Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Nosoki on 1 Jan 2019 04:28
3225 Views 2 Comments
38
vote

Watched in 2019

Sort by: Showing 1-50 of 214
Decade: Rating: List Type:
Add items to section

Joulukuu

31.12.

Trilogian viimeinen osa on sen paras. Toimintaseikkailua nähdään paljon, mutta suurin osa elokuvan viehätysvoimasta (en olisi mitenkään voinut uskoa sanovani tätä) perustuu Sean Conneryn ja Harrison Fordin väliseen sanailuun. Aarteenetsintä on Relic Hunter -tason tyhmää, mikä myös miellytti minua suuresti. Lopun tankkikohtaukset sisältävät todella hienoa äksöniä.

En aio katsoa tähän projektiin liittyen enempää Indyjä, koska jääkaappijutut eivät jaksa kiinnostaa minkään vertaa.
Nosoki's rating:
31.12.

Toinen osa olikin sitten muistikuvia parempi. Myönnän, että pikkukakara ja avuttomaksi hupakoksi kirjoitettu naishahmo ärsyttävät, mutta kultistimeininki on oikein mallikasta. Lavasteiden osalta nähdään hyvinkin hulppeaa pytinkiä ja pahaenteistä luolastoa. Vauhtia tuntui olevan tylsähkön alkupuoliskon jälkeen edeltävää osaa enemmän.
Nosoki's rating:
31.12.

Vuodenvaihteen hömppäkimarana sai tällä kertaa toimia alkuperäinen Indiana Jones -trilogia. Muistikuvien perusteella lähestulkoon ultimaattista poikain seikkailua sisältävä ensimmäinen osa paljastui pienoiseksi pettymykseksi toiminnan ja seikkailun oltua muistikuvia vähäisempää. Kaikki elokuvassa on ihan kivaa, mutta hienon autotoimintakohtauksen lisäksi en kyllä löytänyt leffasta mitään, mikä nostaisi sen kaikkien muiden Hollywood-toimintaseikkailujen yläpuolelle.
Nosoki's rating:
People who added this item 717 Average listal rating (491 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.3
29.12.

Pitkän tauon jälkeen yksi Bondi meni oikein mukavasti, joten ajattelin, että niin menee toinenkin. Toinen Bond ei mennyt yhtään mukavasti. Kiitos siitä kuuluu pitkälti keskivaiheen tylsyysmaratonille, jossa tutustutaan läheisesti venäläisvakoojaan ja vietetään aivan liian kauan aikaa Tanya Robertsin asunnolla kaupungintalon kaavoitussuunnitelmia tutkien. Puoli tuntia karsimalla kulahtanut Moore hevosjuttujen parissa voisi toimiakin. Nyt päädyin ainoastaan hautaamaan aikeeni katsoa ainakin pari Bondia lisää lyhyen ajan sisään.
Nosoki's rating:
People who added this item 14 Average listal rating (9 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.3
28.12.

Musiikkibisnekselle irvailevassa lontoobailauksessa lipevä agentti riistää löytämäänsä supertähteä. Äkillisesti alkavat musikaalinumerot saavat vihaamaan niitä hetkiä, kun näyttelijät laulavat, mutta muuten Expresso Bongo on ihan mukiinmenevää BFI Flipsidea. Nykysilmään vanhahtava tapa tehdä elokuvaa toimii myös välillä sen eduksi kuivassa pönötyksessään. Teinitähteä esittävä Cliff Richard näyttää laulaessaan siltä, että joku heiluttelee hänen edessään pökälettä.
Nosoki's rating:
People who added this item 29 Average listal rating (16 ratings) 7.2 IMDB Rating 6.9
28.12.

Liian omituisten yakuza-elokuviensa takia isojen japanilaisstudioiden mustalle listalle joutuneelle Seijun Suzukille annettiin 1980-luvun alussa vapaat kädet tehdä mitä huvittaa. Taishō-trilogian ensimmäinen osa on malliesimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun omalaatuinen höppänä saa toteuttaa itseään. Murhamysteeri muuttuu nopeasti professorin ja hänen eksentrisen boheemiystävänsä rakkauden ja kuoleman pohdinnaksi. Suurten oivallusten sijaan hahmot innostuvat enemmän jauhetuista luista. Kuvaston osalta nähdään sitä, minkä vuoksi Suzuki luultavasti joutui alun perin pannaan.
Nosoki's rating:
People who added this item 6 Average listal rating (4 ratings) 5.3 IMDB Rating 5
Shear Fear (1992)
27.12.

