Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Kankku on 9 Jan 2018 08:31
2259 Views
30
vote

Watched in 2018

Sort by: Showing 1-50 of 67
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 180 Average listal rating (111 ratings) 7 IMDB Rating 7.1
Julieta (2016)
30.12.

Mielenkiintoinen ja otteessaan pitävä traumakuvaus. Mukava paluu parempien elokuvien pariin Almodóvarilta edellisen stuerttifarssin jälkeen.
Kankku's rating:
People who added this item 279 Average listal rating (163 ratings) 8.1 IMDB Rating 7.7
23.12.

Toinen katselukerta. Käyttäjä The Wolf huomautti omassa elokuvapäiväkirjassaan, että tämä olisi Elisa Viihteen valikoimissa, mistä piti ottaa kaikki ilo irti joulun pyhinä vanhemmilla vieraillessa. Tylyistä tylyintä spagua edelleenkin.
Kankku's rating:
People who added this item 95 Average listal rating (37 ratings) 8.2 IMDB Rating 7.2
20.12.

Toinen katselukerta, nyt elokuvaesseetä varten.
Kankku's rating:
17.12.

N:nnes katselukerta, nyt ensi kertaa 35-milliseltä. Rakastan tätä elokuvaa mahdollisesti nyt enemmän kuin koskaan ennen.
Kankku's rating:
15.12.

Parhaimmillaan elokuva on aivan sen alkuvaiheissa, kun Peter aloittaa uuden koulun ja kohtaa niitä oikeita nuoren opiskelijan ongelmia. Animaatiotekniset ratkaisut ovat omalaatuisia - niin hyvässä kuin pahassa. Ruudulla kaikki ei ole aina selvää, vaan animoinnilla pyritään matkimaan elokuvakameran kuvaa, jolloin paikoin tarkennukset ovat lähikuvissakin välillä hieman kyseenalaisia.

Onpahan elokuvassa ihan kelpo ihmissuhdekuvauksiakin, etteivät ne parhaat hetket kaikki sinne alkuminuuteille painotu. Helppoa ja helposti unohdettavaa supersankarimättöndeerusta.
Kankku's rating:
People who added this item 5 Average listal rating (5 ratings) 2.6 IMDB Rating 5.2
Muutoksii (2014)
28.11.

Tuntuu, että elokuvaa ollaan kuvattu teema edellä niin, ettei elokuvauksellisilla keinoilla ole mitään väliä. Törkeän tökerö, ontto ja typerä filmi.
People who added this item 43 Average listal rating (31 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.8
24.11.

Luta on kovin vaikea lähteä kommentoimaan. Yuasan epä-yuasamainen elokuva on törkeän ylipitkä (vaikka kestoa onkin vain se 112 minuuttia), valitettavan typerä ja kerronnallisesti niin epäkiinnostava.
Kankku's rating:
People who added this item 800 Average listal rating (502 ratings) 6.1 IMDB Rating 5.8
23.11.

Toinen katselukerta. Jotakuinkin elokuvahistorian parhaimpia elokuvia edelleenkin. Muistutti taas siitäkin, kuinka hyvä elokuva Kate Plays Christinekin on.
Kankku's rating:
People who added this item 480 Average listal rating (319 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.7
23.11.

Toimintakohtauksissa elokuva on varmasti parhaimmillaan. Ja vasta elokuvan nähtyäni huomasinkin, että ohjaajan aikaisempaan filmografiaan kuuluu mm. John Wick. Elokuvakerronnallisessa mielessä Atomic Blondessa on yritetty jotakin suurta ja nokkelaa, mutta valitettavalla tavalla elokuva kompastuu omiin mukanokkeluuksineen pahemman kerran.
Kankku's rating:
People who added this item 5 Average listal rating (3 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.2
21.11.

