Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Kookosbanaani on 3 Mar 2010 04:37
3469 Views 1 Comments
15
vote

Movies watched in 2010

Sort by: Showing 1-50 of 149
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 3419 Average listal rating (2190 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.7
Zodiac (2007)
26th of December, Digibox

Todella jännittävä elokuva, mikä pitää otteessaan loppuun saakka vailla tylsistymisen hetkiä. Juoni on tositapahtumiin perustuen kudottu ympärille taidokkaasti ja kiristyy jännittyneen katsojan ympärille yhä tiukemmin loppua kohden. Pieniä Dirty Harryn jalanjäljissä kulkemista oli havaittavissa, mutta olihan ne molemmat ottaneet esikuvaansa Zodiac Killeristä. Jokunen kohtaus osasi olla todella jännittävä ja kylmiä väreitä aiheuttava, joten siitä plussaa. Näyttelijöistä Robert Downey Jr. toi mukaan myös vähän huumoria. Ainut asia mistä rokotan pisteitä on paikoitellen elokuvan keskivaiheilla vaivaava laiskuus ja laahaavuus, missä ei onnistuta pääsemään kovin vaikuttavasti eteenpäin. Kuitenkin loppuvaiheet ovat niin taidokkaita, että koko elokuvasta jää myyty olo. Erinomainen päätös menneelle vuodelle.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 2111 Average listal rating (1406 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.7
25th of December, Digibox

Dreamworksilta katsottava animaatio. Shrek ja Madagascar ovat kuitenkin tätä huomattavasti parempia. Tämä ei yllä aivan yhtä hullunkuriseen huumoriin kuin kahdessa edellä mainitussa tuotannossa, mutta siitä huolimatta hahmot ovat ilahduttavan värikkäitä ja viihtyä saa ainakin joten kuten. Sopii ainakin kertakatseluun.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1373 Average listal rating (926 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.2
25th of December, Digibox

Ihan kelpo toimintaelokuva. Takaa-ajot ovat kunnolla kuvattuja ja aidontuntuista räiskintää riittää. Kuitenkaan ei mikään massasta poikkeava mestariteos, vaan kunnon jouluviihdettä.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 2754 Average listal rating (1845 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.5
22nd of December, Internet

Heatin veroinen tekele. Tässäkin Mann onnistuu säilyttämään jännittävän otteensa loppuun saakka ja öinen kaupunki on jälleen kuvattu tyylikkäästi ympärille. Jamie Foxx tekee melko tavanomaisen roolisuorituksen, mutta Tom Cruise vetää yllättäen uransa parhaan. Lähinnä kiiltopoikana tunnettu Cruise onnistuu vihollisen roolissaan olemaan armoton ja jopa kylmä. Viimeiset minuutit leimasivat penkkiin kiinni jännityksestä.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 2622 Average listal rating (1762 ratings) 7.8 IMDB Rating 8.3
18th of December, Digibox

Malliesimerkki siitä, miten onnistunut rikosleffa tehdään. Erinomainen taidonnäyte, missä on onnistuneesti saatu yhdistettyä myöhemmin kliseeksi muodostunutta juonta, realistista ohjausta sekä upeita näyttelysuorituksia, minkä lisäksi Mann näyttää katsojalle myös sen, että, elokuvan pituus ei aina ole haitta. Sivuhahmoja on runsaasti ja jokaisella on paikkansa mutkia ja käänteitä pursuavassa juonessa. Toimintakohtaukset ovat realistisuudessaan ääriesimerkkejä, eikä niitä juuri paremmaksi voida pistää. Heat on myös täynnä mieleenpainuvia kohtauksia, kuten loistava ammuskelukohtaus kadulla ja lopun lentokentällä tapahtuva takaa-ajo. Tunnelma kiristyy kokoajan loppua kohden, joten katsojan silmät pysyvät kokoajan kiinni ruudussa. Henkilöhahmojen perheongelmat taas valaisevat sitä tosiseikkaa, että rikos vaikuttaa aina negatiivisesti omaan yksityiselämään.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 2131 Average listal rating (1375 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.9
17th of December, Internet

Erinomainen seikkailuelokuva ja Robin Hood -filmatisoinneista se paras. Täynnä huumoria, toimintaa, seikkailua ja tietenkin loistavaa musiikkia, joka sopii legendan teemaan erinomaisesti. Kevin Costner on oiva veto Hoodiksi, mutta parhaan roolin vetää Alan Rickmanin sheriffi. Myös Morgan Freeman ja Sean Connery lopussa vetävät työnsä taidolla läpi. Muuten näyttelytyö ei ole kovin kaksista, mikä verottaakin puolikkaan tähden. Muuten hyvä esimerkki siitä, millainen on aito ja oikea seikkailuelokuva.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 3225 Average listal rating (2064 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.8
Hannibal (2001)
12th of December, DVD

