Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Miika on 4 Jan 2020 03:25
447 Views No comments
15
vote

Miika's Movie Diary - 2020

Sort by: Showing 19 items
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 242 Average listal rating (108 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.2
Safe (1995)
20.1.

Julianne Mooren esittämä lauhkea esikaupunkiuusioperheen kotiäiti sairastuu yllättäen kemiallisten aineiden yliherkkyyteen. Sairauksen eteneminen on kuvattu painostavalla tavalla; syntikkascore on suoraan kuin kauhuelokuvasta, oireita kuvaillaan välillä aika shokeeraavasti ja ylipäätään keskiluokkaisen unelman mureneminen tuntuu lempeän päähenkilön puolesta pahalta. Mooren hahmosta huokuu kyllä sellainen tietynlainen levottomuus ja hukassa oleminen, vaikka elämän pitäisi kaikinpuolin olla aika täydellistä. Merkittävin puoli Safessa itselleni onkin se, kuinka se vihjaa millaisia vaikutuksia voi pahimmillaan kehkeytyä, kun tekee itselleen epämieluisia elämänvalintoja tai elää elinympäristössä, johon ei koe täysin kuuluvansa.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 649 Average listal rating (410 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.4
18.1.

Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4132 Average listal rating (2626 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.7
GoodFellas (1990)
17.1. rewatch

Olen nyt nähnyt tämän kolme tai neljä kertaa, ja ajatukset jokaisella katselukerralla ovat olleet melkein samat. Kommentti vuoden 2017 listalta:

"Sopranosia melkein koko alkuvuoden katselleena ajattelin katsoa pitkästä aikaa jonkun mafia-aiheisen elokuvan. GoodFellas oli muistaakseni ihan jees ja olihan se, vaikkei mitään kovin ihmeellistä. Aikalailla tyypillinen kertomus kaverista, joka nousee huipulle ja tulee lopulta sieltä alas, eikä tämä Scorsesen kontribuutio aiheeseen antanut meikäläiselle mitään uutta. Tarinan kuljettaminen Ray Liottan kertomana oli myös vähän sellainen seikka, joka alkoi maistumaan puulta pitemmän päälle. Kelpo mafiaelokuvahan tämä on, mutta liian tyypillinen. Joe Pescin perseily oli hauskaa seurattavaa."

Pescin osuudet tosiaan elokuvan parhaimmistoa, De Niro jää vähän taka-alalle. Liekö tosiaan tämä Scorsesen "muotti", jossa elokuva on, tullut viime vuosina niin käytetyksi muissakin elokuvissa, että siihen on jo turtunut.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 846 Average listal rating (428 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.3
16.1.

Hienon kirkas, sini- ja vihreäsävyinen värimaailma ja staattisen kameratyöskentely sopivat hyvin tähän ajoittain jopa koomiset mittasuhteet saavuttavaan perhedraamaan. Dogtooth on kiinnostava katselukokemus ja parhaimmillaan tuo mustan huumorin avulla esille sen, miten pahasti lastenkasvatuksessa voi kusta omille nilkoilleen hyvistä aikeista huolimatta.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 66 Average listal rating (49 ratings) 7 IMDB Rating 7.5
15.1.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 16 Average listal rating (11 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.1
Short Eyes (1977)
15.1.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
13.1. rewatch

Olipa kiva katsoa pitkästä aikaa Arska-hömppää. Last Action Herossa Schwarzeneggerillä on mukavan itseironinen moodi päällä, ja toimintaelokuville virnuillaan muutenkin. Miinukseksi voisi laskea hieman lapselliset perhe-elokuvamaiset elementit, jotka pystyn kuitenkin antamaan anteeksi muuten niin viihdyttävässä elokuvassa.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 61 Average listal rating (42 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.3
The King (2019)
12.1.

Lisää keskiaikaista valtataistelua. Pari päivää aiemmin katsottuun Braveheartiin verrattuna tapahtumien build-uppaus ei ole yhtä onnistunut, ja näin ollen muuten hienot mähinät eivät tunnu niin eeppisiltä kuin ne voisivat olla. Tämä on harmillista, sillä elokuvan tunnelma on kuitenkin välillä kiusoittelevan odottava ja aikalaiskuvauksekseen sopivan synkkä, mutta kliimaksi ei täysin vastaa siitä luotuja odotuksia. Voin kuitenkin sanoa tykänneeni The Kingistä.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 80 Average listal rating (47 ratings) 7 IMDB Rating 7.4
11.1.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4759 Average listal rating (3122 ratings) 7.6 IMDB Rating 8.3
9.1.

Mel Gibsonin Braveheartin alun säkkipillien säestämät, kankeasti näytellyt rakkauskohtaukset ovat erittäin kornia katseltavaa, mutta hyvin nopeasti meininki kehkeytyy varsin eeppiseksi. Taistelut ovat väkivaltaisia ja juonittelua on paljon, olenkin aika varma että esim. Game of Thronesiin on otettu tästä elokuvasta vaikutteita.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 331 Average listal rating (233 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.7
8.1.

Tämän elokuvan biisit tuntuivat radiossa kuultuna melko huonoilta, mutta toimivat hyvin asetettuna elokuvan tarinan kontekstiin. Bradley Cooperin ja Lady Gagan live-esitykset ovat vakuuttavia, ja näyttely muutenkin tarpeeksi väkevää. Tarinansa puolesta perinteistä kauraa, ei siis lainkaan huono, mutta näyttelijöistä olisi voinut puristaa vielä enemmän irti jollain tuoreemmalla juonikuviolla. Elokuvan loppukohtauksessa kyynelten lypsäminen on vähän liian ilmeistä.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 461 Average listal rating (319 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.4
Lady Bird (2017)
7.1.

