Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Cuomi on 1 Mar 2010 09:58
889 Views 1 Comments
7
vote

2010 in music

Sort by: Showing 19 items
Rating: List Type:
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 7.5 IMDB Rating 0
Haunted Dreamscapes - Temnozor'
Cuomi's rating:
Rate:
Owned Wanted Heard Custom
People who added this item 10 Average listal rating (7 ratings) 8.7 IMDB Rating 0
Varmaankin Mantlen jälkeen Agallochin hienoimpia tuotoksia. Melkoisen perusvarmalla linjallahan tässä jatketaan mutta Agalloch näyttää että hiljalleen ja varmasti saa aikaan ihan perkeleen komeaa jälkeä.
Cuomi's rating:
Rate:
Owned Wanted Heard Custom
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 6 IMDB Rating 0
Road to the Octagon - Impaled Nazarene
Impaled Nazarene palaa kliinisen tylsähkön ja ylipitkän Manifestin jälkeen lähemmäs perusasioita. Anttilan Jari häipyi toisesta kitarasta Manifestin jälkimaisemissa mutta kuudessa päivässä yhdellä kepillä ja enimmäkseen livenä äänitetty Road to the Octagon menee juuri sopivasti wanhan IN:n henkiseen, astetta punkimpaan lähestymistapaan. Kestoakin on rukattu alaspäin, juurikin optimiin reilu puolituntiseen. Isommasta kestosta yhteen levylliseen tällaista mättöä tulisi helposti ähky mutta tästä on oikein hyvä jatkaa.
Cuomi's rating:
Rate:
Owned Wanted Heard Custom
People who added this item 4 Average listal rating (3 ratings) 7.7 IMDB Rating 0
Death Gods - Deathchain
Deathchain jatkaa tutulla ja turvallisella linjalla ja puhdas rässääminen alkaa jäämään levy levyltä yhä vähemälle. Lovecraft dominoi epistolaa aika vahvasti ja etenkin jylhä Ctullhu Rising sisältää kaikessa eeppisyydessään oikein hienoa materiaalia. Plussaa myös erinomaisen orgaanisesta bassosoundista joka tuo vähän mieleen Deathin Scream Bloody Goren alataajuudet. Deathchain on bändinä vähän sellainen mikä maistuu oikein hyvin pienempinä annoksina mutta levykokonaisuudet meinaa jäädä vähän puuduttaviksi, niin tässäkin tapauksessa.
Cuomi's rating:
Rate:
Owned Wanted Heard Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 0
On Divine Winds - Hail Of Bullets
Rautaisen debyyttinsä jälkeen Hail Of Bullets siirtyi itärintamalta Tyynelle valtamerelle. Musiikkinsa ja konseptinsa puolesta resepti on edelleen sama ja Swanö on jälleen loihtinut kirkkaan, ehkä jopa vähän kliinisen soundimaailman. Materiaali itsessään on tuttua ja turvallista paahtamista ja väliin heitellään pieniä melodisia koukkuja. Perushyvin toteutettua dödistä mutta albumimitassa ehkä vähän puuduttavaa.
Cuomi's rating:
Rate:
Owned Wanted Heard Custom
People who added this item 7 Average listal rating (7 ratings) 8 IMDB Rating 0
Absolute Dissent - Killing Joke
Cuomi's rating:
Rate:
Owned Wanted Heard Custom
People who added this item 4 Average listal rating (2 ratings) 7.5 IMDB Rating 0
Angel Of Babylon - Avantasia
Massiivinen ja harmillisen epätasainen laitos josta erottuu edukseen lähinnä Michael Kisken hoilaama nimibiisi, vauhdikas ja positiivinen Rat Race sekä Jon Olivan vereslihalla tulkitsema Death Is Just A Feeling. Aivan järkyttävä pillunkostutusveisu mutta perkeleen kova sellainen.