Kaikista Uhrilampaat-elokuvan jatko-osista se paras. Hyvä nähdä kerrankin Lecterin saavan kunnolla ruutuaikaa, sillä Uhrilampaissa ja Punaisessa lohikäärmeessä Hopkinsin rooli oli yllättävän pieni. Tässä on aika paljon goreilua ja ne osaavat aitoudessaan olla melko puistattavaa seurattavaa. Muuten elokuvasta puuttuu lähinnä kokonaan jännitys, mutta sen onnistuu Hopkins elegantilla persoonallaan korvaamaan. Julianne Moore Starlingina osaa joten kuten vaikuttaa, muttei yllä Fosterin tasolle, varsinkaan jos häneltä puuttuu kokonaan se aksentti mitä Uhrilampaissa kuului. Ei yllä tietenkään Uhrilampaiden tasolle kokonaisuudeltaan, mutta muuten yllättävän onnistunut jatko-osa.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 3440 Average listal rating (2311 ratings) 7.8 IMDB Rating 8.1
Fargo (1996)
11th of December, Digibox

Omaperäinen ja mieleenpainuva elokuva. Juoni on todella hienosti toteutettu loistavine käänteineen. Näyttelijät ovat kaikki hyviä rooleissaan ja heidät on kuvattu tarpeeksi groteskeiksi ja tummalla tavalla humoristisiksi kuvaamaan lumista, karua maailmaa. Frances McDormand on ainut lohtua piisaava henkilöhahmo. Fargo piisaa mitä raaempia ja julmimpia kohtauksia, jotka ovat samaan aikaan sekä humoristisia että järkyttäviä, etenkin lopun puusilppurikohtaus. Itse elokuva kuvaa vaikuttavasti sitä, miten maailma osaa olla karu paikka ja kaiken mennessä päin prinkkalaa, ei loppua näy. Näin täydellisen mestariteoksen jälkeen ei auta kuin todeta, että juuri mikään asia ei ole niin täydellinen, että siitä voisi heittää jotain läppää. Ehdottomasti paras Coen tähän mennessä.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1351 Average listal rating (831 ratings) 7.7 IMDB Rating 8.1
5th of December, DVD

Täydellinen musiikkielokuva mikä syventää alkuperäisalbumin tarinaa upeilla rytmiotoksillaan ja painajaismaisilla unikuvillaan. Jos The Wall -albumin tarina jäi vähän epäselväksi, niin tämä syventää sitä ja jättää sen pysyvästi hämmentyneen katsojan alitajuntaan. Mitään kevyttä viihdettä tämä ei todellakaan ole, vaan pureva satiirimusikaali diktatuurista ja tyranniasta. Itse albumin tasolle tämä ei ihan pääse, sillä The Wallissa saa ihan itse muodostaa omat ajatuskuvansa tarinan ympärille, tämä taas tarjoaa siitä tekijöiden näkemän version. Pink Floyd on tehnyt upeaa musiikkia ja itse elokuva on kunnianhimoisen yhteistyön hedelmä.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1176 Average listal rating (725 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.2
The Doors (1991)
4th of December, Digibox

Oliver Stonen suurin ohilaukaus tähän mennessä. Val Kilmer Morrisonina ei onnistu herättämään yhtään sympatiaa puoleensa nolostuttavalla sekoilullaan ja rähjäämisellään. Elokuva keskittyy kuvaamaan lähinnä ryyppäämistä ja yhtyeen taustakuvaus jää vain haaveeksi. Lähinnä stereotyyppiseksi ja ääriesimerkiksi muotoiltu Kilmer on kyllä laulajalahjakkuuden näköinen, kuten myös muutkin yhtyeen jäsenet ja tämä yhdistettynä loistavaan musiikkiin tekee tästä ainakin kerran katsottavan pätkän. Muuten hyvin tasapaksua ja yksipuolista menoa.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 243 Average listal rating (142 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.5
3rd of December, Internet

John Woon elokuvista se syv√§llisin. √Ą√§rimm√§isen rankka ja helvetillinen kuvaus ahneuden ja sodan seurauksista. Bullet in the Head ottaa vahvasti kantaa yhteiskuntaan ja kritisoi nykymaailman menoa. Toimintakohtaukset ovat tyylikk√§it√§, niin kuin Woolla yleens√§, mutta t√§ss√§ elokuvassa h√§n oppii voittamaan sis√§ll√∂ll√§√§n elokuvan ulkoasun. Koskettava elokuva ja monipuolinen mestariteos, johon vain nero pystyy.
Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1188 Average listal rating (809 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.3
21st of November, Digibox

Aivan mielettömän surkea tuotos. Heti loistavan Asfalttisoturin jälkeen julkaistu ja logistista käyrääkin massiivisempi romahdus. Näyttelytyö on umpisurkeaa sekä nolostuttavaa ja toiminta tylsää. Tämä suorastaan pursuaa surkeita ja törkyisiä hetkiä, surkuhupaisana esimerkkinä Gibson, joka on alentunut jopa eräässä kohtauksessa lapioimaan metaania pursuavaa sianulostetta. Etäisen juonen kruunaa muka-onnellinen loppu, joka ei sovi ydinsodan jälkeisen maailman karuuteen. Katso mielummin kakkososa uudestaan kuin tätä roskaa. Tää haisee.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 640 Average listal rating (369 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.1
20th of November, DVD

