Read in '15
Sort by:
Showing 45 items
Rating:
List Type:
EnsimmÀiset novellit, eli varsinaisesti Keltaisesta kuninkaasta kertovat ovat parhaimmillaan hyvinkin kutkuttavia ja sopivan salaperÀisiÀ (vaikka ajatus hulluksi tekevÀstÀ nÀytelmÀstÀ onkin vÀhÀn liian hÀiritsevÀn absurdi), mutta muut, erityisesti kirjan pÀÀttÀvÀt 1800-luvun Pariisiin sijoittuvat rakkaustarinat selvisin lÀpi vain rautaisella tahdonvoimallani, en nimittÀin ole miesmuistiin lukenut mitÀÀn yhtÀ totaalisen keskinkertaista sanahelinÀÀ.
Keaster's rating:
Kahlasin kakarana lÀpi jokaisen Tintin vÀhintÀÀn viisi kertaa, ja ajattelin nyt hiljakseltaan lueskella nÀmÀ uudelleen. TÀssÀ yksilössÀ on paljon kovin hauskaa huumoria, mutta juoni on paikoin varsin aukkoinen, pahimpana esimerkkinÀ deus ex Haddock tarinan loppuvaiheilla. Herge (ja kumppanit) kyllÀ tiedostavat sen ja kiusoittelevatkin lukijaa asialla, mutta selitystÀ ei silti anneta, mikÀ jÀi ainakin mua runsaasti hÀiritsemÀÀn.
The Walking Dead: Book Ten - Robert Kirkman, Charlie Adlard, Stefano Gaudiano, Cliff Rathburn, Rus Wooton
TÀllÀ hetkellÀ viimeisin kirjaston kokoelmista löytyvÀ Walking Dead -sarjis nyt työstetty lÀpi. Uudelleenlukemisarvoa nÀillÀ on tuskin ollenkaan, kenties vahvan juonipainotteisuutensa takia, mutta nÀin ensimmÀisellÀ kerralla koukuttavat kyllÀ niin perkeleellisesti, ettÀ nÀitÀ on kÀytÀnnössÀ mahdotonta olla lukematta kokonaan yhdeltÀ istumalta. Laatu on halki sarjan ollut varsin tasaista, lukuunottamatta ehkÀ kuudetta ja kahdeksatta kirjaa, joissa ei tapahtunut juuri mitÀÀn. Kirkman myös kÀrsii yhdysvaltalaisille tyypillisestÀ psykopaattifetissistÀ: useammassa kirjassa nimittÀin esiintyy joitain aivan diabolisen pahoja ultravÀkivaltaisia pahiksia, jotka tykkÀÀvÀt tehdÀ aivan diabolisen pahoja ultravÀkivaltaisia tekoja (ja kiroilla erityisen kekseliÀillÀ tavoilla), eikÀ tÀllainen ole loppupeleissÀ jÀrin mielenkiintoista, vaan pikemminkin tylsÀÀ. ViimeisissÀ kokoelmissa (ja paikoin myös aiemmin, kuten vaikkapa epÀuskottavan tarantinomaisen Michonnen tapauksessa) aletaan lisÀksi etÀÀntyÀ ensimmÀisten kirjojen mahdollisesti kantavimmasta voimasta, eli realistisesta ihmisten kÀyttÀytymisen kuvaamisesta maailmanloppuskenaariossa (mulla ei tietenkÀÀn ole toistaiseksi omakohtaista kokemusta moisesta tilanteesta, mutta voisin kuvitella tÀmÀn pÀÀsevÀn suhteellisen lÀhelle todellisuutta) ja siirtyÀ kohti jotain apocalypsesplatterin tapaista. Sekin toimii, mutta vie tosiaan viimeisetkin halut selailla nÀitÀ uudestaan ainakaan seuraavaan kymmeneen vuoteen, ja niin vie myös tarinoiden tyypillinen itseÀÀntoistava rakenne: Rick & komraatit keskustelevat ja juonittelevat aikansa, ja tÀmÀ sÀÀnnöllisin vÀliajoin keskeytetÀÀn graafiisella zombieinlahtauksella, ja sit kun edellÀkuvailtua on toistettu tarpeeksi pitkÀÀn, tapetaan joku vanhoista hahmoista ja/tai tuodaan uusi(a) tilalle. Mutta ehdottomasti suosittelen sarjiksia telkkarisarjan sijaan, joka ainakin kolmen ja puolen kauden perusteella on sangen luokaton.
