Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Nosoki on 5 Jan 2012 01:55
11863 Views 14 Comments
66
vote

Watched in 2012

Sort by: Showing 1-50 of 534
Decade: Rating: List Type:
30.12.

Olette ehkä huomanneet, että katsoin parin päivän sisään hieman Agnès Vardaa...

Tässä omaelämäkerrallisessa dokkarissaan Varda kertoo itselleen tärkeistä asioista ja käy lävitse uransa merkittävimmät teokset. Kun on kahteen vuorokauteen katsonut 13 ohjaajan elokuvaa (8 täyspitkää), alkaa katsottuihin elokuviin keskittyvistä osioista muodostua antipatioita. Tässä mielessä katsoin siis tämänkin väärään aikaan, mutta kun kerran teen jotain, niin teen sen väkisin ja putkeen.

Mielenkiintoisimmillaan elokuva on silloin, kun Varda kertoo hänelle henkilökohtaisista asioista, kuten suhteestaan Jacques Demyyn. Joidenkin elokuvien kuvauspaikalle palaaminen on myös ihan mukavaa katsottavaa, jos se tuo jotain uutta itse elokuvaankin. Silloin kun Varda haastattelee näyttelijöitä, jotka toteavat jotain tyyliin "Oli kivaa näytellä kanssasi", ei elokuva kiinnosta yhtään. On myös hienoa, että tämän myötä mielikuvani Vardasta hieman hupsuna ja kaikkien rakastamana mummelina vahvistui, kun taas joissain hänen elokuvissaan feminismi ja vasemmistolaisuus alkavat mennä jo sinne huonoon ääripäähän.

Nyt olen kahlannut kaikki Mubista tekstitysten kanssa löytyvät Vardat läpi. Kyseessä on mielenkiintoinen ja pätevä ohjaaja, mutta välillä tulee sellainen tunne, että hän on liian jämähtänyt uuteen aaltoon, koska esimerkiksi The Gleaners & I osoittaa, että hän on erittäin pätevä dokumentaristina. Jämätöitä olisi vielä näkemättä vaikka kuinka, mutta en taida ihan hetkeen lähteä niitä metsästämään mistään.
Nosoki's rating:
People who added this item 30 Average listal rating (17 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.7
30.12.

Agnès Vardan tribuutti miehelleen Jacques Demylle on hyvin perinteinen uudempi ranskalaiselokuva, johon leikataan väliin pätkiä Demystä itsestään. Tarina on tehty Demyn muistelmien perusteella, ja se kertoo siitä, miten nuori poika varttui ja innostui elokuvanteosta. Elokuva on itsessään ihan mukavaa seurattavaa, mutta jotenkin minulle jäi sellainen tunne, etten pysty nauttimaan tästä kunnolla tässä vaiheessa, koska en ole Demyltä yhtään elokuvaa vielä nähnyt, ja juuri sen takia hän ei ole ainakaan tällä hetkellä silmissäni mitenkään erikoinen tapaus. Jos joskus Demystä innostun oikein kunnolla, niin taidan antaa tälle toisen mahdollisuuden. Nyt tämä oli minulle oikeastaan vain peruskiva ranskalaiselokuva jostain pojasta, vaikka oikeasti tämä taitaa olla ainakin hyvin lähellä Vardan henkilökohtaisinta elokuvaa.
Nosoki's rating:
People who added this item 18 Average listal rating (13 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.6
30.12.

Vardan dokumentissa kuvataan pariisilaisten tienvarsipuotien kauppiaiden jokapäiväistä elämää. Mukana on pätkiä, joissa he käyvät kauppaa asiakkaidensa kanssa sekä haastatteluja siitä, miten he ovat päätyneet yrittäjiksi. Koska pienet tienvarsipuodit ovat aika pitkälti hävinneet katukuvasta, onnistuu dokumentti olemaan mielenkiintoinen katsaus aikaansa. Joistain tapahtumista paistaa läpi pienoinen kohtausten lavastaminen, mutta kauppiaat ja asiakkaat ovat kameran edessä ihastuttavan vieraalla maalla, joten tunnelma pysyy rehellisenä. Lyhyt kesto takaa sen, ettei tämän parissa ehdi tulla tylsää.
Nosoki's rating:
29.12.

Aivan tajuttomana perseilynä ja häikäilemättömän peittelemättömänä tekotaiteiluna alkava huumepäissään kohkaaminen on ensimmäiset puoli tuntia hulvatonta seurattavaa. Tämän jälkeen menoon kuitenkin kyllästyy suht pahasti, vaikka loppupuolella sitten tuleekin pätevää kamaa USA:n kulttuurin senhetkisistä ilmiöistä ja muutoksesta. Jos elokuva yrittää sanoa, että päämäärättömällä pelleilyllä ei voi paeta ikuisesti ongelmia, niin se onnistuu käyttämään liikaa aikaa pelleilyyn keskivaiheilla, joten ainakaan itse en jaksanut innostua melkein kaksituntisesta kestosta. Noin 70-minuuttisena leffa voisikin olla oikein tiivis ja pätevä paketti. Nyt se on vain huippuhetkiä sisältävä, mutta epätasainen tapaus.
Nosoki's rating:
People who added this item 12 Average listal rating (8 ratings) 5.6 IMDB Rating 7
Documenteur (1982)
29.12.

Documenteur on pääasiassa nopeasti kasaan raavitun oloista ja umpisurkeasti näyteltyä ja jälkiäänitettyä ihmissuhdedraamaa, josta puuttuu kunnollinen punainen lanka. Katselukokemuksesta eivät tee miellyttävämpää useat päähenkilön sisäiset ajatukset, jotka ovat kuin paskasta Ranskan uuden aallon parodiasta. Harmittavinta tässä on vieläpä se, että Varda tuntuu olevan niiden kanssa tosissaan.

