Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Vivianna on 8 Jan 2014 05:18
1285 Views 1 Comments
35
vote

My year of watches 2014

Sort by: Showing 29 items
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 1701 Average listal rating (1161 ratings) 7.7 IMDB Rating 8
Her (2013)
Vivianna's rating:
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 3 IMDB Rating 4.9
Vivianna's rating:
People who added this item 49 Average listal rating (32 ratings) 6.9 IMDB Rating 6.9
Vivianna's rating:
Vivianna's rating:
People who added this item 3366 Average listal rating (2060 ratings) 8.2 IMDB Rating 8.5
by Michael Curtiz

Vivianna's rating:
People who added this item 2213 Average listal rating (1419 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.5
by Kinji Fukasaku

Vivianna's rating:
People who added this item 1831 Average listal rating (1140 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.3
by Terry Zwigoff

Vivianna's rating:
by Emmanuel Carrère

Vivianna's rating:
People who added this item 1215 Average listal rating (798 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.1
Vähän ajan pieksämä mutta nerokkaasti käsikirjoitettu leffa. Täytyy katsoa muutkin tältä kirjoittajalta, Altered States jo koettu.

Vivianna's rating:
by Alexandr Petrov

Vivianna's rating:
People who added this item 84 Average listal rating (44 ratings) 7.3 IMDB Rating 6.9
Amateur (1994)
by Hal Hartley

Vivianna's rating:
People who added this item 1171 Average listal rating (729 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.2
Heathers (1988)
by Michael Lehmann

Hullutteleva teinileffa upealla sanomalla. Raju ja kevyt. Siinä oli kaikki nätissä paketissa.

Vivianna's rating:
People who added this item 671 Average listal rating (409 ratings) 7.7 IMDB Rating 8
by Hal Ashby

Toivottavasti tämä oli satiiri.

Vivianna's rating:
People who added this item 841 Average listal rating (486 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.9
by Michael Haneke
Vivianna's rating:
People who added this item 1070 Average listal rating (771 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.3
They Live (1988)
by John Carpenter

Päätettiin kattoa tämä, kun tätä oli hyödynnetty siinä Zizekin dokkarissa. Huikean hauska pätkä tärkeällä mutta jo itsestäänselväksi käyneellä sanomalla. Tarjoaa absurdia ja väkivaltaan nojaavaa huumoria yhteiskuntakritiikiksi pukeutuneena.

Päähenkilö, jonka näyttelijä on alun perin painija, on ilmeetön (paitsi nauraessaan jostain käsittämättömästä syystä - ja suuttuessaan) köntys, joka hakkaa ja tulittaa viholliset ja vääräuskoiset turhia miettimättä. Lisäarvoa elämykseen toivat ladatut höpsöt suomisubit (esim. signaali käännettiin loppupuoliskolla jatkuvasti singaliksi ja joku sanoi päähenkilön näyttävän siltä kuin tämä olisi tippunut juustodippiin vuonna 1957). Lol, mutta ehkei se liity tähän niinkään.

Tällastakin on hyvä välillä kattoa. Huhhuh.

Vivianna's rating:
People who added this item 112 Average listal rating (56 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.4
Alps (2011)
by Giorgos Lanthimos

Kreikkaralli jatkuu. Tämä on siis loistavan Dogtoothin ohjaajalta.

Loistomeiningillä rullaa tämäkin leffa. Deadpan-dialogi, uneliaat kuvakulmat, ankean siniharmaa värimaailma ja kaikki tämä kylmyys ja apatia luovat epätoivoisen, jossain määrin eksistentialistisen tunnelman.

Elokuva kertoo Alpeista, ryhmästä, joka paikkaa asiakkaiden traumoja korvaamalla menetettyjä ihmissuhteita. Pieleen menneet kokemukset näytellään uudelleen asiakkaan toivomalla tavalla.

Keskiössä ovat murrosikäinen rytminen voimistelija (Ariane Labed) ja sairaanhoitaja (Aggeliki Papoulia), joiden kohtalot ovat hyvin erilaiset. Alpit ovat ihmisiä, jotka alistuvat täysin ja menettävät identiteettinsä. Molemmat päähenkilöt yrittävät etsiä itseään kaikkien roolien ja vuorosanojen seasta ja puskea omaa tahtoaan läpi, mutta sairaanhoitajan ottaessa ratkaisevan askeleen hän saa rangaistuksen Alppien johtajalta, Mont Blancilta. Voimistelija sen sijaan saa toiveensa toteutettua sairaanhoitajan solmiman sopimuksen kautta.

