 2020
73 item list by AKB48Fan
14 votes
Watched In 2020
29 item list by Ultimo
18 votes
Watched in 2020
17 item list by Blonde
10 votes 6 comments
Watched in 2020
20 item list by lit_sp0715
4 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for