Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Miika on 18 Mar 2009 03:35
3620 Views 1 Comments
22
vote

Miika's Movie Diary - 2009

Sort by: Showing 1-50 of 176
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 65 Average listal rating (44 ratings) 5.3 IMDB Rating 5.6
Watched 31.12
----------
Piristävä ja rento leffa, joka sisällönpuutteesta huolimatta osaa viihdyttää. On yllättävää, miten mukava tätä on katsoa vaikkei tässä niin hirveästi tapahdukaan eikä käsikirjoituskaan ole kovinkaan omaperäinen. Todennäköisesti se johtuu positiivisesta tunnelmasta. Paul Hogan on ihan jees, samoin kuin Cuba Gooding Jr. Kiva välipala, vaikkei tämä loppujen lopuksi kovinkaan hauska ole.
Miika's rating:
People who added this item 219 Average listal rating (130 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.3
Sauna (2008)
Watched 29.12
----------
Valitettavasti liian keskiverto kauhuilu. Sauna sisältää jumalattomasti potentiaalia, mutta sitä tajutaan hyödyntää loppujen lopuksi aika vähän. Toki kolkko maisema ja muutamat onnistuneet kohtaukset tekevät tehtävänsä, mutta juoni on epäselvä jo lopetus aivan karmeaa kuraa. Ilman Ville Virtasen upeaa roolisuoritusta pisteet olisivat vieläkin alhaisemmat.
Miika's rating:
People who added this item 2422 Average listal rating (1670 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.5
Total Recall (1990)
Watched 29.12
----------
Voi perkule, kun osasi tulla nurkan takaa. En nimittäin odottanut, että Arska ja scifi toimivat näin hyvin yhdessä. Total Recall pamahtaa käyntiin, kun perusduunari Douglas Quaid (Arnie) näkee telkkarissa mainoksen firmasta, joka pystyy luomaan muistoja lomamatkoista. Niinpä Quaid ostaa matkan Marsiin, mutta puoskareiden sorkittua hänen aivojaan homma menee pahasti pieleen.

Total Recallissa on kaikkien hienointa se, että se toimii prikulleen juuri niinkuin hyvän toimintaleffan pitääkin. Hyvä käsikirjoitus, rehellisen verinen toiminta ja piristävät one-linerit sulautuvat yhteen upeasti. Leffa pitää katsojan mielenkiinnon yllä jatkuvasti, ja onnistuu pariin otteeseen jopa huijaamaan katsojaa ovelilla juonenkäänteillä. Arskaa parhaimmillaan.
Miika's rating:
Watched 28.12
----------
Miika's rating:
Watched 27.12
----------
Ere Kokkosen ohjattua ison kasan joko keskivertoja tai suht huonoja Uunoja, äijä siirtyi Heikki Kinnusen tohelointiin, joka on äärimmäisen huonotasoista. Yhtään hyvää suomalaista näyttelijää ei ole mukana, ainoastaan niitä pöhköjä naamanvääntelijöitä. Vitsit on nähty niin monesti ennenkin niin monessa eri suomikomediassa, eivätkä ne olleet hauskoja edes ensimmäisillä kerroilla. Pari hymyilyttävää tsoukkia toki löytyy, mutta niitä ruvetaan sitten toistelemaan kyllästymiseen asti ettei siitä mitään tule. Noh, lopputuloksena on paska ja heikon juonen omaava tekele, joka ei testatusti naurata edes Uuno-faneja. En tohdi edes kuvitella, millaista tuubaa tämän jatko-osat ovat.
Miika's rating:
People who added this item 4171 Average listal rating (2713 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.3
Scarface (1983)
Watched 26.12
----------
Kertoo mielenkiintoisella ja toimivalla tavalla tarinan miehestä, Tony Montanasta, joka nousee isommille kihoille hanttihommia tekevästä tyypistä isoksi kihoksi. Tarina etenee sopivalla temmolla ja Pacinon upea suoritus ja toimiva dialogi pitävät mielenkiinnon yllä, mutta sitten jotain tapahtuu. Kun puoliväli ollaan ohitettu reippaasti, mielenkiinto katoaa. Tapahtumat eivät enää jaksa innostaa ja meno käy suorastaan tylsäksi. Kuitenkin ennen loppua mielenkiinto palaa taas entistä ehompana, ja seuraavaksi on luvassa mieleenpainuva loppukohtaus muutamalla ikimuistettavalla repliikillä.

Ilman sitä tylsää jaksoa, joka nakersi mielenkiintoa melko pahasti, olisin hyvinkin harkinnut viiden tähden pisteytystä. Kaikki muu kuitenkin toimii prikulleen juuri niinkuin pitääkin, ja se on erittäin hyvin.
Miika's rating:
People who added this item 380 Average listal rating (249 ratings) 7.5 IMDB Rating 8.2
Watched 24.12
----------
Lumiukko kuuluu jokaiseen jouluun, joten perinteisesti katsoin sen tänäkin vuonna. Nyt kun se on nähty jo ties kuinka monta kertaa, kaikki siinä tapahtuva tuntuu niin jumalattoman tylsältä. Ainoastaan Walking in the Air jaksaa yhä lumota.
Miika's rating:
People who added this item 1867 Average listal rating (1246 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.3
Watched 23.12
----------
Will Smith esittää lakimies Robert Claytonia, joka saa haluamattaan käsiinsä arkaluontoista videomateriaalia uuteen salakuuntelulakiin kielteisesti suhtautuvan kongressiedustajan murhasta, jonka takana on NSA. Kun NSA tajuaa, että Claytonilla on jotain mitä hänellä ei pitäisi olla, haluavat he videon takaisin hinnalla millä hyvänsä.

Joskus pienempänä tämän näin ensimmäisen kerran, ja silloin iski todella kovaa. Nyt uusintakatselun myötä pisteet laskivat melko roimasti, mutta tunnelma tehoaa minuun yhtä hyvin kuin silloin viimeksi. Keskivaiheilla mielenkiinto pääsee vähän herpaantumaan, mutta ei onneksi kovinkaan pahasti.

Will Smith tekee kohtalaisen onnistuneen suorituksen, ja on hienoa että välillä saa nähdä tällaisiakin rooleja surkeita vitsejä heittelevän ärsyttävän nekrupoliisin sijaan. Yleensä Gene Hackman ei oikein iske, mutta tässä on toisin. Tosin Jon Voight ei tee tälläkään kertaa poikkeusta, yhtä huonosti kuin ennenkin. Yllättävää, että koomikot Jack Black ja Jamie Kennedy pystyvät olemaan näinkin uskottavia tällaisessa vakavanpuoleisessa elokuvassa.

Enemy of the State on loppujen lopuksi aika perus trilleri. Kaikki on hyvin reilassa, mutta mitään omaperäistä ei löydy käsikirjoitusrintamalta, pikemminkin samojen kaavojen toistamista. Siitä huolimatta erittäin rentouttavaa ja kivaa katseltavaa.
Miika's rating:
People who added this item 2344 Average listal rating (1597 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.9
Con Air (1997)
Watched 23.12
----------
Erittäin onnistunut elokuva siihen nähden, että pääosassa on Nicholas Cage ja että leffan on tuottanut Bruckheimer, mikä tietää yleensä silkkaa tehosteperseilyä. Cage esittää kommandoa nimeltä Cameron Poe, joka joutuu linnaan suojeltuaan vaimoaan muutamalta juopolta. Kun sitten viimein kahdeksan vuoden kuluttua koittaa päivä, jolloin Poe saa ensimmäisen mahdollisuuden nähdä tyttärensä ja päästä vapaaksi, kaikki menee pieleen. Lentokoneen, jossa Poe ja kourallinen muita vankeja ovat matkalla "vapauteen", kaappaavat vangit koneenCurys Grissomin (John Malkovich) johdolla. Poen on siis pysäytettävä pahikset.

