Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Tiiviste on 1 Jan 2011 07:10
1860 Views No comments
24
vote

Movies watched in 2011

Sort by: Showing 1-50 of 121
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 960 Average listal rating (664 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.3
4.8.2011, PC

Roddy Piper löytää aurinkolasit ja näkee hulluja asioita. Roddy alkaa sekoamaan ja potkii perseelle hirveitä alieneita, jotka ovat vallanneet maailman. Roddy esittää aisaparinsa Keith Davidin kanssa meille yhden kovimmista tappeluista ikinä, koska Roddy tuputtaa Keithille aurinkolaseja. Vitun jees.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2501 Average listal rating (1699 ratings) 6.3 IMDB Rating 7
4.8.2011, DVD

Pakko sanoa että Cloverfield yllätti mut positiivisesti. Olin nimittäin todella skeptinen leffaa kohtaan, se ei vaan vaikuttanut kovin kiintoisalta. Noh, kyllä katsominen kannatti. Kyseessä oli oikeasti aika hyvin rakenneltu monsteri-leffa. Käsikamerakuvaus toimii tässä erinomaisesti ja jännitys pidetään aika hyvin kasassa koko leffan ajan. Ehdotonta viihdettähän tämä on. Elokuvan mystinen hirviö näytti omalla tavalla aika hassulta mutta hyvin toteutetulta.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
2.8.2011, DVD

Yksinkertaisempi vaihtoehto on laittaa mp3-nauha kaiuttimista tulemaan, missä kuuluu ihmisten puhetta ja vähän väliä tappamista.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
2.8.2011, DVD

Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
1.8.2011, DVD

Höh, jos Extinction oli jo tylsää paskaa, Afterlaiffi on sitäkin enemmän. Tässähän ei tapahdu yhtään mitään mielenkiintosta. Korkeintaan huonosti kopioitu taistelu Weskeriä vastaan RE5-pelistä. Joka vitun taistelukohtaus on vedetty rasittavasti slow motionilla ja bullet timeilla minkä takia aivot sulavat vähemmästäkin. Ja ylipäätänsä leffan tarinassa ei ole enää tässä vaiheessa mitään sisältöä. Helvetin ohuita ja tylsiä hahmoja sekä paskaa toimintaa. Aikalailla kokonaisuutena 1 tähden leffa, mutta pakko antaa pientä arvostusta Jovovichille. Milla ansaitsee puolikkaan tähden jo siitä syystä, että tämä on ensimmäinen Resident Evil-leffa missä hän on onnistunut pitämään vaatteet päällä koko leffan ajan.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
1.8.2011, DVD

Yllätyin alkupuolella elokuvan ulkoasusta, nimittäin sen post-apokalyptinen maailma on saatu todella upean näköiseksi. Karu totuus taas on että se jää elokuvan ainoiksi hyviksi puoliksi. Mukaansavievän alun jälkeen tulee seuraavat 40minuuttia pelkkää puuduttavaa paskaa. Alice yksin ja toinen porukka haahuilemassa ympäri autiota amerikkaa etsimässä suojaa ei saa mitään mielenkiintoa elokuvaa kohtaan. Juuri aikaisemmassa leffassa onnistunut tasapainottelu toiminnan ja muun tavaran välillä ollaan unohdettu, ja sitä toiminnallista puolta saatiin odottaa erittäin pitkään. Iso miinus jo pelkästään Alicesta, joka yliluonnollisuudet alkavat mennä jo naurettavuuden puolele. Noh, kyllä Jovovichin Milla on jo muutenkin todella rasittava. Elokuvan parhaiksi puoliksi jää yleisesti ulkoasu ja muutamat kivat toimintakohtaukset. Elokuvasarjan tarina ei vaan jaksa kiinnostaa sen kummallisemmin, etenkin Alicen tarina on aina ollut olematon.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
1.8.2011, PC