Esimerkiksi yhdessä kohtauksessa päähenkilö katselee kampaajan hiuksia samalla kun ääniraidalla kuuluu hänen sanelemansa monologi, joka menee tyyliin:

- Hänen hiuksensa ovat kuin labyrintti, matka maailmanloppuun. Hänen elämänsä yksinäistä.
Nosoki's rating:
29.12.

Varda palaa kaksi vuotta dokumenttinsa tekemisen jälkeen samoille nurkille katsomaan, mitä ihmisille kuuluu nykyisin. Osa dokumentissa esiintyneistä henkilöistä tarjoaa edelleen mielenkiintoista juttua, ja on huojentavaa, että dokumentin ansiosta osa on jopa päässyt pois kaduilta. Siltikin jatko-osa keskittyy liikaa vain turhanpäiväiseen poopoiluun jostain dyykatun maalauksen kunnostamisesta tai poimimisen ja nostamisen eroihin termeinä. Nämä osiot eivät taas jaksa kiinnostaa oikeastaan yhtään.
Nosoki's rating:
People who added this item 135 Average listal rating (66 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.7
29.12.

Agnès Varda kiertelee dokumentissaan ympäri Ranskaa tarkastellen dyykkareita, eli ihmisiä, jotka keräävät muiden poisheittämät tavarat talteen. Matkallaan Varda löytää erilaisia ihmisiä, jotka dyykkaavat eri syistä. Joillekin se on tapa säästää hieman kustannuksissa, kun taas toisille se voi olla ainoa keino selviytyä elämästä. Törmätäänpä elokuvassa myös kauppojen roskiksia hajottaneisiin cityhippeihin, jotka näkevät itsensä vapaustaistelijoina tekemistensä vuoksi, vaikka heillä ei ole pakottavaa tarvetta elää toisten roskista. Myös keskituloiset ihmiset harrastavat tätä esimerkiksi omenatarhoissa, koska ruoka maistuu heidän mielestään paremmalta, jos sen on poiminut itse.

Varda kerää 80 minuuttiin paljon erilaisia ajatuksia ihmisen poimimiseen ja keräilemiseen liittyvistä ja johtavista syistä. Dokumentissa esiintyvät ihmiset ovat kaikki näkökantoineen mielenkiintoisia, vaikka joistain heistä paistaakin läpi melkoinen tekopyhyys tekemisiensä tarkoitusperistä. Loppujen lopuksi The Gleaners & I on hyvin mielenkiintoista katsottavaa ja ennakko-odotuksiini nähden erittäin positiivinen yllättäjä.
Nosoki's rating:
People who added this item 32 Average listal rating (18 ratings) 7.4 IMDB Rating 6.9
28.12.

Hyvä kertomus kahdesta toisistaan eroavasta, mutta silti niin samanlaisesta naisesta, joita yhdistää halu päättää itse elämästään. Nuorempi nainen, Pauline, haluaa radikaalia muutosta siihen, miten yhteiskunta kohtelee naisia, kun taas heikossa rahatilanteessa ja onnettomassa avioliitossa elävä Suzanne haluaa kuitenkin perinteisen avioliittokuvion, mutta hieman eri tavalla kuin nyt.

Elokuvan ensimmäiset 30 minuuttia ovat melkeinpä mestarillista dialogivetoista draamaa, jossa käsitellään ihmisten tarkoitusperiä hyvinkin kattavasti normaalin dialogin keinoin. Sen jälkeen elokuva muuttuu vähän turhan paljon kertojavetoiseksi hyppelyksi, jossa mennään välillä kymmenen vuotta eteenpäin, ja sen jälkeen aletaan kertoa takaumina välissä tapahtuneita asioita. Leffan alku on niin huomattavasti parempi kuin tyylinmuutoksen jälkeinen osio, että välillä se pistää jo harmittamaan, vaikka viimeisetkin 80 minuuttia ovat pätevää tavaraa, joskin melkein kaksi tuntia on ehkä hieman liian pitkä kesto tälle elokuvalle. Tyylinmuutoksen jälkeen tulevat musiikkinumerot ovat kuitenkin kivasti toteutettuja ja mukavan värikkäitä.
Nosoki's rating:
People who added this item 1812 Average listal rating (1150 ratings) 5.3 IMDB Rating 5.8
28.12.

Tämän katsominen oli kyllä todella masentava kokemus, koska tätä on huumori. Tyhmät keharit saavat vetää ihmisiä turpaan, koska heillä on suuri sydän ja raha on perseestä. Mr. Deeds on Sandleria sieltä vammaisimmasta päästä, ja tarkemmin ajateltuna minun pitää katsoa se alkuperäinenkin uudestaan, sillä sen asetelma on kuitenkin pelottavan samanlainen.
Nosoki's rating:
People who added this item 1115 Average listal rating (750 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.2
25.12.

Stathamilla on edelleen kiitettävä tuli perseen alla, mutta moraalisesti arvelluttava piristeiden käyttö puuttuu, joten elokuva ei ole niin hävytön kuin edeltäjänsä, vaikka kovaa yrittääkin.
Nosoki's rating:
People who added this item 46 Average listal rating (25 ratings) 5.8 IMDB Rating 4.9
18.12.

Gary Busey naurattaa tässä erittäin munakkaassa kasaritoiminnassa, jossa rymistellään ja räjäytellään kiitettävästi. Henry Silva on PAHA. Tagawan bongaaminen flashbackissa esiintyvänä rivipahiksena oli hengellinen kokemus. Huh huh kun mies on happamana.
Nosoki's rating:
People who added this item 46 Average listal rating (31 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.1
18.12.

Alkuun limaisuudessaan naurattava eurocrime muuttuu hyvinkin vakavaksi pidemmälle edetessään. Pikkunilkki joutuu syntipukiksi isompien rikollispomojen välienselvittelyssä eikä ruumiilta säästytä. Nilkki menettää huonon tuurinsa vuoksi kaikki hänestä välittäneet ihmiset, ja aluksi todella vittumaisen niljakkaan hahmon puolesta alkaa tuntea hyvinkin nopeasti sympatiaa.
Nosoki's rating:
18.12.

