Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by apc 53 on 9 Jan 2012 07:07
2165 Views 1 Comments
33
vote

Watched in 2012

Sort by: Showing 1-50 of 171
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 648 Average listal rating (437 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.6
End of Watch (2012)
30.12


Ihan onnistunut kuvaus muutaman suht tavallisen rivipoliisin arjesta ja kuinka nopeasti kaikki voi mennä päin vittua, ilman että itse siihen voi juurikaan vaikuttaa, Butterfly effect niinkuin itse poliisikin sanoi. Käsivarakuvaus toimii varsin mallikkaasti (minua tosin tässä ei kannata kuunnella, kun olen fanboy) ja kuvakulmat ovat varsin toimivia, varsinkin toimintakohtauksiin on saatu rutkasti virtaa kuvaustyylin takia. Päähenkilöiden kemia toimii hyvin ja se onkin varsin tärkeässä osassa, koska sivuhahmoihin tässä ei juurikaan pääse tutustumaan, heittävät silloin tällöin muutamia läppiä vain. Kaikin puolin ihan toimiva elokuva, mutta odotin silti tältä hieman enemmän.
apc 53's rating:
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 6 IMDB Rating 5.7
28.12


Huonot taistelukohtaukset, eikä juoni jaksa todellakaan yksin tarpeeksi viihdyttää, heikompaa Shaw Brotherssia.
apc 53's rating:
People who added this item 205 Average listal rating (101 ratings) 7.1 IMDB Rating 7
26.12


Ei tämä huono ole, mutta eipä tämä millään tapaa erikoinenkaan ole. Asioita kerrotaan turhan nopealla temmolla ja tästä olisi varmasti saanut pidemmänkin pätkän. Elokuvan jälkeen jää vähän sellainen "tässäkö tämä nyt oli?" fiilis.
apc 53's rating:
People who added this item 1026 Average listal rating (634 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.1
22.12


Kasariversio American Piesta, toimii.
apc 53's rating:
People who added this item 3187 Average listal rating (2004 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.2
20.12
apc 53's rating:
People who added this item 2925 Average listal rating (1813 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.8
18.12

3D HFR

Teatterissa varsin mukaansatempaava elämys, mutta ei tämä kotisohvalta samanlailla toimisi missään nimessä.
apc 53's rating:
People who added this item 688 Average listal rating (404 ratings) 6.4 IMDB Rating 5.9
17.12


Periaatteessa aika rankkaakin settiä sisältävä elokuva on julkaisuvuonna ollut varmasti huomattavasti synkempi, mutta nykypäivän standardeilla tämä on oikeastaan aika kesyä kamaa, varsinkin kun huumoria on laitettu myös mukaan vähän turhankin paljon. Elokuva on näin tapahtumiltaan pääsääntöisesti varsin aidon oloinen, mutta suhteellisen huonot näyttelijäsuoritukset vievät tästä siltäkin osalta sen parhaimman terän pois. Tämä on aivan liian synkkä että tätä uskaltaisin sanoa viihdyttäväksi ilman hullun leimaa, mutta aivan liian koominen ollakseen jotain hirveän shokeeraavaakaan, vähän omituinen elokuvakokemus varsinkin näin jälkeenpäin mietittynä. Hankala pisteyttää, mutta yritetään.
apc 53's rating:
People who added this item 1117 Average listal rating (660 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.5
16.12


Loistavasti kirjoitettu trilleri vie katsojan todentuntuiselle matkalle, missä kulttuurien yhteentörmäyksestä on saatu revittyä paljon jännitettä irti käyttämättä oikeastaan yhtäkään kauhuelokuvien perinteisistä tehokeinoista. Musiikkina käytetään jotain ihme skottihumppaa mitä lienee ja käytännössä koko elokuva tapahtuu kirkkaassa päivänvalossa. Sisältää suhteellisen paljon alastomuutta, joka tuokin yhdessä outojen musiikkien kanssa elokuvaan varsin omalaatuisen tunnelman, joka imaisee katsojan varmasti sisään. Klassikkoleimansa todellakin ansainnut.
apc 53's rating:
People who added this item 1630 Average listal rating (953 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.2
Melancholia (2011)
16.12