Tämähän oli parempi kuin ensimmäinen, vaikka kovasti toisin väitetään. Tottakai tässä on ihan törkeästi negatiivisia puolia (esimerkkinä Nemesiksen perseraiskaaminen ja ohjaaminen), mutta kokonaisuudessaan tämä on hyvin tasapainoinen. Toiminta ja muu tavara on jaettu ihan hyvin, ei liian pitkään tylsää hiiviskelyä (esimerkiksi ykkösessä) eikä liian pitkiä toimintapätkiä. Kaikkia osa-alueita tuntuu olevan sopivasti. Ei silti kiellä sitä faktaa että tuo Nemesis-homma on hoidettu ihan päin helvettiä ja se jättää aika laimean olon. Tottakai tekninen toteutus on suhteellisen paskaa mutta tämän kanssa viihdyin paljon paremmin kuin paremmin ohjatun ykkösen seurassa.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3304 Average listal rating (2162 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.7
29.7.2011, DVD

Minulla on oikeasti vaikeuksia ottaa tämä leffa jollain tapaa vakavasti (tosin en varmaan ole ainoa). Kaikki leffan toiminta on niin överiksi vedettyä, oli se sitten tahatonta tai ei. Vaikka toiminta onkin leffassa yllättävän hauskaa paskaa, ne loput asiat onkin puuduttavaa tylsyyskuolemaa. Jos elokuvan ensimmäiset puoli tuntia oltaisiin tiputettu pois, olisi leffakin ihan pikkusen parempi. Syynä lähinnä se ettei ensimmäiseen puoleen tuntiin tapahdy yhtään mitään. Ja joo, Milla Jovovich on ärsyttävä. Sama pätee Michelle Rodrigueziin jonka ilme ei koskaan värähdäkään siitä vittunaamasta.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 784 Average listal rating (385 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.2
27.7.2011, DVD
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1740 Average listal rating (1088 ratings) 5.1 IMDB Rating 5.6
15.7.2011, DVD

ÖÄÄÄÄÄÄÄÄH. Siinä missä Scream kakkonen oli vielä ihan viihdyttävä leffa, kolmonen on ihan uskomaton pökäle. Millään osa-alueella ei onnistuta mitenkään, juoni on ihan älyttömän tylsä. Yksinkertaisesti leffassa ei tapahdu mitään. Yhtä suurta tylsyyskuolemaa alusta loppuun.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2121 Average listal rating (1332 ratings) 5.6 IMDB Rating 6.1
14.7.2011, PC

Hmmm, ihan hyvä jatko-osa tämä on suoraan sanottuna. Odotin jotain kamalempaa mutta kyllähän meno on samaa kuin ekassa. Jatko-osien kustannuksella pelleillään mukavasti, tosin huumoriosuus ei ehkä toimi ihan niin hyvin kuin ensimmäisessä osassa. Leffan ongelmiksi koituu lähinnä ykkösen kierrätys ja ylipäätänsä osa elokuvasta on hitusen pitkäveteistä. Etenkin viimeiset 20 minuuttia on semipuuduttavaa tavaraa. Perushyvä jatko-osa kuitenkin on kyseessä.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1285 Average listal rating (822 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.4
11.7.2011, PC
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2740 Average listal rating (1800 ratings) 7 IMDB Rating 7.3


1.4.2011, PC
1.7.2011, PC rewatch

Kyllä tämä vaan on se paras Kevin Smith-pätkä, ei epäilystäkään. Ideahan on suorastaan mahtava ja ylipäätänsä leffa on kokonaisuudessaan hyvin onnistunut. Uskonnon kanssa leikitään ihan uskomattoman paljon, elokuvan huumori on mahtavaa ja roolisuoritukset ovat myös erittäin jees. Jälleen kerran Affleck on hyvä, niin kuin aina Kevin Smithin tavarassa. Matt Damon on myös erittäin jees. Kyllä tämä on 90-luvun parhaimmistoa.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3357 Average listal rating (2161 ratings) 6.6 IMDB Rating 7.2
****

