Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Tumppi on 18 Jan 2018 09:17
1300 Views 6 Comments
11
vote

Leffahaaste 2018

Sort by: Showing 50 items
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 38 Average listal rating (26 ratings) 5.8 IMDB Rating 5.9
Left Bank (2008)
Elokuvassa muutetaan

Tässä muutettiin ja voisin myöhemmin kirjoittaa tästä paremmalla ajalla enemmän, vaikka laajakuvan projektiin.
Tumppi's rating:
People who added this item 7 Average listal rating (5 ratings) 5 IMDB Rating 5.6
Tissit (2014) (2017)
Kotimainen lyhytelokuva

Toinen leffa oli sitten lyhäri Suomesta, ja hiukan huono sellainen. Opetuksena siinä nähdään, että työkaverin lottovoiton voi varastaa ja sillä voi käydä laittamassa silikonia rintoihin etelässä. Aluksi uudet tissit eivät tuo onnea, mutta lopputulos on onnellisuuden tunne uusista ehommista rinnoista.

Katselin myös, että oliko tapahtumia kuvattu Malmilla ja Malmin prismassa. Oletan, että näin oli. Siinä tapauksessa minä voin muuttaa pois Malmilta, mutta Malmi ei koskaan muuta pois minusta. Koska kyseessä on lyhytelokuva. Tässä kaikki, oppikaamme olemaan kauniita sellaisina kuin olemme. Kliseisesti kauneus lähtee omasta sisäisestä hyvinvoinnista. Se näkyy sitten lopulta myös ulospäin.
Tumppi's rating:
People who added this item 1389 Average listal rating (916 ratings) 5.5 IMDB Rating 6.2
Tumppi's rating:
People who added this item 525 Average listal rating (355 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.8
Elokuvan nimessä on jokin paikka

Haastava leffa, kuten leffahaasteen leffan sopiikin olla. Pidin kovasti tämän ohjaajan edellisestä elokuvasta, ja samoilla linjoilla mennään nytkin. Manchester by the Sea on koskettava kuvaus pienestä virheestä, joka pilaa yhden miehen koko elämän. Oscarin roolistaan saanut nuorempi Affleck on vakuuttava ja varsin pessimistinen näky. Avovaimoa riipaisi etenkin kohtaukset, joissa käsiteltiin Affleckin hahmon menneisyyttä. Perheelliset tajuavat tämän. Homma on onneksi kuvattu sen verran hyvin, että pystyin jopa samaistumaan hahmojen tuskaan. Onneksi elokuva ei täysin unohda huumorin voimaa, joka toki on pikimustaa, ehkä jopa tahatonta. Minua se kuitenkin hymyilytti.
Tumppi's rating:
People who added this item 892 Average listal rating (473 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.1
1984 (1984)
Elokuva sijoittuu vuosikymmenelle, jolla synnyit

Leffahaaste on epätoivoa. Epätoivo on toivoa. Toivo on leffahaaste. Nyt on kyseessä elokuva, joka sijoittuu ”vuosikymmenelle”, jolla olen syntynyt. En viitsinyt valita tähän mitään turhan selkeää kasarifilmiä. Siksi Orwellin dystopiakuvaus, kuvaa minua parhaiten.

1984 on elokuvana haastava. Sen haaste on mammutin kokoinen, koska Orwellin kirjaa pidetään yhtenä aikamme merkittävimmistä tulevaisuuskuvauksista. Eikä ole kiistäminen, sen ennustukset ovat osuneet oikeaan. Olemme vaivihkaa luopumassa vapaudestamme. Vieläpä täysin vapaaehtoisesti! Kukapa tulee miettineeksi, mitä kaikkea nettisivujen evästeillä tehdään tai kuka kolmasosapuoli käyttää omiin tarkoituksiinsa Facebookin yksityiskeskusteluja.

Someaikakaudella 1984 näyttää raadollisuutensa, vaikka siinä ihmiset eivät olekaan vapaaehtoisesti luopuneet vapaudestaan. Se on myös eräänlainen uhkakuva siitä, minkälainen maailma olisi voinut olla, jos toinen maailmansota olisi päättynyt eri tavalla.

On varmaan todettava, että en ole lukenut Orwellin alkuperäistä teosta, mutta useiden lähteiden mukaan elokuvasovitus on sille uskollinen. Monia kohtauksia jopa kuvattiin samoina päivinä kuin ne kirjan sivuilla tapahtuvat. Yleinen ilmapiiri elokuvan hahmojen ympärillä on myös lohduton ja näyttelijät tekevät mielestäni tarvittavan hyvää duunia. Paikoin tarinankerronta kuitenkin ontuu, vaikka sen surrealistisimmat unenomaiset pätkät ovatkin mieleeni.

En kirjoita näistä blogiin, koska se on bittiavaruus on vuosimallia 2005.
Tumppi's rating:
People who added this item 355 Average listal rating (224 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.7
The Postman (1994)
Elokuva on uusintaversio

Olen joskus ollut postinjakamisen ammattilainen. Nyt haaveilen runoilusta. Siksi Posteljooni oli mukava leffa. Koska olen muutenkin paskapää, niin lisäsin tämän osaksi haastetta. Onhan kyseessä uusintaversio. Musiikit muuten olivat upeat, kuvaus kaunista ja näyttely toimivaa. Knoppina elokuvan pääosanäyttelijä menehtyi heti kuvausten jälkeisenä päivänä. Se lisää tämän elokuvan tunnetta. Olisin myös tahtonut juoda punaviiniä ja syödä juustoja tätä katsoessa.
Tumppi's rating:
People who added this item 1177 Average listal rating (784 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.2
Elokuvan tapahtumat sijoittuvat fiktiiviseen maahan tai maailmaan

Ron Howard on yhdistänyt voimansa mahtavan George Lucasin kanssa. Lopputulos on tylsä elokuva, jossa on paljon pieniä ihmisiä. Val Kilmer käy velmuilemassa, mutta siihen ne hyvät jutut sitten jäävätkin.

