Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Keaster on 6 Jan 2020 01:50
624 Views No comments
17
vote

Watched in '20

Sort by: Showing 17 items
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 69 Average listal rating (46 ratings) 6.5 IMDB Rating 6
27.2.2020, YLE Areena

Erittäin täyteenahdettu ja epämääräinen agenttisekoilu. Tekijät ovat halunneet sisällyttää teokseensa noin joka ikisen agenttielokuvan konvention ja kliseen, mikä tekee kokonaisuudesta jokseenkin ylensyöneen ja tukehduttavan. Punainen lanka heittelehtii siellä & täällä & tuolla & vähän missä milloinkin sattuu, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi älyvapaasti ja luovasti, vaan pikemminkin hieman väkinäisesti ja vaivaannuttavasti. Kaikesta tästä huolimatta ainakin tämän katsojan kiinnostus pysyi yllä ihan kohtalaisen hyvin elokuvan melko inhimillisen keston ajan, ja 60-lukulaista Helsinkiä brittijännärikontekstista käsin nyt tarkastelee tietenkin mielenkiinnolla. Hieno, jäinen ja luminen talvi niillä siellä kyllä on. Erikoista on myös se, kuinka Harry Palmerin hahmon tilalla voisi olla melkein kuka tahansa peruskuntoinen ja -skarppi henkilö, koska juonen kulku riippuu kovin vähän hänen aktiivisesta toiminnastaan ja ongelmanratkaisukyvystään, vaan Palmer lähinnä roikkuu mukana tapahtumissa ja on muiden toimijoiden heiteltävänä paikasta ja tilanteesta toiseen. Lopussa on muuten huvittavaa, kuinka Michael Caine on mitä ilmeisimmin kasuaalisti vähän torkkunut joitakin tunteja Itämeren jäällä melko ohuen näköisessä takissa ja ilman lakkia, ja nousee tästä ylös aivan hyvinvoivan näköisenä, eikä ole esimerkiksi JÄINEN ELOTON RUUMIS.
Keaster's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (2 ratings) 4.5 IMDB Rating 6.1
16.2.2020, YLE Areena

Viehättävällä musiikilla taustoitettu road-leffa on kovin epätasainen ja rönsyilevä, mutta harmiton ja parhaimmillaan ihan hauska. Lopputuloksesta paistaa läpi alkuperäisen idean suhteellinen potentiaali, joka on kuitenkin toteutusvaiheessa osittain vaporisoitunut olemattomiin hieman amatöörimäiseltä vaikuttavan toteutuksen tähden. Carmen Mikiveria on ilo katsoa.
Keaster's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 543 Average listal rating (355 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.4
Blow Out (1981)
14.2.2020, YLE Areena

Siis vittu huh huh!! Esimerkillisen tyylikäs ja hallittu pulp-trilleri. Travolta on elämänsä vedossa.
Keaster's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 372 Average listal rating (190 ratings) 8.6 IMDB Rating 8.3
13.2.2020, YLE Areena

Katsoin tämän kymmenisen vuotta sitten, mutta muistikuvat olivat kohtalaisen olemattomat, ja Areena tarjos nyt ystävällisesti mahdollisuuden uusintakatselulle. Kuvauksellisesti ja valaistuksellisesti tää on kyllä ihan heittämällä maailman kauneimpien elokuvien joukossa, joita on toki jokunen, mutta tää on ehdottomasti yks niistä. Todella luovat leikkaukset muuan hahmon kuolinkohtauksessa ja Veronikan juostessa kohti junaraidetta ovat myös hatunnoston arvoisia suorituksia. Tatjana Samoilova on häikäisevän kaunis ja luonteva, ja tekee aivan todella hienon roolisuorituksen. Neukkuleffalle poikkeuksellisen pasifistinen sanoma onnistutaan tuomaan ilmi tavalla, joka ei oo liian katsojaansa vasaroiva. Kohtaus, jossa Mark soittaa pianoa vittu täysillä pommien räiskyessä kadulla jäi mieleen erityisen voimakkaana.
Keaster's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 88 Average listal rating (63 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.2
Dogman (2018)
12.2.2020, YLE Areena

Tempo on aika rauhallinen. Tarina tarpeeksi kiinnostava. Valaistuksesta ja väreistä en niin perustanut. Lapsinäyttelijä on hyvä. Marcellon toiminnan motiivit on kyllä välillä jokseenkin käsittämättömiä, minkä ihmeen takia se on niin usein tuon jäätävän mulkun puolella, josta on sille pelkkää haittaa, joka ilmeisesti ei oo sen lapsuudenystävä tms. vaan ainoastaan asiakas, ja josta sillä ois useampaan otteeseen mahdollisuus päästä melko vaivatta eroon?
Keaster's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (4 ratings) 6.3 IMDB Rating 5.9
11.2.2020, YLE Areena

