Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Keaster on 6 Jan 2020 01:50
1791 Views
25
vote

Watched in '20

Sort by: Showing 1-50 of 90
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 103 Average listal rating (68 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.1
30.12.2020, YLE Areena
Keaster's rating:
People who added this item 247 Average listal rating (145 ratings) 8.5 IMDB Rating 8.3
29.12.2020, YLE Areena
Keaster's rating:
People who added this item 21 Average listal rating (16 ratings) 6.2 IMDB Rating 5.9
28.12.2020, YLE Areena

Mysteerikästä mysteeriä, jossa kaikki on niin kovin mysteeristä. Retrospektiivisesti katsottuna varsin ennalta-arvattava loppupuolen twist – jota en itse tosin etukäteen hoksannut, koska jostakin syystä oon yleensä todella huono ennakoimaan niitä – taittaa elokuvan mysteerinoirista psykologiseksi draamaksi, mikä on periaatteessa ihan kiva idea, mutta on kyllä tässä tapauksessa aivan yhdentekevä, kun koko leffassa ei paljon muuta tehdä kuin haahuillaan ja ollaan ärsyttävän salaperäisiä. Miespääosan ilmeisesti vastustamattoman seksikkääksi mutta mun mielestä lähinnä lipevän luotaantyöntäväksi tarkoitettu habitus ärsyttää myös.
Keaster's rating:
People who added this item 99 Average listal rating (64 ratings) 4.8 IMDB Rating 5.9
Jade Warrior (2006)
26.12.2020, YLE Areena

Satunnaisista camp-arvoista ylimääräinen puoli pistettä, muutenhan tämä nyt on aivan hirvittävä tekele. Järki ja logiikka loistaa poissaolollaan, asiat on selitetty tarpeettoman ja ärsyttävän sekavasti ja epäselvästi, ja CGI näyttää pääasiassa ihan perseestä syntyneeltä.
Keaster's rating:
People who added this item 57 Average listal rating (25 ratings) 8 IMDB Rating 7.5
The Lacemaker (1977)
23.12.2020, YLE Areena
Keaster's rating:
People who added this item 5 Average listal rating (4 ratings) 6.5 IMDB Rating 5.6
22.12.2020, tietsikka

Kaikessa pöhelyydessään erittäin viihdyttävää ja laadukasta pre-code-screwballia.
Keaster's rating:
People who added this item 9 Average listal rating (8 ratings) 6.4 IMDB Rating 7.4
21.12.2020, tietsikka
Keaster's rating:
20.12.2020, tietsikka

Viimeistään tässä vaiheessa elokuvaharrastusta nämä puhuvaa päätä & apoteoosia -tyylillä toteutetut dokkarit alkaa kyllä tökkiä. Aika urakalla. Arkistomateriaalia tässä on vähän normaalia enemmän, mikä on ihan hyvä, koska sellaista katsoo paljon mieluummin kun jotain aivotonta fanituspeukutusta, ja Iceberg Slim oli suhteellisen mielenkiintoinen sälli ja kiinnostaa todellakin lukea sen kirjoja, mutta yleisesti ottaen oon jotensakin sitä mieltä että hohhoijaa. On myös kiinnostavaa miten Icebergistä annetaan kuva sympaattisena ja rakastettavana vanhempana herrasmiehenä, mutta tämän nuoruutta – jolloin sällillä oli ilmeisesti tapana vetää naisia turpaan aika säännöllisesti ja harrastaa kaikenlaista muutakin kohtalaisen väkivaltaista ja epämiellyttävää – käsitellään tyyliin muutamalla lauseella ja ikään kuin ohimennen. Muutenkin dokkarin asenne paritusta kohtaan on todella ihaileva, kunnioittava ja glorifioiva, mitä yritetään sitten välillä korjata jollain ihan överinäennäisellä ja pienimääräisellä soosoolla, mikä taas on mun mielestä aika kyseenalaista, koska hyi vittu mitä hommaa. Ei siis sillä että sitä nyt missään nimessä tarvitsisi sen kummemmin moralisoida toiseenkaan suuntaan, mutta tämän dokumentin suhtautuminen asiaan on kyllä typerryttävän naiivia.
Keaster's rating:
People who added this item 100 Average listal rating (52 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.1
20.12.2020, tietsikka
Keaster's rating:
People who added this item 23 Average listal rating (14 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.3
19.12.2020, tietsikka
Keaster's rating:
People who added this item 7 Average listal rating (5 ratings) 5 IMDB Rating 7.1
Echo (2019)
19.12.2020, YLE Areena

Muotokieleltään vahvasti Roy Anderssonin mieleen tuova lyhyistä, arkisista segmenteistä yhteen nidottu pieni kollaasielokuva. Jälki on usein lähes dokumentaarista. Kaikista katsomistani jouluelokuvista Kaiku on muuten varmaan vähiten ärsyttävin ja tyypillisen länsimaisen joulun vallitsevaa todellisuutta kuvaavin, ja kuitenkin samaan aikaan aika lämmin ja sympaattinen filmi.