Bergman on mestari luomaan inhimillisiä tunteita, se on tämän jälkeen vahvistettu selkeillä rajoilla. Näyttelijät osaavat eläytyä rooleihinsa täydellisesti ja Agnesin kuolinkouristukset ja hautajaiset ovat kuin oman läheisen menetystä katsoisi. Elokuva ei etene turhilla sentimentaalisuuden keinoilla, vaan puhtaan realistisesti. Punainen on elokuvan pääväri ja se onnistuu valjastamaan hyvin pelonsekaisen, kuoleman ja masennuksen tunteet. Kaikista hyvistä puolistaan huolimatta en pitänyt joka kohtauksen välissä olleista punaisista ruutukuvista, jotka meinasivat aiheuttaa epilepsiakohtauksia.
Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1716 Average listal rating (1152 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
3:10 to Yuma (2007)
14th of November, DVD

2000-luvun westernien parhaimmistoa. Juoni on kunnollinen ja viihdyttää koko kestonsa ajan. Ei mikään tavanomainen Hollywoodin erikoistehostemöhkäle, vaan kunnolla lavastettu lännenelokuva. Bale vetää hyvin, mutta Crowe ei. Ei yllä tietenkään Leonen westernien joukkoon, mutta vaikea on verrata niin erilaisia lännenelokuvia keskenään. Muuten hyvää viihdettä viikonlopun ratoksi.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 4297 Average listal rating (2834 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
14th of November, Digibox

Ehdottoman yliarvostettu ja yksi viimeaikojen suurimmista pettymyksistä. Hyvä idea sinällään, mutta itseäni alkoi kyllästyttämään jatkuva pornoilu ja Balen päätön sekoilu. Itse murhakohtaukset on jätetty täysin nojaa-meiningille ja kuiva erotiikka valtaa valkokankaan. Kovin vähän oli näytettävää tällä suppealla elokuvalla.

Kookosbanaani's rating:
13th of November, DVD

Todella hyvä ja selkeästi massasta erottuva rikoselokuva. Ohjaaja Hanson heijastaa hyvin pinnallisen Hollywoodin synkempää kääntöpuolta, joka kuhisee korruptiota, murhia ja rikoksia. Jännittävä tarina pitää otteessaan ja juoni jaksaa yllättää käänteineen. Russell Crowe ja Kim Basinger eivät ole oikein vedossa, mutta Spacey, Pearce ja DeVito vetävät laatusuoritukset.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 679 Average listal rating (414 ratings) 8 IMDB Rating 7.7
12th of November, Internet

Laatutoimintaa tosiaan. Tässä ei olla säästelty toimintaa ollenkaan, vaan elokuva puskee eteenpäin testosteronimyrskyn voimalla. Elokuvahistorian ennätysmäärä ruumiita- väite saattaa ihan hyvin olla totta. Chow Yun-Fat tekee jälleen loistavan roolisuorituksen, siitä ei ole epäilystäkään. Ei yllä kokonaisuudeltaan The Killerin tasolle, mutta siitä huolimatta loistavaa toimintaviihdettä. Sairaalaosuus oli ehdottomasti parasta antia.

Kookosbanaani's rating:
7th of November, Digibox

Erinomainen rock-elokuva ja merkittävä teos, joka luo pysyvästi pseudodokumentin, eli fiktiivisistä asioista kertovan, dokumentin kaltaisen elokuvan lajityypin. Spinal Tapin jäsenet osaavat eläytyä rooleihinsa paremmin kuin hyvin. Kameran kuvakulmat ja kuvan laatu, sekä fiktiiviset haastattelut valjastavat dokumentin hengen osuvasti ja kappaleet on rautaa. Kaikki rock-elementit ovat kohdallaan ja huumoriakin löytyy. Pakkokatsonta jokaiselle musiikin ystävälle.
Kookosbanaani's rating:
People who added this item 5582 Average listal rating (3720 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.3
Corpse Bride (2005)
6th of November, TV

Burton se vaan onnistuu. T√§ss√§ on oikein mielikuvitusrikas ja v√§rik√§s elokuvamusikaali, vaikkakin teema onkin synk√§hk√∂ niin kuin Burtonilla aina. Musikaalinumerot √§rsytt√§v√§t, mutta hienot yksityiskohdat ja satumainen tunnelma ovat p√§√§pointti. √Ą√§nin√§yttely on sujuvaa, mutta juoni tuntui hieman Painajainen ennen joulua -elokuvan kopioinnilta.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 602 Average listal rating (390 ratings) 8 IMDB Rating 7.8
The Killer (1989)
6th of November, DVD

Tästä ei voi toimintaelokuva paremmaksi muuttua. On erityisen huomiotaherättävää, miten tämä sisältää niitä tyylikkäimpiä toimintakohtauksia, joita lukuisat muut kliseiset Hollywood-leffat ovat parhaansa mukaan yrittäneet jäljitellä. Useat jenkkien munattomat toimintasankarit kalpenevat reilusti Chow-Yun Fatin kaltaisen toimintasankarin rinnalla. Danny Lee on myös hyvä vedossaan. Juoni on täydellinen, eikä huku massaan ja elokuvan draamapuolikin on todella onnistunut. Toiminta on tylyä, mutta nautittavaa ja kunnianhimoista. Menee parhaimpien elokuvien joukkoon.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 768 Average listal rating (510 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.8
Duck Soup (1933)
31st of October, TV