Kohtuuviihdyttävän hidastempoinen Spencerin kyttähassuttelu, josta löytyy paljon todella loukkaavaa enkkudubbia ja ihastuttavan 70-lukulaista orientaaliseksotiikkaa. Kultakäsi on sivuhahmona aivan hulvaton, ja muutenkin elokuva onnistuu naurattamaan. Pieni ylipituus vaivaa joka tapauksessa.
Nosoki's rating:
People who added this item 449 Average listal rating (272 ratings) 7.4 IMDB Rating 7
Tenebre (1982)
18.12.

Juuri kun sanoin, ettei Argento olisi minun juttuni, iskee hänen elokuvansa todella kovaa. Tenebre aloittaa hyvin olemalla koomisen pöhkö, jolloin Argenton visuaalinen tyylittely toimii hyvänä lisämausteena eikä niin, että visuaalisuus menee pilalle hieman tahattomankin komiikan vuoksi. Englanninkielinen dubbaus on niin järkyttävän perseestä, ettei sille voi olla nauramatta, ja soundtrackilla paikoitellen soiva italodisco tekee kauhukohtauksista välillä hulvattomia ja välillä taas yllättävänkin tunnelmallisia. Soundtrackista pitää antaa muutenkin erikoismaininta, ja etenkin tunnari on yksi parhaita Goblinin biisejä.

Tämä päätti 16 elokuvaa kattaneen Viaplay-projektini, jossa annoin etukäteen valitsemilleni elokuville satunnaiset numeroarvot, ja aina ennen katselun aloittamista pyysin muita sanomaan jonkun numeron. Idea oli ihan hauska tapa välttää tuskallinen elokuvan valitsemisprosessi. Viaplay taas oli palveluna - KUTEN VARMAAN HUOMASITTEKIN - aivan perseestä, ja minun osaltani sen käyttäminen saa nyt luvan olla tässä.
Nosoki's rating:
People who added this item 920 Average listal rating (641 ratings) 5.5 IMDB Rating 6.1
Eraser (1996)
17.12.

Essential rewatchilla Eraser osoittautui paljon muistikuvia paremmaksi elokuvaksi. Se on ilahduttavan typerää toimintakakkaa, jossa on myös niitä hiljaisia hetkiä, mutta toiminnan överiys ja CGI:n hävytön rumuus nostavat väkisinkin hymyn suupielille. Innostuin myös siitä, että rivipahisten rooleissa nähdään muun muassa Nick Chinlund ja Patrick Kilpatrick.
Nosoki's rating:
People who added this item 5062 Average listal rating (3432 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.5
17.12.

Essential rewatchia jälleen, koska neljä tähteä on liikaa pisteitä tälle, vaikka se hyvä elokuva onkin. Taikurien keppostelu ei jaksa toisella katsomisella enää viihdyttää siihen malliin kuin ennen, mutta ei tästä nyt mitään suurempaa valittamistakaan keksi.
Nosoki's rating:
People who added this item 1196 Average listal rating (731 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.6
17.12.

Almodóvarin uusin elokuva on oikeastaan melkoisen iljettävä tapaus. Se alkaa väkivaltaisilla taipumuksilla ja identiteettiongelmilla ja syvenee todella mielipuoliseen identiteetin pakkovaihtamiseen. Antonio Banderasia on ilo nähdä taas hyvässä roolissa oikeassa elokuvassa, ja Elena Anaya on myös todella hyvä ongelmaiseksi pakotettuna naisena. Banderasin hullu tohtori -moodi on hyvin creepyä katsottavaa. Viaplay yritti pilata tämänkin parhaansa mukaan.
Nosoki's rating:
17.12.

Kun on katsonut kaikki 26 Shintarō Katsun tähdittämää Zatoichi-elokuvaa, ei Kitanon uudelleenlämmittelyyn pysty enää suhtautumaan mitenkään. Kitanon version perusasetelma on sama, ja hahmolla on tasan ne samat maneerit, joihin ehti kyllästyä miljoona kertaa Katsun elokuvasarjan aikana. Jossain puolivälin paikkeilla elokuva on parhaimmillaan, kun se syventää hahmojaan. Kuitenkin toimintakohtauksissa käytetty tökerö CGI pilaa sitten jokaisen taistelun aivan täysin. Olisin luultavasti pitänyt tästä enemmän, jos en olisi viime vuonna katsonut koko elokuvasarjaa, mutta nyt Zatoichi-antipatiani estivät minua pitämästä tästä millään tasolla. Viaplaykin pätki vähemmän yllättäen aivan helvetisti tämän aikana, ja tilttasipa pleikkari vielä lopputekstien pamahtaessa ruutuun. Onneksi nyt minulla on enää neljä leffaa jäljellä pienimuotoisesta projektistani tuolta.
Nosoki's rating:
People who added this item 1523 Average listal rating (987 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.7
Rushmore (1998)
17.12.

Wes Andersonin varhaisemmassa työssä on hänen nykyisiin elokuviinsa verrattuna todella paljon sellaista tavallista hassuhuumoria, joka ei ole ohjaajan tavaramerkki vaivaannuttavista tilanteista tragikomiikan repimisen sijaan. Vaivaannuttavaakin osiota onneksi löytyy, sillä se on aina ollut se, mitä Anderson tekee parhaiten. Päähenkilön todella vammaiseksi äityvä ja muille haitallinen itsetutkiskelu aiheuttaa jo aivan hävytöntä myötähäpeää siksikin, että löysin tuosta toimintamallista myös paljon itseäni, mikä teki tämän seuraamisesta jo niin kiusallista, etten voinut kuin nauraa itselleni. Tämmöisen henkilökohtaisen asian löytämisen vuoksi elokuvalla olisi helposti mahdollisuuksia olla mestariteos, mutta liiallinen hassuttelu vie elokuvasta sen suurimman terän. Esimerkiksi Schwartzmanin ja Murrayn välinen pikkukeppostelu ei napannut yhtään mukaansa. Lopun koulunäytelmä on kyllä erittäin kekseliäästi toteutettu ja sen vuoksi hienoa seurattavaa.