Kylläpä tämä parani rewatchilla. Jotenkin tokalla kerralla sain tästä enemmän irti kuin ekalla kerralla. Scream on oikeasti ihan pirun nerokas elokuva. Idea on jo valmiiksi erittäin jees, eli slasher-leffojen parodiointi(?). Hienoa kuinka leffa tiedostaa olevansa erittäin klisee ja ihan tarkoituksella. Kliseet kun mainitaan erittäin useasti. Ghostface on muutenkin kaikessa koomisuudessaan kiintoisa tappaja. Ja ai että kuinka paljon tekis mieli lyödä Courtney Coxin roolihahmoa turpaan.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2057 Average listal rating (1390 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.6
29.6.2011, DVD

rewatch - ei muutoksia pisteytyksessä
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1563 Average listal rating (1019 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.9
29.6.2011, PC
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1378 Average listal rating (857 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.3
29.6.2011, PC

Tätä on kehuttu ihan törkeesti joka paikassa kun puhutaan Kevin Smithin tuotannosta. Jostain syystä tämä oli samaa tasoa Clerksin kanssa eli ihan jees leffa. Dialogi on ihan kiinnostavaa ja Ben Affleck on oikeasti hyvä näissä Smithin leffoissa. Sama asia pätee Jason Leehen. Tarina on hyvä ja leffa on paikoittain aika hauska. Mutta silti tästäkin puuttuu se jokin mikä jättää kokonaisuuden joksenkin vaisuksi.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
16.4.2011, DVD (Miitti)
27.6.2011, PC rewatch

Olen selvästi ollut väärässä joissain asioissa: jotkut osaavat oikeasti tehdä hauskoja romanttisia komedioita.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom


Tämä oli kyllä paskaa tälläkin kerralla. Tämä oli suorastaan surkea. Viimekerralla tämän katsoi kaveriporukalla ja sai jopa parit naurutkin (pääosin leffan huonoudesta). Tämä toinen kerta sattui tapahtumaan ruotsinlaivalla aamulla krapulassa. Tämä elokuva on niin typerä. Hahmot ovat oikeasti typeriä teinejä ja huumori on vielä enemmän vammasta. Eipä oikeastaan mitään kehumista sen suuremmin. Efektit osaa olla vähän väliä todella sulavia ja joskus taas ihan älyttömän rumia. Plah.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2236 Average listal rating (1410 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.8
21.6.2011 PC

Tuli insipiraatio perehtyä Kevin Smithin tuotantoon. Olin ennestään Dogman nähnyt ja se oli niin mielenkiintoinen elokuva, että se toi lisämielenkiintoa herran tuotannolle. Parasta oli kai alottaa siitä ensimmäisestä, eli Clerksistä. Kulttimainehan leffalla on suuri ja Clerksiä monet pitävät yhä Smithin parhaimpana. Itse olen toista mieltä, en ehkä saanut tästä ihan niin paljon irti. Dialogissa on paljon kiintoisia hetkiä mutta tästä puuttuu se jokin. Mukava fiilis leffan aikana on mutta silti kokonaisuus jää vaisuksi. Ja sitäpaitsi, Brian O'Halloranin rooli Dantena on jollain tapaa rasittava. Siinä missä hänen parinsa Jeff Anderson loistaa Randal Gravesina. Suoraan sanottuna kemiat eivät ehkä pelaa ihan niin hyvin yhteen. Muuten ihan kiva leffa tämä on, vähän vaisu.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
20.6.2011 PC
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
****½
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
14.6.2011 DVD

En ole koskaan perehtynyt animeen sen suuremmin mutta nyt tuli kaverin ehdotuksesta tutustuttua. Kaverin lemppari-anime jonka halusi niin pahasti näyttää minullekin. (Kenties pelkäsi minun olevan samaa anime on paskaa-porukkaa niin kuin valtaosa on.) Ja kyllähän tämä positiivisesti yllätti. Mielenkiintoinen tarina, miellyttävää splatteria. Todella surullinen teos tämä oli kyllä kokonaisuudessaan, ja ensimmäinen puolituntinen tosin oli erittäin sekava aluksi. Lähinnä sen jatkuvien flashbackien takia. Lopetuskin oli erittäin positiivinen. Pelkäsin lopun hyvä vs. paha asetelman olevan erittäin kliseinen mutta siitäkin vältyttiin. En oikeastaan osaa sanoa tästä mitään sen erikoisempaa. Anime kun ei ole loppupeleissä minulle se eniten seuratuin genre.

