Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by The Wolf on 7 Feb 2009 08:56
2268 Views 2 Comments
24
vote

Watched films in 2009 (jawing in Finnish)

Sort by: Showing 1-50 of 95
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 652 Average listal rating (324 ratings) 8.6 IMDB Rating 8.2
*****

Maagisen upea tarina muuttuvista perhearvoista ja alati kasvavan suurkaupungin sekä idyllisen pikkukylän eroista. Kolme sukupolvea, joista jokainen kasvavissa määrin on menettämässä kulttuurilleen ominaisen vanhempien kunnioituksen. Ozun lattiaperspektiivin kuvaus on mahtavaa ja tunnetaso uskomaton.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Wendersin eksistentialistinen kuvaus enkeleistä keskuudessamme on sekä sisältönsä että ulkokuorensa puolesta ainutlaatuinen. Visuaalisesti aivan vitun kaunis suht yksinkertaisessa ilmaisussaan. "Alkupuolisko" (eli joku noin 90 minuuttia) on niin täydellisesti kulkevaa runoutta Berliinin asukkaiden ajatuksien kautta, että tätä seuratessa koin jopa jotain jännityksen tapaista tunnetta. Mustavalkokuvat ovat niin upeita, että lopun väriosuudet tuntuvat esteettisesti vähän sieluttomilta, kunnes pääsee taas siihen värien käytön idean ytimeen kiinni. Jaettu Berliini on lohduton paikka ja sen asukkaiden syvä pessimismi ja eräänlainen kuolonkankeus riipaisee syvältä. Lyhyesti ilmaistuna yksi vaikuttavimmista kokemuksistani minkään taidemuodon saralla ikinä. Nick Caven esitys oli erityismaininnan arvoinen.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Some Like It Hot on siitä mestarillinen feel-good -komedia, että se oikeasti käsittää järjellisen sisällön, vaikka sen päähenkilöt esiintyvätkin naisina. Wilder erottelee sukupuolten väliset erot mukavasti kärjistäen. Selkeimmät mieshahmot ovat kylmiä mafiosoja, kun taas naiset ovat pikkiriikkissä rieuvuissa kulkevia kahden taalan muusikkoja, jotka tykkäävät miehistä ja viinasta. Näiden välissä päähahmomme naisiksi pukeutuneina ja jotenkin kierolla tavalla ainoat "luonnolliset" ihmiskuvaukset. Dialogi on kekseliästä ja tilanteet toinen toistaan riemastuttavampia. Pääosakaksikko Lemmon ja Curtis ovat mahtavia.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Ihastuttavan roskainen ja samalla harvinaisen mielikuvituksellinen tällaiseksi lähes kaikessa yliampuvassa toimintakomediassa. Carpenter on hieno mies kameran käytössä. Kameran liikkeet ja kuvasommittelu ovat oleellinen osa jännitystä sekä koko elokuvan tehoa ja itse asiassa aika helvetin tehokas osa. Kurt Russell on suht kova, vaikkakin vähän kahleissa siivotun kielenkäytön ja verettömän väkivallan vuoksi, mutta kornit one-linerit tehoavat hienosti. Pienimuotoinen äijäelokuva, lähinnä ehkä Russellin ansiosta, joka tarjoaa poikkeuksellisesti myös varsin hyvät tekniset arvot.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6676 Average listal rating (4337 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.2
Mukavaa viihdettä tylsään sunnuntai-iltapäivään, muttei oikeastaan muuta. Enemmänkin rakenteellisesti ykkösosan toisinto, kuin varsinainen jatko-osa, vaikkakin tarina jatkuu eteenpäin, mutta kumminkin ihan hauska sellainen.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 781 Average listal rating (504 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.1
2000-luvun Kellopeliappelsiiniksi kutsuttu Bronson on hienoimpia ja varmasti omaperäisimpiä vankilaelokuvia. Omavaloinen musta huumori seuraa jokaisen nurkan takana, jolloin ne kaikkein koruttomimmat ja brutaaleimmatkin väkivaltakohtaukset saavat perin eriskummallisen asetelman. Tom Hardyn roolisuoritus Britannian väkivaltaisimpana vankina, jonka elämäntyö on tulla kuuluisaksi, on vuosikymmenen kovimpia. Rakenteeltaan ja visuaaliselta ilmaisultaan varsin näppärä elokuva lukeutuu kaikkien aikojen hienoimpien brittileffojen joukkoon.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1250 Average listal rating (787 ratings) 5 IMDB Rating 5.8
Itsetarkoituksellisessa provosoinnissaan parhaillaan vitun hauska ja oivaltava, mutta Cohenin terävyys ei Brünossa ole likimainkaan sieltä päästä, mihin hän parhaillaan kykenee. Vähän epätasainen kokonaisuus, eikä tämä mokumentti tunnu enää niin originellilta, kuin Boratin kohdalla, TV-sarjojen välisketseistä nyt puhumattakaan. Hyvä elokuva kyllä.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3331 Average listal rating (2173 ratings) 7.8 IMDB Rating 8.1
****½
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Erinomaisesti rakennettu tosipohjainen rikostarina, jonka ohjaaja-Brooks pyrki toteuttamaan mahdollisimman autenttisesti. Pääkaksikon esittäjien valinta on toteutettu esimerkillisesti, sillä tuollaiset vähemmän tunnetut, mutta hommansa hienosti hoitavat, näyttelijät (Blake & Wilson) luovat enemmän todenmukaisuutta ja uskottavuutta elokuvaan, varsinkin kun huomioi sen, että stuodiopamput halusivat alunperin rooleihin sellaiset pikkutekijät kuin Newman ja McQueen. Minulla on aina ollut heikko kohta visuaalisesti hienoihin mustavalkoisiin scope-elokuviin ja In Cold Blood lukeutuu tämän kastin upeimpien joukkoon. Yliestunnelma on erittäin painostava ja lopetus on aika armottoman tyly.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 883 Average listal rating (526 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.6