Mistä tämä elokuva kertoo? Että näyttelemme kaikki rooleja, joilla täytämme toisen ihmisen tyhjyyttä ja paikkaamme ydintraumaa? Itsensä esiin tuominen johtaa rangaistukseen Toiselta, arkki-isältä, jonka tahtoon meidän on alistuttava. Kertooko tämä äärimmäisestä syyllisyydestä, joka estää omana itsenä elämisen?

En tiedä, mutta ainakin herätti tunteita ja ajatuksia. Jotain alitajuista ja ratkaisematonta. Sitä minä leffoilta toivon. Vau.


Vivianna's rating:
People who added this item 1563 Average listal rating (1001 ratings) 8 IMDB Rating 8.1
by Steve McQueen

Rankkaa Hollywood-mässyä tärkeästä aiheesta, mahtipontisen massaleffamusiikin säestämänä.

Paul Danon ja Lupita Nyong'on (vas.) näyttelysuoritukset olivat nautinto.

Vivianna's rating:
People who added this item 1038 Average listal rating (687 ratings) 8.5 IMDB Rating 8.9
by Cary Fukunaga

Tämähän yllätti positiivisesti. McConaugheyn hahmoon on saatu kiinnostavaa persoonallisuutta, kerronta on loistavan koukuttavaa ja monitasoista ja itse murhamysteeri peruskiinnostava. Syvän etelän painostava tunnelma ja pehmeät, kuluneet värit viehättävät. Tätä pitää katsoa lisää.

Vivianna's rating:
People who added this item 103 Average listal rating (48 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.2
Attenberg (2010)
by Athina Rachel Tsangari

Kreikkalaisella ja naisohjaajalla jatketaan.

Kaunis, samaan aikaan synkkä ja leikittelevä kuvaus kuolevan isän tytöstä, joka elää vielä 23-vuotiaanakin lapsen elämää. 2000-lukuun pettynyt, omalaatuinen arkkitehti-isä on tytölle kaikki kaikessa: tämän kanssa katsotut Attenboroughin luontodokumentit tuntuvat määrittävän elämää kokonaisvaltaisella tavalla. Dialogi on mielenkiintoista deadpania ja näytteleminen herkkää. Isän sylistä päästään siirtymään aikuiseen rakkauteen hellällä tavalla.


Vivianna's rating:
People who added this item 194 Average listal rating (79 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.9
by Theodoros Angelopoulos

Hämmentävä tapaus. Näytelmällinen elokuva täynnä symbolisia viittauksia antiikin näytelmiin ja Euroopan historiaan. Ilmeisen sivistymättömyyteni tähden en valitettavasti saanut niistä paljoakaan irti, mutta kyllä teos silti hetkittäin mykisti hienoudellaan.

Kaikki henkilöhahmot tässä elokuvassa ovat jonkinlaisia
arkkityyppejä. Siksi hahmoilta ei odotakaan herkkää persoonallista näyttelemistä, vaan karkeita, yleisinhimillisiä eleitä. Itku on itkua riisuttuna persoonallisuudesta. Ilo on lapsen välitöntä iloa.

Lopullisesta sanomasta sai jotain irti ihan vain psykologisilla (tai -analyyttisilläkin) tulkinnoilla. Tässä etsitään isoa Toista, jota kohti pyritään epäonnistuvin elein niin rakkaus- kuin raiskaussuhteidenkin kautta. Ja kyllähän se Toinen sitten lopulta löytyy, Kreikan ja Saksan kuvitteellisen rajajoen (Styks-virran?)tuolta puolen, kuolemasta, jonka symbolina on paradoksaalisesti puu.


Vivianna's rating:
People who added this item 922 Average listal rating (552 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.7
by Abdellatif Kechiche

Ihan mielettömän hieno leffa. Käytännössä pelkkää intiimiä lähikuvaa, seksiä ja ruumiin eritteitä. Tässä asettuvatkin vastakkain Adélen ruumillisuus ja aistillisuus sekä Emman intellektuaalisuus. Vastakohdat viehättävät ja synnyttävät ainutlaatuisen seksuaalisen jännitteen.

