Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Keaster on 3 Jan 2011 02:19
2574 Views 3 Comments
23
vote

Books read in '11

Sort by: Showing 1-50 of 59
Rating: List Type:
People who added this item 42 Average listal rating (20 ratings) 7.5 IMDB Rating 0
The Black Dahlia - James Ellroy
People who added this item 53 Average listal rating (31 ratings) 7.5 IMDB Rating 0
En nostais tätä ihan kovimpien Sin Cityjen joukkoon mut silti varsin tiukka opus. Wallace on brutaali miäs (vaikka ajoittain sen ninjailut heittää vähän liiankin ylitte) ja kuvapuoli on jälleen kerran ihan saatanan tyylikästä. Voin vaan kuvitella minkälaisella riemulla Miller on piirtänyt tota Wallacen hallusinaatio-osiota.
Keaster's rating:
People who added this item 1 Average listal rating (0 ratings) 8 IMDB Rating 0
Miellyttävän maanläheisiä ja elämän pieniä iloja ylistäviä, lyhehköjä runoja. Erityisen hilpeyttä aiheuttavaa on Po'n jatkuva viininjuonnin ja humaltumisen ylistäminen ja mukana on itse asiassa muutama kyseiselle aktiviteetille pyhitetty runo, mut tunneskaala ulottuu myös vanhuutta käsitteleviin, oikein koskettaviin pätkiin sekä melankolisiin syyskertomuksiin. Erinomainen tuttavuus, vielä ku ottaa huomioon et repäisin tän mukaan kirjastosta aika randomilla ilman mitään varsinaisia odotuksia.
People who added this item 2 Average listal rating (1 ratings) 8 IMDB Rating 0
Punainen Mekko - Elina Tiilikka
√Ąik√§nkurssille luettu, positiivinen yll√§ri. Kuvaa hyvinkin realistisesti aihepiiri√§ jota ei ilmeisesti pahemmin oo ainakaan suomalaisessa kirjallisuudessa k√§sitelty ja pikkasesta keskivaiheen paikallaanjunnauksesta huolimatta oikein mainio kokonaisuus. Saa my√∂s p√§√§henkil√∂ns√§ tuntumaan oikeasti l√§heiselt√§ ihmiselt√§.
People who added this item 1 Average listal rating (0 ratings) 7 IMDB Rating 0
Lajien tuho - Juhani Brander
Muuten pitkälti muiden Williamsien tyylinen mut tästä jotenkin puuttuu se koukku joka teki noista muista miun lukemista Tennesseistä niin erinomaisia.
People who added this item 5 Average listal rating (2 ratings) 7.5 IMDB Rating 0
Little Boy Blue: A Novel - Edward Bunker
Ed-sedän kirjat on kyllä aina niin maar perkeleen koukuttavia ettei mittään rajaa eikä tää oo poikkeus. Lisäksi tää kriminaalielämän kuvauksen autenttisuus on erittäin piristävää ja 40-lukulaisesta fiiliksestä ei voi olla nauttimatta. Kasvuromaanina myös aivan omaa luokkaansa. Ihana mies.
Muutamassa tarinassa oli havaittavissa skidisti amatöörimäisiä piirteitä/muita häiritteväisyyksiä (yhtenä esimerkkinä se et tyyliin joka kertomuksessa paljastuu joku "hirvittävä" näky ja sit joku paikallaolevan seurueen jäsenistä pyörtyy. Aluks ihan veikeetä mut siinä vaiheessa ku sama juttu toistuu neljännen kerran niin alkaa jo hieman vituttaa) mut kokonaisuus jätti kuitenkin jokseenkin miellyttävän fiilarin. Melkolailla jokainen pätkä vakuutti mut erityismaininta Varjolle Insmouthin yllä sekä tietty Cthulhun kutsulle.
People who added this item 20 Average listal rating (9 ratings) 8.8 IMDB Rating 0
Spoon River Anthology - Edgar Lee Masters
Keaster's rating:
Hieman ehkä kärjistetty mut erittäin, erittäin valaiseva.
Dan Fante on oikeesti rakkaus. Parasta depis-, krapula- ja chillauslukemista ja paljon muuta.