Juoni ei ole kovin kummoinen, sellainen normiräpellys mitä tällaisissa leffoissa nyt yleensä on, mutta se toimii yllättävän hyvin. Leffa etenee mukavasti eteenpäin, eikä töksähtele missään vaiheessa. Mielenkiinto pysyy kyllä yllä hyvin, mutta lopussa katsojalta alkaa innostus jo vähän laantua, kun kliseisille takaa-ajoille ja räiskintäkohtauksille annetaan tilaa.

Leffan kantava voima on näyttelijäkaarti. Nicholas Cage, joka kieltämättä on tönkkö myös tässä elokuvassa, onnistuu olemaan yllättävänkin uskottava. Hänen hölmöistä repliikeistään on kyllä pakko antaa miinusta, sellainen vuorosana kuin "There's only two man who I can trust. The first one is me and the other isn't you" ei nimittäin edes naurata. John Malcovich tekee loistavan roolin, ja hän saakin lausuttavakseen kivoja repliikkejä. Sivunäyttelijät (mm. Ving Rhames, Danny Trejo, Dave Chapelle) tuovat leffaan kaikista eniten piristystä. Tosin Steve Buscemn sarjamurhaajarooli on täysin turha.

Con Air on suhteellisen hyvillä näyttelijöillä varustettu toimintaelokuva, joka onneksi ei ota itseään turhan vakavasti. Kaiken lisäksi se on Mukavan rento ja viihdyttävä elokuva.
Miika's rating:
People who added this item 8 Average listal rating (6 ratings) 4.5 IMDB Rating 5.4
Valo (2005)
Watched 21.12
----------
On normaalia, että koulussa katsotaan vain pelkkää paskaa. Valo on taas yksi niistä paskoista elokuvista, ja huonoimmasta päästä. Se kertoo Valo -nimisestä pojasta, joka ei tykkää siitä että lapsia pahoinpidellään koulussa. Niinpä hän perustaa oman koulunsa. Vautsi vau, siinäpä vasta juoni. Ohjaaja on selvästikin halunnut tuoda esille asian lapsiin kohdistuvasta väkivallasta, mutta ei se kovin uskottava ole jos näyttelijät ovat umpipaskoja ja kässäri rustattu puolessa tunnissa. Lapsinäyttelijöillä, joita elokuvassa on vähän liikaakin, tuntuvat sanat välillä jäävän pahasti kurkkuun. Joni Kehusmaan näyttelemä Ville on kaiken huippu. Hän yrittää saada itsensä kuulostamaan aikuiselta, ja lähes jatkuvasti tuntuu siltä, että lapset on vain laitettu lukemaan teksti paperista. Surkeaa.
Miika's rating:
People who added this item 637 Average listal rating (440 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.9
Kingpin (1996)
Watched 19.12
----------
Tyypillinen Farrelly-veljesten elokuva, jossa käytetään alapäähuumoria realistisessa käsikirjoituksessa (vrt. Epic Movie). Woody Harrelson tekee hyvän roolin epäonnistuneena keilaajana, mutta vieläkin parempi on hölmistynyt Randy Quaid. Bill Murray taasen on sitä mitä yleensä on, välillä ärsyttävä ja välillä hauska.
Miika's rating:
People who added this item 983 Average listal rating (659 ratings) 4.5 IMDB Rating 4.9
Year One (2009)
Watched 18.12
----------
Kiva ja rento pikku komedia, josta saa yllättävänkin paljon irti aivot narikkaan -asenteella. Black on tuhat kertaa huonompi kuin muissa elokuvissaan ja Cera näyttelee tönkösti, mutta Crossia sietää sentään seurata. Alapäähuumoria on, aika surkeaakin semmoista (mm. homo- ja transuvitsejä sekä paskansyöntiä), mutta niitä hauskojakin vitsejä löytyy.
Miika's rating:
People who added this item 1336 Average listal rating (947 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.2
Shooter (2007)
Watched 13.12
----------
Alkaa hyvin ja lupailee katsojalle vähän siihen suuntaan, että kyseessä olisi vuosikymmenen parhaimpiin toimintaleffoihin lukeutuva pläjäys. Vaan ei. Intensiivisen ja mukaansatempaavan alun jälkeen tämän tyyppisiä kohtauksia ei nähdä juuri lainkaan, sen sijaan raina rupeaa junnaamaan ja katsoja kadottaa mielenkiintonsa. Danny Glover ja Wahlberg pelastavat sen mikä pelastettavissa on.
Miika's rating:
People who added this item 4675 Average listal rating (3163 ratings) 7.4 IMDB Rating 8.1
Watched 12.12
----------
Tappajahain niin hehkutettu tunnelma ei minuun tee vaikutusta. Saattoihan tämä silloin valmistumisvuonna hirvittää, mutta nykyään korkeintaan jännittää. Ja ihan tiedoksi, mitään "piinaavaa" jännitystä ei ole luvassa.

Päänäyttelijäkolmikko Scheider, Shaw ja Dreyfuss on hyvä, mutta Scheider jää liiaksi taka-alalle, sillä Dreyfussin ja Shawin hahmot ovat paljon persoonallisempia ja miehet näyttelevätkin paremmin kuin kollegansa.

Musiikki on hienoa, näyttelijät hyviä ja hai paljon aidomman näköinen kuin nykyajan CGI-paskat sekä kerrassaan upea loppu. Siis eittämättä hyvä leffa, ja katsastamisen arvoinen jos et ole vielä nähnyt, mutta pakko sanoa että on kyllä aivan helvetin yliarvostettu elokuva.
Miika's rating:
People who added this item 2924 Average listal rating (1886 ratings) 5.1 IMDB Rating 5.6
Watched 12.12
----------
Sitä kyllä sietää ihmetellä, että miten rivosuisesti koomikosta voi tulla nössöjen lastenelokuvien vakiokasvo. The Nutty Professor sijoittuu sinne jonnekin Murphyn alamäen alkutienoille, kun alettiin vääntää vitsiä läskeistä, piereskelevistä ja muutenkin epäsiisteistä ihmisistä.

The Nutty Professorhan on uusintaversio 60-luvun komediahitistä, jonka pääosassa vääntelehti Jerry Lewis. Itsehän en ole alkuperäistä versiota nähnyt, mutta olen täysin varma, että siinä ei hirveästi piereskelty tai naurettu läskeille. Tosin jos tätä vertaa siihen saatanan Norbitiin tai The Nutty Professor 2:een, on tämä jo melkoisen hyvä.
Miika's rating:
People who added this item 362 Average listal rating (230 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.4
Watched 11.12
----------
Arvatkaapas mikä yhdistelmä kusee elokuvamaailmassa eniten? No, jos Seltzer & Friedberg -kaksikkoa ei lasketa, niin se on ehdottomasti Tommy Lee Jones ja muutama kikattava teinipissis. Man of the Housessa Jonesin esittämä texas ranger petsataan viidelle huutosakin tytölle lapsenlikaksi, koska kyseiset tytöt ovat juuri nähneet murhan. Koko juonessa ei ole mitään päätä eikä häntää, eikä todellakaan ole järkevää, että elokuvan keskivaiheilla ei tapahdu mitään, joka edistäisi juonen kuljetusta. Ärsyttävää on myös se, että Jonesin ja jonkun yliopiston maikan välille on ihan pakko kehitellä jotain kliseistä kynttiläillallista unohtamatta kaiken maailman kidnappauksia. Toimintakohtaukset, jotka kieltämättä ovat turhankin päälleliimattuja, eivät onneksi ole niin huonoja kuin kaikki muu elokuvassa.

