Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Nosoki on 1 Jan 2019 04:28
600 Views No comments
25
vote

Watched in 2019

Sort by: Showing 12 items
Decade: Rating: List Type:
Add items to section

Tammikuu

20.1.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 300 Average listal rating (191 ratings) 6.7 IMDB Rating 7
19.1.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2099 Average listal rating (1402 ratings) 6.7 IMDB Rating 7
Prometheus (2012)
19.1.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (4 ratings) 7.3 IMDB Rating 6.9
15.1.

Marc Isaacsin dokumentti pureutuu rasismiin näyttämällä tavallisten ihmisten elämää ja kaivamalla sieltä esille usein perusteetonta muukalaisvihaa. Keskusteluista tulee hieman ilmi joidenkin ihmisten huonoja kokemuksia, mutta pääasiassa ihmettely ja vierastaminen johtuu vain tuntemattoman pelosta ja erilaisista käytösmalleista, joihin ei ole totuttu. Tilastotieteeseen dokumentti ei ryhdy, vaan se vain seuraa ihmisiä ja pistää heidät kohtaamaan toisensa. Pätevän elokuvan heikkoudeksi on luettava DIY-tekotapa, jossa huono mikki pyrkii tallentamaan ulkoilmakeskustelut tuulisessa säässä. Dialogia on siis vaikea ymmärtää, mutta kaipa se sopii juuri tällaiseen kuvaukseen ihmisistä, joilta puuttuu yhteinen kieli. Oikeasti se ei kyllä sovi, kunhan vain yritän kuulostaa todella viisaalta.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
13.1.

Rohmeria on aina kiva katsoa uudestaan, koska hän saa elokuviensa hahmot tuntumaan aidoilta ihmisiltä. Vaikka keskusteluissa ollaan sanavalmiita, eivät ne tunnu käsikirjoitetuilta tai liian pohtivan viisailta, vaan ne kasvattavat keskustelevia hahmoja ja kertovat kaiken oleellisen siitä, millaista on olla nuori aikuinen etsimässä romanssia tietämättä välttämättä edes sitä, mitä parisuhteelta haluaa. En pysty hehkuttamaan tarpeeksi, miten hyvältä Arrow'n BD-boksin kuva näyttää jo valmiiksi upean värimäärittelyn kanssa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 19 Average listal rating (16 ratings) 6.6 IMDB Rating 4.9
13.1.

Iso kumipukuhirviö saapuu avaruudesta tallomaan pikkuautoja. Erikoistehostetyöskentely on aivan hellyyttävän käppäistä. 60-luvun visiot avaruusmatkailusta miellyttävät silmää analogisuudessaan ja vilkkuvien valojen määrässään. Ensimmäiseen tuntiin elokuvassa ei tapahdu mitään. Genreensä se tuskin tuo yhtään mitään uutta.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
12.1.

Sherlock Holmes, Watson ja Christopher Lee ihmettelevät murisevaa koiraa. Hammerille tuttuun tapaan elokuva näyttää komealta, vaikka siinä ei oikeastaan tehdä muuta kuin pönötetään brittiläisen aristokraattisesti. Hammer, Cushing ja Lee vain saavat pönöttämisenkin toimimaan toisin kuin vaikkapa nököhampainen Peter Lorre.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 82 Average listal rating (37 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.8
7th Heaven (1927)
12.1.

Frank Borzagen yksinkertaisilla, mutta vahvoilla tunteilla, varustetussa mykkäelokuvassa miespääosassa nähtävä megaluokan hönöperse on varteenotettava jäpikkä, joka poliisihommien myötä päätyy rakastumaan kunniattomana pidettyyn naiseen. Heidän rakkautensa syntymistä kuvataan hyvin ylivedetyn elokuvamaisesti, mutta melodramaattisuus toimii ja onnistuu aiheuttamaan ilon tunteita. Upeat lavasteet miellyttävät silmää. Kino Reginan kinokonsertissa kuultu live-säestys oli todella hyvä.

Reginasta voisi sanoa pari sanaa. Odotuksiin ja kauhukuviin nähden olin ihan positiivisesti yllättynyt siitä, että penkit ovat mukavia istua, jalkatilaa on riittävästi jopa kaltaiselleni kuikelolle, ja penkkirivit on korotettu niin, että edessä olevan koripallojoukkueen ja/tai Marge Simpson -kampauksen takaa näkeekin jotain. Valitettavasti teatterin aula on sitten aivan järkyttävän huonosti suunniteltu ahdas nurkka, jossa ei halua viettää sekuntiakaan ylimääräistä aikaa. Äänieristys toimi siinä mielessä hyvin ettei vieressä olevasta ruokalasta kuulunut mitään ääniä, mutta valitettavasti taas takarivissä istuessa ilmeisesti projektorihuoneen tai jonkun siellä päin olevan varaston suunnalta kuului ylimääräistä melua. Ilmeisesti siellä oli vielä asennustyötkin kesken ja työtään tekevillä pitää olla oikeus tehdä työnsä, mutta pistäisin tämän jonkinlaisen suunnitteluvirheen piikkiin, että muuten hyvin äänieristettyyn tilaan kantautuu jostain tilaan kuulumattomia ääniä. En myöskään ymmärtänyt takarivissä niskaan putoavia verhoja, jotka jatkuvasti tunkivat paidan kauluksesta sisään.

Kaiken kaikkiaan Regina on siis ihan hyvä teatteri pikkuvikoineen. Se sijaitsee omaan makuuni epämiellyttävän vilkkaassa paikassa, mutta senkin voisi antaa helposti anteeksi. Uutena teatterina voisin jopa innostua siitä, mutta nyt uutta tuttavuutta on vaikea fiilistellä, koska se on ensin tappanut koko perheen. Ensimmäisessä testaamassani vessakopissa lattialla oli runsaasti pissaa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (3 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.7
6.1.