Laulu koti-ikävästä on hieno tutkimusmatka nostalgian ja itsensä juurille, kun suomenruotsalainen ruotsinsuomalainen suomenruotsalainen Kai Latvalehto palaa teini-ikänsä maisemiin Göteborgiin katsomaan, millaista se elämä siellä jossain onkaan - mitä se minuus oikein on. Luurankoja kaivellaan kaapeista, omaa luurankoa kaivellaan omista lihoista, siirtolaismusiikkia soitellaan kaihosti. Näyttävää dokumentointia.
Kankku's rating:
People who added this item 904 Average listal rating (607 ratings) 8.2 IMDB Rating 8.3
10.11.

Toinen katselukerta. Edelleen Vinterbergin ja koko vuosikymmenen parhaimmistoa.
Kankku's rating:
People who added this item 67 Average listal rating (39 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.3
Bad Family (2010)
7.11.

Tästäkin tuli kirjoitettua essee kurssia varten, minkä vuoksi torinat jäävät nyt vähemmälle.
Kankku's rating:
People who added this item 685 Average listal rating (421 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.3
2.11.

Toinen katselukerta. Arvosanaan ehdoton puolikkaan korotus. Tästäkin olen kirjoittelemassa analyysiesseetä eräälle yliopiston kurssille, eli kommentointi jääköön tähän.
Kankku's rating:
People who added this item 86 Average listal rating (52 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.5
28.10.

Bressonin tapa käsitellä aikaa, tilaa ja uskonnon tematiikka osoittavat, ettei kyseessä ole vain taas yksi Jeanne d'Arc -filmatisointi. Bressonin leimallinen minimalistinen kerronta huumaa kovaa.
Kankku's rating:
People who added this item 526 Average listal rating (337 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.4
21.10.

Kaunista vääntöä niin temaattisesti kuin ulkoisestikin. Tunna saisi westernöidä enemmän kuin docventuroida.
Kankku's rating:
8.10.

Noloa ja tyhmää paskaa. Tökeryys ja typeryys eivät huvita, vaan puhtaasti vaivaannuttavat. Ohjaaja David Kerr ja elokuvan pääpahista näyttelevä Jake Lacy ovat kuristuneet napanuoriinsa pieninä.
Kankku's rating:
28.9.

Lars von Trierin esseistisessä elokuvassa käsitellään paljon ihmistä, taidetta ja väkivaltaa. Ja von Trier käsittelee näitä asioita niin maan esimerkillisesti. Haluaisin avata elokuvaa hieman enemmänkin, mutta olen tästäkin kirjoittamassa esseetä erästä kurssia varten.
Kankku's rating:
People who added this item 165 Average listal rating (117 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.1
28.9.

Sanoin BlacKkKlansmanin tapauksessa jo, kuinka hyvä ajankuvaus tästä hetkestä kyseinen elokuva onkaan. Mutta jääpä BlacKkKlansmankin kauas First Reformedin asettamasta kärjestä. Tuntuu, että First Reformed koskettaa - tai pommittaa - ihmiselämää tästä päivästä niin monesta eri kulmasta ja niin kattavasti. Koskettava ja erittäin hieno elokuva.
Kankku's rating:
People who added this item 191 Average listal rating (133 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.9
28.9.

Päälimmäinen ajatus elokuvan jälkeen oli, että koko elokuvan käsikirjoitushan on verrattavissa The Onionin juttuihin. Sitten löysin tämän twiitin. The Onion onkin Sorry to Bother Youta. Sorry to Bother You on The Onionia heikoimmillaan.
Kankku's rating:
People who added this item 403 Average listal rating (292 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.5
7.9.

Mukadokumenttimateriaalin käyttö tuntuu ensin alkuun ihan hauskalta tekniseltä toteutukselta, mutta jatkuva elokuvan tapahtumien kommentoiminen ja pohjustaminen käy raskaaksikin. Tai turhaksi. Typeräksi. Ja se syö koko elokuvaa. Valitettavasti.
Kankku's rating:
People who added this item 617 Average listal rating (459 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.5
A Quiet Place (2018)
31.8.

