Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Cuomi on 1 Mar 2010 09:58
1144 Views 1 Comments
8
vote

2010 in music

Sort by: Showing 19 items
Rating: List Type:
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 7.5 IMDB Rating 0
Haunted Dreamscapes - Temnozor'
Cuomi's rating:
People who added this item 17 Average listal rating (15 ratings) 8.5 IMDB Rating 0
Varmaankin Mantlen jÀlkeen Agallochin hienoimpia tuotoksia. Melkoisen perusvarmalla linjallahan tÀssÀ jatketaan mutta Agalloch nÀyttÀÀ ettÀ hiljalleen ja varmasti saa aikaan ihan perkeleen komeaa jÀlkeÀ.
Cuomi's rating:
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 6 IMDB Rating 0
Road to the Octagon - Impaled Nazarene
Impaled Nazarene palaa kliinisen tylsÀhkön ja ylipitkÀn Manifestin jÀlkeen lÀhemmÀs perusasioita. Anttilan Jari hÀipyi toisesta kitarasta Manifestin jÀlkimaisemissa mutta kuudessa pÀivÀssÀ yhdellÀ kepillÀ ja enimmÀkseen livenÀ ÀÀnitetty Road to the Octagon menee juuri sopivasti wanhan IN:n henkiseen, astetta punkimpaan lÀhestymistapaan. Kestoakin on rukattu alaspÀin, juurikin optimiin reilu puolituntiseen. Isommasta kestosta yhteen levylliseen tÀllaista mÀttöÀ tulisi helposti Àhky mutta tÀstÀ on oikein hyvÀ jatkaa.
Cuomi's rating:
People who added this item 4 Average listal rating (3 ratings) 7.7 IMDB Rating 0
Death Gods - Deathchain
Deathchain jatkaa tutulla ja turvallisella linjalla ja puhdas rÀssÀÀminen alkaa jÀÀmÀÀn levy levyltÀ yhÀ vÀhemÀlle. Lovecraft dominoi epistolaa aika vahvasti ja etenkin jylhÀ Ctullhu Rising sisÀltÀÀ kaikessa eeppisyydessÀÀn oikein hienoa materiaalia. Plussaa myös erinomaisen orgaanisesta bassosoundista joka tuo vÀhÀn mieleen Deathin Scream Bloody Goren alataajuudet. Deathchain on bÀndinÀ vÀhÀn sellainen mikÀ maistuu oikein hyvin pienempinÀ annoksina mutta levykokonaisuudet meinaa jÀÀdÀ vÀhÀn puuduttaviksi, niin tÀssÀkin tapauksessa.
Cuomi's rating:
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 0
On Divine Winds - Hail Of Bullets
Rautaisen debyyttinsÀ jÀlkeen Hail Of Bullets siirtyi itÀrintamalta Tyynelle valtamerelle. Musiikkinsa ja konseptinsa puolesta resepti on edelleen sama ja Swanö on jÀlleen loihtinut kirkkaan, ehkÀ jopa vÀhÀn kliinisen soundimaailman. Materiaali itsessÀÀn on tuttua ja turvallista paahtamista ja vÀliin heitellÀÀn pieniÀ melodisia koukkuja. Perushyvin toteutettua dödistÀ mutta albumimitassa ehkÀ vÀhÀn puuduttavaa.
Cuomi's rating:
People who added this item 7 Average listal rating (7 ratings) 7.9 IMDB Rating 0
Absolute Dissent - Killing Joke
Cuomi's rating:
People who added this item 6 Average listal rating (3 ratings) 7 IMDB Rating 0
Angel of Babylon - Avantasia
Massiivinen ja harmillisen epÀtasainen laitos josta erottuu edukseen lÀhinnÀ Michael Kisken hoilaama nimibiisi, vauhdikas ja positiivinen Rat Race sekÀ Jon Olivan vereslihalla tulkitsema Death Is Just A Feeling. Aivan jÀrkyttÀvÀ pillunkostutusveisu mutta perkeleen kova sellainen.
Cuomi's rating:
People who added this item 51 Average listal rating (36 ratings) 7 IMDB Rating 0
The Final Frontier - Iron Maiden
Cuomi's rating:
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 7 IMDB Rating 0