Plääh, ei herättänyt tarpeeksi tunteita joten jäi sisällöltään todella köyhäksi elokuvaksi. Sisältää kuitenkin ihan hienot roolisuoritukset, visuaalisen ilmeen ja musiikit joten kyllähän tämän silti katselee ihan OK fiiliksillä loppuun.
apc 53's rating:
People who added this item 474 Average listal rating (284 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.2
12.12


Varsin mukava viihdepaketti, jossa on runsaasti mukavaa toimintaa, jossa luoteva vaihdellaan runsain määrin ja huumoriakin on saatu ahdettua mukaan. Jo ensimmäisestä kohtauksesta asti huomaa, että elokuva on ohjattu varsin komeasti ja tätä kaikkea tukee erittäin osuvat ja pirteät musiikit mitä on ilo kuunnella. Päähenkilöiden kemia toimii hyvin ja jokainen sopii rooliinsa todella hyvin, varsinkin Kang-ho Song on mahtava The Weirdinä.
apc 53's rating:
People who added this item 2191 Average listal rating (1338 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.2
10.12


Chinatown on jälleen upea esitys Polanskilta ja erittäin upea esitys jokaiselta minuutiltaan muutenkin. Elokuvan tunnelma pidetään koko elokuva ajan varsin mysteerisenä ja alun muutamat vitsailut jäävät nopeasti vähiin. Jack Nicholson on fantastinen itsepäseinä kovapintaisena etsivänä, joka keinoja kaihtamatta yrittää selvittää mitä sille vedelle tapahtuikin. Katsojaa onnistutaan huiputtamaan tietämään jotain ja sitä illuusiota onnistutaan vielä pitämään melko hyvin elossakin, kunnes filmi taas sekoittaa pakkaa hieman lisää ja uusi ulottuvuus jälleen aukeaa. Chinatown on todellakin vanhaa kunnon dekkarimeinikinä ja hieno elokuva, jota suosittelisin kaikille.
apc 53's rating:
People who added this item 269 Average listal rating (174 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.2
Them! (1954)
5.12


Plääh, ei jaksa kirjoitella mutta erittäin hyvähän tämä oli, tunnelma pysyy koko ajan hyvänä ja sitä nostatetaan varsin nätisti aina loppuhuipennusta kohti.
apc 53's rating:
People who added this item 931 Average listal rating (657 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.2
4.12


Tulee väistämättä mieleen jonkinlainen modernisoitu versio rockysta, missä kaikki on tehty kuitenkin paremmin. Tarina on tyypillinen altavastaajasta voittoon, mutta tämä on toteuttu uskomattoman viihdyttävästi ja tunteikkaastikkin. Taistelukohtaukset ovat hienoa katseltavaa ja MMA tarjoaa lajina enemmän kuin nyrkkeily ainakin omalla kohdallani. Draama toimii helvetin hyvin sekä käsikirjoituksen, että uskomattoman hyvien näyttelijäsuoritustensa ansiosta. Vaikka elokuva on lähes 2½ tuntia pitkä, ei se sisällä oikeastaan mitään turhaan mihin yleensä sorrutaan. Sopivan tasapainoinen yhdistelmä hyvää draamaa ja viihdyttäviä taisteluita hyvän urheiluhengen vallitessa.
apc 53's rating:
People who added this item 862 Average listal rating (546 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.4
Slither (2006)
3.12


