Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Kookosbanaani on 1 Jan 2014 04:30
609 Views 4 Comments
17
vote

Movies watched in 2014

Sort by: Showing 20 items
Decade: Rating: List Type:
25th of December, DVD

Miyazakin debyyttielokuva on kauniisti animoitu ja täynnä mielikuvitusta, mikä ei tule yllätyksenä. Nausicaän upeasti laadittu tulevaisuuden visio sekä hyvä juoni takaavat eeppisen kokonaisuuden. Loi hyvän maaperän sille, mistä syntyi Studio Ghibli ja ihan pelkästään tästä syystä Nausicaä on vähintään katsomisen arvoinen kokemus.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 619 Average listal rating (350 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.8
21st of December, DVD

Miyazakin jäähyväiselokuva on yksi parhaimmista joutsenlauluista, mitä olen koskaan nähnyt. Kyseessä on siinä mielessä poikkeuksellinen Ghibli-elokuva, että mielikuvitus on jäänyt melkein kokonaan taka-alalle, mutta tämä ei vähennä elokuvan loistoa lainkaan. Kyseessä on kaunis elokuva rakkaudesta ja unelmien saavuttamisesta. Päähenkilö Jiron pohdiskelut siitä, kuinka hänen luomiaan lentokoneita käytetään tappamiseen, on ehdottomasti leffan parasta antia. Koskettava ja elämänmyönteisyyttä täynnä oleva pätkä, jota en voi suositella liikaa.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 351 Average listal rating (242 ratings) 7.6 IMDB Rating 8.3
Paperman (2012)
20th of December, DVD

Kauniisti animoitu mustavalkolyhäri, joka on pienien yksityiskohtien juhlaa. Kiva lisä Räyhä-Ralfin DVD:n lisäsisältöön.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1660 Average listal rating (1209 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.7
20th of December, DVD

Värikäs ja toimiva piirroselokuva kolikkopelien sisäisestä maailmasta. Kaavaa on helppo moittia Toy Storya mukailevasta asetelmasta, jossa videopelihahmot heräävät henkiin pelihallien sulkiessa ovensa, mutta toimiva kaava ei tee pahitteeksi, vaikka olisikin entuudestaan tuttu. Videopeliharrastajana nostan hattua lukuisille aihealueen viittauksille, joita on hauska bongata leffan seasta. Oli ihan kivaa vaihtelua myös senkin osalta, että tässä ei ollut disneymäisesti ärsyttävää laulua tungettu joka väliin.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 998 Average listal rating (710 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.3
They Live (1988)
26th of October, DVD

Turhan vähälle huomiolle jäänyt kulttiklassikko Carpenterilta, joka toimii sekä yhteiskuntakriittisenä tieteiselokuvana että tribuuttina 50-luvun B-elokuville. Roddy Piper heittää kovia one-linereita ja Keith David loistaa badass-imagollaan. Meg Fosterin näyttelytyö ärsyttää turhalla vaatimattomuudellaan. Toimintaa riittää ja onhan tässä yksi elokuvahistorian kovimmista tappelukohtauksista. Suosittelen etenkin Carpenterin faneille.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 859 Average listal rating (518 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.6
12th of October, DVD

Ei nyt ihan parasta laatua Studio Ghibliltä, vaikka onkin toimiva leffa kaikin puolin. Itse olen tottunut odottamaan näiltä elokuvilta enemmän pituutta, eli Kätkijät tuntuu väkisinkin liian typistetyltä ja nopeatempoiselta. Animointi on kuitenkin huippuluokkaa, jota koskettava tarina tukee erinomaisesti. Peukaloisten suppea, mutta uskottava yhteiskunta on kuvattu uskottavasti ja on ehdottomasti elokuvan parasta antia. Jos Miyazaki olisi itse ollut ohjaajan puikoissa, olisi tämä toiminut kokonaisuutena varmasti paremmin.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 139 Average listal rating (121 ratings) 1.2 IMDB Rating 1.5
Foodfight! (2012)
5th of September, Internet

