Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by The Wolf on 5 Jan 2024 09:11
802 Views
16
vote

Watched films in 2024

Sort by: Showing 19 items
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 2214 Average listal rating (1419 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.5
The Wolf's rating:
People who added this item 3136 Average listal rating (2123 ratings) 8 IMDB Rating 8.1
20.2.
Blu-ray

Uusintakatselu.

Clint Eastwood on vanha rasisti, jota vituttaa kaikki. Erityisesti kaikki ulkomaalainen ja ulkomaalaistaustaiset ihmiset. Kunnes oppii elämästä hmong-naapuriensa avulla. Periaatteessa sentimentalistista satuilua, mikä nyt osuu, koska oon jo vanha, mutta äkäisen kyrvän kaari ei tietyissä nyansseissaan kuitenkaan ole ihan noin yksoikoinen, vaan ihan uskottava ja noh - tavallaan liikuttava. Eastwoodin kiukkuinen murina ja lämpimän rasistiset herjat hymyilyttävät. Hollywoodin rapistuminen tulee väkisinkin katsellessa mieleen, sillä vaikka Gran Torino on ainakin mun näkökulmasta vielä uusi elokuva, ei sitä enää sellaisenaan saisi tehdyksi.
The Wolf's rating:
18.2.
Blu-ray

Cannonin tuottama jatko-osa on iloista ja rehtiä roskaa vailla mitään aiettakaan jarrutella miettimään, oikeastaan mitään. Jengiläiset nykyajassa, siis valmistumisajankohdassa, ovat totta kai huomaamattomasti post-apo-varusteissa. 101 Filmsin tekstittämätön BD hukkasi muminan alle varmaan jotain oleellista, mutta mahdoton tästä oli olla pitämättä.
The Wolf's rating:
People who added this item 310 Average listal rating (182 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.5
10.2.
Blu-ray

Ihastuttavan vapaakulkuinen ja aidon samastuttava kuvaus miehisestä ja yllättävästäkin ystävyydestä, ikäeroista ja asemista huolimatta. Myös lopulta tunteettomasta vastuunkannosta, leipiintyneenä ammattilaisena. Jack Nicholsonin parhaita rooleja.
The Wolf's rating:
People who added this item 2206 Average listal rating (1431 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.4
4.2.
Blu-ray

Uusintakatselu.

Aika tuttu on jo, mutta suuria tunteita ja ajattelun aiheita tarjoaa vielä 19 vuoden ja ihan muutaman katselun jälkeenkin.
The Wolf's rating:
People who added this item 290 Average listal rating (160 ratings) 7 IMDB Rating 6.5
Maniac (1980)
3.2.
Blu-ray

New York -sleazen pahamaineinen legenda on minusta aivan vakavasti otettava traumatisoituneen mielen kuva, josta varmasti olisin saanut enemmänkin irti, mikäli olisin saanut mahdollisuuden siihen keskittyäkin. Päähahmo, jonka murhailua ja tunnontuskia seurataan, on vähemmän viehättävä ilmestys, mutta samalla oudon kiinnostava tapaus. Vähän kuin itse pimeä ja räkäinen elokuvakin, 16 millisen filmin loistossaan. Tom Savinin tehosteet totta kai kultaa. Slasheristä puhuminen on vähän harhaanjohtavaa (88 Filmsin BD:kin on osa Slasher Classics -sarjaa), sillä Maniac on enemmänkin sitä vaivaannuttavan realistista murhaajan seuraamista vailla viihteellistämistä, saati paha saa palkkansa -aspektia, minkä Henry: Portrait of a Serial Killer myöhemmin teki aikalailla ylittämättömästi.
The Wolf's rating:
People who added this item 2800 Average listal rating (1761 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.2
27.1.
Blu-ray

Uusintakatselu.

Joka kerta aina vaan kovemmin ja kovemmin iskee hän. Henkilökuvana ja ihan elokuvallisena taidonnäytteenä aivan sitä kirkkainta kärkeä. Ajaton ja menneeseen elokuvaan syvään kumartava, mutta tyystin omansa, modernin klassikon perikuva. Perimmäinen ahneus ja hyväksikäyttö inhottavien, mutta auttamattoman karismaattisten ihmisten toimintaa ohjaavana tekijänä tarjoaa kiehtovaa henkilökuvaa sekä allegoriaa kokonaisen kansakunnan uudelleensynnylle. Synkkä kuvajainen ei epäinhimmilstä päähahmojaan, eikä suoraan tuomitsekaan. Näiden toiminta tekee sen ilman soosoottelua. Voi joku katsoja toki näitä ihaillakin. Ilmeisimpien Sierra Madren aarre -vaikutteiden ohessa muistuttaa mua etenkin, miten Kuin raivo härkä käsitteli päähahmoaan. Näin neljännelläkin katselulla pitäydyn toteamuksessani, että Daniel Day-Lewisin roolityö on sekin parhaimpia koskaan.
The Wolf's rating:
People who added this item 2841 Average listal rating (1683 ratings) 7.6 IMDB Rating 8
27.1.
Blu-ray

Uusintakatselu.