Jotenkin virkistävä elokuvakokemus. Raikas erilaisuuden tuulahdus sotasatiirienkin joukossa. Varsinaista juonta ei M*A*S*H suoranaisesti sisällä, mutta mistään tilanteesta toiseen koheltamisesta ei ole puhettakaan. Episodimainen koostumus, joka ei käsitä sen erityisempiä räkänaurukohtauksia, vaan lähinnä hahmojen ylitseviedystä rentoudesta ja välinpitämättömyydestä johtuvia hekotuksia. Rentouttava elokuva, niin kliseinen ilmaisu kuin se onkin.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 661 Average listal rating (391 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.9
*****
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Orson Wellesin alunperin ideoima ja lopulta Chaplinin vapaasti toteuttama Ritari Siniparta on sanalla sanoen nerokas. "Täydellinen" se ei ole, mutta ihailtavan uskalias ja tavallaan aika groteski musta rikoskomedia se on. Aihe ei 40-luvun amerikkalaisessa elokuvatuotannossa tainnut olla kovinkaan yleisesti käytetty, mistä osaksi johtuen koko elokuva tuntuu jotenkin kumoukselliselta. Vaikka vastaavaa aihetta on ylikulutettu tänä päivänä, tuntuu Ritari Siniparta silti uskomattoman tuoreelta. Chaplinin itsensä rooli on erinomainen.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Olipas se hölmöä kakkaa. Schumacherin yritys sekoittaa katsojan pää ei oikein toimi, kun koko elokuvan keston ajan annetaan kumminkin selviä rautalangasta väännettyjä ohjeistuksia perässä pysymiseen. Voi toki olla, että kyse oli pelkästään helvetillisestä kliseisyydestäkin. Nummer sjukufyyra on oikeastaan jopa ennalta-arvattavampi kuin keskivertojakso Salkkareita. Tarina on hölmö ja toteutus on vielä hölmömpää ja kokonaisuus on itse asiassa jo niinkin hölmö, että hetken jo tuumein, että jos tämä oikeasti olisikin sellainen perinteinen Jim Carrey -komedia. Olin ilmeisesti väärässä, sillä onhan nuo kohellukset useimmiten ollut edes vähän mielikuvituksellisempia. Kiva pieni teletappilässynlääkaikkiontaasihankivasti -lopetus kruunasi hölmöyden. No mut juu, kyllä varmaan paskempiakin tapoja sunnuntai-illan viettämiseen keksisi. Oli tää sentään sen verran hölmö, että kyllä ihan nauratti välillä. Graham Chapmanin pomppaamista ruutuun huutaen "Wait a minute! This is getting rather silly!" jäin siltikin vähän kaipaamaan.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
*****
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 173 Average listal rating (108 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.4
Erittäin vahvatunnelmainen jännäri. Juonellisesti The Fury ei ole mitään ainutlaatuista, eikä välttämättä edes kovinkaan kekseliästä, mutta muiden alueiden ollessa hienossa jamassa ei se pääse häiritsemään oikeastaan millään tavalla. Visuaalisesti The Fury kuitenkin on kekseliäs ja De Palman kamera onkin lähes jatkuvassa liikkeessä. Pyörivillä kameran liikkeillä saadaan luotua tavallisesta ja muutoin turhanpäiväisestä pöytäkeskustelusta lähes ikimuistoisen hieno kohtaus. Kuvauskulmat ovat muutenkin hienosti suunniteltuja. Loppua pohjustava veren läträys on genrensä mieleenpainuvimpia kohtauksia.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 388 Average listal rating (197 ratings) 8.3 IMDB Rating 7.9
Rakkauselokuvan kirkkaimpia helmiä. Upean kuvauksen ja hienojen kamerakikkojen myötä L'Atalanten teho ei perustu pelkästään sen esimerkillisen hienovaraiseen kerrontaan. Lähestymistapa aiheeseensa on ns. sivusta seuraavaa, mutta henkilöhahmojen tunteisiin Vigo uppoutuu sitten senkin edestä. Pelkät eleet kertovat enemmän kuin koskaan voisi kuvitella dialogin kertovan. Jokilaiva elokuvan miljöönä on erinomainen tapahtumapaikka sen rajallisuuden vuoksi. Tämä rajallisuus tuo mukaan myös mahdollisuuksia, joita ei vähänkään laajempaan miljööseen enää saisi yhtä toimivasti ujutettua.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 81 Average listal rating (43 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.4
Hienosti toteutettu joku pukudraaman, coming-of-age- ja rakkauselokuvan epäpyhä risteytys. Lajityyppinsä edustajana aikalailla virheetön, mutta noin henkilökohtaisesti jokin näissä "wanhan ajan" hienostopiirien toilailuissa on puisevaa, tosin Sanansaattajassa on jokin mystisen hieno vetovoima, joka suorastaan imee sisäänsä ja tietyt kohtaukset jäävät pitkäksi aikaa mieleen kummittelemaan juuri tuon tietyn mystisyyden ja utuisuuden vuoksi. Lapsinäyttelijät, Bates ja Christie tekevät hienoa työtä ja Losey taitaa kamerankäytön upeasti. Ei mitään Palvelijan tasoa, mutta lajityyppinsä hienointa antia. Erittäin hieno elokuva tämäkin ja henkilökohtaisesti kiinnostus Loseytä kohtaan ohjaajana nousee. Onneksi boksilla on pari ohjaajan elokuvaa tallennettuna vielä lisäksi ja jos vaikka lisää tohon Teeman Losey-sarjaan vielä kuuluisi.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Erinomainen luokkajaoittelukertomus ja aivan helvetin kiinnostavaa katsottavaa muutoinkin. Käsittelee aihettaan poikkeuksellisella antaumuksella ja kätkee suht hitaan kerrontansa sisään aivan tajuttoman fiiliksen. Loistavasti, kauniistikin kuvattu ja lavastettu. Tapahtumat ovat hienosti rajattu lähes tyystin yhden talon sisälle. Näyttelijät ovat myöskin mahtavia.