Ärsyttävä elokuva, mutta annan puolikkaan tähden lisää Jonesista, joka näyttelee jälleen kerran loistavasti, ja siitä viihdyttävyydestä (esiintyy vähän liiankin usein meikäläisen tekstissä), jota oli kyllä paljon.
Miika's rating:
People who added this item 715 Average listal rating (519 ratings) 5.6 IMDB Rating 5.8
Cobra (1986)
Watched 6.12
----------
Aina kun elokuvan kannessa komeilee Syltty, odotan vähintäänkin keskivertoa toimintapätkää, mutta Cobraan jouduin pettymään aika pahasti. Alku on täynnä asennetta ja machoilua, mutta heti sen jälkeen kaikki katoaa. Syltyltä olisin kaivannut paljon enemmän yritystä, kun innostus näemmä lopahtaa heti alkumetreillä. Kuitenkin kiinnostava ilmapiiri leijuu leffan keskivaiheilla sarjamurhaajateeman ansiosta. Se murhaajakorsto on kyllä pelottava heppu.

Lopussa mennään vielä matalemmalla kuin aiemmin. Koko paukuttelu muuttuu suoraksi Mad Max-kopioksi (Stallone ajaa lava-autolla prätkäjengiläisiä pakoon) ja ennen kaikkea täysin sieluttomaksi, tylsäksi ja itseään toistavaksi. Lopun käsirysy Stallonen ja päävihun kanssa on kliseisyyden huippu. Harmi, että tämän piti päättyä näin. Leffan keskivaiheilla harkitsin jopa 3,5 tähden arvosanaa.
Miika's rating:
People who added this item 673 Average listal rating (427 ratings) 5.4 IMDB Rating 5.3
The Covenant (2006)
Watched 4.12
----------
The Covenant jatkaa Harlinin matalalentoista putkea. Kyseinen raina kertoo neljästä nuoresta miehestä, joita tottakai esittää muutama lihaksikas tusinateini. Pojat polveutuvat noitasuvuista, joilla on yliluonnollisia voimia. Yhden porukan jäsenistä, Caleb Danversin (Steven Strait) pitäisi saada täydet voimat heti täytettyään 18, mutta ongelmia tuottaa Stebastian Stanin esittämä Chase Collins, jolla ei ole puhtaat jauhot pussissa.

The Covenant ei selittele katsojalle alussa yhtään mitään kuin juoniselosteen ensimmäisen virkkeen. Yliluonnolliset voimat näemmä tarkoittavat läpinäkyvien pallojen ampumista, jotka maahan osuessaan räjähtävät ja joista lähtee outo vingahdus ampuessa. Heti sen jälkeen elokuva käynnistyy kuin mikäkin teinileffa; bilettämällä ja kyttiä pakoilemalla. Sen jälkeen luodaan vähän teiniromanssia päähenkilön ja jonkun blondin välille, kinastellaan muiden teinien kansssa ja tehdään se pakollinen visiitti jossain kliseisessä baarissa.

Elokuvan asemaa minun silmissäni ei paranna se, että Steven Strait ja Chase Collins ovat niin yksi-ilmeisiä näyttelijöitä, jotka eivät saa hahmoihinsa kerrassaan mitään syvyyttä, ovat susipaskoja näyttelijöitä. Pojat näyttävät pahimmiltaan yhtä väsyneiltä kuin päiväunilta heränneet päiväkotilaiset. Ainiin, onhan mukana kourallinen muitakin huonoja näyttelijöitä, mutta heidän osuus elokuvassa ei olekaan yhtään olennainen.

Sen lisäksi että The Covenant on todella huono elokuva, ovat sen tehosteet jotain todella säälittävää tietokonepikselimössöä, jota ei onneksi nähdä kovinkaan useaan otteeseen. Mutta se seikka, joka minua eniten koko pätkässä raivostuttaa, on juoni. Niin helvetin yksinkertainen, ontto ja ennen kaikkea typerä, että ihan pahaa tekee. Koko elokuvan olisi voinut tiivistää kymmeneen minuuttiin, mutta ei, piti saada kokoillan elokuva, jossa kauhuilukin jää kaiken muun hössötyksen varjoon. Give up, Renny.
Miika's rating:
People who added this item 45 Average listal rating (38 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.9
Watched 4.12
----------
Vaikka Koivusalo onkin erityisen ärsyttävä mies, enkä todellakaan odota mieheltä kuin huonoja elokuvia, on Pohjantähden alla kuitenkin ihan "ookoo" elokuva. Silmään pisti se, että leffan kaikki näyttelijät sivuosia myöten näyttelevät todella taidokkaasti ja ovat selkeästi omistautuneet rooleilleen. Erityismaininnan saa Heikki Nousiainen räätäli Aadolf Halmeen roolissa ja Tomi Salmela.

Koivusalo kuvaa hienosti ensin pari tuntia rauhallista ja leppoisaa kylää ihmissuhteineen, ja sen jälkeen sitä, miten Suomi ajautuu sisällissotaa, jonka vaikutuksesta suurin osa kyläläisistä saa lopulta surmansa. Harmi vain, että kokonaisuus menee pilalle liian pitkän pituuden ja tahattoman koomisuuden (mm. Eija Vilpas vilauttaa ja Laurilan hullu poika) sekä muutaman turhan kohtauksen takia. Eipä se loppukaan hirveästi vaikuttanut.
Miika's rating:
People who added this item 1949 Average listal rating (1274 ratings) 8.2 IMDB Rating 8.2
Watched 28.11
----------
Elokuva kertoo kahdesta miehestä (Jack Lemmon, Tony Curtis), jotka joutuvat pukeutumaan naisiksi paetessaan gangstereita. Sukkahousuihin ja meikkeihin maastoutuneet miehet rakastuvat samaan naiseen, Marilyn Monroen esittämään Sugar Kane Kowalczykiin.

Piukat paikat on komediaklassikko ja ensimmäisiä elokuvia, joissa miehet pukeutuvat naisiksi. Hauskaahan ei tietenkään ole se, että miehet esittävät naisia, vaan se että siitä koituu erilaisia kommelluksia. Kunnolla ei saa nauraa juuri lainkaan, mutta hymähdellä kylläkin. Hauskuus ei kuitenkaan ole se pääasia, vaan pirtsakka ja miellyttävä tunnelma, joka kantaa harteillaan koko elokuvaa.
Miika's rating:
People who added this item 6085 Average listal rating (4136 ratings) 7.8 IMDB Rating 8.6
Watched 27.11
----------
Vähän ontto ja omituinen tarina (koska äiti haluaa, että hänen poikansa (Matt Damon) pelastetaan, lähetetään Tom Hanksin sotilasjoukkio tuomaan poika kotiin), lipunheilutusta ja vivahdus sentimentaalisuutta lopussa, mutta syy pistemäärään löytyy kerrassaan mahtavista paukuttelukohtauksista. Spielberg osoittaa taitonsa erityisesti alun maihinnousukohtauksessa, jossa hyvä kameratyöskentely tulee hienosti esille. Muutkin toimintakohtaukset välittyvät upeasti suoraan kotisohvalle. Huonompi juttu vain, että Spielbergin ohjaus kaikissa muissa paitsi sotakohtauksissa kusee.

Hienon näköinen ja loistavasti toteutettu raina, mutta mitään syvällistä tästä on ihan turha hakea. Bonusta siitä, ettei Hanks ärsytä.
Miika's rating:
People who added this item 97 Average listal rating (65 ratings) 4.8 IMDB Rating 5.4
See Spot Run (2001)
Watched 26.11
----------
Tämäkin katsottu koulussa pätkittäin, mutta kokonaisuus valoittuu huomattavasti selvemmin kuin Helmissä ja sioissa. See Spot Run eli suomalaisittain pelkkä Spot on tyypillinen "koko"perheenelokuva. Eli siis yhdistetään mukahauskoja vitsejä (Arquetten naamanvääntelyjä, tolppiin tyrmäilyjä, pissa-kakka -juttuja ja muuta kivaa) ja läpinäkyvää nyyhkytystä imelällä musiikilla kuorretettuna, jotta saataisiin koko perhe kyyneliin. Loppuun lätkäistäänkin sitten vielä onnellinen loppu, ettei perheen pikkuisille jäisi paha mieli. Unohtuiko jotain? Ainiin, Antohny Andrews on ärsyttävä ja aivan helvetin ruma.

