Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Nosoki on 1 Jan 2020 02:59
565 Views No comments
24
vote

Watched in 2020

Sort by: Showing 1-50 of 57
Decade: Rating: List Type:
Add items to section

Maaliskuu

People who added this item 148 Average listal rating (97 ratings) 5.3 IMDB Rating 6.4
27.3.

NATIONAL JOE DAY 2020

Päivän juhlahumun päätti Bud Spencerin tähdittämä komedia, jossa könsikäsuimarimme esittää länsimaalaista banaanikauppiasta, joka ei ymmärrä kapitalistisen elämän konsepteja, kuten rahaa, seurustelua tai omistusoikeutta. Meno on hidastempoista ja tympeää, mutta jokin tällaisessa vain viehättää. Huumori on harvoin millään tavalla hauskaa, mutta Banaani Joen tapauksessa hauskuus tulee oikeastaan siitä, että katsoja saa ajatella, miten joku on oikeasti kehdannut joskus ajatella tällaisen naurattavan ketään. Avokämmen korvalehdelle -yleistunnelmaa täydentää rento musiikki, joka saa kaiken tuntumaan jokseenkin rauhoittavalta. Siksi tällainen kama sopiikin erinomaisesti iltaan tai yöhön.

Leffan katsominen toi myös hyvällä tavalla mieleen opiskeluaikojen kesäyöt, kun koomasin Subin äärellä katsoen Hill & Spencer -leffoja tai Miami Viceä. Sivuhuomautuksena mainittakoon, että vaikka omistan koko Future Filmin julkaiseman Hill & Spencer -sarjan DVD:llä, oli tämä ensimmäisiä kertoja, kun katson mitään leffoista levyltä (juurikin siksi, että nämä ovat kaikki tulleet telkkarista). Kyseessä on myös ainoa suomalaisjulkaisuista koostuva sarja, jonka olen tietoisesti hankkinut hyllyyni nimenomaan suomijulkaisuina, koska leffojen kotimaiset käännösnimet ovat niin mahtavia, etten halunnut niistä tylsempiä enkku- tai ruotsinimiä hyllyyn. Tämä tarkoitti myös sitä, että CDONissa 2,50 € maksaneen ruotsiversion sijaan metsästin käytettyjä kopioita netin kauppapaikoilta noin seitsemän euron kappalehintaan. Tämä on ainoa kerta, kun olen etsimällä etsinyt leffaostoksiani Huuto.netistä tai vastaavista. Silloin kyllä harmitti, kun about edelliset neljä vuotta joka Anttilassa oli iso lava näitä parin euron kappalehintaan, mutta vielä ei ollut oikea aika poimia niitä mukaan.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 56 Average listal rating (35 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.4
27.3.

NATIONAL JOE DAY 2020

Sergio Corbuccin ohjaama spagu olikin päivän ohjelmiston ainoa teos, jota en ollut aikaisemmin nähnyt. Siinä intiaaneja intohimokseen tappava pahisjoukko ryöstää mysteerimiehen vihjeen innostamana junalastillisen kylmää käteistä, mutta Burt Reynoldsin esittämä intiaani jekuttaa preerian miehiä tarjoilemalla mammonan sijaan alkuperäiskansallista terää kriittisiin paikkoihin. Minun pitäisi varmaan sanoa, että Burt Reynoldsin näkeminen intiaanina hämmensi, mutta oikeasti minua hämmensi nähdä mies nuorena ja viiksettömänä, kun olen tottunut häneen vain setämiesmäisenä ryijytehtaana, jolla on cowboy-hattu päässä ja sikari suussa. Lähestulkoon kokonaan sanoista "navajo" ja "Joe" koostuva tunnari on todellinen korvamato. Voitte vain kuvitella, miten paljon lauloimmekaan sitä Joe-teemaisen päivän aikana.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 60 Average listal rating (28 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.5
Lemonade Joe (1964)
27.3.

NATIONAL JOE DAY 2020

Sain Brexit-paniikkitilauksiani tutkiessa idean, että eräässä satsissa saapuneen Navajo Joen kanssa voisi katsoa double billinä Banaani Joen. Avovaimo nokitti sitten, että lisätään siihen vielä Lemonade Joe. Tripla valmistui huomattavasti nopeammin kuin Pasilassa, joten enää puuttui päivä. Homma hautui jonkin aikaa mieltemme syvimmissä sopukoissa, kunnes tutkimme, onko olemassa jotain Joe-teemaista juhlaa. No tottakai sellainen on olemassa, ja siihen olisi enää viikko aikaa tarkastuspäivästä. 27. maaliskuuta vietettiin kansallista Joe-päivää, josta kehkeytyi alkuvuoden suurin juhlatapahtumamme. Mukana menossa siis mainitut kolme elokuvaa, Happy Joe ja a cup of Joe.

Katsoimme leffat kronologisessa järjestyksessä, joten juhlan sai aloittaa villin lännen parodia Lemonade Joe. Vanhemman koulukunnan länkkärien genretrooppeja hyödyntävä kapitalismille irvaileva hassuttelu toimii oikein mukavasti huumorissaan, mutta samalla juuri huumorin osalta löytyy joitain todella ärsyttäviä mokia. Kapakkapianon runsas käyttö on elokuvassa mukana vain länkkäritunnelman irvikuvaa luomassa, mutta se on silti kapakkapiano. Katsoja viihtyy kuitenkin lyhyen keston ajan oikein hyvin.

Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 211 Average listal rating (117 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.1
White Dog (1982)
23.3.

Nuori näyttelijätär ajaa yön pimeydessä keskellä tietä lojuneen koiran päältä. Tämän jälkeen nainen näyttää pakittavan varmistaakseen roadkillin, mutta sen sijaan hän parkkeeraa autonsa Darwin-palkinnon arvoisesti poikittain keskelle pilkkopimeää tietä nostaakseen otuksen kyytiin. Alkuun kukaan ei tunnu kaipaavan koiraa, joten se alkaa vaikuttaa enemmän ja enemmän osalta omaa taloutta – etenkin kun karvaturri vielä auttaa taloon tunkeutuneen raiskaajankin kiinniottamisessa.

Kun koiran hyvät puolet on tuotu esille, paljastuu sen suurin valuvika – tietty ihonväri ei miellytä. Lemmikkieläimen käyttäminen ihmisten maailman rasismikuvauksen välikätenä on toimiva ratkaisu ja osoittaa, miten syvälle mielen uumeniin hakattu viha säilyy siellä, vaikka muuten olisi kyse ihanasta ja rakastavasta ökkömönkiäisestä. Ilahduttavasti elokuvan tyyli ei muistuta jähmeää kaanonia, vaan sellaista 80-luvun unohdettua studioelokuvaa, jota nykyisin Arrow ja Eureka julkaisevat.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 22 Average listal rating (12 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.3
14.3.