Tumppi's rating:
People who added this item 18 Average listal rating (9 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.8
Rigas sargi (2007)
Balttilaisen ohjaajan elokuva

Haasteen baltialaisen ohjaajan elokuva on sontaa. En pidä näistä sotaleffoista, jotka kertovat isänmaansa synnystä tai taistelusta. En osaa sanoa siihen suurempaa syytä. Ainakin tämä oli teknisesti ihan päin vittua tehtyä kamaa. Kahden tunnin kesto tuntui kidutukselta.

Tumppi's rating:
People who added this item 12 Average listal rating (5 ratings) 7.2 IMDB Rating 6.9
Aasialainen elokuva

Tekstit menivät vinhaa vauhtia ja välillä tässä oli sellainen turbovaihde päällä, että heikompaa voisi hirvittää. Honkkari tyyliin vitsien taso oli todella vaihtelevaa. Välillä huomasin nauravani kovaan ääneen ja välillä taas olin tylsyyskuoleman partaalla. Valitettavan keskinkertainen romanttinen komedia, jossa oli toimintaa.
Tumppi's rating:
People who added this item 383 Average listal rating (249 ratings) 6.5 IMDB Rating 7.4
Me Before You (2016)
Ystävän tai perheenjäsenen sinulle valitsema elokuva

Ensimmäinen leffa on katsottu! Siihen valikoitui tulevan vaimon valitsema Kerro minulle jotain hyvää eli Me Before You kansainvälisemmin. Hän oli lukenut kirjan, johon elokuva perustui ja tahtoi siksi nähdä leffan. Joten tästä se lähti. En ollut kovinkaan innoissani aiheesta, jonka teema on romanttinen hölmöily, joka voisi yhtä hyvin täyttää listalta numeron 21.

Tarina alkaa, kun upporikasjannu jää moottoripyörän alle ja halvaantuu päästä alaspäin. Elämä on perseestä ja hänen vanhempansa palkkaavat hönöltä vaikuttavan naisen pitämään miehelle seuraa. Tästä alkaa elämästä oppiminen, joka rullaa omalla tasapaksulla painollaan loppuun asti. Sen enempää en jaksa juonisynopsikseen aikaani tuhlata.

Kuulemani mukaan kirjan sivuja käännellään elokuvamuodossa turhan nopeasti eteenpäin ja tärkeitä asioita jää siksi kertomatta. Kirjassa mies oikeasti kärsii kivuista, kun elokuvaversiossa hän lähinnä kärsii tylsyydestä ja kuluttaa päivänsä katselemalla ranskalaista taide-elokuvaa. Mutkien suoraksi vetäminen toki pitää elokuvan keston siedettävänä, mutta tässä tapauksessa orjallisempi kirjan käänteiden noudattaminen olisi kaiketi tuonut oikeutta tarinalle. Olennaisten asioiden kertomatta jättäminen syö kokonaisvaltaisesti hahmojen kasvamista ja kehittymistä.

Roolihahmoista on pakko kirjoittaa tähän lopuksi muutama lause. Emilia Clarken roolisuoritus on yliampuva ja hänen kasvoillaan on koko ajan typerä virne. En pitänyt tästä ylinäyttelystä, ja hahmo kääntyy lopulta itseään vastaan, ollen vain rasittava. Muilta osin roolit osuvat paremmin maaliin, ja etenkin neliraajahalvaantunutta näyttelevä Sam Claflin tuo hyvin esille tylsyyden luoman tuskansa, vaikkei kivuista olekaan tietoa. Katsojalle kyseessä on kuitenkin henkistä kipua aiheuttava kokemus...
Tumppi's rating:
Mykkäelokuva

Näen kyllä, kuinka tämä on ollut merkittävä elokuva juuri Bergmanille. Näen myös, kuinka tämä on ollut merkittävä elokuva Kubrickille. Elokuvan nähneet ymmärtävät nämä molemmat toteamukset. En silti saa tästä kirjoitettua mitään järjellistä. Mykkäelokuvat harvemmin jaksavat innostaa, mutta tämän elokuvan nimikkohahmossa oli jotain selkäpiitä karmivaa, että olisi varmaan syytä tutustua tuon aikakauden kauhutarjontaan suuremmin.
Tumppi's rating:
People who added this item 978 Average listal rating (712 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.9
Sarjakuvafilmatisointi

Superpellet ne lentelee edelleen. Hyvin niillä näyttää menevän, ja uskomatonta, mutta totta, uusin Thor on raikas tuulahdus jotain uutta ja vanhaa. Se tuo muun muassa mieleen Guardians of the Galaxyt, joita voi hyvällä sanoa tämän megasaatanan piristysruiskeiksi. Toki kiitos tästä uudistumisesta kuuluu myös Taika Waititille, joka tuo lavasteisiin lapsekasta värikyttää ja näyttelyyn jopa slapstickiin taipuvaa huumoria. Musiikkivalinnat ovat poikkeuksetta hyviä ja tässä on yksi parhaita soundtrackeja vähään aikaan.