Keaster's rating:
Niin paljon kuin Kerouacista pidÀnkin, on tÀtÀ kyllÀ vaikea nÀhdÀ minÀÀn muuna kuin yksinÀisen denan jurrisina horinoina. YlipÀÀnsÀ koko kirja vaikuttaa huonolta Kerouac-plagiaatilta, ja siksi onkin niin kovin surullista, ettÀ kirjoittaja on kuin onkin mies itse. K tuntuu myös tiedostavan tÀmÀn, sillÀ havaittavissa on paljon itseironiaa, mutta se ei tÀtÀ puuduttavuudelta pelasta. Pituutta ei sentÀÀn ole kuin pÀÀlle sata sivua.
Keaster's rating:
Hauskaa, mutta ei koskaan enÀÀ - EsseitÀ ja argumentteja... - David Foster Wallace
Keaster's rating:
Virtasen historia - Roope Lipasti
TörmÀsin tÀhÀn luonnollisesti Yle Suomen radiokuunnelmien kautta, kun pyörivÀt klo 10.55 alkuvuodesta arkisin kuukauden parin ajan ja viihdyttivÀt allekirjoittaneen aamupÀivÀÀ. Tarinat toimivat kohtuullisen hyvin kirjamuodossakin ja ovat parhaimmillaan oikein hilpeitÀ suomalaiselle stereotyyppiselle miehelle hihittelyjÀ, mutta mukana on myös muutamia pÀtkiÀ joita en radiosta muista, ja jotka ovat lÀhinnÀ kankeudessaan vaivaannuttavia. Ihan veikeÀ, nopealukuinen nide.
Keaster's rating:
Ei suoranaisesti huono vaan pikemminkin pintaraapaisun tasolle jÀÀvÀ ja jokseenkin keskinkertainen teos sinÀnsÀ mielenkiintoisesta aiheesta. Rommi horisee vÀhÀn mitÀ sattuu loikkien epÀmÀÀrÀisesti yhteiskunnallisten, historiallisten ja kulttuuristen aiheiden vÀlillÀ heitellen mukaan aina silloin tÀllöin omia köyhÀhköjÀ, impressionistisia matkakokemuksiaan, jotka taas eivÀt tarjoa lukijalleen oikeastaan mitÀÀn.
Keaster's rating:
Budapest - Kirjailijan kaupunki - Jani Heikkinen
KÀvÀisin aiheuttamassa pahennusta Budapestissa kaksi vuotta takaperin, ja siitÀ lÀhtien kyseinen ihmisasumusten keskittymÀ on ollut erittÀin lÀhellÀ sydÀntÀni, ja olenkin valmis nostamaan sen suosikkikaupungikseni siitÀ vielÀ toistaiseksi lukumÀÀrÀltÀÀn valitettavan vÀhÀisestÀ joukosta paikkoja, joihin olen saanut fyysisen olemukseni materialisoitumaan viimeksi kuluneiden 20 vuoden aikana, jotka olen Telluksen kamaralla itseni tiedostavana olentona viettÀnyt. Kaksi kuukautta sitten huomasin ikÀvÀkseni kÀrsivÀni potentiaalisesti hyvinkin fataaleista Unkari-vieroitusoireista, joten mielenterveyteni sÀilyttÀÀkseni kerÀÀnnyin vÀlittömÀsti kirjastoon, jossa sormeni hakeutuivat pikaisen tietokantaselailun jÀlkeen tÀmÀn kirjasen ympÀrille, sillÀ se vaikutti kuvaukseltaan juuri siltÀ mitÀ kaipasin - nythÀn siis puhutaan kokoelmasta suomalaisten kirjoittajien (mm. Mika Waltari & nuori Kekkosen Urkki) vaikutelmia Budapestista viimeisten noin 150 vuoden ajalta. Itse pÀtkien miellyttÀvyys riippuu pitkÀlti kirjoittajasta: joidenkin otusten teksteistÀ ei saa irti juuri mitÀÀn, mutta parhaimmat piirtÀvÀt hyvin elÀvÀistÀ kuvaa tÀstÀ kaupungeista parahimmasta ja tarjoavat siihen aivan uusia nÀkökulmia. Kokonaisuutena tÀllainen tilkkutÀkki on kuitenkin kohtuullisen työlÀstÀ luettavaa huonolla tavalla, mutta se onneksi riitti tÀllÀ kertaa tyydyttÀmÀÀn hirvittÀvimmÀt nitkut. Lukenen joka tapauksessa ilomielin sarjan muutkin osat, yksi niistÀ taisi nimittÀin kÀsitellÀ BerliiniÀ, joka saattaapi hyvinkin olla kommenttini ensimmÀisessÀ lauseessa mainitun kuvitteellisen listan yhtÀ kuvitteellisella kakkossijalla.