---

Ei liity aiheeseen, mutta pisti vituttamaan; Olin jo oikeastaan varannut aikaa tälle päivälle Wendersin Im Lauf der Zeitin katseluun, mutta saatanan boksi päätti lopettaa kahteen otteeseen tallentamisen. Oi sitä syvän vitutuksen määrää.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Kolmas katselukerta, edelliskatselu joskus yläasteella.

Vitun tehokas puolitoistatuntinen, jonka tunnelmallisuus hakee edelleen vertaistaan. Osan tunnelmaa luo Romeron näppärät kuvausvinkkelit sekä tietty sattuneista syistä tiivis miljöö. Upeaa yhteiskuntasatiiri (vaikkakin myöhemmin on huhuttu, ettei se ollut alunperin edes tarkoituksellista) vielä senkin lisäksi, että kyseessä on yksi hienoimpia kauhugenren tuotoksia koskaan.

The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1320 Average listal rating (685 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.7
Uusintakatselu.

Erinomainen homoelokuva, joka ei niinkään homoutta sen kummemmin käsittele, vaan lapsen hyväksikäyttöä ja sen alitajuntaista kieltämistä ja liittämistä ufo-sieppaukseen yhden henkilön kautta sekä toisen hyväksymistä ja etenkin kaipaista siihen samaan tunteeseen. Monitasoinen elokuva ja myöskin teknisesti komea.

