Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Nosoki on 7 Jan 2018 06:00
2817 Views No comments
46
vote

Watched in 2018

Sort by: Showing 1-50 of 244
Decade: Rating: List Type:
Add items to section

Joulukuu

People who added this item 2 Average listal rating (1 ratings) 7 IMDB Rating 8.5
9.12.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
8.12.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 50 Average listal rating (19 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.1
8.12.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (2 ratings) 8.5 IMDB Rating 7.6
7.12.

Kinuyo Tanakan ohjaustyössä käsitellään 50-luvun japanilaiselokuvalle ja yhteiskuntarakenteelle epätyypillisiä aiheita eli avioeroa, rintasyöpää ja perhe-elämästä irtautumista. Kaikki tämä kerrotaan 50-luvun japanilaisen melodraaman tyyliin, jolloin aihealueet jäävät tavanomaisen kerronnan alle. Näin ollen The Eternal Breastsista pitäminen riippuu hyvin pitkälti siitä, pitääkö 50-luvun japanilaisesta melodraamasta. Tekstejäni lukevat varmaankin ovat päätelleet, että minä pidän sellaisesta.

Erityisen haikean kokemuksesta teki se, että elokuva oli luultavasti viimeinen, jonka katson KAVI:n pyörittämässä Elokuvateatteri Orionissa. Vuonna 2015 pääkaupunkiseudulle muuttaneena tuntuu, että pääsin käyttämään teatterin palveluksia liian vähän - varsinkin kun töiden jälkeen harvoin olen jaksanut enää lähteä mihinkään. Tiettyihin käyttäjiin verrattuna olen siis todellinen kevytsarjalainen, mutta kyllä minullekin Orion tuntui asiakkaan näkökulmasta erityisen tärkeältä paikalta. Huomasinkin näytöksen aikana tutkailevani kaikkia mahdollisia pylväitä ja sisäkaton koristeita aivan tyhmänhaikeana. Oli erittäin hienoa, että pääsin katsomaan näytöksen tutulta vakiopaikalta parven takanurkasta ilman yhtäkään näytöksen aikana kuulunutta rapinaa tai random-tyyppien paskanjauhantasessiota, jotka ovat alkaneet yleistyä myös Orionissa viime aikoina.



Päätin kaivaa esille kaikki säilyttämäni Orionin leffaliput. Ennen vuotta 2015 minulla oli tavallisiin näytöksiin usein itse tulostettu ennakkolippu, joita en ole älynnyt säilyttää.

Kivaa oli. Harmi, että asiat muuttuvat.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 162 Average listal rating (92 ratings) 7 IMDB Rating 7.1
7.12.

Liialliseen minäkertojan käyttöön kirjeen kirjoittamisen muodossa sortuva Almodóvarin uutukainen sisältää turhan paljon takaumia ja epäuskottavia hahmojensa vanhenemisia ollakseen täysin ongelmaton. Näistä huolimatta Julieta onnistuu esittämään kornin saippuasarjamaiset juonenkäänteensä ohjaajalleen tyypillisesti vakavan taide-elokuvan muodossa. Siksi elokuva onkin erittäin kivuton ja välillä jopa uskottava ja koskettava.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 17 Average listal rating (12 ratings) 5.2 IMDB Rating 6.1
6.12.

Nyt täytyy kyllä myöntää, etteivät Jacques Tatin sirkustemput napanneet minua mukaansa. En löytänyt mitään syytä sille, miksi Paraden pitää olla elokuva, koska sirkusesityksen kuvaaminen videolle ei itsessään oikein riitä. Esiintyjien toilailujen katsominen toi mieleen Iloisen Linnanmäen, jossa sentään tapahtui numeroiden välissä jotain. Nyt puolitoista tuntia pelkkää keskinkertaista sirkusta ei kyllä toiminut millään tasolla elokuvana.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
5.12.

Jack Nicholson matkustaa tapaamaan erittäin rehellisesti virnuilevaa veljeään, jolla on hyvä kiinteistöbisnessuunnitelma. Mukana on kiinnostavasti pohjustettua naisnäkökulmaa, joka valitettavasti lakaistaan aina maton alle, jotta voidaan keskittyä oikeisiin (miesten) ongelmiin. Naisnäkökulman pohjustaminen oikeastaan onnistuu jopa vaikuttamaan The King of Marvin Gardensiin negatiivisesti, koska nyt elokuva selvästi tiedostaa asian, mutta päättää jättää sen käsittelemättä. Tällainen on haitallisempaa kuin totallinen kujalla oleminen, koska silloin kehittymispotentiaalia sentään on vielä jäljellä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 36 Average listal rating (18 ratings) 7.6 IMDB Rating 0
2.12.

Masaki Kobayashin elokuvassa karmivin nököhampain varustettu vuokranantaja haluaa häätää vuokralaisensa pois epärehellisin keinoin. Apuun palkataan Tatsuya Nakadai, jonka pahisjoukko tekee sitten pahojaan samalla kun ensimmäisessä isossa roolissaan viilettävä sankarimme raiskaa ja pakottaa raiskaamansa naisen orjakseen kunniakysymysten ja muiden upean patriarkaalisten asioiden varjolla. Kenelläkään ei mene kovin hyvin. Sodanjälkeinen Japani toimii erinomaisesti karujen kotiolojen, raunioiden ja yleisen alakulon miljöönä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
1.12.