People who added this item 30 Average listal rating (12 ratings) 8.3 IMDB Rating 0
Side Effects - Woody Allen
People who added this item 7 Average listal rating (4 ratings) 7 IMDB Rating 0
Screwjack: A Short Story - Hunter S. Thompson
Thompsonia on aina miellyttävä lukee eikä tää oo poikkeus, vaikka kyl rankkaisinki tän pikkasen muita Huntereita heikommaks. Mescalito on nimittäin oikein erinomainen tarina mut kaks jälkimmäistä ei oikeen onnistunu tavoittamaan mua vaan ne jäi lähinnä jonkusorttisiksi pieniksi rykäisyiksi. Silti yeeeeees.
People who added this item 5 Average listal rating (2 ratings) 8.5 IMDB Rating 0
Kootut kertomukset - Edgar Allan Poe
Huhhuh, nyt on kyl poekiintiö täynnä ainaki vähäks aikaa. Osa tarinoista on ihan huippuluokkaa (esim. Kultakuoriainen, Kuilu ja heiluri, Dupin-tarinat) ja osa taas on aivan totaalisen puuduttavaa luettavaa mut kokonaisuudessaan tää antaa kyl aika vakuuttavan ja perusteellisen käsityksen Poen kertojantaidoista.
People who added this item 3 Average listal rating (1 ratings) 8 IMDB Rating 0
Parhaat - Woody Allen
Keaster's rating:
Sisältää joitain helmiä, esimerkkeinä vaikka Kalevala-essee tai lopun vankilakirjeet mut kokonaisuudessa en nyt kuitenkaan löytänyt sitä Wildeä jota niin moni ihminen tuntuu niin suunnattomasti ylistävän ja jota mäkin onnistuin bongaamaan osittain Dorian Grayssa. No, pitää lueskella lisää tässä joku kuukausi ja mielenkiintoistahan tää oli joka tapauksessa.
People who added this item 590 Average listal rating (483 ratings) 9 IMDB Rating 0
Watchmen - Alan Moore, Dave Gibbons
Keaster's rating:
People who added this item 4 Average listal rating (3 ratings) 7.7 IMDB Rating 0
Chump Change - Dan Fante
Ei sisällä ihan yhtä paljon huumoria ku Dante-trilogian kaks myöhempää osaa tän keskittyessä ikäänkuin olemaan suoremalla tavalla traagisempi ja synkempi, mikä ei kyl oo missään nimessä huono asia. Danten/Fanten taistelu alkoholismia vastaan, vastikään edesmenneen isukin muisto ja siihen kohdistuvat epävarmat tunteet ja isän niinikään kuolemaa tekevä vanha koira on kaikki sovitettu tarinaan upeella tavalla niin et parhaimmillaan tää yltää oikeesti koskettamaan, sitä mustaa huumoria toki unohtamatta vaikka nyt se tosiaan onkin tän jälkeen ilmestyneitä kirjoja pienemmässä osassa. Ainoo huono puoli tän lukemisessa on se et mulla on enää lukematta yks Fanten runokokoelma ja sit loppuu Suomesta saatavat teokset eli pitäs vissiin suunnata Amazoniin päin ellei Sammakko sit päädy tekeen kulttitekoa ja julkasemaan noi loputki DF:t. Sitä odotellessa koska Dan Fanten kirjat on rakkaus.
People who added this item 47 Average listal rating (23 ratings) 8 IMDB Rating 0
The Glass Menagerie - Tennessee Williams
Vaikka en nyt lätkässykkään millekään näistä Williamseista viittä tai edes neljää ja puolta tähtee niin oon kyl täysin valmis nostamaan Tennesseen ittensä ihan kirjailijoiden suurimpaan kärkijoukkoon. Näiden näytelmien traagisuus, tunnelma, dialogi, siis aivan kaikki on ihan järjettömän kovatasoista. Hahmojen ongelmiin ei oo olemassa mitään yhtä oikeaa ratkaisua ja ihmiskohtalot riipaisee parhaimmillaan todella syvältä niin et onnellista fiilistä näistä ei pahemmin saa, T:n omien henkilökohtaisten probleemojen välittyessä paperille uskomattomalla voimalla. Ja kaikki tää siis pelkästään luetussa muodossa joten on varmaan sanomattaki selvää et haluun ehdottomasti päästä näkeen edes yhden näistä laadukkaana teatteriproduktiona vielä joskus.