Ei muutosta pisteissä.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Aivan saatanan upeasti toteutettu minimalismin ylistyslaulu. Pitkien ottojen ja dialogin varaan rakennetut kohtaukset ja hallittu käsivarakuvaus luovat helvetillisen intensiivisen tunnelman, jota ei riko sitten mikään. Äärimmäiseen realismiin ulottuva elokuva on parhaimpia mahdollisia esimerkkejä elokuvakerronnan voimasta. Samanaikaisesti sekä erittäin hieno kuvaus elämänsä viimeisiä tunteja elävästä alkoholistiäijänkäppänästä että mahtava satiiri Bukarestin hivenen toimimattomasta terveydenhuollosta. Oli ensimmäinen näkemäni romanialainen elokuva ja tuskin paremmin tutustumista maan elokuvatuotantoon olisi voinut aloittaa. Suurimpien suosikkieni joukkoon meni samantien.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Poikkeuksellisen kaunis road movie Wendersiltä. Selvästi Ozu-vaikutteinen tarina siirrettynä moderniin länsimaiseen miljööseen. Paris, Texasin tapaan visuaalisesti erittäin nätti ja elokuvana vieläkin hienompi. Vogler ja Rottländer ovat ikimuistoisimpia kaksikoita cinemassa ikinä.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Larry Flynt on mielenkiintoinen persoona, ei käy kieltäminen. Ja Forman on varmasti oikea henkilö tämän tarinaa kertomaan. Todella viihdyttävä elokuva, mutta ottaen Flyntin omaperäisyyden huomioon, elokuva ei toivotulla tapaa tee oikeutta tälle ollen kovin tavanomaisesti tehty. Mielenkiinto kyllä pysyy korkealla, eikä oikein muutenkaan valitettavaa ole, mutta olisi Forman varmasti vähän omaperäisemminkin pystynyt tarinan toteuttamaan. Kuitenkin kaiken kaikkiaan varsin hyvä elokuva.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Visuaalisesti aivan mahtava road movie. Tarina koskettaa aidosti vailla väkisinvääntöä taikka karkeaa alleviivailua. Mukavan minimalistinen ilmaisultaan. Loistava.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Tunnelmaltaan erittäin tiivis psykologinen jännäri, joka tuo minulle Blow-Upin päälimmäisenä mieleen. Epätavannoisesti rakennettu tyylilajiinsa nähden, jossa ainoat varsinaiset kauhuteemat nähdään vasta aivan viimeminuuteilla. Koko muu elokuva sekoittaakin katsojan pään mukavasti antaen kuvan jostain romanttisen loman vietosta työn ohessa, jonka tarkoituksena olisi päästä yli aiemmista tapahtumista. Sopivan häiriintynyt mysteeri Don't Look Now on, jolla uskoisin olevan aika kovat tarpeet uusintakatseluun.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2668 Average listal rating (1746 ratings) 6.5 IMDB Rating 7
Perkeleen hauska ja hetkittäin jopa todella kekseliäs, mutta loppupuolella valitettavan epätasainen. Hienoa irvailua sotaelokuvakliseille ja muutamia ihan oikeita oivalluksia. Stiller on vain tähdännyt vähän turhan korkealle pitääkseen suht kokemattomana ohjaajana koko homman täysin kasassa. Tom Cruise ja Robert Downey Jr. vetävät törkeän komeat roolit.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Ehkä jopa odotuksiani kovempi. Kiinnostus tätä kohtaan taisi alunperin herätä seurailtuani Moonin top-listoja. Rafaelsonin cassavetesmaisen vähäeleinen draama toimii kaikilta alueiltaan kuin junan vessa. Arkipäiväinen duunaritarina on harvinaisen mielenkiintoinen oikein toteutettuna.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 704 Average listal rating (380 ratings) 6.8 IMDB Rating 7
Helvetin hieno mafiakuvaus, jossa kerrankin näytetään mafian toimien vaikutukset sivullisiin ja seurataan lähinnä camorran pikkutekijöitä. Päästää hyvin jyvälle camorran todellisuudesta ja tämä näytetään vailla minkään näköistä romantisointia. Yleensä kun mafiaa kuvataan, löytyy joukosta aina joku ihailtavan cool mafioso, mutta Gomorran tapauksessa tilanne on toinen. Kaikki ovat sitä samaa pohjasakkapaskaa, joilla ei ole mitään arvoa, eikä tosiaan mitään ihailtavaa. Kalsariammuskelukohtaus kuvastaa ehkä parhaiten koko elokuvan yleisilmettä ja ruohonjuuritason realismia. Hienosti on kuvattu ja muutenkin mielenkiintoisesti rakennettu. Loppupuolella siirtyy kerronta ja yleismeno niin tiiviksi (ei toiminnalliseksi), että kämmenet alkavat väistämättä hiota.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Uusintakatselu.

Cassavetes osaa kertoa tarinan kuin tarinan helvetin mielenkiintoisesti pelkkien näyttelijöiden panoksen ja realistisen dialogin kautta. Musiikkia ja erikoisia kamerakikkoja ei tarvita mielenkiinnon pysymiseen. Tosin kamera pysyy kädessä esimerkillisesti. Gena Rowlands on pelottavan uskottava hivenen pöpinä vaimona ja äitinä. Suoritus onkin yksi hienoimmista, mitä vastaan on tullut.

Ei muutosta pisteissä.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Uusintakatselu.