Adéle on merkillinen hahmo. Tyttö makaa, syö, haaveilee ja kirjoittaa päiväkirjaa ainainen tyhjä katse silmissään, ja on kiinnostunut lastentarhan opettajan työstä. Vaikuttaa, että pään sisällä ei liiku juuri mitään, vaan tyttö elää täysin aistiensa varassa. Adéle on myös valmis mihin tahansa pitääkseen Emman rinnallaan, aivan kuin tämä olisi puuttuva osa hänestä itsestään, jota ilman ei voi elää. Ja tavallaan näin varmasti onkin. Adéle on myös valtavan sympaattinen hahmo - pieni viaton tyttö, jonka haluaisi pelastaa. Ehkä Emma tuntee juuri näin. Adéle on täydellinen muusa Emmalle, taiteilijalle, täyttä aistia.

Tämä on todellakin rakkaustarina, ja yhtä lailla kasvutarina. Pistää taas miettimään, mitä rakkaus on, mitä intohimo on. Mitä me etsimme toisesta ihmisestä. Ei pidä myöskään unohtaa leffan rajattoman rakkauden sanomaa (joutuuhan Adéle kamppailemaan lesboutensa kanssa), joka on loppujen lopuksi vapauttava ja voimaannuttava.

Täyttä viittä tähteä en anna, koska teoksen intensiteetti kurjasti löyhtyi loppupuoliskon aikana. Mutta muuten - WAU.


Vivianna's rating:
People who added this item 161 Average listal rating (85 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.3
by Lars Von Trier

Aloitin tämän. Lars Von Trier lopussa *sensuroitu*. AH.

Vivianna's rating:
People who added this item 4064 Average listal rating (2676 ratings) 5.4 IMDB Rating 5.6
by McG

Enpä tiedä miksi katson tällaista. Ei toimisi edes humalassa. On jännää, miten helposti kaikki sujuu enkeleiltä päävihulaista päihitettäessä. Mukafeministinististä paskaa piristävät Drew Barrymoren söpöys, Lucy Liun viehätysvoima ja Bill Murrayn karisma.

Plussaa ohjaajan nimestä.

Vivianna's rating:
People who added this item 2051 Average listal rating (1365 ratings) 7.6 IMDB Rating 8.2
by Martin Scorsese

Järkäle täyttä toimintaa ja äärihekumointia. Lopussa törmätään kuitenkin realiteetteihin ja itsekkyydestä pitää maksaa.

Olihan tuo. Hyvä leffa. Ei taida kuitenkaan kovin pitkäksi aikaa mieleen jäädä (kertakäyttöviihdettä?). Paras Scorsese ja DiCaprion suoritus. PALJON hyviä sivuosia.

Vivianna's rating:
People who added this item 1224 Average listal rating (864 ratings) 7.8 IMDB Rating 8.1
by Denis Villeneuve

Kaksi pikkutyttöä katoaa matkallaan korttelin päässä olevaan taloon kiitospäivänä. Outo asuntoauto on liikkunut naapurustossa. Auton omistaja otetaan kiinni, mutta hän ei puhu. Tyttöjen isä ottaa ohjat omiin käsiinsä ja yrittää puristaa tietoa ulos jälkeenjääneestä tyypistä...

Jännä palata kauhutrillerin pariin. Näitä psykopaatinjahtauspätkiä tuli katseltua joskus alakouluaikoina. Tämähän oli varsin mainio teos genressään. Piti otteessaan ihan koko pitkän pätkän ajan, koukkuja riitti - tosi taidokas juoni. Värit oli kauniin kylmät ja tunnelma hiljaisen painostava. Gyllenhaalia oli kiva katsoa muuten paitsi silmänliikemaneerin takia. Molemmat pääosamiehet (Gyllenhaal ja Jackman) olivat omalla tavallaan ällöttävän prototyyppisiä amerikaanoja, mutta kai noilla amerikkalaisilla on suuri tarve käsitellä tota perustyyppiä ja ottaa siihen kantaa. Itse pääarvoitus jäi vähän hataraksi ("Miksi maze?"), mutta ei se menoa haitannut. Annoin nyt sitten lopulta neljä tähteä. SIIS TODELLA JÄNNITTÄVÄ. Kannattaa katsoa viihtenä (vaikka siitä muutakin saa, jos jaksaa ottaa).

Vivianna's rating:
People who added this item 1080 Average listal rating (689 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.5
by Mike Figgis

Ysärinostalgisointia ja Nic-fiilistelyä. Heikon naisen ja heikon miehen prototyypit kohtaavat ja lankeavat toisiinsa. Aika etäällä tämä leffa pitää överiydessään, mutta ihan viihdyttävää katsottavaa.