Keaster's rating:
Death: The Time of Your Life - Mark Buckingham,Mark Pennington,Clare Danes,Chris Bachalo,Neil Gaiman
Keaster's rating:
Samaan aikaan sekÀ lievÀsti vastenmielinen, ettÀ hypnoottisen kiehtova kuvaus ihmisten, erityisesti kauniimman sukupuolen hÀvyttömÀstÀ manipuloinnista, ja samalla myös yhteiskunnasta, joka joitakin yksilöitÀ moiseen ajaa. Straussin gonzahtava paneutuminen asiaan miellyttÀÀ, vaikka vÀlillÀ tÀmÀn kirjoitustyyli ottaakin skidisti aivoon. En tunne korrektia termiÀ kyseiselle tyylikeinolle, mutta miÀs esimerkiksi lopettaa useat kappaleet toteamukseen x.
Jota seuraava yhden lauseen kappale kertoo ytimekkÀÀsti ettei x pidÀkÀÀn paikkansa.
TÀmÀn jÀlkeen teksti taas jatkuu, ja tÀmÀ tosiaan toistuu noin joka toisessa luvussa. Kiinnitin myös lukiessani huomiota erÀÀn kriitikonkin noteeraamaan pÀtkÀÀn kirjan lopusta, jossa Mysteryn Àiti toteaa, ettÀ hÀnen poikansa ongelmat johtuvat huonosta itsetunnosta Straussin hÀkeltyessÀ siitÀ, kuinka ÀitsykkÀ osasi tiivistÀÀ tÀmÀn niin yksinkertaisesti, vaikka lukijalle se on ollut pÀivÀnselvÀÀ aivan alusta lÀhtien.
Jota seuraava yhden lauseen kappale kertoo ytimekkÀÀsti ettei x pidÀkÀÀn paikkansa.
TÀmÀn jÀlkeen teksti taas jatkuu, ja tÀmÀ tosiaan toistuu noin joka toisessa luvussa. Kiinnitin myös lukiessani huomiota erÀÀn kriitikonkin noteeraamaan pÀtkÀÀn kirjan lopusta, jossa Mysteryn Àiti toteaa, ettÀ hÀnen poikansa ongelmat johtuvat huonosta itsetunnosta Straussin hÀkeltyessÀ siitÀ, kuinka ÀitsykkÀ osasi tiivistÀÀ tÀmÀn niin yksinkertaisesti, vaikka lukijalle se on ollut pÀivÀnselvÀÀ aivan alusta lÀhtien.
Keaster's rating:
The Sandman, Vol. 9: The Kindly Ones - Neil Gaiman
Juonipuolelta ehkÀ paras Sandman (tosin viimeinen on vielÀ lukematta) Seasons of Mistin ohella, mutta mulla oli jatkuvasti pÀÀllÀ lievÀhkö krooninen vitutus Marc Hempelin piirustustyylin vuoksi. YmmÀrrÀn, ettÀ tÀssÀ on tietoisesti haettu jotain aikaisemmasta poikkeavaa, eikÀ taide itsessÀÀn ole varsinaisesti rumaa, mutta yksi syy miksi pidÀn nÀistÀ niin paljon, on ollut juurikin ihastuttavan toismaailmaiset diiteiljöidyt taustat ja yksityiskohtaisesti kuvatut hahmot, Morpheus etupÀÀssÀ, ja milloin millÀkin tyylillÀ toteutettuna. Sen sijaan Hempel on yksinkertaistanut kaiken ja saanut helvetin, dreamingin, ihmiset, jumalat ynnÀ muut otukset ja miljööt nÀyttÀmÀÀn hÀiritsevÀsti kuin lauantaiaamun lastenanimaatioista repÀistyiltÀ, eikÀ se musta palvele tÀtÀ erÀstÀ sarjiksista hienointa ollenkaan.
Keaster's rating:
Batman: Greatest Stories Ever Told - VARIOUS
Jos tÀÀ on parasta mitÀ Batmanilla on tarjota, kuten opus röyhkeÀsti vÀittÀÀ, niin harvinaisen kusipaskainen aviisi on kyllÀ kyseessÀ. Tarinat ja juonenkÀÀnteet ovat pitkÀlti Aku Ankkaa, ja suurin osa hahmoista - etenkin pahiksista - liikkuu Àlyllisesti siinÀ James Hirvisaari & Teuvo Hakkarainen -akselilla. PiirrosjÀlki on lÀhes kauttaaltaan sangen rumaa ja huonolla tavalla simppeliÀ. YmmÀrrÀn toki ettÀ ainakin 40-60-lukujen jutut on lÀhinnÀ kakaroille suunnattua matskua, mutta sen tiedostaminen ei kyllÀ saa mua sen kummemmin lÀmpeÀmÀÀn. PöyristyttÀvÀn huono.
