Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Nosoki on 2 Jan 2016 08:13
4588 Views 1 Comments
58
vote

Watched in 2016

Sort by: Showing 1-50 of 247
Decade: Rating: List Type:
Add items to section

Joulukuu

31.12.

Jos ensimmäinen osa oli todella positiivinen yllätys, joka sai minut odottamaan kakkos-Hobitilta jotain, oli kakkososa sitten todellinen pettymys. Jatko-osassa Legolas skeittaa örkeillä, Legolas skeittaa maankappaleilla ja Legolas skeittaa kääpiöillä. Taisteluista on yritetty tehdä aivan älyttömän siistejä, mutta lopputulos on aivan hirvittävää katsottavaa. Tarina onneksi kiinnostaa edes jonkin verran, joten toinen osa ei mene ihan yhteen tähteen asti.

Toinen osa oli tasoltaan oikeastaan sitä, mitä odotinkin koko saagalta ennen ensimmäisen osan näkemistä.
Nosoki's rating:
People who added this item 2914 Average listal rating (1804 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.8
31.12.

Nollaodotuksin katsotussa ensimmäisessä Hobitissa on yllättävän paljon samanlaista hyvää seikkailumenoa kuin Sormuksen ritareissa, jonka selkeä toisinto tämä onkin. CGI on persrumaa, mutta onneksi välillä leffassa tapahtuu jotain myös oikeissa lavasteissa. Tarina onnistuu nappaamaan mukaansa, ja leffa toimii samanaikaisesti sekä kelvollisena kirjafilmatisointina että hyvänä esiosana, joka avaa Sormusten herran tapahtumiin johtaneita juttuja, jotka on lisätty leffaan ihan vain lisäämisen ja venyttämisen ilosta. Hienomman näköisenä Hobitille olisi helppo antaa enemmänkin pisteitä, vaikka tuntuuhan se nyt tyhmältä, että Gandalf selvittää Sauronin juonen jo tässä vaiheessa, mutta sattuu vain unohtamaan kaiken kymmeniksi vuosiksi kunnes sitten lähtee tuli perseen alla velhoilemaan Sormusten herroissa.
Nosoki's rating:
People who added this item 9 Average listal rating (6 ratings) 5.7 IMDB Rating 7.2
Be My Wife (1921)
29.12.

Max Linder jekuttaa lihavaa kilpakosijaa ja riivinrautatätiä saadakseen höpöä morsmaikulta. Välillä huumori on auttamattoman vanhentunutta ja oikeasti loukkaavaa, välillä aivan täysin absurdia pelleilyä, joka naurattaa. Lopputulos on jotain siltä väliltä.
Nosoki's rating:
People who added this item 258 Average listal rating (122 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.7
28.12.

Kaksi vanhusta selviää ydinaseiskusta vain saadakseen tappavan säteilymyrkytyksen. Kaksikko keskustelee siihen malliin, että he uskoisivat sokeasti valtion tulevan pelastamaan heidät kehittyneellä tekniikallaan. Onko kyse vain itsepetoksesta, jotta tulevaisuus tuntuisi vähemmän kamalalta vai ihan vain uskosta siihen, että kehittynyt teknologia pelastaisi ihmisiä? Joka tapauksessa teknologian kehitys tarkoittaa karmivia säteilykuolemia ja sitä, että vanhanaikaisen sodankäynnin perään on turha haikailla.
Nosoki's rating:
People who added this item 659 Average listal rating (364 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.3
27.12.

Englanti on tunnettu herrasmiesten hyvästä käytöksestä.
Nosoki's rating:
People who added this item 20 Average listal rating (11 ratings) 8.3 IMDB Rating 7.5
26.12.

Nuorukainen piilottaa juutalaistytön ullakollensa vainojen aikaan. Vainoharhailu ja rakastuminen kulkevat käsi kädessä kohti onnetonta kohtaloa. Leffa näyttää upealta ja on riipaisevan todellinen.
Nosoki's rating:
People who added this item 12 Average listal rating (8 ratings) 6.8 IMDB Rating 0
23.12.

On jotenkin surullista katsoa, kun yksi genrensä mestariohjaajista tekee väsähtäneen kökköröpelön, jossa hän ei itse pysty enää suoriutumaan omista liikesarjoistaan, joten tilalla hyppii selkeästi erimittainen ja -painoinen tyyppi naama peitettynä. Kun pakettiin lisätään vaijereita ja äärimmäisen surkeaa huumoria, niin lopputulos on oikeastaan melko masentava.