Lähdin katsomaan Seventh Cursea odottaen Chow Yun-fatin tähdittämää kummitushupsuttelua. Ohjaajana toimineen Ngai Kai Lamin olisi ehkä pitänyt kilisyttää jotain kelloja, mutta en osannut yhdistää häntä Story of Rickyyn tai muihin miehen repertuaarista löytyviin CAT III -törkyihin. Siksi elokuva pääsikin yllättämään aika monella tapaa.

Ensimmäinen yllätys oli tottakai nähtävän väkivallan määrä ja rajuus. Vaikka katseltu britti-VHS on muutamista kuvanykähdyksistä päätellen ainakin osittain leikattu, esitetään pamahtelevat veripaiseet ja groteskit väkivaltaisuudet ihan hauskalla – joskin tottumaani honkkarimenoon erilaisella – tavalla. Eräässä kohtauksessa hymyilyä aiheutti myös hävyttömän roskainen tapa heittää lapsia laavaan. Tuli ihan Rip Torn jossain barbaarielokuvassa mieleen.

Toinen yllätys taas oli se ettei Chow olekaan elokuvan pääosassa. Nyt on kyse vain ennakko-odotuksista ja markkinoinnista, joten en voi valittaa leffan kohdalla siitä, ettei ihailemaani virnuilijaa nähdäkään koko ajan. Oikea pääosa Chin Siu-hou vetää akrobaattiset kohtauksensa oikein mallikkaasti eikä hänen osaltaan ole nokan koputtamista.

Seventh Curse on siis edustamansa lajityypin törkynä luultavasti ihan mallikas taidonnäyte. Hurmos naurattaa, mutta itse olen vain vähän toisenlaisen honkkarikauhun ystävä, jolloin korkeisiin pisteisiin ei päästä. Mitään suurta valittamista en kuitenkaan leffasta keksi.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3528 Average listal rating (2390 ratings) 4.3 IMDB Rating 3.7
13.3.

Halusin ihan tosissani pitää Joel Schumacherin kalsarimiesvisiosta enemmän. Konseptin perusteella lähestulkoon pelkistä one-linereistä koostuva dialogi ja käppäistäkin käppäisemmät gimmickit pahiskaartien ja random-jengiläisten osalta ovat kuin hyvästä postaposta. Toteutuksen puolella kuitenkin mennään tylsyyspolun kautta, koska vauhdikkaan alun jälkeen elokuvassa ei oikein tapahdu mitään. Osa näyttelijöistä on natiivipökkelöitä, mutta esimerkiksi George Clooneykin vetää koko homman täysin vasemmalla kädellä ja ilman minkäänlaista kiinnostusta tai heittäytymistä itseironiaan.

Myös alkukohtauksen homoeroottinen lataus heitetään täysin hukkaan. Runsas nahkakruisailu fallisessa Gothamissa muuttuu sekin piirileikiksi, jota ei pelasta edes cameossa nähtävä Coolio. Cluelessin juuri katsoneena halusin nähdä paljon lisää Alicia Silvestonea, mutta hänen osuutensa koko elokuvassa jää pariin minuuttiin, vaikka hänet nimetäänkin main castiin.

Batman & Robinilla olisi siis kökköytensä puolesta reilusti potentiaalia, mutta se kaikki hukkuu liian pitkän keston alle. Parhaimmillaan minulla oli oikein hauskaa, mutta tuota hauskaa oli ehkä viisi prosenttia koko elokuvasta. Katselukokemus oli siis raivopaskan sijaan lähinnä puuduttava.

Siltikin kyseessä taitaa olla yksi kaikkien aikojen parhaista supersankarielokuvista. Tämä taas on kilpailuna vähän samaa kaliiberia kuin suosikkisinappini siellä, minne aurinko ei paista.

VHS on edelleen ainoa oikea katsomisformaatti tälle, koska 4:3-croppaus pamauttaa ruutuun paikoitellen höyryävän kuumia pallizoomeja.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2501 Average listal rating (1593 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.8
Clueless (1995)
11.3.

Alicia Silverstonella on aivan liian hyvä meininki ysäriklassikossa, jossa häiritsevän päällekäyvä aikalaiskuvaus antaa aihetta hurraamiselle. Suorastaan hurmaavasti näytelty teinisarjojen hömppämeno tuo mieleen Power Rangersien ja vastaavien nuorisokeskuspööpöilyt kaikessa korniudessaan, vaikka nyt onkin kyse hieman itsetietoisemmasta teoksesta. Verbaalinen tykitys on aivan tajutonta perinteisine outieineen ja asiffeineen. Kuukautisista käytetään termiä ”riding the crimson wave” ja komistus on ”kind of a Baldwin”. Termillä mitä luultavimmin viitataan 2020-luvun Aleciin. Juuri tällaisten sanontojen vuoksi Clueless on elokuva, jossa tekstitykset pilaavat paljonkin, koska sen käyttämä kieli on herkullista jo ihan ajankuvan tutkimismielessä.

Tietysti loppua kohden homma vesittyy hieman, kun pelkän tyhmän sijaan mukaan tulee vakavaa rakkautta perinteisen elokuvakerronnan tyyliin (vaikka lähdeteos onkin kirjallisuusklassikoiden puolelta). Lopetus jää tämän vuoksi vaisuksi, mutta siihen asti matka on ollut niin täyttä ysäriä, ettei ole mikään ihme, että näyttelijälistalta löytyy Breckinin kaltaisia etunimiä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 163 Average listal rating (120 ratings) 5.6 IMDB Rating 5.4
10.3.

Harvoin on toimintaelokuvalla niin osuvasti sen tapahtumia ja luonnetta kuvaava nimi kuin Chuck Norrisin kahdeksankymppisten kunniaksi katsomallani Missing in Actionilla. Supertylsästä toimintaklassikosta tuntuu nimittäin puuttuvan toimintapuoli kokonaan. Suurin osa ajasta kuluu siihen, kun Norris kävelee ympäri Saigonia. Kun toimintaan lopulta päästään, on se todella mitäänsanomatonta. Paras esimerkki tästä on lopputaistelun noin neliminuuttinen jakso, jossa partiovene lähestyy hyvisten alusta. Random-tykinruoka #3 seisoo aluksen konekiväärissä ja ampuu vähitellen lähestyvää venettä hampaat irvessä. Vene taas lipuu kohti ja sieltä ammutaan kohti alusta. Tätä jatketaan oikeasti useita minuutteja ilman, että hommassa tapahtuu mitään muuta. Kun random-tykinruoka #3 vihdoin ottaa osumaa, tulee hänen tilalleensa random-tykinruoka #4, ja homma alkaa alusta.

Alkutekstit lupaavat mukiinmenevää rumpukonesoundtrackia, mutta lopulta äänimaailmasta ei löydy mitään elokuvalle lisäarvoa antavaa, vaan suurin osa ajasta kuunnellaan hiljaisuutta tai tuhahduksia. Hiljaisuus ei missään vaiheessa luo mitään jännityselementtiä, vaan tuntuu vain siltä, että nyt ääniraidalta on unohdettu jotain.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7 Average listal rating (3 ratings) 6 IMDB Rating 6.7
8.3.