Owen Wilson on ollut mukana kynäilemässä tätä, ja alan pikkuhiljaa tulla siihen tulokseen, että mies on oikeasti nero, joka tekee tiedostaen paljon paskaa voidakseen tehdä mitä haluaa Andersonin kanssa.

Viaplay pyöritti leffan ensimmäiset 75 minuuttia kunnolla, ja luulinkin tämän olevan ensimmäinen kivuton Viaplay-kokemukseni. Kuitenkin 15 minuuttia ennen loppua leffa päätti aloittaa sietämättömän pätkimisen, joka lopulta johti sovelluksen kaatumiseen.
Nosoki's rating:
People who added this item 509 Average listal rating (330 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.7
Wasabi (2001)
17.12.

Jälleen kerran essential rewatcheja, koska olen nähnyt tämän joskus hyvin kauan sitten eikä minulla ollut tälle pisteitä.

Luc Bessonin jämäpaskakäsikirjoituksessa Jean Renon esittämä kovaotteinen poliisi saa vahingossa 19-vuotiaan japanilaistyttären ja 200 miljoonaa dollaria. Sitten hänen pitää vetää pahoja yakuzoja salaa turpaan kun tytär shoppailee. Isän ja tyttären välille syntyy skismaa, koska he ovat aivan eri maailmoista. Tekopirteä kohtaa jäyhän ja jämerän eikä tämä sitten toimi elokuvan asetelmana yhtään. Toimintakomediaksi Wasabilla on kaksi suurta ongelmaa: se ei ole hauska, ja sen toimintakohtaukset ovat yliampuvia ja sen takia aivan helvetin rumia. Soundtrackilla kuullaan mukacoolia 2000-luvun alun vammateknoa. Muutenkin elokuvan yritys olla jotain ranskalaista Guy Ritchietä epäonnistuu surkeasti, ja käteen jää todella vastenmielinen elokuva. Tämän aikana heitetyt Godard-läpät paransivat hieman katselukokemusta.

Katsoin muuten tämänkin Viaplaystä, ja pleikkari tilttasi kokonaan kerran tämän aikana.
Nosoki's rating:
People who added this item 223 Average listal rating (138 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.7
16.12.

The Cat o' Nine Tails on Argentolta jälleen kerran ihan pätevä mysteeri, jossa on kivaa tunnelmanluontia ja visuaalisuutta ja ohjaajan tavaramerkit jne. Siltikään en saa näistä perusviihdyttävää kertakatselua enempää irti. Eipä taida ohjaaja olla minun juttuni. Koen silti tarpeelliseksi katsoa kaikki miehen isot teokset noin sivistyksen kannalta, joten en jätä hommaa nyt tähän.

Viaplay on kyllä palveluna niin uskomattoman surkeasti toteutettu, että en tajua, miten he edes kehtaavat tarjota elokuvia näin huonosti pyörivinä. Nettiyhteys on tarkistettu monta kertaa, ja siinä ei ole mitään ongelmia, mutta silti Viaplaystä katsoessa leffat pätkivät noin 10 minuutin välein niin, ettei niitä pysty katsomaan. Kuvanlaatu oli tämän aikana aivan tajuttoman surkea. En puhu nyt mistään muutaman pikselin näkymisestä, vaan siitä, ettei lähikuvissa ihmisten kasvoista erota keitä he ovat. Phenomenaa katsoessa subit hävisivät ilman mitään syytä kerran, ja kerran PS3-sovellus heitti minut kesken elokuvan palvelun alkuvalikkoon. 21 grammaa -elokuvan aikana PS3 kaatui kolme kertaa niin, että minun oli pakko repiä johto irti seinästä, koska laite ei mennyt pois päältä edes virtanapista. Yhtäkään elokuvaa en ole pystynyt katsomaan ilman ongelmia, ja tämä oli nyt yhdeksäs palvelusta katsomani leffa. Suosittelen välttämään palvelua.
Nosoki's rating:
People who added this item 476 Average listal rating (296 ratings) 7 IMDB Rating 6.8
Phenomena (1985)
16.12.

Visuaalisesti komean murhamysteerin ensimmäiset puolitoista tuntia ovat tiivistunnelmaista ja hyvinkin miellyttävää seurattavaa. Tämän jälkeen loppuratkaisua pitkitetään turhan paljon, vaikka itse lopetus naurattikin minua ihan helvetisti. Lasken lopetuksen randomiuden kuitenkin tässä tapauksessa miinukseksi, koska elokuva oli siihen asti suurimmaksi osaksi sellainen, että sen voi helposti ottaa vakavissaan. Soundtrack on sentään loistava, ja elokuvasta jää lopulta hyvin positiiviset fiilikset. Näyttelijöiden armoton surkeus ei pääse haittaamaan juuri visuaalisen annin vuoksi.
Nosoki's rating:
16.12.


Tämä nauratti.

Muuten elokuva onkin sitten todella pessimistinen tapaus, jossa kaikki ovat joko pahoja, tai sitten heillä menee huonosti. Elokuvassa etsittävän jo kuolleen Alfredo Garcian päällä on enemmän arvoa kuin yhdelläkään elokuvassa esiintyvällä ihmisellä eikä keneltäkään löydy pienintäkään myötätunnon hiventä muita ihmisiä kohtaan lukuun ottamatta Warren Oatesin hahmoa ja hänen naistaan. Pyrkimykset parempaan tarkoittavat epäonnistumisia ja muiden ihmisten hengen viemistä. Hidastuskuvat naisiin kohdistuvasta väkivallasta ovat todella pysäyttäviä.
Nosoki's rating:
People who added this item 576 Average listal rating (289 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.5
16.12.