Skenaarionsa puolesta A Quiet Place luo hyvän pohjan tunnelmakauhulle ja ihan hyvin homma tuntuu toimivankin, vaikka kuiskaus tuntuu muuttuvan huudoksi ainoastaan elokuvan sisäisessä maailmassa. Tarinaa kerrotaan kuitenkin rohkeasti(kin) ja näyttelijätyö on hienoa.
Kankku's rating:
People who added this item 941 Average listal rating (690 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.3
It (2017)
21.8.

Elokuvan miljöö on upea, kuten myös tapa, jolla lasten tai nuorten suhteita kuvataan. Tunnelmaakin osataan ainakin paikoitellen tehdä, mutta mitä pidemmälle elokuva etenee, sitä enemmän se tuntuu lässähtävänkin.
Kankku's rating:
People who added this item 521 Average listal rating (389 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.9
17.8.

The Rock näyttelee Dwayne Johnsonia, joka näyttelee teinipoikasta, joka joutuu Jumanjin syömäksi. Ei kai tästä muuta.
Kankku's rating:
16.8.

Kaiken Oscar-hypen jälkeen minun oli jotenkin vaikea tarttua koko elokuvaan. Mutta kyseessähän on oikeasti todella pätevä draamakomedia elämänmakuisen lässyttelyn sijaan. Tearjerkkailuakin joo, mutta pääsääntöisesti asiallisesti ja hauskasti kerrottua tarinaa. McDormand ja Rockwell rooleissaan erinomaisia.
Kankku's rating:
People who added this item 28 Average listal rating (18 ratings) 7.9 IMDB Rating 6.9
Celia (1989)
16.8.

Tapa, jolla lastenmaailmaa kuvataan, hakee vertaistaan. Aikuiset pelkäävät kaneja ja kommunisteja, lapset pitkäkyntisiä satuolentoja ja kaikkia kiusankappaleita.
Kankku's rating:
People who added this item 285 Average listal rating (205 ratings) 6.9 IMDB Rating 6.8
15.8.

Minä ihan pidin We Need To Talk About Kevinistä, mutta You Were Never Really Herestä pidin todella. Tunnelmallinen, tyylikäs, puhutteleva, ahdistava ja muutenkin tunteisiin vetoava filmi. Joaquin Phoenix näyttää jälleen kerran omaa osaamistaan.
Kankku's rating:
People who added this item 423 Average listal rating (308 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.5
14.8.

BlacKkKlansman on hieno ajankuvaus, mutta myös kuvaus tästä hetkestä. Lopun dokumenttimateriaali alleviivailee, mutta oikeastaan toimivastikin. Pääkkösjasperikin oli pääkkösjasperi.
Kankku's rating:
People who added this item 276 Average listal rating (167 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.3
12.8.

Miehet naisia vastaan, naiset naisia vastaan ja veljet veljiä vastaan.
Kankku's rating:
People who added this item 86 Average listal rating (55 ratings) 7.8 IMDB Rating 6.7
9.8.

Kirjoitin tästäkin esseen kurssia varten, minkä vuoksi en lähde avaamaan elokuvaa Listalin puolella enempää.
Kankku's rating:
People who added this item 108 Average listal rating (51 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.5
Dah (2002)
29.7.

Vähäeleistä, mutta suurta elokuvaa. Eittämättä parhaimmillaan äidin ja pojan välisissä keskusteluissa, mutta kaikin puolin muutenkin niin mainio.
Kankku's rating:
26.7.

Masaaki Yuasan animointityyli, dialogin tempo ja tarinan rytmitys on jotain omaa luokkaansa. Siis kaikin puolin kelvollinen filmi. Suositeltava ohjaajatapaus jok'ikiselle.
Kankku's rating:
People who added this item 54 Average listal rating (18 ratings) 7.4 IMDB Rating 6.4
26.7.