Vivianna's rating:
People who added this item 671 Average listal rating (444 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.8
by Martin Scorsese

Enpä osannut odottaa näin outoa leffaa. Alkoi vastenmielisellä kliseistä jurnutusta latelevalla kertojanäänellä, hämmästytti synkkiä ajatuksia säestävillä riemuralleillaan ja huipentui kohtauksiin, joissa Nic sekoilee modernissa oopiumluolassa ja juo ambulanssikaverin kanssa viinaa keikalla ympäri kaupunkia hurjastellen.

Kysehän on siis ambulanssikuskin burn-outista ja syyllisyyden voittamisesta. Yhteiskuntakritiikkiäkin löytyy.

Puoli tähteä lempparinäyttelijän hetkittäisestä suorituksesta ja ihan vain siitä, että sai katsella tyypin pärstää kaksi tuntia. Kaksi tähteä jonkinlaisesta kokeellisuudesta ja omalaatuisen absurdista huumorista, vaikka se olikin suurimmaksi osaksi halpaa ja tökeröäkin. Olihan tätä ihan viihdyttävä katsoa, ei tarvinnut lopettaa kesken.

Vivianna's rating:
People who added this item 454 Average listal rating (222 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.2
Weekend (1967)
by Jean-Luc Godard

Tämä filosofispoliittinen taidepaska kyllästytti, yllytti välillä aitoon ja välillä väkinäiseen nauruun ja toisinaan taas kuvotti yli kaiken eläintentappokohtauksillaan. Kaiken kaikkiaan meni yli hilseen, enkä suoraan sanottuna ole kiinnostunut lukemaan taustatietoa tai tulkintoja elokuvasta.

Vivianna's rating:
People who added this item 462 Average listal rating (243 ratings) 7.9 IMDB Rating 8
by Mike Leigh

Ensimmäisen katselukerran jälkeen tämä elokuva jäi mieleen heikoimpana nähdyistä Leigheistä, varmaankin siksi, ettei se jättänyt syvempiä muistijälkiä. Nyt toisen kerran jälkeen päällimmäiseksi jäivät ajatukset hienostuneesta, vähäeleisestä tyylistä (mikä ei tämän elokuvan kohdalla kuitenkaan tarkoita niukkaa tunneilmaisua), korkealuokkaisista näyttelijäsuorituksista ja tietynlaisesta vetovoimaisuudesta tunnetasolla. Viimeisellä tarkoitan täyttä uppoutumista hahmojen sielunelämään. Edellisillä pointeilla on osuutensa tähän, sillä vähäeleinen elokuvailmaisu ja tyylikeinojen käyttö siirtää mielestäni tässäkin Leighin elokuvassa valokeilan näyttelijöihin ja heidän presenssiinsä. Joitakin häiritsee liiallinen musiikin käyttö, mutta mielestäni sekin tukee ja yhtenäistää elokuvan teemaa ja tunnelmia.

Elokuva oli herkkä ja lämminhenkinen. Risaisia hahmoja kohdeltiin lempeällä viisaudella ja ymmärryksellä. Teemoista pinnalla oli etenkin yksinäisyys, joka ruumillistui Cynthian hahmossa.

Toivoisin Leighiltä lisää tällaista syvällistä perhedraamaa kaikenlaisten Vera Drake'ien sijaan, koska siinä hän todellakin loistaa ohjaajana.

Vivianna's rating:

Movies watched in 2014. I write in Finnish. "Tyhmiä mielipiteitä elokuvista."

Vuoden parhaat katsotut:
The best of the year so far:

1. La vie d'Adéle (2013)


2. The Dream of a Ridiculous Man (1992)


3. Network


4. La Moustache (2005)


5. Secrets & Lies (1996)

Added to
Related lists

Movies Watched in 2014
274 item list by mirinbuddy
33 votes
My Top 100 Favorite Films of 2010s
137 item list by mirinbuddy
29 votes
Wrecker's Movie Diary - 2012
204 item list by - WreckMe -
38 votes 2 comments
A Year of Horror - 2009 - Update V.2
85 item list by jaytoast
33 votes 10 comments
A Year of Horror - 2008
66 item list by jaytoast
28 votes 9 comments
A Year of Horror - 2007
67 item list by jaytoast
23 votes 6 comments
A Year of Horror - 2006 - Update V.2
70 item list by jaytoast
16 votes 9 comments
A Year of Horror - 2005 - Update V.2
58 item list by jaytoast
22 votes 7 comments
A Year of Horror - 2004 - Update V.2
35 item list by jaytoast
17 votes 4 comments
A Year of Horror - 2003 - Update V.2
40 item list by jaytoast
13 votes 6 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Vivianna