Suomalaisessa käppäkauhussa on jokseenkin kiehtova tunnelma, kun kadulla toiseen naiseen törmännyt päähenkilö alkaa tuntea jonkun vainoavan. 90-luvun alun kotivideokamerakuva ja surkea näyttely eivät valitettavasti ole Kauhun millimetrien tapauksessa hyvä asia. Aikansa Helsingin kaupunkikuvaa katsoo mielellään.
Nosoki's rating:
People who added this item 154 Average listal rating (117 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.5
27.12.

Marlon Brandon irkkuaksentti on niin uskomattoman perseestä, että huomasin oikeastaan pitäväni miehestä. Muutenkin hänen esittämänsä palkkionmetsästäjä vetää täydellinen spedeilymoodi päällä koko leffan ajan. Jack Nicholson vaikuttaa yhtäkkiä aivan täysin normaalilta ihmiseltä. Päähenkilöparivaljakon lisäksi westernikkäässä westernissä ei ole kauheasti mitään erityisen mielenkiintoista. Yritykset tehdä jotain toisella tavalla kariutuvat rasittavaan hassutteluun. Nicholsonin ja Brandon välinen "lopputaistelu" taas on oikeasti aivan nerokas ja sopisi paremmin johonkin mestariteokseen random-pelleilyn sijaan.
Nosoki's rating:
People who added this item 45 Average listal rating (28 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.2
27.12.

Kellosepän maailma muuttuu, kun oma poika paljastuu tappajaksi. Veriteon sijaan keskitytään isän ristiriitaisiin tuntemuksiin, kun itselleen kaikkein tärkeimmästä asiasta paljastuu puolia, joita ei millään pysty yhdistämään omaan lapseen. Kiinnostava näkökulma kannattelee elokuvaa oikein mallikkaasti.
Nosoki's rating:
People who added this item 393 Average listal rating (298 ratings) 4.9 IMDB Rating 5.7
26.12.

Mainettaan reilusti paremmassa merirosvoseikkailussa pistetään kiitettävän paljon tavaraa paskaksi hienojen (oikeiden) erikoistehosteiden siivittämänä. Stunttityöskentelykin on paikoitellen oikein näyttävää. Juonen epäloogisuudet ovat vain sellaisia, jotka hymähdyttävät ja saavat itsensä nokkelaksi tuntevan katsojan alleviivaamaan niitä. Paketti toimii reilusti paremmin kuin oikeastaan yksikään viidenkymmenen vuoden sisällä tehty Hollywood-merirosvoelokuva. Ihmiset luultavasti haukkuivat tätä ysärillä vain siksi, että sitä oli muotia haukkua. Tavanomaisesta ysäriseikkailusta leffa ei eroa oikein millään tavalla.
Nosoki's rating:
People who added this item 702 Average listal rating (441 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.2
26.12.

Kunnioitettavan uskottavassa agentti-iässä oleva Sean Connery palaa Bondin rooliin Pallosalaman epävirallisessa remakessa. Kuntokurssille pakotettu kesän romanttisin poikamies salakuljettaa huoneeseensa äärimmäisen nopeasti pilaantuvia herkkuja matkalaukussa ja mussuttaa niitä muina miehinä. Moinen urheus kyllä saa ryijyn kasvamaan. KRP on myös superhyvä pelaamaan videopelejä, koska tottakai sivistynyt 80-luvun agentti osaa kaiken. Barbara Carreralla on aivan mahtava meininki meneillään sekä käytöksen että vaatetuksen osalta.

Pitkän tauon jälkeen Bond ei ollut pelkkää tuskaa.
Nosoki's rating:
23.12.

Pari viikkoa myöhemmin kapinallisjohtajasta on tullut täydellinen jediritari. Hieman aikaisemmin Yoda oli 900-vuotias hyppelehtivä käppänä, joka varasti jekuttaen toisten ruoat, mutta nyt hän kuolee vanhuuteen. Rämekäppänöiden ikääntyminen pelittää siis melkoisen mallikkaasti.

Lapsena oli aika kova juttu tajuta, että hyvän ja pahan välillä on sävyjä. Nyt elokuvaa katsoessa tämä ei ole mikään iso ja mullistava paljastus.

Suurimman osan ajasta ihailin avaruusalusten designia ja upeaa pienoismallityöskentelyä.
Nosoki's rating:
22.12.