Voyage of Time on juuri niitä tapauksia, joissa tähtiarvosanoittaminen tuntuu aivan mahdottomalta. Parhammillaan elokuva on todella pohdiskeleva, mutta paikoitellen sitä ajautuu kuitenkin pohdiskelemaan sitäkin, mitä Malickin hourailua sitä on ajautunut taas katsomaan. Elokuva on kaunis, ajaa kaameiden ja suurten ajatusten pariin ja niin edelleen. Silti tuntuu, että samat ajatukset pulpahtavat mieleen kaksitoista kertaa voimakkaammin esimerkiksi Tree of Lifessa.
Kankku's rating:
People who added this item 1506 Average listal rating (903 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.3
24.7.

Neljäs katselukerta. Nyt erästä kurssiesseetä varten, enkä siis Listalin puolelle sen vuoksi viitsi pahemmin analysoida tai arvostella.
Kankku's rating:
People who added this item 410 Average listal rating (274 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.4
17.7.

The Disaster Artist on rasittavan fanipoikamainen, hassuttelevainen ja halpoja nauruja keräävä tekele. Turhan ilmeisesti näyttää siltä, kuin elokuva olisi vähän turhankin itsetietoisesti tehty suoraan itse Wiseaulle ja kaikille The Roomin fanipojille. Vähemmän hauska tai kiinnostava kuin raskas.
Kankku's rating:
People who added this item 940 Average listal rating (700 ratings) 6.7 IMDB Rating 7.4
30.6

Pk-yrityksen duunarit ovat siivoamassa avaruusrojua, kunnes YIT tulee aseita heiluttaen paikalle kertoen, että työmaa on nyt heidän. Papereita ei tarvita; YIT:n painava nimi ja pistoolit riittävät. Pk-yrityksen duunarit suuttuvat ja varastavat hieman avaruusrojua, opiskelevat tekniikka ja valmistuvat asesepiksi. Hämis kaipaa oikeita hommia ja ottaa pk-yrityksen asesepät hampaisiinsa.

Kaiken tämän touhun seassa on oikeasti ihan tyydyttävää high school -draamailua, kasvutarinointia ja hassuttelua, mutta typeryyden painolasti on Homecomingille liikaa. Holland on roolissaan hyvä, muttei Tobey Maguire.
Kankku's rating:
People who added this item 507 Average listal rating (375 ratings) 7 IMDB Rating 7.3
23.6.

Tavallaan sääli, että elokuva sortuu siihen kauhukliseeseen, että osana kauhun lähteistä on pikkutyttö. Mutta ei kauhu nyt kiteydy onneksi pelkkään pikkutyttöön: spiritualismin hullutukset, hiostava äänimaailma ja arkielämän ankaruus - tapa, jossa pienelläkin virheellä voi olla suuret ja anteeksiantamattomat seuraukset - nyt luovat sitä kauhistuttavaa tunnelmaa kaikkein hienoiten. Visuaalisestikin varsin hurmaava ja tunnelmallinen teos.
Kankku's rating:
6.6.

Elokuva onnistuu rakentamaan jännitystä oikein mallikkaasti ja ihmissuhteitakin kuvataan hienosti, mutta lopulta elokuva sortuu niin pahasti kerrontansa puolesta typeryyksiin. Yllätys ei tahdo tuntua kaiken luodun jännityksen luontevalta seuraukselta. Lanthimosilta nyt ensimmäinen pienimuotoisempi hutiammunta, jonka näin.
Kankku's rating:
People who added this item 48 Average listal rating (22 ratings) 8.9 IMDB Rating 8.1
4.6.

Pysäyttävää elokuvaa. Köyhällistön kurjuus, surkeat ihmiskohtalot ja niitä vastaan armoton taistelu on niin kauniisti dokumentoitu filmille.
Kankku's rating:
People who added this item 666 Average listal rating (461 ratings) 7 IMDB Rating 7.2
The Lobster (2015)
2.6.