Hiukan päälle kolmituntinen elokuva pitää esittelyvauhtia päällä johonkin puoliväliinsä saakka, jolloin tuntuu aikaa kuluneen korkeintaan vartin. Eepokseen pyritään ja siinä enimmäkseen onnistutaan virheettömästi, mutta loppupuolella nuoruuden innokkuus ja käytännössä rajattomat resurssit näyttäytyvät vähän epätoivotusti, joskaan ei nyt häiritsevästi. Yksinäisyydestä ja epäonnistumisista ihmissuhteissa puhuu niin, että osuu ja kirpaisee.
The Wolf's rating:
People who added this item 5 Average listal rating (2 ratings) 5.5 IMDB Rating 6.2
26.1.
Blu-ray

Jotain jää puuttumaan väkivaltaisessa ja vähän väärälläkin tavalla tunteettomassa elokuvassa. Kovasti yrittää peilata ajan tunnelmia tylyyn ja järjettömään puuhasteluun, mutta tarinallisesti olisi voinut tarjota muutakin tartuntapintaa.
The Wolf's rating:
25.1.
Blu-ray

Cronenberg jr jatkaa valitsemallaan linjalla (samalla vakuuttaen että yhdessä etenkin Julia Ducournaun kanssa, on tällä kentällä vielä odotettavaa tulevaisuudessakin) identiteettikriisien kanssa, muttei millään toisinnolla kuitenkaan. Satiirinen puoli nousee esiin, miten olemme länsimaisina ihmisinä valmiita sulkemaan silmämme lomakohteen paikallisten oloilta ja kulttuurilta oman kivan vuoksi. Sielunmaisemakuva ei tässäkään ole ihan helppoa viihdykettä ja hälyttävää on, miten todentuntuiselta tuntuu ajatus tavallisen ihmisen olevan valmis tekemään ikävyyksiä, kun ei ole pelkoa todellisesta vastuunkannosta. Lain edessä, sisin ei välttämättä ole enää entisensä.
The Wolf's rating:
People who added this item 106 Average listal rating (76 ratings) 7 IMDB Rating 6.5
23.1.
Blu-ray

Brandon Cronenberg vakuuttelee olevansa isänsä poika häiriintyneellä sci-fi -tarinallaan, jossa yksinkertaistetusti palkkamurhaaja ottaa etänä kohteen kehon haltuunsa työvälineeksi. Pelkkää menestystä tällä ei saavuteta, jolloin päästään muun muassa mielekkäisiin indetiteettipohdintoihin, joita ei katsojalle väkisin syötetä. Todella hienot käytännön tehosteet ovat kirsikka kakun päällä. Epäuskoisen huuruinen tunnelma jää leijailemaan lopputekstien jälkeenkin.
The Wolf's rating:
People who added this item 1710 Average listal rating (1158 ratings) 7 IMDB Rating 7.3
Cape Fear (1991)
20.1.
Blu-ray

Uusintakatselu.

Martin Scorsesen uusversio on sinänsä hyvinkin onnistunut, sillä se päivittää teemoja ja hahmojen motiiveja omakseen, vaikkei se aina elokuvan eduksi laadun puolesta olisikaan. Kuten nyt olettaakin, ne vähemmän toimivat ratkaisut alkuperäiseen nähden korostuvat, vaikkei mitään varsinaista vikaa elokuvassa olekaan. Paitsi Juliette Lewis, joka on raskaampi, kuin koskaan. Robert De Niro on Robert Mitchumiin nähden supersankarielokuvan pahis ja se ei mun näkökulmastani ole elokuvan uskottavuuden kannalta eduksi.
The Wolf's rating:
19.1.
Blu-ray

Minä kun en ole honkkarikohnotuksessa päässyt edes alkuun, onnistuu The Story of Ricky tuottamaan sellaisen katselukokemuksen, ettei kovin usein vastaan tule. Itsetietoisen absurdi ja ehdottoman villi splatterkomedian ja tappeluelokuvan yhdistelmä on pelkistetyssä vankilamiljöössä, kuin lavasteettomalla teatterilavalla tapahtuva ääriväkivaltainen ja melkein uskottava kaaos. Typerä huumori naurattaa.
The Wolf's rating:
People who added this item 803 Average listal rating (556 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.5
Evil Dead (2013)
18.1.
Blu-ray

Uusintakatselu.