Cuomi's rating:
Rate:
Owned Wanted Heard Custom
People who added this item 48 Average listal rating (30 ratings) 7.1 IMDB Rating 0
The Final Frontier - Iron Maiden
Cuomi's rating:
Rate:
Owned Wanted Heard Custom
People who added this item 3 Average listal rating (3 ratings) 7 IMDB Rating 0
Tarotilta jälleen tasaisen varma levykokonaisuus. Biisit itsessään ovat kaikki toimivia ja muutama yllättäjäkin löytyy mutta loppupeleissä ei tästä löydy oikein mitään mitä ei olisi jo kuultu ja koettu ennenkin.Lopun 'Gone'-hituri tarjoilee jotain uusia ideoita mutta muuten mennään hyväksi havaitulla kaavalla. Bändi tietty soittaa loistavasti ja Marcon/Tuplen lauluosuuksien jakaminen tuo voxeihin paljon enemmän syvyyttä.
Cuomi's rating:
Rate:
Owned Wanted Heard Custom
People who added this item 7 Average listal rating (4 ratings) 8.5 IMDB Rating 0
Coat Of Arms - Sabaton
Tuttua ja ehkä vähän liiankin turvallista Sabatonia. Yhtyeen ûbermahtipontinen nousukännihumppa toimii edelleen loistavasti mutta jokin jäi nyt uupumaan. Kappalevalikoimasta ei hyppää esille selkeitä voittajia mutta ei myöskään häviäjiä. Kenties pienoista tasapaksuutta aistittavissa, tai sitten edellinen levy asetti vain sen verran korkean riman seuraajalleen. Eniveis, Häyhä-biisi The White Death on ainakin ihan perkeleen asiallinen ja oluttahan tätä kuunnellessa kuluu kyllä.
Cuomi's rating:
Rate:
Owned Wanted Heard Custom
People who added this item 5 Average listal rating (4 ratings) 8.8 IMDB Rating 0
Witness - Jex Thoth
Jex Thothilta on debyytin jälkeen odottanut uutta julkaisua ihan perkeleesti ja tämä kahden uuden biisin ja yhden coverin ep nyt helpottaa nälkää hiukkasen. Biisit itsessään ovat tutun laadukasta, tosin ehkä enemmän kosketinvetoisia kuin riffittelyyn nojaavia mutta tunnelmallisia yhtä kaikki ja Jessican vokaalit on parasta ikinä. Slapp Happy-cover Mr. Rainbow osoitti että kyseiseen bändiin täytynee tutustua aikanaan tarkemminkin.
Cuomi's rating:
Rate:
Owned Wanted Heard Custom
People who added this item 12 Average listal rating (7 ratings) 7.9 IMDB Rating 0
Mondo Cane - Mike Patton_II
En ole oikein koskaan ymmärtänyt Mike Pattonin yletöntä hehkutusta mutta rehellisesti sanoen en ole kovinkaan moneen miehen projektiin sen perusteellisemmin tutustunut. Italialaista 50-60-luvun iskelmämusiikkia sisältävä Mondo Cane kuulosti kuitenkin konseptina niin ihanan kieroutuneelta että oli pakko ottaa kuunteluun.
Sen tarkemmin tätä on hankala avata. Värikässointuiset välimereiset veisut sopivat miehen äänelle hyvin ja alkuperäiskappaleita tuntematta, sovitukset ovat välillä hyvinkin mielenkiintoisia. Leppoisaa taustamuzakkia.
Cuomi's rating:
Rate:
Owned Wanted Heard Custom
People who added this item 10 Average listal rating (7 ratings) 8.6 IMDB Rating 0
Eparistera Daimones - Triptykon
Ei Tomppa tosiaan pettänyt uutukaisellaan. Vielä yberjylhää Monotheistiakin massiivisempi ja painostavampi kokonaisuus joka tarjoa kauniinsynkkiä äänimaisemia, helvetin asiallista jyräystä ja tuli se UH'kin siellä aina välillä. Helvetin hyvä.
Cuomi's rating:
Rate:
Owned Wanted Heard Custom
People who added this item 5 Average listal rating (3 ratings) 8 IMDB Rating 0
Sydänjuuret - Mokoma
Cuomi's rating:
Rate:
Owned Wanted Heard Custom
People who added this item 13 Average listal rating (10 ratings) 8.1 IMDB Rating 0
Kuinkahan ison läjän Cash ehti levyttää ennen kuolemaansa, kun näitä American-levytyksiä vielä puskee toisensa perään. Kutosen biisimateriaali ei ole ihan niin tasavahvaa kuin aikaisemmilla osilla mutta hienoja yksittäistapauksia ovat mm kalmanhajuisen banjon säestämä nimikappale, Tom Paxtonin Can't Help But Wonder Where I'm Bound ja aina yhtä hieno Satisfied Mind, joka ei kuitenkaan eroa merkittävästi Cashin aikaisemmasta versiosta. Ja onhan se jo todettu moneen kertaan, että Cashin versioimana astetta heikompikin kappale saa ihan uusia ulottuvuuksia.