Miten minä edes onnistun katsomaan lyhyen ajan sisään kaksi honkkaria, joiden huumori on vain raivostuttavan huonoa? Hongkongilainen huumorihan on yleisesti ottaen maailman parasta.
Nosoki's rating:
People who added this item 148 Average listal rating (98 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.4
Returner (2002)
23.12.

Minulla on joku typerä pakkomielle nähdä kaikki ennen elokuvaharrastukseni alkua katsomani elokuvat uudestaan, joten jossain vaiheessa Returnerin rewatch oli erittäin tarpeellinen. Japanilaisten yritys yhdistää aasialainen sekatukkacoolius Matrixin cooliuteen, Terminaattorien cooliuteen ja E.T.:n ...cooliuteen sisältää niin paljon vuosituhannen vaihteen coolia, että nolouskerroin pamahti melkoisen kovaa läpi katosta. Sen takia huomasin nauttivani Returnerista jossain määrin kalkkunana, vaikka suuri osa siitä on vain huonoa kuraa. Silti sanoisin elokuvan yllättäneen minut positiivisesti, koska lähtökohtaisesti kaiken tällaisen pitäisi olla silmissäni yksi tähti.
Nosoki's rating:
People who added this item 45 Average listal rating (38 ratings) 6.1 IMDB Rating 7.2
23.12.

Jos joku ihmettelee, miksi katson Sel-eight-nnen joka vuosi, niin voin vain sanoa tekeväni sen vastoin tahtoani.

Olemme työkavereiden kanssa miettineet, pitäisikö seuraavaksi siirtyä Kuningas Litmaseen.
Nosoki's rating:
People who added this item 158 Average listal rating (77 ratings) 8.2 IMDB Rating 8.2
19.12.

Hulvattomassa sotakomediassa kaksi taistelijaa joutuu katsomaan syvälle sisimpäänsä ja löytämään klovnin ja narrin. Maailma on pelkkää naurua.
Nosoki's rating:
People who added this item 22 Average listal rating (17 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.3
18.12.

Max Linderin komediassa peili menee rikki, ja siitä seuraa koikkelehtimista, kaatuilua ja perseilyä. 20-luvun kansankomedia ei ole ihan niin hauskaa kuin millaiseksi elokuvahistorioitsijat sitä tuppaavat hehkuttamaan, vaikka välillä leffassa aina tuleekin sen verran absurdeja juttuja, että niille hymähtää.
Nosoki's rating:
People who added this item 40 Average listal rating (23 ratings) 6.3 IMDB Rating 0
18.12.

Yli kaksi ja puoli tuntia kellottavassa seikkailuelokuvassa Peter O'Toole matkustaa kaukomaille ja näyttää siltä, että hän voi pahoin. Hän voi pahoin seikkaillessaan merillä, ja hän voi pahoin taistellessaan pahoja kapinallisjoukkioita vastaan. Hän voi myös pahoin lopussa, jossa hän taistelee ryöstäjiä vastaan. Pahoinvointi ei vie Lordi Jimiä eteenpäin. Leffa myös näyttää pitkäksi seikkailueepokseksi hyvin mitäänsanomattomalta. Vaikea tästä oli kiinnostua millään tasolla.
Nosoki's rating:
People who added this item 70 Average listal rating (24 ratings) 6.9 IMDB Rating 7
Beau Pere (1981)
17.12.

Bertrand Blierin provosoivassa komediassa uusi suosikkini Patrick Dewaere menettää vaimonsa ja sitten ei auta kuin vetäistä woodyallenit kasvattitytölle. Huumori on niin tympeän ei-alleviivattua, että voin kuvitella moraalisen närkästyksen nousevan helpostikin kymppiin tämän parissa - ja juuri siksi Beau-pére onkin niin hyvä elokuva.
Nosoki's rating:
People who added this item 32 Average listal rating (19 ratings) 7.4 IMDB Rating 6.8
17.12.

King Hu on minulle vähän sama asia kuin Chang Cheh - en vain ymmärrä miehen arvostusta, koska olen nähnyt häneltä pääasiassa puuduttavia hyppelyseikkailuja, joissa ei ole mitään mieleenpainuvaa. Swordsmanissa on joitain hyviä hetkiä, mutta taistelut ovat melkoisen kökköä lentelyä. Välillä niistäkin pystyy nauttimaan, ja on elokuvassa sumukoneen myötä tulevaa kunnon honkkarifiilistä, mutta ala-arvoisen huono huumori pilaa koko elokuvan.
Nosoki's rating:
15.12.