Creepysti virnuileva japanilainen Peter Lorre suorittaa arkeologisia kaivauksia Kambodžassa. Taivaalta tipahtaa naispäähenkilö, eikä kestä kauaa, kun joenmutkasta saadaan mukaan muutama rehti amerikkalainen seikkailija. Nämä sankarit sitten kohtelevat ukkapukkamaan ali-ihmisiä kuin paskaa rehdin siirtomaavalloittajan tyyliin. Menossa on mukana aimo annos vanhan ajan rasismia ja jotain etäisesti poikain seikkailua muistuttavaa. Esitystapana toimii 1930-luvun puiseva B-elokuva. Kestoa on mukavan lyhyet 65 minuuttia. Lavasteet ovat aikaisempia osia näyttävämpiä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1240 Average listal rating (862 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.7
1.12.

Arska valehtelee Sullylle, kiskaisee random-sotilasta kirveellä munaskuille, sulloo Branscombe Richmondin kaappiin ja ilmoittaa virheistä yläasteen matikanopettajan antaumuksella. Metsästyskaupasta mukaan tarttuu raketinheitin. Rivipahisten tehtävä on suorittaa akrobaattisia kuolinkoreografioita päähenkilömme ampuessa paikallaan seisten lonkalta niin kuin kunnon erikoisjoukkojen tappokoneen kuuluukin. Lopputaistelussa on vahva eroottinen lataus.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 821 Average listal rating (424 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.2
1.12.

Erittäin mehukkaan lähtöasetelman tarjoileva dystopia kaatuu laitosmaisuuteensa. Tavallaan pidän maailmankuvan harmaudesta ja yleisestä karuudesta, mutta jostain syystä se onnistui myös hieman vieraannuttamaan. Mitään järkevää syytä minulla tälle ei ole, koska ei 1984:n maailman varmaan pitäisikään olla täynnä värikkäitä yksisarvisia ja tikkunekkukujia. Rekvisiittapuolella nähdään joitain oikein kivoja ideoita. Ideatasolla ajateltuna tämän pitäisi kaiketi olla silmissäni parempi.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Add items to section

Marraskuu

25.11.

Koomasin vanhempien sohvalla kaverin kolmekymppisten jälkeen ja tämä pyöri jostain tallenteelta. Robert De Niron kuumottava tuijotus vävyn jokaisen sanan tahallisen väärinymmärtämisen jälkeen jopa hymyilytti hieman. Dustin Hoffman taas ei hymyilyttänyt kertaakaan. Loppua kohden elokuva muuttuu aivan sietämättömäksi, kun mukaan saadaan agenttihuumoria, elämästä oppimista ja toisten ymmärtämistä. Ensimmäisen tunnin sanoisin kuitenkin olleeni ihan positiivisesti yllättynyt sellaisella "tämä on mielestäni yksi Hayden Christensenin parhaista roolisuorituksista" -tasolla.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 23 Average listal rating (7 ratings) 6.7 IMDB Rating 6
17.11.

Suhteellisen hulppeilla tuotantoarvoilla varustetussa italialaisessa jämäpaskassa Terence Stamp rakastuu prostituoituun, jonka raiskaamisella Marcello Mastroianni pröystäilee. Sitten pohditaan rikkaiden ongelmia ja seksijuttuja tai rikkaiden seksiongelmia ja ...juttuja. Teknisellä puolella on osattu tehdä elokuvaa, mutta parituntinen leffa on pahasti ylipitkä, kun oman arvion mukaan sen pitäisi varmaankin päättyä pian kellon tyrmätessä illuusion näyttämällä, että tämän parissa pitää kestää vielä kokonainen tunti.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 103 Average listal rating (61 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.5
Bianca (1984)
17.11.

Nanni Moretti tuijottaa naapureita ja kirjaa kaiken ylös pakkomielteisesti. Kolmekymppisen miehen aikuistuminen on hankalaa, kun arkielämän perustaidot ovat hukassa. Sosiaalisella puolella on omituisen itsekeskeisiä käsityksiä parisuhteista ja yleisestä vuorovaikutuksesta muiden kanssa. Tämä voisi toimia erinomaisena satiirina italialaista machoilua ja mammanpoikakulttuuria kohtaan, mutta homma vesittyy hieman murhajutuilla, jotka tekevät muuten hyvin kirjoitetusta hahmosta vain normaaleista ihmisistä poikkeavan sekopään.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7 Average listal rating (4 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.2
Two Monks (1934)
17.11.

Visuaalisesti todella upeassa (jälleen kerran) kolmiodraamassa hahmoista tehdään alavinkkelistä kuvaamalla todellisuutta isompia ja merkityksellisempiä. Kuvasto muistuttaa hieman neuvostopropagandaa - etenkin kohtauksissa, joissa hahmot poseeraavat kärsivän uljaasti patsaiden edessä. Juonipuoli ei kiinnosta ketään, mutta visuaalista uljautta katsellessa tulee väkisinkin ajatelleeksi, että kehuikohan Meksikon suurlähetystön edustaja El compadre Mendozan alustuksessa nyt vahingossa väärän elokuvan visuaalisia ansioita, kun molemmat kerran kuuluivat samaan esityssarjaan. Sama tarina eri näkökulmista näytettynä on elokuvassa toimiva idea - varsinkin, kun hahmojen pukukoodi muuttuu kertojan näkökulmaan sopivaksi.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 133 Average listal rating (68 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.3
16.11.