Lukuisat murska-arvostelut sekä huonot pisteytykset kertovat puolestaan: Food Fight on paitsi käsittämätön tapaus elokuvana, myös ylivoimaisesti surkein animaatio, mitä maan päällä on koskaan ollut. Tähtinäyttelijöillä ryynätty paskakasa on aivan uskomattoman ruma tekele ollakseen budjetiltaan noin 45 miljoonan dollarin arvoinen. Hahmot ovat sieluttoman näköisiä pahveja ja ajoittain jopa pelottavan ruman näköisiä. Mukaan on heitetty runsaasti perverssejä aikuisvitsejä ja ilmeisesti tämä on tarkoitettu myös lapsille? En suostu uskomaan, että tämä elokuva on olemassa.
Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1438 Average listal rating (906 ratings) 7 IMDB Rating 7.3
17th of August, DVD

Kirjalähteilleen uskollinen ja viihdyttävä seikkailuelokuva. Tietokoneanimaatio toimii sarjakuvamaisella tyylillään, mutta samalla on helppo moittia elokuvaa siitä, kuinka se todistaa Hollywoodin siirtyvän välillä liikaakin 3D-pätkien puolelle. Toiminta on paikoitellen yliampuvaa ja huumori spielbergmäisen kuivaa, mutta kokonaisuus toimii ainakin kertakatseluun soveltuvana viihde-elokuvana.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 6365 Average listal rating (4437 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.9
The Mask (1994)
16th of August, DVD

Todella hölmö elokuva ja muuten aika perus Jim Carrey -naamanvääntelyä, mutta ihan mukiinmenevää viihdettä. Erikoistehosteet ovat edelleenkin vaikuttavan näköisiä ja toimivat piirrossarjamaisine efekteineen. Tarpeeksi uskollinen esikuvalleen, vaikkakin pahisten suunnitelussa oltiin laiskoteltu pahemman kerran. Suositeltava viihde-elokuva, vaikkakin melko ohut ja muovinen.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1714 Average listal rating (1135 ratings) 7.6 IMDB Rating 8
2nd of July, DVD

Tieteiselokuvien varhaisimpia ja parhaiten säilyneitä mestariteoksia. Apinamaskit ovat edelleen realistisen näköisiä. Charlton Heston on hyvä roolissaan kyynisenä Taylorina, kuten myös Maurice Evansin ennakkoluuloinen tohtori Zaius, kuka ei anna persoonansa hukkua naamarin taakse. Lavasteet ovat vanhentuneet arvokkaasti ja juoni sisältää purevaa yhteiskuntakritiikkiä ja maailmanlopun pohdintaa. Mieleenpainuva ja tyylikäs elokuva, jonka legendaarinen loppukohtaus on syystäkin yksi elokuvahistorian jäljitellyimmistä.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 2365 Average listal rating (1566 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.6
The Crow (1994)
27th of June, DVD

Viihdyttävä kostojännäri, jossa on ajoittain todella vahva tunnelma sekä veristä väkivaltaa. Brandon Leen viimeinen roolisuoritus ei jätä kyllä kylmäksi. Muut näyttelijät vakuuttavat joko keskinkertaisesti tai eivät kauhean muistettavasti, mutta kyseessä onkin lähinnä Leen show. Hahmojen väliset kemiat voisivat tosin olla vieläkin tiukemmat ja draamaa on välillä vähän liikaakin. Yhden erityisen pahan juonenaukonkin satuin huomaamaan. Yhteenvetona toimivaa viihdettä, joka olisi kaipanut viimehetken hiomista ollakseen vieläkin vakuuttavampi.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1452 Average listal rating (920 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.8
24th of June, Internet

Tämä ensimmäinen näytelty Turtles-elokuva on toimiva yhdistelmä toimintaa ja huumoria. Turtles-puvut eivät ole yhtään epäuskottavan näköisiä, eikä ihme, sillä ne on suunnitellut itse Muppetien luoja Jim Henson. Kokonaisuutena erittäin hölmö ja camp-henkinen elokuva, mutta juuri siksi niin loistavaa guilty pleasure -materiaalia.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 128 Average listal rating (92 ratings) 2.1 IMDB Rating 1.9
16th of June, Internet