Ultimaattista seikkailua poikain oli kiva käydä katsomassa teatterissa. Flynn virnuilee, kalsarit pullottavat, ja meininki on vähän liiankin hilpeää. Sisäinen pikkupoika nousee esiin ja kaipaa krapulaa, mikä on kaiketi joidenkin mielestä väärin...
Nosoki's rating:
People who added this item 15 Average listal rating (5 ratings) 8.4 IMDB Rating 7.2
13.12.

Kaksi kaverusta kriiseilevät ikääntymisestä ja siitä, mitä onkaan jäänyt saavuttamatta. Toinen haaveilee muutoksesta tutun kautta ja alkaa kehittää tunteita kaverin vaimoon, jonka kanssa on tullut pitkään hyvin toimeen, ja toinen lähtee seikkailemaan, jos vaikka sitä kautta löytyisi jotain uutta ja mullistavaa. Nykyhetki on vihollinen. Tuntuu jotenkin typerältä sanoa tämä, mutta värillinen Shepitkon elokuva näyttää visuaalisesti paljon laimeammalta kuin ohjaajan mustavalkoelokuvat.
Nosoki's rating:
People who added this item 104 Average listal rating (62 ratings) 7.2 IMDB Rating 6.8
11.12.

Joskus yli 10 vuotta sitten näkemässäni Johnnie Ton toimintarymistelyssä on joitain ihan toimivia ammuskelukohtauksia, mutta elokuva on aivan liian ylpeä hidastuksistaan ja cooleista taisteluposeerauksistaan. Kahden palkkatappajan välinen kujanjuoksu yrittää apinoida kultakauden heroic bloodshedejä, mutta melodramaattisuus ja karisma puuttuvat, vaikka Andy Lausta normaalisti pidänkin todella paljon. Twistailut, jekutukset ja nokkeluudet eivät toimi sitten alkuunsakaan. Lopussa elokuva vetää täyspäiväisen pierumaratonin päälle etenemällä viimeiset 30 minuuttia Simon Yamin minäkertojalla, koska onhan hän ollut sitä ennen leffassa ainakin 10 minuuttia.
Nosoki's rating:
People who added this item 7 Average listal rating (4 ratings) 2.3 IMDB Rating 4.4
10.12.

Cannonin supereroottisessa Emile Zola -filmatisoinnissa kaikki ihastuvat aivan uskomattoman pökkelöön ja poissaolevaan naiseen, jonka habituksen käppäisyydessä on jotain kiehtovalla tavalla pielessä. Leffasta haluaisi kovasti pitää tämän vuoksi, mutta siinä ei tapahdu melkeinpä mitään, jolloin omituisen kiehtova alavire ei yksinään riitä.
Nosoki's rating:
People who added this item 49 Average listal rating (34 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.7
Wings (1966)
8.12.

Neuvostoliittolaisessa Top Gunissa ei pelata rantapalloa poikien kanssa. Lentämään olisi kiva päästä, mutta Val Kilmeriä ei näy wingmaniksi sitten missään.
Nosoki's rating:
People who added this item 201 Average listal rating (133 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.9
Seven Chances (1925)
8.12.

Buster Keaton saa jättiperinnön, mutta ainoana ehtona rahojen luovuttamiseksi on se, että Keaton hankkiutuu saman päivän aikana naimisiin. Sitten juostaan suuna päänä ja jahdataan kaikkea, jolla on hame, paitsi mustaa naista - onhan elokuvassa nyt oltava Good Ol' Racitisismia. Myös naiskuva on aivan uskomattoman tarkkanäköisen hulvaton. Oikeastaan tylsistyin elokuvan parissa liian usein, koska suurin osa huumorista perustuu vitseihin, ja Keatonin tavaramerkeiksi nousseita stuntteja on liian vähän. Paskat housussa koikkelehtiva tyyppi blackfacessa ei saa minua nauramaan kippurassa täyspitkän elokuvan ajan.
Nosoki's rating:
People who added this item 127 Average listal rating (84 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.5
Wadjda (2012)
6.12.

Puolalainen ohjaajamestari haluaa ajaa polkupyörällä, mutta se on vaikeaa, jos sattuu asumaan Saudi-Arabiassa, ja on kaiken lisäksi vielä tyttö. Isukki pelaa Dead Islandia hyvin kyseenalaisten kommenttien saattelemana ja haaveilee uudesta naikkosesta, koska vanha malli ei tuota poikia. Välillä esiintyvän huumorin kautta kulkeva elokuva ei ole koominen kuvaus naisen asemasta.
Nosoki's rating:
3.12.

