Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by tafkath on 24 Jan 2017 09:13
1468 Views 30 Comments
19
vote

2017: The Movie List

Sort by: Showing 1-50 of 62
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 394 Average listal rating (281 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.4
Sully (2016)
Clintin loppu-uran perus elokuva, joka rullaa ihan hyvin ja jossa nÀytteleminen on ammattimaista tekemistÀ. Ei kovin erikoinen, mutta sopivan pituinen ja kiinnostava tarina kerrotaan tarpeeksi hyvin.

HyvÀ elokuva muuten katsoa lentokoneessa tai lentokentÀllÀ.
tafkath's rating:
Hi there! I am a Disney executive. You may not know this, but I'm actually the one who wrote Star Wars: The Last Jedi. Not Rian Johnson, the guy who directed probably the best TV show episode in television history.

You wanna know a couple of other things? Just sit back, relax and shut the fuck up.

First thing: Star Wars is a franchise. A franchises purpose is to sell shit. Toys, shirts, posters, video games, you name it. No one goes to the movies to see a cohesive story. They go to see shit being blown up and characters who look cool doing it. Fuck the old fans, this is the new rule. When the first Star Wars films were made, they had no executives who went with the money first approach. Sure, there were some, but our passion is the shareholders and that sweet revenue.

Which brings us to our second thing: unnecessary length. This is a one hour and 45 minute film bloated into two hours and 30 minutes just for one reason: domination. We hate competition, so we do everything possible to take a stranglehold of all cinemas. We even introduce new and unnecessary planets and plot lines that lead to nothing but coming back to square one at the very most, all in the name of taking time slots and getting that sweet revenue. But hey, at least you get cool action sequences, great visual effects and editing, beautiful cinematography and mostly decent acting.

That's a couple of things for you, but sadly I don't have more time. I have a meeting with shareholders. I can't really tell you too much about it, but it involves bathing in money and talking about fanboys who just can't shut the fuck up about major plot holes and plot decisions.

(Not a fan, but still, this movie was a wasted opportunity and a champion for mediocrity.)
tafkath's rating:
People who added this item 133 Average listal rating (98 ratings) 5.1 IMDB Rating 5.4
Big Game (2015)
Absurdin ja idioottimaisen raja on erittÀin hÀilyvÀ. Big Game koittaa kulkea sitÀ uskottavasti, mutta kaatuu perseelleen siinÀ vaiheessa kun mennÀÀn USA:n komentokeskukseen. Dialogi on nÀissÀ kohtauksissa aivan hirveÀtÀ paskaa eivÀtkÀ nÀyttelijÀt tunnu uskovan repliikkejÀÀn missÀÀn vaiheessa. Jacksonilla ja Tommilalla on hienoa kemiaa ja he tekevÀt hyvÀt roolisuoritukset. Harmi vaan ettÀ heidÀn hetkensÀ ja rakentuvat hahmonsa haaskataan siinÀ vaiheessa, kun Tommilan nÀyttelemÀ Oskari pÀÀttÀÀ hypÀtÀ helikopterin kuljettaman pakastimen pÀÀlle. TÀstÀ alkaa jatkuvalla syötöllÀ tulevaa efektiplÀjÀystÀ, joissa on toki hetkensÀ mutta samalla jÀÀ fiilis, ettÀ nyt jÀi jotain pahasti kesken.

TÀstÀ olisi saanut niin paljon enemmÀn kuin mitÀ siitÀ tuli. Sen sijaan Helander ja Jokiranta pilaavat kaiken typerÀllÀ kirjoittamisella ja vaivaannuttavalla toiminnalla.
tafkath's rating:
People who added this item 84 Average listal rating (62 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.9
Icarus (2017)
Todella kiinnostava ja ajankohtainen dokumentti VenÀjÀn dopingskandaalista. Jos aihe yhtÀÀn sytyttÀÀ, tÀssÀ riittÀÀ tiukkaa ja elÀvÀÀ materiaalia. Fokus karkailee silloin tÀllöin, mutta parhaimmillaan elokuva rullaa hienosti.
tafkath's rating:
People who added this item 725 Average listal rating (524 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.8
TÀssÀ elokuvassa ei nukuta hyvin nussittuna.

Idea on hyvÀ ja nÀytteleminen onnistunutta kautta linjan, mutta vain muutamissa kohdissa on todella hienoa ja ahdistavampaa settiÀ. Muuten pelko ja jÀnnitys valahtaa turhan usein tylsyydeksi ja laahaamiseksi. Harmi, koska ainekset tÀssÀ olisi ollut ihan mukiinmenevÀÀ kauhuelokuvaa parempaankin teokseen.
tafkath's rating:
People who added this item 418 Average listal rating (282 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.3
What a story.

EnemmÀn komedian oloinen kuin odotin ja myös todella hauska elokuva, mutta The Roomin syntyminen jo itsessÀÀn on kÀsittÀmÀttömÀn koomista. Elokuvan tekemisen nÀyttÀmisen kannalta The Disaster Artist tekee hienoa työtÀ ja kirjan lukeneena nÀmÀ kohtaukset toimivat juuri kuten odotin. Muissa tapahtumayksityiskohdissa kirjasta on tarkoituksella karsittu jonkin verran, koska silloin elokuva lÀhentelisi 2,5 tuntia pituudeltaan. TÀrkeimmÀt asiat ovat onneksi jÀÀneet, kuten Tommyn ajoittainen kusipÀisyys, joskaan ei niin tarkasti kuin lÀhdeteoksessa.

MitÀ itse nÀyttelemiseen tulee, pÀÀhuomio totta kai kiinnittyy James Francon Tommy Wiseau -rooliin. HÀn ei pelkÀstÀÀn esitÀ Tommya, hÀn on Tommy. Harvoin nÀkee nÀin vÀkevÀÀ muuntautumista roolihahmoon jokaista yksityiskohtaa myöten ja vaikka toki hahmo on enimmÀkseen koominen, tÀytyy muistaa ettÀ kyseinen ohjaajalegenda ei kerro itsestÀÀn mitÀÀn kenellekÀÀn ja, kuten kirjassa ja elokuvassa todetaan, hÀn elÀÀ Tommyn planeetalla. Muista rooleista Dave Franco vetÀÀ ihan kiitettÀvÀllÀ suorituksella Gregin kasvutarinaa ja muut sivuroolit ovat erittÀin onnistuneita.

