Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by abayo on 1 Jan 2013 07:12
2638 Views 4 Comments
65
vote

Watched in 2013

Sort by: Showing 1-50 of 66
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 2601 Average listal rating (1840 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.8
Drive (2011)
Watched: 12.6.

Tämä oli pakosti katsahtettava OGF:n jälkeen, sillä tämänkin on tainnut nähdä vain kerran. Olin varma, että tällä katselukerralla tunneryöppy saisi heittämään vielä puolikkaan tähden viittä täyttämään, mutta eipä nyt vain niin käynyt. Siitä huolimatta yksi rakkaimmistani elokuvistani ja edelleen ehdottomasti kaunein elokuva ikinä. Myöhemmin tästäkin voisin kirjoittaa edes jotain järkeenkäyvää.

abayo's rating:
People who added this item 699 Average listal rating (420 ratings) 6 IMDB Rating 5.7
Watched: 10.6.

Jes jes. Aivan intopinkeenä pääsi katsomaan tämän. Wiu wiu, muttaah, kirjoitan myöhemmin tästä jotain, sillä en nyt tällä hetkellä saa luotua tekstiksi tästä ajatuksia.

abayo's rating:
People who added this item 1231 Average listal rating (788 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.4
Watched: 31.5.

Olin hieman varautunut tämän elokuvan suhteen, sillä koen henkilökohtaista inhoa Vince Vaughnia kohtaan ja mielestäni J.Lon ei pitäisi sallia näytellä tai edes laulaa. Myös ajatus näistä kahdesta psykologisessa trilerissä sai pään pyörälle. Mutta osoittautuikin melko mielenkiintoiseksi leffaksi, mutta kokonaisuudessaan melko ontto ja juuriton elokuva. Psykopaatin mielen sisällä nähtävät kuvat/fantasiat (?) ovat kiehtovia ja todella rajua ja mielenvikaista kamaa, jotka kuitenkin ovat häikäisevän kauniita visuaalisuudellaan. Lopezista en osaa sanoa mitään hänen hahmonsa irrallisuuden takia, mutta ei hän oikeastaan niin huonoa suoritusta vetänyt kuin odotin. Vince Vaughn taas ensimmäistä kertaa ei ärsytä minua pärställään, mikä on erittäin hyvä suoritus häneltä!

abayo's rating:
People who added this item 2498 Average listal rating (1709 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.7
Halloween (1978)
Watched: 28.5.

abayo's rating:
People who added this item 789 Average listal rating (521 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.5
Watched: 20.5.

abayo's rating:
Rewatched: 19.5.

abayo's rating:
People who added this item 135 Average listal rating (56 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.3
Broken (2012)
Watched: 14.5.

abayo's rating:
Watched: 13.5.

abayo's rating:
People who added this item 891 Average listal rating (559 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.8
Badlands (1973)
Watched: 12.5.

abayo's rating:
People who added this item 83 Average listal rating (46 ratings) 5.4 IMDB Rating 5.5
Ed Gein (2000)
Watched: 7.5.

abayo's rating:
People who added this item 1504 Average listal rating (972 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.2
Watched: 7.5.

abayo's rating:
People who added this item 2214 Average listal rating (1443 ratings) 6.5 IMDB Rating 7.2
Iron Man 3 (2013)
Watched: 24.4.

abayo's rating:
Watched: 23.4.

Ehkä minun pitäisi löytää pieni taiteellinen sielu sisältäni tai sitten yksinkertaisesti elokuva ei pure.

abayo's rating:
People who added this item 900 Average listal rating (529 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.7
Watched: 23.4.