Onnistun näköjään katsomaan Ang Leeltä vain ne hyvät elokuvat (ja Hulkin), sillä en vieläkään keksi miehestä mitään erityistä valittamista, vaikka hänen haukkumisensa pitäisi olla nyt in, ja minä vain seuraan uusimpia trendejä.

Lust, Caution on erinomainen kertomus nuoresta teatteriporukasta, joka päättää ruveta murhaamaan japanilaisia mielisteleviä isoherroja toisen maailmansodan aikaisessa Shanghaissa. "Oikean" Tony Leungin esittämä pamppu valitaan suurimmaksi kohteeksi, mutta murhajuoneen tulee mutkia, kun yksi seurueen jäsenistä kehittää syötin asemassa toimiessaan rajun seksisuhteen mieheen. Tämän myötä lopulta pari kehittää myös tunteita toisiinsa. Asetelmasta saadaan revittyä hyvin paljon irti eikä 150-minuuttinen kesto onnistu vaivaamaan. Visuaalisesti elokuva on hieno lukuun ottamatta paria rumaa CGI-kaupunkikuvaa. Pääosakaksikko on todella hyvä.

Silti mietin elokuvan aikana, että miespääosan esittäjäksi sopisi seksikohtauksissa Cary-Hiroyuki Tagawa sitruunahanuriyrmynsä kanssa.
Nosoki's rating:
People who added this item 2569 Average listal rating (1527 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
15.12.

Iñárritun suurin ongelma tuntuu olevan se, että hänen on aina kerrottava erillisiä tarinoita, jotka hän nivoo yhteen jonkin aasinsillan kautta. Tämä on myös Hollywoodin vakavan palkintoelokuvan kaavaankangistunut ongelma, ja mitä enemmän näitä näkee, sitä vähemmän siitä jaksaa innostua. Tämä on todella harmi, sillä 21 grammaa sisältää aivan loistavia näyttelijänsuorituksia oikeastaan jokaiselta sen keskiössä olevalta ihmiseltä. Ihmisen identiteettiongelmat uuden sydämen saamisen jälkeen jaksavat kiinnostaa elokuvan kantavana ideana, ja elokuvan katsookin hyvin mielellään, vaikka takaraivossa onkin se ajatus, että Iñárritu voisi välillä koittaa jotain muuta.
Nosoki's rating:
People who added this item 1374 Average listal rating (866 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.3
15.12.

Hipit brömistelee prätkillä ja polttelee pilveä. Dennis Hopperin viiksiin kiteytyy koko universumi. Jack Nicholson sekoilee.
Nosoki's rating:
15.12.

Hyvinkin tunnelmallisena alkava murhamysteeri menettää teränsä loppua kohden, koska asioita aletaan vääntää liikaa rautalangasta. Lopun psykologidiipadaapa on kyllä sen verran antikliimaksi, että minun tekisi mieleni laskea pisteitä vielä puolikkaalla. Kuitenkin alkupuolen tunnelmanluonti on sen verran toimivaa, että elokuvan parissa viihtyy ihan mukavasti.

Viaplay halusi tehdä tämänkin katsomisesta lähes mahdotonta, sillä elokuva pätki välillä ihan liikaa, ja tekstityksetkin hävisivät ilman mitään syytä paikoitellen.
Nosoki's rating:
People who added this item 1424 Average listal rating (845 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.8
14.12.

Kaikki äidistäni on ohjaajansa näköinen työ, joka vähän niin kuin palautti viime aikoina hieman kadoksissa olleen rakkauteni elokuviin.
Nosoki's rating:
People who added this item 1771 Average listal rating (1201 ratings) 4.3 IMDB Rating 4.8
Anaconda (1997)
14.12.

Anaconda on todella typerää kakkaa, ja juuri sen takia se ei pahemmin pääse ärsyttämään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että elokuvaa katsoessa olisi millään tavalla hauskaa, pääasiassa kaikki on vain todella tylsää. Itse käärme on sentään tehty ihan mukavasti silloin, kun sitä ei ole tehty CGI:llä. CGI-anakonda taas on aivan järkyttävän ruman näköinen.

Tuli tämän myötä otettua testiin Viaplay, kun siihen sai nyt ilmaisen kuukauden. Minulle on jo nyt selvää, että en tule ikinä palvelusta maksamaan, sillä PS3-sovellus on todella kämäinen (esimerkiksi tekstitykset häviävät leffan paussittaessa) ja vaatii vieläpä PSN:n Plus-tilin, josta en myöskään kyllä ole valmis maksamaan. Käyttöönoton myötä sai kuukauden sitäkin ilmaiseksi, joten miksipä ei. Nyt voin pelailla jotain ilmaispelejä jouluna.
Nosoki's rating:
9.12.

John Fordin elokuvaksi poikkeuksellisen vähän paskaa huumoria ja shicketyshacketyä sisältävä tapaus on muuten niin perinteinen westerni, että se ei pahemmin jaksanut napata mukaansa. Lisäksi Costnerin Wyatt Earpin vähän aikaa sitten katsoneena haikailin vain sen pallinaama-apurijoukon perään. Tässä kun ei mitään Michael Madseneita ja Linden Ashbyjä nähdä.
Nosoki's rating:
People who added this item 3 Average listal rating (1 ratings) 7 IMDB Rating 7.3
7.12.

Pitkästä aikaa huutonaurumestari Clarence Fok Yiu-leungin random-työhön tarttuminen pelotti alkuunsa, koska leffan pääosassa on Listal-kuvan perusteella joku sekatukka-pallinaama, ja elokuva on tehty Hong Kongin kultakauden jälkeen. Huoleni osoittautui kuitenkin täysin turhaksi, sillä nautin Thunder Copista hyvinkin paljon.