Cuomi's rating:
Rate:
Owned Wanted Heard Custom
Stam1na on aina ollut yhtye jota en ole koskaan oikein onnistunut tajuamaan. Tältä uutukaiselta löytyy kyllä ihan mielenkiintoisiakin jippoja ja paljon silmille hyppäävää lyriikkaa. Ota tästä nyt selvää.
Cuomi's rating:
Rate:
Owned Wanted Heard Custom
People who added this item 5 Average listal rating (4 ratings) 8 IMDB Rating 0
Nifelvind - Finntroll
Perusvahvaa Trollia. Jo edellislevyllä alkanut humppameiningin siirtäminen asteittain kiippareista myös vähän enemmän kitaraosaston puolelle jatkuu myös tällä levyllä. Tämä on sinänsä hassua kun bändissä vaikuttaa tällä hetkellä jo perkele kaksi kiipparistia, joista toinen on ilmeisesti lähinnä kiertuevoimaksi pestattu. Aloitusbiisissä on riffeissään jo aika paljon ihan bläkkistä ja Visor Om Slutet-henkistä akustista hassutteluakin on saatu mukaan mahtumaan. Vreth hoitaa osansa tasavarmasti, kuten myös muu bändi.
Cuomi's rating:
Rate:
Owned Wanted Heard Custom
People who added this item 22 Average listal rating (16 ratings) 8.3 IMDB Rating 0
Belus - Burzum
Täytyy kyllä sanoa että Burzum ylitti meikäläisen odotukset erittäin mukavasti. Jo ensimmäisessä varsinaisessa biisissä(alkukilkutusten jälkeen) on kitaroista aistittavissa ihan selvää Filosofemin henkeä. Etenkin puolivälissä oleva lyhyt ja ärhäkkä Sverddans on jotain mitä ei olisi ihan vähään aikaan Vargilta odottanut. Biisit itessään ovat totutun hidastempoisia, ja näennäisessä yksinkertaisuudessaan melkein hypnoottisia. Joihinkin väleihin on tungettu vielä myös vähän melodisempia koukkuja, jotka kumminni on onnistuttu pitämään hyvän maun rajoissa. Tämä levy istuu Burzum-katalogiin ihan perkeleen hyvin.
Cuomi's rating:
Rate:
Owned Wanted Heard Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 0
Sota nälkä rutto kuolema - Lyijykomppania
Lyijykomppania jatkaa totutulla kaavallaan. Vanhapieru Esa Moilanen yrmyilee ja povailee kauhujaan lyriikoissaan ihan entiseen malliin. Uusi kepittäjä Rossi handlaa Lyijis-jynkyn kiitettävästi mutta entisajan tummanperkeleellinen fiilis jää vähän uupumaan. Biismateriaali itsessään on tasaisen vahvaa, erottuja ei juurikaan ole, niin positiivisessa kuin negatiivisessa mielessäkään.
Cuomi's rating:
Rate:
Owned Wanted Heard Custom

Added to
Related lists

Watched in 2010
119 item list by Fernanda
10 votes
Played in 2010
8 item list by Juldeenious
16 votes
Games I played most in 2010
10 item list by Stuff I Wrote
2 votes 1 comment
Watched in 2010
105 item list by milcia
5 votes 2 comments
Revisited in 2010
18 item list by Andre Dantas
3 votes
2010:MUSIC
63 item list by salvoandolina
Candice Swanepoel Faves 2010 I *complete*
227 item list by JaimeLeah
14 votes
Watched in 2010
294 item list by Mies
14 votes 2 comments
Watched in 2010
339 item list by Zapani
22 votes
Watched in 2010
72 item list by Yorokobu
7 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted forMore lists from Cuomi