Ensimmäinen näkemäni Marx-elokuva, joka teki minuun mitä syvimmän vaikutuksen. Todella terävää sanailua ja nopeatempoista huumoria mahtuu tähän tusinoittain huolimatta lyhyestä kestostaan. Vakavia asioita käsittelevästä teemastaan huolimatta aivan pirun viihdyttävä ja tätä seuratessa saa nauraa itsensä hikoilun partaalle. Groucho on yksi sympaattisimmista koomikoista valkokankaalla ja Harpo tulee hyvänä kakkosena mykkänä, mutta sitäkin hauskempana velmuilijana. Katso ihmeessä tämä komediaklassikko.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1744 Average listal rating (1125 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.9
True Romance (1993)
29th of October, Internet

Odotukset olivat todella korkealla, mutta petyin pahasti. Yksi ysärin yliarvostetuimmista tekeleistä. Henkilöhahmot eivät ole mitenkään muistettavia ja pääosanäyttelijät ovat umpisurkeita. Slater ei herätä mitään sympatiaa, vaikka kovasti yrittääkin. Arquette on helvetin ärsyttävä pissaliisa ja hänen suustaan ei tule mitään järkevää koko elokuvan aikana. Pisteet maineikkaista sivuosanäyttelijöistä, jotka tekivät työnsä hyvin, mutta harmikseni he vain piipahtivat ruudulla ja kohtaukset tuntuivat hyvin irrallisilta. Edes lopun ammuskelu ei pelastanut pohjaanpalanutta kokonaisuutta, vaan oli lähinnä koominen kohtaus. Tarantinomainen tunnelma ei pääse oikeuksiinsa Tony Scottin ollessa ohjaajanpaikalla ja tämä todistaakin sen, että hän on viime vuosikymmenien huonoimpia ohjaajia.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 2533 Average listal rating (1668 ratings) 6.7 IMDB Rating 7.2
28th of October, DVD

Kylmiä väreitä ja jännitystä piisaa edelleen aivan niin kuin Uhrilampaissakin. Hopkins on edelleen täydellinen eleganttina Lecterinä, samoin Edward Norton FBI-agenttina. Ralph Fiennes oli tekoineen ja luonteineen melkoisen karmaiseva ilmestys. Itseäni tosin harmitti, että juoni oli vain kopio alkuperäisestä elokuvasta, paitsi että ajanjakso tapahtuu aikaisemmin ja Norton on otettu Fosterin tilalle. Silti ihan hyvä ja jännittävä trillerielokuva.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 894 Average listal rating (588 ratings) 7 IMDB Rating 7.3
Layer Cake (2004)
28th of October, DVD

Mukavaa viihdettä loman ratoksi. Juoni on erinomaisen hyvin hiottu ja se imaisee mukaansa. Daniel Craig tekee vain keskiverron roolisuorituksen, samoin kuin muut näyttelijät. Jännityksessään pitävä rikostarina, jossa ei ole mitään sensaatiomaisen suurta, mutta on pelkkänä viihteenä hyvä tuotos.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 913 Average listal rating (569 ratings) 8 IMDB Rating 8.1
La Haine (1995)
27th of October, VHS

Todella julma ja realistinen katukuvaus suoraan Pariisin pimeiltä seuduilta. Vincent Cassel väkivaltaisine ja rivoine elämäntapoineen tekee hänestä kaikkein järkyttävimmän hahmon. Eeppinen ja vertauskuvallinen kerronta jäävät katsojan alitajuntaan pohtimaan maailman julmuudesta ja koruttomuudesta. Kaikesta julmuudestaan huolimatta tämä on myös tyylikäs ja jopa viihdyttävä elokuva, jonka kuluessa aika kuluu kuin siivillä ennen kuin katsoja ehtii edes huomata sitä.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 3574 Average listal rating (2450 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.2
Snatch (2000)
27th of October, DVD

Todella nopeatempoinen ja tyylikäs rikoskomedia. Ritchie kaataa katsojan niskaan hyvää läppää toisensa perään, ettei naurua pysty yksinkertaisesti pidättelemään. Juoni on todella hyvin hiottu ja kaksi tarinaa sulautuvat loppua kohden yhteen paremmin kuin täydellisesti. Näyttelijöitä ei voi ollenkaan moittia, etenkin Dennis Farina ja Tyronea näyttelevä Ade aiheuttivat parhaimmat naurut. Kuvaus ja dialogi on tarantinomaisen näppärää. Alussa tämä ei vaikuttanut kovin hyvältä, mutta huumori vain paranee loppua kohden ja täydellinen juoni sekä visuaalinen ilme tekevät tästä parhaimman rikoskomedian tähän mennessä. Täytyy olla tarpeeksi kieroontunutta huumoria katsojalla, jotta tästä saisi mahdollisimman paljon irti.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 3929 Average listal rating (2565 ratings) 7.6 IMDB Rating 8.1
26th of October, DVD