Toivon silti suuresti, että megasaatana ei elä enää pitkään, vaikka se onnistuukin uusiutumaan tasaisesti ja pesee lattiaa DC:n megasaatanalla.
Tumppi's rating:
People who added this item 190 Average listal rating (125 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.7
Elokuvassa on vain yksi tai kaksi hahmoa

Ihan kuin olisin painajaisessa keskellä päivää. Lienee paras näistä Lynchin alkupään lyhäreistä.
Tumppi's rating:
People who added this item 399 Average listal rating (280 ratings) 5.7 IMDB Rating 6.6
Elokuvan tapahtumat sijoittuvat kahteen tai useampaan maahan

Nyt riittää hurjapäät. Lopettakaa jo! Elokuvasarja, josta ei koskaan olisi pitänyt tulla elokuvasarjaa. Miten tässä näin kävi? Sitä en tiedä, mutta sen tiedän, ettei näitä ihan oikeasti jaksa katsoa yli kahta tuntia. Juoni käynnistyy kunnolla vasta jossain puolen tunnin jälkeen. Sitten suurin osa onkin tietokoneella istumista, autojen lentelyä lasien läpi ja erittäin kuivia iskulauseita. Huumori on mielestäni jo niin paskaa, että siitä ei viitsi edes sen enempää mainita. Ainiin haasteleffa ruksittu yli, koska tässä oltiin ainakin kahdessa eri maassa.

Tumppi's rating:
People who added this item 82 Average listal rating (53 ratings) 7.1 IMDB Rating 7
Palkitun kirjailijan kirjasta tehty elokuva

Olen niin kuumeessa, että muistin tämän olleen Putous. Ihan niin huonosti eivät asiat sentään veljeskansallamme olleet. Pidin jopa yllättävän paljon tästä Oksasen palkittuun romaaniin perustuvasta leffasta, jonka oli ohjannut köyhänmiehen Renny Harlin, eli Antti J. Jokinen. Edes virolaisten suomenkielentaito ei haitannut meininkiä, joka pysyi kautta linjan erittäin raadollisena.

Sain katsottua tämän kokonaisuudessaan, kun tyttäreni veti päiväunia. Ulkona oli karu ilma, joka myös toimi hyvin tätä katsoessa. Onko tässä sitten kuinka paljon ollut omakohtaisia kokemuksia aiheesta. Se lienee se tärkein kysymys, johon en jaksa kaivella vastauksia. Kuitenkin jaksoin seurata näiden ihmispolojen kohtaloita aina alusta loppuun asti. Ihan viimeiset kuvat olivat korniudessaan typeriä, vaikkeivät ne kokonaisuutta huonon puolelle siirtäneetkään.
Tumppi's rating:
People who added this item 361 Average listal rating (176 ratings) 7 IMDB Rating 6.7
Howl (2010)
16. Elokuvassa kirjoitetaan kirjaa
Tumppi's rating:
People who added this item 34 Average listal rating (25 ratings) 2.7 IMDB Rating 3.7
Elokuva käsittelee yhteiskunnallista epäkohtaa

Pekko muuttuu yhdessä kohtaa uusioneekeriksi, jos Jopelta kysytään. Totaalinen rimanalitus, jos minulta kysytään.

Palataanpa tähän, koska olen tunnettu kusipää! Lisäsin tämän osaksi leffahaastetta. Koko haaste on syytä pitää miellyttävänä ja tässähän käsiteltiin onnistuneesti yhteiskunnallista ongelmaa, kun Perähikiän asukkaat eivät olleet koskaan nähneet mustaa miestä.
Tumppi's rating:
Elokuva kertoo elokuvan tekemisestä

Syy The Roomin katsomiseen oli tässä. Onnistuin tehtävässä, sillä nyt vaimoketta alkoi kiinnostaa Tommy Wiseau ja hänen visionsa. Avovaimo myös totesi lopuksi, että hänen tekee mieli katsoa The Room uusiksi. Näytin hänelle, että miellä on hyllyssä The Disaster Artist kirja, josta pidän itse kovasti. Leffana tämä toimi ihan hyvin, vaikka kirja on huomattavasti absurdimpi kokemus. Ei jaksa jupista sen enempää, mutta sanottakoon lopuksi, että en lähde vertaamaan kirjaa ja elokuvaa toisiinsa sen enempää. Ne ovat kaksi täysin erilaista taiteenmuotoa, eikä elokuvan kuulu olla kirja, eikä kirjan elokuva. Don't worry about it!

Blockbuster on muuten aivan käsittämättömän surkea palvelu. Onneksi emme maksaneet vuokrauksesta mitään, joka tökki vähän väliä. On tietysti hyvä mainostaa palvelua hyvänä tapana maksaa vain siitä, mitä katsoo. Vaikeaksi se tehdään siinä vaiheessa, jos maksamaansa on vaikea katsoa.
Tumppi's rating:
People who added this item 576 Average listal rating (378 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.6
Elokuva käsittelee vanhemmuutta

Tässä oli sitten elokuva vanhemmuudesta, joka oli kyllä niin vitun ysäriä kuin olla voi. Ydinperheen arki revitään riekaleiksi, koska lääkäri on kosketellut naista herkistä paikoista. Loppu on painostavaa kamaa, vaikka kukaan ei oikeastaan osaa näytellä. Silti pidin tästä jotenkin turhan paljon.
Tumppi's rating:
People who added this item 8 Average listal rating (3 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.9
Taiteilijaelämäkerta