Ensimmäisen osan random-janarista on tullut parissa viikossa kapinallisten johtaja, joka sitten lähetetään tutkimaan jotain yksittäistä meteoriittia lumimiesten armoille. Juuri ja juuri tuosta selvittyään johtaja pistetään rivisotilaaksi hävittäjälaivueen eturintamaan. Taistelun jälkeen ketään ei kiinnosta, että johtaja katoaa jollekin rämeplaneetalle.
Nosoki's rating:
22.12.

Hetken mielijohteesta katsottuna alkuperäiset Star Warsit herättivät edelleen sisäisen pikkupoikani, vaikka tunnuin katseluhetkellä vain korostavan epäloogisuuksia juonessa tai hahmojen käytöksessä. Lavasteet ja erikoistehosteet ovat edelleen pelkkää kultaa.
Nosoki's rating:
21.12.

Western-vaikutteisessa gangsteri-noirissa palkkatappajat saavat peräänsä vihaiset yakuzat, joilta pakeneminen ei olekaan aivan yksinkertainen juttu. Spagumusiikit ja lopputaistelu saavat elokuvan tuntumaan astetta tuoreemmalta viritykseltä omassa genressään, mutta mukana on myös hyvin paljon aikakautensa japanilaista gangsterielokuvaa, mikä ei tässä tapauksessa ole ainoastaan hyvä asia.
Nosoki's rating:
14.12.

Pahisnaurun yliopistosta valmistunut paholainen jahtaa susien (maalattuja koiria) kasvattamaa naista. Taistelut ovat kämäisyydessään täyttä timanttia eikä Wolf-Devil Womania ole mahdollista katsoa ulvomatta. Paikka aasialaisen käppäelokuvan aatelistossa on taattu.
Nosoki's rating:
8.12.

Gérard Depardieu ja Patrick Dewaere ovat Bertrand Blierin ohjauksessa aivan verraton parivaljakko. Tällä kertaa Depardieulla on huolia, kun vaimo ei tunnu olevan onnellinen. Sattumalta kahvilassa tavattu Dewaeren hahmo jää vain roikkumaan mukana omituisessa pelleilyssä, jossa kaksi (täysidioottia) miestä päättää, mikä on parasta naiselle. Soppaan heitetään lisämaustetta, kun naista taas tuntuu kiinnostavan aivan liian nuori poika ihan liian epäterveessä mielessä. Huumori loukkaa varmasti monia, mutta se on samalla aivan mahtavaa perseilyä.
Nosoki's rating:
7.12.

Egyptiläisklassikossa haudanryöstäjäkylän asukas pohdiskelee, onko toiminta nyt ollenkaan oikein. Korvaamattomia kulttuuriaarteita vain tarpeensa verran kerrallaan myyvä kyläyhteisö ei katso hyvällä ikiaikaisista tavoista poikkeamista. Mikään osapuoli ei ole täysin oikeassa. Vähäeleinen näyttely ja etäiseksi jättävä kuvaus korostavat mystisyyden tuntua, mikä sopii elokuvaan täydellisesti, koska kyse on artefakteista, joihin liitetään usein kirouksia ja taruja menneiltä ajoilta.
Nosoki's rating:
People who added this item 97 Average listal rating (52 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.4
6.12.

Fassbinderin elokuvassa ei puututa niinkään transaiheisiin, vaan siinä on kyse toivottomasta rakkaudesta ja epätoivoisista teoista sen jahtaamiseksi. Nykysilmissä kiinnostus voi herätä juuri siksi, että tämän kuvastamisen keinona käytetään sukupuoli-identiteetin tutkiskelua. Käsittely voi myös aiheuttaa pettymyksen tuon aiheen syväluotaavaa pohdintaa kaipaavalta katsojalta.
Nosoki's rating:
Add items to section

Marraskuu

People who added this item 65 Average listal rating (22 ratings) 7.8 IMDB Rating 6.8
30.11.

Kira Muratovan elokuvassa keskitytään juonen sijaan glasnostin ajan Neuvostoliiton kollektiiviseen mielialaan, melankoliaan ja maailmanlopun selviytymisvalmisteluihin. Komea kuvaus tukee hahmojen epävarmuutta tulevasta.
Nosoki's rating:
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 6.6
Aether (2019)
24.11.