Chantal Akermanin hömppämusikaalissa aikakautensa yleisissä naisten ammateissa työskentelevät naiset viettävät yöt ja päivät ostoskeskuksessa kampaamon ja vaatekaupan väliä ravaten. Välillä puhjetaan lauluun ja rallatetaan tyhjänpäiväisistä asioista. Ohjaajan tuntien elokuvassa ei ole kyse pelkästä vähäarvoisesta kevytviihteestä, vaan kaikella tällä halutaan sanoa jotain siitä, miten ihmiset näkevät palveluammateissa työskentelevät naiset ja heidän elämänsä arvokkuuden.

Valitettavasti tällainen tapa tehdä elokuvaa ei ole nyt aivan napakymppi. Minulla on henkilökohtainen vendetta musikaaleja kohtaan, ja vaikka ranskalainen kasari-pop sopii korvilleni paljon paremmin kuin musikaalien kulta-ajan Broadway-torviraiskaus ja -steppailu, on Golden Eightiesin musikaalipuoli helposti sen kompastuskivi. Joidenkin Forbidden Zonen kaltaisten täystykittelymusikaalien jälkeen tällainen tuntuu todella laimealta ja paikoitellen rasittavalta.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
7.3.

Katselin tässä muutaman viikon sisällä Buck Rogers -sarjan, ja kun kerran BD-boksin ekstroista löytyi bonuksena vielä sarjan ensimmäisestä jaksosta tehty elokuva, niin päätinpä vielä tärkeämpiä rästitekemisiä pakoillessani tarkistaa senkin.

85-minuuttinen elokuvaversio on suurin piirtein sama asia kuin sarjan ensimmäinen jaksokin, mutta vartin verran lyhyempänä ja joillain muutetuilla kohtauksilla. Sarjasta pidin itse asiassa hyvinkin paljon juuri siksi, että myös pidemmät jaksot ovat hyvin elokuvamaisia, jolloin ne eivät tunnu pitkitetyiltä monster of the weekeiltä kuten suurin osa TV-sarjoista tehdyistä elokuvista.

Elokuvan eduksi toimi nyt myös se, että katsoin sen sarjan jälkeen. Pilottijakso on mielestäni parempi siksi, että tuo puuttuva vartti ihan oikeasti lisää tarinankerrontaa esimerkiksi suureen avaruustaisteluun, jota pohjustetaan sarjassa autopilotin huonoudella, mutta elokuvassa taistelu vain menee puihin ilman mitään selitystä. Siksi mieluummin otin sarjan haltuun paremmalla jaksolla ja katsoin tämän kuriositeettina. Tämä oli myös hyvä tapa muistuttaa mieleen sarjan ykköskauden upeus, koska kakkoskaudella koko sarjan luonne muutettiin Maassa tapahtuvasta hassuttelusta intergalaktiseen tutkimusmatkailuun. Tämä tarkoittaa sitä, että ykköskaudella ihmiset tekevät höpsöjä scifi-juttuja, kun taas kakkoskaudella nähdään turhan paljon halvan näköisiä kumiliskomiehiä.

Itsensä ei-niin-vakavasti ottava hupailu siis toimii erinomaisesti. Erikoistehosteet näyttävät hienoilta, mikä kielisi siitä, että pilottia varten on ollut ihan oikeasti rahaa käytettäväksi. Henry Silvan kaltaiset vierailevat näyttelijät ovat myös vain hyvä asia, vaikka elokuvan alku ei olekaan niin dynaaminen kuin itse sarjan pilotin - se kun alkaa lähikuvalla Silvan yrmynaamasta.

Sanoisin siis, että jos Starcrashit ja vastaavat 70-luvun scifi-tyhmät ovat lähellä sydäntä, voi Buck Rogers toimia oikein mallikkaasti. Muille en ihan ensimmäisenä tätä suosittelisi.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (1 ratings) 7 IMDB Rating 6.8
Balloon (2020)
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 422 Average listal rating (307 ratings) 7 IMDB Rating 7
Death Wish (1974)
4.3.

Charles Bronson ärsyyntyy Jeff Goldblumista niin pahasti, että mies alkaa tappaa köyhiä. Tolkun ihmisten konsensus tuntuu olevan se, että näio. Leffa ottaa itsensä turhan vakavasti, jolloin viihdyttävän pyssyleikin sijaan katsojan naamaa vasten hierotaan sitä, miten paljon parempi paikka maailma olisikaan, jos rikolliset vain tapettaisiin.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 97 Average listal rating (29 ratings) 7.7 IMDB Rating 7
2.3.

Muotimaailmalle irvailevassa satiirissa kaikki haluavat tietää, kuka on tuo supermalli iki-ihana, vaikka oikeastaan ketään ei kiinnosta muu kuin fantasia. Mallista jotain dokumentinkaltaista tekevä ohjaaja muuttuu Godardiksi, ja perheen illallispöydässä on mukana televisio, jossa Polly Maggoon pää näkyy. Tämän voi tulkita vaikkapa täällä Listalissakin vallitsevaksi My Sexy Babe's -pakkomielteeksi, jossa halutaan joku osaksi omaa elämää, mutta ennemminkin objektina kuin ihmisenä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
1.3.

Humaanissa samuraiden road moviessa kiertävä soturi oppii, että todellinen sankari onkin toisistaan välittävä kansa tärkeilevien ja muita hyväksikäyttävien ylväiden tappokoneiden sijaan. A Bloody Spear on Mount Fuji on elokuva, joka kasvaa vähitellen aivan huomaamattomasti. Alkuun nähty jopa ärsyttävä huumori vaihtuu ihmisen pohjimmaisen hyvyyden tajuamiseen. Samalla nähdään myös korkeassa asemassa olevien julmuuksia ja rietastelevien samuraiden tekemiä kauheuksia, jotka vain tukevat sanomaa. Lopputaistelussa ollaan valitettavan varovaisia, jolloin tappavat iskut menevät metrikaupalla ohi. Tämä ei onneksi kuitenkaan pilaa elokuvaa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Add items to section

Helmikuu

People who added this item 2 Average listal rating (1 ratings) 7 IMDB Rating 6.5
Krabi, 2562 (2019)
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 75 Average listal rating (51 ratings) 6.3 IMDB Rating 6
28.2.

Hajuttomassa ja mauttomassa agenttiseikkailussa ei ole seikkailua lainkaan ja oikeastaan agenttikin on täysin turha. Huonosti kirjoitetun oloisessa juonessa hypitään milloin missäkin eikä homma tunnu jännittävältä, vaaralliselta, hyvältä hömpältä tai millään tavalla kiinnostavalta. Suomalaiskatsojia elokuvassa viehättävät Suomessa kuvatut pätkät ja Helsingissä sijaitseva Turun linna.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 102 Average listal rating (55 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.4
28.2.