Noh, eipä kaverin tarvitse pelätä että olen sitä samaa porukkaa jotka boikotoivat animeä väkisin.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 578 Average listal rating (361 ratings) 8 IMDB Rating 7.9


10.1.2011, DVD
2.6.2011, DVD rewatch

Tämä oli toinen John Woo-elokuvani. Siinä missä Hard Boiled oli turhan pitkäveteinen (kaikesta huolimatta hyvä mättö), The Killer on aikalailla täydellinen yhdistys mahtavaa toimintaa ja toimivaa draamaa. Kaiken puolin mahtava toimintaleffa ja lopun kirkkoräiskintä on tajuttoman upea, upeampi kuin ylihypetetty Hard Boiledin sairaalaräiskintä. Mahtava Woo-leffa ja mielenkiinto hänen honkkarituotantoon kasvaa.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
****½

Ei perhana, kaverin kanssa tuli pidettyä leffailtaa ja tuli tämä sitten rewatchattua. Lähinnä siksi että sain kaverin kiinnostumaan Chan-Wook Parkista. Noh, kyllä tämä on niin uskomattoman kova leffa. Väittäisimpä jopa rewatchin jälkeen olevan Oldboyn jälkeen parasta. Juoni on yhä pirun mielenkiintoinen ja hahmot ovat mahtavia. Ja loppuratkaisu on kyllä niin karu ja surullinen. Myös omistaa upean räiskintäkohtauksen kauniilla musiikilla, kenties yksi hienoimpia elokuvahetkiä mitä olen nähnyt. 4 päähahmoa ovat niin sympaattisia ettei mitään rajaa. Ihan uskomaton kokemus tämä on yhä. Vahva lopetus saa aina niin haikean fiiliksen.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2096 Average listal rating (1405 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.5


16.3.2011, PC
1.6.2011, DVD rewatch

Dystopisen maailmankuvan tarjoama elokuva kiinnittää aina huomioni ja ylipäätänsä Equilibriumin konsepti on heti mielenkiinnon herättävä. Maailma missä tunteet ovat täysin kiellettyjä? Erittäin kiinnostava idea! Christian Bale pääosassa? Varmaa plussaa sekin!

Ja en kyllä ole Equilibriumia moittimassa. Kokonaisuudessaan todella antoisa ja viihdyttävä kokemus alusta loppuun. Elokuva omistaa todella kiintoistan juonen mitä kuljetetaan hyvää vauhtia eteenpäin. Toimintakohtaukset ovat ihan täyttä timangia ja gunkata on aika jännä taistelutyyli. Christian Bale vetää erittäin hyvä suorituksen itse päähenkilönä ja sivulla olevat näyttelijät kantavat elokuvaa hyvällä tavalla kohti loppua. Olisin mielelläni katsonut tätä pidempääkin, puolitoista tuntia tuntui kovin vähäiseltä näin upealle elokuvalle.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
27.5.2011 DVD

Tämähän oli kyllä kehujen arvoista tavaraa. Animaatio on omalla tavalla erittäin kaunista, tarina on toimiva jouluteemalla maustettuna. Ja ei voi kun kehua niin saakelin tarttuvia musikaalinumeroita. Varsin toimiva paketti mistä ei paljoa huonoa löydy. Lähinnä pituus harmitti omalla tavallaan.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
24.5.2011 DVD