Olin muuten kerran Islannissa. Islannissa on muuan kauppaketju nimeltänsä Bónus, tyyliin paikallinen Sale, enkä ole vielä näiden kuluneiden parin vuoden aikana päässyt ylitse siitä, kuinka luotaantyöntävä Bónuksen logo on.Siis kattokaa nyt tota. Minkä helvetin tähden yksikään voittoa tavoitteleva yritys, tai vittu, mikään tietoisesti organisoitunut yksilö, taho, ryhmä, instituutio, MIKÄÄN OLENTO tämän pallon päällä haluaa identifioitua tähän... tähän järkensä menettäneen turpaanvedetyn porsaan irvikuvaan??? Siis mää en vaan pääse tästä yli. Mun älyllinen kapasiteetti ei riitä käsittämään tai ymmärtämään tätä. Mitä saatanaa. Aivan uskomatonta.
Keaster's rating:
People who added this item 154 Average listal rating (117 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.5
18.12.2020, YLE Areena

Aika lupsakkaan tahtiin etenevä fiilistelylänkkäri, jossa Marlon Brando on jollain aivan totaalisen omalla tripillänsä, mitä on äärimmäisen viihdyttävää seurata. Kathleen Lloyd on suloinen.
Keaster's rating:
People who added this item 120 Average listal rating (84 ratings) 6.7 IMDB Rating 7.2
17.12.2020, YLE Areena

Teknisesti erittäin oppikirjamaisen virheettömästi eli toisin sanoen jotensakin tasapaksusti ja tylsästi tehtyä draamaa, mutta elokuvan kantavana voimana vakaasti seisova Daniela Vega nostaa tämän kyllä keskivertoa paremmaksi tapaukseksi. Ilman transsukupuolisuus-tematiikkaansa ja Vegan todella vahvaa pääosaroolisuoritusta tämä tuskin jaksaisi kiinnostaa suunnilleen ketään, koska nämä kaksi aspektia ovat ainoat asiat, jotka tekevät elokuvasta millään tavalla harmaasta massasta poikkeavan. Elokuvan tasoisen kompleksin rakentaminen vain kahden pilarin varaan on tietenkin hieman kyseenalaista, mutta tässä sentään kuvataan ja käsitellään transsukupuolisuutta hyvinkin mielenkiintoisesti ilman että liikutaan jossain "katsokaa minua minä olen elokuva joka kertoo yhteiskunnallisesti herkästä aiheesta enkä haasta mitään tai ketään paitsi kaikkein puusilmäisimmät konservatiivi-idiootit ja olen niin liikuttava ja koskettavakin vielä oi minua saisinko Oscareita" -leveleillä t. brokeback mountain. Tai no, jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin eipä tämäkään kyllä ihan liikaa katsojaansa haasta, vaan moraalinen asetelma hahmoineen on aika mustavalkoisesti jaettu alusta alkaen, mutta pahimmalta nyyhkyvasaroinnilta ja sympatiapisteiden kerjäämiseltä hattu kourassa sentään säästytään, ja lopputulos on kiinnostava.
Keaster's rating:
People who added this item 152 Average listal rating (69 ratings) 7.7 IMDB Rating 7
The Offence (1973)
16.12.2020, YLE Areena
Keaster's rating:
People who added this item 86 Average listal rating (50 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.4
15.12.2020, YLE Areena
Keaster's rating:
People who added this item 84 Average listal rating (49 ratings) 7.3 IMDB Rating 7
13.12.2020, tietsikka
Keaster's rating:
People who added this item 99 Average listal rating (69 ratings) 5.6 IMDB Rating 4.6
Deathstalker (1983)
12.12.2020, tietsikka

Uusintakatselu.
Keaster's rating:
People who added this item 280 Average listal rating (138 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.4
12.12.2020, tietsikka
Keaster's rating:
People who added this item 270 Average listal rating (118 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.4
Angst (1983) (1988)
11.12.2020, tietsikka