Kaikista ylistyksistään huolimatta pettymyksellinen elokuva minun kohdallani. Melko tylsä tekele nyrkkeilystä, joka olisi kaivannut jotain erilaista kuin kliseistä kerrontatyyliä tai kaavamaista juonenrakennetta. Clint ei ole parhaassa vedossaan ylitunteilevilla purkauksillaan. Morgan Freeman on kieltämättä hyvä lukuunottamatta kerrontaosuuttaan, mutta kaikki muut näyttelijät ovat käsittämättömän huonoja. Hilary Swank aksentteineen ja toistelevine roolisanoineen ei ole miellyttävää seurattavaa. Kaikista huonoista puolistaan huolimatta nyrkkeilyottelut onnistuvat olemaan jännittäviä ja realistisen oloisia, mutta kokonaisuus jättää pahan maun suuhun. Vähän sama juttu kuin Gran Torinon kanssa, eli kovanaamarooleihin tottuneen Clintin on todella vaikea siirtyä nopeasti draamapuolen tuotantoihin.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 2112 Average listal rating (1288 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.5
26th of October, DVD

Koskettava ja sydäntäsärkevä tarina sodan epätoivosta, suojelunhalusta ja lähimmäisten menettämisestä. Seita suojelee pikkusiskoaan, Setsukoa, parhain mahdollisin keinoin tosielämän julmuudelta. Seita on hellyttävä lapsi, kenelle katsoja ei haluaisi elokuvan aikana tapahtuvan mitään pahaa, mutta Setsuko on ehdottomasti paras hahmo aikuisuuden saavuttavana poikana, kenen vastuu pienemmistä ilmestyy heti epätoivon tullen. Syvästi humaani mestariteos, joka ei todellakaan ole mitään kevyttä viihdettä, vaan loppujen lopuksi masentava, mutta rehellinen elokuva. Anime-elokuvien aatelia.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 5550 Average listal rating (3657 ratings) 7.6 IMDB Rating 8
Big Fish (2003)
25th of October, DVD

Ei vaikuttanut alussa yhtään hyvältä, vaan lähinnä siirappiselta ja lapselliselta lässytykseltä. Tämähän vain parani loppua kohden ja lopussa olin aivan myyty, tämä on näet 2000-luvun parhaimpia elokuvia. Big Fish yhdistää nerokkaasti faktaa ja fiktiota ja tekee siitä mielenkiintoisen sopan, jossa satumaailman tunnelma saavutetaan ilman prinssejä, prinsessoja tai lohikäärmeitä. Loistavat ja monipuoliset henkilöhahmot ovat elokuvan suola. Parhain hahmo on Matthew McGroryn jätti, kuka on kaikessa pituudessaan oikea ilmestys. Lopetus on täydellinen ja samalla myös haikea. Vain Burton voi tehdä tällaisen taideteoksen. Big Fish on samaan aikaan sekä hyvänmielenelokuva että täydellinen sadun ja todellisuuden kohtaamispiste.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 4096 Average listal rating (2478 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.5
The Pianist (2002)
25th of October, DVD

Polanski teki sen jälleen. Sotaelokuvan tittelistään huolimatta tämä ei juurikaan kuvaa suurimmalti osin sotaa vaan päähahmon selviytymistaistelua nälän, janon, uupumuksen ja surun keskellä. Katsoja samaistuu hyvin pianistin elämän hankaluuksiin, pakoon ja pelkoon. Brody tekee ansaitusti Oscarin arvoisen roolisuorituksen ja juutalaiseksi hän sopii kuin nenä päähän. Vaikea keksiä mitään pahaa sanottavaa tästä, kyseessä on mielenkiintoinen ja asiallinen elokuva.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 4158 Average listal rating (2890 ratings) 5.1 IMDB Rating 5.3
24th of October, DVD

Miksi edes katsoin t√§m√§n elokuvan? √Ąrsytt√§v√§√§ l√§ssytyst√§ ja teiniromansseja alusta loppuun. Teinityt√∂ille yritet√§√§n kokoajan tuputtaa silmien eteen pinnallisen el√§m√§ntavan ihannointia eli mit√§√§n hyvi√§ vaikutteita t√§m√§ ei anna. Erikoistehosteetkin ovat aivan kamalan huonosti toteutettuja ja loppur√§hin√§ jotain aivan tajuttoman lapsellista. Tyt√∂ille ah, niin ihana Robert Pattinson oli kyll√§ nolostuttavan s√§√§litt√§v√§ esitys. Kirsten Stewart taas seisoo vieress√§ p√∂kkel√∂mp√§n√§ kuin laho puukalikka. Kamalata kuraa.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1553 Average listal rating (864 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.9
24th of October, Digibox