Ärsyttävän nokkelalla sanailulla ja hollywoodmaisella elokuvaromantiikalla höystetty kummitustaloelokuva käyttää liikaa aikaa yleiseen pööpöilyyn ja liian vähän aikaa hyvään sekoiluun, joka alkaa vasta siinä vaiheessa, kun leffaa on jäljellä 25 minuuttia. Alkupuolisko on puuduttavaa seurattavaa, loppu oikein mainiota kohkausta. Lopputulos on näiden kahden summa ja erotus.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 16 Average listal rating (9 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.8
16.11.

Visuaalisesti upeaksi hehkutetussa meksikolaiselokuvassa maanomistaja esittää yhteistyöhaluista sekä kapinallisille että hallituksen joukoille säilyttääkseen oman elintasonsa. Ihastumisella vihjailevaksi kolmiodraamaksi äityvä elokuva on tyyliltään tavanomaista varhaista äänielokuvaa, josta en itse onnistunut löytämään kovinkaan paljoa niitä visuaalisia upeuksia. Tavanomaisena kolmiodraamana El compadre Mendoza on kuitenkin oikein perusvarma suoritus.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (1 ratings) 4 IMDB Rating 7.1
15.11.

Virolaiselokuva on kauttaaltaan erittäin suomifilmimäistä väärinkäsityskomediaa. Nuori nainen menee vahingossa sopimaan samanaikaiset treffit sekä superniljakkaan paskiaisen että iki-ihanan mussukan kanssa. Paskiainen kiinnostaa enemmän, mutta mussukalle pitää keksiä jotain. Onneksi kaksossisar menee treffeille toisen kanssa. Lopussa ajetaan kilpaa moottoripyörillä. Voittaja pääsee treffeille naispäähenkilön kanssa ja saa tiketin kansainvälisiin kilpailuihin. Paskiainen voittaa, mutta häntä näpäytetään loppujuhlissa, ja naisia kaltoin kohtelevalle pokausmestarille tungetaan syliin ruma (silmälasipäinen) nainen. Kaikki nauravat - myös ruma (silmälasipäinen) nainen. Lopuksi kilpailutoimikunta tulee ilmoittamaan, että paskiainen ei saakaan mennä kansainvälisiin kilpailuihin, vaikka hän voitti ja tiketti oli kisan pääpalkinto, vaan mussukka pääseekin huristelemaan isoissa kilpailuissa, koska oikeuden täytyy toteutua. Leffan parisuhde-, tapailu-, sukupuoli-, nuoriso-, jne.- käsitykset ovat kyllä niin elokuvamaisen ylivedettyä 50-lukua, että heikkohermoisempia hirvittää. Joitain tämä voi jopa huvittaa. Suurinta osaa katsojista meno luultavasti puuduttaa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5 Average listal rating (2 ratings) 5 IMDB Rating 6.9
The Road Back (1937)
11.11.

James Whalen vähän-niin-kuin-sotaelokuvassa saksalaissotilaat palaavat kotiin ensimmäisestä maailmansodasta huomatakseen ettei yhteiskuntaan olekaan niin helppoa sopeutua sodan kauhujen jälkeen. Erittäin pätevä näkökulma menee hukkaan aikansa Hollywood-elokuvan keinoilla kuvattujen kiiltokuvanäyttelijöiden yrittäessä esittää ihmisraunioita hampaat kiiltäen ja selkä suorana. Näsäviisaat näpäyttäjät ja kansankoomikot eivät ole uskottavia niinä hahmoina, joita heidän pitäisi käsikirjoituksen mukaan olla. Lopun oikeussalikohtauksessa on ajatustasolla todella väkevää yhteiskuntakritiikkiä, mutta juuri tuon ajan elokuvanteko ja massaviihdemäisyys pilaavat tarkkanäköisen sanoman elämästä sodan jälkeen.

Sotakohtaukset ovat sentään todella hyvin tehtyjä. Sekin on juuri tämän elokuvan tapauksessa aika irvokasta.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 416 Average listal rating (239 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.2
10.11.

Rumasti animoidut eläimet perustavat sosialistisen ihannekommuunin, jossa siat/filth nousevat valtaan ja pilaavat kaiken, mikä aatteessa voisi olla hyvää. Sympaattinen elokuva on sellainen sosialismi for dummies -allegoria, jonka pintaraapaisulta tuntuvan aiheensa käsittelyn antaa tavallista helpommin anteeksi, koska siinä nähdään söpöileviä eläimiä ja Vanha Majuri.

Toivottavasti minä olen joskus Vanha Majuri.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 499 Average listal rating (272 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.8
10.11.