Dokkarissa kuvaillaan muinaista luolastokaupunkia, joka on jäämässä tekojärven alle. Pelkillä kuvilla etenevä elokuva näyttää hienolta, mutta epäonnistuu muodostamaan mitenkään erityisen päräyttävää kokonaisuutta kuvamateriaalin tuntuessa lähinnä satunnaisilta otoksilta ilman rakennetta. Jia Zhangke on käsitellyt tätä aihetta paljon paremmin, vaikka hänen elokuvansa ovatkin sidottuja eri kulttuuriin.
Nosoki's rating:
People who added this item 44 Average listal rating (22 ratings) 5.3 IMDB Rating 5.8
23.11.

Dracula-myytti tuodaan 70-luvulle, kun Bulgariasta kotoisin oleva kreivi saapuu pitämään okkultismisessioita taviksille. Meininki on jähmeää pönötystä välillä hyvinkin käppäisillä tuotantoarvoilla. Onneksi pönötys muistuttaa paikoitellen tarpeeksi Hammeria, jotta pystyn nauttimaan hidastempoisuudesta. Lopun kuolonkörähdykset aiheuttivat kunnon naurukohtauksen.
Nosoki's rating:
23.11.

Neljäs Sartana on edeltäjiään enemmän perinteinen spaghettiwestern ja vähemmän goottilaisvaikutteilla kuorrutettua toimintapainotteista italoroskaa. Spaguna elokuva kuitenkin ajaa asiansa. 70-luvun alun tekijöillä on ollut kova tarve sisällyttää lopputaisteluunsa jokin arkkuminigunia sävähdyttävämpi kanuuna.
Nosoki's rating:
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 0
23.11.

Japanilaisdokkarissa tutustutaan hieman yli 30 vuotta sitten kuolleeseen äitiin. Rauhallisesti etenevä elokuva esittää ihmisten lisäksi vallitsevaa kulttuuria ja sen muutosta aikojen saatossa. Kiinnostavat ihmiset luovat tunnelman.
Nosoki's rating:
People who added this item 24 Average listal rating (17 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.5
5.11.

Takavuosien kohudokkarissa black metal -skenen tyypit kertovat mielipiteitään genrestä ja avaavat omaa aatemaailmaansa. Elokuva etenee pitkälti haastattelujen kautta. Osa haastatteluista on asiallisia, osa taas humalaista ördäämistä. Asiahaastattelujen sisältö hukkuu mitäänsanomattoman toteutuksen alle, jolloin känniavautumispuolta kaipaa lisää.
Nosoki's rating:
People who added this item 4 Average listal rating (3 ratings) 7.3 IMDB Rating 6.3
The Climber (1975)
2.11.

Joe Dallessandro esittää Jenkeistä Italiaan rötöstelemään tullutta pikkunilkkiä, josta vähitellen kasvaa alamaailman isokiho. Tavallaan perinteinen eurocrime viehättää runsailla musiikkikohtauksillaan, jotka painottavat enemmän tyylittelyä kuin montaasimaista tarinankerrontaa. Dallessandron törkeä (muttei mitenkään aukottoman universaali, vaan oikeastaan aika kalkkunamaisen käppäinen) coolius antaa huomattavaa lisäarvoa ollen elokuvan ehdottomasti suurin vahvuus. Muuten meno on perinteikästä mafiosoilua hyvässä ja huonossa. Ratkaisu jättää italiankieliset slangi-ilmaisut kääntämättä päähenkilön englanninkielisyyden vuoksi on ihan kiva idea, mutten ymmärrä sitä kohtauksissa, joissa Dallessandro ei ole itse läsnä.
Nosoki's rating:
People who added this item 6 Average listal rating (5 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.6
2.11.

Julien Duvivierin oman mykkäelokuvansa remakessa ärsyttävä kakara vinkuu, koska hän ei mukamas saa rakkautta perheeltään. Lapsen näyttely ampuu niin pahasti yli, että porkkanapään kohtaukset tuntuvat aivan sietämättömiltä. Asiaa eivät auta yhtään mustalla tussilla hänen naamaansa piirretyt pisamat. Lapsihahmojen näyttely ei ole kuitenkaan elokuvan ainoa ongelma. Uskottavuus rapisee pois siksi, että filmin lapsihahmot ovat selvästi keski-ikäisen miehen kirjoittamia. Tämä keski-ikäinen mies ei ole osallistunut lasten kasvatukseen millään tavalla, joten lapsia käsitellään lähinnä jaloissa pyörivinä otuksina, joita naiset hoitavat. Kun tällaista olettamaa aletaan rakentaa elokuvamaisella tragedialla, menee kaikki niin pahasti vipuun, ettei lopputulosta pysty pelastamaan millään. Duvivier ei selvästikään ymmärrä, millaista on olla lapsi tai tavoita lapsuuteen kuuluvia teemoja, vaan käsittelee lapsuutta aikuiselementtien ja elokuvan taian kautta. Ratkaisu ei yksinkertaisesti toimi.
Nosoki's rating:
Add items to section

Lokakuu

People who added this item 738 Average listal rating (491 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.3
27.10.