No tässä on kyllä psykopaattielokuvien isää & äiteetä, jää Hohdot ja American Psychot ja Natural Born Killersit ynnä muut kyllä ihan kakkoseksi. Todella tiivistunnelmainen, kuumeinen ja häiriintynyt teos, joka ei kuitenkaan missään vaiheessa tulvi yli äyräiden tai ammu överiksi, vaan pysyy aivan jäätävän vertahyytävän kuumottavana koko pituutensa ajan. Klaus Schulzen musiikki on kyllä elementissään tässä, ja innovatiivinen ja tyylitajuinen kameratyö loistaa. Tunnelmallisesti ja temaattisesti Angstilla on aika paljon yhteistä muutamaa vuotta myöhemmin ilmestyneen John McNaughtonin Henryn kanssa.
Keaster's rating:
People who added this item 148 Average listal rating (54 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.7
Ecstasy (1933)
11.12.2020, YLE Areena

Aikaansa nähden erittäin kunnioitettavan rohkea teos on kuitenkin niin läpeensä tahmaisessa melodraamaliemessä uitettu, että vain reippaan tunnin mittaisesta kestostaan huolimatta elokuva tuntuu välillä laahaavan aivan hämmentävän tarmokkaasti paikallaan. Propsit kuitenkin siitä, että naisen seksuaalisuutta ei suinkaan käsitellä pelkästään lipputuloja nostavasta eksploitatiivisesta näkökulmasta, vaan ihan oikealla ymmärryksellä ja jopa kunnioituksella.

Eilen asiaa funtsittuani ja omaa cinefiilihistoriaa reflektoidessani muuten huomasin ensimmäistä kertaa, että itse asiassa yllättävän monet varhaiset äänielokuvat tuntuvat mulle aika raskailta, sillä niissä on usein aivan omanlaistansa kankeutta ja tökeryyttä, kun huippuunsa hiottua mykkäelokuvan taikaa ja siihen niin oivasti soveltuvaa kerronnan tyyliä ja visuaalisuutta yritetään päivittää seuraavalle levelille, vaikka tähän vaadittava tekniikka ja ymmärrys ei vielä ole aivan täysin hallussa, usein loistaen oikeastaan lähes täysin poissaolollaan. Poikkeuksia, kissoja ja koiria on jne.
Keaster's rating:
People who added this item 871 Average listal rating (548 ratings) 8.2 IMDB Rating 7.8
9.12.2020, DVD

Uusintakatselu, viime kerrasta niin monta vuotta aikaa, että huomasin tämän olevan täynnä kohtauksia, joista mulla ei ollut mitään muistikuvaa. Popol Vuh, Andien seudun viidakko ja hyvin originaalia sekopääenergiaa tihkuva Kinski valloittavat mielen, saksaa vääntävät ja kovin germaanisilta näyttävät espanjalaiset kummastuttavat, Herzogin omalaatuinen satunnainen huumori kummastuttaa sitäkin enemmän, ja apinakohtaus on edelleen yksi suurista.
Keaster's rating:
People who added this item 2424 Average listal rating (1675 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.5
Total Recall (1990)
21.11.2020, DVD

Uusintakatselu. Mun kirjoissa tämä on varmaan kasari-ysäritoiminnan kirkkain kruunujalokivi. Räkäinen ja usein todella makaaberi kieli poskella -läppä on tässä huippuunsa hiottua, Verhoeven ymmärtää Arnoldin olemuksen ja potentiaalin ja cinemaattisen käytettävyyden paremmin kuin luultavasti kukaan muu koskaan (paitsi Cameron ekassa Terminaattorissa), ja todellisuuden luonteella edestakaisin twistaava käsikirjoitus on aivan todella priimakamaa, kiitos Dickin alkuperäisteoksen.
Keaster's rating:
People who added this item 342 Average listal rating (155 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.1
18.11.2020, DVD

Uusintakatselu.
Keaster's rating:
People who added this item 2035 Average listal rating (1359 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.8
15.11.2020, Netflix

Uusintakatselu, joskin tästä mulla ei kyllä ollut käytännössä mitään muistikuvaa, enkä todellakaan muistanut tämän olevan näin vitun tiukka! Hatunnosto Gibsonille ja muille panostuksesta, jonka tyypit ovat jaksaneet nähdä elokuvan yleisen autenttisuuden tunnun eteen, vaikka kaikki historialliset yksityiskohdat eivät ilmeisesti aivan paikallaan olekaan. Perusjuonikaavaltaanhan kyseessä on itse asiassa hyvin tyypillinen ja Hollywoodiksi tunnistettava teos, mutta nämä pohjalementit on koristeltu niin antaumuksellisesti, kunnioituksella ja rakkaudella, että lopputulos tuntuu todella tuoreelta, uudelta ja kirkkaalta.
Keaster's rating:
8.11.2020, DVD