The Roomin ja The Disaster Artist -kirjan fanina toki odotti ehkÀ vielÀ hieman tarkempaa kuvausta elokuvan tekemisestÀ ja Gregin ja Tommyn taustoista ja keskinÀisestÀ hyvin erikoisesta ystÀvyydestÀ. TÀllaisenaankin itse elokuva on erittÀin onnistunut tuotos. Pintapuolisesti katsottuna se on hyvin hauska, mutta se myös kertoo hyvin siitÀ kuinka unelma voi toteutua vaikkakin erilaisena kuin sen ajatteli ja myös siitÀ kuinka paljon sille pitÀÀ antaa. Se on ehkÀpÀ The Disaster Artistin tÀrkein saavutus.

Thanks a lot, bye.
tafkath's rating:
People who added this item 7 Average listal rating (3 ratings) 7.3 IMDB Rating 5
Traxx (1988)
Ajatuksena oli katsoa pitkÀstÀ aikaa The Room ennen huomista The Disaster Artistin Night Visions -nÀytöstÀ, mutta jostain syystÀ dvd-soittimeni kaukosÀÀdin on kadonnut jonnekin. Sen sijaan matka vei kohti YouTuben syvimpiÀ syövereitÀ, josta löytyi tÀllainen straight-to-video -kalkkuna, jonka on tuottanut Dino De Laurentiisin tuotantoyhtiö.

Harvemmin tulee nÀin kÀsittÀmÀtöntÀ megaperseilyÀ katseltua. Paljon rÀjÀhdyksiÀ, idioottimaisia tapahtumia, huikeita one-linereita, ammuskelua ja seksiÀ, joka saa kaupungintalon valot vÀlÀhtÀmÀÀn ja huoneen kansiot lentÀmÀÀn. Ehtaa kasariÀÀliömÀisyyttÀ, jonka aikana ei ainakaan ole tylsÀÀ.
tafkath's rating:
People who added this item 1110 Average listal rating (803 ratings) 5.1 IMDB Rating 5.9
Suicide Squad (2016)
TÀmÀ on kummallinen tapaus. SinÀllÀÀn viihdyttÀvÀÀ settiÀ, mutta ei jumalauta, kuinka studion tÀysin kusema tuotos tÀstÀ tuli. En ole vÀhÀÀn aikaan nÀhnyt tarinaltaan sekÀ nÀin sekavaa ettÀ ohutta elokuvaa eikÀ hahmoistakaan Harley Quinnia ja Deadshotia lukuun ottamatta saa mitÀÀn irti. Muut itse murharyhmÀstÀ jÀÀvÀt tÀysin pimentoon ja Jokeri jÀÀ tÀssÀ versiossa kÀsittÀmÀttömÀn vÀhÀlle huomiolle. Huumori on sentÀÀn toimivaa, mutta lisensoidun musiikin kÀyttöÀ olisi voinut hoitaa eri tavalla.

TÀssÀ on varmasti ollut oikeasti materiaalia todella paljon kÀytössÀ. ItseÀni olisi kiinnostanut tÀstÀ joukkiosta tehty tv-sarja, koska ei tÀmÀ voinut alun perinkÀÀn toimia parin tunnin elokuvana. TÀllaisenaan tuskin haittaa kohtien skippailu, koska kohtaukset ja tarina on jo nyt leikelty pÀin vittua.
tafkath's rating:
People who added this item 4888 Average listal rating (3208 ratings) 8.2 IMDB Rating 8.2
Taxi Driver (1976)
Paheiden valtaaman maailman ja ulkopuolisuuden ja yksinÀisyyden kuvastamisen kiistaton klassikko, joka tuntuu joka katselukerran jÀlkeen masentavan hyvÀllÀ tavalla entistÀ enemmÀn kuin mitÀ edellisellÀ.
tafkath's rating:
People who added this item 86 Average listal rating (69 ratings) 6.2 IMDB Rating 5.5
On tÀtÀ huonompia kauhuleffasarjojen nelososia olemassa, mutta on tÀmÀ aika nihkeÀ esitys edeltÀjiinsÀ verrattuna. TÀstÀ ei jÀÀnyt pÀÀhÀn kyllÀ juuri mitÀÀn, muttei tÀmÀ toisaalta jÀÀnyt vituttamaankaan.
tafkath's rating:
TÀmÀ nÀyttÀÀkin jo siltÀ ettÀ mennÀÀn höyryillÀ siitÀ huolimatta, ettÀ edelliseen nÀhden on kuuden vuoden ero. Budjetti on toki pienempi mutta efektit ovat ottaneet edelliseen osaan verrattuna reippaan sukelluksen, esim. pallon veren ruiskuaminen on jotenkin vielÀ huonommin toteutettu kuin amatöörimÀisessÀ ykkösosassa. Joka tapauksessa, ihan ok viihdettÀ tÀmÀ tarjoaa vielÀ muttei juuri muuta.
tafkath's rating:
People who added this item 148 Average listal rating (116 ratings) 7.1 IMDB Rating 6.4
Phantasm II (1988)
Meininki on melko samaa kuin ykkösessÀ mutta paremmalla budjetilla ja paremmin toteutettuna. Jokin kuitenkin ensimmÀiseen verrattuna puuttuu, mutta tÀmÀ toimii myös oikein hyvin.
tafkath's rating:
People who added this item 415 Average listal rating (296 ratings) 6.9 IMDB Rating 6.6
Phantasm (1979)
En nykyÀÀn katso kovinkaan montaa elokuvaa vuodessa ja suurin osa niistÀkin on nimimerkki Kurkkuharjan luona. TÀllÀ kertaa luvassa oli Phantasm-sarjan neljÀ elokuvaa eikÀ tÀmÀ ensimmÀinen itse asiassa ollut hullumpi. Kökkö tuotanto ja kehno nÀytteleminen - toki kummatkin budjetin takia juuri nÀin - eivÀt haittaa pahemmin, koska tÀmÀn kanssa viihtyy. Elokuva on sopivan pituinen kaiken lisÀksi. KyllÀ niitÀ huonompiakin tapoja aloittaa elokuvasarja voi olla.
tafkath's rating:
People who added this item 1051 Average listal rating (764 ratings) 7 IMDB Rating 7.4
Wonder Woman (2017)
Hype tÀmÀn leffan ympÀrillÀ oli kesÀllÀ valtava enkÀ sinÀllÀÀn ihmettele. Harvemmin naisia edelleenkÀÀn on pÀÀosassa toimintaspektaakkeleissa tai jos on niin kamera kulkee turhan monessa leffassa perseessÀ kiinni tai rintavakoon tarkentaen. Wonder Woman on siinÀ mielessÀ poikkeuksellinen, ettÀ ote on erittÀin feministinen ja aikakausikuvaus tekee otteesta vielÀkin tiukemman, hyvin alleviivanakin mutta toki ymmÀrrettÀvÀsti nÀin. Diana on muutenkin erittÀin hyvin toteutettu hahmo ja Gal Gadot tekee pirun hyvÀn roolisuorituksen tÀssÀ elokuvassa.

Elokuva toimii muiltakin puolin hyvin. Marvelin ja muista DC-elokuvista - Suicide Squadia en ole nÀhnyt, joten siitÀ en osaa sanoa - poiketen huumori on luontaisempaa. PÀÀlle liimattuja one-linereita ei juuri ole ja huumori tulee hahmojen vÀlisestÀ kemiasta. Toiminta on myös suurelta osin erittÀin nÀyttÀvÀÀ, vaikka Snyderin hidastuskosketus meinaa kÀydÀ liialliseksi ja musiikki on luvattoman mitÀÀn sanomatonta. KÀsikirjoitus on jaksotettu draaman ja toiminnan osalta hyvin tasapainoisesti eikÀ 2 tunnin ja 15 minuutin kesto tunnu niin pitkÀltÀ. Lopussa kuitenkin homma meinaa lÀssÀhtÀÀ pahemmin, kun meininki nÀyttÀÀ enemmÀn huonon toimintapelin vÀlivideolta kuin onnistuneelta spektaakkelilta. Lopputaistelun epÀonnistunut mahtipontisuus melkein vesittÀÀ muuten niin hyvÀllÀ rytmillÀ etenevÀn ja komeasti kuvatun ja leikatun elokuvan.

Onneksi Wonder Womanissa on paljon enemmÀn hyvÀÀ kuin huonoa ja lopun herpaantumisen voi antaa anteeksi. Batman v. Supermania pystyin katsomaan vain jos oli asettanut pÀÀhÀnsÀ ajatuksen, ettÀ elokuva on vitsi. Wonder Womanin kohdalla nÀin ei tarvitse todeta, koska parhaimmillaan se on hyvin luonteva ja hieno toimintaelokuva, jossa on sielua ja jonka pÀÀhenkilö on yksi parhaiten luotuja toimintasankareja pitkÀÀn aikaan.
tafkath's rating:
Sarjassamme elokuvia, jotka on tehty vain koska ne voi tehdÀ. TÀmÀn tylsyys on harvinaisen tiukkaa luokkaa eikÀ tÀstÀ saa edes tahattomia nauruja aikaan. No, ehkÀ tÀmÀn tarkoitus on olla elokuva, jonka löytÀÀ Youtubesta ja sitÀ katsoessaan tekee mieli vetÀÀ tehokkaat rynnÀkkökÀnnit.
tafkath's rating:
People who added this item 32 Average listal rating (20 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.1
Spookies (1986)
Hyvin kliseistÀ, kaikkea mahdollista kopioivaa ja yllÀttÀvÀn viihdyttÀvÀÀ perseilyÀ. Kelpaa kaljan kanssa oikein mainiosti.
tafkath's rating:
People who added this item 985 Average listal rating (708 ratings) 7.8 IMDB Rating 8
Blade Runner 2049 on kÀsittÀmÀttömÀn nÀyttÀvÀ elokuva. Se on myös pikkaisesta ylipituudestaan huolimatta hyvin etenevÀ muttei myöskÀÀn helpoin elokuva teemoiltaan. Se, ettÀ nÀin paljon Hollywoodin normirainoista poikkeava tuotos on tehty niinkin massiivisella budjetilla kuin tÀmÀ on, sille tÀytyy antaa valtavasti kunnioitusta. Klassikon jatko-osana tosin tÀllÀ ei ole helppo tehtÀvÀ, mutta 2049 suoriutuu kunnialla ja vie ensimmÀisen elokuvan ideaa replikanteista loogisesti eteenpÀin. Juonta en ala spoilaamaan, mutta ensimmÀisen osan nÀhneet varmasti tietÀvÀt mihin pisteeseen mm. kaikki replikanttien testit ovat kehittyneet.

NÀytteleminen on erinomaista kautta linjan. Gosling vetÀÀ melko samanlaisen suorituksen kuin Drivessa, toisin sanoen aika coolina mutta samalla lÀhestyttÀvÀsti. Harrison Fordin roolisuoritus Deckardina on jÀlleen yksi hÀnen parhaista roolisuorituksistaan. PÀÀlle 30 vuotta paossa olo nÀkyy ja tuntuu jokaisessa liikkeessÀ ja sanassa. Ana de Armas on myös hyvÀ tietokoneohjelma-tyyppisenÀ Joina. Jared Leto on siinÀ ja siinÀ vetÀÀkö hÀn taas överiksi, mutta kyllÀ hÀn on Wallacena ihan jees lopulta.

Se 2049:sta tĂ€ytyy myös sanoa, ettĂ€ elokuva tuskin tulee olemaan kassamenestys. Ihmiset varmasti odottavat toimintapitoisempaa settiĂ€, kun totuus on lĂ€hempĂ€nĂ€ Driven luomaa tunnelmaa. 2049 on hyvin lohduton, karu mutta samalla myös hyvin kaunis, melkein jopa surrealistinen elokuva. Ă„Ă€nimaailma ja musiikki tukevat tĂ€tĂ€ myös hyvin, vaikka Vangeliksen tunnelmaan ei pÀÀstĂ€kÀÀn. EnsimmĂ€isen fanit ja myös Villeneuven aiempien elokuvien fanit tietĂ€vĂ€t aika tarkkaan mitĂ€ tĂ€ltĂ€ elokuvalta voi odottaa. Aivan liikoja ei kannata odottaa, koska aika harva elokuva on siinĂ€ asemassa mitĂ€ Ridley Scottin genreĂ€ muovannut teos on.
tafkath's rating:
People who added this item 4613 Average listal rating (3110 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.1
Blade Runner (1982)
Koska totta kai 2049-hype ja onhan tÀmÀ mestariteos.
tafkath's rating:
People who added this item 838 Average listal rating (629 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.6
Edgar Wrightin tyyliin kekseliÀÀsti leikattu ja nokkelalla dialogilla etenevÀ tiukka rikoselokuvapaketti, jossa ei juuri turhia hetkiÀ ole. NÀytteleminen toimii kautta linjan ja toiminta on hyvin nÀyttÀvÀÀ ja viihdyttÀvÀÀ. KÀsikirjoituksen osalta kovin uusia juttuja elokuvassa ei musiikkiteemaa lukuun ottamatta ole ja jotkut toimintakohtaukset alleviivaavat musiikin rytmiÀ pikkaisen liikaa, mutta ne eivÀt juuri menoa haittaa koska Baby Driverin soundtrack on yksi parhaista pitkÀÀn aikaan. Tyylit vaihtelevat mutta kaikki sulautuu yhteen hienolla tavalla ja ne tuovat elokuvan eloon upeasti.

Ohjaajaltaan taas vahva ja viihdyttÀvÀ tuotos. Onko hypen arvoinen, riippuu ihan katsojasta itsestÀÀn minne asti sen on nostanut. Kunhan pitÀytyy siinÀ ettÀ menee katsomaan vauhdikasta toiminta/rikoselokuvaa jossa on ripaus huumoria ja sielua, tÀmÀ toimii erinomaisen hyvin.
tafkath's rating:
People who added this item 24 Average listal rating (20 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.7
Puhtaasti toimintaelokuvana tÀmÀ on aika vÀkevÀ esitys. Draamapuoli sen sijaan on pikakelaustasoa: oikeastaan mitÀÀn ei tÀstÀ elokuvasta jÀÀ sen osalta pÀÀhÀn. Tosin veikkaan ettÀ Big Bulletia ei sen vuoksi ole tehty. Toiminta on todella nÀyttÀvÀÀ ja hyvin ohjattua, vaikka loppua myöten alkaa sekin hieman puuduttamaan. Ihan kohtuullista Hongkong -toimintaa, menee ehdottomasti paremman puutteessa.
tafkath's rating:
Hyvin tÀrkeÀ elokuva kÀÀrmeestÀ joka on paholainen. Meno on raamatullista eli typerÀÀ ja todella kuivaa ja vaivaannuttavaa.
tafkath's rating:
Tekotavaltaan aika raakile, mutta aihepiiriltÀÀn todella hÀmmentÀvÀ ja karmea dokumentti ns. "artistista" jota maailma tuskin jÀÀ kaipaamaan. Se toisaalta tekee samalla tÀstÀ dokumentista todella kiinnostavan, koska ei voisi kuvitella ettÀ tÀllaista on joskus tapahtunut jossain. Paskaa syövÀ, yleisöÀÀn hakkaava ja pedofiileistÀ ja murhaajista laulava, John Wayne Gacyn ihailema punkkari on sellaista josta on vaikea olla niin ettei olisi mitÀÀn reaktiota. Ja kyllÀ, tÀssÀ nÀytetÀÀn kun Allin syö omaa paskaansa ja viskoo sitÀ yleisöön.

Oikein hyvÀ musiikkidokkari, joka luultavasti traumatisoi ohjaajansa ja sai hÀnet tekemÀÀn geneeristÀ Hollywood -komediaa.

Suosittelen tÀtÀ dokumenttia nimimerkki Kurkkuharjalle.
tafkath's rating:
People who added this item 6 Average listal rating (3 ratings) 4.7 IMDB Rating 5.9
Kansantaiteilijat on pÀÀstetty vauhtiin ja he tuottivat paatoksellisen ja hirvittÀvÀn tylsÀn draamapökÀleen. TÀssÀ ei oikeastaan tapahtunut missÀÀn kohtaa mitÀÀn kiinnostavaa eikÀ mieleenpainuvaa. Ammattimaiselta tÀmÀ jokseenkin sentÀÀn nÀyttÀÀ, joten voi tÀtÀ elokuvaksi kutsua.

MitÀ helvettiÀ, onko tÀÀ leffa tehty vuonna 1982!? Ihan tosissani ajattelin ettÀ tÀmÀ on tehty joskus 1960-70-luvun taitteessa...
tafkath's rating:
People who added this item 15 Average listal rating (11 ratings) 2.5 IMDB Rating 1.5
Nukie (1987)
Mestariteos absoluuttisen myötÀhÀpeÀn saralla. Vaikea sanoa muuta elokuvasta, jonka E.T. nÀyttÀÀ perunalta.
tafkath's rating:
People who added this item 15 Average listal rating (11 ratings) 5.8 IMDB Rating 4.8
Mosquito (1994)
TÀmÀn elokuvan sankarit eivÀt muistaneet ottaa Ohvia. Aika vitun kömpelöÀ paskaa, joka onneksi loppua kohden viihdyttÀÀ enemmÀnkin.

HyvÀ myös etteivÀt hyttyset huuda tosielÀmÀssÀ, kuten tÀssÀ elokuvassa tekevÀt.
tafkath's rating:
People who added this item 407 Average listal rating (262 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.2
Steve Jobs (2015)
SinÀllÀÀn hyvin tehty ja Sorkinin tyyliin nopeatempoisella dialogilla varustettu draama historian suuresta hypekoneesta. En vain oikein nÀe tÀlle elokuvalle mitÀÀn erityisempÀÀ tarkoitusta. Okei, tÀssÀ toki kÀsiteltiin perhesiteitÀ ja yritettiin linkittÀÀ niitÀ kolmeen Applen ja Jobsin kannalta kÀÀnteen tekevÀÀn hetkeen, mutta silti tÀstÀ jÀÀ tunne ettei tÀllÀ elokuvalla ole oikeastaan mitÀÀn sanottavaa. Fassbender tekee tosin hienon roolisuorituksen ja muutenkin nÀytteleminen on kautta linjan hyvÀÀ, vaikka Winsletin aksentti falskaakin melko usein. Danny Boylen ohjaus on tuttua Boylea, mutta hyvin hillitysti aiempiin tuotoksiinsa verrattuna.

On tÀmÀ Steve Jobsin elÀmÀnkerta parempi kuin se toinen jossa Ashton Kutcher pÀllistelee, mutta jotenkin tÀmÀ kertoo vÀhemmÀn. SiitÀ toki pisteitÀ ettei tÀssÀ mennÀ perinteisellÀ tyylillÀ, mutta jotain muutakin olisi tÀhÀn halunnut kuin sen ettÀ Steve Jobs kehittyy absoluuttisesta mulkusta vÀhemmÀn absoluuttiseksi mulkuksi.
tafkath's rating:
People who added this item 654 Average listal rating (394 ratings) 5.1 IMDB Rating 6.9
Ghostbusters (2016)
Ei ole niin kauhea kuin mitÀ tÀmÀn leffan saama paskamyrsky antaa ymmÀrtÀÀ. Ei tosin ole myöskÀÀn todellakaan kovin erikoinen: ihan perus Hollywoodin CGI:llÀ varusteltu nykykomedia, joka vain sattuu olemaan Ghostbusters ja sekin typerien cameoiden takia.

EipÀ tÀstÀ oikein muuta pysty sanomaan. EnemmÀn petyin siihen ettÀ tÀmÀ olikin keskinkertainen eikÀ aivan paska.
tafkath's rating:
People who added this item 615 Average listal rating (424 ratings) 5.7 IMDB Rating 6.5
Rogen-Francon överiksi heitetty pössyttelykomedia, jossa ehkÀ muutama ihan ok vitsi, mutta vaikea nÀhdÀ mikÀ tÀn pointti oli. Liian kauan veivatuista vitseistÀ olisi saanut varmaan ainakin 5 minuuttia lyhyemmÀn elokuvan ja siihen lisÀksi vielÀ kohtaukset jotka menevÀt aivan liian pitkiksi. Satiirinakaan tÀmÀ ei toimi, koska tÀssÀ ei ole mitÀÀn terÀvÀÀ analyysiÀ edes roskajournalismistakaan, jota elokuva myös osittain kÀsittelee.

EhkÀ tÀstÀ saa enemmÀn irti jos asennoituu oikein. Ei sekÀÀn toisaalta auta loppuun asti. On The Interviewta huonompiakin komedioita olemassa muttei tÀstÀ hypen ja kohun jÀlkeen ole jÀljellÀ muuta kuin se ettÀ tÀmÀ elokuva on olemassa.
tafkath's rating:
People who added this item 1147 Average listal rating (833 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.7
Ex Machina (2014)
Tarinaltaan ja kÀsikirjoitukseltaan Ex Machina on vahva elokuva. Muutamia nihkeyksiÀkin löytyy mutta sitten menisi suht kivasti spoilereiden puolelle. NÀytteleminen on onnistunutta kautta linjan, vaikkei nyt hirveÀn montaa roolisuoritusta olekaan. CGI on erinomaista, joskin muuten elokuvan tyyli on melko tylsÀÀ harmaan ja vaalean sÀvyÀ muutamalla punaisen valaistuksen kerralla.

Kokeneelta kirjoittaja Alex Garlandilta oikein hyvÀ debyyttiohjaus.
tafkath's rating:
People who added this item 285 Average listal rating (209 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.7
FPS-pelimÀinen kuvaustyyli on tÀmÀn leffan myyntivaltti ja sen viihdyttÀvimmÀt hetket pelastavat Hardcoren sekavan tarinan ja aivan kauhean nÀyttelemisen lÀpi. Parhaat kohtaukset tuovat mieleen uusimman Doomin ja vanhat kunnon Serious Samit sekopÀisyydellÀÀn ja nopealla tempolla. Parkour-kohtaukset ovat todella nÀyttÀviÀ. Kuvakulmasta johtuen jotkut kohtaukset ovat epÀselviÀ, mutta kaikin puolin homma pysyy yllÀttÀvÀn hyvin kasassa. Sharlto Copleyn multirooli on niin överiÀ ettÀ se on sekÀ hirveÀtÀ paskaa ettÀ tietynlaista taidetta. TylsÀ se ei ainakaan ole. Muista ei oikein voi sanoa mitÀÀn, kun ei ole mitÀÀn millÀ tehdÀ mitÀÀn.

Aivotonta mÀttöÀhÀn tÀmÀ on ja toimii juuri ja juuri kestonsa ajan, mutta mitÀÀn syvÀllisyyttÀ tai jÀrkeÀ tÀltÀ ei kannata odottaa.
tafkath's rating:
Edellinen katselukerta jostain vuodelta 2012 tai jotain sinnepÀin. Toimii edelleen.
tafkath's rating:
People who added this item 1640 Average listal rating (1185 ratings) 7.2 IMDB Rating 8
Deadpool (2016)
Toinen katselukerta, yleensÀ supersankarileffojen osalta se on kaukana hyvÀstÀ kokemuksesta. Deadpool tekee poikkeuksen: kyseessÀ on edelleen hyvin viihdyttÀvÀ vitsitykitys. Kaikki vitsit eivÀt osu maaliin, mutta enemmÀn tÀlle tuli hihiteltyÀ ja irvisteltyÀ kuin olisin ollut hiljaa. Elokuvan pahis on vain aika vaisu, mutta se ei haittaa kauheammin.

VielÀkin yksi parhaista genrensÀ elokuvista.
tafkath's rating:
People who added this item 499 Average listal rating (340 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.8
Warcraft (2016)
EipÀ tÀstÀkÀÀn tullut pelileffojen pelastajaa. Melko normifantasiatouhu tÀstÀ saatiin, todella ailahtelevalla CGI:llÀ, perustylsillÀ roolisuorituksilla ja kliseekirjastosta lainailemalla. Toisaalta, ei Warcraft tylsÀ ole, elokuva rullaa suht ok-tasolla. Faneille tÀmÀ on myös tehty, he ymmÀrtÀvÀt tÀtÀ lorea ja maailmaa paremmin. Itse pelasin Warcraft II:ta satunnaisesti 90-luvun loppupuoliskolla, WOW:iin en ole pitkÀllÀ tikullakaan koskenut, koska haluan muutakin elÀmÀÀ.

Mut joo, ei tÀyskatastrofi mutten lÀhtisi tÀtÀ suosittelemaankaan.
tafkath's rating:
People who added this item 219 Average listal rating (131 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.5
Princen kuolemasta tuli tÀnÀÀn kuluneeksi vuosi ja tÀytyihÀn sitÀ Prince-fanina nyt Purple Rain katsoa. EihÀn tÀmÀ elokuvana ole kovinkaan hyvÀ - toki muutama hyvÀ kohtaus kyllÀ löytyy - mutta ei tÀtÀ draaman takia katsota. TÀtÀ katsotaan musiikin takia ja turha sitÀ on kiistÀÀ, energiaa tÀssÀ riittÀÀ keikkavedoissa ja biisit ovat tÀyttÀ rautaa. Vaikea uskoa ettÀ ne on useista eri otoista kasattuja, koska ne rullaavat uskomattoman hyvin.

Se miten minusta tuli Princen fani, on tÀysin Purple Rainin soundtrackin ansiosta. Koulukaverini lukiossa aikoinaan lainasi meikÀlÀiselle tÀmÀn levyn. Katsoin kantta ja mietin hetken aikaa, ettÀ mitÀhÀn helvettiÀ tÀmÀ on. Kaveri sanoi ettÀ oli kesÀllÀ katsonut kuukauden ajan VH1:ltÀ tulleita Princen videoita ja erikoisohjelmia ja totesi kyseisen artistin olevan uskomaton nero. Ajattelin ettÀ mikÀs tÀssÀ, kuunnellaan tÀmÀ levy sitten. Olin vain kuullut joitain singlejÀ aiemmin ja musiikkimakuni oli aivan toisenlainen tuohon asti. EnsimmÀinen kerta meni siten, ettei ole hullumpi levy, odotin ihan muunlaista. Toisella kerralla tajusin ettÀ Purple Rain on mestariteos. SiitÀ lÀhti Prince-fanitukseni enkÀ voisi kuvitella itseÀni musiikin harrastajana ilman PrinceÀ vaikuttajana.
tafkath's rating:
TÀssÀ on ainekset erittÀin kiinnostavaan elokuvaan, mutta voi vittu kuinka elokuva voi olla itseÀÀn tÀynnÀ. Joo, ymmÀrrÀn sen verran rapin historiasta ettÀ itsekehut kuuluvat asiaan, mutta jos haluaa tehdÀ onnistuneen elokuvan aiheesta, sitÀ ei tehdÀ niin ettÀ on olemassa yksiselitteisesti hyvÀ ja paha. Heller toki ei ollut reiluin jÀtkÀ maan pÀÀllÀ, mutta aika helvetin karulla tavalla hÀntÀ tÀssÀ kÀsitellÀÀn. Ihan kuin NWA:n jÀtkÀt nyt olisi niitÀ puhtaimpia taivaan enkeleitÀ olleet itsekÀÀn, hohhoijaa.

Muutenkin on vaikea ymmÀrtÀÀ joitain ohjauksellisia ratkaisuja, kuten esim. kohtaus jossa yhdessÀ kohtaa Ice Cube pistÀÀ pesarilla pöydÀn paskaksi hidastettuna. Joo, ymmÀrrÀn edelleen sen verran rapin historiasta ettÀ meno oli vÀkivaltaista mutta silti, myötÀhÀpeÀ tuota kohtaa katsoessa oli suht korkealla tasolla. Elokuva luisuu loppua kohden myös tylsemmÀksi: toki muutamassa vuodessa tapahtui erittÀin paljon jokaisen kohdalla mutta ote ei pidÀ samalla tavalla kuin ensimmÀisen tunnin aikana.

Straight Outta Compton on vituttava elokuva, ei sen takia ettÀ se olisi mitenkÀÀn erityisen huono tekele kokonaisvaltaisesti. Se on vituttava sen takia, koska se olisi voinut olla niin paljon enemmÀnkin. Palaset toimivat vain juuri tunnin kohdalle, kunnes Ice Cuben tuottajanÀpit tulevat peliin. Sen jÀlkeen tulee tunnin pituinen diss track, joka yrittÀÀ niin helvetin kovaa, mutta tekee enemmÀn hallaa itselleen kuin kohteilleen. No, kai tÀmÀkin kelpaa tuottajilleen.
tafkath's rating:
People who added this item 70 Average listal rating (48 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.6
Tickled (2016)
Todella hÀmmentÀvÀ dokumentti joka ei niinkÀÀn kerro kutituspornosta vaan elÀmÀÀnsÀ kyllÀstyneistÀ multimiljonÀÀripsykopaateista. Alku ja loppu ovat selkeÀsti vahvempia kuin keskivaihe, jolloin homma jostain syystÀ tuntuu jumittavan. Toimittaja on myös suht rasittava henkilö muttei niin rasittava ettÀ haittaisi ÀlyttömÀsti katsomista. KÀÀnteet ovat onneksi sitÀ luokkaa ettÀ tÀmÀ tuntuu enemmÀn fiktiolta kuin faktalta mutta totta tÀmÀ kaikki on. Ei tÀmÀ erinomainen dokumentti ole mutta erittÀin omanlaisensa kuvaus siitÀ miten raha ja valta mÀÀrÀÀ maailmassa.
tafkath's rating:
People who added this item 749 Average listal rating (531 ratings) 7.7 IMDB Rating 8.1
Spotlight (2015)
Kuvaa erittÀin hyvin tutkivan journalismin maailmaa ja kÀsikirjoitus on todella onnistunut. Harmi vain ettÀ Spotlight on toteutettu niin kuivasti kuin on eikÀ tÀssÀ ole oikeastaan yhtÀÀn kiinnostavaa hahmoa. Toisaalta ymmÀrrÀn mitÀ ohjaaja on hakenut tÀllÀ lÀhestymistavalla: katolisen kirkon pedofiliaskandaali on jotakuinkin priimatavaraa eksploitaationa ja takuuvarmasti eksploitaationa tÀstÀ olisi tullut aivan hirvittÀvÀn huono elokuva. EhkÀ tÀmÀ on parempi nÀin ja tiukasti asiassa pysyvÀ, hyvin rytmitetty kÀsikirjoitus pitÀÀ elokuvan hyvin kasassa - tylsÀstÀ tyylistÀÀn huolimatta.
tafkath's rating:
People who added this item 1335 Average listal rating (987 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.8
Marvelin trikoosaaga/Stan Lee -cameojuna puksuttaa lujaa taas. Menee aivan siinÀ rajoilla onko noloa vai viihdyttÀvÀÀ. Sanotaan ettÀ tÀmÀ on sekÀ ettÀ. NÀmÀ assemble-tyyppiset supersankarileffat ei ole aiemminkaan ollu mun juttu eikÀ tÀmÀ muuta mun mielipidettÀ.