Ihan toimivaa perseilyä, varsin hyvällä näyttelijäkastilla varustettuna, homma vedetään sopivan överiksi ja varsinkin pääroolissa heiluvan Nathan Fillionin esittämän sheriffin heitot saavat varmasti naurunpyrähdyksiä aikaan. Homma käynnistyy tarpeeksi nopeasti ja rullaa varsin mallikkaasti loppuun asti varmistaen viihtyvyyden. Helppoa katseltavaa pimeisiin iltoihin.
apc 53's rating:
People who added this item 2374 Average listal rating (1478 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.7
Blue Velvet (1986)
27.11
apc 53's rating:
People who added this item 225 Average listal rating (125 ratings) 7.2 IMDB Rating 7
Noroi (2005)
26.11


Jälleen kerran hyvää kauhua japanista ja tällä kertaa ei edes sitä kuuluisaa tukkakauhua vaan erittäin mukaansatempaava mokkarimysteeri, joka jää kuitenkin hieman liian kesyksi, jossa loppukliimaksikin jää hieman vettyneeksi. Elokuva alkaa käynnistyä todella hitaasti ja loputtuakin tuntuu, että tämä ei missään vaiheessa käynnistynyt kokonaan, vaikka pohjustus olisi ollut aivan täydellistä. Olisi saanut olla graafisempi/mielipuolisempi tai piinaavampi, mutta näiden kaikkien elementtien väheisyys varmistaa sen, että elokuva ei ole pelottava, mutta kuitenkin mielenkiintoinen.
apc 53's rating:
People who added this item 1008 Average listal rating (666 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.2
Total Recall (2012)
25.11
apc 53's rating:
People who added this item 2858 Average listal rating (1770 ratings) 8.2 IMDB Rating 8.3
19.11


Pakkohan jokaisen harrastajan tämä pätkä on jossai vaiheessa katsoa, kun tämä niin monen listan kärkipäässä aina roikkuu. Citizen Kane ei ole maailman paras elokuva, mutta erittäin hyvä sellainen ja varsinkin aikaansa nähden tämä on huippusuoritus. Kerronta on erittäin sulavaa ja elokuvaa on hitaasta temmosta huolimatta erittäin mielenkiintoista seurata. Orson Welles pääosassa on erittäin vakuuttava ja ei voi kuin ihmetellä nuoren miehen lahjoja niin monella eri osa-alueella. Itse Kanen hahmokehitys on onnistunutta ja katsoja kokeekin kadehdintaa, sääliä, ihailua ja vihaa elokuvan edetessä, mutta valitettavasti muut hahmot jäävät tämän kaiken varjoon. Todella hieno elokuva kuitenkin kaikenkaikkiaan, tulee varmasti katsottua uudestaankin.
apc 53's rating:
People who added this item 3861 Average listal rating (2608 ratings) 7.7 IMDB Rating 8.4
18.11


Kaikinpuolin onnistunut lopetus trilogialle, joka on hieman huonompi kuin Begins, mutta kuitenkin parempi kuin The Dark Knight. Banen toilailuja on mukava seurata, vaikka hieman enemmän toimintaa tähän olisi voinut laittaa mukaan, kun kestoakin on se lähes kolme tuntia. Ei kuitenkaan varsinaisesti pitkästytä missään vaiheessa, vaikka suht hitaasti leffa paikoitellen eteneekin.
apc 53's rating:
People who added this item 5506 Average listal rating (3788 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.3
Sleepy Hollow (1999)
15.11


Jälleen yksi Burton+Depp yhteistyö ja toimiihan tämä tälläkin kertaan vallan mainiosti. Parasta osapuolta elokuvassa esittää sen upea visuaalinen ilme, Burton osaa maaalata loistavasn tunnelman syrjäiseen ja synkkään maalaiskylään. Johnny Depp ei ole aivan uransa parhaassa vireessä, mutta eipä herralta ole vielä huonoa roolisuoritusta tullut vastaan, eikä tämäkään ole siinä osastolla poikkeus. Christina Riccin esittämä Katrina jää tarinassa turhan ohueksi hahmoksi ja rakkaustarina tuntuukin olevan vain turhaa juonentäytettä, joka rasittaa hieman. Sleepy Hollow on kuitenkin varsin mallikasta kauhufantasiaa, joka ei varsinaisesti onnistu pelottamaan, mutta vauhdikas nopeasti etenevä tarina jaksaa kuitenkin viihdyttää hyvin.
apc 53's rating:
People who added this item 6687 Average listal rating (4592 ratings) 7.8 IMDB Rating 8.3
15.11