Corto Maltese on kevyesti maailman parhaita sarjakuvia kautta aikain, viinassa uitettua Tinttiä vailla vertaa. Tämä vuosituhannen alkupuolen animaatiofilmatisointi saa kiinni sarjakuvien tunnelmasta suorastaan häkellyttävän onnistuneesti, ja on kaltaiselleni wanhaa kunnon seikkailua rakastavalle nostalgiselle historioitsijaromantikolle kuin hunajaa rakastajattareni rinnoilla.
Keaster's rating:
People who added this item 1982 Average listal rating (1371 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.9
In Bruges (2008)
7.11.2020, DVD

Aika mones uusintakatselu. In Brugesista on vuosien saatossa tullut tavallaan yks mun suosikkielokuvista – kyseessä ei oo samalla tavalla sydäntälämmittävä tai mielen perimmäisiä sopukoita kutkuttava mestariteos kuin ihan kaikkein suurimmat suosikit, mutta In Bruges on elokuva, jonka katson koska tahansa erittäin mielelläni, koska se on kevyt, viihdyttävä, ja etenkin hauska, mutta mikään näistä elementeistä ei tee siitä sisällöllisesti yhtään sen heikompaa, toisin kuin tapahtuu harmillisen usein usein näitä adjektiiveja tavoittelevien nykyelokuvien kohdalla. Kaikki elementit ovat sulavassa tasapainossa keskenään, tempo on juuri oikea, ja koko paketti on vain kaikin puolin onnistunut ja tasan osiensa summa, ei enempää eikä vähempää. Myös mun kokemuksen mukaan yks parhaita seuraleffoja feat. beer, koska tästä tykkää tyypistä riippumatta melkein kaikki, osa vähemmän, suurin osa aika paljon, mutta harvassa on ne jotka ei ollenkaan.
Keaster's rating:
26.10.2020, Netflix
Keaster's rating:
People who added this item 1715 Average listal rating (1152 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
3:10 to Yuma (2007)
25.10.2020, YLE Areena
Keaster's rating:
People who added this item 4301 Average listal rating (2892 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.1
25.10.2020, Netflix

Äxännes uusintakatselu. Noin miljoonaan kertaan nähtynä jaksaa edelleen viihdyttää ainutlaatuisuudellaan syistä, joita en edes yritä pukea sanoiksi. Tällä kertaa kiinnitin erityisesti huomiota siihen, kuinka paljon tämä ammentaa Hollywoodin klassisista noireista ja dekkariflikoista, ajaen ne kuitenkin ennen käyttöönottoa coenilaisen oksasilppurin läpi.
Keaster's rating:
25.10.2020, Netflix
Keaster's rating:
25.10.2020, Netflix
Keaster's rating:
People who added this item 73 Average listal rating (43 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.5
18.10.2020, YLE Areena

Hiljakseen eteenpäin ajelehtiva psykologinen trilleri(hkö) 30-luvun ranskalaisessa Afrikassa. Paino on ennen kaikkea sekä ranskalaisessa siirtomaakulttuurissa ja sen epämiellyttävässä arvomaailmassa, että erinomaisissa hahmoissa ja näiden välisessä dynamiikassa. Laiskasilmäinen ja lupsakka Philippe Noiret loistaa pääosassa, mitä energinen ja sähisevä Isabelle Huppert tukee mainiosti.
Keaster's rating:
People who added this item 210 Average listal rating (125 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.5
Ariel (1988)
18.10.2020, YLE Areena

Aika monennes katselukerta, mutta tällä kertaa italiaanoystävien kanssa! Edelleen aivan erinomaista laatukaurismäkeä, ja mielestäni ehkä paras tapa lähteä tutustumaan Akin tuotantoon. Tällä kertaa huomioin muun muassa, että juonellisesti elokuvassa tapahtuu kestoonsa nähden häkellyttävän paljon. Lisäksi mainittakoon, että Ranskan uusi aalto on toki vahvana kaikissa Kaurismäissä, mutta tässä (ja tyyliin Arvottomissa) se loistaa ehkä kaikkein kirkkaimpana.
Keaster's rating:
10.10.2020, YLE Areena
Keaster's rating:
People who added this item 470 Average listal rating (299 ratings) 6.9 IMDB Rating 7
19.7.2020, YLE Areena

Monessa suhteessa hyvin mielenkiintoinen tapaus. Päällimmäinen huomio on, että tekijät ovat laittaneet niin paljon painoarvoa erikoistehosteille, että tästä syystä ihan kaikki muu elokuvassa on aivan armottoman KÖKKÖÄ, siis herranjumala sentään. Näyttelytyö, dialogi ja käsikirjoitus yleensä ovat aivan häkellyttävän amatööritasoista matskua ja kuin suoraan jostain ö-luokan Kuinka tehdä elokuva –oppikirjasta. Erityisesti elokuvan kliimaksissa korostuva uskonnollinen lataus on häpeilemättömässä tökeryydessään verratonta, ja laittaa pohtimaan tuotantotiimin mahdollisia kytköksiä fanaattisiin maailmanloppulahkoihin. Yleistä ilmapiiriä hallitseva kylmä sota & apokalypsi –paranoia on myös itsessään kiehtovaa, mihin liittyen on muuten mielenkiintoista huomioida, ettei Venäjää/Neuvostoliittoa mainita kertaakaan, vaikka maailman valtioita ja niiden välisiä kytköksiä noin muuten kyllä luetellaan oikein olan takaa. Lisäksi elokuvan läpeensä penetroiva pommi/armeija-stondis on aika luotaantyöntävä.