Todella epämääräinen tekele, jonka maine yhtenä huonoimmista elokuvista on taattu. Ylinäyttelyä, ärsyttävää pimputusmusiikkia, turhia hahmoja sekä epäloogisesti eteneviä kohtauksia löytyy enemmän kuin 60 minuuttiin uskoisi mahtuvan. Mukaan soppaan on heitetty muun muassa autossa koko elokuvan ajan rakasteleva nuori pari, joiden läsnäololla ei ole mitään merkitystä leffan niin sanottuun juoneen. Splatteria ei ole, mikä on aika erikoinen juttu, kun tämä kerran b-luokan kauhuelokuvaksi luokitellaan. Kokonaisuus on kuin katsoisi kuumeunta, niin hämärä ja sekava, että siitä ei saa mitään irti.
Kookosbanaani's rating:
People who added this item 12 Average listal rating (6 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.6
10th of June, Internet

Tämä keskinkertainen ja helposti unohdettava japsikauhu julkaistiin samaan aikaan erinomaisen NES-peliversionsa kanssa ja jälkimmäinen on myös huomattavasti tunnetumpi kuin lähdemateriaalinsa. Juoni alkaa samoissa asetelmissa, mutta erkanee pian omille poluilleen ja ihan syystäkin, sillä videopeliversiota on luonnollisesti hankala noudattaa yksi yhteen. NES-version upean tunnelman tasolle ei päästä, minkä lisäksi kartano ei ole läheskään niin laaja ja tapahtumarikas. Splatteria tästä löytyy, mukavan kökköjen tehosteiden siivittämänä. Yksi asia missä tämä loistaa peliversiota enemmän on se, että henkilöihin panostetaan enemmän ja heille annetaan enemmän persoonaa (peliversiossa oli vain nimet ja erikoiskyvyt). Jos kumpikin versio kiinnostaa, niin suosittelen ensin peliversion tahkomista, sillä se on tunnelmaltaan uhkaavampi ja tuntuu muutenkin tuoreemmalta kuin tämä. Yksinään tämä leffa ei juuri jää alitajuntaan, mutta menee kertaviihteenä.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1072 Average listal rating (745 ratings) 3.8 IMDB Rating 4
6th of June, Internet

Ei tämä ole Mario-elokuva, tämä on vain kummallinen tieteistoimintaelokuva, joka on hukkunut ysärin surkeimpien tekeleitten joukkoon kuin neula heinäsuopaan ja joka luulee olevansa Mario-elokuva pelkän nimen perusteella. Tässä ei ole mitään osa-aluetta, joka muistuttaisi yhtään esikuvaansa. Juoni on todella kökkö ja luulee pätevänsä kauhean monimutkaisella ja käänteentekevällä käsikirjoituksellaan, mutta todellisuudessa se on erittäin hämmentävä ja täynnä epäloogisuuksia. Ensinnäkin leffan sijoittuminen nykyajan Brookyniin on todella vaikea hyväksyä. Kaikkein häiritsevintä lienee se tosiseikka, että tällä leffalla on iljettävä, jopa perverssi pakkomielle dinosauruksiin. Dennis Hopperin ja Bob Hoskinsin käyttäminen moisessa roskassa on häpeällistä. Muutama lisäpiste osittain hyödynnetystä lisenssistä (Bob-omb, Bullet Bill sekä sienet esiintyvät leffassa eräänlaisina aseina), mutta kokonaisuutena tekele, joka olisi voinut jäädä tekemättä. Kiitokset myös tälle pelielokuvien isoisälle siitä, että 2000-luvulla liukuhihnalta tuli vieläkin surkeampia pelielokuvia markkinoille.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 5403 Average listal rating (3781 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.8
Avatar (2009)
1st of June, Digiboksi

Viimeistään Avatarissa paistaa läpi Cameronin rahan kiilto silmissä. Vallankumoukselliseksi hypetetty 3D-tieteiselokuva on loppujen lopuksi tylsä, ylipitkä, kliseinen, sieluton, muovinen ja jopa omalla tavallaan perverssi möhkäle. Avatar ei osaa olla eeppinen saati merkittävä elokuva millään tavalla. 3D-teatterin ulkopuolella vaikuttava animointi ei jaksa enää innostaa. Päähahmo Jake Sullyn sekä na'vi Neytirin välinen romanssi on oksettavan tekopyhää. Juoni on äärimmäisen ennalta-arvattava ja sisältää paljon aineksia Pocahontasista, eli mitään omaperäistä ei ole luvassa. Oscarin tämä kyllä ansaitsi tehosteistaan, mutta nekin saavat tämän näyttämään siltä, kuin katsoisi tietokonepeliä. Cameronin olisi pitänyt panostaa tehosteiden ohella myös sisältöön, että olisi saanut tästä edes hieman mieleenpainuvamman kokonaisuuden. Paskaa ei saa maistumaan hyvältä, jos siinä on kermavaahtoa päällä. Yhteenvetona köntsäinen tekele, jonka kuluneen sisällön unohtaa pian katselukerran jälkeen. Eipä kukaan ole tätä elokuvaa enää maininnut hypetetyn ensi-iltansa jälkeen, enkä yhtään ihmettele.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1717 Average listal rating (1069 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.2
The Road (2009)
3rd of May, Blu-ray