Loistava tarina mikä onnistuu olemaan samaa aikaa viihdyttävä, hauska, surullinen ja onnistuu laittaa vielä katsojan miettimäänkin mistä se oma elämäilo koostuukaan ja mikä elämässä on tärkeää. Pääosassa hääräävä Kevin Spacey onnistuu heti alusti asti varastamaan koko show:n itselleen, vaikka toki upeita suorituksia hänen tukenakin nähdään. Elokuva kertoo monia erilaisia kasvutarinoita samaan aikaan, mikä tekee lähes varmasi, että jokainen onnistuu ainakin jollain tasolla samaistumaan johonkin hahmoon. Blaah, aivot lukossa ei lähe mitään.
apc 53's rating:
People who added this item 204 Average listal rating (130 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.2
Dagon (2001)
14.11


Elokuvan ihan hyvä idea jaksaa kannatella tämän kertakatseluna, mutta paikoittain todella paska toteutus ja näyttelytyö pilaavat tästä suuremman nautinnon, vaikka potentiaalia olisi ollut reilumminkin. Aina elokuvan saavuttaessa edes vähän jännitettä, se katoaa todella konkköjen näyttelijäsuoritusten ja todella tökkivän toiminnan suhteen, fiilis ei oikeastaan nouse missään vaiheessa ja paikoitellen tuntuu katsovan jotain aivan täyttä amatööriräpellystä, vaikka loppua kohden taso saadaankin hieman nousemaan.
apc 53's rating:
People who added this item 2000 Average listal rating (1341 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.1
Brave (2012)
13.11
apc 53's rating:
People who added this item 2463 Average listal rating (1599 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.9
13.11
apc 53's rating:
People who added this item 379 Average listal rating (252 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.1
Fired Up! (2009)
12.11


Perustylsää teinisekoilua.
apc 53's rating:
People who added this item 1948 Average listal rating (1373 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.9
Ted (2012)
11.11


Jos family guy putoaa niin tämä naurattaa varmasti.
apc 53's rating:
People who added this item 748 Average listal rating (484 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.7
11.11
apc 53's rating:
People who added this item 677 Average listal rating (427 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.4
City of Ember (2008)
10.11


Tämähän oli varsin toimivaa fantasiaseikkailua, jonka parissa tämä puolitoista tuntia meni erittäin ripeään tahtiin. Visuaalisesti on onnistuttu kaikin puolin ja hyvät musiikit tukevat näyttävää elokuvaa. Ronan hoitaa pääroolissa homman tyylikkäästi ja ammattitaidolla nuoresta iästään huolimatta ja Bill Murrayta on ilo seurata Emberin pormestarina. Onhan tämä toki ennalta-arvattava ja loppukin on vähän niin ja näin, mutta en viitsi niiden takia pisteitä tiputtaa, kun koko muu elokuva toimii varsin malliikkaasti.
apc 53's rating:
People who added this item 2483 Average listal rating (1412 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.1
8.11