Moneen otteeseen vaihtunut elämänkertakohta tällä listalla on saatu nyt vedettyä yli. Lopulta valinta oli helppo, koskaa Pappa Carpenterin Elvis-filmi oli vielä näkemättä. Tämä on hyvin epätyypillistä Carpenteria, koska kyseessä on telkkariin tuotettu suhteellisen halpa elokuva. Tämän takia tarinan rytmitys kärsii liikaa selkeistä mainoskatkokohdista ja niin edelleen. En kuitenkaan täysin vihannut tätä filmiä, sillä Kurt Russell apinoi hyvin Elvistä ja musiikit toki ovat ajattomia. Kestoa on sellaiset rapeat kaksi ja puolituntia, josta ensimmäinen puolikas toimii paremmin.
Tumppi's rating:
People who added this item 752 Average listal rating (411 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.9
Rent (2005)
People who added this item 274 Average listal rating (199 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.8
Elokuvassa on viittauksia populaarikulttuuriin

Elokuvat, joissa on viittauksia populaarikulttuurin, ovat aika lailla 90-luvun ja nykypäivän juttu. Siksi tämän elokuvan löytäminen listalle oli minulle se haastavin tehtävä. Epäonnistuin jo kertaalleen, kun kuvittelin Layer Caken olleen sopiva tähän rastiin. Oletus oli, että ohjaaja olisi esikoisensa kanssa tehnyt samantyylistä elävää kuvaa kuin myöhemmin urallaan. Mutta ei siitä sen enempää. Filmistä pidin ja suosittelen sitä kaikille, jotka tykkäävät brittiläisestä rikoskomediasta Guy Ritchie -tyylillä.

Tämän jälkeen olinkin hukassa, koska mistä löytää kesken haasteen elokuva, joka sopii kuvaukseen. Kyselin ja tulin siihen tulokseen, että Altmanin The Player voisi Hollywood-teemansa ansiosta olla sovelias. Vahingon kautta kuitenkin katsoin Taika Waititin Hunt for the Wilderpeoplen, joka sisälsi monta kohtaan sopivaa viittausta!

Taikan kirjoittamassa tarinassa ylipainoinen poika sijoitetaan uuteen sijaisperheeseen Uuden-Seelannin peräkorvessa, jossa bondailu äidin kanssa käy nopeammin, kun isäpappa yrmyilee ja välttelee tunteidensa paljastumista. Äidin kuoltua yllättäen, poika päättää karata metsään, jonne isä lähtee tätä etsimään. Tästä alkaa ajojahti, jonka aikana näitä viittauksia tulee vastaan muutaman kappaleen verran. Huomasin ainakin sellaisen dialogi pätkän, jossa lastensuojeluviranomainen vertasi itseään Terminaattoriin, poika nimesi koiransa Tupaciksi ja niin edelleen.

Rasti on ruksittu ja Waititin tapa tehdä elokuvia on todella mieleeni. Kyseessä on aito hyvän mielen pikkukomedia, jonka vitsit ovat todella onnistuneita ja viihdearvo korkealla. Vahva suositukseni kaikille, jotka etsivät vähän poikkeuksellisempaa ja kaavoista erottuvaa filmiä.
Tumppi's rating:
People who added this item 8370 Average listal rating (6206 ratings) 7.5 IMDB Rating 8.1
Finding Nemo (2003)
Elokuvassa on mukana meri

Näitä haasteleffoja on nyt tullut napsittua pois päiviltä, koska aika hupenee ja niin poispäin. Nemoa Etsimässä on aika perinteinen Pixar-filmi, jossa tunteisiin onnistutaan vetoamaan ja lastenelokuvaksi meininki on ajoittain syvällistäkin. Enempää en tähän hätään jaksa rustailla, koska kuumuus.
Tumppi's rating:
People who added this item 841 Average listal rating (486 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.9
24. Surullinen elokuva
People who added this item 1409 Average listal rating (737 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.2
Antologiaelokuva

Episodielokuvien perisyntiin lankeava Paris, I Love You on valitettavan epätasainen. Osa episodeista on mukavan leppoisia ja tempaavia. Osa taas sitten ei. Tänään myös tajusin, että näiden kommenttien kirjoittaminen on turhaa. Jätän homman vuoden päätteeksi muille. Silloin matkani tuntemattomaan alkakoon!
Tumppi's rating:
People who added this item 208 Average listal rating (146 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.4
Elokuva kertoo paikasta, jossa et ole käynyt

Europa on paikka, jossa en ole käynyt. Tiedettävästi siellä ei ole myöskään käynyt ihmisiä, vaikka tämä mukadokkari yrittää jotain sellaista kertoa. Voisi jopa luulla, että kyseessä on huono pätkä, mutta yllätyin positiivisesti. Europa Report ei ole täysin toivoton tapaus, ja pienellä budjetilla on saatu kasaan tunnelmallinen ja näyttelijöihin luottava elokuva. Toki tässä on paljon genrelle tyypillistä kompastelua - kuten kameroiden niin sanottu mukana oleminen pitkällä avaruuslennolla. En kuitenkaan antanut asioiden vaivata liikaa, koska matka tuntemattomaan voi alkaa tästä.
Tumppi's rating:
People who added this item 484 Average listal rating (341 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.8
Elokuvassa on sateenkaariperhe tai samaa sukupuolta oleva pariskunta

Jos minä jotain opin, niin sen, että The Psychedelic Furs on hyvää musiikkia. Opittiin tässä myös rakkaudesta, kesästä ja persikkaan masturboimisesta. Munaa imettiin enemmän kuin kuvittelin. Hyvin kaunis kasvutarina, jossa miljööt ja maisemat oli taltioitu upeasti.
Tumppi's rating:
People who added this item 295 Average listal rating (183 ratings) 6.5 IMDB Rating 7
Tumppi's rating:
People who added this item 1369 Average listal rating (907 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.4
Elokuvassa on lohikäärme