Tylsää toimintaa ja helvetin rumaa CGI-röpelöä. Vammaista patriotismia tuntuu löytyvän ja muutenkin ei tästä saanut yhtään mitään irti. Ei huutopaskaa vaan tylsää paskaa. Olivier Grunerin ääni on turhan "kimeä" esittääkseen hurjaa toimintasankaria. Ja kyllä on niin saatanan rumaa CGI:tä ettei mitään rajaa. RÖPELÖÄM
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6561 Average listal rating (4244 ratings) 7.8 IMDB Rating 8.4
1.5.2011 DVD

Todella paljon kehuttu leffa, joka loppujen lopuksi piti itsekin nähdä. Olihan tämä omalla tavallaan sellainen sivistyksen aukko tietenkin. Sam Mendesin Jarhead on jo aiemmin nähty mutta kyllä oli hyvä veto katsoa debyytti. Tajuttoman kaunis elokuvahan tämä on. Kevin Spacey on täyttä rautaa koko leffan ajan. Spaceyn ja vaimon väliset riidat olivat koko leffan parasta antia, hulvatonta vaikka on tämä tietyllä tavalla aika surullinenkin. Kyllä tämä omistaa kaikki hyvän leffan kriteerit eli ei suurempia valituksen aiheita. rewatchia ehdottomasti.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
30.4.2011 DVD

Normaalia erikoisempi Park mikä ei ole kovin paljoa positiivista palautetta saanut ihan joka paikasta. Onhan elokuvalla omat heikkoutensa mutta kyllähän tämä oli todella mielenkiintoinen. Joksenkin ehkä outo (en tiedä miksi) mutta silti sain tästä hupia irti. Hauskoja hetkiä leffasta löytyy vaikka on tämä helposti heikompaa Chan-Wookia. Eihän tätä voi verrata herran aikaisempaan kamaan kovin paljoa mutta kyllä tämän kanssa viihtyi ihan kivasti alusta loppuun. Ei sen suurempaa valittamista.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1797 Average listal rating (1134 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.1
19.4.2011, Teatteri

Sucker Punch on saanut tajuttoman paljon paskaa niskaansa sen kliseisen stoorin takia. Vaikka tarina osasi olla todella keskinkertainen ja paikoista toiseen vaihtelu osaa olla heikosti toteutettua, visuaalinen ilme on kaikesta huolimatta taattua Snyder-laatua. Kaiken siirappisuuden ohelta tästä sai oikeasti viihdettä irti. Minä viihdyin, ei lainkaan liian pitkä tai liian lyhyt. Tajuttoman siistiä actionia tästä silti löytyi.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 79 Average listal rating (53 ratings) 5.6 IMDB Rating 5.4
17.4.2011, DVD (Miitti)

RÖBLÖM
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
16.4.2011, DVD (Miitti)

RÖBLÖM
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 32 Average listal rating (23 ratings) 5.2 IMDB Rating 0
16.4.2011, DVD (Miitti)

Hirveä Oldboy-ripoff tämä oli kyllä, mutta en vain voi antaa tälle sitä paskinta arvosanaa. Vaikka tämä oli todellakin ihan tajutonta paskaa, tästä sai silti vaikka kuinka paljon tahatonta huumoria. Alkuperäisestä kopioidut kohtaukset ovat hulvattomia surkeudessaan.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 31 Average listal rating (26 ratings) 2.9 IMDB Rating 2.8
16.4.2011, DVD (Miitti)

TONY HALME ON PARAS JÄTKÄ KOSKA SE VIHAA HOMOJA JA TIRKISTELEE NAISIA!
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
16.4.2011, DVD (Miitti)

Visa Mäkinen on porilainen, minä olen porilainen, eih.