Tarotilta jÀlleen tasaisen varma levykokonaisuus. Biisit itsessÀÀn ovat kaikki toimivia ja muutama yllÀttÀjÀkin löytyy mutta loppupeleissÀ ei tÀstÀ löydy oikein mitÀÀn mitÀ ei olisi jo kuultu ja koettu ennenkin.Lopun 'Gone'-hituri tarjoilee jotain uusia ideoita mutta muuten mennÀÀn hyvÀksi havaitulla kaavalla. BÀndi tietty soittaa loistavasti ja Marcon/Tuplen lauluosuuksien jakaminen tuo voxeihin paljon enemmÀn syvyyttÀ.
Cuomi's rating:
People who added this item 8 Average listal rating (6 ratings) 7.5 IMDB Rating 0
Coat Of Arms - Sabaton
Tuttua ja ehkÀ vÀhÀn liiankin turvallista Sabatonia. Yhtyeen ûbermahtipontinen nousukÀnnihumppa toimii edelleen loistavasti mutta jokin jÀi nyt uupumaan. Kappalevalikoimasta ei hyppÀÀ esille selkeitÀ voittajia mutta ei myöskÀÀn hÀviÀjiÀ. Kenties pienoista tasapaksuutta aistittavissa, tai sitten edellinen levy asetti vain sen verran korkean riman seuraajalleen. Eniveis, HÀyhÀ-biisi The White Death on ainakin ihan perkeleen asiallinen ja oluttahan tÀtÀ kuunnellessa kuluu kyllÀ.
Cuomi's rating:
People who added this item 5 Average listal rating (4 ratings) 8.8 IMDB Rating 0
Witness - Jex Thoth
Jex Thothilta on debyytin jÀlkeen odottanut uutta julkaisua ihan perkeleesti ja tÀmÀ kahden uuden biisin ja yhden coverin ep nyt helpottaa nÀlkÀÀ hiukkasen. Biisit itsessÀÀn ovat tutun laadukasta, tosin ehkÀ enemmÀn kosketinvetoisia kuin riffittelyyn nojaavia mutta tunnelmallisia yhtÀ kaikki ja Jessican vokaalit on parasta ikinÀ. Slapp Happy-cover Mr. Rainbow osoitti ettÀ kyseiseen bÀndiin tÀytynee tutustua aikanaan tarkemminkin.
Cuomi's rating:
People who added this item 13 Average listal rating (9 ratings) 7.9 IMDB Rating 0
Mondo Cane - Mike Patton_II
En ole oikein koskaan ymmÀrtÀnyt Mike Pattonin yletöntÀ hehkutusta mutta rehellisesti sanoen en ole kovinkaan moneen miehen projektiin sen perusteellisemmin tutustunut. Italialaista 50-60-luvun iskelmÀmusiikkia sisÀltÀvÀ Mondo Cane kuulosti kuitenkin konseptina niin ihanan kieroutuneelta ettÀ oli pakko ottaa kuunteluun.
Sen tarkemmin tÀtÀ on hankala avata. VÀrikÀssointuiset vÀlimereiset veisut sopivat miehen ÀÀnelle hyvin ja alkuperÀiskappaleita tuntematta, sovitukset ovat vÀlillÀ hyvinkin mielenkiintoisia. Leppoisaa taustamuzakkia.
Cuomi's rating:
People who added this item 9 Average listal rating (7 ratings) 8.6 IMDB Rating 0
Eparistera Daimones - Triptykon
Ei Tomppa tosiaan pettÀnyt uutukaisellaan. VielÀ yberjylhÀÀ Monotheistiakin massiivisempi ja painostavampi kokonaisuus joka tarjoa kauniinsynkkiÀ ÀÀnimaisemia, helvetin asiallista jyrÀystÀ ja tuli se UH'kin siellÀ aina vÀlillÀ. Helvetin hyvÀ.
Cuomi's rating:
People who added this item 4 Average listal rating (2 ratings) 8 IMDB Rating 0
SydÀnjuuret - Mokoma
Cuomi's rating:
People who added this item 17 Average listal rating (14 ratings) 8.1 IMDB Rating 0
Kuinkahan ison lÀjÀn Cash ehti levyttÀÀ ennen kuolemaansa, kun nÀitÀ American-levytyksiÀ vielÀ puskee toisensa perÀÀn. Kutosen biisimateriaali ei ole ihan niin tasavahvaa kuin aikaisemmilla osilla mutta hienoja yksittÀistapauksia ovat mm kalmanhajuisen banjon sÀestÀmÀ nimikappale, Tom Paxtonin Can't Help But Wonder Where I'm Bound ja aina yhtÀ hieno Satisfied Mind, joka ei kuitenkaan eroa merkittÀvÀsti Cashin aikaisemmasta versiosta. Ja onhan se jo todettu moneen kertaan, ettÀ Cashin versioimana astetta heikompikin kappale saa ihan uusia ulottuvuuksia.