Ken Russellin seksielokuvassa näytetään provosoivia kuvia eroottisista akteista ympäri maailman. Kathleen Turner esittää hommaa ihan omien tarkoitusperiensä vuoksi tekevää prostituoitua, johon oman suhteensa kanssa kamppaileva perheenisä kiinnittyy. Käppäisyyden alta löytyy ihan pätevää pohdintaa siitä, miten pitkän parisuhteen jälkeen tietyt ongelmat voivat nousta esille ja miten onnettomassa suhteessa vain roikutaan tottumuksen vuoksi.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 77 Average listal rating (54 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.3
27.2.

Pahisjengi piinaa kiltisti päivisin koulussa käyviä, mutta öisin kaduilla bilettäviä koululaisia. Pari minuuttia koulun liikuntatunnin jälkeen tapahtuvat joukkoraiskaus ja keskellä päivää vilkkaasti liikennöidyllä moottoritiellä tehty murha kuitenkin saavat tyttöjengiä johtavan Linda Blairin soveltamaan lakia parhaaksi katsomallaan tavalla, koska ilmeisesti kaupungista puuttuu normaali lainvalvonta kokonaan.

Sleazyssä ja hyvin tissipainotteisessä roskassa keksitään mitä mielenkiintoisempia syitä tuoda rintoja ruutuun. Jos tämän pystyy hyväksymään, tarjoaa Savage Streets upean kökköä näyttelyä ja hyvää väkivaltaa niitä kaipaaville. Riippuu siis täysin katsojasta, missä oma raja menee.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 15 Average listal rating (7 ratings) 6.6 IMDB Rating 0
27.2.

Chow Yun-fatin ja Ti Lungin tähdittämässä honkkaritoiminnassa vankilasta vapautunut rikollinen vannoo kostoa hänet sinne passittaneelle poliisille. Liian moni viaton joutuu tulilinjalle, mikä sitten tarjoaa tekosyyn näyttävälle lopputaistelulle. Kasarin öinen sumukone on kiitettävässä tehokäytössä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 76 Average listal rating (40 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.1
Foxes (1980)
26.2.

Melkoisen huolettomasti alkoholia ja huumeita käyttävien 16-vuotiaiden tyttöjen kasvutarinassa nähdään bilettämistä, elämän varjopuolia ja jonkinlaista asioista oppimista. Mistään erityisen ihmeellisestä elokuvasta ei Foxesin tapauksessa ole kyse, mutta kasvukipukuvauksena sillä on kuitenkin hetkensä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 111 Average listal rating (79 ratings) 6.2 IMDB Rating 6
26.2.

Demonsin jatko-osassa ollaan elokuvateatterin sijaan kerrostalokompleksissa. Kun demonihyökkäys vihdoin alkaa, on meininki parhaillaan kuin honkkarissa, kun ihmismassat pakenevat korisevia törkyturpia käytävillä joukkohuutoa vetäen. Tällaisen jälkeen yksinäisten vaeltajien shoutgag-odotukset tuntuvat jokseenkin laimeilta, kun haluaisin nähdä lisää Bobby Rhodesia vetämässä demoneja turpaan käsipainoilla. Demons 2 on siis reilusti parempi törkeänä väkivaltaviihteenä kuin pelottelukauhuna. Homma ei ole täydellisessä tasapainossa, mutta ei näin hyvän menon keskellä voi kuin hurrata.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5 Average listal rating (3 ratings) 6 IMDB Rating 7.6
25.2.

L'Amérique insolite on ranskalaisdokumentti, jossa esitellään US of the A:ta aikana, jolloin matkustaminen ei ollut vielä jokaisen ihmisen velvollisuus ja matkustamattomuus suuren ivan kohde ja omituisen junttiuden merkki. Minulle koko elokuvan ongelma on ranskalainen setämieskertoja, joka yrittää saada nuorisovankilankin tuntumaan runolliselta. "He eivät välitä meistä, koska he eivät itse silmistään päätellen ole täällä. Katse kertoo, että he ovat vapaita, tien päällä."

En halua nähdä tuota tietä tai kuulla siitä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 169 Average listal rating (96 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.6
25.2.

Sandrine Bonnaire palkataan apulaiseksi ylempään keskiluokkaan kuuluvaan perheeseen, jossa kusipäiset snobit nauhoittavat televisiosta tulevaa oopperalähetystä kannettavalla kasettimankalla. Vähemmästäkin tulee impulsseja tappaa kaikki.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 24 Average listal rating (12 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.6
24.2.

Sammon toimintaelokuvassa polkupyörätaksiporukan tyyppi rakastuu vähän väärään naiseen ja rikollisjengi asettuu onnen tielle. Toiminnan osalta Pedicab Driver on aivan täyttä kultaa, mutta elokuvan keskivaiheilla on todella pitkä osio, jossa ei tapahdu oikeastaan mitään muuta kuin miehistä bondaamista. Tavallaan tämä sitten loppuvaiheilla toimii, koska toiminnan palatessa kuvioihin nähdään melodramaattisia "Sammo Hung -feminismin" hetkiä, joissa siis väkivalta ei katso kohdetta, vaan tulilinjalle voi joutua kuka tahansa välittämättä siitä, onko kyse naisista, sivustakatsojista tai lapsista. Voimakkaasta efektistä huolimatta keskivaiheen osio on paikoitellen jopa tylsä. Upea lopputaistelu kompensoi onneksi paljon.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 11 Average listal rating (6 ratings) 7.2 IMDB Rating 0
23.2.

Neuvostoliittolaisessa lastenelokuvassa pahuusmetsän pahat voimat odottavat, että kaksi lasta sattuisi eksymään metsään. Sitten kaksi lasta eksyy metsään ja pahikset hyppivät innoissaan käsiään yhteen hieroen.

Vanhoissa lastenelokuvissa kiehtovinta on miettiä sitä, miten yksikään nykylapsi ei pystyisi katsomaan niitä, koska lapset eivät ole enää tottuneet kuin tietynlaiseen CGI-visuaalisuuteen lastenohjelmissa. Voisin toitottaa, että tämä on huono asia, mutta toisaalta en tajua miksi asian pitäisi kiinnostaa minua sen enempää.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 14 Average listal rating (5 ratings) 7.6 IMDB Rating 5.1
Ghost Fever (1989)
23.2.

Televisiosta tosimaailmaan hyppäävä vampyyrin pää puree Pak-cheung Chania rintaan. Mies tokaisee tähän, että äläs pure minua rintaan, minulla ei ole tissejä. Sitten kosmiset pahuuden voimat kasvattavat hänelle isot rinnat. Tämän jälkeen rintaliiviostoksilla kaupan myyjät tuijottavat miestä ja tokaisevat "There is an erotic guy!"
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 105 Average listal rating (62 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.2
22.2.