Uusversion tarpeellisuuden voidaan tietty helposti kyseenalaistaa, mutta valmiina sen arvoa ei pysty. Paikoin aika häijy elokuva ontuu ainoastaan pienissä nyökkäyksissään alkuperäiselle (joita tuskin edes huomaa ellei sitä ole nähnyt yhtä monesti kuin esimerkiksi minä) sekä Kuolleiden kirjan käyttämisestä liiaksi ekspositio-välineenä vähän joka käänteessä, jolloin ei ihan katsojana tule tunne, että älykkyyteeni luotetaan. Mutta nämä tosiaan ovat pieniä vikoja, eikä mikään närkästyttänyt samalla tavalla, kuin BD:n käännös gasoline-sanalle muotoon kaasu. Useammin kuin kerran.

On yhdentekevää, puhutaanko uusintaversiosta, jatko-osasta tai molemmista. Kaava on sama tuttu, suunta ja tapa eroavat niin, että helpompi nähdä omanaan. Eikä turhia tukeudu menneeseen. Vakavampi luonteeltaan, muttei iloton tai edes huumoriton. Ei alkuperäisestäkään paljoa huumoria ehtinyt löytää ennen, kuin tuli tutuksi. Tehosteet ovat vissiin tulipalojuttuja lukuunottamatta käytännön tehosteita ja varsin hyvännäköisiä ovatkin. Suoraviivainen, tehokas ja osaa olla myös sopivan lyhytkestoinen sekä keskittyy enimmäkseen oleelliseen. Eli erilaisiin tapoihin satuttaa ihmistä näyttävästi. Huumeriippuvuuden rinnastus demoneihin on erinomainen idea. Taivaalta sataa verta, which is nice.
The Wolf's rating:
People who added this item 505 Average listal rating (315 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.7
Cape Fear (1962)
14.1.
Yle Areena

Uusintakatselu.

Cape Fear on minulle niitä elokuvia, joka vain jää mieleen ja vahvasti. Olen nähnyt sen kahdesti aiemmin, viimeksi 2010, ja vaikkei nyt jokainen yksityiskohta tarkkaan mielessä ollutkaan, keskeisimmät kohdat senkin edestä. Katselun miellyttävyyteen tämä ei alenevasti vaikuta. Uusversiosta en taas muista oikeastaan mitään ja sen katselu kiinnostaa siinä mielessä hyvinkin paljon.

Mallikkaan tiivis ja erinomaisesti tahditettu jännäri nojaa vahvasti Robert Mitchumin roolityön varaan. Hyvä siihen on toki nojata. Hahmo on yksinkertaisen paha, mutta uskottavalla tavalla. Vaara huokuu ilman suurta tai erillistä taustoitustakin. Jännäilyn ohessa elokuva tarjoaa pätevää pohdiskelualustaa, missä vaiheessa tolkun ihminen pistää lain ja moraalin syrjään perheensä suojelemiseksi ja kuinka elää päätöstensä kanssa.
The Wolf's rating:
People who added this item 2035 Average listal rating (1259 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.9
Boogie Nights (1997)
13.1.
Blu-ray

Uusintakatselu.

Olen oikeastaan aivan rakastunut Boogie Nightsin kerrontaan, tekniseen toteutukseen ja etenkin sen katseluun. Helposti ja mieluusti katselisi useamminkin, ihan jo koska 2,5-tuntinen elokuva on katsottaessa kuin puolituntinen. Nousu ja tuho (+ kaikki ei olekaan ihan päin persettä -lopetus) -tarina vain on vähän liikaa esikuvissaan kiinni ollakseen riittävän omaperäinen ja näin voidakseen kokonaisuutena nousta sille pykälälle, mitä sen välitön nautittavuus jo onkin. Varsinkin kun verrataan sitten Paul Thomas Andersonin myöhempiin elokuviin, mikä väistämättä nyt tulee tehtyä.
The Wolf's rating:
People who added this item 5 Average listal rating (2 ratings) 6 IMDB Rating 6.6
Savage Three (1975)
7.1.
Blu-ray

Karismaattinen mulkku tylsistyy kuoliaaksi hi-tech työssään tietokoneiden kanssa ja alkaa jekkuilemaan. Työbestikset innostuvat myös ja tämä mulkkukolmikko ryhtyy huolella aina vain pahempiin tekoihin. Väkivaltajaksoissa on ilkeä tunnelma, mikä vain korostuu päämulkun täydellä välinpitämättömyydellä. Empatiakyky ilmeisesti kuollut hitaan henkisen kuolemansa mukana tylsässä työssä ja ankeassa avioliitossa. Ei Savage Three kai varoita, että kuka tahansa voi tylsistyttyään muuttua yht'äkkiä sadistiksi, mutta tarjoaa tällä kiinnostavia pohdintoja, muutoin kun ei motiiveille mitään selityksiä anneta. Moralisoinnista nyt puhumattakaan. Poliisikin pääsee poikain jäljille, mikä on tarinallisesti selvää, mutta tuottaa myös pienehköä epätasaisuutta sen verran, ettei se ilkeä tunnelma leiju aivan koko elokuvan yllä.
The Wolf's rating:
6.1.
Blu-ray

Uusintakatselu.