Ylivoimainen suosikkihetkeni oli kuitenkin noin 36 minuutin kohdalla, kun täysin moitteettomassa kunnossa oleva sotilas panikoi ja juoksee päistikkaa muutamaan orastavaan tulipesäkkeeseen syttyen äänekkäästi palamaan. Darwin Awards –kamaa.
Keaster's rating:
People who added this item 13 Average listal rating (8 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.4
16.7.2020, YLE Areena

Kompakti, dynaaminen pikkuelokuva, jonka olemassaolosta ainakaan minä en ollut koskaan kuullutkaan, vaikka tässä kuitenkin on ihan Lino Venturaa ja Charles Aznavouria messissä. Kansallisten ja kulttuuristen rajojen ja lokeroiden kuvitteellisuus on hyvä ja tärkeä aihe, eikä sitä käsitellä elokuvassa kuin vain aavistuksen ylikorostetusti, mikä suotakoon anteeksi kun kaikki muu toimii aivan mainiosti.
Keaster's rating:
People who added this item 264 Average listal rating (147 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.6
The Raven (1963)
22.6.2020, YLE Areena
Keaster's rating:
6.6.2020, Netflix

Coltrane-dokkari yrittää kovasti tehdä pesäeroa genrensä peruskonventioihin käyttämällä hieman vähemmän puhuvaa päätä, ja enemmän arkistomateriaalia ja animoituja väliosia, tässä kuitenkaan ihan täysin onnistumatta. Vaikka Coltranen elämää ja uraa käsitellään melko pintapuolisesti, ei tämä kuitenkaan tunnu munattomalta faktojen latelulta tai aivottomalta idolisoinnilta, vaan elokuvasta henkii aito ja puhdas kiinnostus ja kunnioitus aihettaan kohtaan. Toki sitä olisi mieluusti kuunnellut ja katsonut syvempää analyysiä Coltranen musiikista ja sen erityispiirteistä, mutta tällaisenaankin kyseessä on viehättävä yleiskatsaus ja perehdytys maailman vittu ikiaikojen kovimman saksofonistin elämään.
Keaster's rating:
People who added this item 111 Average listal rating (76 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.1
Vera Cruz (1954)
1.6.2020, YLE Areena
Keaster's rating:
People who added this item 10 Average listal rating (7 ratings) 5 IMDB Rating 5.1
28.5.2020, Wikipedia

Maailman ensimmäisiä pornoelokuvia. Arvosanaa tälle ei kyllä voi antaa, mutta katsomisen arvoinen on todellakin. Huvittavaa huomata, että tässä on kököstä sinnepäin sutaistusta juonesta lähtien kaikki tyylilajinsa peruselementit ihan tasan omilla paikoillansa jo.
People who added this item 51 Average listal rating (38 ratings) 6 IMDB Rating 7.1
28.5.2020, Wikipedia

Kävin tänään Villa d'Estessä, joka on paitsi kaunis, inspiroiva ja vaikuttava rakennus- ja puutarhakompleksi, myös mainio esimerkki katolisten kirkon miesten suhtautumisesta sellaisiin kristillisiin perushyveisiin kuin vaatimattomuus, nöyryys ja kurinalaisuus. Lueskellessani nyt iltasella tämän mestan historiaa törmäsin tähän Kenneth Angerin lyhäriin, josta en muista ennen kuulleenikaan.

Ja vaikutuin! Kuvauksen ajankohta on valittu suurella ymmärryksellä, sillä vähäistä mutta kirkasta valoa heijastava, kaikkialla purskahteleva, helmeilevä, valuva, soliseva, leikkivä vesi ja Vivaldin sävellys ovat täydellisessä harmoniassa keskenään. Filmin vahvat kontrastit, oikeasti tumma musta ja valkoinen valkoinen, korostuvat kauniisti toisiaan vasten, ja innovatiiviset kuvakulmat luovat usein kankaalle/ruudulle epätodellisen abstrakteja, alati liikkeesä olevia, lähes hypnotisoivia kuvioita, joita voisi helposti sopivassa mielentilassa tuijotella vaikka tuntikausia. Elokuvan visuaalinen ilme on jo itsessään niin viehättävä ja valloittava, että oikeastaan tämä olisi pärjännyt mainiosti ilman 1700-lukulaisiin naisten hepeneisiin puettua ympäriinsä tassuttelevaa kääpiötäkin, mutta eipä tästä varsinaisesti haittakaan ole.
Keaster's rating:
People who added this item 95 Average listal rating (34 ratings) 6.7 IMDB Rating 7
26.5.2020, YLE Areena