Ei luoja, rakastan Sean Penniä vaan niin yksinkertaisen paljon. Hänen suorituksen puuttuminen tästä elokuvasta olisi kuin pulla ilman hiivaa, sillä hänen eloisa ja rääväsuinen suoritus pesee kaiken iän karttumisen hänen ympäriltään näyttäen, että hänestä on vielä puhtia elokuvamaailmaan. Aivan mahtava suoritus. Mutta itse elokuvaan. 40-luku sotkettuna nykyajan actioniin efekteineen ja kuvauksineen maustettuna Hollywoodin kuumimmilla nimillä (Gosling, Stone). Jep, paljastu juuri sellaiseksi kuin odotin. Ei suurempia odotuksia oikeastaan, vaan viihtellistä antia. Ryan Gosling on taas niin kirotun aliarvostettu jäädessään muskeleidensa varjoon loistavien näyttelytaitojen kanssa, että toivon niin paljon että mies alettaisiin ottaa tosissaan.

abayo's rating:
People who added this item 1050 Average listal rating (699 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.2
Watched: 12.4.

Nooh, tuli odoteltua tätä todella todella pihkeenä. Rakastuin ohjaajan McDonaghin Kukkoilijat-sisartuotoksen yksinkertaisuuteen ja sulavaan dialogiin, joten odotukset tähän olivat melko hyvät. Colin Farrell teki hyvän suorituksen mainitussa elokuvassa ja nyt kun on mukana henkilökohtaiseen lempparistoon kuuluvat Sam Rockwell, Christopher Walken, Woody Harrelson, niin elokuvalta ei voi odottaa muuta kuin tutuksi tullutta mahtavaa vittuilua tyylillä. Ja hum, näin jälkikäteen voin sanoa, että ei todellakaan vastannut odotuksiin niin räjähtävästi kuin odotin. Se näyttää hyvältä, juoni kuulostaa hyvältä ja näyttelijät tekevät kaiken lisäksi hyviä suorituksia, mutta elokuva vain yksinkertaisesti lässähtää noin kymmenen minuutin jälkeen, eikä takaisin nousua ole näkyvissä edes loppukohtauksessa. Elokuva paljastuu erittäin latteaksi ja tylsähköksi kuljettaessaan tarinaa dialogin avuin ja Kukkoilijat-leffan nähneet tietävät kuinka juonikaava tässä toimii; kaikki kudit on säästetty loppuun. En tarkoita, että elokuvasta puuttuisi toimintaa, vaan lähinnä dialogisen nerokkuuden ja rävähtävyyden puuttumista. Petyin tähän, mutta toivon, että ohjaaja löytäisi vielä yrittämällä omat taitonsa. Sillä Kukkoilijat on debyytiksi todella oiva suoritus.

abayo's rating:
People who added this item 676 Average listal rating (448 ratings) 4.4 IMDB Rating 4.8
Watched: 11.4.

Tästä en todellakaan lähde sanomaan mitään.

abayo's rating:
People who added this item 1156 Average listal rating (717 ratings) 5 IMDB Rating 5.5
Watched: 11.4.

Haha, mitä helvettiä tässä elokuvassa edes tapahtuu? Hahah. Muistan olleeni pienenä hirveä fanityttö Child's Play-elokuville ja hinguin todella paljon nähdä viimeiset jatko-osat, koska "Chuckylla on vaimo ja lapsi, pakko nähdä!". Eh, en osaa oikein sanoa mitään. Niin outo ja hämmentävä katselukokemus. Ja etenkin loppu.. Mitä helva.abayo's rating:
People who added this item 1556 Average listal rating (816 ratings) 8.3 IMDB Rating 8
Watched: 11.4.

abayo's rating:
People who added this item 1370 Average listal rating (853 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.2
Rashomon (1950)
Watched: 10.4.

Hm, ehkä en vain älyä tällaisten elokuvien viestiä tarpeeksi. Tai tajusin kyllä, mutta en kovinkaan nähnyt sitä niin häikäisevänä. Mielenkiintoinen elokuva siitä huolimatta.abayo's rating:
People who added this item 817 Average listal rating (416 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.1
Watched: 10.4.