Hulvattomassa kasarin kauhukomediassa paikallinen hautausmaa alkaa puskea ruumista ylös nopeammin kuin ambulanssit ehtivät paikalle tarkastamaan tilanteen. Clu Gulageria kiinnostaa selviytymistä enemmän yrityksensä pr, joten hän on valmis hakkaamaan kaikkea liikkuvaa rautaputkella. Mahtava soundtrack ja hulvattoman käppäinen näyttely ovat vain kermaa kakun päällä.

Tätä katsoessa muistelin haikeana, miten upeaa oli laittaa leffa pyörimään mysteerivaihtareissa ja miten hauska konsepti ylipäänsä onkaan. Tekisi mieli toteuttaa samanlainen projekti taas joskus.
Nosoki's rating:
People who added this item 3 Average listal rating (3 ratings) 8 IMDB Rating 7.4
27.10.

Cinemaissí-raportti: www.laajakuva.com/cinemaissi-2019/
Nosoki's rating:
People who added this item 4 Average listal rating (4 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.2
27.10.

Cinemaissí-raportti: www.laajakuva.com/cinemaissi-2019/
Nosoki's rating:
People who added this item 626 Average listal rating (412 ratings) 6.9 IMDB Rating 7
Ladyhawke (1985)
26.10.

Hauskan sattuman myötä päädyin vahingossa katsomaan Cinemaissí-lauantaina Rutger Hauerin tähdittämää keskiaikafantasiaa. Näin kävi nimittäin edellisenkin Cinemaissín aikaan. Hienoa lavastusta ja puvustusta sisältävässä seikkailussa on aivan liian paljon tylsää pönötystä ja hassunhauskana pelleilijänä nähtävää Matthew Broderickia, jotta jaksaisin olla yhtään kiinnostunut siitä, mitä ruudulla tapahtuu. Lopputaistelu on sentään jees.
Nosoki's rating:
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 8 IMDB Rating 6.4
Nosoki's rating:
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.7
26.10.

Cinemaissí-raportti: www.laajakuva.com/cinemaissi-2019/
Nosoki's rating:
People who added this item 43 Average listal rating (32 ratings) 6.1 IMDB Rating 7
El Angel (2018)
25.10.

Cinemaissí-raportti: www.laajakuva.com/cinemaissi-2019/
Nosoki's rating:
People who added this item 41 Average listal rating (25 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.5
20.10.

Kolumbialaisessa rikoselokuvassa nähdään huumeiden myynnin nousut ja laskut sekä jossain vaiheessa odottava väistämätön kauppiaiden tuho. Hienon näköisen elokuvan suurin ongelma on se, että se sattuu olemaan rikoselokuva huumekaupasta. Vähäeleinen ja pätevä näyttely ja komea kuvaus hienoissa paikoissa saavat minut pitämään Birds of Passagesta, mutta huumekauppa ei enää tässä vaiheessa elokuvaharrastusta oikein toimi vakavastiotettavassa arthousessa.
Nosoki's rating:
People who added this item 2162 Average listal rating (1570 ratings) 6.7 IMDB Rating 7.3
19.10.

Verhoevenin satiirissa jalkaväki lähetetään sotimaan lähes haavoittumattomia ötököitä vastaan, koska jälkaväen tehtävä on kuolla. Viimeistään SS-univormujen myötä katsojalle tulisi olla selvää, mistä on kyse. Karu väkivalta tekee alun pullistelusta tehokkaampaa. Näyttelijöiden paneutuminen rooleihinsa on jälleen kerran aivan mahtavaa seurattavaa.
Nosoki's rating:
People who added this item 2056 Average listal rating (1288 ratings) 6.3 IMDB Rating 7
19.10.