En oo lukenut Nathaniel Westin alkuperäisteosta, mutta tätä katsoessa ja jälkireflektoidessa tuli kyllä vahvasti sellainen fiilis, että tässä on taustalla selvästi jotain paljon suurempaa, selkeämpää, vaikuttavampaa ja ytimekkäämpää, jota elokuva yrittää epäonnistuneesti tavoittaa. Fokus tuntuu puuttuvan, ja teos lähinnä haahuilee kaksi ja puoli tuntia Hollywoodin mädännäisyys –teeman ympärillä saamatta siitä irti mitään tarpeeksi rehellistä ja suoraa. Kliimaksi ja Karen Blackin roolisuoritus ovat kyllä erinomaisia.
Keaster's rating:
People who added this item 276 Average listal rating (178 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.3
25.5.2020, YLE Areena

Tästä jäi vähän sellainen fiilis, että Jarmusch yrittää samaan aikaan tavoitella sekä kaurismäkeläistä (tai 80-90-lukujen jarmuschilaista) lakonisuutta, että tunteellista ja ilmeikästä draamaa, mutta tämä tasapainottelu kahden vastakohdan välillä ei toimi, sillä nämä tyylit ovat hyvin pitkälle toisensa poissulkevia. Näin ollen elokuvan hahmot jäävät ilmeisestä yrityksestä huolimatta niin ontoiksi, että paitsi että ennakoin lopun dramaattiseksi tarkoitetun juonenkäänteen, niin koin sen myös emotionaalisesti täysin yhdentekevänä – mikä on sinänsä aikamoinen saavutus, sillä yleensä reagoin tällaisiin jopa silloin, kun kyseessä on hieman paremman luokan perushollywood, oikeasti laadukkaista filmeistä nyt puhumattakaan. Lisäksi elokuvan runous, ja sitä kautta suuri osa koko teoksen filosofisesta ulosannista, on mielestäni melko mitäänsanomatonta, vaikka ydinsanoman arjen kauneudesta ja siitä kumpuavista mestariteoksista ja näitä tuottavista taiteilijoista rutiinien lomassa ympäri maailman allekirjoitan tietenkin täysin. Yritän tällä sanoa, että on toki päivänselvää, että moinen arkirunous voi parhaimmillaan olla aivan yhtä mestarillista kuin mikä tahansa Byron, Shakey, Ginsberg, Whitman tms., mutta nämä nimenomaiset runot vaan nyt ovat mielestäni aivan yhdentekeviä, muutamia ihan nokkelia yksityiskohtia lukuunottamatta, ja tämä syö ankarasti pohjaa elokuvan sanomalta, jonka mukaan kaikki ovat potentiaalisesti kykeneväisiä mestarillisen taiteen luomiseen, vaikka tästä kyllä periaatteessa yhtä mieltä olenkin.
Keaster's rating:
23.5.2020, YLE Areena

Kunnon hyvää ja räkäistä italiaanoa.
Keaster's rating:
People who added this item 46 Average listal rating (31 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.1
15.5.2020, YLE Areena

Jos satuit kuulumaan italalaiseen(/keskieurooppalaiseen) vasemmistoon ja/tai elokuvantekopiireihin 70-luvulla, on tämä epäilemättä juuri sinun elokuvasi. Jos et, niin kaksi ja puoli tuntia kuluu todennäköisesti lähinnä turhautuneesti tuhahdellen ja pärskähdellen elokuvan inside-hekottelulle. Käsikirjoituksellisesti tämä on myös jokseenkin tasapaksu – rikas mies pettää vaimoaan ym. -skenaariot on tässä vaiheessa elokuvaharrastusta jo nähty niin monta kertaa, että saa olla aika poikkeuksellisen kekseliäästi ja taidokkaasti kerrottu tapaus, että tämän katsojan kiinnostus pysyy yllä. Cannesissahan tämä aikanaan sai jotain palkintoa, luultavasti koska a) raati koostui lähinnä keskieurooppalaisesta vasemmistosta ja b) jos Ettore Scola -kaliiperin ohjaaja tekee elokuvan, jonka näyttelijäkaartiin kuuluu Marcello Mastroianni, Ugo Tognazzi, Vittorio Gassman etc., teoksen laadulla ei oikeastaan ole juuri merkitystä, kunhan se on tyylillisesti eurooppalaista cinemaa, sillä se kyllä palkitaan lopputuloksesta riippumatta.
Keaster's rating:
People who added this item 14 Average listal rating (7 ratings) 5.7 IMDB Rating 6.8
13.5.2020, Netflix

Elokuvallisilta arvoiltaan perusmatskua, on puhuvaa päätä, animaatioväliosia jne., ei mitään yllätyksiä.