Kiinalainen Christopher Lee aikoo valloittaa maailman tartuttamalla kidnappaamiensa naisten huuliin tappavaa myrkkyä. Hänellä on tukikohdassaan äärimmäisen paha käärmesarkofagi, jolla mehustellaan aina jonkun kaivatessa vähän tappamista. Poliisivoimat ihmettelevät näkönsä menettäviä suurmiehiä. Onneksi Scotland Yardin superetsivä Nayland Smith menettää näkönsä ja pistää sidekickinsä Carl Jansenin taistelemaan superkonnaa ja hänen englantilaiselta näyttäviä kiinalaisninjojaan vastaan, jotta maailma pelastuu.
Nosoki's rating:
People who added this item 169 Average listal rating (67 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.2
Going Places (1974)
3.12.

Gérard Depardieulla ja Patrick Dewaerella on niin sanottu hyvä meno päällä, kun miehet sikailevat ja spedeilevät siihen malliin, että henkinen ikä on siellä noin viiden vuoden tietämillä.
Nosoki's rating:
People who added this item 3 Average listal rating (2 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.5
Twenty Hours (1965)
3.12.

Unkarilaisleffassa toimittaja yrittää selvittää pikkukylässä sattuneeseen veritekoon johtaneita tapahtumia. Haastattelut avaavat tarinaa pikkaisen kerrallaan, jolloin ennalta tiedettyyn loppuratkaisuun tulee paljon kiinnostavia sävyjä ja lisätietoja.
Nosoki's rating:
Add items to section

Marraskuu

People who added this item 5 Average listal rating (3 ratings) 8 IMDB Rating 7.3
Heat (1963)
30.11.

Kun kamera laitetaan mielenkiintoisesti vinksalleen ja ihmiset kuvataan siluetteina tai varjoja korostaen, saavat tavalliseltakin tuntuvat kohtaukset aikaan melkoista intensiteettiä. Helle on yllättävän jännittävä elokuva kun ottaa huomioon, mitä siinä oikeastaan tapahtuu (ei kovinkaan paljoa).
Nosoki's rating:
People who added this item 33 Average listal rating (15 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.2
L'inhumaine (1924)
29.11.

Periaatteessa kahdesta eri osasta koostuva elokuva ihastuttaa kekseliään futuristisilla ja feikin näköisillä lavasteillaan. Alkupuoliskolla katsotaan, kuinka rikkaat juhlivat, ja lopussa vedetään hullu tiedemies -moodi kattoon. Loppupuolen kumiasuiset tiedemiehen apurit ja savuavat rattaat ovat aivan mielettömiä, mutta alkupuolen olisi voinut jättää melkeinpä kokonaan pois tai iskeä omaksi elokuvakseen.
Nosoki's rating:
People who added this item 108 Average listal rating (50 ratings) 7 IMDB Rating 7.1
28.11.

Marlene Dietrich on jälleen kerran räväkkä laulajatar, mutta Blonde Venus onneksi hieman tavallisesta poikkeava pettämiskertomus. Tarina itsessään on ihan kiinnostava, mutta lopun yhteenpalaaminen kliseefestivaali. Kabareehommat eivät kiinnosta minua, ja kun elokuvan kestosta aika paljon on vain Dietrichin esiintyimisellä hekumointia, tippuu pisteitä aika ronskisti, vaikka muuten elokuvasta pidinkin.
Nosoki's rating:
People who added this item 70 Average listal rating (31 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.1
27.11.

Campihtavassa Franjussa mysteerimies nimeltä Judex tekee mysteeriasioita samalla kun mysteerikaksikko mysteereilee mysteerisen kuoleman äärellä. Meno on ihastuttavan typerää, mutta satunnaisten hymähdysten lisäksi Judex ei tarjoile kovinkaan paljoa. Leffa sopii kyllä erinomaisesti samaan julkaisuun Nuits rougesin kanssa.
Nosoki's rating:
People who added this item 253 Average listal rating (141 ratings) 6.9 IMDB Rating 7
27.11.

Nyt olen vihdoinkin nähnyt aidon ja alkuperäisen perspallikohtauksen - valitettavasti kuitenkin oikeassa kuvasuhteessa.
Nosoki's rating:
People who added this item 28 Average listal rating (18 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.7
My Way Home (1965)
27.11.