Andersonin mahtava Ahneus-Sierra Madren aarre-Kummisetä-2001: Avaruusseikkailu-Huuliharppukostaja -tribuutti toimii näköjään toisella katselulla entistäkin tehokkaammin. Ajattomasti toteutettu suurelokuva on hiottu täydelliseksi jokaisesta kulmastaan. Kaikki toimii paremmin, kuin voisi kuvitellakkaan. Kuvaus ja muu visuaalisuus on upeaa karun maiseman hyödyntämistä ja näennäisen epäsopivat musiikit sopivat kuin sopivatkin kuin sormi nenään. Tarina itsessään on jotain elämää suurempaa, vaikkei se mikään ihan uusi juttu olekkaan. Day-Lewisin rooli on parhaimpia ikinä ja Paul Dano on nerokkaan kusimulkkuinen pikkupaska. Moderni klassikko ja henkilökohtaisesti nostaisin samalle viivalle Ahneuden kanssa, jota juuri äskettäin hehkutin parhaaksi amerikkalaiseksi elokuvaksi evah. "I drink your milkshake!" tulee olemaan tämän vuosisadan "I'll make him an offer he can't refuse".

Ei muutosta pisteissä.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
*****
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 314 Average listal rating (111 ratings) 8.1 IMDB Rating 7.9
Katsastuksen alla oli '99 mallin neljän tunnin versio, johon on käytetty still-kuvia parsimaan elokuva nättiin ja kokonaiseen muotoonsa. Ainakin allekirjoittaneen mielestä tämä tekniikka toimii erittäin hyvin, eikä varsinkaan häiritse kokonaisuutta. Päinvastoin, se selventää tapahtumia. Tämä kyseinen versio tuli siis tallennettua Teemalta, kun se joskus viime vuonna vissiin lähetettiin.

Eli, eli - Suuri amerikkalainen mykkäklassikko on ehdottomasti vähintäänkin maineensa veroinen mestariteos ja taitaapi peräti kohota näillä näkymin omaksi suosikki jenkkifilmikseni kaut' aikain. Aivan käsittämättömän suuren tunneskaalan Greed sisältää, jota mahtavat näyttelysuoritukset vain korostavat. Tarina on upea ja todellakin kokonaisvaltainen, käsittäen sellaisen kaaren, että tuntuu kuin katselisi useampaakin elokuvaa samanaikaisesti. Enpä ole muuten tainnut nähdä "ahneella on paskainen loppu" -teemaa käytettävän näin puhuttelevasti ja kylmästi. Greed jos mikä on erinomainen eeppinen elokuva, olematta kuitenkaan mikään suuri seikkailu, vaan eeppisyydestään huolimatta kohtuullisen pienimuotoinen. Aikalailla täydellistä.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Kolmas katselukerta.

Dreyer käyttää täydellisesti hyödykseen oivia kuvakulmia ja intensiivisia lähikuvia. Tarina kerrotaan pääsäännöllisesti lähinnä hahmojen kasvojen kautta ja Dreyer onkin saanut mukaan taitavimmat mykän elokuvan näyttelijät, mitä allekirjoittaneelle on eteen tullut. Teknisesti elokuva on aivan omaa luokkaansa ja lisäksi se on emotionaalisesti musertavimpia elokuvia, mitä olen ikinä nähnyt. Jeanne d'Arcin tarinasta on hienosti jätetty pois kaikki jonninjoutavuudet, joten Dreyer keskittyy vain ja ainoastaan Jeannen oikeudenkäyntiin ja lopulta teloitukseen. Tällä kohtuu rohkealla rajauksella varmistetaan totaalinen mielenkiinnon pysyminen ja silkka elokuvakerronan voima. Mykän elokuvan suosikkini ja tulee todella lähelle kautta aikain suosikkielokuvani titteliä. Täydellisyyttä keskellä elokuvan ihmeellistä ja monimuoitoista maailmaa.

Ei muutosta pisteissä.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 387 Average listal rating (215 ratings) 8.4 IMDB Rating 8.2
Liki täydellisesti koottu ryöstöfilmi, jonka jokaisen nurkan takaa löytyy aina uusi hieno elokuvallinen oivallus. Puolen tunnin dialogiton ja muutenkin lähes äänetön ryöstöjakso on maineensa veroinen ja äärimmäisen mieliinpainuva kokemus ja ennen kaikkea esimerkillistä elokuvan tekoa. Visuaalisesti Rififi on hienon minimalistinen. Loppuratkaisu on tietyssä turhauttavuudessaan nerokas. Kaikki se kulutettu energia, jota katsoja käyttää hurratakseen ryöstäjänelikolle menee lopulta hukkaan aivan totaalisesti.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8332 Average listal rating (5308 ratings) 8.4 IMDB Rating 8.9
Nähty niin monta kertaa, etten edes viitsi yrittää arvioida, monesko katselu oli. Mitään muuta elokuvaa en tosiaan ole yhtä useasti nähnyt.