Omaperäinen ja särkyvä rakkaustarina vampyyreista, jossa ei kuitenkaan tällä kertaa nähdä kimaltelevia vampyyreja ja heikkoa naishahmoa. Päähenkilön muuttuminen vampyyriksi on hieman köyhästi luotu, mutta eipä sillä merkitystä sillä muu tarina pyyhkii sen tunnelmallaan. Tarina on kiehtova ja hahmot mielenkiintoisia, etenkin päänaishahmo, jonka muodonmuutos vampyyrinä on järisyttävä ja aivan mahtavaa katseltavaa. Huolimatta elokuvan seurassa viihtymisestä, se ylipitkittää itseään pahasti, eikä puoli tuntia pois leikkaaminen olisi haitannut.

abayo's rating:
People who added this item 850 Average listal rating (537 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.3
Watched: 8.4.

En kyllä ollut yhtään tietoinen tämän juonikaavasta. Luulin tämän vain keskittyvän Ryan Goslingin tarinaan, mutta paljastui positiiviseksi yllätykseksi. Elokuvan juonikaari on jaettu kolmeen osaan: ensimmäinen Ryan Goslingin hahmoon, toinen Bradley Cooperin hahmoon ja kolmas heidän jälkipolviinsa. Hyvin nerokas idea, eikä elokuva kärsi ylipituudesta, vaan sen sijaan pitää tiiviisti kiinni tunnelmassa loppuun saakka erittäin mielenkiintoisella tarinalla. Näyttely on laatutavaraa, eikä löydy kenestäkään valittamista. Jokainen hahmo on mielenkiintoinen, mieleenpainuva ja jokseenkin sympatiaa tuova.abayo's rating:
People who added this item 1755 Average listal rating (1000 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.5
Watched: 7.4.

abayo's rating:
People who added this item 638 Average listal rating (401 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.1
Le Samourai (1967)
Watched: 7.4.

abayo's rating:
People who added this item 2213 Average listal rating (1418 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.5
Watched: 30.3.

Huh huh, oikein mahtava ja, eh, uudenlainen katselukokemus. Hahmot ovat mielenkiintoisia, eikä elokuvasta löydy hetkeksikään tylsää hetkeä nuorten teurastaessa toisiaan samalla murehtien rakkaushuoliaan. Vaikka näyttelijät eivät tee kovinkaan taitavia ja kovin kehuttavia roolisuorituksia, tässä tunnelmallisessa verinäytelmässä on täysin mukana ja pakko myöntää Takeshi Kitanon suoritus herkullisine keksineen on yksinkertaisesti huvittava.


abayo's rating:
People who added this item 1772 Average listal rating (1075 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.1
Watched: 30.3.

Erittäin vaatimaton ja kaunistelematon elokuva perustuen tositarinaan koulupäivästä, joka päättyi traagisesti kahden lukiolaispojan kouluammuskeluun tappaen 15 ihmistä ja haavoittaen 24. Elokuvan kulku tapahtuu näyttäen muutaman hahmon näkökulmasta heidän päivänsä arkisia tapahtumia, jossa samassa kerronnassa on mukana kouluammuskelijoiden omia hetkiä ja suunnitelmia ennen kyseistä tapahtumaa, mikä onkin elokuvan ns. loppuhuipennus ja päämäärä. Tämä loppuhuipennus onkin säälimätöntä ja kylmää katseltavaa, mikä antaa erittäin todelliselta tuntuvan tunnelman. Se myös antaa ajatuksia siitä mihin koulukiusaaminen voi johtaa ja kuinka tavalliseltakin tuntuva päivä voi muuttua traagisesti ja kenties jäädä viimeiseksi.

abayo's rating:
People who added this item 1337 Average listal rating (770 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.5
Cry-Baby (1990)
Watched: 29.3.

abayo's rating:
People who added this item 57 Average listal rating (29 ratings) 5.7 IMDB Rating 5.9
The Liability (2013)
Watched: 29.3.

Elokuvan idea oli liiankin yksinkertainen, mutta se onnistui välillä toimimaan kohtuullisen hyvin ja tämä olisi ollut kokonaisuudessaankin onnistunut jos sitä oltaisiin hiottu vielä. Tarinan kulku on temmoltaan liian nopea, eikä ehditä paneutua hahmoihin tai tapahtumiin. Lopputulos on kömpelö ja sotkuisa eivätkä hyvät roolisuoritukset pelasta paljoakaan.

abayo's rating:
People who added this item 109 Average listal rating (64 ratings) 5.6 IMDB Rating 5.6
Watched: 29.3.