Elokuvan alkuun nähdään paljon aivan helvetin hienoa toimintaa, jossa esimerkiksi hypätään hidastetusti kerrostalon ylimmän kerroksen ikkunan läpi useasta eri kuvakulmasta, jonka jälkeen koko talo räjähtää. Hieman ennen leffan puoliväliä sitten päähenkilö päätyy suojelemaan poliisijuonen epäillyn tyttöystävää, ja tästä syntyy loppuleffan ajan todella typerää kommellushuumoria, kun pääepäilty yrittää päästä päähenkilön siskon kautta mukaan meininkeihin. Vammailu ei ole ihan honkkarisekoilun parhaalla tasolla, mutta se on silti tarpeeksi typerää viihdyttääkseen loppuun asti.

Lopussa sitten tulee noin neljä minuuttia kestävä lopputaistelu, joka on niin turboahdettu täyteen kaikkea mahdollista (pääpahis jahtaa päähenkilöä mopolla keulien koko matkan kunnes mopo räjähtää!), että elokuvan loputtua ei voi kuin ihmetellä, miten kaikki on saatu tiivistettyä noin lyhyeen aikaan.

Thunder Cop oli siis omiin odotuksiini nähden todella suuri yllättäjä, ja haluaisin pitää tästä jopa nykyistä arvosanaani enemmän. Harmittavasti vain VCD-julkaisussa ei oltu vaivauduttu tekstittämään hyvin suurta osaa dialogista, mikä häiritsi elokuvan seuraamista välillä todella paljon. Tämän takia jotkin typeryydet saattoivat vaikuttaa surrealistisen randomeilta vain siksi, että en puhu kieltä. Arvosana on siis varovaisesti ehkä hieman alakanttiin. Suosittelen kuitenkin sille yleisölle, joka honkkaria nyt muutenkin tapittaa.
Nosoki's rating:
People who added this item 198 Average listal rating (125 ratings) 7.6 IMDB Rating 8
6.12.

0-1 – 08:07 – Peltonen (Niinimaa)
0-2 – 37:39 – Peltonen (Lehtinen)
0-3 – 39:56 – Peltonen (Strömberg, Koivu)
0-4 – 42:52 – Jutila (Koivu, Peltonen)
1-4 – 43:58 – Bergqvist (Stillman, Sjödin) – BUUUUUU!!!1-0 – 27:40 – Pääjärvi – BUUUUUU!!!
1-1 – 39:53 – Immonen (Pesonen, Koivu) yv.
1-2 – 42:35 – Nokelainen (Pihlström)
1-3 – 43:21 – Kapanen (Aaltonen, Komarov)
1-4 – 56:41 – Pesonen (Granlund)
1-5 – 57:16 – Pyörälä (Koivu, Salmela)
1-6 – 59:05 – Pihlström (Lajunen)Kieltäytyjän kohtalo on kuolema.
Nosoki's rating:
4.12.

Viides osa päättää alkuperäisen Yakuza Papers -sarjan juuri siihen tyyliin, mitä japanilaiselta sarjafilmiltä voisi odottaa. Kerrontatapa on samanlainen kuin edellisissä neljässä, ja muutenkin taas katsotaan kun yakuza-klaanit kinaavat keskenään. Kertojaa käytetään aivan jatkuvasti, ja tämä pistää ärsyttämään hyvinkin paljon. Aiempien osien päähenkilöä esittänyt Bunta Sugawara on ruudussa harmittavan vähän, koska hänen karismansa on pitänyt pari aikaisempaa osaa hyvissä pisteissä. Nyt ei käy niin.

Onneksi näiden jälkeen ovat luvassa vielä Yakuza Papers -spinoffit...
Nosoki's rating:
People who added this item 16 Average listal rating (12 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.6
4.12.

Natseilla on todella salainen salajuoni, jossa he tulevat salaa Kanadaan tekemään jotain, mikä ei enää jaksanut kiinnostaa minua. Flynnin esittämä saksalaista syntyperää oleva kanadalaispoliisi joutuu vahingossa mukaan meininkeihin, ja lopulta käteen jää hyvin keskinkertainen korkkari.
Nosoki's rating:
People who added this item 593 Average listal rating (362 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.5
1.12.

Yritin vain humaltua mahdollisimman nopeasti tämän aikana, koska elokuva oli ihan ala-arvoisen paska.
Nosoki's rating:
People who added this item 1585 Average listal rating (1091 ratings) 5.3 IMDB Rating 5.8
Mortal Kombat (1995)
29.11.

Internetin pojat laittoivat minulle linkin Youtube-videoon, jossa venäläismies vetää helikopteria ja laulaa Mortal Kombatin pyöriessä taustalla. Mielsin tämän jonkin korkeamman voiman antamaksi merkiksi, joten etsin vanhan VHS:n hyllystä, sillä eihän lapsuudensuosikkia voi katsoa kuin cropattuna ja aivan hirvittävällä kuvanlaadulla.

Elokuvan ensemble cast (Cary-Hiroyuki Tagawa, Christopher Lambert, Linden Ashby, Trevor Goddard) innostuttaa aluksi aivan täysillä. Harmittavasti Lambertia ja Goddardia nähdään aivan liian vähän elokuvan aikana. Linden Ashby sentään hyppii jatkuvasti ruudulla, ja Tagawa näyttää jatkuvasti siltä, että joku on pieraissut ennen hänen kohtauksensa kuvaamista.

Elokuvan soundtrack on korniudessaan aivan loistava ja tuo hyvin paljon muistoja mieleen ajalta, jolloin se oli oikeasti 7-vuotiaan silmissä maailman siistein asia. Alun bostailun jälkeen leffassa tulee sen paras anti, eli itse varsinainen turnaus, jonka oleelliset matsit saadaan käytyä lävitse noin 15 minuuttia kestävässä tauottomassa tykityksessä, jossa ei ole yhtään turhaa sekuntia. Sitten homma lässähtää Goroon päästäessä, koska mukaan tulee niin paljon tylsää, ettei elokuva jaksa enää innostaa siihen malliin kuin sitä ennen. Lopputaistelussa on ihan hyvää yritystä kaikessa sen typeryydessä, mutta sitäkin katsoessa miettii vain, että Mortal Kombat käytti kaikki paukkunsa aikoja sitten.