Nuori mies haluaisi palata kotiinsa, mutta hän jää vähän väliä vangiksi. Tämän myötä ystävystytään toisen nuoren miehen kanssa ja haluttaisiin vain pitää hauskaa ja nauttia elämästä. Sodan runtelema maailma ei kuitenkaan tarjoile parhaita mahdollisia puitteita huolettomalle teinielämälle. Visuaalinen ulosanti on aivan mielettömän upeaa.
Nosoki's rating:
People who added this item 151 Average listal rating (76 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.5
26.11.

Kolme japanilaista ja yksi korealainen päättävät esittää koulufestivaalilla jotain musiikkia. Biisiksi valitaan takavuosien hittibiisi Linda Linda. Komedia ei keskity bändin jäsenten välisiin riitoihin tai rakkaushuoliin, vaan lähinnä pelkästään teininä olemiseen kavereiden kanssa. Kevyt huumori onnistuu jopa toimimaan ja lopulta hyvänmielenelokuva on juuri sitä, mitä kaipaakin Zulawskin aiheuttaman maailmantuskan jälkeen. Elokuvan keskiössä kuultava biisi on sellainen korvamato, että luultavasti huomaan joku päivä laulavani sitä transsissa keskellä kaupan kassajonoa tai jotain.
Nosoki's rating:
People who added this item 45 Average listal rating (21 ratings) 6.9 IMDB Rating 5.8
Szamanka (1996)
26.11.

Epätoivoinen nainen kaipaisi rakkautta, mutta ainoa ihminen, jonka kanssa hän pystyy nauttimaan seksistä, ajattelee vain shamaanimuumion perseestä roikkuvaa spermaa.
Nosoki's rating:
People who added this item 112 Average listal rating (45 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.7
26.11.

Megapitkässä Fassbinderissä on mielenkiintoista pohdintaa siitä, miten tarpeeksi kehittyessään keinoäly alkaa luoda omia keinoälyjään. 70-luvun modernismi saadaan näyttämään erittäin scifimäiseltä valaistusratkaisuilla ja asettamalla kamera vaikkapa lattialle. Hieman alle nelituntinen kesto ei tunnu yhtään pitkältä.
Nosoki's rating:
People who added this item 23 Average listal rating (15 ratings) 5.2 IMDB Rating 5.3
23.11.

Kiinalainen Christopher Lee aikoo valloittaa maailman luomalla kopion Scotland Yardin superetsivä Nayland Smithistä. Kopio tekee murhan ja joutuu kuolemanselliin. Teloituksessa tapetaan Nayland Smithin kopio. Poliisivoimat ihmettelevät Nayland Smithin muuttumista kalpeaksi zombieksi, joka ei puhu mitään. Onneksi Scotland Yardin superetsivä Nayland Smith taistelee superkonnaa ja hänen englantilaiselta näyttäviä kiinalaisninjojaan vastaan, jotta maailma pelastuu.
Nosoki's rating:
People who added this item 32 Average listal rating (26 ratings) 5.7 IMDB Rating 5.5
22.11.

Kiinalainen Christopher Lee aikoo valloittaa maailman tappamalla kaikki ääniaaltoaseella. Hänellä on tukikohdassaan äärimmäisen paha käärmekuoppa, jolla mehustellaan aina jonkun kaivatessa vähän tappamista. Poliisivoimat ihmettelevät tiedemiesten katoavia tyttäriä. Onneksi Scotland Yardin superetsivä Nayland Smith taistelee superkonnaa ja hänen englantilaiselta näyttäviä kiinalaisninjojaan vastaan, jotta maailma pelastuu.
Nosoki's rating:
People who added this item 43 Average listal rating (27 ratings) 6.6 IMDB Rating 5.9
21.11.

Kiinalainen Christopher Lee aikoo valloittaa maailman tappamalla kaikki biologisilla aseilla. Hänellä on tukikohdassaan äärimmäisen paha hukuttamiskone, jolla mehustellaan aina jonkun kaivatessa vähän tappamista. Poliisivoimat ihmettelevät Thames-joen suurta itsemurhamäärää. Onneksi Scotland Yardin superetsivä Nayland Smith taistelee superkonnaa ja hänen englantilaiselta näyttäviä kiinalaisninjojaan vastaan, jotta maailma pelastuu.
Nosoki's rating:
People who added this item 35 Average listal rating (21 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.3
20.11.