Kaikesta huolimatta on pakko antaa Spotille vielä yksi puolikas lisää, koska tästä leffasta on mukavia muistoja ja se onnistui viihdyttämään kohtalaisen hyvin. Ja ennemminhän elokuvaa katselee kuin hikisellä koulun penkillä homehtuu.
Miika's rating:
People who added this item 3234 Average listal rating (2044 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.5
Watched 21.11
----------
Johnny Depp esittää kirjailija Mort Raineyta, joka yllättää vaimonsa (Maria Bello) sängystä toisen miehen (Timothy Hutton) kanssa. Puolisen vuotta myöhemmin Raineylla ei enää mielikuvitus raksuta niin kuin pitäisi, eli toisin sanoen ideat ovat loppuneet. Kotioven taakse ilmestyy maajussi nimeltä John Shooter (John Turturro), joka syyttää Raineyta plagioinnista. Rainey ei aluksi käsitä, että mitä mies oikein selittää, mutta verrattuaan Shooterin tekstiä ja omaansa keskenään hän huomaa, että ne ovat täysin identtiset.

Secret Window antaa katsojalle herkullisen alkuasetelman. Tässä vaiheessa on vaikea arvata, mitä seuraava kohtaus tuo mukanaan. David Koepp kuljettaakin elokuvaa salaperäisellä tavalla eteenpäin, ja mystisyys saadaan säilytettyä hienosti, kun ei paljasteta juuri mitään. Valitettavasti niitä kohtauksia, joissa mahanpohjasta kouraistaan, on loppujen lopuksi liian vähän. Monessa kohtaa tylsistyy helposti, kun ruudulla ei tapahdu oikein mitään mielenkiintoista, ja Hutton ja Bello ovat tylsine hahmoineen ja tylsine roolisuorituksineen supertylsiä. Tosin Depp ja Turturro ovat mahtavia, mutta se ei vaan riitä muille huonoille näyttelijöille vastapainoksi. Leffan syksyinen värivalinta ei paranna asiaa yhtään, sillä se väsyttää ja tekee meikäläisen kärsimättömäksi.

Kun minulle sitten valkeni leffan loppuratkaisu, olin pettynyt. Kun kerran on luotu niin hienosti sitä mystistä tunnelmaa, niin voisihan sitä lätkäistä oikein kunnon loppuratkaisun siihen päälle, mutta kun ei niin ei. Loppu on liian yksinkertainen ja hätiköidysti tehty, että harmittaa suunnattomasti. Jos tämä seikka olisi ollut kuosissa, olisin antanut leffalle ainakin yhden tähden lisää. Mutta ei voi mitään.
Miika's rating:
People who added this item 126 Average listal rating (87 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.4
Watched 19.11
----------
Katsottu koulussa varmaan kolmessa osassa, enkä ihan kaikkea muista. Mutta sen muistan, että leffa on paikoittain ihan hauska ja näyttelysuorituksetkin menettelevät, mutta leffa on liian lyhyt ja "Poju" -niminen hahmo on täysin turha. Lisäksi leffa on ajoittain sentimentaalinen ja karjalan murre ottaa välillä pattiin, vaikka itse sitä puhunkin.
Miika's rating:
Watched 15.11
----------
Aika keskitason komedia, jossa tyypillisesti on vitsejä, joiden taso vaihtelee laidasta laitaan. Alkupuolisko on tylsään niin vitsien kuin juonenkuljetuksenkin kannalta, mutta sitten kun pahimmasta päästään yli, saa Ferrellin sekoiluille revetä yllättävänkin moneen otteeseen. En ole miehen fani, päinvastoin hänellä on paskoja rooleja melko paljon, mutta hänen ylinäyttelystä nauttii omalla tavallaan. John C. Reilly vetää kohtalaisen roolin, vaikkei tämä kyllä ole mitään miehen muihin elokuviin verrattuna. Pahaa sanottavaa ei oikeastaan löydy mistään muusta kuin tylsästä ja epäomaperäisestä juonikaavasta. Talladega Nights onnistuu siinä missä pitääkin, eli naurattamisessa ja viihdyttämisessä.
Miika's rating:
People who added this item 814 Average listal rating (532 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.5
Watched 14.11
----------
Ah, näin rentouttavaa ja miellyttävää elokuvaa ei ole tullut katsottua pitkään aikaan. Täydellinen maailma sijoittuu rauhalliselle 50-luvulle ja kertoo Robert Haynesista (Kevin Costner), vankikarkurista, joka ottaa panttivangikseen pienen pojan, Philipin (T.J. Lowther). Ärtsy-Clintin esittämä ikäpoliisi ja hänen ehkä turhankin kliseinen poppoonsa lähtee takaa-ajoon halki Teksasin maaseutujen.

Leffa käynnistyy yksinkertaisella tavalla, mutta alun jälkeen päästään pintaa syvemmälle. Kun Haynesin isä oli pahamamaineinen hakkaaja eikä Philipillä edes ollut isää, kehittyy kaksikon välille tiivis isä-poika -suhde. Kivinaama-Kostner ei tällä kertaa olekaan mikään kivinaama, vaan näyttelee ihan oikeasti hyvin. Lowtherkin näyttelee ikäisekseen erittäin hyvin. Clint Eastwoodin näyttely on jälleen kerran loistavaa, vaikkakin välillä hänen ja tunaripoliisien ruutuun pomppaaminen tuntuu vähän päälleliimatulta ja pilaa välillä tunnelman.