"MIS MUN KAMAT!?"
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
16.4.2011, DVD (Miitti)

Spede....
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15.4.2011, BD (Miitti)

Kyllähän tämä oli kaikkien odotuksien veroinen elokuva, eli toisin sanoen ihan totaalista paskaa. Onneksi ei tässä joutunut pettymään lainkaan. Aivan hirveetä kuraa alusta loppuun. Aikalailla puoli tähteä leffalle tuli lisää vain sen tahattoman komiikan takia mitä vähän väliä sattui tulemaan eteen. Päänäyttelijä oli juurikin niin vailla karismaa kuin olla ja voi, ja ei luoja kuinka kamala Chow Yun Läski on tässä. Ei ole todellista.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15.4.2011, BD (Miitti)

Mel Brooks on aina ollut sellainen aukko sivistyksessä mulle. Spaceballs oli jo ennestään nähtynä ja sekin on kauan aikaa sitten tarkasteltu. Nyt miitin alun ansiosta pääsi näkemään paljon kehutun Young Frankensteinin joka oli oikeasti hauska komedia. Mukavaa parodiaa toimivalla huumorilla mitä nykypäivänä ei niin paljoakaan näe. Kai se on tarve tutustua lisää Brooksin tuotantoon.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 493 Average listal rating (313 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.1


10.4.2011, PC
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3582 Average listal rating (2347 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.6


7.4.2011, DVD
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2870 Average listal rating (1663 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.7


6.4.2011, DVD

Toimiva trilleri oli Machinisti kokonaisuudessaan. Christian Bale tekee todella kelpoa roolityötä ja on suorastaan karmivan näköinen kaikessa laihuudessaan. Konsepti on todella toimiva ja pitää katsojan kiinni penkissä koko leffan ajan moitteita. Erittäin mielenkiintoinen tarina. Pakko kehua myös värimaailmaa mikä antaa mukavan synkän tunnelman elokuvalle.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 827 Average listal rating (567 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.8


4.4.2011, DVD

Ilmaiseksi episodin arvonnan myötä saatu Tony Scottin Unstoppable oli kyllä tuttu ja kiinnostikin alun perin. Odotin leffalta semmosta perusviihdyttävää tavaraa ja loppupeleissä se sitä olikin. Unstoppable on kaikin puolin viihdyttävä hollywood-kamaa ihan kivalla konseptilla ja suhteellisen hyvillä roolitöillä. Aikalailla fiilispohjalta lähtee kovinkin iso arvosana, mutta kyllä tässä vaan kaikki toimi sopivasti. Onhan tämä aika klisee mutta ei se menoa haitannut. Mukavan nopeasti etenevä leffa ei kyllästytä sen suuremmin. Miinuksia kyllä antaa suuresti Tony Scottin ohjaustyyli. Jatkuva zoomailu ja ihme leikkaukset repivät kyllä pojoja helposti pois. Kyllä ne alkavat elokuvan aikana ärsyttää ihan tajuttomasti. Myös lopputekstien musiikki on kovin absurdi tällaiselle leffalle.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1629 Average listal rating (926 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.7


3.4.2011, PC

Miyazakiin tutustuminen jatkuu ja Ponyo oli myös kelpo elokuva. Upeaa visuaalista antia animaatio tarjoaa ja noinkin yksinkertainen konsepti toimii yllättävän hyvin. Ponyo on kokonaisuudessaan aika söpö sanoisinko.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 82 Average listal rating (42 ratings) 8 IMDB Rating 6.8
Boss Nigger (1975)
28.3.2011, PC

Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4504 Average listal rating (2848 ratings) 8.4 IMDB Rating 8.6


28.3.2011, PC

Nooh, mitäpä tästäkin osaisin sanoa. Kaikki hienoudet tästä Miyazakin teoksesta on sanottu. Elokuvan maailma on täyttä Miyazakia. Paljon erilaisia hassuja hahmoja ja tarina on toimivaa tavaraa. Ulkonäöltään upeaa katsottavaa eikä tarina sen enempää jää sen hienouden ulkopuolelle. Joskus sitä pohtii kuinka jännä mielikuvitus Miyazakilta löytyy kun kaikki on aina niin kieroa ja kaunista. Kaikki pelaa varman päälle hyvin ja tämän katsomisen jälkeen tulee hyvä mieli.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
20.3.2011, DVD

No huhhuh. En ole varmaan koskaan elämässäni nähnyt näin surkeaa zombi-elokuvaa. Zombie Diaries on aika turhake. Sen kannessa on hurjasti kaikenmoisia kehuja mitkä osoittautuvat täysin vääriksi. Se ei tarjoa niistä kehuistaan yhtään mitään.