Keaster's rating:
Madventures - KansainvÀlisen seikkailijan opas... - Tuomas Milonoff, Riku Rantala, Ari LahdenmÀki
Haluni lÀhteÀ kahtommaan muailmoo on suuri, kookas ja massiivinen, ja tÀmÀ odotetusti vain kiihdytti siitÀ. Paljon epÀilemÀttÀ hyödyllistÀ informaatiota mistÀ tahansa edes etÀisesti travellaukseen liittyvÀstÀ aiheesta usein kovin huvittavasti ilmaistuna. Tulee varmasti tarpeeseen kun finanssipoliittinen tilanne sallii mun maailmalle matkustaa.
Keaster's rating:
Fun Home: A Family Tragicomic - Alison Bechdel
Parasta sarjistelua toviin! VÀkivaltainen kirjallisuuserektio melkein puhkoi suosikkihousuni, sillÀ tÀmÀ on kauttaaltaan uitettu viittauksissa ja vertauksissa sellaisiin otuksiin (ja nÀiden tuotoksiin) kuin Joyce, Proust, Camus sekÀ iki-ihanaan Wind in the Willowsiin kreikkalaista mytologiaa unohtamatta. Rakenteen pilkkominen ja uudelleenjÀrjestely, siis tarinankuljetus nyt yleensÀkin on ihailtavan sulavaa ja mukaansatempaavaa, mistÀ johtuen tÀmÀn työstÀÀ iisisti yhdellÀ tai kahdella istunnolla lÀpi. Hahmot, etupÀÀssÀ Alison ja isÀ-Bechdel ovat todella mielenkiintoisia, ja edellÀmainittujen varsin eriskummallinen isÀ-tytÀr-suhde kiehtoo tÀysillÀ.
Keaster's rating:
Walden; Or, Life in the Woods (Dover Thrift Editions)... - Henry David Thoreau
Raskaahkoa luettavaa. Thoreaun ajatukset ovat paikoin erittÀin kiehtovia ja varteenotettavia, paikoin taas varsin hÀmÀrÀÀ logiikkaa noudattavia ja naiiveja. Mulle henkilökohtaisesti suurimmat kiksit kuitenkin tarjosivat gentlemannin yksityiskohtaiset kuvaukset luonnosta ja tÀmÀn siihen liittyvistÀ aktiviteeteista. Synnytti myös lievÀn halun ympÀröidÀ ihoni kauttaaltaan paksulla karvoituksella ja erakoitua korpeen.
Keaster's rating:
Madventuresin maailmanselitys - Seikkailijan kÀsikirja kaikkeen... - Riku Rantala, Tuomas Milonoff
AihepiirinsÀ laajuuteen nÀhden auttamattoman ohut lÀpyskÀ (pituutta ois helposti voinut olla vaikkapa kolme kertaa enemmÀn, ja siltikin tÀÀ ois ollu vaan pintaraapaisun pintaraapaisu), ja sitÀpaitsi suurin osa matskusta ja hÀpeilemÀttömÀsti myös muutama lÀppÀ oli jotakuinkin suoraan copypasteiltu vuoden 2012 Truths & Rightseista, mutta siitÀ huolimatta miellyttÀvÀÀ ja pÀtevÀsti tiivistettyÀ luettavaa, vaikkei kovin montaa uutta ajatusta tarjonnutkaan. Mediassa tulee muuten pÀivittÀin vastaan ihmisiÀ, joiden soisi lukevan tÀmÀn ja tajuavan kuinka perseestÀ ovat. Erityisplussa jokaisen luvun loppuun printatuista musa-, kirja- ja dokkarisuosituksista.
Keaster's rating:
Continuing the mighty, never-ending quest of reading things. Because of red-wineing the life out of my PC (who apparently with his last breath ratted me out to my iPhone, as the previously mentioned communication device won't allow me to add items to lists), will be updated only when I have access to a computer, which is not particulary often. I also highly suspect that I'll spend the best part of spring trying to read my ass into university, which naturally gnaws away my time spent on recreational reading.
Added to
People who voted for this also voted for
Books Read in 2013
Movies watched in 2015
Katsotut(Watched In) 2015
Movie Diary 2015
Films Watched in 2015
Watched in 2015
I was once an Alpaca: a Latin American selection
Read in 2016
Books Read in 2015
Watched films in 2014 (jawing in Finnish)
Books Read in 2011
Movie Year 2014: A Recap
2015
Film watched - katselut 2017
Watched in 2020
More lists from Keaster
Read in '14
Books read in '11
Books Read in 2010
Watched in '13
Albums heard in '11
Watched in '12
Watched in '21