Täydellinen maailma on jälleen kerran osoitus siitä, että Klimppi Itäpuu osaa tehdä laadukasta draamaa ja saada Costnerista kaiken mahdollisen irti ja siitä, miten niin yksinkertaisesta aiheesta voi saada kasaan näin sympaattisen elokuvan.
Miika's rating:
People who added this item 4479 Average listal rating (3023 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.9
Watched 13.11
----------
Tässä kesällä katsomani Ace Ventura: Luonto kutsuu ei oikein toiminut niin hyvin kuin odotin. Niinpä olin melko varma, ettei ykkösosakaan kolahtaisi niin hyvin kuin silloin pari kolme vuotta sitten. Mutta katsos vaan, pisteet laskivat vain puolella pisteellä. Ennen ajattelin, että Ace Ventura on vain sikahauska leffa, mutta nyt huomasin että se on hauskan lisäksi rentouttava ja sopivan optimistinen. Carrey on elementissään juuri tässä elokuvassa, sillä parempaa naamanvääntelyä löytyy vain muutamasta miehen elokuvasta. Ruumiin liikkeetkin ovat kohdillaan, eikä Carrey onnistu ärsyttämään yhtään missään vaiheessa leffaa. Tätä elokuvaa tosiaan on miellyttävä katsoa.
Miika's rating:
People who added this item 2006 Average listal rating (1357 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.6
Watched 9.11
----------
En ole koskaan lämmennyt näille panttivanki-ryöstöelokuville, eikä Inside Man todellakaan tee poikkeusta. Onhan alku ihan mielenkiintoinen ja jännittävä, kun ryöstö on vasta aluillaan ja hahmoihin ei ole vielä ehtinyt kyllästyä, mutta sitten kun päästään kiitettävästi yli puolen välin, leffan taso laskee.. noh, ei romahtavasti mutta huomattavasti. Sitten aletaan juoksennella ympäriinsä, ja koko leffasta on vähällä lähteä uskottavuus. Washington vetää hyvän suorituksen, mutta Willem Dafoe ei kertakaikkiaan saa puserrettua itsenstään mitään merkittävää irti. Clive Owenkin on paljon kovempi jätkä, kun naamaria ei olla vielä riisuttu. Keskinkertainen, tosin hieman parempi kuin muut genren edustajat. Eipä tämä tosin massasta erotu millään lailla.
Miika's rating:
Watched 7.11
----------
Kuten lukematon muukin yliarvostettu elokuva, Léon herättää alussa katsojassa turhia toiveita. Alkuosiossa nähdään tyylikästä ja mukaansatempaavaa toimintaa, mutta lösähtää sen jälkeen aika kuivaksi. Vaikkei keskiosiossa tapahdukaan mitään mielenkiintoista, on sitä ihan kiva seurata miten palkkamurhaaja Léon (Jean Reno) ja hänen ottolapsensa Mathilda (Natalie Portman) ystävystyvät. Vasta lopussa päästään takaisin vanhaan muottiin, ja silloin onkin luvassa kivaa katseltavaa etenkin action-fanaatikoille. Näyttelysuoritukset ovat hienoja ja sopivan realistisia, niinkuin elokuvan tunnelma yleensäkin, mutta värimaailma on aivan liian tylsä. Se syö yllättävänkin paljon innostusta elokuvaa kohtaan. Loppu ja siihen täydellisesti sopiva musiikkivalinta ovat sen verran mieleenpainuvia, että siitä on pakko antaa lisäpisteitä. Hyvä ja ehdottomasti edeltäjäänsä (Tyttö nimeltä Nikita) toimivampi filkka, joka tosin on lievästi yliarvostettu.
Miika's rating:
People who added this item 3763 Average listal rating (2518 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.3
Watched 2.11
----------
Jotenkin tuntuu, että tämäntapaisia elokuvia tupsahteli lähivuosina vähän turhankin usein, mutta onneksi tahtia on nyt vähän hidastettu. Meet the Fockersin kaltaiset leffat kaikkine jackblackeineen ja benstillereineen (esim. Hal ja iso rakkaus, Dodgeball, Polly tuli kuvioihin) pyörivät pissakakka-ympyrän sisällä, mutta viihdyttävät jostain kumman syystä kiitettävästi. Meet the Fockers edustaa tässä "genressä" sitä keskikastia, joka siis tarjoaa muutamaan otteeseen hauskoja vitsejä ja sympaattista menoa. Tästä ei todellakaan löydy muuta sanottavaa.
Miika's rating:
People who added this item 2725 Average listal rating (1854 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.6
Watched 30.10
----------
Siinä missä Die Hard 2 oli vain ykkösen kopio, on kolmososa jo selvästi erilainen. McTiernan on tuonut John McClanen (Bruce Willis) ulkoilmaan, keskelle kaupunkia, ja sankarin aisapariksi vahingossa mukaan melskeeseen joutuvan Zeus Carverin (Samuel L. Jackson). Pahiksena on Simon Gruber (Jeremy Irons), ensimmäisen osan Hans Gruberin veli, jolla on kosto mielessä.

McTiernan on saanut säilytettyä samanlaisen tunnelman, vaikka tapahtumapaikka on vaihtunut. Klaustrofobista olotilaa ei tietenkään enää saada aikaan, mutta fiilis on jollain tapaa rennompi ja miellyttävämpi ulkoilmassa.

Willisin näyttelyssä ei näy väsymisen merkkejä, ja Samppallakin on ote kuin kulta-aikoina. Kaksikon kemiat pelaavatkin hienosti yhteen. Valitettavasti Jeremy Irons ei ole läheskään niin uskottava ja "paha" kuin Alan Rickman, ja Irons yrittää selvästi matkia Rickmania ihan liikaa.

Kolmas Die Hard on kokonaisuudessaan hieno ja viihdyttävä elokuva ja lähes yhtä hyvä kuin ensimmäinen osa. Pieniä vikoja tosin löytyy, ja omaperäisyys meinaa kadota aina muutamassa kohtauksessa, mutta se ei vaikuta lopputulokseen laisinkaan.
Miika's rating:
People who added this item 76 Average listal rating (55 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.7
Black Ice (2007)
Watched 26.10
----------
Yleensä suomalaiset elokuvat eivät yksinkertaisesti toimi minulle, mutta tässä on poikkeus. Musta jää kertoo naisesta, Saarasta (Outi Mäenpää), joka ystävystyy tarkoituksella miehensä Leon(Martti Suosalo) rakastajattareen Tuuliin (Ria Kataja). Saaran katkeroitunut mieli haluaa tappaa Tuulin, mutta yllättäen kaksikko ystävystyykin niin syvästi, että lopulta Saara on puun ja kuoren välissä.

Leffan kantavin vetovoima on näyttelijäkaarti. Mäenpään, Katajan ja Suosalon trio toimii erittäin hyvin, ja erityisesti Katajalla ja Mäenpäällä kemiat pelaavat aivan älyttömän hyvin. Juonenkäänteitä ei ole tarjolla juuri lainkaan, mutta mielenkiinto pysyy tehokkaasti syvissä roolihahmoissa. Kaiken tämän keskellä on vain yksi seikka, joka häiritsee: tarpeettomat ja tahattoman koomiset seksikohtaukset. Siitä huolimatta Musta jää on taidokkaasti ohjattu suomalainen tekele, joka todellakin kannattaa katsastaa jos haluaa katsella jotain kotimaista antia Uunojen ja sotaleffojen lomassa.
Miika's rating:
People who added this item 1877 Average listal rating (1197 ratings) 5.4 IMDB Rating 5.8
Gothika (2003)
Watched 25.10
----------
Kerrassaan typerä kauhuelokuva, jolla ei ole rahkeita edes kertakäyttöleffaksi. Idea naisesta, joka murhaa miehensä itse tajuamattaan, on aivan naurettava. Mysteeristä kiinnostuu alussa hieman, mutta siitä väännetään lopulta niin ennalta-arvattava ja tylsä, että ei voi muuta kuin ihmetellä. Halle Berry se vaan on tapansa mukaan kankea, eikä hänen roolihahmostaan oikein voi saada uskottavaa kuvaa, koska älykkäs psykiatri muuttuu kuin salaman iskusta kirkuvaksi ja vähäpuheiseksi. Penélope Cruzin sivuosakin on liian ylinäytelty ja teennäisen oloinen, ja Robert Downey Jr.:n rooli menee hukkaan, vaikka hän vähän elokuvasta pelastaakin. Plussaa on kuitenkin pakko antaa muutamasta kohtauksesta, jotka on toteutettu todella ammattitaitoisesti. Kumma juttu, että muuten elokuvassa on niin amatöörimainen ote.
Miika's rating:
People who added this item 104 Average listal rating (76 ratings) 5.2 IMDB Rating 5.4
The Zodiac (2006)
Watched 25.10
----------
Voi vittu. Piti ostaa se Fincherin huippunäyttelijöillä tähditetty, kehuttu versio, mutta tulikin vahingossa maksettua tästä pari vuotta aikaisemmin tehdystä versiosta, jossa pääosassa keikailee joku entinen mallipoju Justin Chambers. Ja leffahan on ihan yhtä huono kuin osasin kuvitella.

Se siis kertoo Zodiacista, tunnistamattomasta tappajasta, jonka henkilöllisyyttä ei ole vielä nykypäivänäkään saatu selville. Hän murhasi 1960- ja 70-luvuilla todistetusti yhteensä viisi ihmistä, ja lähetteli poliisille kirjeitä, jotka sisälsivät kryptogrammeja. Jos ne tulkittaisiin oikein, saataisiin selville kuka murhaaja olisi, mutta kuten jo äsken sanoin, ei murhaajan henkilöllisyyttä tiedetä vieläkään.