Siltikin Mortal Kombat taitaa olla kaikkien aikojen paras pelielokuva, ja ainoa edes jotenkin lähelle pääsevä tapaus on Street Fighter, jonka hienoutta ihmiset eivät suostu ymmärtämään.
Nosoki's rating:
People who added this item 996 Average listal rating (671 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.6
The Recruit (2003)
26.11.

Essential rewatchit jatkuvat, koska tiesin edellisen kolmen tähden arvosanani olevan aivan liikaa tälle, sillä sietokykyni ihan ok:sti tehtyä peruspaskaa kohtaan on muuttunut about nollaan vuosien kuluessa.

Al Pacino kouluttaa Farrellin Colinista kovaotteisen agentin, ja sitten mietitään, että kenelles tässä tehdäänkään tehtävää, koska twistit ja uueeeaaa. Koko leffan ainoat suuret ongelmat ovat tosiaan sen puuduttava tylsyys ja se, ettei näin tusinatavaraelokuville ole oikeastaan mitään syytä olla edes olemassa.

Puolikkaan arvosanaan tuo lisää katselukokemukseni, sillä Youtuben tekstitykset vaikuttivat apinoiden litteroimilta. Tässä parhaita paloja:

- Professor in the CIA - Processor shit
- Maybe buy you a beer? - Made at the body of bear
- No more agents pass - Normal ants pants
- I could have saved her - A cuddle shaver
- Open the door! - Gore Vidal
- This is a sanctioned mission - Suspension mansion is received
- We are on an agency sanctioned mission - Believes in OJ Simpson's messages
- James? - Sex change


Joissain kohdissa oikeasti sanotut repliikit saattoivat olla vähän eri kuin kirjoitin, koska etenkin loppua kohden tekstit alkoivat olla tasoa viestejä avaruudesta enkä enää saanut nauramiseltani henkeä.
Nosoki's rating:
People who added this item 2134 Average listal rating (1338 ratings) 6.7 IMDB Rating 7.2
25.11.

Katsoin tämän uudestaan koska Nolanin haukkuminen on muotia ja voin näin osoittaa ylimielisyyteni toteamalla että prrrrrt.

Oikeastaan leffa olikin paljon näppärämmin kuvattu kuin muistin, ja tunnelmaa luodaan juuri oikealla tavalla hitaasti jumittaen. Alkuperäistä en ole nähnyt, joten siihen en osaa verrata vieläkään. Pacino ja Robin Williams suoriutuvat rooleistaan kelvollisesti.
Nosoki's rating:
People who added this item 170 Average listal rating (110 ratings) 7.4 IMDB Rating 8.1
21.11.

Sam Dunn on oikeastaan aivan täysi idiootti eikä hänen metallihehkutustaan jaksa seurata, sillä mies on aivan innoissaan kaikesta metalliin liittyvästä. Häntä katsoessaan alkaa jo hävettää oma kiinnostus heavy metal -musiikkiin. Dokumentin kannalta mennään sieltä missä aita on matalin, ja jos vielä kerran joudun kuulemaan miehen sanovan metallin olevan outsider-hommaa niin tapan jonkun. Dee Sniderin haastattelu on oikeastaan ainoa, jota voi sanoa mielenkiintoiseksi, ja esimerkkibiiseiksi on valittu joka bändiltä ne radiohitit. Leffan suurimmaksi ansioksi taitaa jäädä se, että siinä ei haastatella kertaakaan Slashia tai Lars Ulrichia. Onneksi Dunn sitten myöhemmin pääsi haastattelemaan näitäkin, koska eihän ole mitään geneerisempää vaihtoehtoa. Arkistomateriaali on tässä vain venytetty laajakuvaksi ilman mitään sen kummempia, koska eihän mies nyt elokuvanteosta tajua yhtään mitään, kivempi vaan hehkuttaa jotain Slipknotia ja Lamb of Godia.

Poser...
Nosoki's rating:
People who added this item 146 Average listal rating (86 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.5
13.11.

Menevää, tylyä ja jekuttavaa kissa ja hiiri -leikkiä, jossa pikkurikolliset ryöstävät vahingossa liikaa rahaa mafialta, ja heidän peräänsä lähtee aivan mielettömän paha punaniska.
Nosoki's rating:
13.11.

Miljoonaan kertaan penskana nähty elokuva oli huomattavasti vähemmän ärsyttävä kuin oletin. Osa huumorista jopa toimii, ja elokuvalla olisi mahdollisuus olla oikein hauska, jos siinä olisi Mike Myersin sijaan joku hauska koomikko.
Nosoki's rating:
People who added this item 221 Average listal rating (142 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.7
12.11.

Jämä-Langissa on kiitettävästi aivan jäätävää munailua, joka aiheuttaa tirskahtelua. Sitten Keyser Söze tulee ja pilaa kaiken.
Nosoki's rating:
10.11.

Warren Williamin tähdittämän kuusiosaisen Perry Mason -elokuvasarjan käsittääkseni kolmannessa osassa Errol Flynnillä on minirooli todella kuivassa murhamysteerissä kuolevana miehenä, joka on ruudussa noin puoli minuuttia. Elokuvasarjan muut osat kiinnostavat minua yhtä paljon kuin tähän keskittyminenkin, ja suurin osa leffan kestosta meni aivan älyttömän vammaiselle, mauttomalle ja loukkaavalle Youtube-huumorille naureskellessa samalla kun tämä pyöri taustalla.
Nosoki's rating:
10.11.