Selvästi täysin omanlaistaan elokuvaa tekevän ja about kaikesta mahdollisesta tunnuskappaleen säveltämisestä seinillä nähtävien taulujen maalaamiseen vastanneen Anna Billerin tuotoksessa noituutta harjoittava nuori nainen saa miehet kuolemaan ympäriltään. Taikuusjuoni on hellyyttävää hömppää, jonka alta paljastuu elokuvan visuaaliselle ilmeelle hieman yllätyksellinenkin feministinen sanoma epärealistisista odotuksista kumppanin etsinnässä.

Visuaalinen tyyli muistuttaa hämmentävän toimivasti 1960-lukua meikeissään, kaavuissaan ja hammermaisissa goottielementeissään. Myös filmijälki on saatu näyttämään autenttiselta ilman ylilyöntejä filtterien kanssa. Näyttely ja noitahömpötys taas ovat kuin Sabrina teininoidasta. Yhdistelmä on kertakaikkisen herkullinen. Päähenkilöä esittävän Samantha Robinsonin habitukselle tekee mieli hurrata joka ikinen kerta, kun hän on ruudulla, mutta yhtä lailla huikeat roolisuoritukset nähdään pönöperseisiä pallinaamoja esittäviltä Jeffrey Vincent Pariselta ja Gian Keysiltä, joista etenkin jälkimmäisen olisi pitänyt päästä näyttämään lahjansa 90-luvun suoraan videolle kuvatuissa b-toimintaelokuvissa.

Lopputulos on hemmetin hauskaa, omalaatuista ja toimivaa retroilua.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 27 Average listal rating (14 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.2
22.2.

Yoshishige Yoshidan kovan luokan taidepööpöilyssä kaikki on silmiäsärkevän valkoista. Juonipuolella nähdään muisteluita poliittisesta vallankumoustoiminnasta, mutta kuvapuolella suurimmaksi osaksi jotain aivan muuta. Kerrontatapa on silti jokseenkin kiehtovan luonteva, vaikka itselleni varmasti ei avautunut läheskään kaikki, mitä elokuvassa haluttiin sanoa. Vahva visuaalinen ulosanti on kuitenkin Heroic Purgatoryn suurin vahvuus, ja se tekee muusta elokuvasta kiehtovan mysteerin.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8 Average listal rating (3 ratings) 7 IMDB Rating 5.3
Truant Heroes (1992)
21.2.

Sekopäisessä honkkarikomediassa keskenään parisuhteen kaltaisessa olevat poliisit lähetetään peitetehtäviin paikalliseen kouluun etsimään yhden pojan takapuolesta koiran muotoista syntymämerkkiä. Huumori on ohjaaja Wong Jingille totuttuun tapaan erittäin loukkaavaa. Yhdistettynä kohkaavaan esitystapaan se toimii. Supersurkeat enkkusubit ovat kirsikka kakun päällä. Alkutekstijaksossa ala-asteikäinen poika sanoo, että ohjaajana on "Fatty". Sitten hänet hakataan, ja ohjaajaksi paljastuu Wong Jing. "His name is Mad Ball, he is really mad"-, "There is a wolf of ass"- ja "Attack his penis" -huudot jäävät kummittelemaan mieleen vielä pitkäksi aikaa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 67 Average listal rating (26 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.3
21.2.

Dennis Hopper juoksee kännissä ympäri kaatopaikkaa ja pelottelee lokkeja.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 26 Average listal rating (9 ratings) 5.4 IMDB Rating 6.5
19.2.

Ulli Lommelin sarjamurhaajaelokuvassa yritetään kertoa katsojaa provosoiva tarina nuoria miehiä seksuaalisesti hyväksikäyttävästä ja murhaavasta miehestä vähän Fassbinderin teosten tyyliin. Vanhat tutut Fasu-palat pyörivät kameran edessä, eikä elokuvaa ole oikeastaan mitenkään helppo katsoa, kun murhaajaa esittävän Kurt Raabin hyväilyt kohdistuvat aina vain entistä nuorempiin miehiin tai poikiin. Taaperoihin asti ei onneksi sentään ehditä mennä. Fassbinder-elokuvana Tenderness of the Wolvesin ongelma on se, ettei Ulli Lommel ole Rainer Werner Fassbinder (joka myös nähdään pienessä roolissa about omana itsenään hyväksikäyttämässä muita ihmisiä ja kohtelemassa näitä kuin paskaa). En ole ihan varma, onko elokuvan provosoiva tyyli jees vai kamalaa katsottavaa – jokseenkin hämmentävää ainakin.

En myöskään osaa oikein sanoa, mikä on Tenderness of the Wolvesin kohdeyleisö, koska vaikea minun on kuvitella vanhan koulukunnan Fassbinder-faneja hehkuttamassa, kuinka Kurt Raabin käsi on nuoren pojan housuissa ja toteamassa että onpas tämä nyt le cinéma magnifique! Murhantäytteisen roskaelokuvan fanit taas luultavasti olisivat vain käyneet lynkkaamassa sekä ohjaajan että päänäyttelijän tämän nähtyään.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 72 Average listal rating (30 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.1
17.2.

Douglas Fairbanks virnuilee alkuperäisen naamiokostajan roolissa ensimmäisessä swashbucklerissaan. Myöhempiin elokuviin verrattuna poikain seikkailua on vielä aika vähän, mutta The Mark of Zorron yleisilme on jo täynnä hyvää menoa. Stuntteja nähdään jonkin verran eikä esimerkiksi Jackie Chanin vertaaminen Fairbanksiin ole mitenkään kaukaa haettu idea. Huumoripuolella hauskuus revitään siitä, että naamio päällä Fairbanks on täydellinen rakastaja, kun taas ilman naamiota hän on Marlon Brando.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 12 Average listal rating (7 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.1
16.2.

Mihail Kalatozovin mykkäelokuvassa panssarijuna joutuu väijytykseen ja rivisotilas lähetetään kutsumaan apua. Matkalla hajonnut kenkä kuitenkin estää miestä etenemästä piikkilanka-aitojen läpi. Sotilas joutuukin surkean suoriutumisensa vuoksi oikeuden eteen tilinteolle tovereiden kuolemista.

Voimakkailla lähikuvilla toteutettu kuvankerronta tekee kaikesta mahtipontista. Saksalaisen terästehtaan varmuudella oskilloivat männät, varman tuhon edessä jurnuttava juna, tykittelevät kanuunat ja oikeussalissa propagandajulistemaisesti julistavat syyttäjät asettavat asiat reilusti niitä suurempiin mittasuhteisiin. Näin ollen vertauskuvallisuus yhdestä sotilaasta kokonaisen ihmisryhmän edustajana toimii erinomaisesti. Pienestä asiasta johtuvat suuret seuraamukset ovat kuin koko neorealismi ahdettuna yhteen 50-minuuttiseen kompaktiin pakettiin. Tylsää ei ehdi tulla. Täydet pisteet eivät ole kaukana.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
16.2.