Michael Douglasin naamalta paistaa aivan jäätävä tuijotus, kun Sharon Stone vilauttelee superseksikkäässä eroottisessa trillerissä. Verhoevenilainen näyttelijänohjaus puristaa roolisuorituksista jotain uskomatonta esille. Juonikuvion tyhmyys jaksaa naurattaa.
Nosoki's rating:
People who added this item 9 Average listal rating (6 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.6
19.10.

Cinemaissí-ennakko: www.laajakuva.com/cinemaissi-2019-ennakko/
Nosoki's rating:
People who added this item 2 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 0
19.10.

Cinemaissí-ennakko: www.laajakuva.com/cinemaissi-2019-ennakko/
Nosoki's rating:
People who added this item 13 Average listal rating (4 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.2
16.10.

Osa minusta haluaisi sanoa The Greatest Loveria tavallista tylsemmäksi honkkarikomediaksi, mutta sitten taas toisaalta se alkaa, kun Kiinasta Hongkongiin loikkausta suunnitteleva Chow Yun-fat varastaa tiikerinpaskaa eläintarhasta. Mukana oleva Fui-on Shing kertoo muinaisen viisauden "Never touch a tiger's ass". Lopulta ulosteet imetään letkun kautta suoraan idioottien ruokapöytään. Ihmiset kammoavat Chow'n pahanhajuista hengitystä, mutta vasta sen jälkeen, kun mies on hymyissä suin ilmoittanut syöneensä paskaa. Myös verikoirat (elokuvan tekstityksissä "panther") lentelevät ympäri metsää hönkäysten saattelemina.

Hongkongissa lipevä juppi sitten maksaa Anita Muille, jotta Chow'sta koulittaisiin menevä playboy, jotta ökyilijä pääsee näpäyttämään hänen tunteillaan leikitellyttä, aivan hurmaavassa iinesankkamoodissa vetävää, Nina Li Chitä. Huumori on todella typerää, joten se on jees. Ohjaaja Clarence Fokin luomat omituiset värimaailmat sumukoneen ylikäytössään viehättävät myös. Kaksi tuntia ei sisällä pelkkää huutonaurua, mutta se menee erittäin mukavasti.
Nosoki's rating:
13.10.

Uusiseelantilaisessa kulttielokuvassa ruttoa pelkäävä pikkukylä päättää valjastaa näkyjä näkevän pojan johdolla kulkevan seurueen, joka matkustaa ajassa etsimään jumalallista parannuskeinoa Eurooppaa piinaavaan tautiin. Upeasti kuvattuna taide-elokuvana alkava The Navigator: A Medieval Odyssey muuttuu nykyaikaan päästessään hassuvitsejä sisältäväksi 80-luvun seikkailuelokuvaksi, jossa keskiajalta saapuneet matkalaiset ihmettelevät 80-luvun maailmanmenoa kuin Spock ja kumppanit neljännessä Star Trek -elokuvassa konsanaan. Hassuttelutyhmä on sellaista paikoitellen nauruja tarjoavaa hömppää, jota katsellessaan ei ajattele seuraavansa mitään erityisen ihmeellistä. Seikkailun lopussa saadaan annettua näkyjen uhrilahja taivaanisälle. Kotiinpaluun jälkeen kerrotaan tarinoita mahtavasta seikkailusta.

Sitten tulevat elokuvan viimeiset 10 minuuttia. Meno muuttuu takaisin taide-elokuvaksi, ja lopun tapahtumat ovat vaikuttavinta elokuvaa, jota olen nähnyt pitkään aikaan. Olen huomannut, että joskus tietynlaiset kohtaukset elokuvissa jäävät kummittelemaan sieluuni pitkiksi aikaa. Esimerkkeinä näistä sanottakoon vanhan naisen kokispullon tilaaminen Ali: Fear Eats the Soulissa, toivoton oman kohtalonsa hyväksyminen House on the Edge of the Parkissa tai pikkupoikien sotaleikit Buddha Collapsed Out of Shamessa. Navigatorin loppu on minulle tällainen kohtaus - ja se tarvitsee toimiakseen tunnin verran huoletonta hömppäseikkailua ennen sitä. En tiedä, olenko ainoa, joka saa elokuvasta samat fibat, mutta suosittelen nyt ainakin kokeilemaan. Se vie vain puolitoista tuntia elämästäsi.
Nosoki's rating:
People who added this item 14 Average listal rating (8 ratings) 4.8 IMDB Rating 6.1
12.10.