Errol Flynnistä kertova dokumentti saa alkuun päälle todella kovan himon katsoa miehen isoimmat hitit uudestaan. Olivia de Havilland selittää vanhoilla päivillään hänen ja Flynnin välillä olleesta ammattilaissuhteesta, ja se on erittäin mielenkiintoista kuultavaa. Sitten leffa keskittyy näyttämään esimerkiksi Burt Reynoldsia sanomassa, että Flynn oli loistava näyttelijä. Myös Flynnin tylsimpien elokuvien käsittely on vain tylsää. Dokkarin mielenkiintoisinta antia ovat sen loppupuolella näytetyt selviytyneet pätkät ja Jack Cardiffin kuvaamat kotivideot Wilhelm Tellistä, joka ei valitettavasti koskaan valmistunut.

Pitää varmaan joku päivä riipasta aivan hävytön känni, että voin sitten krapulassa katsoa vähän poikain seikkailua.
Nosoki's rating:
People who added this item 36 Average listal rating (16 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.8
9.11.

Hi, I'm professor Sugimoto from the Japan. I look for Einstein brain. Please show me Einstein brain.

Aivotoiminnasta mitään tietämätön professori matkustaa USA:han etsimään Einsteinin aivoja, koska hän on koko elämänsä halunnut nähdä ne. Dokumentti koostuu siitä, että mies kävelee ympäriinsä kyselemässä erinäisiltä ihmisiltä todella kämäisellä englannilla kiinnostaako ketään Einsteinin aivot, ja missä ne ovat. Ihmisten reaktiot mieheen ovat hyvin hämmentävää kamaa, koska kukaan ei kehtaa kysyä professorilta, että jätkä hei, anteeks mitä.
Nosoki's rating:
People who added this item 13 Average listal rating (8 ratings) 4.6 IMDB Rating 5.6
Day of Wrath (2006)
9.11.

Christopher Lambert selvittää ihan vitun salaista salaliittoa ja yrittää samalla vongata tuheroa pihtarivaimoltaan tuloksetta. Sitten Lambert kompastuu portaissa vaimonsa päälle, ja vaimo kuolee. Tämä ei tunnu haittaavan Lambertia mitenkään hirveästi.
Nosoki's rating:
People who added this item 359 Average listal rating (239 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.8
5.11.

Michael Caine ja Sean Connery seikkailevat aivan vitusti kunnon veijarimeininki päällä jatkuvasti poikamaisesti virnuillen. Minulla oli krapula ja kylmää pizzaa, ja tämä elokuva oli juuri sitä, mitä olotilani vaati. Leffa myös näyttää helvetin komealta, ja on siinä sitten jotain ulinaa siitäkin, miten valta korruptoi ja blaa blaa blaa.
Nosoki's rating:
People who added this item 4101 Average listal rating (2819 ratings) 7.4 IMDB Rating 8
Casino Royale (2006)
4.11.

Katsoin tämän uudestaan, koska halusin laskea sen pisteitä, sillä Daniel Craig on kaikkien aikojen surkein Bond. Kiveskidutus nauratti hieman. Parkour ja pokeri osoittavat, miten auttamattoman vanhentunut tämä on jo kuusi vuotta ilmestymisensä jälkeen, ja minä siis valitan elokuvan vanhentumisesta hyvin harvoin.
Nosoki's rating:
People who added this item 32 Average listal rating (18 ratings) 7 IMDB Rating 7.4
Urbanized (2011)
3.11.

Urbanized on aluksi oikein mielenkiintoinen kaupunkisuunnitteludokkari, joka on parhaimmillaan, kun se keskittyy esittelemään erilaisia ratkaisuja erityylisten kaupunkien ongelmiin esimerkiksi joukkoliikennettä järjestettäessä. Lopussa se vain keskittyy liian pitkäksi aikaa esittelemään ja epäsuorasti vastustamaan Stuttgartin "Stuttgart 21" -hanketta, jossa tuhottaisiin kaupungista yksi puisto uudistuneen rautatieverkoston rakentamiseksi. Tässä vaiheessa tekijät eivät enää selkeästi ole kiinnostuneita muusta elokuvastaan, vaan kaikki aikaisemmin käsitelty unohdetaan, jotta voidaan esitellä, miten pahat riistokapitalistit tuhoavat cityhippien puut omaa pahuuttaan. Tästä aiheesta olisi voinut tehdä vaikka oman dokumenttinsa, sillä nyt aiheen käsittely jää todella pinnaliseksi ja puolitiehen. Vahvan alun vuoksi kuitenkin sanoisin elokuvan jäävän plussalle.
Nosoki's rating:
People who added this item 1791 Average listal rating (1248 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.9
Crank (2006)
3.11.

Stathamilla on kiitettävä tuli perseen alla koko leffan ajan.
Nosoki's rating:
Load more items (484 more in this list)

The films I've watched in 2012. The comments are in Finnish, because most of the world population speak the language.

Sitten tähän jotain satunnaista tekstiä, että ihmiset luulevat minun kertovan jotain syvällistä listastani tässä ja vain suomeksi. Jotkut saattavat jopa vetää tekstin käännösohjelman läpi ja käännöksen epäonnistuessa ja tekstin vaihtaessa merkitystään jopa loukkaantua.

Added to
Related lists

Hamza's 500 Greatest Films of All Time!
161 item list by Happy Vader
67 votes 16 comments
My Anime List
8 item list by Peter
19 votes 1 comment
Bubs' episodemeter
75 item list by Bubs
18 votes 3 comments
My Blu-ray Collection (Updated Jan 28, 2013)
100 item list by shelle1even
2 votes 3 comments
Watched in 2013
146 item list by Lia
16 votes 2 comments
October 2012 Horrorfest
34 item list by the giraffe
32 votes 17 comments
The Evolution of Tom Holland
24 item list by jordanwiles94
2 votes
Movie Diary 2012-02 [February]
13 item list by INEEDYUO
13 votes 3 comments
My Top 100 Favorite Films of 2010s
137 item list by mirinbuddy
29 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Nosoki