Elokuva kertoo poliisi Matt Parishista (Justin Chambers), joka aikoo selvittää Zodiacin henkilöllisyyden, mutta eihän koko elokuvan katsomisessa ole mitään intoa, jos kyseisen murhaajan tarinan tietää. Sen lisäksi että elokuva on ennalta-arvattava, se on myös todella tylsä. Tapahtumia ei yksinkertaisesti jaksa katsella kovinkaan pitkään. Murhat eivät ole tarpeeksi vakuuttavia eivätkä ne tee katsojaan minkäänlaista vaikutusta. Tosin joissain kohdissa, joissa kameraa käytetään taidokkaasti, mielenkiinto kohenee hieman, mutta valitettavasti laskee melkein samantien. Päähenkilön perheen sisällä käydään riitoja ikäänkuin sen takia, että saataisiin katsojalle tippa linssiin, mutta huonolla menestyksellä. Ja tämähän ei tietenkään liity elokuvan aiheeseen mitenkään.

Mielenkiintoisesta aiheesta väsätty huono elokuva ei onnistu muuta kuin harmittamaan. Millään elokuvan tapahtumalla ei tunnu olevan mitään merkitystä, kun koko leffa loppuu kuin seinään, eikä tarjoa kysymyksiin minkäänlaisia vastauksia. Jos jotain hyvää tästä nyt hakemalla hakee, niin Zodiacia näyttelevän hepun ääni on kyllä mahtava. Muuten todella huono ja turha tekele.
Miika's rating:
People who added this item 1370 Average listal rating (923 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.2
Watched 24.10
----------
Oho! Yllätti kyllä kuin nurkan takaa, luulin saavani jotain tylsää äksönpläjäystä, mutta ei. Kerrankin puhdas toimintaelokuva, jossa on sekä hyvät näyttelijät että ei-supernopeita leikkauksia. Juoni ei paljon hätkähdytä, mutta hyvin se pyörittää leffaa siitä huolimatta eteenpäin. Näin hyvin tehtyä ja selkeää toimintaa en ole nähnyt pitkään aikaan, plussaa tulee myös siitä että sitä on runsain mitoin. Myöskin autotakaa-ajon ovat realistisia ja hienon näköisiä.

Äsken jo sanoin, että näyttelijät ovat hyviä, ja Stellan Skarsgård tekee suhteellisen onnistuneen roolin, samoin kuin Jonathan Pryce pahiksena. Mutta De Niron ja Renon näyttelyssä olisi todellakin ollut parantamisen varaa. Suoritukset eivät nimittäin ole lähelläkään niin hyviä kuin mitä parhaimpina päivinään. Juuri tämän seikan takia täytyy vähentää puoli pistettä, mutta muuten tämä on erittäin piristävää ja nautinnollista viihdettä. Suosittelen.
Miika's rating:
People who added this item 2803 Average listal rating (1737 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.5
Watched 23.10
----------
Mitä tästä nyt sanomaan. Juoni on ei hirveästi hätkäytä eivätkä nimekkät näyttelijätkään saa puristettua itsestään mitään maailmaa mullistavia suorituksia. Kuitenkin ihan perusviihdyttävä muskettisoturileffa, jossa on miellyttävä tunnelma.
Miika's rating:
People who added this item 1303 Average listal rating (877 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.5
Watched 23.10
----------
Alaston ase-trilogian viimeinen ja huonoin osa, ja siinä samalla myös vähiten katsotuin. Vitsien taso ei oikeastaan ole laskenut edellisestä osasta, mutta kunnollisia vain tulee liian harvoin vastaan. Harmillisen paljon on myös niitä törmäily- ja mäiskevitsejä. Nielsen vetää samantasoisen roolin kuin ennenkin, tällä kertaa hän on vain hivenen sympaattisempi. O. J. Simpsonilta ja George Kennedyltä olisin toivonut enemmän ruutuaikaa. Vierailu sperma-pankissa
Miika's rating:
People who added this item 2592 Average listal rating (1876 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.8
Predator (1987)
Watched 23.10
----------
Majuri Dutch (Arska) ja hänen viisihenkinen poppoonsa (Jesse Ventura, Bill Duke, Sonny Landham, Richard Chaves ja Shane Black) ovat hyvin koulutettuja sotilaita, jotka todellakin osaavat alansa. Heidät palkataan pelastamaan muutama korkea-arvoinen ministeri Keski-Amerikan viidakoista terroristien leiriltä. Dutch kumppaneineen suuntaa kohti viidakkoa, mutta kaikki ei olekaan aivan niin helppoa kuin he kuvittelivat. Viidakosta nimittäin löytyy verisiä jälkiä edellisestä pelastusrhmästä, eivätkä jäljet ole kovin inhimillisiä. Harmia ilmaantuu vielä senkin jälkeen, kun kaikki vihulaiset on rei’itetty kumoon, eivätkä huippusotilaat tiedä, mitä viidakon syvyyksissä vaanii. Kyllähän siinä menee vaikka minkälaiselta testosteronimacholta paskat housuun, kun puissa alkaa näkyä ääriviivoja jonkinsorttisesta yliluonnollisesta oliosta, eikä viidakon syvyyksistä pääse ihan helposti pakoon...

”There’s something in the trees.”

Alussa Predator vaikuttaa täysin normaalilta perusmachoiluleffalta, mutta alun jälkeen tunnelma muuttuu täysin. Äsken ammuttiin terroristeja kumoon kuin vettä vaan kepeän tunnelman säestämänä, mutta sitten meno muuttuu jännittäväksi. Muutosta ei huomaa ennenkuin sitä rupeaa pohtimaan, ja siitä onkin pakko antaa erityismaininta McTiernanin hienolle ohjaukselle. Predatoria paljastetaan pikkuhiljaa, ja juuri tämän seikan ansiosta tunnelma on käsinkosketeltava ja ruutua rupeaa töllöttämään suu auki keskittyneesti, mikä on kyllä hyvin harvinaista minun tapauksessani.

Arnold Schwarzenegger ei tunnetusti ole mikään erityisen hyvä näyttelijä, vaikka hän vetääkin suurimman osan rooleistaan pelkällä machoilulla ja yhdellä ilmeellä hyvin, mutta Predator on Arskan näyttelyn kannalta jotain ennennäkemätöntä. Hän ei nimittäin vain esittele muskeleitaan ja kovistele, vaan hän sekä esittelee muskeleitaan ja kovistelee että näyttelee tällä kertaa ihan oikeasti, eikä ole tahattoman koominen niinkuin joskus on käynyt. Ja sehän on hyvä, että Arska ei ole mikään supermacho, sillä muuten Predator olisi hänen rinnallaan melko nössykkä hahmo, eikä se ole kovin uskottavaa. Mutta kun homma on järjestelty oikein, saadaan Predatorista tarpeeksi jännittävä vaikutelma. Kyseisen avaruusörkin paljastaessa naamansa on tämä tunne huipussaan.

