Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by stobesultan on 29 May 2020 10:34
222 Views 2 Comments
9
vote

Elokuvat 2020

Sort by: Showing 1-50 of 281
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 129 Average listal rating (74 ratings) 6.9 IMDB Rating 6.7
Hustonin Leppymättömät on ristiriitaisesti samanaikaisesti lattea ja lälly ja häijy ja viheliäinen. Kaikki Teksasin kovanaamat vihaa inkkareita ja epäily käy että ihana Audrey olisi sellainen, punanahka_neekeri kuten asia laitetaan.
Usein länkkäreissä muukalaiskammoisen vanhahtavan yhteisön ympärillä on tietynlainen hyväksyvä hopeareunus, romanttinen leirinuotion humu, jonka läpikatsottuna rasismi ja väkivaltaisuus muuttuvat haaleammiksi, ymmärrettävämmiksi, pohjimmiltaan hyväätarkoittavan yhteisön omenapiirakantuoksuisista ihanteista ja pyrinnöistä kumpuaviksi. Ylilyönnit ja häijyydet menevät paskojen maanantaikappaleiden, päälleenpudonneiden pahojen poikkeusten piikkiin. Unforgivenissä yhteisö itsessään kuvataan melkolailla häijyksi ja irvokkaaksi. Ylilyövä rasismi ja häijy väkivaltaisuus o v a t ne pohjavireet joiden päälle linnaa nimeltä Teksas rakennetaan.

Kummiskin, elokuva elokuvana on melko pitkäpiimäistä katseltavaa, loppuratkaisun näkee jo DVDn kansikuvastakin ja se ja se ratkaisu on peruskauraa.