Normaalisti innostun, kun joku kokeilee nykyelokuvan saralla jotain harvemmin nähtyä. Paperilla Guy Maddinin pitäisi olla silmissäni nero, joka yrittää kantaa rakastamani mykkäelokuvan soihtua. Kerta toisensa jälkeen joudun valitettavasti kuitenkin pettymään, ja kyllä se on pakko todeta, ettei Maddin ole minun juttuni.

Ohjaajalla on kyllä kokeellisen elokuvan kuvasto hallussa, mutta ongelmaksi nousee pakottava tarve kertoa tavanomainen juonivetoinen tarina. Omituisuus, vertauskuvallisuus ja itsessään hienon mystiset ja tarpeeksi kielletyltä vaikuttavat kuvat eivät tee vaikutusta, kun taustalla katsojalle kerrotaan kaikki alusta loppuun asti auki. Kuvamateriaalin tarpeellisuus katoaa Isabella Rossellinin kertojan myötä kokonaan eikä tulkinnalle jätetä varaa.

Tällöin kyse on siis vain kokopitkästä elokuvasta, jossa katsoja seuraa äänikirjaa. Sellaisena Brand Upon the Brain on todella raskas tapaus, joka tuntuu paljon kestoaan pidemmältä. Harmittavasti samanlainen tunne on ollut läsnä muissakin ohjaajansa teoksissa, joten jokin miehen tyylissä vain ei toimi itselleni. Haluan tämäntyyppiseltä kokeelliselta elokuvalta jotain selittämätöntä, jonka katsominen tuntuu siltä, etten saisi tehdä sitä, enkä shokkileikkauksella varustettua äänikirjaa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
16.2.

Randomilta jatko-osalta vaikuttanut spagu olikin paljon odotuksiani enemmän. Perinteiset spaghetti-westernien meiningit nähdään, koetaan ja kuullaan, mutta Django, Kill... If You Live, Shoot! -elokuvan kiinnostavinta antia on sen väkivallassaan käyttämä kauhukuvasto. Hahmojen kasvot muuttuvat nopeasti kuoleman jälkeen valkoisiksi tai sinertäviksi, ja räjähdysten jäljiltä nähtävät ruumiit ovat tosiaan ennemminkin jostain väkivaltatörkyilystä kuin perus-länkkäristä. Tämä itsessään rikkoo tuttua ja turvallista kaavaa tarpeeksi, muttei liikaa, jolloin elokuvasta tulee tavanomaista perus-spagua reilusti mielenkiintoisempi. Olen genren osalta vähän late bloomer, mutta kuten Sartana-teksteistäni olette saattaneet tajuta, innostun eniten niistä teoksista, joissa on hieman jotain muuta genre-crossoveria ilman, että elokuva itsessään yrittäisi olla mikään täydellisen tasapainoinen yhdistelmä useita eri lajityyppejä.

Leffan pahikset myös nuolevat huuliaan vähän turhankin intensiivisesti kauniskasvoisen nuoren miehen nähdessään. Tämä tuo elokuvaan todella ahdistavan vankilaraiskausalavireen, joka kulminoituu siihen, että näiden miesten kanssa vietetyn juhlayön jälkeen nuori mies tappaa itsensä. Tarinassa kyse on pettymyksestä oman isän armottomuuteen, mutta kuvasto viittaa aivan muuhun.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 111 Average listal rating (55 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.7
Destiny (1922)
16.2.

Fritz Langin elokuvassa kuolema saapuu kaupunkiin tuijottamaan nuorukaista Tagawa-tason yrmy naamallaan. Tämän jälkeen mies katoaa ja tuore morsian alkaa anoa kuolemalta mussukan palauttamista maan pinnalle. Kuolema toteaa ettei kohtalon tietä voi muuttaa, mutta hän harkitsee asiaa, jos nainen pystyy estämään miehen kuoleman edes yhdessä seuraavista kolmesta tarinasta.

Tämän jälkeen näytetään kolme tarinaa eri maista ja aikakausilta. Nuorta paria esittävät näyttelijät ovat pääosissa näissä segmenteissä, mutta mikään ei viittaa siihen, että he olisivat jaksoissa nyky-Saksan omia itsejään, vaan katsoja seuraa ainoastaan random-rakastavaisia. Nainen, jonka pitäisi pelastaa heidät, ei siis ole mukana koko tapahtumissa alun perinkään. Lisäksi kuolema vain käy lopulta tappamassa miehen joka jakson lopuksi, joten apua ei ainakaan ollut saatavilla ihan hirveästi.

Kuolema kuitenkin toteaa, että okei okei, vielä yksi mahdollisuus. Tuo minulle yhden ihmisen elämä, niin varteenotettava jäpikkä saa taas lihaisen ruhonsa takaisin ja verensä virtaamaan. Sitten nainen juoksee ympäri kyliä huutamassa että voisittekos antaa mun uhrata teidät henkiolennoille. Vapaaehtoisia ei tunge naisen luokse ovista ja ikkunoista, mutta romanttinen rakkaus voittaa, vaikka se tarkoittaisi kuolemista.

Kaikki on myös teknisesti erittäin pätevää. Viihdyin erinomaisesti.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7 Average listal rating (3 ratings) 5.7 IMDB Rating 5.3
Jake Speed (1986)
15.2.

Kasarin unohdettua toimintakomediaa mainostetaan veijarimaisena seikkailuna. Sellaista katsomaan lähteneenä yllätyin, koska Jake Speed on kummallisuudessaan vähän samanlaista tasoa kuin Miracle Mile.

Leffa kertoo ihmiskaupasta. Kidnapatuksi tulleen nuoren naisen sisko palkkaa avukseen mysteerisen seikkailija Jake Speedin, jonka teoista voi lukea kioskikirjallisuudesta. Parivaljakon tie vie Afrikkaan, mutta veijariseikkailun sijaan suurin osa leffasta kuluu siihen, kun seikkailijan palkannut nainen pohtii itku kurkussa, onko hänetkin kidnapattu ja onko Jake Speed itse asiassa mukana ihmiskauppajutuissa tai muuten vain täysi sekopää. Omituisesti elokuva vihjailee myös siihen, että seikkailija joko luulee olevansa kirjassa, tai jopa olisi itse asiassa kirjan hahmo, jolle tapahtuu kirjojen mukaisia deus ex machina -hetkiä (esimerkiksi eräässä kohtauksessa hän sanoo, että sankari selviää näistä aina ja katosta putoaa jeeppi).

Omituisen alkupuoliskon jälkeen siirrytään lopulta siihen perinteiseen toimintaseikkailuun. Pääpahista esittävä John Hurt pitää osion tarpeeksi vauhdikkaana, että elokuva pysyy kiinnostavana. Alkupuolen häiriintyneen omituinen alavire on kuitenkin seikkailua reilusti parempaa kamaa – etenkin kun ottaa huomioon, miten kiusaantunut olo katsojalle tulee jo ihmiskaupasta kertovan komedian premissistä ja siitä, että uhrit kuitenkin näyttelevät itku kurkussa ja kaukana hassunhauskasta.