Cuomi's rating:
Stam1na on aina ollut yhtye jota en ole koskaan oikein onnistunut tajuamaan. TÀltÀ uutukaiselta löytyy kyllÀ ihan mielenkiintoisiakin jippoja ja paljon silmille hyppÀÀvÀÀ lyriikkaa. Ota tÀstÀ nyt selvÀÀ.
Cuomi's rating:
People who added this item 7 Average listal rating (6 ratings) 8.2 IMDB Rating 0
Nifelvind - Finntroll
Perusvahvaa Trollia. Jo edellislevyllÀ alkanut humppameiningin siirtÀminen asteittain kiippareista myös vÀhÀn enemmÀn kitaraosaston puolelle jatkuu myös tÀllÀ levyllÀ. TÀmÀ on sinÀnsÀ hassua kun bÀndissÀ vaikuttaa tÀllÀ hetkellÀ jo perkele kaksi kiipparistia, joista toinen on ilmeisesti lÀhinnÀ kiertuevoimaksi pestattu. AloitusbiisissÀ on riffeissÀÀn jo aika paljon ihan blÀkkistÀ ja Visor Om Slutet-henkistÀ akustista hassutteluakin on saatu mukaan mahtumaan. Vreth hoitaa osansa tasavarmasti, kuten myös muu bÀndi.
Cuomi's rating:
People who added this item 22 Average listal rating (18 ratings) 8.2 IMDB Rating 0
Belus - Burzum
TÀytyy kyllÀ sanoa ettÀ Burzum ylitti meikÀlÀisen odotukset erittÀin mukavasti. Jo ensimmÀisessÀ varsinaisessa biisissÀ(alkukilkutusten jÀlkeen) on kitaroista aistittavissa ihan selvÀÀ Filosofemin henkeÀ. Etenkin puolivÀlissÀ oleva lyhyt ja ÀrhÀkkÀ Sverddans on jotain mitÀ ei olisi ihan vÀhÀÀn aikaan Vargilta odottanut. Biisit itessÀÀn ovat totutun hidastempoisia, ja nÀennÀisessÀ yksinkertaisuudessaan melkein hypnoottisia. Joihinkin vÀleihin on tungettu vielÀ myös vÀhÀn melodisempia koukkuja, jotka kumminni on onnistuttu pitÀmÀÀn hyvÀn maun rajoissa. TÀmÀ levy istuu Burzum-katalogiin ihan perkeleen hyvin.
Cuomi's rating:
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 0
Lyijykomppania jatkaa totutulla kaavallaan. Vanhapieru Esa Moilanen yrmyilee ja povailee kauhujaan lyriikoissaan ihan entiseen malliin. Uusi kepittÀjÀ Rossi handlaa Lyijis-jynkyn kiitettÀvÀsti mutta entisajan tummanperkeleellinen fiilis jÀÀ vÀhÀn uupumaan. Biismateriaali itsessÀÀn on tasaisen vahvaa, erottuja ei juurikaan ole, niin positiivisessa kuin negatiivisessa mielessÀkÀÀn.
Cuomi's rating:

Voters of this music list - View all
kathymilicaOvermanVierasTaloNosokiScumGrind

Added to




Related lists

My Top 100 Favorite Films of 2010s
137 item list by mirinbuddy
29 votes
Other Favorites of 2010
10 item list by NMartucci
3 votes 1 comment
British Comedy: The Armstrong & Miller Show
19 item list by Holy Godiva
10 votes 1 comment
Maria Callas At La Scala
200 item list by rickterenzi
25 votes 1 comment
Music...Work of..2pac,Tupac,Makaveli Discog Filmog
52 item list by Dj Levels
14 votes
Teen Choice Awards 2015
92 item list by IsabellaSilentRose
9 votes 2 comments
British Comedy: That Mitchell and Webb Look
15 item list by Holy Godiva
8 votes
Favorite Movies of All Time (2013 Edition)
1000 item list by Stehako
3 votes
Teen Choice Awards 2016
90 item list by IsabellaSilentRose
12 votes 1 comment

View more top voted lists