People who added this item 53 Average listal rating (36 ratings) 8.1 IMDB Rating 0
A Streetcar Named Desire - Tennessee Williams
Keaster's rating:
People who added this item 1 Average listal rating (0 ratings) 8 IMDB Rating 0
People who added this item 12 Average listal rating (6 ratings) 8.8 IMDB Rating 0
The Night of the Iguana - Tennessee Williams
People who added this item 1 Average listal rating (0 ratings) 7 IMDB Rating 0
People who added this item 27 Average listal rating (14 ratings) 9 IMDB Rating 0
Cat on a Hot Tin Roof - Tennessee Williams
Paljon Tennessee Williamsia nyt.
People who added this item 25 Average listal rating (11 ratings) 8.3 IMDB Rating 0
Dexter in the Dark - Jeff Lindsay_II
No byäh. Muuten toki edelleen sitä samaa loistavaa kerrassaan nerokkaalla huumorilla varustettua dexteröintiä ku kahessa ekassa osassa mut tähän tää Lindsay oli jostain syystä tunkenu mukaan kaikkee ihan randomia fantasiascheisseä ja se lannisti kovasti tunnelmaa ku ainakin mulle Dexterit on just sellasia kylmän rauhallisia ja suht realistisia jännäreitä, ei mitään hämmentävää molokjumalapaskaa ja kuningas Salomoa. Saatana. Ja kliimaksiki oli taas ihan plääh niinku tuossa kakkosessakin, mut tosiaan silti erittäin luettava koska noita edellämainittuja paskatynnyreitä lukuunottamatta vallan mainio oli tämä. Kyllä.
People who added this item 14 Average listal rating (8 ratings) 7.9 IMDB Rating 0
Double Indemnity - James M. Cain
People who added this item 279 Average listal rating (150 ratings) 7.9 IMDB Rating 0
The Odyssey - Homer
People who added this item 20 Average listal rating (12 ratings) 8.3 IMDB Rating 0
The Death of Ivan Ilych - Leo Tolstoy
Nyt sain sit viimeinkin aikaseks tutustuttaa itteni Tolstoin tuotantoon, tosin sekin kyl tapahtu tällasella suht lyhyellä kirjalla koska mullon edelleenki ihan liikaa lukemista jonossa niin et en vaan kerkee tällä hetkellä alotella niitä Leon mahtavimpia eepoksia, ehkäpä kesällä sit jos onnistuis tasottamaan... mut jokatapauksessa helvetin hieno teos kyllä tääkin, peilaa tekijänsä elämänfilosofiaa ja kuolema-ajatuksia upealla tavalla ja osoittaa niiden mukaisesti et kuinka ns. oikea elämä, se johon ihmisen tulis (taino, tulis ja tulis) olemassaolonsa aikana pyrkiä tuppaa nykyisessä urakeskeisessä yhteiskunnassa jäämään kokonaan pois niin et loppujen lopuksi kuolinvuoteella siitä ei jää oikeen mitään käteen. Itse Ivan Ilychin tarina ja sen henkilökohtainen kuoleman kohtaaminen, samoin ku sivullisten suhtautuminen siihen on kans kerrottu upeasti.

Tän painoksen loppuun lykätyt "Leo Tolstoin ajatuksia kuolemasta" (tai jotain sinnepäin, pointtina kuitenkin Tolstoin ittensä kirjottama parin sivun mittainen pätkä ajatuksistaan kuolemaa kohtaan) -kirjoitus ja kymmenisen sivua pitkä tiivistelmä T:n elämästä valotti myös asioita hienosti. Tolstoin uskonto (ja pitkälti myös elämänfilosofia) nimittäin on sinänsä mielenkiintoinen, et se periaatteessa kulkee kristinuskon nimellä mut siinä on todella paljon vaikutteita buddhalaisuudesta ja osittain kans luonnonuskonnoista ja koko Jumalan käsitekin on jokseenkin abstrakti. Mielenkiintoinen tyyppi kyl, ehdottomasti lisätutustumisen arvoinen.