Huomattavaa petrausta edelliseen osaan nähden. Japanilaisten näkemys sodasta on paljon mielenkiintoisempaa seurattavaa kuin jenkkien lipunheilutukset, joita Isiemme lipuissa oli vähän liikaakin. Tämä erottuu selkeästi sotaelokuvien massasta ja on varmasti tulevaisuuden klassikko japanilaissotaelokuvien saralla. Sotakohtaukset ovat kouraisevampia sekä realistisempia kuin jenkkiosiossa, mutta ajottaista sentimentaalisuutta ei olla ihan kokonaan poistettu. Siitä rokotankin puolikkaan tähden pois, mutta kyseessä on kuitenkin loistava sotaelokuva ja lajityyppinsä valio.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1129 Average listal rating (685 ratings) 6.7 IMDB Rating 7.1
23rd of October, Digibox

Mukiinmenevä ja uskottava sotaelokuva historiallisesta tapahtumasta ja kuuluisan valokuvan syntymisestä. Eastwood onnistuu hyvin kuvaamaan sodan julmuuksia tarkoilla kameranvalinnoilla ja realistisilla sotakohtauksillaan. Kaikesta huolimatta en saanut tästä niin paljon irti kuin toivoin; jenkkipropaganda paistaa tästä läpi ja ajoittain kerrontatyyli meni liiallisen sentimentaalisuuden puolelle. Kantavimmaksi ongelmaksi muodostuu se tosiseikka, ettei tämä juurikaan poikkea tavanomaisesta sotaelokuvasta siinä, missä Ilmestyskirja on henkistä puolta kuvaava ja Full Metal Jacket tummalla huumorilla ratsastava sodanvastainen tillitys. Toivottavasti Kirjeitä Iwo Jimalta antaa katsojalle enemmän valinnanvaraa.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 2787 Average listal rating (1947 ratings) 7 IMDB Rating 7.2
22nd of October, Internet

Erikoinen tapaus. Tämä ei todellekaan ole mikään kunnianhimoinen, Oscareita kähmivä taideteos, vaan täysin vituralleen menevää roskaviihdettä - ja myös hyvin onnistunutta sellaista. Realistisuus ja uskottavuus on tästä kaukana, mutta sen on ihan hyväkin olla, jotta katsoja voi rauhassa jättää aivot narikkaan ja vain nauttia siitä, mitä tuleman pitää. Toiminta -ja splatter-kohtaukset ovat erinomaisia ja sopivan raakoja. George Clooney on roolissaan sopivan kiero, mutta Tarantino on ehdottomasti paras rääväsuisena kahjona. Jos etsit jotain viihdyttävää pätkää illanviettoon, niin katsastapa tämä läpi.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1117 Average listal rating (552 ratings) 7.1 IMDB Rating 6.9
Inland Empire (2007)
17th of October, Digibox

Onhan tämä surrealistinen ja osittain hyvinkin pelottava elokuva, mutta aivan liian sekava. Mulholland Drivessa oli oma viehätyksensä, se ei ollut liian sekava ja siinä oli todella unenomainen ja painajaismainen tunnelma. Inland Empire menee jo lähes huumesekoilun puolelle ja siinä on mitä sekavampia kamerakulmia ja väriyhdistelmiä. Pituutta on liikaa ja kokonaisuus menee hämäräksi liian aikaisessa vaiheessa. Tämänkertainen mysteeri ulottuu niin omituisiin sfääreihin, ettei tätä jaksa kukaan selvittää. Laura Dern on todella huono pääroolissa, hän vain vääntelee kasvojaan kameran tahdissa. Jeremy Irons on vaikuttava, mutta hänen roolinsa on aivan liian pieni. Vaikka elokuvassa on omat hetkensä, niin silti Inland Empire jää keskinkertaiseksi kokonaisuudeksi. Jos tämän olisi tehnyt muu kuin Lynch, niin tuskin olisi saanut näin positiivista vastaanottoa.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 2595 Average listal rating (1877 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.8
Predator (1987)
15th of October, Internet

Arskan parhaimpia ja vuosikymmenen kärkilaatua. Die Hardin ohjannut McTiernan lataa leffan täyteen laatuactionia, huumoria ja jännitystä. Viidakossa hämyily on omalla tavallaan myös ahdistavaa katsottavaa. Predator on kammottava, mutta onneksi Arska näyttää kaapin sijainnin. Tässä on täydellinen viihde-elokuva.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1171 Average listal rating (737 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.2
10th of October, Digibox

Pettymys. Tämä ei oikeastaan tunnu Lynchin elokuvalta, vaan lähinnä roadmovien ja rakkaustarinan yhdistelmältä epätavallisissa olosuhteissa. Nicolas Cage ja Laura Dern on tylsääkin tylsempi pari. Willem Dafoen iljettävä pahis on kyllä muistettava, mutta liian pienessä roolissa. Itse elokuvana Villi sydän on todella tylsä ja siinä on joitain groteskeja kohtauksia, jotka nostavat rimaa ylemmäs. Plussaa myös hyvästä soundtrackista. Kovinkaan muistettava elokuva ei kuitenkaan ole kyseessä.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 2446 Average listal rating (1513 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.4
8th of October, Internet