En ole koskaan nähnyt käsikamerakuvauksen hienoutta. Olen muutaman nähnyt kauhun puolelta ja eikä se oikein suostu toimimaan, etenkään tässä. Eikä tässä elokuvassa sen suuremmin mikään muukaan toimi. Juoni on aika hajanainen ja eikä suuremmin tarjoa mitään. Tämä yksi suuri kliseiden zombi-leikki. Kaikki hahmot mitä elokuvan aikana on, ovat todella tylsiä ihmisiä ja näyttely muutenkin on melko alaluokkaista. Zombit eivät saa millään tavalla kylmiä väreitä aikaiseksi. Tässä elokuvassa ei ole mitään pelottavaa. Tässä elokuvassa ei myöskään ole mitään kiinnostavaa. Tämä elokuva on vain ihan äärettömän tylsä kaikessa epämielenkiintoisuudessaan. Elokuvassa ei siis tapahdu yhtään mitään. Ei se ole huutopaskaa, mutta ei se ole sen pahemmin millään tavalla nautintokaan. Loppua kohden homma menee kaikin puolin enemmmän ja enemmän idioottimaisuuden puolelle kun hahmot alkavat olla mitä enemmän ärsyttäviä idiootteja.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4027 Average listal rating (2558 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.5


19.3.2011, PC

Olen nähnyt todella vähän vanhempia elokuvia ja oli suorastaan sääli että en ollut lainkaan perehtynyt maestro Hitchcockin tuotantoon. Tulipa sekin asia korjattua Psykon muodossa, itse kauhun klassikoita.

Psyko on kyllä vakuuttava elokuva mistä on varmastti kaikki sanottuna. Sen juoni on kiinnostava, sen musiikit ovat toimivat, sen tunnelma on kylmiä väreitä tuova ja Norman Bates on kiinnostava psykopaatti. Ei oikeastaan keksi suurempia valittamisen aiheita. Psyko on kaiken klassikon leimansa ansainnut. Anthony Perkins on varsin vakuuttava roolissaan kuten myös muutkin näyttelijät. Hitchcockin ohjaus on varsin onnistunutta. Jotenkin vaikeaa sanoa miksi en Psykoa täydellisenä pidä. Ylipäätänsä minun on jotenkin hankala analysoida elokuvaa sen suuremmin. Kaikki sen hyvät asiat on sanottu jo ennestään.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
17.3.2011, PC

Aivan, olihan se kolmaskin osa Kuutiosta pakko katsoa, vaikka tiedossa tuntui olevan taas uusi floppi. Nyt halutaan jo päästä ennen ykkösen aikaa ja halutaan tuhota kaikki se mysteerisyys mikä alkuperäisessä Kuutiossa oli. Miksi? Kuutio toimi juuri hyvin niin, ettei mitään ylimääräistä annettu tietoisuuteen, joten miksi pilata kaikki mielenkiinto esiosalla? En tiedä.

Ja totta kai Zero oli aikalailla samaa röpelöä kuin hyperkuutio. Cube Zero on kovin amatöörimäinen verrattuna kahteen aikaisempaan ja nyt haluttiin ottaa Saw-leffan tyylinen idea näyttää eri tapoja ihmisen kuolemalle Kuution sisällä. Goreilua on siis nostettu joten kuten esiin mikä ei oikeastaan kuulunut alun perin Kuution tyyliin. Aika harmillista sanoisinko.