People who added this item 4 Average listal rating (0 ratings) 9 IMDB Rating 0
The Lost Weekend - Charles Jackson
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 8 IMDB Rating 0
Kotona maailmankaikkeudessa - Esko Valtaoja
Mullon lukeminen jääny kyl valitettavan taka-alalle tässä viimesen parin viikon aikana, tääki oli mulla kesken jotain kuukauden mut mut, jos tuota nyt koittais aktivoitua lissää.. joo, no, itse aiheesta puhuen niin tää oli kyl kokemus sinänsä. Valtaojan yleinen näkökulma elämään ja maailmankaikkeuteen on aika pitkälle sama ku mitä mä olin jo valmiiksi kelaillu mun pienessä pääparassa mut koska mun varsinainen faktatieto astrobiologiasta (ja kemiasta ja fysiikasta yleensä) on hyvin, hyvin rajoittunutta niin tää oli mitä loistavin kirja valottamaan noita juttuja enemmänkin, ja Valtaoja tosiaan myös selittää ne ihan normikielellä ja monesti myös oikeesti hyvän huumorin kanssa. Valtiksen optimistinen tapa katsoa ihmiskunnan tulevaisuutta ja "naiivi teknologiausko" sen omin sanoin on myös äärimmäisen miellyttävää vaihtelua kaiken tän yleisen pessimismin keskellä (tai ainaki musta tuntuu et pessimismi on tässä suhteessa huomattavasti yleisempää), vaikka joudunki tosin myöntämään et lukeudun ite tuohon jälkimmäiseen ryhmään. Viimeisen luvun lopussa oleva ylistys taiteelle ja ylipäänsä koko loppuluku on kans todella upeeta tekstiä, tosin sen jälkeen tulevaa epilogia ilmanki oisin varmaan pärjänny mut eipä toi pahemmin haittaa. Kannattaa kyl oikeesti tutustua ja Esko Valtaoja ylipäänsä on todella mielenkiintonen persoona (plus sillä on ylityylikäs parta!) mitä oon nyt tän lisäksi netistä lueskellu ja pari 'tubevideota öögannu.
Keaster's rating:
People who added this item 2 Average listal rating (1 ratings) 7 IMDB Rating 0
Red Meat Gold - Max Cannon
Ei ihan yhtä kovaa paskaa ku kaks ekaa albumia mut silti täynnä äärimmäisen perverssiä ja häiriintynyttä huumoria ja vähintäänkin sairaita henkilöhahmoja = voitto.

Keaster's rating:
People who added this item 4 Average listal rating (3 ratings) 8.7 IMDB Rating 0
People who added this item 4 Average listal rating (3 ratings) 7.7 IMDB Rating 0
People who added this item 5 Average listal rating (2 ratings) 8 IMDB Rating 0
Dragonslayer (BONE #4) - Jeff Smith_XI
Pidemmälle mentäessä tarinaan alkaa tulla kaikkia taktisia fantasiajuttuja mukaan yhä suuremmassa määrin, ne kyl värittää tarinaa varsin mukavasti mut silti tyksin enemmän parin ekan albumin suoraviivaisemmasta meiningistä. Silti erittäin lukemisen arvoista.
People who added this item 8 Average listal rating (3 ratings) 8 IMDB Rating 0
Eyes of the Storm (BONE #3) - Jeff Smith_XI
People who added this item 13 Average listal rating (4 ratings) 8 IMDB Rating 0
Great Cow Race (BONE #2) - Jeff Smith_XI
People who added this item 29 Average listal rating (12 ratings) 8.4 IMDB Rating 0
Oon joskus ihan nassikkana lukenu nää kaikki läpi ja aattelin nyt tehdä uusintalukemisen koska muistelin näitten olevan erinomaisia ja jep, muistikuva piti paikkansa ja ite asiassa rohkenisin epäillä et näin aivokapasiteetin kasvettua näitä läppiä (jotka on muuten päasiassa aivan uskomattoman loistavia) ymmärtää vielä paremmin. Mut tosiaan, Luupäiden maailma on ihan tajuttoman kiehtova ja upeesti kirjotettu, eräänlainen sekoitus fantasiaa, keskiaikaa, nykymaailmaa ja Herman Melvilleä ja tarinankerronta on just loistavasti rymitettyä, erillisten huumoriin keskittyvien kohtausten (ihmisrotat!) välissä ite pääjuonta, joka on kans todella mielenkiintoinen, kuljetellaan eteenpäin sopivaan tahtiin. Smithin ihanan smoothia piirrosjälkeä on kans pakko kehaista, maisemat ja muu ympäristö on upeen näköistä ja hahmot joko mukavan simppeleitä tai sit ihmisten ollessa kyseessä pikkasen yksityiskohtaisempia mut aina yhtä tyylikkäitä. Sitäpaitti se täs on myös hienoa et tää ihan oikeesti sopii kaikenikäsille ilman minkäänsorttista negatiivista varausta niinku joskus tuppaa oleen mukana. Suosittelen.