Hollantilaisessa kidnappauselokuvassa ei selitellä mitään, vaan keskitytään kuvastamaan kidnappaajan perhe-elämää ja kidnapatun naisen poikaystävän pakkomielteistä totuuden selvittämistä vielä vuosienkin jälkeen. Ratkaisu on erittäin kiinnostava ja toimiva. Vapaudenriistosta aiheutuva epätoivo hiipii jostain mieleen, vaikka elokuva ei varsinaisesti käsittele sitä, vaan pureutuu enemmän juuri päätöksen etsimiseen ja näyttämään, miten tavalliseksi luullut ihmiset voivat tehdä jotain karmivaa ilman, että sen taustalla täytyisi olla mitään kaiken selittävää monologia lapsuuden traumoista tai vastaavista. Elokuva ei ole kuvastoltaan mitenkään raju, mutta jokin siinä kirpaisee todella syvältä. En oikein osaa selittää, miksi leffa ei ole minulle mestariteos, koska sitä miettiessä ajattelen vain sen vahvuuksia.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 20 Average listal rating (13 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.8
10.11.

Unholaan painuneessa jämäspagussa Anthony Quinn esittää hengellistä johtajaa ja toimittaa aseita pikkukaupunkiin alkuperäiskansojen murhaamista varten. Elokuva sijoittuu 1700-luvulle, mutta aikakautta ei oikeastaan huomaa muusta kuin elokuvassa käytettävien kiväärien malleista. Tämä ei ole elokuvan kannalta mikään miinus, koska nyt se on hyvin pitkälti tavanomaista genre-elokuvaa, joka ei aivan osu maaliinsa jokaisella yrittämällään. Loppuratkaisu tulee hieman töksähtäen ja kiireellä, kun ottaa huomioon, miten paljon elokuvassa ensin rakennellaan asetelmaa eeppiselle finaalille.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9182 Average listal rating (5744 ratings) 7 IMDB Rating 7.8
Titanic (1997)
9.11.

Bill Paxton haluaisi löytää miljoonien arvoisen kaulakorun, mutta sen sijaan hän saa vieraakseen satavuotiaan mummelin, joka kertoo laivareissunsa panojuttuja.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6112 Average listal rating (3939 ratings) 6.5 IMDB Rating 7.2
9.11.

Matrixin jatko-osassa nu-metal on vaihdettu pirireiveihin, koska pomppivat kitarat olivat ilmeisesti menneet pois muodista alkuperäisen ja jatko-osan välissä. Jatko-osa siis jo osoittaa, miten nopeasti Matrix vanhenee ja muuttuu nolostuttavaksi - aivan kuin jatko-osallekin sitten kävi. CGI on persrumaa ja juonikuviot alkavat mennä aivan naurettaviksi. Silti jostain syystä en vihannut Reloadedia läheskään niin paljon kuin uumoilin muistikuvieni perusteella tekevän. Päädyin itse asiassa jopa nostamaan sen pisteitä.

Kaikki pitävät edelleen aurinkolaseja pimeissä tunneleissa ja varastotiloissa keskellä yötä. Morpheuksen sangaton malli on kestänyt aikaa Keanu Reevesin pirikiikareita paremmin.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (2 ratings) 6.5 IMDB Rating 5.9
Sleepwalker (1984)
7.11.

Kaksi rikasta perhettä istuu iltaa Kuka pelkää Virginia Woolfia -tyyliin laukoen kaiken toisten toiminnassa ärsyttävän tylysti päin naamaa. Esitystapana toimii amatöörimainen kasarielokuva, jossa on jotenkin todella omituisen karmiva alavire feedback-huminan ja melkoisen kämäistenkin kamera-ajojen luodessa murhatunnelmaa lopun kuolemia varten. Itse nautin yllättävänkin paljon, mutta en yhtään ihmettele, jos jonkun mielestä Sleepwalker on lähinnä tylsä tai liian ammattitaidottomasti tehty.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 10 Average listal rating (8 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.6
Assunta Spina (1915)
5.11.

Melkoisen tylsässä italialaismykkiksessä nainen rakastaa väkivaltaista miestä niin syvästi, että on valmis uhrautumaan tämän puolesta. Melodramaattinen juoni on peruskauraa isosta tragediasta ilman mitään suuria oivalluksia. Ongelmaksi muodostuu 1910-luvun elokuvantekotyyli, jossa vielä haetaan sopivaa ja sujuvaa muotoa. Isot ihmisjoukot pyörivät ympyrää aina samasta kuvakulmasta ja samalta etäisyydeltä, jolloin kuvallinen anti on liian rujoa eikä se tarjoile kovinkaan paljoa muuta kuin kuriositeettia. Orionin esityksessä kuultu "aito napolilaismusiikki" ei kuulostanut ollenkaan sopivalta elokuvan tai sen tapahtumien taustalle.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9792 Average listal rating (5745 ratings) 7.8 IMDB Rating 8.7
4.11.

Millennium-coolissa aikansa tekeleessä kaiken tajuavat siistit ihmiset kilpailevat siitä, kenellä on nopeimmat lasit ja kiiltävin nahkarotsi. Perus-scifinä juoni tekomaailmasta on ihan mukiinmenevää tavaraa, mutta filosofisena totuuden etsimisenä Matrix on aivan tajutonta tuubaa. Kaiken kivan lisäksi elokuva on nykyisin muodostumassa Oikean Totuuden ymmärtävän alt right -meiningin ydinteokseksi. Tyhmä kansa ei vain tajua sitä mitä juuri minä tajuan, koska liskofeministit haluavat tuhota miessukupuolen geenimanipuloiduilla vehnänjyvillä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
3.11.