Vampire Dollin tylsässä jatko-osassa ei nähdä Hammer-visuaalisuutta, vaan kaikki on todella mitäänsanomatonta ja tapahtumaköyhää. Viihdyttävät käppäarvotkin loistavat poissaolollaan, jolloin Lake of Draculan ainoat huippuhetket koetaan lopputaistelussa, jossa vanha verenimijä vetäisee täysilllä lasin läpi ja kuolee kompastuttuaan pikkujekkua vetäisevään faijanraatoon.
Nosoki's rating:
People who added this item 2 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 6.2
12.10.

Cinemaissí-ennakko: www.laajakuva.com/cinemaissi-2019-ennakko/
Nosoki's rating:
12.10.

Cinemaissí-ennakko: www.laajakuva.com/cinemaissi-2019-ennakko/
Nosoki's rating:
People who added this item 8 Average listal rating (6 ratings) 7.5 IMDB Rating 8.7
Retablo (2017)
12.10.

Cinemaissín elokuvista tulee tekstiä sitten lähempänä festaria.

Cinemaissí-ennakko: www.laajakuva.com/cinemaissi-2019-ennakko/
Nosoki's rating:
People who added this item 2131 Average listal rating (1375 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.9
11.10.

Halusimme katsoa jotain 90-luvun isoa turvallista Hollywoodia, ja kun kerran hetkeä aikaisemmin puhuimme leffavisakysymyksissä olleesta Michael Wincottin kuolemasta Robin Hoodissa, niin ei sitten muuta kuin sukkahousuttomat sankarit pyörimään. Wincottin murina on aina jees, Sielun veljistä karanneen näköinen Costner täysin hajuton ja mauton, ja 80-luvun italialaiselta konemusiikkiartistilta näyttävä Alan Rickman upea ilmestys pääpahiksena. Yllättävän vähän taistelua tai seikkailua sisältävä pönötys viehättää hienon näköisellä keskiajallaan ja erinomaisella pahiskaartillaan. En pysty ymmärtämään, mikä on tehnyt Costnerista aikansa isoimman elokuvatähden, mutta hän sentään tekee (kaiken) tekemänsä meitä varten.
Nosoki's rating:
People who added this item 8 Average listal rating (7 ratings) 6.9 IMDB Rating 5.6
5.10.

Vähän randomimmassa honkkaritoimintakomediassa mennään suoraan asiaan, kun puolen minuutin kohdalla aseet laulavat ja pahikset pitelevät paukkurautojaan toinen toistaan mielenkiintoisemmilla tyyleillä. Naispäähenkilö potkii näyttävästi, mutta liian paljon lähikuvia kontaktikohdissa painottava leikkaus vähentää liikkeiden vaativuuden arvokkuutta, kun fyysiset ja näyttävät suoritukset tuntuvat välillä trikkikuvalta. Jossain vaiheessa Madam City Hunter muuttuu toimintaelokuvasta todella omituiseksi pelleilyksi, jossa esimerkiksi vedetään väärinkäsitysten vuoksi kulhollinen libidoa lisäävää pulveria nimeltä Seven Penises Powder. Totaalinen fokuksen menettäminen ja piirileikiksi muuttuminen ovat onneksi honkkarielokuvan tapauksessa aina vain hyvä asia.
Nosoki's rating:
People who added this item 21 Average listal rating (10 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.7
5.10.

Keisuke Kinoshitan elokuvassa seurataan kotoaan sodan vuoksi evakkoon joutuneen perheen elämää uusissa kuvioissa. Aikaisemmin sotapropagandaa tehnyt ohjaaja on selvästi muuttanut mieltään toisesta maailmansodasta, koska nyt sanoma on jotain muuta. Ulkopuolisia vaikutteita vihaavalla kyläyhteisöllä lähtee homma lapasesta, ja loppupuolisko seurataan piinaavan jännittävää kujanjuoksua, jossa syntyy ruumiita aivan turhaan. Mustavalkoinen scope-kuvaus on upean näköistä, mistä suurin kiitos kuuluu idyllisen luonnonkauniille kuvauspaikoille.
Nosoki's rating:
People who added this item 12 Average listal rating (6 ratings) 5.2 IMDB Rating 5
5.10.