Toinen katsomiskerta, joka nyt yllättävänkin nopeasti viime näkemästä. Yhtä kiero ja hauska kuin edellisellä katselukerralla.
Kankku's rating:
People who added this item 130 Average listal rating (79 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.4
25.5.

Hauskaa ja hyvää parisuhdejuonittelua.
Kankku's rating:
People who added this item 474 Average listal rating (346 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.9
24.5.

Nämä spinoffit ovat vain niin turhia. Humaani sanoma on vähintään yhtä päälleliimattua kuin The Last Jedissä, ja koko homman tolkuttomuus kutakuinkin samaa luokkaa. Vähän samanlaista silmäniskun yritystä kuin Rogue One, mikä ei ole kehu millään tasolla. Donald Glover on kova, Alden Ehrenreich ei niinkään. Emilia Clarke näyttää jo yrittävän näytellä.
Kankku's rating:
People who added this item 820 Average listal rating (613 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.6
20.5.

Äänieditoinnistaan kiitelty elokuva saa minultakin kiitoksensa. Ihan tyylikästä toimintaa, mutta valitettavan yksisoluista tohua noin niin kuin kauttaaltaan. Lattea tarina ja latteat motiivit.
Kankku's rating:
People who added this item 2042 Average listal rating (1043 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.6
Lolita (1962)
11.5.

Lolitaa pidin pitkään jonotuslistalla vain sen vuoksi, että olisin halunnut lukea Nabokovin romaanin ennen elokuvan katsomista. Tarpeeksi monta vuotta, kun elokuva oli jonotuslistalla seissyt, enkä saamattaomuudeltani saanut romaania luettua, oli aika kypsä. Elokuva käsittelee niin hienolla tavalla ihmismieltä, -toimintaa ja -haluja: saamista ja saamattomuutta, pelaamista ja tanssia. Viimeinen neljännes estää minua kuitenkin tykkäämästä tästä elokuvasta ihan niin paljon kuin olisin ollut valmis ensimmäisen kolmen neljänneksen perusteella tykkäämään.
Kankku's rating:
People who added this item 932 Average listal rating (676 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.9
6.5.

Otan kehuni Infinity Waria koskien takaisin: Ragnarok on parsta Marvelia, mikä on niin vallattoman hienoa todeta muuten näin kelvottomasti kohdellun supersankarin, kuin Thorin, kohdalla. Waititin komedia ei tunnu pakotelulta hassuttelulta, vaan toimii aidosti ja mutkitta. Toiminta on miellyttävää, hahmoilla on oikeita ongelmia ja Hemsworthkin on Thorina parempi kuin koskaan.
Kankku's rating:
People who added this item 1051 Average listal rating (790 ratings) 7.4 IMDB Rating 8.5
3.5.

Infinity War on parasta Marvelia, mikä ei ole kyllä paljoa sanottu. Plot armorit laitetaan ainakin hetkeksi asekaappiin ja surkeiden sattumusten sarja on surkeiden supersankariolentojen omien ambitioidensa mukaista ja syy–seuraussuhteet tuntuvat loogisilta. Liialta mukahassuttelulta vältytään, mutta toiminta on pahimmillaan taas kaunista kuin kuppainen kulli voileivän päällä.
Kankku's rating:
People who added this item 975 Average listal rating (649 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.9
1.5.

X-Men: Apocalypse on melkein kiinnostava elokuva. Supersankarimyytti kyseenalaistetaan, mikä on minusta aina ollut yksi X-Menin vahvuuksista, mutta ne keinot ovat paikoitellen hieman typeriä. Ensinnäkin jumalainen pääpahis on tylsä kuin mikä, mitä ei Oscar Isaacin tähänastisista roolisuorituksista eittämättä heikoin auta lainkaan. Reppanakohtalon mutantit häkkitappelijoina vaikuttavat tällä tavalla esitettyinä vain säälittäviltä; ei että herättäisi sympatian säälintunteita, vaan lähinnä turhautumista. Vihaiset teinihahmot ovat vihaisia ja yksiulotteisia ja yhtä täydellisen epäkiinnostavia.
Kankku's rating:
People who added this item 1401 Average listal rating (807 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.1
Barry Lyndon (1965)
16.4.