Nyt vasta metsään mentiin. Huomattavasti huonompi kuin edeltäjänsä. Elokuva etenee erittäin katkonaisesti ja epätasaisesti, ettei juonen perässä tahdo pysyä. Tarina on muutenkin ennalta-arvattavaa uudelleenkierrätystä edellisistä osista ja alkaa Rodriguezin Meksiko-teema pikkuhiljaa kyllästyttämään. Toimintakohtaukset olivat ajoittain naurettavan yliampuvia ja niitäkin oli harmillisen vähän. Näyttelijät ovat hyviä, mutta hekin jäävät todella etäisiksi. Myös pieniä virheitä tarinassa ja tuotannossa oli havaittavissa; Salma Hayek on listattu päärooleihin, vaikka todellisuudessa hänen roolinsa on tässä varsin pieni. Danny Trejon lisääminen kastiin ei ollut oikein järkeenkäypää, sillä edellisessä osassa hänen toinen esittämänsä roolihahmo joutui tapetuksi. Aineksia olisi huikeista lähtökohdista ollut vaikka mihin, mutta harmikseni siitä ei saatu mitään aikaiseksi.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 3103 Average listal rating (2076 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.8
2nd of October, Digibox

Vailla mitään ennakko-odotuksia päätin katsastaa tämän pätkän ja puhdasta paskaahan tämä oli. Elokuva on kuin hedelmäkori täynnä kakkaisia, kliseistä koostuvia banaaniterttuja ja niitä tulee leffan aikana yhä lisää ja lisää. Paul Walker ja Vin Diesel eivät osaa ollenkaan näytellä, eikä heistä jäänyt päähäni juuri mitään muistikuvaa, elikkä mieleenpainuvasta katselukokemuksesta ei ole kyse. Soundtrack on mitä hirveintä teknopoppibiletyspaskaa, jota ei kestä edes alkuminuuteilta eteenpäin. Hurjapäitten ajokohtauksetkin ovat todella huonosti tehtyjä ja niin epäaitoja ettei mitään rajaa. Kaikesta huolimatta yli puolet elokuvasta on pelkkää epäonnistunutta ihmissuhdelässytystä, typerää uhoilua ja biletystä, eli ne itse ajokohtaukset on jätetty täysin yhdentekeviksi. Jos haluat loppuelämäsi ajan muistaa jonkin kullanarvoisen neuvon, niin varmista että se on tämä, missä kehotan kaikkia välttämään tätä oksennusläjää vaikka se olisi viimeinen elokuva maan päällä.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1847 Average listal rating (1249 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.2
Desperado (1995)
1st of October, Internet

Onnistuu olemaan vain hiukan edeltäjäänsä parempi. Baarikohtaus ja monet muut toimintaräjäyttelyt ovat kyllä viihdyttävää katsottavaa, mutta kokonaisuudeltaan tekemällä tehdyn oloinen. Ei jaksa tämmöinen meksiko-teema oikein hirveästi innostaa.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 867 Average listal rating (564 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.8
1st of October, Internet

Pettymyshän tämä oli. Yllättävän vähän tässä oli elokuvallista antia näin suuriin odotuksiini nähden. Liian vähän kamaa ja Robert Rodriguezilta olisi ollut lupa odottaa edes jotain vähän säväyttävämpää. Mutta muuten sinänsä ihan ok elokuva. Hieno kuvakulmaus, hyvät takaa-ajot ja keskivertoa parempi dialogi, mutta kaikki muu oli melkoista ajanhukkaa. Carlos Gallardo ei ollut roolissaan mitenkään vakuuttava ja tuli sitä kelloakin vilkuiltua liikaa.
Kookosbanaani's rating:
People who added this item 704 Average listal rating (498 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.2
27th of September, Digibox

Keskivertoa parempi trilleri. Mielenkiintoinen juoni vaihtoehtoisen puoleisesta historiasta pitää otteessaan ja kyseessä on muutenkin kelpo viihdettä. Clint Eastwood on hyvä roolissaan, mutta John Malkovich varastaa show'n karmivalla murhaajan olemuksellaan. Kaikesta huolimatta hieman yliarvostetun puoleinen elokuva, joka olisi saanut olla hieman monipuolisempi pituudeltaan ja leveydeltään. Loppu oli osittain ennalta-arvattava ja se latisti tunnelmaa. Katsottava leffa kuitenkin.
Kookosbanaani's rating:
People who added this item 796 Average listal rating (482 ratings) 7.7 IMDB Rating 8
26th of September, Digibox

Vaikuttava ja kunnianhimoinen elokuva, joka onnistuu olemaan samaan aikaan sekä sotaelokuva, dokumentti että animaatioelokuva. Piirrosjälki on todella kaunista, eikä siihen kyllästy missään vaiheessa. Sodan julmuus saadaan hyvin esille yksityiskohtaisella väkivallan kuvaamisella ja hyvä kerronta tekee tästä myös vakuuttavan dokumenttielokuvan. Jos jostain pitäisi antaa miinusta, niin surkeasta soundtrackistä, joka ei sopinut sodan kuvaamiseen sitten millään. Muuten loistava elokuva, johon plussaa tuo myös lopussa olleet materiaalit aidosta verilöylyn uhreista, joka jättää pysyvän arven katsojan mieleen siitä, miten turhauttavaa koko sotimisprosessi on.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 3955 Average listal rating (2723 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.7
Signs (2002)
26th of September, Digibox