Chantal Akermanin lanttulaatikossa kuvataan 70-luvun New Yorkia sellaisenaan paikallaan seisovan ihmisen näkökulmasta. Kuvamateriaalin päälle välillä luetut yhteydenotot ohjaajan äidiltä tekevät elokuvasta todella helpon seurata, vaikka kuvamateriaali itsessään on sellaista, että News from Home voisi helpostikin olla todella raskasta ja puuduttavaa seurattavaa.
Nosoki's rating:
People who added this item 16 Average listal rating (9 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.3
20.11.

Neuvostoscifissä lähdetään vähän tutkimaan Venuksen pintaa. Punainen planeetta näyttää koostuvan kivikkoisesta maastosta, siitä kasvavista kumilonkeroista sekä William Shatneriakin pelottavista liskomiehistä. Meno on kivan campia ja kökköä ja lavasteet kiinnostavia. Neuvostoliittolainen toveruus ja esitetty kohteliaisuus sopivat elokuvaan erinomaisesti.
Nosoki's rating:
People who added this item 65 Average listal rating (30 ratings) 6.9 IMDB Rating 6.9
Silver Lode (1954)
13.11.

Herra Western saapuu kaupunkiin kertoen olevansa liittovaltion sheriffi. Hän etsii rikollista HERRA WESTERNIÄ, joka on kuulemma varastanut rahaa ja murhannut miehen. Herra Western paljastuu huijariksi ja HERRA WESTERN joutuu pakoilemaan lynkkausporukkaa ja osoittamaan syyttömyytensä. Meno on westernikästä westerniä, kun HERRA WESTERN pakoilee Herra Westerniä. Mitään ihmeellisen mullistavaa ei nähdä, vaikka hetken aikaa elokuva onnistuu luomaan jonkinlaisen mysteerin siitä, olisiko kaikin puolin täydellinen HERRA WESTERN sittenkin rikollinen.

Vastaus: ei ole
Nosoki's rating:
People who added this item 83 Average listal rating (43 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.3
13.11.

Alex Ross Perryn elokuvan älyköiden eristäytymisestä ja kyynisydyestä epäonnistumisen pelon takia löytyi jotain, mikä kirpaisi hieman sisimmässä vähän siihen tyyliin kuin The Color Wheelin hahmojen meiningit. Valitettavasti muu elokuva tuntui jotenkin hieman rakenteettomalta. Yksittäiset dialogikohtaukset ovat aivan loistavia, mutta esimerkiksi muihin Perryn elokuviin verrattuna leffa tuntui etenevän töksähdellen vain kohti uusia skenaarioita, jotka on läimitty elokuvaan ilman sen suurempaa tarkoitusta.

Alkuun elokuvan hypernopea kerronta- ja leikkaustyyli tuntui jopa uuvuttavalta, mutta siihenkin tottui lopulta, ja silloin se kääntyi jopa voimavaraksi. Nyt elokuvaa ainakin tuli seurattua melkeinpä etukenottavassa änärikyyryssä, jotta mitään ei menisi ohi.
Nosoki's rating:
People who added this item 10 Average listal rating (6 ratings) 6.7 IMDB Rating 7.5
13.11.

Naisvapaapainista kertovassa dokumentissa kuvataan yhden vapaapainikoulun menoa ja meininkiä alkuun yleisesti ja lopuksi yhden ammattilaisuuteen tähtäävän naisen näkökulmasta. Olen katsonut aivan liikaa pellepainia elämässäni yläasteikäisenä, joten yleinen lajin kuvaaminen, treenausmontaasit ja matsien näyttäminen eivät oikeastaan kiinnostaneet minkään vertaa. Loppupuolella Gaea Girls parantaa huomattavasti, koska se keskittyy lajille erittäin epätyypillisen naisen unelmaan. Tässä nousevat pinnalle kysymykset siitä, miksi juuri tämä on se, mitä joku haluaa elämältään.

Onneksi tämä sentään kertoi japanilaisten naisten painiskenestä eikä jostain John Cenan matkasta ryysyistä rikkauksiin.
Nosoki's rating:
People who added this item 6 Average listal rating (3 ratings) 7 IMDB Rating 7.3
12.11.

Vähän pettymykseksi jäänyt unkarilaiselokuva kuvastaa maanviljelijän tyytymättömyyttä siihen, miten hänen maastaan yritetään hyötyä. Upeasti kuvattu elokuva on parhaimmillaan, kun ruudulla näkyy useissa eri tasoissa liikkuvia ihmisiä, hevosia tai kulkuvälineitä. Nämä asetelmat ovat erittäin maalauksellisia ja tuovat paikoitellen mieleen yhden jakson Akira Kurosawan unet -elokuvasta. Kerronnassa on vähän liikaa kertojaa minun makuuni ja kestosta olisi voinut repäistä hieman pois.

