Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Kookosbanaani on 27 Feb 2011 03:58
866 Views No comments
8
vote

Books read in 2011

Sort by: Showing 5 items
Rating: List Type:
People who added this item 126 Average listal rating (51 ratings) 7.9 IMDB Rating 0
For Whom the Bell Tolls - Ernest Hemingway
Tähän mennessä paras lukemani Hemingwayn kirja. Kokonaisuus on koskettava, jännittävä ja realistinen kuvaus Espanjan sisällissodasta. Robertin ja Marian rakkaussuhde ei ole turhan sentimentaalinen, vaan kaunis ja aidontuntuinen. Henkilöhahmot ovat kauttaaltaan hyviä Rafael-mustalaisesta aina rääväsuiseen, karskiin, naispuoliseen komentaja Pilariin. Tylsiä hetkiä on jokunen ja tämä olisi kaivannut vielä enemmän toiminnallisia kohtauksia, mutta hyvä näinkin.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 475 Average listal rating (214 ratings) 8.2 IMDB Rating 0
A Clockwork Orange - Anthony Burgess
Melkein samaa tasoa kuin elokuvaversionsa. Ahdistavuus ja tragikoomisuus on edelleen tärkeässä osassa, eikä tässäkään Alexin ja yhteiskunnan rajalle vedetä selkeää hyvän ja pahan erottelua. Yhteiskunta ei kohtele Alexia oikein ja väkivallan loputon kierre näkyy, kun häntä ei parantuneekaan suvaita ulkomaailmassa. Burgessin romaani sylkee yhteiskuntaa kasvoihin monesta suunnasta, joten ei liene ihme, ettei tämä ja elokuvaversio selvinneet aikoinaan ristiriitaisten arvostelujen välttelyä. Bonuksena kirjassa on erilainen ja osittain hätkähdyttävä lopetus, joka antaa ajattelun aihetta pitkään.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 17 Average listal rating (6 ratings) 8.3 IMDB Rating 0
Ensikosketukseni Hemingwayn tuotantoon. Upea novellikokoelma täynnä lyhyitä ja pidempiä tarinoita maskuliinisista, mutta pohjimmiltaan heikoista ihmisistä, jotka voivat kaatua yhdestä, tarpeeksi voimakkaasta, takaiskusta. Jotkut tarinat ovat karumpia kuin toiset, mutta jokaisessa niissä paistaa läpi onnistunut luonnonkuvaus ja monipuoliset henkilöhahmot. Kirja myös tuntuu odotettua lyhyemmältä, koska jokaisessa siihen liitetyssä tarinassa on aivan erilainen tunnelma.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 568 Average listal rating (431 ratings) 7.4 IMDB Rating 0
Lord of the Flies - William Golding
Erinomainen lukukokemus. Todella lyhyt, mutta sitäkin ikimuistoisempi matka ihmismielen eläimellisempään kääntöpuoleen. Kuten moni muukin kirja, myös Kärpästen herra alkaa rauhallisesti ja levollisin mielin, mutta loppua kohden meno muuttuu entistä raaemmaksi, ahdistavammaksi ja eläimellisemmäksi poikien villi-ihmisten persoonallisuuden päästessä valloilleen. Kirja onnistuu kiinnostamaaan, kauhistuttamaan ja jopa koskettamaan sillä tosiseikalla, miten ihminen voi rappeutua takaisin alkujuurilleen, jotka nykyisin ovat monien pelon aiheena. Legendaarinen kirja.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 31 Average listal rating (21 ratings) 8.7 IMDB Rating 0
Metro 2033 - Dmitry Glukhovsky
Vähintäänkin suositeltava ydinsodan jälkeinen maailmankuvaus. Kirjan pimeät metrotunnelit on kuvattu erittäin yksityiskohtaisesti, minkä seurauksena tunnelma on ajoittain ahdistava ja jopa kauhua herättävä. Kirjan peliversiokin on hieno, vaikkakin tämä keskittyy enemmän kauhun nostattamiseen ja toimintaa on vähemmän kuin konsoliversiossa. Synkkyydestään huolimatta kirja jaksaa viihdyttää koko pituutensa ajan ja kerrontatyyli sekä varsinkin lopetus onnistuvat herättämään ajatuksia.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom

Books I've read during the year 2011.

Added to
Related lists

Printed Matter '11
13 item list by Mr. Lays
3 votes 1 comment
Read in 2011
18 item list by Zagy
3 votes
Books read in 2011
22 item list by The Flagship
5 votes 1 comment
Read in '11
5 item list by Elizardc
1 votes
Books read in '11
59 item list by Banaanipalmu
22 votes 3 comments
Read in 2011
117 item list by mika_
3 votes
Books read in 2011
3 item list by quisma88
5 votes
Books Read in 2011
11 item list by Cuomi
9 votes
books read in 2011
63 item list by Kester
9 votes
Books read in 2011
13 item list by rita
3 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Kookosbanaani