Melko nähtyä Saw-elokuvien kaltaista indie-kamaa, jossa pistetään ihmiset kärsimään yksittäisessä huoneessa. Tunnelma oli hyvä ja juoni mielenkiintoinen, mutta ei kovinkaan uudenlaiskatsomuskokemuksellinen. Chloë Sevignyn hahmo oli kiinnostavin oman moraalinsa rajamaasta pohdiskelevana hahmona.

 
abayo's rating:
People who added this item 1818 Average listal rating (1089 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.3
Monster (2004)
Watched: 29.3.

Tämän elokuvan näkeminen kiehtoi, koska Aileen Wuornos on kiinnostava aihe ja Theronin Oscar-pysti herätti epäuskoa ja, no, itseasiassa tällä kertaa kävi niin, että haukuin turhaan elokuva-akatemiaa pystin antamisesta. Mutta siitä edespäin, oikein onnistunut koskettava trilleri, joka pitää tunnelmassaan loppuun saakka. Kuten mainitsin Theronin aiemmin, hävettää oikeastaan, että olen niin paljon ilmaissut kantaani häneen negatiivisesti, kuten sanalla 'lahjaton'. Voin sanoa että jokainen joka on kuvitellut Theronin vain nätiksi ja lahjattomaksi Hollywoodin tytöksi, putoaa penkiltä nähdessään tämän, sillä 'lahjaton' tai 'nätti' eivät todellakaan kuvaa kyseistä roolisuoritusta. Theron tekee uskomattoman roolin samaistumalla hyytävän taitavasti Wuornosiin ja yhdennäköisyys näiden kahden naisen välillä on pelottavan todellisen tuntuista. Etenkin epäuskoa lisää, että tämän röhnöttävän sarjamurhaaja-prostitoidun takana on itse Charlize Theron. Roolisuoritus, jossa Oscar ja sun muut pystit on todella ansaittu.

abayo's rating:
People who added this item 3058 Average listal rating (2097 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.3
Unbreakable (2000)
Watched: 24.3.

Jokseenkin lämmin ja yllättävän rauhallinen trilleri, joka huipentuu loppuun mennessä traagiseen lopputwistiin. Bruce Willis tekee hyvän ja rauhallisen roolin hiljaisena sankariegona ja Samuel L. Jackson taas on vaikuttava traagisen fyysisesti ja ellei psyykkisestikin kärsineenä sarjakuvafanina.

abayo's rating:
People who added this item 907 Average listal rating (606 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.1
Pitch Perfect (2012)
Watched: 21.3.

Juonikaavan pystyy veikkaamaan, mutta siitä huolimatta pakko myöntää löytyi erittäin omaperäisiä hahmoja, eikä kliseisyyttä näistä löytynyt. Se toi uudenlaista makua ja vitsitkään eivät olleet toivotonta toistamista vaan uuttakin settiä löytyi, mutta silti odotettavasti elokuva ei tule tarjoamaan mitään sen uudempaa juoneltaan.

abayo's rating:
People who added this item 344 Average listal rating (232 ratings) 5 IMDB Rating 5.7
The Sitter (2011)
Watched: 8.3.

abayo's rating:
People who added this item 1607 Average listal rating (988 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.4
Watched: 6.3.

abayo's rating:
People who added this item 1193 Average listal rating (775 ratings) 5.6 IMDB Rating 5.8
The Wolfman (2010)
Watched: 5.3.

abayo's rating:
People who added this item 3554 Average listal rating (2353 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.8
Watched: 5.3.

abayo's rating:
People who added this item 409 Average listal rating (269 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.8
Watched: 28.2.

abayo's rating:
People who added this item 981 Average listal rating (622 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.8
Watched: 26.2.

abayo's rating:
People who added this item 581 Average listal rating (401 ratings) 3.6 IMDB Rating 2.9
Watched: 26.2.