Sanoisin siis, että random-seikkailulta vaikuttanut elokuva onnistui olemaan huomattavasti odottamaani mielenkiintoisempi tapaus, vaikka mikään napakymppi se ei olekaan.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 338 Average listal rating (168 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.7
15.2.

70-luvun pinky-klassikossa on tajuttu, että juoneltaan hyvin sarjafilmimäisestä miekkojen kalskeesta voi tehdä mielenkiintoista tyylitajuisella toteutuksella. Kostajaksi synnytetty palkkamurhaaja kiertelee ympäriinsä tappamassa äitinsä elämän pilanneet roistot, mutta hän tekee sen tyylillä. Visuaalisessa ilmeessä käytetään hyödyksi paperiseiniä, verisuihkuja, tahriintuvia vaatteita, varjoja ja sateenvarjoja niin, että niistä tulee luonnollinen osa elokuvaa. Oman roskaisuuden tajuaminen auttaa myös asiassa, koska tällaisena Lady Snowblood välttää kokonaan esimerkiksi Lone Wolf and Cubien ”Kenji Misumi” -efektin. Väkivalta on hurmoksellista, mutta se puree. Kaiken kruunaa päänäyttelijä Meiko Kajin itsensä laulama ikoninen tunnuskappale.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15.2.

Kolmetuntisessa kiinalaismelodraamassa mies lähtee sotimaan japanilaisia valloittajia vastaan jättäen perheensä kotirintamalle odottamaan köyhyyteen. Taisteluiden laannuttua miehen tie vie kuitenkin rikkaisiin naimisiin, ja vanha perhe vain unohtuu vahingossa. Japanilaisten miehitys kuitenkin jatkuu joillain alueilla, ja aikaisempi perhe joutuu kokemaan resurssipulan ja orjuuden kaltaisen elämän vainoineen. Lopulta tietenkin törmätään sattumalta seurapiireissä pyörivään mieheen, jonka sydämettömältä vaikuttava toiminta murskaa viimeisetkin toiveet onnellisen perhe-elämän jatkamisesta.

Tapahtumat ovat suuria, ja kerronnaltaan elokuva muistuttaa paljonkin Hollywoodin vastaavia isoja elokuvia. Kiinalainen kulttuuri ja siitä kumpuava pesäero nasaalilla puhuvaan Humphrey Bogartiin kuitenkin tekee The Spring River Flows Eastista hyvin mielenkiintoisen tapauksen, vaikka lopussa heitelläänkin kolmiodraaman trooppeja joka tuutista. Olen myös aikaisemminkin sanonut, että koen jotain todella omituista yhteenkuuluvuuden tunnetta kiinalaiseen melodraamailuun, vaikka se on hyvin kaukana omasta elämästäni.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (1 ratings) 5 IMDB Rating 6.5
Filibus (2017)
15.2.

Varhaisessa mykkäelokuvassa mestarivaras ei jätä mitään jälkiä, vaikka hän lentää kaupungin yläpuolella ilmalaivalla ja laskeutuu huomaamattomasti ihmisten taakse kämäisesti toimivalla vinssikorilla. Herttaisen typerät veijarikohtaukset ovat ajatustasolla oikein viihdyttäviä, mutta 1910-luvun elokuvankerronta tekee Filibuksen tapauksessa hommasta melko tylsää, koska leffan rytmitys on valitettavasti pielessä. Yksittäin kerrottuna suurin osa kohtauksista on aivan mahtavaa kökköä, ja tätä kirjoittaessanikin ajattelen, miten hauskaa käppää leffa tarjoaakaan. Katseluhetkellä fiilis ei vain valitettavasti ole sama.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
14.2.

Chow Yun-fat esittää miljardööriä, joka päättää lähteä esittämään köyhää Hongkongiin saadakseen elämästään jotain irti. Palvelijanaan hänellä on täysin normaalipainoinen mies nimeltä Fatso, koska kyse on hienovaraisesta honkkarikomediasta. Juonitteleva Nina Li Chi sipsutteli iinesankkamaisesti tiensä suoraan sydämeeni. Huumori ei ole vauhdikkainta ja törkeintä mahdollista honkkarikomediaa, mutta häh-hetkiä on vaikka kuinka.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 17 Average listal rating (9 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.1
12.2.

Samira Makhmalbafin hilpeysmaratonissa kylän mittapuulla varakas mies lähtee etsimään ihmerohtoa tyttärelleen, joten pikkukiho palkkaa kylän köyhistä lapsista jonkun huolehtimaan jalattomasta pojastaan. Alkuun ylempiarvoisuutta kokeva poika kohtelee häntä kantavaa ihmishevosta kuin roskaa, mutta pikku hiljaa hahmot bondaavat. Seuraa ystävyyttä ja elämästä oppimista, kuten aina tällaisissa elokuvissa, eikö niin?

No ei todellakaan seuraa.

Loppupuolen käänteet saavat katsojan nieleskelemään tuskastuneena ja pidättelemään itkuaan, kun homma lähtee aivan väärään suuntaan ja maailman raadollisuus tuodaan esille. Karkkimaan sijaan eletään mukavuuksista riisutussa maailmassa, jossa oma menestys revitään heikompien selkärangasta. Jostain syystä heikompaan asemaan ajautuvat ihmiset vain lopulta hyväksyvät roolinsa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 230 Average listal rating (158 ratings) 7.1 IMDB Rating 6.8
11.2.

Joaquin Phoenix esittää Lynne Ramsayn elokuvassa pahasti traumatisoitunutta palkkatappajaa, joka päästelee päiviltä näennäisen niljakkaita paskiaisia. Omassa elämässä mikään ei tunnu olevan kunnossa. Eräällä keikalla mennään vähän liian syvälle isokenkäisten poliitikkojen pedofiliarinkiin. Läheisten kuolemat aiheuttavat kostonjanoa, mutta tärkeintä tuntuu olevan kosmisen tasapainon saavuttaminen pahoille ihmisille kostamalla. Samalla elämältä on pudota pohja, kun sorrettu hoiteleekin pelastajan sijaan pahikset itse.

Murhailua enemmän keskitytään pään sisällä tapahtuvaan, ja päähenkilön tunnetilat välittyvätkin katsojalle erinomaisesti. Tällainen ikävien mielenterveysasioiden pakkojuurruttaminen katsojan päähän tuo paikoitellen mieleen Lodge Kerriganin loistavan Clean, Shavenin. Ääniraidalla ei kuulla ihan samanlaista porakonetta aivomassassa, mutta soundtrack on kaikessa tyylittelyssään aivan mahtava.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 57 Average listal rating (35 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.4
Champion (1949)
6.2.