People who added this item 73 Average listal rating (40 ratings) 7.4 IMDB Rating 0
Erittäin onnistunutta amerikkalaiseen unelmaan liittyvää pohdintaa ja nykyisen voitontuottamispolitiikan kritisointia. Tarina itsessään on upea ja siihen liittyvät takaumat on punottu tyylikkäästi nykyhetkeen hahmojen ollessa kaikessa epätäydellisyydessään niin sympaattisia ja rakastettavia.
People who added this item 35 Average listal rating (15 ratings) 9 IMDB Rating 0
Johnny Got His Gun - Dalton Trumbo
People who added this item 44 Average listal rating (24 ratings) 8.5 IMDB Rating 0
Dearly Devoted Dexter - Jeff Lindsay_II
Lindsayn teksti on täynnä nerokasta, useimmiten todella mustaa huumoria jolle tulee väkisinkin irvisteltyä mitä suurimmissa määrin ja meininki on muutenkin ihanan makaaberia ja häiriintynyttä, jännityksen taas pysyessä jatkuvasti korkealla niin et koko kirja tulee luettua muutamassa parin tunnin sessiossa läpi koska ei vaan halua lopettaa... ainoana suurempana miinuksena onkin oikeestaan vaan lopetus, joka jätti jotenkin kauheen laimean fiiliksen. On muuten ihan kiehtovaa kans huomata et tää kirjojen Dexter on oikeestaan hieman sarjan Dexiä mielenkiintosempi ja paremmin rakennettu, mikä on sangen suuri saavutus ku ottaa huomioon et jälkimmäinen on allekirjoittaneen suurimpia hahmosuosikkeja tv:n ja elokuvan parissa.
Toissavuosisadan vaihteen Englannin nummi-, Lontoo- ja maaseutukuvaus on upeeta ja ite mysteerin rakentaminen ja ratkominen jännittävää seurattavaa mut jotenkin jäi sellanen fiilis niinku tää ei olis hyödyntänyt ihan kaikkea potentiaaliaan ja kliimaksikin jätti suht kylmäksi. Sherlock on kuitenkin hieno mies ja ihan mielenkiinnollahan tän lukasee läpi ku pituuttakaan ei järin paljon löydy.
People who added this item 20 Average listal rating (9 ratings) 7.3 IMDB Rating 0
People who added this item 11 Average listal rating (4 ratings) 7 IMDB Rating 0
The Inspector General - Nikolai Gogol
Load more items (9 more in this list)

Once again, all the books (also including graphic novels and those fancy comic strip collections such as Red Meat etc) I'll read in 2011 with Finnish comments when I bother to write them.

Added to
Related lists

Read in 2005
85 item list by tartan_skirt
3 votes 2 comments
Read in 2006
85 item list by tartan_skirt
2 votes 1 comment
Read in 2007
64 item list by tartan_skirt
2 votes 1 comment
Read in 2008
48 item list by tartan_skirt
1 votes 1 comment
Read in 2009
60 item list by tartan_skirt
1 votes 2 comments
Read in 2010
43 item list by tartan_skirt
1 votes 2 comments
Read in 2011
61 item list by tartan_skirt
1 votes 1 comment
1,000 Greatest Books I've Read...[ongoing]
343 item list by ToonHead2102
18 votes 3 comments
Polyamory Books
275 item list by Joreth
7 votes 1 comment
Every Book I've Ever Read
66 item list by FG93
8 votes 3 comments

View more top voted lists