Predatorissa on kieltämättä taidokkaasti rakennettu kokonaisuus, mutta hiomisen varaa olisi kyllä ollut. Pari turhahkoa hahmoa olisi voitu poistaa ja panostaa vähän enemmän siihen alkuosioon. Lisäksi jännitysmomenteista olisi voitu tehdä tehokkaampia. Viihdyttävämmänkin tästä olisi voinut saada. Mutta myönnettäköön, että hyviä toimintaelokuvia on vaikea tehdä. Pelkkä jumalaton ryske ja pauke ei riitä, vaan täytyy olla hommansa osaava tekijäporukka, hyvät näyttelijät, fiilistä, toimiva juoni ja erityisesti hienoa toimintaa. Predatorissa on tätä kaikkea, ja se on hyvin se.
Miika's rating:
Watched 18.10
----------
Kylläpä on muuten hirvittävän yliarvostettu elokuva. Leffa ei naurata missään vaiheessa ääneen, vaan huvittaa katsojaa tietyissä kohdissa suunnattomasti ja saa hymyn huulille. Nämä kohtaukset tapahtuvat sotahuoneessa, ja aina kun kuvataan jotakin toista tapahtumapaikkaa, meininki latistuu. Ei oikein toimi meikäläiselle, mutta jos ajattelee siltä kantilta, että satiirit eivät juuri koskaan kolahda minuun, niin tämä on varsin onnistunut pätkä.
Miika's rating:
People who added this item 375 Average listal rating (255 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.2
Django (1966)
Watched 17.10
----------
Django on kuulemma yksi kuuluisimmista spagettiwesterneistä, ja syytä sietää ihmetellä. Juonessa ei todellakaan ole mitään omaperäistä; hiljainen äijä, Django (Franco Nero), tulee kaupunkiin, jonka asukkaita meksikolaiset ja kenraali Hugo Rodriguez (José Bódalo) pompottavat, ja niinpä Django asettuu kyläläisten puolelle. Leffan vetovoima perustuukin kyyniseen ja kovaan Django-hahmoon, jota Franco Nero tulkitsee hyvin. Muut hahmot ovatkin sitten jotain ihan muuta. Kierrättää vanhaa ideaa, mutta toimii silti yllättävän hyvin. Kivahan tätä on lauantai-iltana katsella.
Miika's rating:
Watched 17.10
----------
Normaalisti sanoisin tässä ihan alussa, että "Potterit ne vaan huononee sarjan edetessä", mutta Puoliverinen prinssi yllättäen onkin paljon parempi kuin se surkea Feeniksin kilta. Potter-leffoihin suhteutettuna alku on ihan hieno, mutta sen jälkeen koko leffa läsähtää melko nopeasti siksi samaa kaavaa noudattavaksi hommeliksi, jossa rakastutaan ja listitään lopussa paha. Kaksi ja puoli tuntia tätä samaa shittiä? No, ainakin paljon kiinnostavampaa sellaista kuin edellisessä osassa.

Näyttelysuoritukset ovat parempia kuin pitkään aikaan koko saagassa. Eivät ne kovin merkittäviä ole, mutta jokatapauksessa. Synkähkö ja hieno, tumman värinen miljöö on miellyttävä silmälle. Muutenkin tehostepuoli on ihan hieno, vaikka TV-mainosten perusteella elokuvan voisi olettaa olevan pelkkää CGI-mömmöä.

Dramatiikkaakin leffassa riittää, ei tosin mitään hyvälaatuista. Se ilmenee niin typeränä lässynlässyn -rakkaustarinana kuin sentimentaalisena loppuna, jossa Dumbledoren kuolema olisi varmasti ollut surullinen, mutta koska se on ylidramatisoitu, se vain ärsyttää. Kaikesta tästä pahasta huolimatta, siis jos odotukset voi pitää niin matalalla kuin mahdollista, voi tästä saada ihan menevää viihdettä irti. Ei tästä kannattaa rahaa maksaa, joten jos välttämättä aiot katsoa, tee se jonkun toisen kustannuksella.
Miika's rating:
People who added this item 1108 Average listal rating (769 ratings) 3.8 IMDB Rating 4.1
Watched 14.10
----------
Yleisesti ottaen pelielokuvat eivät ole koskaan onnistuneet, mutta tässä sukelletaan jo aika syvällä. Koska olen henkilökohtaisesti pitänyt Mario-peleistä siitä asti kun niitä ensimmäistä kertaa pelasin, pidin vielä noin viisi vuotta sitten Super Mario Bros.-elokuvasta. Tiesin, että uusintakatselun myötä pisteet laskisivat, ja niin kävikin.

65 miljoonaa vuotta sitten maapallolle iskeytyi jättiläismäinen meteoriitti, joka hävitti kaikki dinosaurukset maasta. Hirmuliskot eivät kuitenkaan kuolleet, vaan räjähdys synnytti toisen ulottuvuuden, jonne liskot muuttivat turvaan. Nykypäivänä (niin, eli siis vuonna -93) Mario (Hoskins) ja Luigi (Leguizamo) ovat tavallisia putkimiehiä Brooklynissä. Erään työkeikan yhteydessä veljekset tutustuvat Daisy-nimiseen arkeologiin (Samantha Mathis). Kun Daisy päättää näyttää veljeksille löytöjään eräässä luolastossa, joutuu koko poppoo toiseen ulottuvuuteen, jonka portti on kallionseinämässä. Tätä toista ulottuvuutta hallitsee Koopa (Dennis Hopper), joka haluaa yhdistää ulottuvuudet. Tähän hän tarvitsee Daisyä ja meteoriitinsirpaletta.

No mikä tässä nyt sitten mättää? Kyse ei ole siitä, että tekijät olisivat huonoja. Pahin vika on se, että he eivät tuskin koskaan olleet pelanneet Mario-pelejä tai sisäistäneet niitä, vaan päättäneet tehdä Mario-universumista täysin erilaisen kuin mitä se on peleissä. Siinä missä Mortal Kombatit ovat edes jollain tapaa uskottavia pelisarjalle, on Super Mario Bros. kaikkea muuta. Ensinnäkin on naurettavaa, että seikkailu "Sienivaltakunta"-nimisellä alueella on vaihdettu kahden eri ulottuvuuden, ihmisten maailman ja liskojen maailman, välillä juoksenteluksi. Toiseksi, hahmojen persoonallisuudet ovat päin honkia. Luigista kehkeytyy pelkurin sijaan sankari, vaikka sen pitäisi olla juuri toisin päin. Koopa puolestaan on peleissä lisko, mutta tekijöiden älynväläyksestä se muutettiinkin ihmiseksi, mikä on todella epäuskottavaa.

Kun rento, värikäs ja hauska Mario-maailma siirretään valkokankaalle, syntyy turhan vakava, harmaa ja huono elokuva. Hoskinsin ja Leguizamon yhteistyö kuitenkin pelaa erittäin hyvin, ja heitä katsellessa tulee Mario ja Luigi ihan oikeasti mieleen. Vaikka elokuvallisesti Super Mario Bros. on täysi paska, ei sille viitsi antaa tätä huonompia pisteitä, ihan vain sen takia että se on yksi lapsuuteni suosikkielokuvista ja sen katseleminen on yhä edelleen yllättävän viihdyttävää.
Miika's rating:
People who added this item 397 Average listal rating (281 ratings) 6 IMDB Rating 6.3
Watched 13.10
----------
Ensimmäinen näkemäni Dirty Harry. Kyseinen elokuvasarja on kehuttu, mutta odotuksia ei juurikaan ollut. Siispä en ole pettynyt sarjan viimeiseen osaan, The Dead Pooliin, mutten myöskään pidä siitä erityisemmin. Ja täysin sen takia, että Eastwoodin näyttelytyö ei ole lähimaillakaan niin hyvää kuin yleensä, ja herran innostus koko elokuvasarjaan näyttää olevan lähes kokonaan kaikonnut. Siihen nähden kuitenkin kohtalaisen hyvin hän suoriutuu. Vähän ärsyttää myös se 80-toimintaleffoille tyypillinen parivaljakkojuttu, joka ei sovi Clintille ollenkaan. Harryn työpariksi on nimittäin otettu joku vinosilmä potkimaan kierrepotkuilla pahiksia kumoon.