Vanha sankarinelikkomme D'Artagnan, Porthos, Aramis ja Cyrus "The Virus" Grissom juonittelee vaihtaakseen kansaansa kaltoin kohtelevan kuninkaan parempaan malliin, kun sellainen kerran sattuu virumaan vankityrmässä yllättävän kevyenoloinen valurautanaamio kasvoillaan. Koko elokuvassa on ilmeisesti kyse Porthosta esittävän Gérard Depardieun tai Gérard Depardieun esittämän Porthoksen erektio-ongelmasta. Hyvät tuotantoarvot menevät hieman hukkaan runsaiden kasvolähikuvien vuoksi.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Add items to section

Lokakuu

People who added this item 23 Average listal rating (10 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.3
Remorques (1941)
31.10.

Jean Gabin pelastaa laivoja hinausaluksellaan samalla kun vaimo odottaa kuuliaisesti kotipuolessa. Toiselta alukselta pelastettu nainen kiinnostaa kuitenkin yhtäkkiä enemmän. Elokuvan taikaa heitellään paikoitellen huonon kaanonin tyyliin ympäriinsä eikä pettämishommia voida aloittaa ennen kuin vaimo kuolee sairauteen, jolloin kaikki menee "niin kuin pitääkin" eikä kenellekään tule moraalisia dilemmoja. Juuri tällainen elokuvankerronta antaa meille pitkässä juoksussa vääriä mielikuvia siitä, mitä parisuhteiden tulisi tarjota.

Erikoistehostetyöskentely on kuitenkin hienoa ja huonoimmillaankin oikeastaan melkoisen herttaista. Merillä tapahtuvat kohtaukset tuovat elokuvaan romanttisia kiemuroita suurempaa jännitettä. Jos Gabinin vaimon ei olisi täytynyt kuolla elokuvamaisen oikeellisuuden vuoksi, olisi loppukuva Gabinin tyhjyyteen tuijottavista kasvoista melkoisen voimakas. Nyt se tuntui lähinnä parodialta, koska kolmiodraamoja ei voida ratkaista kuin tappamalla yksi hahmoista.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 54 Average listal rating (22 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.4
Miss Julie (1951)
29.10.

Alkuun pelottavan tylsältä vaikuttava yläluokkaisen naisen ongelmien kuvaus erottuu nopeasti edukseen kuvausteknisellä puolellaan. Siirtymät takaumiin tehdään samassa otossa kuvaan tulevilla hahmoilla, mikä toimii erittäin hyvin ja vaikuttaa tekoaikaansa nähden oikein kekseliäältä. Miss Juliessa on mukavasti naisen aseman käsittelyä, jolloin se ei ole pelkkä aatelistokuvaus. Pääosaa esittävä Anita Björk on erinomainen. Tapahtumien sijoittuminen pelkistettyihin ja rajattuihin tiloihin tuo esille teoksen näyttämötaustan, mutta juuri kekseliäät siirtymät kohtausten välillä saavat Miss Julien tuntumaan elokuvalta videokuvatun teatteriesityksen sijaan.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (2 ratings) 6 IMDB Rating 6.9
28.10.

Toinen Orionin kinokonsertin Bauereista onkin vähän vaikeampi tapaus, koska siinä ei ollut ollenkaan välitekstejä. Hahmot puhuvat kuitenkin sen verran paljon ja reagoivat toistensa sanoihin siihen malliin, että jotain olisi ehkä hyvä myös sanallistaa, koska tässä tapauksessa dialogin sisällöllä todellakin on väliä (toisin kuin vaikkapa Limitessä, joka nojaa ainoastaan tunnelmaansa eikä juoneensa). Puhekohtauksissa nähdyt mustat rastit filmikopiossa saattavat kertoa siitä, että näihin kohtiin kuuluisi tulla tekstit, mutta sellaisia ei ollut. Dialogittomana leffa on aivan mahdoton seurattava, joten pisteet tulevat nyt sen mukaan. Joku ei ilmeisesti vahvasta sairausmeikistä päätellen voinut hyvin ja sitten pälä pälä pälä EIKÄ pälä pälä pälä VIHAINEN TUIJOTUS.

Olen valmis antamaan uuden mahdollisuuden, jos elokuvassa oikeasti kuuluu olla jotain dialogia ja sen myötä tapahtumia selventävää.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 45 Average listal rating (23 ratings) 7.7 IMDB Rating 7
28.10.

Orionin kinokonsertissa nähdyssä Jevgeni Bauerin melodraamassa balettitanssijan urasta haaveileva puhekyvytön nuori nainen saavuttaa unelmansa, mutta supertaiteilija haluaa ikuistaa tämän kärsimyksen taululle eikä onnellisuutta voida sallia ennen kuin naiselle on vetäisty louhimiehet. Elokuvan maailmassa lausahdus "on niin ihanaa ettet puhu" on tarkoitettu romanttiseksi, mutta jokin siinä on ehkä vähän pielessä... Lausahdusta ei myöskään heitä vain ja ainoastaan yksi kilpakosija.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 39 Average listal rating (18 ratings) 6.8 IMDB Rating 5.8
27.10.