Meinasin kuvailla Barry Lyndonia seikkailullisimmaksi elokuvaksi pitkään aikaan, jonka olen nähnyt, mutta katsoinhan vasta The Lost City of Z:n. Lämpimimmät suosittelut tuollekin elokuvalle, mutta onhan Kubrick elokuvakertojana vertaansa vailla. Barryn traaginen (ja koominen) seikkailu kaikkine koukkuineen, edesottamuksineen ja onnenpotkuineen, elokuvan kuvasommittelut ja hahmot kauttaaltaan. Ah!
Kankku's rating:
People who added this item 834 Average listal rating (633 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.7
6.4.

Ihan hauska ja passeli kuvaus tämän päivän Amerikasta. Racitism on ongelma ja ihmiset ovat hirmuisen perseestä. Peele ottaa homman melko mallikkaasti käsiteltäväkseen.
Kankku's rating:
People who added this item 1794 Average listal rating (1155 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.9
4.4.

Ihmiset puhuvat Ragnarokista siihen malliin, että se pitäisi nähdä. En kuitenkaan ollut vielä The Dark Worldia nähnyt, minkä vuoksi Ragnarok on saanut odottaa. The Dark World on aivan yhtä onnetonta ja sielutonta mättöä mitä ensimmäinenkin Thor-filmatisointi, ettei se jaksa melkein parituntisena kiinnostaa puoliakaan ajasta. Tai neljäsosaa. Tai lainkaan. Ei kiinnosta Ragnarokkaan enää.
Kankku's rating:
People who added this item 185 Average listal rating (124 ratings) 7.2 IMDB Rating 6.9
27.3.

Kaurismäen Helsinki- ja Suomi-kuvauksia voi vain rakastaa. Inhottavia ja rakastettavia surkeita ihmishahmoja, mikä on niin ihastuttavaa kinemaa. Liian vähän hypeä tämän elokuvan ympärillä.
Kankku's rating:
Load more items (17 more in this list)

Artisti Iisa kirjoitti hyvin omassa uuden vuoden postauksessaan: "2018 aion kirjoittaa, enkä ainoastaan puhua kirjoittamisesta." Voisin itse kokeilla samaa. Vuonna 2017 katsoin kovin vähän elokuvia ja kirjoitin vielä vähemmän, kun koulutyöt meinasivat viedä kaikki mehut tietokoneella näpyttämisestä. Elokuvien katsominen ja elokuvista kirjoittaminen on kuitenkin ollut elämässäni sellainen ilo, jonka olen jättäny viimeisenä parina vuotena liian vähälle. Vuonna 2018 koitan katsoa enemmän elokuvia taas ja kirjoittaakin niistä. Tämä ei ole mikään lupaus; enemmänkin tavoite.

Huomasin viime vuonna, kuinka vaikeaa minun on antaa katsomilleni elokuville tähtiarvosanoja. Mietin arvioinneista luopumista kokonaan, mutta voi olla, että pudottelen tähtiä niin ja näin epäsäännöllisesti kuukauden tai kahden päästä katselusta tai ehkä jopa samana päivänä.

Added to

53 votes
All "Watched in 2018" lists on Listal (280 lists)
list by Triggerhappy6
Published 4 years, 11 months ago 6 commentsRelated lists

My Anime List
8 item list by Peter
19 votes 1 comment
Third Annual BAMF Awards
23 item list by BAMF
7 votes 1 comment
Movies Watched in 2018
188 item list by CD Smiles
33 votes 2 comments
I Have Watched 100% of Pixar's Films!
17 item list by I.T.log
17 votes 5 comments
Movies Watched in 2014
284 item list by CD Smiles
38 votes 7 comments
Movies Watched in 2015
237 item list by CD Smiles
28 votes 3 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Kankku