Silti haluan käydä katsomassa juuri tällaista filmiltä teatterissa. Kovin moni muu ilmeisesti ei halua, koska WHS-teatteri Unionissa oli muistaakseni 8 ihmistä.
Nosoki's rating:
People who added this item 15 Average listal rating (10 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.1
12.11.

Puolalaismies haaveille matkasta Himalajalle saadakseen jonkinlaisen ympyrän sulkeutumaan elämässään. Valitettavasti matkan tiellä on muutamia asioita - oikeastaan aivan kaikki. Jos jossain elokuvassa ihan jokainen asia menee pieleen, niin se on juuri tässä Zanussin fatalistisessa kuvauksessa elämän epäreiluudesta. Vastoinkäymisestä toiseen liikutaan kuitenkin hyvin sujuvasti, joten leffa onnistuu tuntumaan realistiselta. Hippien pajariselitykset siitä, miten kaikilla on valinnanvapaus elämänsä suunnasta, tuntuvat melko törkeiltä.
Nosoki's rating:
People who added this item 207 Average listal rating (118 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.9
11.11.

Pidin tätä coolina kun olin 17-vuotias.

Pidin tätä hyvin vaivaannuttavana kun olin 28-vuotias.
Nosoki's rating:
People who added this item 211 Average listal rating (147 ratings) 5.6 IMDB Rating 6
6.11.

70-luvun lopun scifissä tutkijaryhmä ja Eric Cartmanin näköinen robotti löytävät kauan kadoksissa olleen aluksen, jossa tapahtuu kummia. Kadonneen aluksen tiedemies on leikkinyt vähän Jumalaa ja aikoo nyt viedä kaikki mustaan aukkoon. Lavasteet ovat komeita ja tehosteet suurimmaksi osaksi oikein miellyttäviä. Yleinen scifimeininki on hellyyttävän campia.
Nosoki's rating:
People who added this item 2 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 7.4
Cotton (2014)
5.11.

Muutaman tällaisen jälkeen oli kyllä hyvin velliperseinen olo. Sen jälkeen oli hyvä mennä kotiin juomaan punaviiniä.


En tiedä johtuivatko ongelmat esityskopiosta vai eivät, mutta elokuvassa oli aivan törkeän ärsyttävää nopeaa nykimistä ajoittain. Myös tekstitysten kämäisyys söi tehoa elokuvalta. Tosin en voinut olla repeämättä kohtauksessa, jossa puuvillasäkki putoaa koukusta ja sen jälkeen viljelijät huutavat "Rope of shit!". Tuollaisten repliikkien pitäisi vain tulla Fui-on Shingin tai Eric Tsangin suusta Fortune Starin DVD:llä.
Nosoki's rating:
People who added this item 2 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 0
4.11.

Kiinalaisessa akrobatiakoulussa täytyy revetä jos jonkinmoiseen asentoon. Suoritukset näyttävät komeilta, mutta onko 8-vuotiaiden nyt ihan oikeasti pystyttävä tuollaiseen? Dokumentin aihe on kiinnostava, mutta elokuvana se ei oikeastaan tee muuta kuin näyttää asiat tavanomaisesti. Lopussa on sentään jotain omaperäisyyttä yrittävää.
Nosoki's rating:
People who added this item 3 Average listal rating (1 ratings) 7 IMDB Rating 8.4
4.11.

Noniin, vuoden tavoite tuli täyteen.

WHS-teatteri Unionin China Screen -minifestarilla esitettiin kiinalaista dokumenttielokuvaa. Ensimmäisessä näytöksessä ollut Restoring the Light kertoo aivan kertakaikkisen hulvattoman tarinan siitä, miten Kiinan syrjäseuduilla ihmiset kuolevat sairauksiin, jotka pystyttäisiin estämään helposti nykyaikaisella lääketieteellä. Lopussa vanha nainen saa silmäleikkauksensa ja iloista loppua maalaillaan, kunnes muiden elokuvassa esiintyneiden karut kohtalot läväytetään päin katsojan naamaa.
Nosoki's rating:
People who added this item 62 Average listal rating (27 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.2
3.11.

