Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Kankku on 2 Jan 2019 05:52
168 Views No comments
13
vote

Watched in 2019

Sort by: Showing 9 items
Decade: Rating: List Type:
20.1.

Prinsessa Kaguyan tarina on niin monella tasolla kaunis elokuva. Perustuen japanilaiseen kansantaruun pelkästään juonellisella tasolla tarina on upea. Hahmoja käsitellään upeasti, sillä jokaisella pienemmälläkin sivuhahmolla tuntuu olevan oma vaikutuksensa tarinan kulkuun ja muiden hahmojen elämään. Esimerkiksi yhden, spoiler spoiler, kilpakosijan kuolemaakin jäädään käsittelemään aidosti, eikä tunteita vain lakaista mattojen alle. Kaiken kukkuraksi elokuva vielä näyttää ja kuullostaa niin kauniilta. Upea elokuva niin monella tavalla.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 23 Average listal rating (15 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.4
16.1.

Riitaa ja rakkautta, suhteilua ja suhteettomuutta. Pialat'n toinen on erikoinen, mutta ihastuttava ihmis- ja ihmissuhdekuvaus. Lisää kiitos.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 191 Average listal rating (103 ratings) 7.9 IMDB Rating 8
Steam of Life (2010)
16.1.

Niin haastavista elementeistä saatu niin hieno dokumentti kasaan, kun miehet avautumassa saunassa toisilleen ja elokuvakameralle. Voimakas ja tunteikas kuvaus. Erilaisia miehiä, erilaisia ongelmia, erilaisia tunteita. Fanitan kovasti.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 14 Average listal rating (89 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.1
8.1.

Cuarónin elokuva on mielenkiintoisella tavalla pieni slice of life: elokuva sekä kertoo yhtä suurta (naisen kasvu)tarinaa että se kutsuu havainnoimaan pieniä suuria tapahtumia. Elokuvauksellisesti tyrmäävän upea filmi. Pitkissä otoissa tunnelataukset ovat kankaan molemmin puolin raskaita ja aitoja, ja ihmiset käsittelevät tunteitaan hienosti.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 358 Average listal rating (269 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.9
6.1.

Mikä tämä Netflix-elokuvien kerronnallinen obsessio on aloittaa elokuva tavallaan sen loppupisteestä ja siten spoilata ainakin osa sen tapahtumista plotarmoureineen? Sekä Annihilationin että Bird Boxin tapauksessa voidaan toki puolustella, ettei ensiotoksilla nyt liikoja spoilata, mutta silti - tässä on nyt jokin idioottimainen kaava. Elokuvassa on oma mystiikkansa, mutta paikoitellen taas tuntuu, että mystiikka on täysin kateissa. Päähahmojen dynamiikat toimivat mallikaasti.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 255 Average listal rating (194 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.8
6.1.

Säälittävän puolivaloilla tehty elokuva. Lara Croft on itsenäinen vahva nainen ja Tomb Raider mukahauska hassuttelevainen. Hahmot ovat tyhmiä ja tunnekylmiä, kaikin puolin epäkiinnostavia. Vikander selviää melkein plussamerkinnällä, sidekick Daniel Wulle ja pääpahis Gogginsille kolme lampaanpersettä.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (130 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.7
3.1.

Mielenkiintoisella tavalla elokuvassa sekä katsoja että sen hahmot asetetaan samalle viivalle kauhun kohteen kuvaamisessa. Mutta sitten taas katsojaa kohdellaan kuin spermarättiä, kun jo ensimetreillä heitetään joillekin hahmoista gore-tex-plotarmourit.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 35 Average listal rating (29 ratings) 7.7 IMDB Rating 8.1
2.1.

Koreedan köyhyysdraama ja luokkatrauma on kelpo kinemaa. Köyhyydestä ehtii tulla melkein jo normi, mutta pikkuisen twistin avulla onnistutaan näyttämään vilauksia siitä hyvästä elämästä. Yurin muutos Liniksi on varmaankin viimevuoden ikimuistoisimpia elokuvakohtauksia.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 407 Average listal rating (280 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.5
1.1.

Lady Birdissä esitellään nuorten maailma elokuvakerronnallisessa mielessä tuoreella tavalla - tai gerwingmäisen luotettavan hyvällä tavalla. Ihmissuhteet ryppyineen, myöhäisillat ryyppyineen, nollarit ja työväenluokan arjen ongelmat on kaikki kuvattu vain niin hienolla tavalla.
Kankku's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom

Viime vuonna lupailin kirjoittavani elokuvista enemmän. Tavallaan kirjoittelinkin, vaikka suurimmat kirjoitukset olivatkin joitakin kurssisuorituksia varten. Elokuvia on viimeisinä vuosina muutenkin tullut katsottua merkittävissä määrin vähemmän kuin ennen vanhaan.

Pidän kuitenkin päiväkirjaformaatista lyhyine analyyseineen kiinni, koska tämä on mukava keino (ainakin itselleni) reflektoida omia katseluja jälkikäteen. Kommentteja ja arvosanoja putoilee joskus aikaisemmin ja joskus vähän myöhemmin.

Added to

26 votes
All "Watched in 2019" lists on Listal (116 lists)
list by Triggerhappy6
Published 3 weeks, 2 days ago 4 commentsRelated lists

Movies watched in 2019
17 item list by IsabellaSilentRose
11 votes
Films watched in 2019
29 item list by nathan
7 votes
Watched in 2019
17 item list by MovieCriticGamer
17 votes
Seen in 2019
22 item list by hsallinen
24 votes
Hit Or Miss? Good Or Bad? 2019 Movies Watched
39 item list by AKB48Fan
11 votes
Anime Watched In 2019
5 item list by AKB48Fan
3 votes
All "Watched in 2019" lists on Listal
116 item list by Triggerhappy6
26 votes 4 comments
Watched in 2019
3 item list by Blonde
9 votes
Movies Watched in 2019
8 item list by CD Smiles
22 votes 1 comment
Elokuvapäiväkirja 2019
50 item list by Darth Brutus
30 votes 2 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Kankku