En ole Lynchiltä nähnyt tätä ennen yhtään elokuvaa, lukuunottamatta Eraserheadia ja tämä on tosiaan aivan täysin eri maailmasta. Elokuvassa on selkeä tarina ja vaikka symboliikkaa löytyykin, se ei silti sekoita katsojan päätä ja tarinaa on todella helppo seurata. Mustavalkoisuus toimii elokuvassa hienosti ja korostaa tätä suhteellisen kylmää maailmaa missä elämme, mistä löytyy kuitenkin paljon hyvääkin, vaikka motiiveja kyseenalaistaisikin. Henkilöhahmot ovat hyvin toteutettuja ja varsinkin itse Elephant Man on varsin nannaa seurattavaa kun hänen sielunmaailmaa avataa pikkuhiljaa. Soundtrack on jepa sekä biiseiltään, että kummallisilta paikka paikoin iskeviltä taustamölyiltään. Käsitelty aihe tuskin tulee vanhenemaan koskaan, joka tekeekin tästä ajattoman klassikon.
apc 53's rating:
People who added this item 18 Average listal rating (9 ratings) 4 IMDB Rating 4.9
Kuronezumi (2010)
7.11
apc 53's rating:
People who added this item 2885 Average listal rating (1804 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.3
30.10


Alussa melkoiselta sekamelskalta vaikuttava häröily onnistuu sekoittamaan katsojan pään täysin loppua kohti mentäessä ja panee takuuvarmasti ajattelemaan mikä helvetti siinä väkivallassa ihmisiä miellyttää, minkä sen aiheuttaa ja voiko ketään loppujenlopuksi syyllistää sairaassa yhteiskunnassa, jos voi niin ketä? Tällaisia kevyitä teemoja Oliver Stone käsittelee äärimmäisen brutaalissa ja provokatiivisessa rakkaustarinassaan. Kuvaus vaikuttaa aluksi todella oudolta ja aiheuttaa hieman närästystä, mutta mitä enemmän elokuva menee eteenpäin, sitä enemmmän kuvaus antaa puhtia elokuvan sairaaseen maailmaan. Media saa ison ruoskaniskun väkivaltaan yllyttämisesta, sillä rahastamisesta, kuka voi tienata rahaa toisten kärsimyksestä ja onko tämä henkilö yhtään sen puhtoisempi kuin itse tappajatkaan?
apc 53's rating:
People who added this item 458 Average listal rating (280 ratings) 7.1 IMDB Rating 6.9
28.10


Ihan toimivaa kauhuilua, jossa tunnelma saadaan luotua paikoittain ihan jännittäväksikin ja ihan kivan juonensa ansiosta elokuva jaksaa kiinnostaa todella hyvin koko kestonsa ajan. Roolisuoritukset jäävät ehkä hieman latteiksi ja osa hahmoistakin tuntuu ehkä hieman turhilta. Elokuva alkaa puhtaana kauhuna ja alkaa pikkuhiljaa muuttua myös varsin toimivan mysteerin suuntaan säilyttäen kuitenkin myös hyvän vivahteen kauhua. Ympäristönä talo toimii hyvin pimeine kellareineen ja monine huoneineen, onhan tätä aika vähän syönyt toki, mutta hyvä tämä on silti.
apc 53's rating:
People who added this item 1552 Average listal rating (981 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.5
25.10
apc 53's rating:
People who added this item 334 Average listal rating (243 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.8
Goon (2012)
25.10
apc 53's rating:
People who added this item 128 Average listal rating (96 ratings) 5.6 IMDB Rating 6.7
Rööperi (2009)
22.10


Aika perus Mäkelää, hauskaa läppää ja hyvää meininkiä.
apc 53's rating:
People who added this item 20 Average listal rating (11 ratings) 5.3 IMDB Rating 6.3
21.10


Kaikenkaikkiaan suhteellisen tylsä Shaw Brotherssi, jossa taistelukohtauksetkin aika paskaa lukuunottamatta muutamia viimeisiä loppumahinöitä.
apc 53's rating:
People who added this item 759 Average listal rating (508 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.4
The Lorax (2012)
21.10
apc 53's rating:
18.10
apc 53's rating:
People who added this item 188 Average listal rating (125 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
12.10