Sympaattinen teinielokuva, ei oikein mitään sen kummoisempaa.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2549 Average listal rating (1629 ratings) 7.8 IMDB Rating 8.1
6.1. rewatch

Ihan hauskoja sketsejä edelleen.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 402 Average listal rating (191 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.2
5.1.

Japanissa 1600-luvulla lähetystyötä tekevät papit joutuvat vastakkain paikallisen kulttuurin näkemyksien kanssa, ja Scorsese käsittelee kahden eri uskonnon ja myös laajemman maailmankatsomuksen välistä törmäystä sellaisella intohimolla, jota ei miehen elokuvista ole välittynyt vuosikausiin. Vaikka elokuvassa vain japanilaiset tuottavat kärsimystä "vääräuskoisille" ja yrittävät saada nämä täten kieltämään uskonsa, ajetaan katsoja sellaiseen tilanteeseen jossa alkaa pohdinta siitä miten myös kristinuskoa levittävien lähetyssaarnaajien toiminta tuntuu jokseenkin väärältä. Oman totuuden, joka koetaan järkkymättömästi oikeaksi, toitottaminen on putkinäköisyydessään jopa ylimielistä, josta päähenkilöt joutuvat sitten maksamaan kovan hinnan.

Elokuvan visuaalinen puoli on kunnossa, Taiwanissa kuvattuja maisemia kelpaa katsella, ja henkilöohjaus tuntuu hienovaraiselta ja jämerältä. Harkitsin vielä puolikkaan tähtösen lisäämistä, mutta tarinan tahdiyus tuntuu vähän kusahtavan elokuvan puolivälin tienoilla ja hetken aikaa dialogi tuntuu liian itseään toistavalta ja tylsältä. Loppua kohden meno taas terävöityy leffan alkupuoliskon tasolle, ellei jopa korkeammalle. Vaikuttava leffa kuitenkin kokonaisuutenaan.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
5.1.

Kakkososan tyyliin kaupunkimiljööseen hyppääminen olisi tuonut ihan mukavaa vaihtelua edellisen osan viidakkomaisemiin, mutta vastoin luulojani tässä pyöritään suurin osa ajasta tylsän näköisissä laitostiloissa, tavararuumissa ja kartanossa. Kyllä, pidän miljöötä näinkin tärkeänä varsinkin kun puhutaan näin paljon visuaaliseen puoleen nojaavasta popcorn-viihteestä. Popcorn-viihteenä tämä olisi ollut siedettävämpi, mikäli sivuhahmot eivät ärsyttäisi niin paljoa. Chris Prattilla on sopivasti pilkettä silmäkulmassa ja pelastaakin läsnäolollaan jonkun verran muuten niin tylsästi kirjoitettua hahmokavalkadia.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6 Average listal rating (4 ratings) 7 IMDB Rating 5.7
4.1.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6346 Average listal rating (4293 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.6
Seven (1995) (1995)
3.1. rewatch

Sarjamurhaajaelokuvien parhaimmistoa edelleen, taidokkaasti näytelty sekä ohjattu ja niin edelleen. Elokuvan nihilistinen maailmankuva kiehtoo.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9288 Average listal rating (5822 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.8
Forrest Gump (1994)
2.1.

Nyt on jonkin näköinen paikka sivistyksessä paikattu. Ei lainkaan niin vastenmielisen imelä kuten olin odottanut, vaikka Forrest Gumpilla täysi potentiaali on sitä olla. Elokuva saattaa joillekin tuntua luontaantyöntävältä, ehkäpä siksi koska Hanksin yksinkertaisesta ns. altavastaajapäähenkilöstä luodaan sankarihahmoa melko epäuskottavin keinoin (Gumpin esitetään liittyvän aina jollain tapaa USA:n merkittäviin tapahtumiin). Mielestäni Gump on kuitenkin hahmona varsin sympaattinen, helposti samaistuttava. Itse näen elokuvan kuitenkin tietynlaisena aikuisten satuna, jossa edellämainitun tyyliset ratkaisut toimivat epärealistisuudessaan jopa eduksi. Lisäksi tunnelmaltaanhan tämä on helposti lähestyttävän lämminhenkinen.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1383 Average listal rating (890 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.4
1.1.

Adam Sandlerin kirjaimellisesti alakouluikäiset läpät ovat krapulakatseltavana aika helvetin ahdistavia.
Miika's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom

Added to
Related lists

Miika's Movie Diary - 2014
167 item list by Miika
35 votes 3 comments
Miika's Movie Diary - 2010
372 item list by Miika
26 votes 4 comments
Miika's Movie Diary - 2018
222 item list by Miika
34 votes
Miika's Movie Diary - 2012
311 item list by Miika
35 votes
Miika's Movie Diary - 2015
436 item list by Miika
54 votes 3 comments
Miika's Movie Diary - 2016
134 item list by Miika
23 votes
Miika's Movie Diary - 2013
213 item list by Miika
37 votes 1 comment
Miika's Movie Diary - 2011
320 item list by Miika
22 votes 1 comment
Miika's Movie Diary - 2017
250 item list by Miika
32 votes
Miika's Movie Diary - 2019
137 item list by Miika
17 votes 1 comment

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Miika