Koin tarpeelliseksi vähän verestää muistikuvia muutaman vuoden tauon jälkeen, vaikka vieläkin muistan tapahtumat ja dialogit ulkoa. Kuvaus on helvetin hienosti toteutettua maan läheistä ja realismin tuntua antavaa koko kuva-alueen käyttöä. Dialogia nyt tuskin sen enempää tarvitsee hehkuttaa, mutta edelleenkin ihailen sitä arkista paskanjauhamista epäarkisten sattumien keskellä, joka tuntuu niin realistiselta, että kokee itsekin olevansa tapahtumissa mukana. Musiikit toimivat yhä täysillä ja kokonaiskuva on edelleen cooli, niin kliseistä kuin tämän sanominen onkin. Ei Pulppi enää yhtä kovaa iske kuin nappulana, mutta kyllä sitä vieläkin kehtaan mestariteokseksi kutsua, teknisesti etenkin aikakautensa hienoimpia tuotoksia. Huikeat nostalgiavireet tuli muuten mukana.

Ei muutosta pisteissä.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 217 Average listal rating (123 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.9
****
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Wong Kar-Waille tyypillisesti myös Chungking Express on visuaalisesti aivan uskomattoman kaunis. Värien inspiroiva käyttö yhdistettynä upeaan käsivarakuvaukseen luo vaikuttavan tunnelman jo itsessään, mutta kun lisätään näyttelijöiden keskenään täydelliset kemiat, kekseliäs musiikin toisto ja hieno tarina, saadaan kokoon jo jotain unohtumatonta. Hahmot ovat matti- ja maija meikäläisiä, mikä korostaa hienosti sitä elämän makua, mitä koko elokuva muutenkin huokuu. Pesunkestävä mestariteos ja vuosikymmenensä kärkikastia.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Helvetin hieno ja ehkä noin niin aavistuksen erilainen sukusaaga. Idearikas ja visuaalisesti hyvin kekseliäs. Näyttelijät ovat kaikki hienoja ja yleistunnelma on ihanan painostava, vaikkakin itse elokuva on lähinnä absurdi komedia. Kovin samankaltainen tyyliltään noin yleisesti ottaen, kuin Roy Anderssonin kaksi saman aikakauden mestariteosta. Johtukoon sitten vaikka suomalaisesta "saunakulttuurista", mutta en ymmärrä Taxidermian mainetta hirvittävän kuvottavana elokuvana. Tai ei allekirjoittanut ainakaan muutaman pippelin näkemistä elokuvassa koe mitenkään ahdistavana tai oksettavana. Erinomainen elokuva, jonka uskoisin iskevän uusintakatselulla vielä kovemmin.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Ihan mukava tarina, mutta turhan tavanomaisesti, ellei jopa forrestgumppimaisesti, toteutettu. Suht viihdyttävä on, eikä visuaalinen puolikaan mitään ihan paskaa ole, mutta olisin kyllä odottanut vähän omaperäisempiä ratkaisuja niin kerronnan kuin kuvauksenkin puolelta. Maskeeraukset ovat tavattoman upeita ja mielenkiinto pysyy koko keston ajan. Edellisen tavoin kuitenkin paljon melua lähes tyhjästä.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Kovin yliarvostettu. Tylsästä tarinasta on kivan rakenteen ansiosta saatu kuitenkin ihan viihdyttävää seurattavaa. Mitään niin kovin ihmeellistä elokuva ei sisällä, mikä oikeuttaisi sen saaman järjettömän hehkutuksen. Näyttelysuoritukset ovat ihan onnistuneita, mutta itse elokuva on valitettavan helposti unohdettava ja kovin keskinkertainen. Lopetus on sysipaska ja musiikit etenkin ovat aivan karmeat, mutta kumminkin elokuva on ihan mukavaa katsottavaa, mitään ei vain oikein käteen jää.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Juuri sellainen kuin voisi Zappan elokuvalta odottaakin. Vitun psykedeelinen ja suorastaan hullu trippi, vailla mitään juonta. Imaisee mukaansa, kuin mikäkin happotrippailu.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Yllättävän hyvä. Visuaalisesti nätti, mutta sisällöltään vähän tyhjä, mikä toisaalta ei oikeastaan haittaa. Cohenin sivurooli on loistava. Erittäin viihdyttävä.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 899 Average listal rating (488 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.8
Amerikan Festen. Absurdi draamakomedia, josta realistisuus ja elämän suolainen maku paistaa läpi sen kuuluisan risukasankin. Tunnelma on kauttaaltaan aikasta häiriintynyt, eikä vähiten Philip Seymor Hoffmannin hienon hahmon takia. Normaalit perhesuhteet ja -arvot saavat huutia. Lopetus on erinomainen ja kuvastaa täydellisesti koko elokuvan yleistä ilmapiiriä. Pitkästä aikaa tuli nähtyä elokuva, joka veti hyvin pitkälti sanattomaksi ja seuraavana aamuna kahvin ja tupakan äärellä tulikin mietittyä, näinkö hämmentävää unta vaiko katsoinko jonkun elokuvan.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2738 Average listal rating (1662 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.3
Kolmas katselukerta.