Kirk Douglasin tähdittämä nyrkkeilyelokuva lojui meillä digiboksitallenteena useita vuosia, joten jossain vaiheessa päätimme, että katsomme sen vasta, kun tähti kupsahtaa. Nyt sitten mies päätti torstain ohjelman puolestamme. Leffassa Douglas lyö miehiä ja uhkailee lyövänsä naisia sellaisessa alfaurosmoodissa, että iltapäivälehtien kolumnistien pöksyt kostuvat. Samalla noustaan tähteyteen, mutta maine ja mammona korruptoivat. Mitään sen suurempaa elokuvasta ei saa irti, mutta kaikesta huolimatta sen katsominen on kivutonta. Kultakauden Hollywood ei vain enää kiinnosta oikein minkään vertaa, joten suuria reaktioita en pysty vuodattamaan.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1028 Average listal rating (693 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.7
5.2.

Bruce Lee lähti Amerikkaan tekemään suurten yleisöjen toimintaelokuvaa. Leffasta haluttiin jokaiselle jotakin, joten mukaan ympättiin blaxploitaatio-tähti Jim Kelly, jotta musta väestö saataisiin innostumaan leffasta. Valkoiselle väestölle tarvittiin kuitenkin vielä valkoinen päätähti, joten mukana on tavallaan kolmikko, jossa musta mies on uhrattavissa, valkoinen jäpikkä esiintyy edukseen, ja Bruce Lee saa loistaa uljaan sankarin varjossa. Leffa on Warnerin isohkoksi studiotuotannoksi yllättävän kämäistä roskaelokuvaa ilman kunnollista juonta, mutta turnausleffana se on kelvollinen esitys. Myös nimenomaan Leen ja Kellyn juuret ovat tämäntyyppisessä elokuvassa, joten siksi sellaista katsoo mieluummin kuin ison budjetin Hollywood-kovanaamailua. Hävytön seksistisyys häiritsee jonkin verran, koska elokuvan juoni kertoo nuorten naisten käyttötavaraksi myymisen kauheudesta, mutta sen jälkeen päähenkilöt riemuitsevat saadessaan valita mieluisat seksikumppanit orjarivistöstä. Kun tästä pääsee yli, ei Enter the Dragon ole ollenkaan hassumpi esitys. Valkoihoinen päähahmo on elokuvassa täysin turha, mutta random-päähenkilöfilleriksi olisi voitu tehdä paljon huonompikin casting-valinta kuin John Saxon.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 787 Average listal rating (553 ratings) 5.6 IMDB Rating 6
4.2.

Roland Emmerichin ysäritoiminnassa hallituksen supersalaisuusyksikkö päättää tehdä 60-luvulla toisensa tappaneista Vietnam-veteraaneista aivottomia ja haavoittumattomia tappokoneita. Minkään ei pitäisi voida mennä pieleen, mutta ensimmäinen vähän sotilaiden omien traumojen kaltaista asiaa muistuttava juttu saa heidät flippaamaan en masse. Van Dammen esittämä likvidoijaraato tietysti puolustaa vaaraan joutunutta journalistia korvafetisistisen Dolph Lundgrenin jahdatessa parivaljakkoa. Hyvään ysäriväkivaltaan lisätään älykkään avaruusmatkailijan hämmästystä maallisista asioista, kun Van Dammen esittämä kuollut tappokone ihmettelee kananmunien ja oman pippelinsä konseptia. Muiden reaktioista päätellen pippeli on kooltaan aikamoinen. Myös sotilaan rasvatut pakarat kiinnostavat kaikkia. Metallinen ysäritoimintafontti ruudulla näkyvissä teksteissä ja ääniraidalla kuultava rumpukoneen kylmä kalkatus täydentävät aikakauden tunnun.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 12 Average listal rating (7 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.2
2.2.

Bloodthirsty-trilogian viimeisessä osassa meininki on onneksi reilusti supertylsää kakkososaa vauhdikkaampaa. Mistään erityisen mullistavasta tekeleestä ei ole vieläkään kyse, mutta ensimmäisen osan Hammer-visuaalisuus on tullut takaisin, jolloin tylsistä pönötyskohtauksistakin pystyy nauttimaan enemmän. Korostetun typerästi koriseva Draculakin on oikeastaan aika huikea ilmestys. Jälleen kerran ördäävä verenimijä pääsee loistamaan överiksi vedetyssä ja paljon koheltamista sisältävässä kuolinkohtauksessa. Tällaiset tuntuvat olevan trilogian tavaramerkki.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (2 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.4
1.2.

Hei me olemme kulttuuriharrastajia, jotka ovat tulleet teatteriin katsomaan japaniamaasta kotoisin olevaa elävää kuvaa. Koska harrastuksemme on niin vahvasti kulttuurinen, keskustelemme keskenämme koko leffan ajan. Se ei varmaankaan häiritse ketään teatterissa olevaa, joten puhumme täysin normaalilla äänellä – välillä jopa vähän tavallista kovempaa, koska iän myötä kuulomme ei ole enää ihan entisellään ja elokuvan omat äänet häiritsevät meidän keskusteluamme. Joku yleisöstä kehtaa jopa tulla torumaan meitä, kun me vain harrastamme kulttuuria. On se nykynuoriso ihan hirveää, kun ei enää saa olla oma itsensäkään. Kaikkea sitä vielä vanhoilla päivillään joutuu kokemaan. Elokuvakokemuksemme ei ollut niin nautinnollinen, koska joku ilkimys kehtasi pilata sen. Miten he kehtaavatkin, olemmehan me sentään elämänkokemukseltamme huomattavasti muita arvokkaampia ja ennen kaikkea vieläpä veronmaksajia. Tämän vuoksi jatkoimme keskusteluamme ja ihmettelimme yhä uudestaan ja uudestaan noita omituisia vierasihmisiä ruudulla heidän omituisine tapoineen, erilaisine naamoineen ja ihmeellisine nimineen, joita emme ikinä vaivaudu tavaamaan oikein, koska ei sillä ole väliä. Miksi ne eivät voi olla vain normaaleja rehellisiä suomalaisnimiä eivätkä mitään vaikeita ulkomaalaisia Hatsikutseja?

Leffassa oli varmaankin teemoja ja tapahtumia, mutta minä katsoin ja kuuntelin, kuinka kaksi kulttuuriharrastajaa harrasti kulttuuria.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (7 more in this list)

Elokuvia ja tekstejä elokuvista vuonna 2020

Added to
Related lists

Watched in 2020
6 item list by jenndubya
5 votes
CT's Watched in 2020
177 item list by cteddiesgirl
7 votes
Elokuvapäiväkirja 2020
54 item list by Darth Brutus
15 votes 4 comments
Watched in March 2020
8 item list by Hootsaidtheowl
1 votes
r04n1ez's 2020 movie diary
70 item list by r04n1ez
12 votes 2 comments
A New Decade! A New Year! Movies Watched In 2020
135 item list by AKB48Fan
16 votes
Watched In 2020
55 item list by Ultimo
19 votes
Movies I Watched in March 2020
30 item list by AVPGuyver21
4 votes
Watched in 2020
23 item list by Blonde
16 votes
Watched in 2020
27 item list by lit_sp0715
5 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for