Elokuvan paras puoli on ehdottomasti sen monipuolinen hahmokaarti ja erittäin kiinnostava dialogi, mutta koko elokuvalta tuntuu puuttuvan hieman ponnekkuuta, vaikka sitä lopussa toki jo löytyykin jonkin verran. Tämä ponnekkuus ei periaatteessa elokuvaa seuratessa pahemmin häiritse, sillä hahmojen dialogia on jo erittäin miellyttävää seurata yhdessä Bergmanin hienon kamerankäytön kanssa.
apc 53's rating:
People who added this item 1942 Average listal rating (1316 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.7
Office Space (1999)
11.10
apc 53's rating:
People who added this item 385 Average listal rating (232 ratings) 5.4 IMDB Rating 5.6
Wanderlust (2012)
11.10
apc 53's rating:
People who added this item 390 Average listal rating (261 ratings) 4.9 IMDB Rating 5
10.10


Mielenkiintoisista lähtökohdista on saatu irti alussa erittäin paljon ja Pripyat tuntuukin erittäin kolkolta ja oivalliselta paikalta tehdä kauhuelokuvaa. Alussa elokuva onnistuu pitämään itsensä mielenkiintoisena pysymänä hyvinkin realistisena, mutta samalla väläyttää katsojalle merkkejä jostain yliluonnollisesta. Loppua kohden kuitenkin hommalta tuntuu lähtevän hieman jalat alta ja aivan lopussa koko homma suoraan sanoen kaatuu täysin. Hyödyntää hyvin hiljaisuutta ja hienoja kuvakulmia luoden paikoitellen erittäin piinaavaa tunnelmaa.
apc 53's rating:
People who added this item 1555 Average listal rating (977 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
50/50 (2011)
9.10


apc 53's rating:
People who added this item 2013 Average listal rating (1289 ratings) 7 IMDB Rating 7.3
Poltergeist (1982)
4.10


Poltergeist luo tunnelmansa hyvin, mutta meno lähtee silti aikaisessa vaiheessa käyntiin ja poljin pohjassa mennaan loppuun asti. Vaikka elokuva sinänsä näyttää aika paljon, se onnistuu silti olemaan varsin mysteerinen, mikä onkin varsin kiehtova yhdistelmä, mitä kauhuleffoissa harvoin näkee. Ei onnistu saattelemaan katsojaa kertaakaan mihinkään todella suuriin pelkotiloihin, mutta koko leffan läpi fiilis on silti tarpeeksi karmaiseva, tarpeeksi pitkään tehdäkseen vaikutuksen. Kaikki tärkeät hahmot tekevät ihan näppärää työtä pääosissa ja lapsinäyttelijöistäkin vain Oliver Robins sortuu vammaiseksi vain muutamassa kohtaa. Ei ollut aivan niin hyvä kuin odotin, mutta silti maineensa veroinen varsin mallikkaana kasarikauhuna.
apc 53's rating:
People who added this item 467 Average listal rating (308 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.5
3.10


apc 53's rating:
People who added this item 1070 Average listal rating (771 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.3
They Live (1988)
1.10


Koukuttaa katsojan varmasti kestonsa ajaksi, erittäin kekseliään juonensa ja hyvin toteutettujen toimintakohtauksiensa takia. Ensimmäinen harmituksen aihe elokuvan jälkeenkin tulee siitä, ettei näin loistavasta ideasta saatu revittyä kaikkea irti, vaikka ei They Live toki millään mittarilla huonoksi jää. Toimintakohtauksia on mukana sopivasti ja ne ovat vielä kaikenlisäksi tarpeeksi suoraviivaisia ja mallikkaan näköisiä. Sisältää myös ehkä satunnaisimman/oudoimman ja kierolla tavalla erittäin hyvän taistelukohtauksen, joka ei itse leffaan sen kummin liity, mutta kyllähän siitä iloa irti repii. Musiikit ovat todella yksinkertaiset ja leffassa käytetäänkin oikeastaan vain yhtä biisiä käytännössä koko ajan, mutta eipä musiikkeja jää varsinaisesti kaipaamaankaan. Roddy Piper hoitaa pääosaroolin hyvin ja muutkin näyttelijät tekevät tarpeeksi hyvää työtä, vaikka eipä heihin aivan järjettömästi huomiota kiinnitäkkään elokuvan aikana. Kaikenkaikkiaan hyvä leffa, jonka parissa viihtyy varmasti useimminkin ja mikä jokaisen tulisi ainakin kerran nähdä.
apc 53's rating:
1.10