Ihan ensiksi täytyy mainita, että en ollut koskaan aiemmin nähnyt tätä. Elin harhaluulossa, että kyseessä olisi eeppinen fantasia, jonka tehosteet olisivat olleet uraa uurtavia. Kuinka väärässä olin. Leffahan oli lähinnä köyhän slapstick-huumorin varaan rakennettua kepeää viihdettä, jossa Connery on lohikäärme - ruma sellainen. Tehosteet eivät siis ole kestäneet aikaa. Kestoa on onneksi sopivan vähän ja rumaakin rumempi kuningas saa lopussa surmansa. Olen nähnyt tämän jatko-osan, joka ei ole paljon huonompi. Ihme juttuja.
Tumppi's rating:
People who added this item 19 Average listal rating (12 ratings) 3.4 IMDB Rating 3.9
Elokuvan aloittaminen hieman pelottaa

KUOLEMAN REKAT! Tämä oli joku kanadalainen remake Maximum Overdrivesta, jonka King ohjasi kokkelivekkulina. Ehkä se kirjakin on kirjoitettu niissä kuuluissa aineissa, koska herranen aika, kuinka sysipaskaa menoa tässä oli. Alkuperäinen versio lienee parempi, vaikka tässä lyötiin muun muassa kirveellä.
Tumppi's rating:
People who added this item 4050 Average listal rating (2640 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.3
Elokuvassa käydään koulua tai opiskellaan

Haasteen kouluaiheinen elokuva aiheutti vähän päänvaivaa, koska olen katsonut monia aihepiirin leffoja vuosien aikana. Jopa tänä vuonna tähän kohtaa olisi sopinut useampi pätkä. Heath Ledgerin teinileffa on syystä tai toisesta jäänyt näkemättä, vaikka se edustaa puhtaasti oman lapsuuteni/teini-ikäni cinemaa. Ehkä juuri tästä syystä filmi toimi odotettua paremmin. Pieruvitsejä ja eritteellä leikkimistä ei ollut eksynyt mukaan, joka on piristävää, kun miettii nykyamerikkalaisen komedian tasoa.

Tumppi's rating:
People who added this item 888 Average listal rating (600 ratings) 6.6 IMDB Rating 7
Selviytymistarina

Leffahaaste on siinä mielessä hankala, että en nyt sitten osaa sanoa, voiko tätä laskea selviytymistarinaksi. Ainakin tässä selvittiin puolitoista tuntia arkussa, ja spoilaan nyt lopun, joka sai aikaan inhottavan tunteen, kun Reynolds luulee jo selviävänsä, mutta todellisuudessa hänen pelastajansa ovat toisen haudatun arkun luona. Viimeinen kuva on sykähdyttävä, jossa herra hautautuu hiekkaan.

Tiedän, ettei tämä ole kovinkaan realistinen kuvaus elävältä hautaamisesta, mutta en siitä välitä, sillä ahtaan paikan kammosta kärsivälle tämä varmasti aiheuttaa hikisiä hetkiä - minulle myös. Yllätyin siitäkin, kuinka hyvin yhteen tilaan sijoittuva elokuva toimi. Kirjaimellisesti tiiviisti kuvatussa filmissä oli oikeasti sellainen ahdistava ja pelottava tunnelma. Ihan oikeasti olin huolissani päähenkilön puolesta, vaikka hän vaikutti todella kusipäiseltä tyypiltä, jolla oli asenne vamma. Joku voisi sanoa hänen saaneen ansionsa mukaan. Varmaan paikkansa pitävä väite, mutta ei se poista sitä seikkaa, etteikö hänen kärsimyksensä olisi ollut käsin tunnettavissa. Joskus on kuolemaakin pahempia vaihtoehtoja.

Mielestäni parhaassa kohdassa Reynolds puhuu esimiehensä kanssa puhelimessa, joka päättää nauhoittaa keskustelun. Esimies väittää Reynoldsin olleen seksisuhteen kollegan kanssa, joka on purkanut hänen sopimuksensa ennen arkkuun joutumista. Tämän vuoksi firma ei ole enää missään vastuussa Reynoldsin turvallisuudesta tai ole korvausvelvollinen hänen perheelleen, jos hän menehtyy arkkuun. Kyyninen ja paljon ajatuksia herättävä hetki, joka saa pohtimaan isojen yritysten sopimuspykäliä.
Tumppi's rating:
People who added this item 849 Average listal rating (532 ratings) 5.5 IMDB Rating 6.1
Simone (2002)
Elokuvassa syntyy tai luodaan jotain uutta

Al Pacino on menestynyt ohjaaja, joka menettää tähtinäyttelijänsä viime hetkellä, koska nallekarkit eivät mene aina tasan. Joku sekopää kertoo hänelle, että digitaalisesti voi luoda naisen eli näyttelijän. S1m0ne luodaan ja siksi tässä luodaan jotain uutta. Pöljä elokuva on jossain määrin ajatuksia herättävä, mutta liian höpsö toimiakseen vakavammasta näkökulmasta. Pacino myös aloitti alamäkensä näihin aikoihin.