Itse aihe taasen ansaitsee muutaman sanasen. On mielenkiintoista ja myös aika hienoa, että Netflixkin on alkanut tuottamaan tällaisia psykedeeleihin ei-negatiivisesti suhtautuvia tuotantoja, ja onhan siellä jo vuosikausia ollutkin valikoimassa aihepiiriä käsitteleviä dokkareita. Toisaalta tämä ei-negatiivinen suhtautuminen saattaa usein kääntyä täysin kriitikittömään peukuttamiseen, mikä ei toisaalta myöskään ole välttämättä kovin fiksua. Tämä nimenomainen tapaus tuntuu korostavan lähinnä psykedeelien hauskaa ja humoristista puolta enemmän tai vähemmän tunnettujen julkisuuden persoonien omakohtaisten kokemusten kautta, mutta myös niiden transsendentiaaliset aspektit on tuotu jossakin määrin mukaan, kun taas negatiivisia kokemuksia on leikattu mukaan tasan yksi (Ben Stiller). Toisaalta sinänsä kyllä ymmärrän myös tällaisen lähestymistavan, sillä vuosikymmenten perusteeton mustamaalaus on syytä oikoa esimerkiksi laajamittaisen lääkinnällisen käytön mahdollistamiseksi, ja tällaiset elokuvat/dokumentit ovat epäilemättä toimivia keinoja siihen, mutta on kuitenkin tärkeää tiedostaa, että jos näitä substansseja kohtelee epäkunnioituksella ja väliinpitämättömällä asenteella ja sekakäyttäen yhtä sun toista päällekkäin, ne ovat potentiaalisesti vaarallisia, ja tämän aspektin korostaminen on olennaista. Siksi tällaiset hassuttelukeskeiset ja kritiikittömät dokkarit ovat hieman kyseenalaisia.

Donovan kyllä sivutettiin ihan totaalisesti tässä, vaikka se oli tyyliin kaikkein mielenkiintoisin haastateltavista. Bill Kreutzmannia olisin mieluusti myös kuullut lisää.

The times they are a-changing t. rylani
Keaster's rating:
People who added this item 42 Average listal rating (33 ratings) 5.6 IMDB Rating 7.1
10.5.2020, YLE Areena

Elokuvan julisteen ja suomalaista nykykomediaa koskevan vähäisen, mutta riittävän tietämykseni perusteella päättelin, että tässä on kyseessä joku Luokkaputous Hirviberg -sarjan huumorin riemuvoitto, ja koska elokuvan ensimmäiset minuutit näyttivät vahvistavan käsitystäni, olin lähellä sulkea koko toosan käyttääkseni aikaani johonkin hyödyllisempään, kuten esimerkiksi hiomattoman laudan innokkaaseen silittämiseen, mutta jokin sai minut silti jatkaamaan katsomista. Onneksi näin, koska suhteutettuna ennakko-odotuksiin, tämä on varmaan suurin yllättäjä koskaan. Huumori on pääosin oikeasti hauskaa, ja syntyperäisenä oululaisena olin myös ihastunut ja ällistynyt siitä, kuinka häkellyttävän autenttisen pohjoispohjanmaalainen meininki tässä on, todella, enkä suinkaan tarkoita vain murretta. Näyttelijät ovat pääosin erinomaisia, erityisesti Johannes Holopainen muistuttaa hyvin läheisesti useampaa henkilökohtaisesti tuntemaani ihmistä, ja elokuvan sanoma rohkeudesta ja rehellisestä itsensä hyväksymisestä on kaikessa yksinkertaisuudessaan ja itsestäänselvyydessään voimakas ja mainiosti esitetty. Huomautettakoon myös, että vaikka tämä on nimellisesti itsestäänselvyys, kovin harva sitä tuntuu elämässään käytännössä osaavan toteuttaa, joten tällaiset taidolla ja rakkaudella tehdyt muistutukset ovat perusteltuja.