Todella jännittävä ja kylmiä väreitä aiheuttava elokuva. Elokuvan jännittävyyden perustaksi koituukin se, että kaikissa kohtauksissa ei pelon syytä näytetä, mikä saakin säikkymään todella paljon. Loppua kohden alkoi jännittävyys hieman latistumaan, mutta siitä huolimatta jaksoin pysyä mukana, eikä mielenkiinto häipynyt missään vaiheessa. Miinusta ajoittain sentimentaalisista kohtauksista, jotka olisi ihan huoletta voinut jättää pois. Muuten taattua tavaraa Shyamanalilta.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 3217 Average listal rating (2068 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.6
24th of September, Internet

Aivan loistava elokuva! Sain tästä enemmän irti kuin luulinkaan. Väkivalta on tässä todella karua ja realistisen oloista. City of God herättää katsojassa järkyttävyyden, ahdistuneisuuden ja synkkyyden tunnetta realistisine katuväkivaltoineen. Kuvauskin oli tässä huippuluokkaa. Tarina imaisee mukaansa todella hyvin ja rinnakkain kerrotut, epäaikajärjestyksessä kulkevat tarinat ovat kaikki yhtä vakuuttavia joka osa-alueeltaan. Elokuva omistaa myös hyvän sanoman siitä, miten huonoon suuntaan yhteiskunta voi mennä. Yksi ehdottomasti vahvimpia elokuvakokemuksia elämäni aikana.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 191 Average listal rating (126 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.7
The Alphabet (1969)
19th of September, Internet

?
Kookosbanaani's rating:
People who added this item 140 Average listal rating (101 ratings) 5.8 IMDB Rating 5.6
19th of September, Internet

Outo.
Kookosbanaani's rating:
People who added this item 2589 Average listal rating (1601 ratings) 7.8 IMDB Rating 8
19th of September, Digibox

Odotukset olivat vain keskivertotasolla, mutta ylittivät reilusti. Alun tylsyyksien jälkeen leffa pääsee todella käyntiin ja kauhua vyörytetään katsojan niskaan jatkuvia epäluulon tunteita ja surrealistisia painajaisia hyväksi käyttäen. Polanski on ymmärtänyt, että ihmisen pahimpia pelkoja kosketaan juuri sillä tosiasialla, että lähipiirin ystävät muuttuvat itseään vastaan. Pisteitä myös karmivalle, mutta viehättävälle kehtolaululle.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 2249 Average listal rating (1394 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.7
Philadelphia (1993)
18th of September, Digibox

Ei vaikuttanut alussa kovinkaan vakuuttavalta, mutta tämähän vain parani loppua kohden. Todella hyvä oikeussalidraama ja etenkin puhutteleva satiiri erilaisuuden hyväksymättömyydestä. Tom Hanks ja Denzel Washington ovat molemmat uskottavia ja vaikuttavia rooleissaan. Loppu on koskettava, mutta kaikesta huolimatta en anna tälle ihan viittä tähteä, sillä alkuvaiheilla tässä oli mukana pientä teennäisyyttä. Kuitenkin pureva ja vaikuttava draama, josta Hanks sai ansaitusti Oscarinsa.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 5450 Average listal rating (3802 ratings) 8 IMDB Rating 8.4
WALL·E (2008)
17th of August, Internet

Mukavan lämminhenkinen ja sympaattinen animaatio Pixarilta, niinkuin aina. Animaatio on huippuluokkaa ja kyseisen tuotantoyhtiön visuaalinen puoli selvästikin paranee mitä enemmän leffoja heiltä tulee. Wall-E ja muut henkilöhahmot ovat todella sympaattisia ja heihin tykästyy jo heti alussa. Se mikä tekee tästä hieman poikkeuksellisemman Pixarin on se, että tämän elokuvan juoni omaa hieman satiirisemman otteen. Mistä tietää, jos meidänkin tulevaisuus tulee olemaan yhtä yllätyksellistä kuin Wall-E:stä. Vakavammasta asenteestaan huolimatta Wall-E etenee koko ajan pilke silmäkulmassa -meiningillä ja katsoja saa ihan itse päättää katsooko tämän päivänpiristäjänä vai opetusfilminä.

Kookosbanaani's rating:
Load more items (99 more in this list)

List of some films that I've seen during this year.

Added to
Related lists

My Anime List
8 item list by Peter
19 votes 1 comment
The Movies of 1894 & Before
26 item list by vah!
17 votes 1 comment
The Movies of 1987
246 item list by vah!
8 votes 1 comment
The Movies of 1937
208 item list by vah!
6 votes 1 comment
The Movies of 1935
208 item list by vah!
6 votes 2 comments
The Movies of 2015
733 item list by vah!
11 votes 2 comments
The Movies of 2011
596 item list by vah!
24 votes 1 comment
The Movies of 2010
595 item list by vah!
6 votes 3 comments
The Movies of 2009
578 item list by vah!
7 votes 2 comments
The Movies of 2008
569 item list by vah!
6 votes 2 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Kookosbanaani