Tumppi's rating:
People who added this item 279 Average listal rating (132 ratings) 8.4 IMDB Rating 8
The Cremator (1969)
Entisen itäblokin maasta kertova elokuva

Mikä se sellainen itäblokki on? Voiko sitä syödä? Nuorena olin töissä hautausmaalla. Isoisäni oli töissä krematoriossa. Minäkin haluan sinne töihin. Yksi leffa haastelistalta ruksittu, vaikkei keskittyminen tähän sunnuntai-iltana ollutkaan kaikista helpointa. Ainakin huumori oli mustaa.
Tumppi's rating:
People who added this item 289 Average listal rating (200 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.9
Sing Street (2016)
Musiikki on elokuvassa tärkeässä roolissa

Blogin pitäminen on arpapeliä. Sitä on myös listalin toimivuus, koska alkanutta viikkoa ovat vaivanneet ne kuuluisaksi tulleet errorit. Se ei kuitenkaan estä minua kirjoittamasta tänne juuri nyt.

Sing Streetia on kehuttu monessa eri paikassa hyvän mielen elokuvaksi, jonka vuoksi päätin ottaa sen osaksi haastetta. Suurempi syy tähän lienee sen musiikkipainotteisuus, joka sopi kohtaan 36 paremmin kuin muna perseeseen. Heh...

Asian ytimeen - pidin kovasti Sing Streetin tavasta käsitellä 80-lukua. Ajoittain pilkkaamalla ajankuvaa, näyttäen rumia vaatteita ja liian meikattuja ihmisiä. Loppupeleissä kuitenkin kyseessä on lämminhenkinen kuvaus pojasta, joka ei vielä oikein ole löytänyt paikkaansa. Kuten usein kaiken takana on nainen, joka on varsin hyvä syy perustaa bändi. Itsekin haaveilin bändistä ja teimme pari biisiäkin. Ne olivat minusta omaperäisiä ja löysin ääneni, mutta kaikki loppui kuin seinään, joka harmittaa vieläkin. Sing Streetissa hahmojen ääni ei ole vielä alussa löytynyt, mutta sitä hiotaan tutustumalla 80-luvun poppiin ja emomeininkiin. Nykypäivänä juuri nämä genremusiikit ovat itselleni niitä rakkaita, vaikka monien mielestä ne eivät ole musiikkia ollenkaan. Ovat ne ainakin enemmän kuin jo DJ heilumassa Ruissalon rantalavalla. Ajat muuttuvat ja me emme valitettavasti niiden mukana. Ehkä vuosien päästä myös tuota DJ-paskaa kutsutaan musiikiksi, kun joku paskiainen alkaa tehdä jotain vielä kamalampaa settiä nuorisolle. Eksyin aiheesta, mutta sallikaa se minulle. Olisinpa syntynyt 70-luvulla, että olisin voinut olla varhaisteini 80-luvulla ja fanittaa Duran Durania ilman kummallisia katseita.
Tumppi's rating:
People who added this item 198 Average listal rating (101 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.3
Tumppi's rating:
People who added this item 450 Average listal rating (319 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.9
Elokuvan julisteessa on kulkuneuvo

Viggo on kasvattanut lapsistaan älykkäitä keskellä metsää. Kuri on kova, mutta se palkitsee. Viggo rakastaa lapsiaan suuresti. Viggon appiukko ei rakasta Viggoa ja lasten äidin kuoltua, hän tahtoo lasten huoltajuuden. Viggo suuttuu, mutta antaa periksi. Fantastinen Kapteeni on hieno tarina erilaisuudesta ja varmasti ainakin toimittaja Nikkinen osaisi arvostaa Viggon filosofiaa. Lopussa äiti polttohaudataan ja lapset laulavat Guns n' Rosesia. Kohtaus on upea, vaikka elokuvassa on monia muitakin hyviä hetkiä. Löpisen taas lämpimikseni, koska en muutakaan keksi.
Tumppi's rating:
People who added this item 84 Average listal rating (67 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.7
Jalla! Jalla! (2000)
39. Elokuva on maahanmuuttajan tekemä
Tumppi's rating:
People who added this item 121 Average listal rating (72 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.9
White God (2014)
40. Elokuvassa pääosassa on lemmikkieläin
People who added this item 276 Average listal rating (178 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.3
Valitse elokuva sattumanvaraisesti

Valinta tehty random.orgilla, jossa höydyksi käytetty helmetissä tekemääni varauslistaa.

Aika ajoin menetän uskoni elokuvaan ja niiden tekijöihin. Näin kävi myös rakastamani Jim Jarmuschin kohdalla. Laahustavan Limits of Controlin jälkeen näin "Jammun" lähinnä itseriittoisena tyylinsä tiedostavana ohjaajan, jolla ei ole enää mitään kerrottavaa. Sitten tuli Only Lovers Left Alive ja nyt Paterson. Molemmat ovat raikkaita tuulahduksia. Etenkin tämä Paterson on mieleeni suuresti. Runoilevassa bussikuskissa on jotain kiehtovaa ikään kuin laulavassa talkkarissa. Lähes kaksituntinen kesto ei tunnu raskaalta missään vaiheessa ja huumori on kuivaa, mutta toimivaa. Pystyin myös itsekin kirjoittamisesta haaveilevana samaistumaan Patersoniin, kuin myös hänen vaimoonsa, joka ei vielä ollut löytänyt itseään, ja haki täytettä elämäänsä erilaisista harrastuskokeilusta. Enkkubulldoggin yrmyilmeestä ehdoton plussa!
Tumppi's rating:
People who added this item 594 Average listal rating (417 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.5
Elokuvan nimessä on adjektiivi

Katsoin tätä yhdessä avovaimon kanssa ja hänen mielestä olen jälleen tunteeton, koska en voinut tuntea empatiaa elokuvassa nähtyjä ihmispoloja kohtaan. Adjektiivi osa haasteesta on taputeltu ja elokuva mielestäni lässähtää ensimmäisen tunnin jälkeen. Odotin kannen perusteella giallopastissia, mutta sainkin huomata tämän olevan melko pysäyttävä kuvaus mielenterveysongelmista. Hämmentävin hetki koettiin heti alkuteksteissä, joissa taustalla tanssivat hidastettuna alastomat lihavat naiset.