Kaurismäkeä, Jarvaa ja muutamia yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta mun suhtautuminen suomalaiseen cinemaan on yleisesti ottaen melko skeptinen. Siksi on aina mukava törmätä kotimaiseen filmiin, jota katsoo ihan mielellään! Erityisesti keho-mieli-kokonaisuudessani jytiseviin lievähköihin, mutta selkeästi aistittaviin nouseviin kuumehöyryihin tämä sopi hidastempoisuudessaan oikein mainiosti. Mistään mestariteoksesta tässä ei kyllä silti oo mun kirjoissa kyse, lähinnä siksi, että kahden päähenkilön hahmot ja heidän välinen vuorovaikutuksensa eivät vain yksinkertaisesti ole käsikirjoituksellisesti tarpeeksi vahvaa tavaraa, vaikka Loiri ja Uotila näitä selkeästi antaumuksella tulkitsevatkin. Tällaisessa elokuvassa moinen aspekti on aivan ensiarvoisen keskeinen, koska koko filmi on rakennettu puhtaasti näiden kahden hahmon varaan. Onneksi pituutta ei kuitenkaan ole tuntia ja varttia enempää, joten katsomiskokemus pysyy miellyttävänä. Tätä edesauttaa myös se, että kuvaus, lavastus, metsämaisemat ja yleinen boogie ovat hyvinkin kohdillansa.
Keaster's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 851 Average listal rating (435 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.3
17.1.2020, YLE Areena
Keaster's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 136 Average listal rating (65 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.6
Othello (1952)
16.1.2020, YLE Areena

Toteutukseltaan todella mielenkiintoinen ja kekseliäs, mutta kokonaisuus tuntuu jotenkin hivenen juosten kustulta – leikkaukset ovat usein liian nopeita, ja tarinan kuljetus ottaa välillä tarpeettoman mittavia loikkia liian lyhyessä ajassa. Mutta tyylikkäät vinot kuvakulmat, renessanssiarkkitehtuuria & wanhaa Venetsiaa ja valon ja varjon leikkiä erinomaisesti hyödyntävät asetelmat, loistava cembalovetoinen soundtrack ynnä muut viimeisen päälle harkitut yksityiskohdat tekevät tästä kyllä kiehtovan katselukokemuksen. Lisäksi nuorta Orson Wellesiä katselee ja erityisesti kuuntelee suurella ilolla. Wellesin haastattelu Dick Cavett Showssa vuodelta 1970 on muuten loistava, www.youtube.com/watch?v=9NTOSevzp4w.
Keaster's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 176 Average listal rating (80 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.4
14.1.2020, YLE Areena
Keaster's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5 Average listal rating (4 ratings) 7 IMDB Rating 6.2
The Intrusion (2017)
13.1.2020, YLE Areena

Rauhallinen ja sujuva pikkudraama erinomaisilla lapsinäyttelijöillä. Giovannan humanismi, ymmärrys ja halu auttaa päällisin puolin vittumaista, mutta todellisuudessa vain todella hukassa olevaa vangitun rikollispomon vaimoa ja tämän lasta on vaatimattoman kaunista, ja korostuu hienosti naapuruston äitien reaktioita vasten. Tarpeetonta moraalista alleviivailua on onnistuttu menestyksekkäästi välttämään. Mr. Jonesin voisi aivan perustellusti asettaa minkä tahansa nykytaidemuseon näyttelyyn.
Keaster's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
All Inclusive
13.1.2020, YLE Areena

Ihan nätisti kuvattu, leikattu ja rytmitetty lyhäri, mutta hieman sisällötön, eikä kerro mitään uutta joskus elämässään esimerkiksi Helsinki-Tallinna-viikonloppuristeilyllä käyneelle. Tämän katsomisen jälkeen voi myös lukea David Foster Wallacen mestarillisen esseen eräästä luksusristeilystä, ja sen jälkeen välttää moisia kuin mustaa surmaa.
People who added this item 80 Average listal rating (48 ratings) 7 IMDB Rating 7.4
12.1.2020, YLE Areena

Päättelin aivan sanoinkuvaamattoman rumasta julisteesta, että tämä on jotain ihan hirveetä harmaapaskafiltterin läpi kuvattua kynä perseessä kirjoitettua kuona-ainetta, mutta päätin katsoa silti, koska opettelen italiaa ja tää lähtee Areenasta kohta... ja onneks katsoin, koska tämähän oli ihan hyvä! Sopivan tiiviisti kirjoitettu ja rytmitetty, ei laahaa eikä toisaalta myöskään rynni päättömästi eteenpäin, vaan pysyy hyvin paketissa ja kiinnostavana reilun parituntisen kestonsa ajan. Ei tässä toki mitään sellaista ole, mitä ei olis jo aiemmin nähty, mutta räikeimpiä kliseitä on onnistuttu jos nyt ei ihan täysin välttämään, niin ainakin tasoittamaan niin, etteivät ne paista liian häiritsevästi silmään (poislukien superpomo-hahmo, jonka habitus on jäätä ja terästä kaikille muille paitsi äidillensä, josta huolehtii). Mainittakoon vielä, että tyyliin kaikki hahmot joilla on vuorosanoja (Giulia Goriettin prostituoitua ehkä lukuunottamatta) ja ne sosiopoliittiset ympäristöt, jossa nää tyypit vaikuttaa, on kyllä niin mätää ja vastenmielistä törkyä, että ällöttävämmäksi ei voi mennä. Jaetulla sijalla nyt taitaa olla jotain muutakin, esimerkiksi eräitä pääasiassa multikansallisia pankkeja, pikaruoka-, virvoitusjuoma-, öljy-, kosmetiikka-, kaivos- ja lääkeyhtiöitä jne.
Keaster's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8 Average listal rating (4 ratings) 6.5 IMDB Rating 7.4
6.1.2020, YLE Areena