Moottoripyöräjengin johtaja tajuaa äitinsä puheista, että jos itsemurhan tehdessään ihan aikuisten oikeasti uskoo tulevansa takaisin, niin kuolleista palaaminen on mahdollista. Koko jengi yhtä lukuun ottamatta sitten hyppää sillalta, hukuttaa itsensä tai ajaa rekkaa päin ja alkaa uusi terrorin aikakausi, koska ilmeisesti kaikki pikkurikolliset nuoret ovatkin megaluokan kusipäitä, jotka tappavat huvikseen ja niin edelleen. Koko leffan idea ja meininki ovat niin älyttömän typerää tavaraa, ettei Psychomanian parissa voi olla kuin leveä virne kasvoillaan.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 17 Average listal rating (10 ratings) 7 IMDB Rating 6.9
Black Sun (1964)
27.10.

Nuori jazz-intoilija ja AWOL-jenkkisotilas kapinoivat valtiovaltaa vastaan Kuraharan elokuvassa, joka yrittää sanoa jotain rasismista, mutta jonka ilmaisukeinot ovat nykypäivänä tulkittavissa rasistisiksi. Tämä ei sinänsä ole elokuvan ongelma, mutta jenkkisotilaan puhuma supernopea ja japanilaiseen intonaatioon muokattu englanti vie kaiken immersion oikeasta jenkkisotilaasta. Leffan idea ei ole ymmärtää sotilaan puhetta, koska hahmot eivät leffassa ymmärrä toisiaan ja näkökulma on japanilaisnuoren. Tämä ei kuitenkaan selitä sitä, miksi sotilas ei vain voi puhua normaalia englantia, jos se kerran on elokuvankin maailmassa hänen äidinkielensä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 98 Average listal rating (45 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.4
27.10.

Brasilialaisessa kokeellisessa mykkäelokuvassa on todella kevyt juonentynkä vankilapaosta, mutta sillä ei ole elokuvan kannalta muuta merkitystä kuin hahmojen elämän ja liikkumisen rajoittaminen, jota myös elokuvassa nähtävät meri, kalliot ja metsät tukevat. Suurimmaksi osaksi Limitessä vain kuljetaan allapäin poispäin kamerasta. Se on kuitenkin erittäin hypnoottista, koska kuvasto on kekseliäiden kuvakulmien ja synkän alavireensä vuoksi todella upeaa seurattavaa. Parituntinen leffa on parhaimmillaan jumitteluna, jos sallii itsellensä sen, ettei sitä tarvitse sen kummemmin tajuta. Criterionin levyn soundtrackilta löytyy muutamia erinomaisia tunnelmointisävellyksiä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 47 Average listal rating (18 ratings) 5.9 IMDB Rating 5.5
26.10.

George A. Romeron vähemmän tunnetussa elokuvassa on jotain todella tarkkanäköistä sanomaa tavallisen amerikkalaisen kotirouvan elämän mitäänsanomattomuudesta. Naisen tehtävä on olla kotona, näyttää kivalta, pitää bridge-iltoja ja tissutella tylsyyteensä ennen kuin mies tulee töistä kotiin hakkaamaan. Pajautteleva elämäntapayliopistoilija, seksi ja noituus tarjoavat jotain, mitä nyrkin ja hellan välissä oleminen ei tarjoakaan. Elokuvan uudelleennimeämiseen vaikuttanut Donovanin nimikkobiisi on aivan loistava.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2296 Average listal rating (1531 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.8
26.10.

Useita kymmeniä katseluita kestänyt ysäritoiminnan helmi ja samalla sen viimeinen linnake on edelleen pätevää äksöniä. Nicolas Cage haluaa takaisin kolibrinsa luokse, mutta lentokoneellinen täynnä pahimpia USA:n vankiloihin ahdettuja mielipuolia tekee parhaansa estääkseen tämän. Onneksi Cage tuijottaa asioita hölmistyneenä ja tappaa kaikki tielle asettuvat. Colm Meaney on iso ilkimys, joka haukkuu vankikuljetuksen järjestänyttä John Cusackia, koska lentokoneeseen ei saisi viedä aseita. Tällä oli vissiin jotain tekemistä sademetsien pelastamisen kanssa tai jotain. Meaneyn auton rekisterikilvessä lukee AZZ KIKR. Sillä ei ainakaan pelasteta mitään sademetsiä, vaan ollaan miehiä. Zetat pyllyssä kertovat 90-lukulaisesta cooliudesta, jonka vain Colm Meaney voi saavuttaa.

En ole aikaisemmin miettinyt sitä, että Cage palaa elokuvan alussa sotilaskomennukselta kotiin ja joutuu heti saman päivän tekojensa seurauksena vankilaan. Vaimo on kuitenkin raskaana jo Cagen palattua, vaikka mies on ollut pitkään poissa kuvioista. Kolibri ei taida nyt kertoa ihan koko totuutta.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 47 Average listal rating (28 ratings) 5.9 IMDB Rating 5.6
25.10.