Piti sanoa vielä, että elokuvan pahis oli rakentanut vessanpöntön terassilleen, eikä pyyhkinyt pyllyään kunnolla.
Tumppi's rating:
Suomalainen elokuva, joka on palkittu ulkomailla

Kirjoittaminen ei maistu, mutta haasteleffoista on kaiketi pakko pupeltaa jotain tekstin tynkää ulos. Samalla on tietysti ihan hyvä pitää tatsia yllä, ettei vain tule mitään kammoja. Hymyilevä Mies siis on mieleeni. Se on myös yksi parhaita kotimaisia leffoja vähään aikaan. Se etenee nopeasti, eikä sillä alkukangertelujen jälkeen juuri mitään turhaa. Kuvaus on omaperäistä, mustavalkoisuus tukee hyvin ajankuvaa ja näyttely on hoidettu mallikkaasti. Jotain muutakin pitäisi varmaan sanoa...
Tumppi's rating:
People who added this item 546 Average listal rating (407 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.9
Elokuva liittyy johonkin peliin

Koska minua ei huvita näistä kirjoittaa mitään. Sanotaan kuitenkin, että tässä pelattiin, jonka takia tämä on osa haastetta. Kukaan ei osannut näytellä ja en näe tämän elokuvan olemassa ololle mitään järjellistä selitystä.
Tumppi's rating:
People who added this item 57 Average listal rating (27 ratings) 6.9 IMDB Rating 7
Palkittu dokumentti

Lapsi heräsi kesken päiväunien ja innostui näkemästään. Onneksi hän ei nähnyt dynamiittikalastusta ja haiden tappamista. Pidin silti hävyttömän paljon Cousteaun vedenalaisista seikkailusta. Jättikilpikonnalla ratsastaminen oli lapseni mielestä elokuvan paras kohtaus.
Tumppi's rating:
People who added this item 290 Average listal rating (198 ratings) 5.3 IMDB Rating 5.8
Thinner (1996)
Elokuvan nimessä on vain yksi sana

Elokuvan pääosa ei osaa olla luonteva läskipuvussa, mutta mustalaiskirouksen saatuaan hän onneksi alkaa laihtua. Siitä se luontevuus sitten löytyy. Haasteleffoista kirjoittaminen tuntuu typerältä ja tämä oli melko camp-henkistä Kingiä ysäriltä. Loppuratkaisu piirakan kera tuntui tutulta. Olenko tulossa hulluksi vai olenko nähnyt tämän aiemmin?
Tumppi's rating:
People who added this item 959 Average listal rating (700 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.3
It
Elokuva kerrotaan lapsen näkökulmasta

Kirjoittamisen tuskaa kuvastaa myös se tuska, että kotona kärsitään vatsataudista, jonka takia IT jäi melkein katsomatta. Onni onnettomuudessa oli siinä, että tämän on vittu huonompi kuin hype antaa ymmärtää. Haasteleffoista olisi hyvä kirjoittaa enemmän, mutta tästä en saa juuri mitään irti. Tunnelma oli lähes koko ajan laahaavaa ja nuorten kasvukivut tuntuivat päälle liimatuilta. Pennywisen rooli jäi pieneksi, mutta se ei oikeastaan haitannut, koska se rooli oli pienenäkin huono. Myöskin yli kahden tunnin kesto oli liioiteltua, vaikka Kingin kirja onkin saatanallisen paksu. Isointa vitutusta kuitenkin herätti Stranger Thingsin apinointi, joka on ironista, kun tuo sarja on alkujaan tribuutti juuri 80-luvun Kingin luomalle kulttikulttuurille.
Tumppi's rating:
People who added this item 709 Average listal rating (516 ratings) 5.4 IMDB Rating 6.2
Haluaisit olla elokuvan päähenkilö

Sellainen. Pienenä poikana halusin olla Batman. Valitsin tämän elokuvan osaksi haastetta sen vuoksi. En parempaakaan keksinyt. Näemmä elokuvan tekijät eivät pystyneet parempaan, sillä Justice League alittaa kaikki rimat ja on totaalisen karmaiseva pökäle. Alle kahden tunnin kesto tuntuu jotenkin väkisin väännetyltä, kun tapahtumia todella vähän ja koko roska tuntuu muutamia hetkiä lukuun ottamatta pitkältä pleikkapelin välianimaatiotaistelulta.

Pitäisi varmaan oikeasti kirjoittaa näistä haasteleffoista enemmän, mutta ei tästä saa mitään irti. Minua hävettää Ben Affleckin puolesta. Myös jostain madonreiästä putkahtanut Born to Be Wild oli pahiksena tosi laimea.
Tumppi's rating:
People who added this item 645 Average listal rating (479 ratings) 7 IMDB Rating 7.5
A Quiet Place (2018)
Vuonna 2018 julkaistu elokuva

Kun kerran matkasin jälleen pahamaineiseen finn(i)kinon helvetin esikartanoon, tajusin sen olevan virhe. Vieressäni istui joukko amatöörejä röhisemässä ja kittaamassa olutta. Leffan jälkeen yksi näistä räkänokista totesi, että on nähnyt ainakin 250 kauhuelokuvaa ja tämä ei tuntunut missään.