The Dead Pool on kuitenkin perusviihdyttävä, joskin elokuvallisesti melko huono ja tyypillinen tekele, johon on kuitenkin saatu myös pieni määrä synkkyyttä mukaan. Se ei tarjoa mitään sen kummempaa, mutta silti. Jim Carreyn ja Liam Neesonin hienot sivuroolit tuovat yllättävän mukavasti lisäsynkyyttä. Pienestä tähtimäärästään huolimatta ei paha.
Miika's rating:
Watched 13.10
----------
Ei tästä nyt hirveästi mitään sanottavaa ole. Walk Hard: The Dewey Cox Story on ihan mukiinmenevä elokuva Dewey Coxin värikkäästä elämästä ja tapahtumista. Leffa on tehty rennolla asenteella ja suhteellisen hyvällä huumorilla, niinkuin Apatowilla on tapana, mutta elokuva ei viihdyttänyt ihan niin hyvin kuin odotin. Joissakin kohdissa nimittäin tylsistyy aika pahasti. Ok komedia, ei muuta.
Miika's rating:
People who added this item 3508 Average listal rating (2349 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.9
Watched 11.10
----------
Miika's rating:
People who added this item 3224 Average listal rating (2137 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.8
Watched 10.10
----------
Vau. Odotin, että Crash olisi jotain todella sentimentaalista ja imelää sontaa, mutta oikeastaan se onkin yllättävän realistinen kuvaus rasismista. Elokuva kertoo siitä, kun joukko erirotuisia ihmisiä lain eri puolilta kohtaavat toisensa L.A:ssa. Oikeastaan koko elokuvalla ei ole yhtä ainoaa juonta kiintopisteenä, vaan näiden kaikkien ihmisten elämää näytetään vuoronperään. Käsikirjoitus on ajoittain sekava, koska juonikiekuroita on niin monia, mutta silti elokuvan seuraaminen ei käy vaikeaksi.

Näyttelijäkaarti sisältää monia tunnettuja näyttelijöitä, mm. Sanda Bullockin, Don Cheadlen ja Brendan Fraserin, mutta mitä järkeä on ahtaa niin monia näyttelijöitä samaan elokuvaan? Ei mitään, mutta kun näin on kerran tehty, pitää hahmojakin olla hirveä määrä. Ja koska hahmoja on niin paljon, katsoja pääsee tutustumaan kunnolla vain osaan. Esimerkiksi Brendan Fraser ja Sanda Bullock, jotka muuten molemmat ovat harvinaisen ärsyttäviä ja paskoja näyttelijöitä, eivät tee elokuvassa oikeasti yhtään mitään. Don Cheadlen hahmonkin melkein pääsee sisäistämään, mutta valitettavasti ei ihan. Parhaimmat roolit tekevät Terrence Howard ja Matt Dillon rasistisena poliisina, jonka rooli kyllä löi luun kurkkuun. Miten on mahdollista, että niin ärsyttävä ja imelä äijä pystyy tekemään niin uskomattoman hienon roolin? Tähän tahtiin kun jatkaisi, niin hyvää tulisi.

Näyttelyosasto on siis vähän ristiriitainen, mutta mites on sen draaman laita? Eipä tämä nyt hirveän surullinen ole, päin vastoin joissakin kohdissa erittäin sentimentaalinen, mutta silti leffan tunnelma on koko ajan todella loistava ja miellyttävä. Etenkin loppu sai minut onnelliseksi, vaikkei siinä mitään sen kummempaa tapahtunut, joten siitä pisteitä. En osaa sanoa ansaitsiko Crash ne Oscarit, mutta kyllä tämä kaikesta huolimatta ainakin poikkeuksellisen onnistunut on.
Miika's rating:
(Re)Watched 9.10
----------
Taas tuli tämäkin katsottua, ties miten mones kerta. Alaston ase sarja menettää koko ajan tehojaan, mutta vielä sitä jaksaa yllättävän monille kohdille nauraa. Kyllä Nielsen taitaa hauskuttamisen. Jos et ole tätä nähnyt, niin nyt olisi kyllä jo korkea aika katsastaa.
Miika's rating:
People who added this item 3054 Average listal rating (2095 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.3
Unbreakable (2000)
Watched 3.10
----------
Miika's rating:
People who added this item 2270 Average listal rating (1449 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.7
Watched 3.10
----------
Enkelit ja demonit on Dan Brownin kirjaan perustuva elokuva, jossa Robert Langdon (Tom Hanks) ja Vittoria Vetra (Aylet Zurer) yrittävät pelastaa Vatikaanin Illuminati-järjestön superhyperpamaukselta. Juoni on toteutettu kohtalaista paremmin ja siitä on saatu tarpeeksi mielenkiintoinen, jotta elokuvaa jaksaa seurata koko keston ajan, vaikka pituutta onkin. Juonenkuljetus on menevää ja intensiivisyys pysyy kiitettävästi yllä. Ympäriinsä juoksentelu ei käy missään vaiheessa tylsäksi, koska miljöö vaihtuu tiuhaan tahtiin ja jonkinsorttisia juonenkäänteitäkin tulee vastaan.

Enkelit ja demonit on kieltämättä erittäin viihdyttävä elokuva, mutta oikeastaan siitä ei saa mitään muuta irti. Ainakin meikäläinen ei tajunnut hölkäsen pöläystä siitä, mitä Hanks yritti tietyissä kohdissa selittää. Hänen päätelmien lomassa katsojaa yritetään selvästi pitää historian oppituntia, mutta eipä sitä oikein jaksa ruveta sen kummemmin pähkäilemään kun pitäisi leffan katsomiseen keskittyä. Jännitystä ja toimintaa sopivassa suhteessa yhdistelevän elokuvan kokonaisuus toimii ihan hyvin, mutta loppu jättää sinänsä vähän oudon maun suuhun; Howardin oli nimittäin ihan välttämätöntä saada loppuhuipennukseksi jokin jumalattoman suuri CGI-räjähdys ja sentimentaalista musiikkia taustalle.
Miika's rating:
People who added this item 2098 Average listal rating (1345 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.3
Robots (2005)
Watched 3.10
----------
Hohhoijaa, ja taas on tullut yksi liukuhihnamainen tietokoneanimaatioelokuva katsottua. Robots sisältää sen saman vanhan, kyllästyttävän ja umpipuhki kulutetun juonen, muutaman kliseisen hahmon ja ärsyttäviä ääninäyttelijöitä. Imelää perhearvoja korostavaa lässynlässyn -paskaa on tyrkyllä taas, mutta ne hermoja raastavat musiikkiosuudet on onneksi älytty jättää pois. Animointi on ihan ok, mutta parhaimmat puolet löytyvät animoinnin silmää miellyttävistä yksityiskohdista ja oivalluksista ja muutamista ihan oikeasti nokkelista vitseistä, vaikkeivat ne oikeastaan saa edes hymyä huulille.
Miika's rating:
Load more items (126 more in this list)

As the title says, there's all movies I've watched in 2009. Notes are in finnish. Recently watched first. I'll possibly write some comments in english sometimes.
***************************
Kaikki vuonna 2009 katsotut elokuvat. Vasta katsotuin elokuva ensimmäisenä.

Added to
Related lists

My Anime List
8 item list by Peter
19 votes 1 comment
100 Part Great Movie Survey
74 item list by ♥ CHANi
12 votes 2 comments
The Mystery Exchange #2
20 item list by Nosoki
26 votes
Dear Cinema Diary - Vol 3 E8 - August 2012
33 item list by jaytoast
15 votes 10 comments
The 100 Part Great Movie Survey
59 item list by NMartucci
13 votes 2 comments
Dear Cinema Diary - Vol 3 E7 - July 2012
27 item list by jaytoast
15 votes 4 comments
Cinema Diary - Vol 4 E6 - The Gap
48 item list by jaytoast
10 votes 5 comments
Cinema Diary - Vol 4 E7 - Nov & Dec
38 item list by jaytoast
14 votes 5 comments
Navaronen Tykit suuri vaihtariprojekti vol. 1
45 item list by Ruisperkele
22 votes 1 comment
Dear Cinema Diary - Vol 3 E4 - April 2012
63 item list by jaytoast
22 votes 24 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted forMore lists from Miika