Lucio Fulcin maaseutu-giallo on yhtälailla kiinni "vakavasti otettavan" italoelokuvan perinteissä. Kauniissa kuvissa on nuorisokuvaa ja askeettisten olojen kasvattien sekä vähän kaupunkiakin nähdeinen ristiriitoja. Taikausko, ennakkoluulot ja oman käden oikeus ovat nekin uskottavaa ajan- ja paikankuvaa ja katolisen kirkon kuviossakin on jotain mätää. Kuuluisa ja imitoitu pieksentäkohtaus on todella julma ja jopa vähän vaikea katsoa, vaikka toteutukseltaan taasen niin hieno, ettei voi olla katsomatta. Epämiellyttävä kuvasto muutenkin iskee johonkin hermoon, kun sillä ei mitenkään mässäillä ja koska ulkomuoto elokuvalla tosiaan keskimääräistä gialloa huomattavasti kauempana roskaisuudesta. Tarinan mukana tuomat ruumiit ovat nuorten poikien, eikä giallo-trooppien vastaisesti näytetä tappotyöstä kuin seuraus. Hirvityksiin saa reagoida rauhassa koko kylä, jolloin saadaan lisää sekä epäilyttävää että inhimmillistä käytöstä. Murhaajan henkilöllisyys ei lopulta suurena yllätyksenä tule, millä ei nyt väliäkään ole, mutta motiivit osuvat nekin hermoon ja näin jää teemat poikkeuksellisena hyrränä päähän pyörimään. Ainakin alhaiseksi B-elokuvaksi. Uusinnalla nopeat leikkaussiirtymät tehokeinona ja hahmogalleria eivät aiheuta enää ihmetystä, vaikka vajaan viiden vuoden takaa ei nyt ihan kokonaan muistissa ollutkaan.
The Wolf's rating:
People who added this item 102 Average listal rating (74 ratings) 5.1 IMDB Rating 5.7
5.1.
Blu-ray

Paul McCartneyn näköinen Vietnam-veteraani on ehkä traumatisoitunut, ehkä vittuuntunut tai tylsistynyt ja päätyy tappamaan inhottavia tyyppejä räkäisessä New Yorkissa. Inhottavia tyyppejä ei varsinaisesti käy sääliksi. Rehellinen eksploitaatio on muotona oikea yksinkertaiselle vigilante-kertomukselle, eikä moraalipohdintojen kanssa sotkeudu kengännauhoihinsa vaikka ekan Väkivallan vihollisen tavoin. Täysin vailla yhteiskunnallista ulottuvuutta aikaansa ei toki ole (kaupungin rikosongelmat, epäluotettavat poliitikot, väkivalta TV:ssä ja luonnossa), mutta ei yritä ylevöittää itseään sillä. Liekinheitin ei ole aivan yhtä merkittävässä roolissa, kuin kaikki nämä vuodet oletin.
The Wolf's rating:

Ei lyhäreitä tai dokumentteja. Paitsi jos siltä tuntuu.

Added to
Related lists

My Anime List
8 item list by Peter
19 votes 1 comment
20 From 70. My Favorite Films From The Year 1970
20 item list by The Mighty Celestial
13 votes 2 comments
20 From 71: My Favorite Movies Of 1971
20 item list by The Mighty Celestial
9 votes 3 comments
35 From 2: My Favorite Films From 2002
35 item list by The Mighty Celestial
6 votes 2 comments
35 From 00: My Favorite Films From The Year 2000
35 item list by The Mighty Celestial
6 votes 1 comment
35 From 3: My Favorite Films From 2003
35 item list by The Mighty Celestial
6 votes 2 comments
35 From 1: My Favorite Films From 2001
35 item list by The Mighty Celestial
5 votes 1 comment
20 From 77: My Favorite Films Of 1977
20 item list by The Mighty Celestial
5 votes 3 comments
20 From 79: My Favorite Films Of 1979
20 item list by The Mighty Celestial
18 votes 3 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from The Wolf