Jotain hyvää kuitenkin, sillä Hiljainen Paikka on alkupuolensa jälkeen todella intensiivistä kauhua, joka yllätti positiivisesti allekirjoittaneen. Se, että hahmoihin syvennytään alussa lienee tarpeellista, sillä ainakin näin pääsen itse paremmin hommaan messiin. Joten alun voi vetää plussan puolelle. Käsikirjoitus ei muutenkaan lähde selittämään tapahtumien alkuperään turhan paljon, joka jättää siihen sen tarvitsemaa mystiikkaa. Jostain avaruudesta tänne on ilmeisesti meteoriitin iskeytymisen yhteydessä tullut verenhimoisia sokeita, mutta erittäin tarkkakorvaisia örrejä.

Jotenka onkin mukavaa huomata, kuinka nuo amatöörit salissa hiljenivät, kun kankaalla alkoi tapahtua. Itseäni kyrsi vähän liian kovalla olleet säikyttelyäänet, mutta tietyllä tapaa ne sopivat juuri tähän elokuvaan. Sanottakoon vielä tähän loppuun, että perheellisenä miehenä oli helppo samaistua päähenkilöiden tuskaan. Etenkin synnytyskohtaus oli riipaiseva ja jollain tapaa hyvin nihilistinen että kyyninen. Elokuvan katsoneet tietävät, mitä tarkoitan, koska en halua spoilata.
Tumppi's rating:
Toinen ystävän sinulle suosittelema elokuva

Tässä on elokuva kaikille Jack Black -faneille. En ole Jack Black -fani. Jack Black oli tässä juuri sellainen kuin Jack Black komedioissaan on. Se ei ollut hauskaa, vaikka elokuvan idea oli hauska. Polkkaa soittava puolalainen maahanmuuttaja ajautuu petoksen tielle vapaudenmaassa, kun hän ottaa lahjuksia vastaan vanhuksilta. Isoja summia tietysti. Tarina on vielä tosi, ja polkkakunkku tosiaan istui tiilenpäitä lukemassa muutaman vuoden tästä kavalluksesta. Kiitokset tästä kuuluvat leffatykin nimimerkki Vallulle, jonka suosituksesta lisäsin tämä osaksi leffahaastetta. Vallu lienee Jack Black -fani.
Tumppi's rating:

1. Elokuvassa muutetaan
2. Kotimainen lyhytelokuva
3. Elokuva aloittaa sarjan
4. Elokuvan nimessä on jokin paikka
5. Elokuva sijoittuu vuosikymmenelle, jolla synnyit
6. Elokuva on uusintaversio
7. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat fiktiiviseen maahan tai maailmaan
8. Balttilaisen ohjaajan elokuva
9. Aasialainen elokuva
10. Ystävän tai perheenjäsenen sinulle valitsema elokuva
11. Mykkäelokuva
12. Sarjakuvafilmatisointi
13. Elokuvassa on vain yksi tai kaksi hahmoa
14. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat kahteen tai useampaan maahan
15. Palkitun kirjailijan kirjasta tehty elokuva
16. Elokuvassa kirjoitetaan kirjaa
17. Elokuva käsittelee yhteiskunnallista epäkohtaa
18. Elokuva kertoo elokuvan tekemisestä
19. Elokuva käsittelee vanhemmuutta
20. Taiteilijaelämäkerta
21. Elokuva ei ole omalla mukavuusalueellasi
22. Elokuvassa on viittauksia populaarikulttuuriin
23. Elokuvassa on mukana meri
24. Surullinen elokuva
25. Antologiaelokuva
26. Elokuva kertoo paikasta, jossa et ole käynyt
27. Elokuvassa on sateenkaariperhe tai samaa sukupuolta oleva pariskunta
28. Elokuva liittyy Vietnamin-sotaan
29. Elokuvassa on lohikäärme
30. Elokuva liittyy ensimmäisen maailmansodan aikaan
31. Elokuvan aloittaminen hieman pelottaa
32. Elokuvassa käydään koulua tai opiskellaan
33. Selviytymistarina
34. Elokuvassa syntyy tai luodaan jotain uutta
35. Entisen itäblokin maasta kertova elokuva
36. Musiikki on elokuvassa tärkeässä roolissa
37. Elokuvalla on sinusta mielenkiintoinen nimi
38. Elokuvan julisteessa on kulkuneuvo
39. Elokuva on maahanmuuttajan tekemä
40. Elokuvassa pääosassa on lemmikkieläin
41. Valitse elokuva sattumanvaraisesti
42. Elokuvan nimessä on adjektiivi
43. Suomalainen elokuva, joka on palkittu ulkomailla
44. Elokuva liittyy johonkin peliin
45. Palkittu dokumentti
46. Elokuvan nimessä on vain yksi sana
47. Elokuva kerrotaan lapsen näkökulmasta
48. Haluaisit olla elokuvan päähenkilö
49. Vuonna 2018 julkaistu elokuva
50. Toinen ystävän sinulle suosittelema elokuva

Added to
Related lists

Third Annual BAMF Awards
23 item list by BAMF
7 votes 1 comment
Best Up and Coming Directors (2020 Edition)
50 item list by Stehako
8 votes
My Top 100 Favorite Films of 2010s
137 item list by mirinbuddy
29 votes
October 2018 Horrorfest
42 item list by the giraffe
19 votes 2 comments
My Top 10 Least Favourite Movies of 2018
10 item list by MaxL
1 votes
The Evolution of Sydney Sweeney
53 item list by jordanwiles94
2 votes
Películas que he visto en 2018
149 item list by Lena
13 votes 1 comment

View more top voted lists