Itse juonen puolesta tämähän on aikamoista tylsyyttä, mikä ei tarjoa mitään erikoista. Zero on melko paskaa kauhuilua enimmäkseen ja asiat mitä kuution kulissien takaa näytetään on toteutettu heikolla tavalla. Asiat mitkä vaikuttavat ihmisiin kuution sisällä on toteutettu kyllä todella heikosti ja eikä tuo minussa esiin muuta kuin ärsyyntymisen. Asiat mitkä vaikuttavat ihmisen selviämiseen kuution sisällä, tavat millä ihmiset valitaan kuution sisällä ja ne ihmiset ketkä kuutiota ohjaavat: mikään ei suoraan sanottuna toimi.

Pitkän kritisoinnin jälkeen pakko myöntää ettei tämä mitään huutopaskaa ole. Zero on enemmänkin vain ihan tajuttoman tylsä ja kässäri itsessään on aika surkea. Elokuvassa ei vaan tapahdu mitään mielenkiintoista eikä tuo mitään uutta mihinkään.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 691 Average listal rating (426 ratings) 5.3 IMDB Rating 5.6


17.3.2011, PC

Ensimmäinen Cube on kyllä todella hieno, pienen budjetin elokuva. Mutta kuten lähes jokaisen kulttileffan kohdalla, tottakai siitä oli pakko mennä tekemään jatko-osa. Enpä oikeastaan uskaltanut laittaa tälle jatko-osalle mitään sen suurempia odotuksia...

...Ja niin oli itseasiassa parempikin vaan. Hypercube yrittää tarjota ensimmäistä enemmän mitä erikoisempia asioita ja koko kuution idea on vedetty aivan överiksi ties millä fyysiikkahomostelulla. Hyperkuutio on ideana jo täysin sekava ja typerä. Ideat kuutiosta pääsemiseen on mitä vammaisimpia enkä oikeastaan vieläkään tajua yhtään mitä elokuvassa puhuttiin. Kaikenlainen matemaattisuus elokuvassa meni aivan röpelöksi pelkästään liiallisen yrittämisen takia sekoittaa ihmisen pää kokonaan. Joidenkin mielestä tällainen mindfuck on hienoa, mutta itselleni aiheuttaa suurta ärsyyntymistä koko homma. Hyperkuutiossa ei ole päätä eikä häntää.

Myös hahmot olivat vielä ykköstä ohuempia, ja niitä oli aivan liikaa. Eihän niitä lisätty kuin muutamalla mutta muutamakin hahmo saa aikaan ärsyyntymistä. Muutenkin muutaman ihmisen luonne on kyllä ihan tajutonta tavaraa (esimerkkinä dementikko mummo mikä saa veren kiehumaan päässä) ja löytyyhän tästä aika selvä ripoff ensimmäisestä kuutiosta. Hahmot jäävät aivan turha ohuiksi ja suoraan sanottuna heidän kohtalo ei kiinnostanut sitten yhtään.

Ettei ihan täysin överiksi vedetä niin kyllä tämän juuri ja juuri jaksoi katsoa mutta toista kertaa en lähtisi yrittämään. Kyllähän elokuvassa on pari ihan kivaakin hetkeä mutta mitä pidemmälle hyperkuution salat paljastuvat ja juonessa päästään eteenpäin, sitä enemmän sekavuus tulee kuvaan mukaan. Hyperkuution liiallinen monimutkaisuus ja surkeat hahmot ovat aikalailla suurimmat asiat miksi elokuva alkaa ärsyttämään mitä pidemmälle päästään.
Tiiviste's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (71 more in this list)

Comments in finnish

Added to
Related lists

Watched in 2011
199 item list by Noodles
23 votes 3 comments
Movies Watched in 2011
553 item list by rosstmiller
5 votes
Movies Watched in 2011
90 item list by SandM1827
22 votes
Watched in 2011
56 item list by Fernanda
33 votes 2 comments
Movies Watched in 2011
34 item list by Rachel
3 votes
Watched in 2011
53 item list by Lexie
11 votes
Watched in 2011
114 item list by Poisonfang
7 votes
Favorite first watched in 2011
20 item list by RJ4
2 votes
Watched in 2011
151 item list by Blonde
30 votes
Movies watched in 2011
50 item list by Kookosbanaani
26 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Tiiviste