Hitchcock ottaa klassisen film noir -tarinan, lisää siihen yliluonnollisia elementtejä, tolkuttomalta tuntuvia kiekuroita sekä upean värimaailman. Jostain syystä edellisillä katseluilla en ole osannut kiinnittää ollenkaan huomiota Vertigon sisimpään. Toisaalta, viimeksi kun tämän katselin taisin olla juur ja juur 15-kesäinen, vailla minkäännäköistä elämänkokemusta, jolloin luonnollisesti on Stewartin hahmoon samaistuminen mahdotonta. Stewart on erinomainen pakkomielteisenä privaattidickinä, jonka perverssiot loppupuolella alkavat käydä niin häiriintyneiksi, että se tuntuu jo katsomon puolellakin. Visuaalisesti Vertigo on ehdottomasti komeinta Hitchcockia, kuin myös monipuolisen ja kiehtovan tarinansa puolesta. Pakkomielteitä, perverssioita, helvetin vääristynyttä rakkautta ja kaikennäköstä kieroilua. Eikä tämä ole edes Kauniit ja rohkeat. Lopetus on täydellinen nyrkin isku silmään, tosin tänä päivänä tuokin tehokeino on saatu vesitettyä.

Ei muutosta pisteissä.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Huhhuh. Pitkään olin tämänkin katsomista pantannut, varmaan päälle kaksi vuotta DVD oli jo kerinnyt lojumaan hyllyssä korkkaamattomana. Sen lisäksi, että Arabian Lawrence on yksi historian hienoimmista spektaakkeleista ja viihdyttävimpiä koskaan näkemiäni elokuvia, on se myös pintansa alta sittenkin älykäs. Rakastan sitä seikkaa, että Lean ei lähtenyt tekemään T.E. Lawrencen kaltaisesta "sankarista" ylitsevuotavan hienoa miestä elokuvaa varten, vaan esittää Lawrencen yli-ikäisenä kakarana, jonka suurimmat haaveet kaatuvat tämän omaan nirppanokkaisuuteen. Arabian Lawrence käsittelee hienosti yhden itsekkään miehen päälisinpuolin epäitsekkäitä motiiveja suuremman hyvän puolesta sekä sankaruuden kahta puolta. Lawrencen teot ovat osaltaan toki kunnioitettavia, mutta mies itse on täysi ylimielinen mulkku, joka vain sattuu "tekemään oikein". Hienosti on Lean luonut Lawrencen hahmosta niin ristiriitaisen. Esimerkillinen elämänkertaelokuva.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Aika kovat nimet on Ford saanut keskeisimpiin miesrooleihin - Stewart, Wayne ja Marvin ovat kaikki loistavia, mutta se on kuitenkin Edmond O'Brien, joka potkaisee kaikki nämä alas lankulta mahtavalla juopporoolillaan. Nähdyistä Fordeista maanläheisin ja älyllisin. Kuvauspuolelta ei löydy mitään Etsijöiden magiikkaa, vaan muuhun elokuvaan hienosti soveltuvaa maanläheistä ja vähän liikkuvaa kuvaa. Rakenne on juuri täydellinen pitämään mielenkiinnon yllä koko keston ajan. Lopetus on unelmat murskaava ja helvetin nerokas päätös tällaiselle oikeamielisyyden ilottelulle. (SPOILERI, ehkä) Arvostettu valtion virkamies muistetaan sittenkin vain miehenä, joka tappoi Liberty Valancen (ei enää spoilereita). Niin vitun oikein, ettei sitä voi sanoiksi pukeakkaan. Ansaitsisi täydetkin pisteet, mutta pysytellään ainakin ekan katselun jälkeen näissä.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Roy Andersson on kyllä ilmiömäisen taitava kuvakertoja. Toisen kerroksen lauluja kostuu tyystin toinen toistaan seuraavista absurdeista kohtauksista, jotka liittyvät toisiinsa ainoastaan näennäisesti. Kamera ei liiku lainkaan, ja kuvakulmakin vain saattaa muuttua kohtauksen vaihduttua. Lumoavan visuaalisen kikkailun ja harvinaisen pelkistetyn miljöön takaa paljastuu pohdiskelua nyky-yhteiskunnan rappiosta, puolivillaisista ihmissuhteista sekä ihmisyydestä ylipäänsä. Äärimmilleen viedyn mustan huumorin kukka kukkii kohtauksesta toiseen, luoden hyvinkin absurdeja tilanteita vähän Pyhtoneiden tapaan. Kuten sanoin Du levanden nähtyäni, visuaalisesta tyylistä ja omaperäisestä huumorista päätellen - Tatinsa on Andersson kyllä katsellut. Elokuvaa on luonnehdittu (luultavasti Ameriikoissa) Short Cutsin ja Night of the Living Deadin risteymäksi. Short Cutsia en ole nähnyt ja yhteydet NotLD:n välillä ovat aika mitättömiä, mutta ei se mitään - itselleni päälimmäisenä tuli mieleen Jodorowskyn The Holy Mountain, eikä pelkästään Jeesus-patsaiden vuoksi. Teemat ovat hyvinkin samankaltaisia ja tapa tuoda ne esille ovat myöskin samantapaisia. Ilmanmuuta mestariteos ja selkeää 2000-luvun parhaimmistoa.