Blaculan jatko-osassa megaeroottisella bassomörinällä varustettu vampyyrimme haluaa, että hänen vampirisminsa voodoomanataan pois, jotta hän voi jatkaa menoaan ilman karmivaa kirousta. Tämän toteuttaakseen hän valjastaa käyttöönsä joukon vampyyreitä, jotka sitten ilmeisesti hustlaavat ja aiheuttavat paljon epäonnistumisia sen seurauksena. Kiinnostavasti mustat vampyyrit muuttuvat valkoisiksi ja saavat hirviömäisiä piirteitä muutoksensa jälkeen. Onko tämä sosiaalista kommentaaria vai sleazyä eksploitaatiota ilman sen kummoisempia tarkoitusperiä? Oli mitä oli, leffa itse on silti suurimman osan ajasta melkoisen tylsä lukuisista blaxploitaation genretroopeista huolimatta.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 35 Average listal rating (12 ratings) 7.5 IMDB Rating 6.7
22.10.

Totalitarismin kritiikiksi ylistetty Walerian Borowczykin leffa oli itselleni melkoisen kova pettymys. Sinänsä ihan kivalta näyttävän leffan suurin ongelma on sen näyttelytyyli, joka saa koko saarivaltion ongelmat näyttämään siltä, että ne johtuvat vain ja ainoastaan kansalaisten hönöperseydestä. Diktatuuri ja mielivaltainen tapa johtaa kansaa eivät vaikuta mitenkään gotolaisten ongelmalta, vaan se, että kansalaiset vain yksinkertaisesti käyttäytyvät kuin idiootit ja vääntelevät naamojaan hassusti. Tämä ei myöskään tunnu elokuvassa johtuvan mistään tietoisesta päätöksestä pitää kansa kouluttamattomana tai mitään. Goton tapauksessa idiootit munailevat itseään ja toisiaan hengiltä omaa typeryyttään, jolloin en kyllä löytänyt elokuvasta tarttumapintaa kritiikkinä tai edes humoristisena satiirina. Jotkut munailut tottakai hymyilyttivät hieman. G:llä alkavat leikkimieliset nimet eivät naurattaneet.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
21.10.

Uusintakatselulla vähemmän hauska ja enemmän törkeän mässäilevä rape and revenge -filmi sisältää kyseenalaisen hävytöntä väkivaltaa ja nuorisokuvausta. Murhattavat tytöt puhuvat lähinnä kikattaen seksistä, murhaavat pojat käyttäytyvät aivan idioottimaisen ylivedetysti, ja murhaileva nainen vain liittyy mukaan pahantekoon koska miksipä ei. Tämän vuoksi ymmärrän osittain, miksi leffa kuusi vuotta sitten nauratti. Nyt erilainen katselutilanne (ja miksei myös elämäntilanne) vaikutti myös siihen, miten tulkitsin elokuvaa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
21.10.

Toisessa Sartanassa nimikkosiisteilijä lavastetaan pankkiryöstön pääpiruksi, joten hänen tehtävänsä on todistaa syyttömyytensä. Meno on normaalispagua leikkisämpää ja humoristisempaa olematta kuitenkaan avoimesti komediaa. Klaus Kinskin tunnarina soitetaan joululauluja, koska onhan hän Santa Klaus. Vitsi on niin onneton, että se melkein toimii. Muuten leffassa sitten pyssysankaroidaan ja ollaan mystisen viileitä yksinäisiä susia, joiden perässä roikkuu... Frank Susi(?).
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 112 Average listal rating (48 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.5
Faust (1994)
17.10.

Svankmajerin Faustissa päähenkilömme päätyy kadulla jaettavan esitteen houkuttelemana mukaan vanhaan kunnon näytelmään, jossa hän kuitenkin tällä kertaa on mukana itsenään, joka on vastoin tahtoaan elokuvan sisällä olevassa näytelmässä, joka on osittain nukketeatteria. Ratkaisu on kiinnostavampi kuin pelkän juonen esittäminen ja tarjoaa ohjaajalleen mahdollisuuden tehdä vaikka mitä hauskaa, upeaa ja rivoa nukkemaailmassa. Demonien nukkeversiota edestakaisin pompotteleva pilookay-padookay -manausperseily on elokuvantekoa aidoimmillaan.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9 Average listal rating (6 ratings) 7 IMDB Rating 0
13.10.

90-luvun puolivälin honkkaritoiminnassa terroristit kaappaavat luksusristelijän varastaakseen aluksen kassakaapissa olevan uraanin (?). Aivan liian selvästi Chow Yun-fatia stailauksessaan apinoiva turvamies pistää kampoihin aiheuttaen lähestulkoon jokaisen aluksella matkustavan siviilin kuoleman. Moraalinen närkästys kolkuttelee jo omissakin aivoissa sivullisten uhrien tarpeettoman suurta määrää katsellessa, mutta turvamies sentään potkii näyttävästi ja toiminta on muutenkin hyvin koreografioitua, joten kaipa Red Wolfin voi katsoa kaikesta huolimatta vahvana ysäritoiminnan taidonnäytteenä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
13.10.