abayo's rating:
Watched: 20.2.

abayo's rating:
People who added this item 4108 Average listal rating (2726 ratings) 8 IMDB Rating 8.3
Watched: 15.2.

abayo's rating:
People who added this item 3513 Average listal rating (2352 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.9
Watched: 15.2.

abayo's rating:
People who added this item 2803 Average listal rating (1890 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
Watched: 11.2.

abayo's rating:
People who added this item 2908 Average listal rating (1743 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.7
Watched: 11.2.

abayo's rating:
People who added this item 4225 Average listal rating (2840 ratings) 7.7 IMDB Rating 8
Watched: 11.2.

abayo's rating:
People who added this item 51 Average listal rating (26 ratings) 5.3 IMDB Rating 5.6
Fatso (2008)
Watched: 11.2.

Tämän kanssa vietti mukavasti aikaa, mutta se ei osannut tarjota paljoa mitään uutta, kuten juonesta voi arvatakin.

abayo's rating:
People who added this item 1898 Average listal rating (1299 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.7
Watched: 8.2.

Tarina alkaa ja pelittää omaperäisesti, mutta loppu paljastuu raivostuttavaksi ennalta-arvattavaksi siirapiksi, jota odotin valitettavasti samalla toivoen toisenlaista loppua. Ehkä myös toisenlaista inhoa herätti Oscar-ehdokkuudet, jotka elokuva sai. "Paras elokuva", "paras miespääosa, "paras naispääosa", paras miessivuosa". Okei, Robert De Niro on legenda, en muuta väitäkkään, mutta Oscar-ehdokkuus kliseisenä päähenkilön iskänä? Okei okei. Maine menee suorituksen laadun edelle. Bradley Cooper on okei ja vakuuttava roolissaan, mutta ei Oskari-pystin arvoinen. Sitten on Jennifer Lawrence.. Luoja, inhosin jo ennestään tätä naista ilman mitään pätevää syytä, mutta tämä sai entistä enemmän negatiivisuuden häntä kohtaan kasvamaan. Hän ei ollut huono myöskään, mutta ei nyt herranen aika Golden Globen ja Oscarin arvoinen. En voi muuta kuin sanoa, että yliarvostettu kokonaisuudessaan.

abayo's rating:
People who added this item 1220 Average listal rating (852 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.4
Watched: 3.2.

abayo's rating:
People who added this item 648 Average listal rating (369 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.8
Hitchcock (2012)
Watched: 1.2.

abayo's rating:
People who added this item 6091 Average listal rating (4142 ratings) 7.8 IMDB Rating 8.6
Watched: 31.1.

abayo's rating:
People who added this item 632 Average listal rating (473 ratings) 3.9 IMDB Rating 4.4
Jason X (2001)
Watched: 26.1.

abayo's rating:
Load more items (16 more in this list)

And so starts Revo's movie diary of 2013.

----

Ei tarvitse odottaa ammattitaitoista tekstiä kiehtovine ajatuksineen, sillä tulet saamaan vain erittäin amatöörimaisia ja yksinkertaisia mietteitä ah-niin-cinephile-teiniltä. Mutta mikäs siinä, tykkään kirjoitella ripaleita elokuvista silloin tällöin ja jos kallista aikaasi kehtaat hukata, niin okke.

Added to

12 votes
2013 Movies Diaries I'm Following (51 lists)
list by Michael M
Published 11 years, 3 months ago 1 commentRelated lists

My Anime List
8 item list by Peter
19 votes 1 comment
Hamza's 500 Greatest Films of All Time!
161 item list by Happy Vader
67 votes 16 comments
My Top 100 Favorite Films of 2010s
137 item list by mirinbuddy
29 votes
October 2013 Horrorfest
24 item list by the giraffe
25 votes 14 comments
Movies Watched in August 2013
8 item list by FG93
13 votes 3 comments
Watched or Rewatched 2013 Q2 Second Quarter
46 item list by The O.P.
11 votes 1 comment

View more top voted lists