Turhan paljon puhuvaa päätä, tempo on liian nopea, ja haastateltavien kertomukset ja kommentit on lähes pelkkää apoteoosia – toisaalta kyllä ihan perustellusti, koska Buster Keaton, mutta sitä kuitenkin toivois dokumentilta vähän mielenkiintoisempaa ja omaperäisempää lähestymistapaa aiheeseensa. Etenkin silloin, jos pääjehuna on Peter Bogdanovich, joka on todistettavasti ohjannut useamman erinomaisen (ja lisäksi miellyttävän hitaan) elokuvan ja ymmärtää tämän taidemuodon päälle.
Keaster's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 114 Average listal rating (85 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.6
Cops (1922) (1922)
6.1.2020, YLE Areena
Keaster's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 47 Average listal rating (30 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.1
5.1.2020, YLE Areena

Tässä on tyylikkäämpää kamerankäyttöä kuin Busterin elokuvissa yleensä, ei sillä etteikö niissä yleensä olisi, mutta tässä pisti jotenkin silmään muutama erityisen hallittu otos. Komedian ajoitus ja yleinen kohelluksen tempo on tuttua luottokeatonia, juoni ja yksittäiset sketsit aavistuksen heikompia kuin Busterin laadukkaimmissa filmeissä, mutta tästä huolimatta oikein miellyttävä teos.
Keaster's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 192 Average listal rating (104 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.7
3.1.2020, YLE Areena

Kolmas uusintakatselu? Sympaattinen ja viehättävä taiteilijastereotypia-pastissi, mutta ei kuitenkaan aivan täysin vailla todellisuuspohjaa! Roolisuoritukset on ihan puhdasta cinemaattista timanttia.
Keaster's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 800 Average listal rating (514 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.4
1.1.2020, YLE Areena

Värikäs ja näyttävä, Rivieran maisemia tyylikkäällä laajakuvalla hyödyntävä hömppähitchcock. Juoni on ihan puutaheinää ja Grantin ja Kellyn (kaunis!) välinen sanailu on aivan luonnotonta näsäviisastelua, mutta kaikesta huolimatta puolisentoista tuntia kuluu sujuvasti eikä tätä katsoessa kyllä varsinaisesti tylsää tullut.
Keaster's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Viime vuosina on tullut katsottua elokuvia aika vaihtelevaan tahtiin – välillä ei ollenkaan, toisinaan hieman enemmän, mutta joka tapauksessa reippaasti vähemmän kuin vuosikymmenen alkupuolella. Kiintymys elokuvaa kohtaan ei sen sijaan ole suinkaan kadonnut mihinkään, mutta sitä on vaan ollut kaikenlaista muuta puuhaa, ja taiteen saralla oon myös keskittynyt paljon enemmän kirjoihin ja musan luukuttamiseen. Internetitse en oo kuitenkaan päätynyt minkään leffa-/musa-/kirjayhteisön pariin lähellekään samassa mittakaavassa, kuin Listalissa aikanaan. Ja kun sitten kuitenkin aina välillä huvittais jakaa näitä kokemuksia toisten ihmislajin edustajien kanssa myös kirjoitetussa muodossa, niin totesin, että mitäpä sitä nyt turhia säätämään, kun voi vaan jatkaa siitä mihin jäi! Niin että.

The movies and short films I've watched in the year of our Hare 2020.

Added to
Related lists

Watched in 2012
222 item list by Maary
22 votes 3 comments
Movies Watched in 2011
553 item list by rosstmiller
5 votes 1 comment
Watched in '13
39 item list by Bubs
18 votes 2 comments
Watched in 2011
199 item list by Noodles
23 votes 4 comments
Favorite TV Shows I Have Watched
51 item list by Jason
3 votes 1 comment
Movies watched in 2017
110 item list by Yokihana
14 votes 1 comment
My 2010 in Movies
100 item list by Abhi
4 votes 1 comment
Rewatched in 2011
36 item list by Maary
11 votes 1 comment
Recently Watched or re-watched
44 item list by BackgroundBop
3 votes 1 comment
Watched in 2011
480 item list by Coby
22 votes 8 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted for