Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Kookosbanaani on 17 Jan 2015 04:06
1121 Views 1 Comments
19
vote

Movies watched in 2015

Sort by: Showing 29 items
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 1635 Average listal rating (1166 ratings) 7 IMDB Rating 7.8
29th of December, Theater

Star Wars -saagan onnistunut paluu, joka yhdistelee toimivasti uutta ja vanhaa. Ihan mukava nähdä, kuinka J. J. Abrams vie Star Warsin takaisin alkujuurilleen. Sarjan alkuperäisfaneille ollaan uskollisia lukuisilla viittauksilla aikaisempiin osiin. Star Wars -elokuville tyypillistä, lucasmaista kuivaa huumoria löytyy sitäkin, joka välillä toimii, mutta välillä lyö yli. Erityismaininta myös sympaattiselle BB-8 -pallodroidille. Star Wars -faneille ehdoton must see, joka on parasta Tähtien sotaa sitten alkuperäisen trilogian. Tätä katsoessani tunsin sellaisia nostalgiatäpinöitä, joita Lucasin uusi trilogia ei minulle antanut. Tähän oli hyvä päättää onnistunut elokuvavuosi 2015.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 143 Average listal rating (122 ratings) 6.1 IMDB Rating 7.2
Lava (2015)
19th of December, Blu-Ray

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 76 Average listal rating (56 ratings) 6.4 IMDB Rating 7.5
19th of December, Blu-Ray
Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1613 Average listal rating (1226 ratings) 7.4 IMDB Rating 8.1
Inside Out (2015)
19th of December, Blu-Ray

Inside Out on kaikkea sitä mitä Pixarin parhaimpien animaatioelokuvien kohdalla rakastan: innovatiivinen, hauska, koskettava ja värikäs. Jo pelkkä perusasetelma on virkistävän erilainen ja Pixarin käsikirjoittajat ottavat omaperäisestä ideasta kaiken potentiaalin irti. Katsoja saa kokea, millaista Rileyn tunne-elämä on pohjimmiltaan ja mitä tapahtuu hänen pääkopassaan, kun elämä kääntyy päälaelleen, eikä menekään ihan oman pillin mukaan. Monipuolinen hahmogalleria sekä hyvä ääninäyttely ovat nekin huippuluokkaa. Vaikea keksiä mitään huonoa sanottavaa näinkin mieleenpainuvasta ja kekseliäästä elokuvasta, mutta jos jostain pitäisi natista, niin Inside Out jää kestoltaan ehkä turhan lyhyeksi. Kuitenkin tämä Pixarin taidonnäyte on alusta loppuun täynnä luovuutta ja omaperäisyyttä, että on turha valittaa. Kyllä kannatti ostaa Blu-Ray -versio, sillä Inside Out on Pixarin elokuvista visuaalisesti vaikuttavin. Ehdottomasti studion parhain työ Toy Storyn ohella.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 965 Average listal rating (598 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.4
14th of November, DVD

Ei tämä nyt niin huono ollut, kuin kriitikot ja yleisö antavat ymmärtää. Missään nimessä Lone Ranger ei ole mitenkään omaperäinen tai kovinkaan hyvä elokuva, mutta kun tietää että puikoissa on Pirates of the Caribbean -kaksikko Gore Verbinski ja Johnny Depp, niin osaa ennalta varautua lapselliseen ja yliampuvaan toimintaan. PotC-henkistä apinointiahan tämä suurimmalti osin on, Deppin näyttelemä Tonto-intiaani on kuin ilmetty Jack Sparrow, eikä kokonaisuus ole kuin keskinkertainen PotC-elokuva sijoitettuna westernteemaan. Nostan kuitenkin hattua William Fichtnerin Butch Cavendishille, joka on pelkässä olemuksessaan hyytävä pahis. Lopun junataistelu Wilhelm Tellin soidessa taustalla oli kyllä liian yliampuva minun makuuni. Mutta tosiaan, Lone Ranger on melko tylsänpuoleinen elokuva, joka kärsii ylipituudesta ja keskinkertaisuudesta, mutta kestää ainakin yhden katsomiskerran riippuen täysin siitä, millä mielentilalla tämän katsoo.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 929 Average listal rating (629 ratings) 8.2 IMDB Rating 8.3
3rd of November, PC

Thomas Vinterberg on luonut rankan ja puhuttelevan draaman siitä, miten perätön huhu voi levitä kulovalkean tavoin ja tuhota yhden miehen elämän. Mads Mikkelsen esittää vähäeleisesti, mutta uskottavasti yksinäistä Lucasia, kuka saa kyläläisten vihat niskaansa seksuaalisyytteen vuoksi. Jahti on paikoitellen ahdistavaa katsottavaa, etenkin kyläläisten osoittama vihamielisyys on pelottavan realistista. Elokuva jättää joitain kysymyksiä auki, mutta panostaa kuitenkin erinomaisesti sosiaalipsykologiseen teemaansa ja jättää osan vastauksistaan katsojan mietittäväksi.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 2080 Average listal rating (1481 ratings) 7.7 IMDB Rating 8.7
Interstellar (2014)
23rd of October, Blu-Ray

Nolanin Interstellar yhdistää onnistuneesti vanhaa ja uutta. Vaikutteita on haettu mm. Kubrickin 2001: Avaruusseikkailusta, mutta Nolanin kädenjälki näkyy erityisesti kimurantissa juonessa ja toimivassa loppukäänteessä. True Detectiven kautta tutuksi tullut Matthew McConaughey ei jätä katsojaa kylmäksi. Visuaaliselta osa-alueeltaan Interstellar on selkeästi näyttävin, mitä Nolanilta on tähän mennessä ilmestynyt, varsinkin Blu-Rayllä. Samalla tämä on myös ylivoimaisesti emotionaalisin Nolan-pätkä ja etenkin lopetus sai melkein minutkin sortumaan kyyneliin. Koskettava ja kiehtova pätkä, jota voi ehdottomasti suositella kaikille Nolan-faneille.

Kookosbanaani's rating:
21st of August, PC

Pitkään sitä saatiin odottaa, mutta oli kyllä odottamisen arvoinen: Montage of Heck on paras Kurt Cobain -dokumentti pitkään aikaan. Elokuvan kahden tunnin kesto tuo hyvin esille Cobainin taiteellisen sekä itsetuhoisen puolen, jota miehen omat piirrokset ja tekstit tukevat hyvin. Animaatiokohtaukset tuovat kokonaisuuteen omalaatuista ja inspiroivaa touchia. Suhteellisen painostava ja ahdistava dokumentti kaikin puolin, jonka visuaalinen puoli on huippuluokkaa.
Kookosbanaani's rating:
People who added this item 634 Average listal rating (403 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.7
Kalifornia (1993)
20th of August, VHS

Mielenkiintoinen, vaikkei kovinkaan jännittävä tai painostava sarjamurhaajatrilleri. Lievistä puutteistaan huolimatta Kalifornia loistaa erityisesti näyttelijäsuorituksillaan ja vakuuttavalla tunnelmallaan. Brad Pittin näyttelemä psykoottinen ja väkivaltainen juntti on vahvoine etelävaltioaksentteineen leffan parasta antia. Juliette Lewis on myös uskottava luottavaisena, mutta naiivina maalaistyttönä. Idearikas pätkä, joka kuvaa onnistuneesti Yhdysvaltojen synkkää kääntöpuolta ja jolle on nykyään liiankin helppo sulkea silmänsä.

Kookosbanaani's rating:
15th of August, DVD

Toisin kuin kaksi edeltävää Turtles-elokuvaa, jotka olivat guilty pleasurea parhaimmillaan, tämä kolmas ja (ilmeisesti ihan syystäkin) viimeinen osa koko trilogiasta on paskaa sanan varsinaisessa merkityksessä. Vitsit ovat ylikäytettyjä, kuluneita ja niin kamalia, että tämän tekeleen loppuunkatsominen on uuvuttavampi kuin maratooni ja saa leukaluut kipeytymään jatkuvasta irvistelystä. Tuskin edes kovimmatkaan kilpparifanit saavat tästä mitään irti, sillä Turtles III ei hyödynnä lisenssiään juuri lainkaan. Sen sijaan, että Silppuri oltaisiin tuotu vielä viimeisen kerran haudan takaa asettamaan kapuloita ninjakilppareiden rattaisiin, päättivät käsikirjoittajat luoda kaksi geneeristä, unohdettavaa ja tylsää pahista, vaikka heillä olisi ollut suhteellisen vapaat kädet valita kenet vain valtavasta franchisesta. Maskeeraus ja puvustus on hirvittävän näköistä; turtlesit näyttävät siltä kuin sairastaisivat ihosyöpää. Mestari Tikun pukukin ilmeisesti kiertänyt kaatopaikan kautta ennen leffan kuvaussession alkamista. Kierrä tämä lisenssipökäleen kuvatus kaukaa!

Kookosbanaani's rating:
12th of August, DVD

Toiminallisempi ja hölmömpi kuin edeltäjänsä. Turtles II sisältää tuplasti enemmän paskaa läppää, ja vaikka kokonaisuus on melkoista kuraa, niin ihan hauskaa sellaista. Vanhan koulukunnan Turtles-fanina tällainen karuselli toimii, mutta ei varmasti sovellu ihan jokaiselle. Kauneus on katsojan silmissä.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 3225 Average listal rating (2128 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.4
Dracula (1992)
11th of August, DVD

Turhan vähälle huomiolle jäänyt Coppola-elokuva, jonka kokonaisuus on laatua alusta loppuun. Visuaalisesti näyttävä lavastus upeine iltapäiväaurinkoineen yhdistettynä sopivan yliampuvaan näyttelyyn saa kokonaisuuden vaikuttamaan lähinnä teatterisovitukselta ja siihen Coppola todennäköisesti pyrkikin. Anthony Hopkinsin näyttelemä itsevarma ja karismaattinen Van Helsing on ylivoimaisesti paras roolihahmo. Gary Oldmanin kreivi on hänkin vaikuttava ilmestys, vaikkakin hänen korni hiustyylinsä jäi tympimään. Juonen osalta Dracula on enemmänkin traaginen rakkaustarina, joka yhdistelee elementtejä goottikauhusta ja splatterista, mutta toimii omalla tavallaan. Harmillisesti ote lipsuu loppua kohden, eikä pidä enää niin tiukasti otteessaan, mitä alkuminuuteilla. Tunnelmallinen elokuva, joka ei ole Coppolan parhaimmistoa, mutta muuten hyvä välityö, jota voi ehdottomasti suositella kaikille niille, jotka ovat lukeneet Bram Stokerin mestarillisen alkuperäisromaanin.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 76 Average listal rating (49 ratings) 7.4 IMDB Rating 6.7
The Champion (1915)
30th of July, Lentokone

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 303 Average listal rating (213 ratings) 7 IMDB Rating 6.9
All Is Lost (2013)
7th of July, Blu-Ray

All is Lost todistaa kuinka minimalistisuudella ja vähäeleisyydelläkin voi toteuttaa toimivan elokuvan. Robert Redfordin tähdittämä nimetön merimies on elokuvan ainut henkilö, kenen pienlaiva joutuu onnettomuuteen keskellä Intian valtamerta. Tästä alkaa tiivistunnelmainen draamajännäri, jonka kantavia puolia ovat erityisesti Redfordin hämmästyttävä sinnikkyys ja kerronnan puute. Tunnelma on hyvinkin katkeransuloinen, mutta toivorikas. Hyvä ja massasta erottuva pätkä, jonka elokuvalliset arvot ovat enemmän visuaalisessa kuin audiovisuaalisessa puolessa.

Kookosbanaani's rating:
5th of July, Digiboksi

Harry Potter -trilogian päättävä Kuoleman varjeluksien toinen osa on ensimmäistä osaa mielenkiintoisempi ja tapahtumarikkaampi. Vaikken ole enää kiinnostunut velhopojan seikkailuista, on tämä viimeinen osa helposti paras ja kypsin koko sarjasta. Kuolema ja uhrautuminen ovat kantavia teemoja koko keston ajan ja kokonaisuutena synkempi ja eeppisempi kuin edeltäjänsä. Ensimmäisen osan tavoin tämäkin jätti pettymyksellisen tunteen, sillä alkuperäisteoksesta on jätetty aika rankalla kädellä materiaalia pois.

Kookosbanaani's rating:
4th of July, Digiboksi

Kiinnostus Harry Potter -elokuviin syystäkin laskenut iän myötä vaikka kirjaversiot ihan hyviä ovatkin. Kahteen osaan jaettu Kuoleman varjelukset on ensimmäiseltä osaltaan lähinnä alkulämmittelyä, eikä mitään kovin kummoista kerkeä tämän puoliskon aikana tapahtumaan. Muutenkin jätti vähän sellaisen maun suuhun, että aivan liikaa jätetty materiaalia pois kokonaisuudesta.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1778 Average listal rating (1149 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.2
26th of June, DVD

Yksi Dreamworksin parhaimmista animaatioelokuvista, joka voittaa jopa edeltäjänsä. Esiosansa tavoin myös Kung Fu Panda 2 on visuaalisesti näyttävä, etenkin taistelukohtauksissa, joiden koreografia yhdistelee osuvasti slapstickiä ja itämaisia taistelulajeja. Tämä ei myöskään kaadu niin sanotun helpon jatko-osan ansaan, vaan jatkaa juonta siitä, mihin edellinen osa jäi. Sopivasti myös dramaattisia käänteitä löytyy huumoripuolta tasapainottamaan. Pahis on loistava sekä ulkoasunsa että tarinansa puolesta ja Gary Oldman tekee hyvää työtä hänen äänenään. Tässä on malliesimerkki siitä kuinka onnistunut jatko-osa tehdään.

Kookosbanaani's rating:
19th of June, Digiboksi

Yksikään PotC-jatko-osa ei ole ollut ensimmäisen veroinen, eikä tämä uusinkaan tee siinä seikassa poikkeusta. Mikä teki Mustan helmen kirouksesta hauskan ja viihdyttävän, oli ovela, vaikkakin kuivakka huumori sekä slapstick-taistelukohtaukset. Kaksi seuraavaa tuotosta esitteli liikaa uusia hahmoja ja kierrätti samaa kuviota sekavaksi hutuksi. Vierailla vesillä putoaa näiden kahden ääripään välimaastoon ja vaikuttaa lähinnä äärimmäisellä keskinkertaisuudellaan. Penelope Cruzin Angelican väkinäinen latinoaksentti ärsyttää, mutta pakko nostaa hattua sille, että tällä kertaa ei vaivauduttu uudelleenkierrättämään Orlando Bloomin ja Keira Knightleyn puhkikuluneita roolihahmoja, joilla ei ensimmäisen elokuvan jälkeen ollut juuri lainkaan merkitystä juonen kannalta. Ihan rohkeasti olisi voinut tuon Barbarossankin jättää pois kuvioista. Ian McShanen pahis toimii, mutta jätetään liian toisarvoiseen asemaan. Lopputulos voittaa juuri ja juuri toisen ja kolmannen elokuvan, mutta vaipuu unholaan pian katselukerran jälkeen.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1668 Average listal rating (1210 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.1
4th of June, Teatteri

Mad Maxin onnistunut comeback, joka loistaa monelta osa-alueeltaan ja näyttää, kuinka Miller osaa vieläkin tehdä post-apokalyptisia toimintaelokuvia. Kokonaisuus ei ota itseään liian vakavasti, vaikka dramaattisiakin käänteitä löytyy. Tehosteet ovat näyttäviä ja saavat maailman näyttämään groteskin likaiselta ja realistiselta. Toimintakohtaukset ovat loistavia ja raketinnopeudella etenevä juoni takaa, ettei tylsiä hetkiä löydy. Tom Hardy on vain ikävä kyllä liian vaisu roolissaan, eikä hänen roolihahmollaan juuri repliikkejä ole. Kokonaisuutena kuitenkin erittäin viihdyttävä aivot narikkaan -elokuva, jonka lavastus, tehosteet ja suunnittelu ovat huippuluokkaa.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 806 Average listal rating (521 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.5
11th of April, Internet

Synkkä ja aikuismainen animaatioelokuva, joka ansaitsee huomattavasti enemmän huomiota. NIMH käsittelee moraalisesti kyseenalaisia teemoja, kuten eläinkokeita, kuolemaa ja väkivaltaa todella rohkeasti, muttei liiankaan rajulla otteella. Vakavien aiheiden ympärille rakennettu juoni on omalaatuinen ja toimii erinomaisesti. Leffa kuvataan pääosin hiirien, erityisesti päähenkilö rouva Brisbyn, näkokulmasta, joille maailma on vaarallinen ja pelottava paikka ja hänen rooliinsa on helppo samaistua. Animointi on aikaansa edellä ja elokuvan maailma on ajoittain houkuttelevan kodikas, mutta muutamina hetkinä myös luotaantyöntävän synkkä. Koskettava elokuva, jonka DVD-myyntiä on täällä Suomessa edistettävä, koska entistä useampi ansaitsee nähdä tämän.

Kookosbanaani's rating:
10th of April, Internet
Kookosbanaani's rating:
People who added this item 3938 Average listal rating (2734 ratings) 7.6 IMDB Rating 8
The Avengers (2012)
5th of April, DVD

Pitkästä aikaa toimiva ja viihdyttävä sarjakuvaelokuva. Avengers on kuin supersankarien Expendables, mutta huomattavasti fiksumpi ja hauskempi. Vitsit ovat melko lapsellisia, mutta toimivat omalla tavallaan. Onneksi leffa ei tyytynyt henkilökemioissaan kliseisiin, vaan ensimmäisen puoliskon ajan sankaritiimin jäsenet eivät yksinkertaisesti tule toimeen keskenään ja ystävystyvätkin vähitellen. Pidin myös siitä, kuinka päähahmot esiteltiin yksitellen ja rauhallisesti, ilman että meno meni liian hätäiseksi. Itse en mieltynyt siihen, kuinka joidenkin hahmojen taustaa ei valotettu tarpeeksi ja kokonaisuutena tämä seikka jätti sellaisen maun suuhun, että leffa ei kertonut ihan kaikkea oleellista. Esimerkiksi pääpahis Lokin motiivit ja tausta eivät täysin auenneet. Käsikirjoituksen olisi voinut hioa enemmän sellaiseksi, että ne, jotka eivät alkuperäistä sarjakuvaa ole lukeneet pysyvät myös kärryillä. Toimintakohtaukset ovat eeppisiä ja varsinkin loppupuolella jokainen supervoima saa tarvittavan määrän ruutuaikaa. Erinomaista viihdettä parhaaseen katseluaikaan.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 2780 Average listal rating (1894 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.7
Tangled (2010)
3rd of April, DVD

Frozenin ohella tuorein Disney-prinsessaelokuva loistaa omaperäisellä ja luovalla juonellaan, joka yhdistää nerokkaasti kaksi Grimmin veljesten tarinaa yhdeksi kattavaksi kokonaisuudeksi. Räyhä-Ralfin ja Frozenin ohella Tangled on visuaaliselta osa-alueeltaan erittäin upeaa katseltavaa, joka loistaa valaistuksellaan ja yksityiskohdillaan. Tosin hahmot jäävät mielestäni hiukan latteiksi ja unohdettavaksi. Varsinkin pahis on useaan otteeseen nähty, vaikkakin sopii täydellisesti juoneen. Muutenkin tapahtumapaikoiltaan ja kokonaisuudeltaan Tangled jää hiukan tylsänpuoleiseksi. Laulut eivät myöskään ole kovin mieleenpainuvia ja vertailukohtana mainittakoon, että Frozenin biisit, inhosi niitä tai ei, olivat ainakin tarttuvia ja muistettavia. Kokonaisuutena ei ole todellakaan huonoimpia näkemiäni Disney-pätkiä, mutta olisi voinut hioa vieläkin paremmaksi. Kaksi seuraavaa Disney-pätkää olivat joka tapauksessa vieläkin parempia.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 2888 Average listal rating (1961 ratings) 6.5 IMDB Rating 7.1
Blade (1998)
28th of March, DVD

Ei ole huonoimpia näkemiäni sarjakuvaleffoja, muttei yllä sinne harvojen valittujen parhaimmistoonkaan. Bladessa positiivista vaihtelua surkeimpiin sarjisleffoihin verrattuna on sen verinen väkivalta, jota ei ikävä kyllä ole riittävästi. Vaisuksi, sisällöttömäksi ja tylsäksi jäävä vampyyrinlahtaaminen jaksaa viihdyttää vain ajoittain. Wesley Snipesia en ole koskaan pitänyt kovin kummoisena näyttelijänä ja tässä hän on tylsä kuin kivi, vaikka sopiikin hyvin Bladen rooliin. Silti esimerkiksi Demolition Manissa hän osasi olla omalla tavallaan hauska, joten hyviksen rooleihin miehellä ei selvästi ole lahjoja. Stephen Dorffin niljakas pahis ei hänkään ole erityisen mieleenpainuva, mutta on omalla tavallaan ihan ok hahmo. Suurin ongelma Bladessa, kuten monissa muissakin Marvel-sarjakuviin perustuvissa leffoissa, on sen lapsellisuus ja huono huumorintaju, joka varsinkin vampyyreihin pohjautuvaan elokuvaan ei sovi. Tosin Bladen hip hopin ja teknon parissa bailaavat vampyyrit voittavat Twilightin auringonvalossa kiiltävät torahampaat mennen tullen. Kerran katsottava elokuva, jonka viihdearvo on kertakäyttöistä.

Kookosbanaani's rating:
28th of February, Internet

Aivan tajuttoman kova Disney-lyhäri.
Kookosbanaani's rating:
People who added this item 82 Average listal rating (69 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.5
21st of February, DVD

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 1946 Average listal rating (1392 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.4
Frozen (2013)
21st of Febryary, DVD

Uusin tulokas Disneyn prinsessaelokuvien kategoriassa on omalla tavallaan oivaltava pätkä, ei pelkästään siksi, että tässä on kaksi prinsessaa yhden sijasta, vaan myös sen takia, että heidän luonteensa ovat täydellisiä vastakohtia toisilleen. Siinä missä Elsa on syrjäytynyt yliluonnollisten jäädytysvoimiensa takia, on Anna liiankin sosiaalinen ja naiivi, taipuvainen tekemään hätäisiä johtopäätöksiä. Lumiukko Olaf on yksi hauskimmista sidekickeistä, mitä olen Disney-elokuvissa koskaan nähnyt ja jokainen kohtaus, jossa tämä esiintyy, saa vähintään hymyn huulille. Visuaaliselta ulkoasultaan Frozen on uskomattoman hienon näköinen ja juhlii värien ja upean animaation yltäkylläisyydessä. Frozen rikkoo myös loppupuolella nerokkaasti yhden satuelokuvien suurimmista kliseistä, joka toimii mm. siksi, että se vahvistaa elokuvan sanomaa. Disney-elokuvissa on aina ollut lauluja kyllästymiseen saakka ja tässä niitä on varmaan kaksinkertainen määrä muihin nähden. En tykännyt ollenkaan tämän elokuvan lauluista ja Frozen tuntuukin enemmän musikaalilta kuin muut Disney-elokuvat ja jos ei ole jo tässä vaiheessa selvää, niin en voi sietää musikaaleja. Kokonaisuutena Frozen on ihan ok Disney-pätkä, mutta se on niin ärsyttävän yliarvostettu, eikä järin mieleenpainuva omaperäisistä ideoistaan huolimatta.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 319 Average listal rating (212 ratings) 4.4 IMDB Rating 5.6
Tarzan II (2005)
2nd of February, Digiboksi

Todellakin yksi huonoimmista animaatioista, mitä olen nähnyt. Disneyn jatko-osat ovat yleensäkin todella turhia, eikä tämä tee siinä seikassa poikkeusta. Alku alkaa ihan lupaavasti, mutta viimeistään töhöapinoiden tultua mukaan kuvioihin kaikki menee päin reisiä. Asiaa ei paranna kamalat suomidubit. Muuten noudattaa tuttua ällösiirappinen/paskoja vitsejä -kategoriaa, joka on tyypillistä huonoimmille animaatiojatko-osille. Se tietty aikuismaisuus, joka löytyy monesta Disney-piirretyssä, loistaa usein poissaolollaan näissä jatko-osissa. Katso mielummin ensimmäinen osa vaikka kahdesti ja unohda tämä roska.

Kookosbanaani's rating:
People who added this item 2601 Average listal rating (1843 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.8
Drive (2011)
17th of January, DVD

Uusi vuosi, uudet kujeet. Tuleva vuosi ei alkanut leffojen parissa ihan odotetusti, sillä Drivesta paistaa läpi yliarvostus. Toki elokuvalla on munaa näyttää miten äärimmäisiin ja inhorealistisiin mittoihin elokuvaväkivallan voi venyttää, mutta muihin osa-alueisiin ei olla panostettu tarpeeksi. Suurin osa roolihahmoista jää todella etäisiksi, kourallinen vain tekosyiksi, jotta nimettömällä päähenkilöllä olisi jotain tapettavaa. Ryan Goslingin nimetön roolihahmo on turhan vaisu roolissaan ja välillä ei tiedä, onko hän oikeasti kunniallinen mies vai pelkästään sadistinen, oman käden oikeutta jakava murhaaja. Parhaan roolityön tekee ehdottomasti Bryan Cranston, kenen isämäinen hahmo jää tosin liian vähälle huomiolle. Eniten Drivessa ärsyttää lyhyet ja liian nopeasti vaihtuvat kohtaukset, jotka saavat leffan varsinkin loppupuolella tuntumaan enemmän irrallisilta kohtauksilta, kuin eheältä kokonaisuudella. Hiljaiset kohtaukset koittavat ammentaa jotain taiteellista elementtiä Akira Kurosawan tai Stanley Kubrickin elokuvista, mutta eivät onnistu siinä. Musiikkipuolella ollaan onnistuttu pääosin hyvin ja elektro pop sopii mainiosti Los Angelesin öisille autoteille. Driven rytmitys ei ole myöskään ihan kunnossa, sillä ensimmäinen puolisko etenee liian hitaasti ja toinen puolisko loppuu, ennen kuin ehtii edes alkaa kunnolla. Pituutta olisi saanut olla enemmän. Kokonaisuutena varsin erilainen ja kokeileva elokuva, mutta jää kokonaisuutena liian hätäisesti kyhätyksi ja keskeneräiseksi.

Kookosbanaani's rating:

Movies I've seen in year 2015.

Added to




Related lists

My Anime List
8 item list by Peter
19 votes 1 comment
The Movies of 1894 & Before
26 item list by vah!
17 votes 1 comment
The Movies of 1987
246 item list by vah!
8 votes 1 comment
The Movies of 1937
208 item list by vah!
6 votes 1 comment
The Movies of 1935
208 item list by vah!
6 votes 2 comments
The Movies of 2015
733 item list by vah!
11 votes 2 comments
The Movies of 2011
596 item list by vah!
24 votes 1 comment
The Movies of 2010
595 item list by vah!
6 votes 3 comments
The Movies of 2009
578 item list by vah!
7 votes 2 comments
The Movies of 2008
569 item list by vah!
6 votes 2 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted for



More lists from Kookosbanaani