Unkarilaisessa köyhyyskuvauksessa näytetään paikoitellen melko riipaisevasti, mitä maallisen mammonan puute tekee ihmiselolle. Elokuvamaisesti näytelty ja paikoitellen siloiteltu (ja suomifilmiä muistuttava) elokuva saa tyylirikoistaan huolimatta alakulon tarttumaan. Missä tahansa muussa elokuvassa ruumiin kuljettaminen matkustajajunassa normaalilipulla olisi typerää pelleilyä, mutta People of the Mountainsissa se tukee karua sanomaa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
5.1.

Neuvostorahalla tehty Kalevala-eepos osoittautui mainettaan paremmaksi. Sen luontokuvat ovat kauniita, tuotantoarvot hulppeita ja erikoistehosteet joko hienoja tai käppäisyydessään viehättäviä. Juonen esitystavan vuoksi koko Kalevala tuntuu lähinnä absurdilta perseilyltä, jossa idiootit vain munailevat, mutta se ei haittaa vaan toimii elokuvan eduksi. Dialogin vetäminen kalevalamitassa jotenkin vain tukee elokuvan kummallisuutta. Lopputulos on mukavan omaperäinen ja hyvällä tavalla tahattoman koominen.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
2.1.

Vera Chytilován elokuvassa nähdään kahden rutiineiltaan toisistaan poikkeavan naisen elämää. Perheenäiti tekee samat kotiaskareet toistuvasti ja yrittää siinä samalla saada lapsensa tottelemaan. Voimistelijalla rutiini taas on harjoitusten toistaminen uudelleen ja uudelleen, jotta kilpailusuoritus on mahdollisimman kova. Uusi ihastus tarjoaisi perheenäidille mahdollisuuden omaan onneen, mutta hän päättää jäädä nykytilaan perheensä vuoksi. Voimistelija taas ässäilee kilpasuorituksensa ja saa rutiineistaan kummunneesta tuloksesta kiitosta ja arvostusta. Perheenäidille todetaan ettei nykyinen meno riitä. Itsenäiseen suoritukseen panostanut voittaja saa lopussa omia valmennettavia. Hän on siis myös kasvattajana arvostetumpi kuin kotiäidit. Tällä ehkä yritetään sanoa jotain tekoajan naisen asemasta ja paikasta sekä niistä odotuksista, joita sukupuolille asetetaan.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 145 Average listal rating (70 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.8
1.1.

Vuoden alkajaisiksi on hyvä katsoa Rohmerin parhaimmistoa. Elokuva kuvastaa introvertin ja muiden ihmisten intoiluista innostumattoman ihmisen elämää tarkkanäköisesti ja samaistuttavasti. Jos joku ei halua lähteä bailaamaan, ei se johdu siitä, että hän on huonompi ihminen tai omituinen, vaan siitä, ettei hän saa siitä samalla tavalla jotain irti kuin muut. Jokaisen ihmisen tehtävä ei ole tehdä samoja asioita kuin muutkin, ja sen tajuaminen ja tilan antaminen myös tällaisille ihmisille on aika monelle vähän turhankin vaikeaa. Olen aikaisemminkin sanonut tämän, mutta on ironista, että nuoria aikuisia tuntuu tajuavan parhaiten eläkeikäinen gubbe.


Kuva tähän, jotta sen saa thumbnailiksi.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom

Kymmenes kerta toden sanoo...

Kirjoitan tänäkin vuonna leffapäiväkirjaa vanhaan malliin jääräpäisesti, vaikka Listal toimii aina vain huonommin kuin ennen, ja yhä useampi käyttäjä tuntuu hylkäävän sivuston ja siirtyvän muualle. Itse en ainakaan vielä suostu luovuttamaan, koska sivusto on ollut lähes päivittäinen osa elämääni kohta sen kymmenen vuoden ajan. Katsotaan, mitä vuosi tuo tullessaan ja miten homma tästä etenee. Jokaisesta katsomastani pitkästä elokuvasta tulee kommenttia. Kommentointi voi tapahtua välittömästi tai viikkojen viiveellä.

Kolmena aikaisempana vuotena tavoitteeni on ollut 200 elokuvaa vuodessa, ja se on ylittynyt helposti. Ajattelin nostaa tavoitettani, mutta sitten tajusin, että en halua katsoa elokuvia lukumäärän suorittamiseksi, vaan omaksi ilokseni. Siksi vuoden 2019 tavoitteeni on yksinkertaisesti katsoa elokuvia.

Added to

25 votes
All "Watched in 2019" lists on Listal (109 lists)
list by Triggerhappy6
Published 2 weeks, 5 days ago 4 commentsRelated lists

Movies watched in 2019
8 item list by IsabellaSilentRose
9 votes
Films watched in 2019
27 item list by nathan
7 votes
Watched in 2019
13 item list by MovieCriticGamer
15 votes
Seen in 2019
22 item list by hsallinen
24 votes
Hit Or Miss? Good Or Bad? 2019 Movies Watched
38 item list by AKB48Fan
9 votes
Anime Watched In 2019
3 item list by AKB48Fan
3 votes
All "Watched in 2019" lists on Listal
109 item list by Triggerhappy6
25 votes 4 comments
Watched in 2019
3 item list by Blonde
7 votes
Movies Watched in 2019
8 item list by CD Smiles
17 votes
Elokuvapäiväkirja 2019
46 item list by Darth Brutus
28 votes 2 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Nosoki