"Rakastettu olkoon hän, joka istuu." :)
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2921 Average listal rating (1946 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.9
Shaun of the Deadin tapaan helvetin hauska ja oivaltava komedia. Pegg ja Frost -kaksikko on jälleen loistavassa vedossa. Hienovarainen parodiointi huvittaa ja elokuva toimii itsenäisenä elokuvana ("edeltäjänsä" tavoin) mutkattomasti. Käsikirjoitus lähentelee nerokkuutta, eikä vastaavanlaisia "parodioita" montaa ole vastaan tullut. Modernin brittikomedian kärkikastia.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2684 Average listal rating (1759 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.5
Tiukkaa tavaraa. Tapahtumat taksissa ja sen välittömässä läheisyydessä ovat elokuvan parhaita hetkiä ja varsinaiset "toimintakohtaukset" tuntuvat tähän rauhalliseen tunnelman nostatukseen verraten turhauttavan tavanomaisilta, mutta toisaalta ne toimivat myös hienona tribuuttina kasarikyttäleffoille. Tai näin ainakin itse haluan perustella sen järjettömän diskopopituksen käytön. Olisi varmasti toiminut täysillä kierroksilla, mikäli toimintakohtaukset olisi tyystin jätetty pois kuvioista, sillä tuon ryminän ja taksikeskusteluiden välinen kontrasti ei oikein toimi. Anteeksi annettavia nuo toimintakohtaukset toki ovat, ottaen huomioon muun elokuvan hienouden. Cruise on ihan helvetin hyvässä vedossa ja näyttää paljon uskottavammalta harmaassa tukassa, hiljaisen tappajan roolissa, kuin ikuisena parikymppisenä naistenmiehenä. Arvostukseni on muutenkin Cruisea kohtaan noussut aika merkittävästi tämän ja Magnolian jälkeen.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1518 Average listal rating (920 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.5
Emäntä vuokrasi ja päätin sitten haluavani itsekin katsella, kun joskus muinaisessa leffatykissä reilut parikymppinen ikuinen teinipoika (tai tyttö) jaksoi pikkupippeli kovana tätä elokuvaa hehkuttaa, mikä huvitti allekirjoittanutta suunnattomasti.

Hölmöydessään hyvinkin viihdyttävä ja noin muutenkin ihan hyväkin elokuva, joka tosin ei jätä katsojalle mitään tämän itsensä pohdinnan varaan. Lopputwistin tullessa, on aivan selvää, mitä on tapahtunut, mutta pienillä flashbackeillä kerrotaan se myös sitten jokaiselle vähän tyhmemmällekin katsojalle, vaikka koko homma on ihan saatanan selvää pässinlihaa. Lopetus oli sinänsä mieluisa, koska olin jo valmiina heittämään sohvaa ylösalaisin päälleliimatun onnellisen lopun vuoksi, mutta (SPOILERI) ne kuoli sittenkin. Jee. Visuaalisesti tylsää peruskauraa ja audiopuoli on uudelle kauhuelokuvalle tyypillisesti turhan huutavaa. Propsit mässäilemättömyydestä kumminkin. Hyvää ajanvietettä joo, ja ihan kivasti on kliseitä kerätty kasaan hieman erilailla käytettynä, mutta ei tämä mikään helvetin merkkiteos sentään ole.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (45 more in this list)

Kaikki vuonna 2009 katsotut elokuvat. Näin sitä pääsee itsekin huomaamaan, kuinka paljon työt, opiskelu (hah) ynnä muut "aktiviteetit" verottavat elokuvien katseluaikaa. Viimeksi katsottu ekana ja niin edelleen.

Added to
Related lists

Watched films in 2010 (jawing in Finnish)
132 item list by The Wolf
37 votes
Watched films in 2013 (jawing in Finnish)
36 item list by The Wolf
35 votes 1 comment
Watched films in 2015 (jawing in Finnish)
28 item list by The Wolf
23 votes
Watched films in 2014 (jawing in Finnish)
8 item list by The Wolf
11 votes
Watched films in 2012 (jawing in Finnish)
70 item list by The Wolf
25 votes
Watched films in 2011 (jawing in Finnish)
41 item list by The Wolf
5 votes
Miika's Movie Diary - 2009
176 item list by Miika
21 votes
Films watched - Katselut 2009
191 item list by Cuomi
15 votes
Watched in 2009
166 item list by Fernanda
3 votes
Watched in 2009
6 item list by Coma Comedian
6 votes 1 comment

View more top voted lists

People who voted for this also voted forMore lists from The Wolf