Onneksi rutiiniduunari Hustonilla lähtee aina välistä meno lapasesta laukalle: seitsemännen taiteen lumoa - pieniä oivalluksia, hahmotuksia joissa risteää niin todellinen kuin kuviteltukin, kuten kummitusmaisesti sumuun katoava menneisyyden aave eli pahaa sanaa manaava sapeliseniili, sekä upea kuva maatilasta hetkeä ennen tuhoa, virran varrella ennen intiaanien hyökkäystä jossa kutakuinkin elokuvataiteen itsensä ikäinen kummituseläimensilmäinen Lillian Gish -muori soittaa pianolla pientareella Mozartia villeille, hiipuuvaan iltaan.
stobesultan's rating:
People who added this item 1667 Average listal rating (1103 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.5
88
Ei huvittanu vieläkään tää hupailu
stobesultan's rating:
People who added this item 833 Average listal rating (558 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.3
Angel Heart (1987)
Mickey Rourke ei pidä kanoista. Pitkäkyntinen Bobby DeNiro syö munan merkitsevästi mulkoillen. Mickey Rourken naama nykii. Joku Kuolee. Aijjuu - DeNiron hahmon nimi on Louis Cypher. tms
stobesultan's rating:
People who added this item 248 Average listal rating (112 ratings) 7.8 IMDB Rating 8
Orpheus (1950)
stobesultan's rating:
Liikaa soimatussa perus-Altmanissa ollaan perusaltmanilaisen perus-Altmanin äärellä. Kaiken sen haahuilun keskellä Harvey Keitel näyttelee vihreää nörttiä, kiva.
stobesultan's rating:
People who added this item 237 Average listal rating (122 ratings) 8.2 IMDB Rating 8.1
3.8
stobesultan's rating:
People who added this item 106 Average listal rating (72 ratings) 7.4 IMDB Rating 6.7
stobesultan's rating:
People who added this item 459 Average listal rating (311 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.3
The Wolf Man (1941)
Lon Chaneyta vituttaa kun se joutuu muuttumaan sudeksi. Claude Rains ei moista usko ja puhuu huoneessa. Ralph Bellamy uusii His Girl Fridayn klassisen roolinsa esittämällä jälleen Ralph Bellamyn näköistä miestä.
stobesultan's rating:
People who added this item 1200 Average listal rating (760 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.9
King Kong (1933)
stobesultan's rating:
stobesultan's rating:
stobesultan's rating:
People who added this item 109 Average listal rating (59 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.6
stobesultan's rating:
People who added this item 59 Average listal rating (36 ratings) 7 IMDB Rating 7.1
Fallen Angel (1946)
stobesultan's rating:
People who added this item 64 Average listal rating (45 ratings) 4.1 IMDB Rating 5.2
stobesultan's rating:
People who added this item 8 Average listal rating (6 ratings) 5.8 IMDB Rating 5.7
Cast a Deadly Spellin jatko-osassa Fred Wardin saappaisiin astahtaa aneeminen ja vanhentunut Dennis Hopper. Eric Bogosian esittää jokseenkin oudosti roolitettuna anthonybourdanmaisella ratamestarin habituksella kirkasotsaista tukaria, joka vainoaa noitia ja taikureita kovin mccarthymaisesti. Ohjaajana Paul Schrader - mitä vittua.
stobesultan's rating:
People who added this item 10 Average listal rating (2 ratings) 5.5 IMDB Rating 6.7
Rogerrabitlaisessa tv-elokuvassa 40-luvun lopun Hollywoodissa kaikki tekevät taikatemppuja ja pahat pojat haluavat manata itse Ktulhun päälliköimään. Omituinen elokuvaidea, toteutus pelkkää pintakiiltoa, sarjakuvamainen, värikäs noir-parodia jonka katselemista suosittelen vahvasti. Fred Ward on viileä veli.
stobesultan's rating:
People who added this item 4047 Average listal rating (2620 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.3
Scarface (1983)
Ei se lähde vieläkään. Kovin kylmä, kovin yksinäinen. Kolme tuntia on myös kovin pitkä aika viettää rasittavan debiililihapään seurassa.
stobesultan's rating:
People who added this item 77 Average listal rating (42 ratings) 6.9 IMDB Rating 6.9
Accident (1967)
Kuuskytluvun taidepaskan loputtomasta laarista kajahtaa Losey/Bogarde-elokuva, jonka perusviritys varioi genrensä kuluneimpia riffejä: rikkaat kulttuuri-ihmiset ovat vieraantuneita toisistaan, itsestään ja elämästä, ja he puhuvat huoneissa. Alussa ja lopussa sentään ollaan ulkona ja auto kolaroi, muuten sisällä ja kotoaula-Roi. Ääh.
stobesultan's rating:
People who added this item 43 Average listal rating (26 ratings) 8 IMDB Rating 7.4
Tyrmäävän dynaamisessa Losey/Bogarde-elokuvassa käräjöidään ensimmäisen maailmansodan juoksuhaudoissa sotilaskarkuruuskeissiä. Mitään uutta tai mullistavaa klassiseen aiheeseen King and Country ei tuo, mutta sen koruttomuus ja simppeliys saavat katsojan eläytymään ennalta-arvattaviin tarinankäänteisiin. Näyttelijät näyttelevät, kuvaaja kuvaa juoksuhautojen valoja ja varjoja, ahtaita kolkkia ja mutaisia käytäviä, kaikki mallillaan, palaset paikallaan.
stobesultan's rating:
People who added this item 754 Average listal rating (456 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.3
stobesultan's rating:
People who added this item 1034 Average listal rating (605 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.1
The Outsiders (1983)
stobesultan's rating:
Men play strange games.
stobesultan's rating:
People who added this item 260 Average listal rating (135 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.8
Muutaman huonon kokemuksen jälkeen olen vältellyt Fassbinderia ja tässä sitä taas ollaan. Saksan nousu toisen maailmanpalon tuhkasta ja häpeästä kiteytyy tunteettomaan, sosiopaattiseen Schygullaan joka ui liiveissä raunioista pohataksi natsimies vankilassa vartoomassa. Kivoa kuvia, hauskoja hetkiä, toimiva kokonaisuus. Mutta, mutta löytyy. Jokin ei vain natsaa.
stobesultan's rating:
People who added this item 446 Average listal rating (264 ratings) 8.2 IMDB Rating 8.1
28.7
stobesultan's rating:
People who added this item 229 Average listal rating (110 ratings) 8.5 IMDB Rating 8.2
Soy Cuba (1964)
Töiden ja hörhöilyn päälle vielä akuutti sairastuminen niin jopa kasaantuu katsottuja mutta kirjoittamattomia elokuvia kuin villakoiria huoneennurkkiin.
Pitkään hyllyssä mädäntynyt Soy Cuba oli juuri niin hieno kuin odotinkin, ellei hienompi. Henkeäsalpaavan (sana kerrankin paikallaan eikä naurettavana hyperbolana) upeasta kameratyöskentelystä, sekä tekniseltä toteutukseltaan että lumoavalta ulkoasultaan, on sanottu varmaan kaikki mitä sanottavissa on. Kerronnallisesti Soy Cuba rakentuu neljän yksinkertaisen vallankumousaiheisen hahmotelman ympärille. Näiden simppeleiden lastujen moralismi luo mielenkiintoisen jännitteen modernistisen toteutustavan kanssa. Tämän jännitteen myötä tyyli ei milloinkaan tunnu kikkailevalta, eikä sisältö milloinkaan lattealta. En sitä nyt kuumeessa osaa taikka jaksa paremmin muotoilla, varsinkin kun noin 30:en elokuvan kohdalla listalla minua tuijottaa binäärinen tabula rasa.
stobesultan's rating:
People who added this item 322 Average listal rating (206 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.8
Red River (1948)
Uudelleenkatselurintamalla yhden lempiohjaajani yksi arvostetuimmista töistä. Traumatisoitunut ja kireä John Wayne ajaa karjaa ottopoikansa Monty Cliftin, Walter Brennania esittävän Walter Brennanin sekä rounduptheusualsuspects-tyylisen sivuosacowboykaartin kanssa. Tökön prologin jälkeen Hawks pääsee vauhtiin ydinalueellaan, seikkailun sekä seikkailevan miesjoukkion sisäisen dynamiikan aloilla. Monty Clift nykii ja hieroskelee naamaansa kovin metodisesti klassisen rähinäremmin keskellä, mikä luo elokuvaan yhden, kenties hivenen jälkiviisaan nyanssin lisää. Elokuvakirjoittelun kliseeksi muodostunutta hawksilaista naista saammekin odotella ihan loppumetreille, milloin Joanne Dru käy pistämässä topakasti miespäähenkilöt ruotuun. Jokseenkin koomiseksi tämän tekee se, että kyseisten miesten yhteenottoa onkin 2,5 tuntia odoteltu ja jännitettä pikkuhiljaa elokuvan mittaan kiristetty. Ruudulle lämähtävä FIN-tekstii hymyilee katsojalle: niin turhaa on riitely, niin turhia ovat elokuvatkin.