Työttömyydestä kertovan double billin jälkimmäinen elokuva oli vähän ylipitkä, mutta muuten viimeisen päälle tyylitelty ja aikaansa nähden edistyksellisiä tekniikoita hyödyntävä kuvaus työttömän naisen selviytymistaistelusta. Rikkaat tarjoavat jonkinlaisen selviytymiskeinon itseään myyville naisille, mutta tottakai nainen on kamala olento jos hän ei ole siveellinen, vaikka samaan aikaan tuollaista naista tuomitsevat miehet haluaisivat vain päästä syvälle pöksyjen uumeniin.
Nosoki's rating:
People who added this item 18 Average listal rating (9 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.6
3.11.

Yllätyshyvässä brittielokuvassa onnistutaan saavuttamaan baari-illan tunnelma aivan täydellisesti. Ihmiset tuijottavat tylsistyneen masentuneina tuoppeihinsa, vilkuilevat toisten pöytiin ja lähinnä vain kuluttavat aikaa. Työttömyydestä kärsivä Englanti tulee hyvin esille taustatarinana ja hyvältä idealta vaikuttava muutto Neuvostoliittoon kuvataan lähinnä vaihtoehtona, josta ei voi tietää mitään suuntaan eikä toiseen.
Nosoki's rating:
Load more items (197 more in this list)

Omituista... vuosi 2016 on vasta alkanut, ja silti olen jo kirjoittanut, mitä olen katsonut... ja jotain salamia tonne taustalle niin näyttää coolimmalta.

En varmaankaan katsele tänä vuonna elokuvia leffa per päivä -tahtia, joten otetaan nyt varovaiseksi tavoitteeksi vaikka 200 elokuvaa, joista olisi tietty kiva, jos suurempi osa olisi hyviä leffoja eikä sivusilmällä katsottua kuraa. Aloitin tämän päätöksen vahvasti katsomalla heti ensimmäisenä päivänä sellaista. Kaikkiin leffoihin tulee kommenttia, mutta joskus viive saattaa olla jopa pari viikkoa. Joskus viive on sitten tietty negatiivinen jos elokuva on oikein mielenkiintoinen.

Ei kirjoitushetkellä IMDB:ssä:

26.1.
Caspar Stracke - time / OUT OF JOINT (2015) *
DocPoint-raportti, osa 2

6.1.
Tero Karhu - Kun mestaruus ei riitä (2013) *½
Terrrrrrrroooooooooo Karhuuuuuuun ohjaama, käsikirjoittama ja kuvaama YLEn hätäpaskadokumentti HJK:n puihin menneistä europeleistä Sixten Boströmin aikakaudella alkaa "kaikkien aikojen HJK:n" uusien pelaajahankintojen hehkuttamisella ja etenee nolostuttavaan putoamiseen Nõmme Kaljua vastaan käydyssä europeliotteluparissa.

Dokumentti on tehty kiireellä, mikä on yksi sen suurimmista ongelmista. Hätäinen repäisy ei ole elokuvallisiltaan arvoiltaan millään tavalla kiinnostava, mutta huolella tehtynä tällainen aihe vanhentuisi välittömästi, jolloin sekään ei olisi järkevää. Pari vuotta ensi-illan jälkeen katsottuna Kun mestaruus ei riitä onkin aivan auttamattoman vanhentunut, joten se on pitänyt saada valmiiksi silloin, kun eurotappio oli ajankohtainen.

Tiukka aikataulu ei siltikään oikeuta todella karmivia kuvallisia tyylittelyjä etenkään hirvittävän ruman hidastuksen osalta tai taustalla soivaa douchebag-rokkia kun katsellaan haikeina kuuta. Dokumentin ainoaksi kunnon ansioksi jää mieshuorakulttuurin olemuksen kiteyttäminen, kun HJK:n fanit huutelevat välittömiä potkuja valmentajalle heti ensimmäisen kotitappion jälkeen, ja kun urheilutoimittajat tuntuvat henkisesti loukkaantuneilta siitä, että juuri HJK ei voita kaikkia pelejään.

Added to
Related lists

My Anime List
8 item list by Peter
19 votes 1 comment
Cannes Film Festival Movies 2016
47 item list by Stella
33 votes 3 comments
My Top 100 Favorite Films of 2010s
137 item list by mirinbuddy
29 votes
October 2016 Horrorfest
21 item list by the giraffe
19 votes 6 comments
Movies watched in 2016
267 item list by mirinbuddy
28 votes
Movies Watched in 2016
274 item list by CD Smiles
31 votes 3 comments
First Annual BAMF Awards
22 item list by BAMF
7 votes 1 comment
I Have Watched 100% of Pixar's Films!
17 item list by I.T.log
17 votes 5 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Nosoki