Aivan ihastuttavan paljon ysärin tv-sarjaa muistuttavassa kauhukomediassa mummo vetää pilaantuneet demonimehut kurkkuun ja tappaa perheensä. Harmaavarpuseksi markkinoitu Playboy-malli sitten kurittaa pahuutta yhdessä supercoolia esittävän ohjaajan kanssa. Näyttelyn uskomaton kökköys ansaitsee aplodit - tuotantoarvot seisovat sellaiset.
Nosoki's rating:
People who added this item 64 Average listal rating (39 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.7
5.10.

Edward Yangin hyvin vähäeleisessä draamailussa on vähän writer's blockia, mysteerinaista ja pettämistä. Hahmojen kanssa yhtä suuressa pääosassa on vuoden 1986 Taipei, jonka katukuvaa katselin todella mielelläni. Asunnoissa kuva keskittyy tapahtumien lisäksi vähintäänkin yhtä paljon täysillä pauhaaviin tuulettimiin, jotka yrittävät tuoda edes jotain helpotusta hikoiluun. Tällainen kerronta ei ole läheskään kaikkien pala kakkua, mutta itse olin melkeinpä lumoutunut. Ainoastaan väkivaltaisuudet jättivät jollain tavalla pettyneeksi, koska kaikkea muuta olisin katsonut mielelläni reilusti enemmän.
Nosoki's rating:
Load more items (164 more in this list)

Kymmenes kerta toden sanoo...

Kirjoitan tänäkin vuonna leffapäiväkirjaa vanhaan malliin jääräpäisesti, vaikka Listal toimii aina vain huonommin kuin ennen, ja yhä useampi käyttäjä tuntuu hylkäävän sivuston ja siirtyvän muualle. Itse en ainakaan vielä suostu luovuttamaan, koska sivusto on ollut lähes päivittäinen osa elämääni kohta sen kymmenen vuoden ajan. Katsotaan, mitä vuosi tuo tullessaan ja miten homma tästä etenee. Jokaisesta katsomastani pitkästä elokuvasta tulee kommenttia. Kommentointi voi tapahtua välittömästi tai viikkojen viiveellä.

Kolmena aikaisempana vuotena tavoitteeni on ollut 200 elokuvaa vuodessa, ja se on ylittynyt helposti. Ajattelin nostaa tavoitettani, mutta sitten tajusin, että en halua katsoa elokuvia lukumäärän suorittamiseksi, vaan omaksi ilokseni. Siksi vuoden 2019 tavoitteeni on yksinkertaisesti katsoa elokuvia.

Ei IMDB:ssä katselun aikaan:

3.2.
Hsiang-hsiu Lee - Black Bear Forest (2016) **½
Mukamas karhuista kertova dokumentti paljastuu hyvin nopeasti henkilökuvaksi melkoisen tylsältä vaikuttavista ihmisistä karhuntutkintaretkellä. Henkilökuvana elokuva epäonnistuu surkeasti, koska leffassa itsessään tai sen keskiössä nähtävissä ihmisissä ei ole oikeastaan mitään kiinnostavaa. Kestoa löytyy yli kaksi tuntia eikä pituus ole mitenkään perusteltavissa. Useat feikkiloput ärsyttävät. Tarkoitan siis kohtauksia, joissa tunnelmoidaan musiikin ja montaasikuvaston äärellä ja häivytetään kuva mustaan ruutuun, jonka jälkeen seuraava kohtaus vain alkaa töksähtäen, vaikka katsoja odottaa jo lopputekstejä. Kuvasto sentäään on ihan kivaa, vaikka dokumentin informaatioarvo on lähinnä se, että metsästä löytyy karhunpaskaa. Ylidramatisoidut animaatiojaksot ärsyttävät.

Added to

35 votes
All "Watched in 2019" lists on Listal (281 lists)
list by Triggerhappy6
Published 5 years, 4 months ago 9 commentsRelated lists

My Anime List
8 item list by Peter
19 votes 1 comment
October 2019 Horrorfest
37 item list by the giraffe
11 votes 4 comments
Movies Watched in 2019
225 item list by CD Smiles
27 votes 2 comments
I Have Watched 100% of Pixar's Films!
17 item list by I.T.log
17 votes 5 comments
My Top 10 Least Favourite Movies of 2019
10 item list by MaxL
1 votes
Movies Watched in 2014
284 item list by CD Smiles
38 votes 7 comments
Movies Watched in 2015
237 item list by CD Smiles
28 votes 3 comments
Movies Watched in 2016
274 item list by CD Smiles
31 votes 3 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Nosoki