Ainakin Spidermanin rebootmakemikÀ-vittu-lie tulee olemaan sietÀmÀtön kokemus.
tafkath's rating:
People who added this item 749 Average listal rating (573 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.6
Aihepiiri on kiinnostava ja elokuva on teknisesti katsoen ja nÀyttelemisen kannalta onnistunut, mutta kunnon tarinaa tai muistettavia hahmoja tÀstÀ ei löydy seiniÀ auki takomallakaan. Se on harmi, koska potentiaalia tÀssÀ olisi ollut vaikka mihin. Tarinaan ja maailmaan olisi myös kaivannut edes aivan pienen ripauksen inhimillisyyttÀ, tÀllaisenaan Sicario kuvaa Meksikon ja USA:n rajaa helvettinÀ josta ei ole ulospÀÀsyÀ.

Hukattu mahdollisuus, mutta ohjaajana Villeneuve on tÀmÀn ja Arrivalin perusteella lupaava. Antakaa hÀnelle vain parempia kÀsikirjoituksia.
tafkath's rating:
NÀin Tom of Finland -lakanoiden, postimerkkien ja kahvin jÀlkeisenÀ aikana on hyvÀ katsoa dokumentti siitÀ mistÀ Tom of Finlandissa on kyse: nahasta, lihaksista, viiksistÀ ja kÀsittÀmÀttömÀn kokoisista kyrvistÀ. Uskomattoman taitavia piirroksia mutta ovathan ne myös rajua fantasiaa ja vaikka olenkin todella avoin homoja kohtaan ja minulla on seksuaalivÀhemmistöihin kuuluvia ystÀviÀ ja koen itsekin niihin kuuluvani, olen kahta mieltÀ Tom of Finlandin tuotteistamisesta. SeksuaalivÀhemmistöjen kulttuurin edistÀmisen osalta Tom of Finland antaa valtavaa ylpeyden aihetta kansainvÀlisesti, mutta kahvit, lakanat ja ties mitkÀ muut eivÀt ihan rehellisyyden nimissÀ kasvata Tom of Finlandin perintöÀ. Ei Robert Mapplethorpestakaan tietÀÀkseni ole tehty muropaketteja tai vaikkapa limuja. Jotain rajaa pikku hiljaa.

No niin, tulipa purkauduttua.

Itse elokuva on liian tiivis sekamelska. Aihepiiri saadaan kyllÀ kÀsiteltyÀ ja jutut ovat erittÀin kiinnostavia, mutta teknisesti tÀmÀ on sekava kasari-ysÀritaitteen kyhÀelmÀ: live action -fantasiapelleily ei tuo dokumenttiin muuta kuin tympeÀÀ Tom of Finlandin piirrosten maailman tavoittelua, mikÀ ei tule millÀÀn tasolla onnistumaan. Onneksi haastateltavat tuovat hyvÀÀ nÀkökulmaa siihen miten Tom of Finlandin työt ovat vaikuttaneet heidÀn suhtautumiseen omaan itseensÀ ja miten ne ovat vaikuttaneet kokonaisen alakulttuurin syntymiseen. Tosin tÀllÀkin puolella tekniset ratkaisut ovat outoja: ohjaaja on ajatellut ettÀ on hienoa laittaa erilaisia puheÀÀniÀ pÀÀllekÀin luodakseen vaikutelman siitÀ, ettÀ koko maailma puhuu Tom of Finlandista mutta ei se vaan toimi, amatöörimÀisyys puskee enemmÀnkin tÀstÀ tavasta lÀpi.

Juuri tuo amatöörimÀisyys tekee tÀstÀ hankalaa. Jos kestoa olisi laitettu ehkÀ sellaiset 20 minuuttia enemmÀn ja toteutustapa olisi ollut erilainen, tÀstÀ olisi saanut selkeÀmmÀn kokonaisuuden. Vuosien mittaan Tom of Finlandista on kertynyt luultavasti tÀtÀkin enemmÀn materiaalia, mutta aihepiirinsÀ puolesta tÀhÀn tuskin saisi juuri mitÀÀn lisÀttyÀ. NeljÀn tÀhden dokumentti kahden tÀhden toteutuksella.
tafkath's rating:
People who added this item 1062 Average listal rating (771 ratings) 7.5 IMDB Rating 8.1
Logan (2017)
YrittÀÀ parhaansa ollakseen erilainen supersankarielokuva ja enimmÀkseen Logan onnistuu siinÀ erittÀin hyvin. Verilöyly on suht tylyllÀ tasolla tÀmÀn budjettiluokan leffaksi, mikÀ on hyvin virkistÀvÀÀ steriilien trikooleikkien keskellÀ. Genren puolesta tÀmÀ toimii erinomaisesti toimintaelokuvana, supersankarielokuvana ja ihan ok myös westerninÀ, vaikka pÀÀllimmÀisenÀ kuitenkin jÀÀ nimenomaan noista kaksi ensimmÀistÀ. Tarina on liian tyypillinen jÀlkimmÀisen genren puolelle eikÀ Logan sen puolella pysty erottumaan muuten kuin supersankarielokuvien keskuudessa. Se kyllÀ pitÀÀ otteessaan ja on melkoisen synkeÀ pienellÀ ripauksella toivoa, vaikka leffa meinaakin keskivaiheilla kÀydÀ tyhjÀkÀynnillÀ. NÀyttelemisen osalta Hugh Jackman on huippuiskussa ja nuori naispÀÀosa Dafne Keen on loistava. Yksi pyyntö Hollywoodille, vaikkakaan siellÀ mielipiteeni tuskin kiinnostaa: ÀlkÀÀ pilatko hÀntÀ, kiitos.