P.S Monty Cliftin ja John Irelandin pyssysankarihahmojen välisessä suhteessa on hupaisan ilmiselvää homoerotiikkaa, eri toten tietäen Cliftin mieltymykset oikeassa elämässä
stobesultan's rating:
People who added this item 291 Average listal rating (164 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.5
Jungle Fever (1991)
Viehättävän melodramaattinen Spike Lee elokuva rotujenvälisestä rakkaudesta on juuri sitä mitä odottaakin sen olevan. Kaikki hahmot ovat enemmän tai vähemmän rasisminsa vankeja ja hyvä musiikki pauhaa New Yorkin kaduilla. Hieman ylipitkään elokuvaan hupia tuo laaja näyttelijäkaarti; sivuosissa pyörivät mm: Brad Dourif, Anthony Quinn ja Frank Vincent. Elokuvan uskomaatomat viimeiset 30 sekuntia saavat minulta 666/5.
stobesultan's rating:
stobesultan's rating:
People who added this item 127 Average listal rating (84 ratings) 6.7 IMDB Rating 7.2
Avanti! (1972)
Kun klassisen Hollywoodin pyhäkoulumaisen siveän, mutta sivulauseessa hekumallisen syntisen erotiikan taitajat vapautuivat sensuurin ikeestä, he eivät oikein tienneet mitä vapaudellaan tekisivät. Kun koko juttua katseiden kohtaamisesta kliimaksiin ja aamukahvin keittoon ei enää tarvinnut kiteyttää yhteen säkenöivään hetkeen: hymynkareeseen, hiustenheilautukseen tai hameenhelman hulmuamiseen tuulenpuskassa, setämiesten lumo haihtui. Avanti on Wilderin myöhäiskauden ylipitkä, mauton ja tylsä seksielokuva, missä vanha ja uusi kohtaavat huonoimmalla mahdollisella tavalla: vanhaan aikaan erotiikan muoto oli kiinnostavaa, sisältö luutunutta, uuteen aikaan sisältö alkoi olla kiinnostavaa, mutta muoto kaikkena letunlevittämisenä luutunutta - Avantissa yhdistyvät molempien huonot puolet: pölyiset asenteet kohtaavat pölyisen esillepanon.
stobesultan's rating:
People who added this item 200 Average listal rating (103 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.9
Richard Widmark osaa näytellä liukkaan huijarin epätoivoista kujanjuoksua, Lontoo on virkistävä tapahtumapaikka, raavaat äijänjärkäleet karhunhalaa aina hautaan asti ja niin edespäin ja niin edespäin.
stobesultan's rating:
People who added this item 624 Average listal rating (373 ratings) 7.6 IMDB Rating 8
Sling Blade (1997)
Billy Bob ei mene fullretard vaan juuri sopivasti. Miellyttävällä etelänaksentilla rykivä heikkolahjainen äidinmurhaaja vapautuu vankimielisairaalasta vuosikymmenien jälkeen ja tutustuu yhtä lailla vaikeissa oloissa kasvavaan pikkupoikaan. Tarina ei yllätä Juha Mietoakaan, mutta sen teatterimainen, viipyilevä toteutus lukuisine pitkine ottoineen sekä muutama ilahduttava pikku yllätys (esim: Robert Duvallin kameomainen vierailu, loppukohdan IlmestyskirjaNytmäisyys...) pitävät katsojan mielenkiintoa yllä (miten paljon tätä fraasia halveksunkaan).
stobesultan's rating:
People who added this item 1536 Average listal rating (1002 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.5
stobesultan's rating:
People who added this item 143 Average listal rating (109 ratings) 6.4 IMDB Rating 7
The Platform (2019)
Kaverini päivitteli tätä katsellessamme että miten näin hyvästä ja kiinnostavasta aiheesta saisi aikaan paljon paremmankin elokuvan.
Rohkenen olla eri mieltä: mieleeni ei juolahda juuri mitään keskinkertaisuutta ylittävää elokuvaa, joka perustuisi high concept -paarialuokan juonikuviolle. Liian simppeli, helposti myytävä idea vangitsee sekä tekijän että katsojan.
Rumalla visuaalisella ilmeellä sekä liiallisella selittelyllä toteutettu Taso on kaikinpuolin tylsää ja kaameaa katsottavaa. Plussapisteitä 4 sekunnin otoksesta, jossa näytetään alatason hampparit plutaamassa pikku uima-altaassaan.
stobesultan's rating:
Kommentti kanssakatsojalta: olihan se hyvä, mutta silti vaan pelkkä narkkaridokkari.
Ehkäpä kaamoksen Rollo, lonkeronharmaat vuokrakasarmit, narkkariräppi ja narkkarijargoni ja prepaidkapuloiden tanssi ei sovi kaikille. Mutta silti: kaiken tämän sisällön rehellisyyden ja runsauden lisäksi uskallan väittää tämän katsomiskerran jälkeen että Reindeerspotting on myös aikas loistava ihan elokuvana.
stobesultan's rating:
People who added this item 132 Average listal rating (62 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.4
Mondo Cane (1962)
Kaksi tuntia eläinrääkkäystä ja rasismia meikattuna antropologiaksi herättää eksistentialistista kauhua elokuvaharrastuksensa mielekkyydestä.
stobesultan's rating:
People who added this item 331 Average listal rating (152 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.8
The Devils (1971)
stobesultan's rating:
People who added this item 296 Average listal rating (161 ratings) 8.4 IMDB Rating 8.3
Ordet (1955)
stobesultan's rating:
People who added this item 306 Average listal rating (238 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.1
Midsommar (2019)
stobesultan's rating:
People who added this item 217 Average listal rating (105 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.4
Camille (1937)
stobesultan's rating:
People who added this item 501 Average listal rating (263 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.8
21.7