Karu ja koskettava tarina post-apocalyptisestä maailmasta. Elokuva onkin pääosin Viggo Mortensenin harteilla ja kyseessä on yksi hänen vahvimpia roolisuorituksiaan. Mies eläytyy isälliseen suojeluvaistoonsa hyvinkin uskottavasti. Kuitenkin tässä mennään myös itse asiaan, eli näytetään, kuinka rappioituneessa maailmassa on päästettävä sisäinen peto valloilleen, mikäli aikoo selviytyä. Poikanäyttelijäkään ei jää liikaa varjoon, vaan osoittautuu mielenkiintoiseksi hahmoksi, henkilöksi, kuka on syntynyt tuhoutuneeseen maailmaan, eikä tiedä, millaista elämä oli ennen sitä.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 24 Average listal rating (17 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.5
23rd of March, DVD

Mielenkiintoinen dokkari suomalaisesta black metallista. Haastattelut antavat monipuolisen kuvan yhdestä suomalaisen underground-musiikin vahvimmista alalajeista. Ei ole ainakaan pituudella pilattu tätä, tosin olisi voinut olla enemmän muutakin sisältöä, kuin vain haastatteluja toisensa perään.
Kookosbanaani's rating:
People who added this item 265 Average listal rating (133 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.6
Sin Nombre (2009)
27th of February, Blu-ray

Realistinen ja julma elokuva jengielämän kahlitsevuudesta. Tätä on tosin vaikea arvioida vertaamatta vuoden 2002 City of Godiin. Ei nimeä tuntui vähän pakostakin suppeammalta kyseiseen brasilialaiseen leffaan verrattuna. Casperin ja Smileyn välistä veljeyttä olisi voitu kuvata syvemminkin, kuin vain tyytyä pintapuolisesti näyttämään, kuinka toinen yrittää paeta jengielämää ja toinen päästä sen sisälle. Näyttelijät ovat kuitenkin hyviä ja juoni alleviivaa selkeästi, kuinka väkivaltainen elämäntyyli ei lähde miehestä, vaikka siitä koitetaankin paeta parhaansa mukaan.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1516 Average listal rating (935 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.4
The Orphanage (2007)
1st of January, Blu-ray

Positiivinen ylläri. Del Toron tuottama Orpokoti hyödyntää taidokkaasti yksilön sisäisiä pelkoja ja skitsofreniaa luodakseen yhden viime vuosikymmenen muistettavimmista kauhuelokuvista. Jotkut kohtaukset ovat erittäin ahdistavia ja selkäpiitä karmivia. Kokonaisuutena ei yllä pelottavimpiin leffoihin, mitä olen nähnyt, mutta tunnelma on ajoittain niin vahva, etten voi olla antamatta tälle täysiä pisteitä.

Kookosbanaani's rating:

Movies I've seen in year 2014.

Added to
Related lists

Movies Watched 2014 July - Nov
194 item list by Joe
21 votes 2 comments
Watched in 2014
70 item list by Juldeenious
13 votes 1 comment
Watched in 2014
30 item list by Cintia
9 votes 1 comment
The Good & The Bad - Movies Watched In 2014
441 item list by AKB48Fan
34 votes 4 comments
Movies watched in 2014
110 item list by Miklécio Costa
18 votes 1 comment
Sovereign's Log: Movies Watched in 2014
20 item list by Sovereign DC
9 votes 1 comment
50 Worst Movies Watched in 2014
50 item list by nathan
4 votes 1 comment
Watched in 2014
165 item list by Kankku
76 votes 2 comments
Favourite Movies Seen In 2014
10 item list by Michael M
4 votes 1 comment
2014: Turnabout Intruder
48 item list by Meche
7 votes 1 comment

View more top voted lists

People who voted for this also voted for