Ysäritoiminnan kiistattomimpiin helmiin kuuluvassa pallitoiminnassa jämerä lihaskimppu pistetään soluttautumaan moottoripyöräjengiin, joka on alkanut murhailla ihmisiä oikein huolella. Jengiä johtava Lance Henriksen ei näytä yhtään itseltään, koska hän on iloinen ja viiksekäs. William Forsythe ampuu kaljatölkkejä jengiläisten päiden päältä konetuliaseella ja kaikki huutavat vittujeetä, koska tämä on sitä mitä äijät tekevät. Massiivisen paha moottoripyöräjengi vaikuttaa tästä huolimatta hyvin järjestäytyneeltä, mutta lopun isossa iskussa varasuunnitelmana toimii "lähdetään vetämään, kaikki ovat omillaan".
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 20 Average listal rating (12 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.6
13.10.

Andy Lau leikkii miekkavalaan kanssa, mutta paennut hallitsijaperheen jäsen aiheuttaa pakenemista ja turhia kuolemia alueella. Wuxiaksi taistelut ovat mukavan vähän ylivedettyjä eivätkä kaikki lentele aivan koko ajan. Miekkailu näyttää hienolta. Pahiksen boustailu naurattaa ja pääseepä häneltä itseltäänkin melkoisen upeaa pahisnaurua oman hörötyksen seuraksi. Sympaattinen pikkuelokuva onnistui toimimaan muistikuvien perusteella pelkäämääni reilusti paremmin. Miekkavalasjututkin vain naurattivat eivätkä toimineet yhtään elokuvaa vastaan, vaikka lopussa Keiko vetäisee elokuvan parhaat kung fut.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 220 Average listal rating (98 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.3
13.10.

2000-luvulla tehty mykkäfilmi ei mene täysin autenttisesta 20-luvun esikuvastaan ihmisten puvustuksen, meikkauksen ja yleisen habituksen puolesta, mutta siitä huolimatta kyseessä on erittäin viihdyttävä kunnianosoitus lähestulkoon hylätylle tavalle tehdä elokuvaa. Tarina kerrotaan takauman sisällä olevien muisteluiden sisällä olevien takaumien jne. kautta, jolloin katsojan on pakko olla skarppina koko 45-minuuttinen kesto, jotta hän pysyy kärryillä. Tämä takaa myös sen ettei tylsää ehdi tulla. Cthulhu-meininki on sopivan kieroutunutta ja erikoistehosteet kivaa katsottavaa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9 Average listal rating (4 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.9
Pit Stop (1969)
7.10.

Rasvatukka päätyy laittomien katukisojen piiristä ajamaan väkivaltaisissa autokilpailuissa, joissa pellin ryminä on reilua kilpailua tärkeämpää. Isoihin kisoihin pitäisi päästä ja matkan varrella pitäisi varmaankin luopua sielusta ja rutistaa kilpakumppanit rusinaksi. Halvalla tehty roskafilmi onnistuu kätkemään budjettinsa melkoisen hyvin. Autojen lentely herättää sisäisen pikkupojan, joka haluaa tuhota kaiken.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 181 Average listal rating (108 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.7
6.10.

Mario Bavan esislasherissa on piristävää nähdä, miten lähestulkoon jokainen lahdella pyörivä tyyppi on murhaaja sen sijaan, että joku jahtaisi kaikkia. Bavalle tyypillisesti nähdään idioottimaisen herkullisia juonenkäänteitä ja repeilyttävän törkeitä ja täysin puskista tulevia murhia. Kaunistelemattoman arkipäiväinen värimaailma tukee elokuvan juonta lahden luonnontilassa säilyttämisestä. Kaikesta tästä huolimatta kyse on slasherista, joten pisteet tulevat sen mukaan kun kyseinen genre ei ole kovin lähellä sydäntä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Add items to section

Syyskuu

People who added this item 2 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 7.1
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 12 Average listal rating (4 ratings) 6.3 IMDB Rating 0
Mirai (2018)
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (194 more in this list)

Leffapäiväkirjaa vuodelle 2018 pukkaa. Samat hommat kuin aikaisempinakin vuosina, eli jokaisesta leffasta tulee jotain kommenttia, mutta joskus kirjoittamisessa kestää pari viikkoa, koska en jaksa stressata päivyrin tai leffojen suorittamisen kanssa.

Vuoden tavoite voisi olla joku noin 200 elokuvaa. Olen ehkä myös päättänyt katsoa ainakin boksillisen verran jotain elokuvasarjaa - kunpa vain tietäisin mitä...

Added to

48 votes
All "Watched in 2018" lists on Listal (244 lists)
list by Triggerhappy6
Published 9 months, 2 weeks ago 6 comments



Related lists

Series Watched In 2018
25 item list by nathan
11 votes
Watched in 2018 so far...
45 item list by imanshole
43 votes 2 comments
Films watched in 2018
374 item list by nathan
26 votes
Watched In 2018
186 item list by Ultimo
22 votes
Elokuvapäiväkirja 2018
494 item list by Darth Brutus
34 votes 6 comments
Destiny... Fate... Dreams - Anime Watched In 2018
52 item list by AKB48Fan
6 votes
Movies Watched 2018
53 item list by Joe
16 votes
Watched in 2018
34 item list by Blonde
12 votes 1 comment
All "Watched in 2018" lists on Listal
244 item list by Triggerhappy6
48 votes 6 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Nosoki