Hippipaska silmiäsärkevällä animaatiotyylillä sekä päätäkivistävällä perusidella (fantastisella planeetalla ihmiset ovatkin sortajien sijasta uhreja: omahyväiset joogialienit pitävät peukaloisihmisiä lemmikkeinä ja kohtelevat kaltoin) on kaikenlisäksi puuduttavan yksioikoinen ja huumoriton.
stobesultan's rating:
People who added this item 373 Average listal rating (217 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.9
Ninotchka (1939)
Jäinen Stalinin vanhapiika-Garbo sulaa ulkomaankommennuksella Pariisin shampanjalle, komeljanttareille ja hedonistiselle elämäntyylille.
Luojan kiitos Garbo nauraa, sillä alun jäärouvastereotyyppiä oli puistattavaa katsella. Ninotchka on hätkähdyttävän poliittinen elokuva jonka ytimessä on eräänlainen antipoliittinen, humanistinen sanoma, ''unelma maailmasta jossa ketään ei heitettäisi vankileireille eikä tervehdittäisi kädenheilautuksilla''.*
Vuoden 39 kontekstissa tällainen parahdus hulluksi tulleen maailman keskeltä on sydäntäsärkevä. Lisäksi läppä siitä, miten puhdistusten jälkeen on entistä vähemmän venäläisiä mutta he ovat entistä parempia, on aika hurja.