Hauskaa oli myös huomata, että vaikka örinäbläkkis ynnä muu tuplabasarihevi on suunnilleen ainoa musalaji, josta en oo koskaan oikein perustanut varhaisteini-iän hyvin lyhyeksi jäänyttä Bodom-vaihetta lukuunottamatta (toinen musalaji johon en oo päässyt, en usko pääseväni, enkä oikeastaan edes halua päästä sisään on sitten tietenkin muovinen radiomusa, jonka Bill Hicks osaa määritellä itseäni paremmin), niin tätä katsoessani ja kuunnellessani saatoin ehkä viimeinkin hitusen päästä tästä jyvälle. Ennen kuin kukaan niistä noin kahdesta ja puolesta tätä listaa lukevasta henkilöstä ehtii niitata lemmikkijänistään seinään, täsmennän että en nyt suinkaan usko että tällainen elokuva on varsinaisesti tiivistys koko kulttuurista, mutta ehkä se voi toimia eräänlaisena... suunnannäyttäjänä. Ymmärsin nimittäin tätä katsoessani, että ilmeisesti tämän kulttuurin ytimessä on kaiken muun ohessa myös sellainen tietty kieli poskella -meininki, joka on mulle tuttua ennen kaikkea goa(trance)-hippien parista (ja toki myös punkkareiden ja muiden vapaiden määrittelemättömien erilaisten nuohoojien ja tuusaajien keskuudesta). Itse asiassa näissä kahdessa alakulttuurissa taitaa olla monista eroavaisuuksistaan huolimatta myös aika paljon yhteistä.
Keaster's rating:
9.5.2020, YLE Areena

Taidolla tehtyä ja erittäin katsomiskelpoista italiaanoa, joskin elokuva tuntuu kyllä paikoin olevan vähän turhan otettu omasta erinomaisuudestaan. Parahillaan Roomassa asustavana olentona sain erityiskiksit kaupunkikuvastosta ja kielestä (pssst YLE, lisää näitä).
Keaster's rating:
People who added this item 304 Average listal rating (191 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.6
8.5.2020, YLE Areena

Tämä elokuva on Woody Allenin ohjaama Woody Allen -elokuva. Koska satun kuitenkin suuresti pitämään Woody Allen -elokuvista, katsoin tämän mielelläni, vaikka myönnettäköön, että juutalaisläppä alkaa olla paikoin jo vähän kulunutta. Vaikka Café Society onkin Woodyn tuotantoa tunteville hyvin yllätyksetön teos, eroaa se kuitenkin olennaisissa määrin jenkkileffojen valtavirrasta pysyäkseen ilahduttavana katselukokemuksena.
Keaster's rating:
7.5.2020, YLE Areena

Suomalaisen elokuvataiteen suuria mestariteoksia. Allu Tuppurainen on syvimpään skutsiin inkarnoitunut ja siellä vuosikymmeniä yksin asustanut Charlie Chaplin. Roskaamista, väliinpitämättömyyttä, luonnon epäkunnioittamista ja kulutuspsykoosia käsittelevät teemat on esitetty yksinkertaisesti, mutta mistään pätkääkään tinkimättä, ja ennen kaikkea suurella sydämellä.
Keaster's rating:
Load more items (40 more in this list)

Viime vuosina on tullut katsottua elokuvia aika vaihtelevaan tahtiin – välillä ei ollenkaan, toisinaan hieman enemmän, mutta joka tapauksessa reippaasti vähemmän kuin vuosikymmenen alkupuolella. Kiintymys elokuvaa kohtaan ei sen sijaan ole suinkaan kadonnut mihinkään, mutta sitä on vaan ollut kaikenlaista muuta puuhaa, ja taiteen saralla oon myös keskittynyt paljon enemmän kirjoihin ja musan luukuttamiseen. Internetitse en oo kuitenkaan päätynyt minkään leffa-/musa-/kirjayhteisön pariin lähellekään samassa mittakaavassa, kuin Listalissa aikanaan. Ja kun sitten kuitenkin aina välillä huvittais jakaa näitä kokemuksia toisten ihmislajin edustajien kanssa myös kirjoitetussa muodossa, niin totesin, että mitäpä sitä nyt turhia säätämään, kun voi vaan jatkaa siitä mihin jäi! Niin että.

The movies and short films I've watched in the year of our Hare 2020.

Added to
Related lists

My Anime List
8 item list by Peter
19 votes 1 comment
I Have Watched 100% of Pixar's Films!
17 item list by I.T.log
17 votes 5 comments
Movies Watched in 2014
284 item list by CD Smiles
38 votes 7 comments
Movies Watched in 2015
237 item list by CD Smiles
28 votes 3 comments
Movies Watched in 2016
274 item list by CD Smiles
31 votes 3 comments
Movies Watched in 2013
500 item list by CD Smiles
24 votes 2 comments
Movies Watched in 2014
274 item list by mirinbuddy
33 votes
Movies Watched in 2017
302 item list by CD Smiles
29 votes 1 comment

View more top voted lists