Tuli fiilis katella Parkkia ja tätä oli säästelty hyllyssä jo suhteellisen kauan sopivaa fiilistä varten ja eihän tämä todellakaan pettänyt. Jälki on jälleen hyvää Parkkia, elokuva onnistuu olemaan viihdyttävä, synkkä, hauska ja sisältää vielä todella hienoa ystävyyden ja ihmisyyden sanomaa, mitä molemmat Koreat varmasti tarvitsevat. Elokuva kertoo Koreoiden tarkkaan vartioidusta rajasta ja siellä tapahtuneesta kiistasta. Elokuvassa puidaan samaan aikaan tapahtumia itse rajavartijoiden, että tutkintaa suorittavien näkökulmasta, mikä luo tarinaan mukavan vivahteen, vaikka paikoitellen tarinankuljetus tuntuukin hieman sekoavan, lopulta kuitenkin kaikki on selvää. Kuvaus ja äänimaailma toimii jälleen upeasti ja lopussa käytävä tulitaistelu onkin erittäin hieno kliimaksi kaikenkaikkiaan upealle elokuvalle. Näyttelijätyöskentely on takuuvarmaa Korean laatua.
apc 53's rating:
30.9


Ihan ok mokkarikauhu, joka onnistuu paikoittain ylläpitämään hyvää ahdistavaaa tunnelmaa yllä, mutta sortuu myös turhaan höntyilyyn. Itse murhaaja on toteutettu varsin nätisti, koska mitään kummempia motiiveja ei paholaiselle maskin takana anneta, joten hahmo tuntuu suhteellisen karmivalta ja jollain tapaa aidoltakin. Kuvaus on periaatteessa ihan onnistunutta ja rösöinen kamerakuva tuo sekä hyvää, mutta paikoitellen pahaakin. Kuva on nimittäin paikoitellen niin pimeä pitkiäkin aikoja kerrallaan, ettei meinaa oikeestaan edes nähdä mitään. Kuvastoltaan yllättävänkin kesy, vaikka tähän semi häiriintyneitäkin hetkiä mahtuu, mutta ovat vähässä, joka syö elokuvan tunnelmaa. Äänitehosteet ovat ihan onnistuneita niissä muutamissa kohdissa kun niitä löytyy.
apc 53's rating:
People who added this item 407 Average listal rating (273 ratings) 4.6 IMDB Rating 5.5
That's My Boy (2012)
30.9


Sandlerilla taas vammarooli päällä.
apc 53's rating:
People who added this item 344 Average listal rating (232 ratings) 5 IMDB Rating 5.7
The Sitter (2011)
26.9
apc 53's rating:
Load more items (121 more in this list)

Sisältää rewatchit jos muutoksia pisteytykseen.

Added to
Related lists

Hamza's 500 Greatest Films of All Time!
161 item list by Happy Vader
67 votes 16 comments
My Anime List
8 item list by Peter
19 votes 1 comment
Bubs' episodemeter
75 item list by Bubs
18 votes 3 comments
My Blu-ray Collection (Updated Jan 28, 2013)
100 item list by shelle1even
2 votes 3 comments
Watched in 2013
146 item list by Lia
16 votes 2 comments
October 2012 Horrorfest
34 item list by the giraffe
32 votes 17 comments
The Evolution of Tom Holland
24 item list by jordanwiles94
2 votes
Movie Diary 2012-02 [February]
13 item list by INEEDYUO
13 votes 3 comments
My Top 100 Favorite Films of 2010s
137 item list by mirinbuddy
29 votes

View more top voted lists