*Siteeraus ulkomuistista viikon takaa, saattoi mennä ihan reisille
stobesultan's rating:
People who added this item 239 Average listal rating (142 ratings) 8 IMDB Rating 7.9
Kommaria kidutetaan soittamalla surffipoppia, muuta en muista paitsi Cagneyn dominanssin.
stobesultan's rating:
People who added this item 196 Average listal rating (119 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.3
stobesultan's rating:
People who added this item 575 Average listal rating (265 ratings) 8.1 IMDB Rating 7.8
Naked (1993)
stobesultan's rating:
People who added this item 3141 Average listal rating (2079 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.4
Dracula (1992)
stobesultan's rating:
People who added this item 98 Average listal rating (54 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.5
11.7
stobesultan's rating:
People who added this item 78 Average listal rating (42 ratings) 7.5 IMDB Rating 6.9
Amateur (1994)
stobesultan's rating:
People who added this item 253 Average listal rating (180 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.5
Heist (2001)
stobesultan's rating:
People who added this item 1117 Average listal rating (686 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.8
Uusintakatselua, no comment.
stobesultan's rating:
People who added this item 2532 Average listal rating (1588 ratings) 7.7 IMDB Rating 8.1
Platoon (1987)
stobesultan's rating:
Load more items (231 more in this list)

Tähtiarviot ovat keskenään ristiriitaisia.

Added to
Related lists

Katsotut elokuvat vuonna 2020
78 item list by garbosmile
3 votes
My Favorite Performances - 2020
30 item list by Exclusive
2 votes
Elokuvat 2010
127 item list by Tupe
1 votes 1 comment
McKenna Berkley 2020-24 Posts Part: One
45 item list by Bjørn Dark-eyed
3 votes
The 'Sniper' series (1993-2020).
8 item list by TheUmbrellaMan
5 votes 2 comments
Movies Viewed in 2020
198 item list by PvtCaboose91
21 votes
r04n1ez's 2020 movie diary
70 item list by r04n1ez
13 votes 2 comments
Sophia Bush - CES 2020 Spotify Supper 2020
10 item list by QUESTMAKER
1 votes
Watched films in 2018
63 item list by The Wolf
18 votes 1 comment
Top Ten Performances - Pedro Pascal
11 item list by Stehako

View more top voted lists

People who voted for this also voted for