Hyvin onnistunut elokuva ja tietyiltÀ osin hypensÀ arvoinen. SiitÀ ettÀ onko tÀmÀ kaikkien aikojen elokuva genressÀÀn voidaan olla montaa mieltÀ, mutta itsellÀni tÀmÀ nousee kÀrkisijoille.
tafkath's rating:
People who added this item 29 Average listal rating (15 ratings) 5.6 IMDB Rating 5.5
Heat (1986)
Burt on ihana, alfaurosten alfauros ja viikset kasvattavien miesten ÀÀrimmÀinen idoli. SiitÀ puoli tÀhteÀ lisÀÀ. Muuten erittÀin tylsÀ trilleri, jossa kauheaa dialogia, kankeaa nÀyttelemistÀ ja tyhjÀpoljentoa.
tafkath's rating:
People who added this item 11 Average listal rating (8 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.4
Neuvostoliitossa kaikilla oli kaikkea ja kaikilla oli kaiken lisÀksi kaikki hyvin. Loppu oli sitÀ tasoa ettei tÀmÀ elokuva lopu koskaan.

TÀmÀn elokuvan mukaan naiset pitÀvÀt viiksistÀ.
tafkath's rating:
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 4 IMDB Rating 5.4
HyvÀt naurut tÀstÀ pyjamapelleilystÀ saa kasattua, muttei tÀmÀ saa pidettyÀ mielenkiintoa yllÀ oikeastaan missÀÀn kohtaa kokonaisuutena.
tafkath's rating:
Sarjassamme vitun hyvÀt nousuhumalassa keksityt ideat.
tafkath's rating:
People who added this item 1341 Average listal rating (770 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.4
Alku ei ole vahva mutta loppua myöten meiningin mennessÀ pimeÀmmÀksi elokuva menee kohti upeutta. Mielenterveyden hajoaminen kuvataan hienolla tavalla, tarinan kÀÀnteet sekoittavat mahtavasti katsojan pÀÀtÀ ja hyvÀ nÀytteleminen tukee nÀitÀ elementtejÀ. Elokuvasta vain harmi kyllÀ tyylinsÀ puolesta nÀkee, ettÀ se on aikansa tuote. Muutamien asioiden korjaamisen myötÀ tÀstÀ olisi saanut erinomaisen mutta nÀillÀ mennÀÀn.
tafkath's rating:
People who added this item 301 Average listal rating (180 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.9
Elokuva toimii oikeastaan vain tarinansa ansiosta. Muuten tÀmÀ on kömpelö tuotos, mutta yksittÀisten hetkien ja ajoittain hyvien roolisuoritusten ansiosta elokuva pysyy ihan ok -tasoisena koko kestonsa ajan. Ei ihmeellinen muttei huonokaan.
tafkath's rating:
People who added this item 483 Average listal rating (314 ratings) 5.3 IMDB Rating 5.5
The Ward (2010)
TÀlle lÀjÀlle paskaa sopiva termi on vÀlityö. Valaistus on ainut hyvÀ asia, mutta kaikki muu on masentavaa erittÀin huonolla tavalla.

Tosiaan, ollakseen 60-luvulle sijoittuva elokuva, hiustyylit ovat suoraan vuodelta 2009.
tafkath's rating:
People who added this item 1151 Average listal rating (821 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.5
Marvelin CGI-osastolla on vietetty sellaisia happosessioita ettÀ varmasti miettivÀt vielÀ parin vuosikymmenen pÀÀstÀ ettÀ mitÀhÀn vittua tuli sekoiltua. Ei siinÀ, osa trippailusta on aika hyvÀÀ mutta voi jumalauta kun se olisi voitu pÀtkiÀ puoleen. Mut joo, positiivinen yllÀtys muuten: viihdyttÀvÀ, ei tunnu liian pitkÀltÀ, juoni on hölmö ja elokuva itsekin tietÀÀ sen, mikÀ on virkistÀvÀÀ kaiken itsensÀ tosissaan ottavan perussankarisynkistelypaskan keskellÀ.
tafkath's rating:
People who added this item 525 Average listal rating (355 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.8
Rankkoja kÀÀnteitÀ ja erittÀin onnistunutta kuvausta perheen merkityksestÀ. On vÀhÀn siinÀ ja siinÀ meneekö liiankin dramaattiseksi ajoittain, mutta Casey Affleckin roolisuoritus universumilta saatujen harvinaisen rajujen munapotkujen runtelemana absoluuttisena kusipÀÀnÀ on jotakuinkin mestarillista katsottavaa. SiitÀ jo pelkÀstÀÀn tulee valtavasti pisteitÀ. En tosin suosittele katsomaan tÀtÀ lentokoneessa.
tafkath's rating:
Load more items (12 more in this list)

Voters of this movie list - View all
hsallinenMiikamilicaSuviblue_skiesMiesJuldeenious
A list of films I've watched this year, with comments.

Added to




Related lists

My Top 100 Favorite Films of 2010s
137 item list by mirinbuddy
29 votes
Discography of... Directory
162 item list by SchwarzerAbt
5 votes 1 comment
Kuña Iporãvéva Ko Yvórape XXVI
989 item list by GÌČlσb̶∆L J̅∆zZ∆l!sÌČ↱
16 votes
ĐœĐ°Ń˜Đ»Đ”ĐżŃˆĐ” Đ¶Đ”ĐœĐ” ĐœĐ° сĐČĐ”Ń‚Ńƒ XIV Najlepse zene na svetu
820 item list by GÌČlσb̶∆L J̅∆zZ∆l!sÌČ↱
12 votes
Las Mujeres Mas Bellas Del Mundo III
683 item list by GÌČlσb̶∆L J̅∆zZ∆l!sÌČ↱
21 votes
Die Schönsten Frauen Der Welt V
745 item list by GÌČlσb̶∆L J̅∆zZ∆l!sÌČ↱
13 votes
ĐĄĐ°ĐŒŃ‹Đ” ĐșрасоĐČŃ‹Đ” Đ¶Đ”ĐœŃ‰ĐžĐœŃ‹ ĐŒĐžŃ€Đ° VI
824 item list by GÌČlσb̶∆L J̅∆zZ∆l!sÌČ↱
15 votes
The Movies of 1894 & Before
26 item list by vah!
17 votes 1 comment

View more top voted lists