Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Kookosbanaani on 15 Feb 2013 04:10
427 Views No comments
3
vote

Books read in 2013

Sort by: Showing 6 items
Rating: List Type:
The Room on sanoinkuvaamattomassa amatöörimäisyydessään tahattoman koominen ja viihdyttävä elokuva ja leffassa näytelleen Greg Sesteron kirjoittama kirja omakohtaisista kokemuksistaan tuotannon vaiheista sekä ystävyydestään Tommy Wiseau'n kanssa on erittäin nautinnollista luettavaa. Välillä on vaikea uskoa lukemaansa todeksi, sillä meno on välillä niin uskomattoman absurdia. Varsinkin Wiseausta itsestään paljastuu sellaisia ominaisuuksia, joita ei kenelläkään muulla ihmisellä tiedettävästi ole. Omaperäinen ja kiinnostava kertomus Hollywood-menestyksestä, jonka suosio on kääntynyt täysin päälaelleen ensi-illasta lähtien.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 43 Average listal rating (23 ratings) 7.7 IMDB Rating 0
Tämä on jotain todella loistavaa. Äärimmäisen koukuttava ja mielenkiintoinen romaani virtuaalisesta lähitulevaisuudesta, jossa bittimaailma on todellista elämää suuremmassa arvossa. Tarina etenee hyvinkin videopelimäisesti, joka on melko ennenkuulumatonta omalla kohdallani. Nopeatempoisesti etenevä juoni pitää jännityksen yllä, mutta ei sorru myöskään levottomaan putkijuoksenteluun. Mukana on myös yhteiskunnallista kannanottoa siitä, kuinka bittimaailma voi hyvinkin nousta liian tärkeään asemaan yhteiskunnassa. Loistavan juonen ohella romaani toimii myös nostalgisena yhteenvetona 80-luvun elokuvista, musiikista ja videopeleistä, kuten takakannessa onnistuneesti mainitaankin. Yksi kaikkien aikojen omaperäisimmistä romaaneista, jonka jokainen sivu on täyttä tavaraa.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
Lyhyt, mutta viimeisen päälle hiottu seikkailukertomus andalusialaisesta paimenesta, kuka päättää lähteä toteuttamaan unelmaansa. Coelhon mestariteos on täynnä elämänviisauksia ja ovelia juonenkäänteitä. Tämän pienen mutta ytimekkään novellin hienous tuli itselleni täysin puun takaa. Ihan syystäkin tätä pidetään modernina klassikkona.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 355 Average listal rating (188 ratings) 8.2 IMDB Rating 0
Dracula - Bram Stoker
Loistava ja ajaton vampyyritarinoiden klassikko, jossa on erinomainen goottitunnelma. Alun prologi kreivi Draculan linnassa on jotain ikimuistoista. Henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia ja monipuolisia, joista itse Dracula vie kaiken huomion, vaikka hänen hahmoaan näytetään varsin säästeliäästi. Kreivin ohella mieleenpainuvin hahmo on saksalainen tohtori Van Helsing, kenen erikoistuminen yliluonnollisiin tapauksiin tekee hänestä varteenotettavan vastustajan. Graafisilta mittapuiltaan Dracula on varsin raaka teos ja siinä virtaa verta litrakaupalla. Ehdottomasti yksi suosikkikirjoistani, jonka merkittävyys goottikauhun saralla on kiistämätön.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 4 Average listal rating (2 ratings) 7 IMDB Rating 0
House of Suns (2010)
Hyvä tieteisromaani, jonka tapahtumat ovat fiktiivisyydestään huolimatta uskottavia, kiitos kirjailija Reynoldsin fyysikkotaustan. Aurinkojen huone on täynnä mielikuvituksellisia rotuja ja tapahtumapaikkoja, kuorrutettuna syvällisellä juonella, joka on tyypillistä tieteisromaaneille. Ainoa huono puoli tässä on se, että ajoittain on melko vaikea pysyä tarinan kärryillä. Etenkin romaanin alkuvaiheilla tuntuu siltä, kuin uutta asiaa vyörytettäisiin armotta lukijan niskaan, mitä vaikeuttaa entisestään se, että täysin fiktiivinen tapahtumapaikka on vielä hahmotettava ajatusmaailman ympärille. Joka tapauksessa sain tästä irti juuri sen verran, kuin romaanilta yleensä vaditaan ja kyseessä on hyvinkin onnistunut tieteisromaani.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom
People who added this item 8 Average listal rating (4 ratings) 8.8 IMDB Rating 0
Juoppohullun päiväkirja - Juha Vuorinen
Tässä vasta omalaatuinen kirja. Vuorisen Juoppohullun päiväkirja on ansaitusti kulttiklassikko ja oikea suomalainen törkyhuumorin klassikko. Mikään muu kirja ei ole saanut minua huutonauramaan keskimäärin jokaisen aukeaman kohdalla. Juoppis on alusta loppuun täynnä päähenkilön verbaalista tykitystä ja kärjistetyn yhteiskunnallista kannanottoa. Irstas kuvitus ja ajoittain epäloogisesti ja jopa sekavasti etenevä kerronta luo uskottavan kuvan viinanhuuruisesta elämäntavasta. Jotkin kohdat naurattavat näennäisellä järjettömyydellään. Ehdottomasti yksi nautittavimmista kirjoista pitkään aikaan.
Kookosbanaani's rating:
Rate:
Owned Wanted Read Custom

Books I've read during the year 2013.

Added to
Related lists

Books read in 2013
18 item list by Lex
11 votes
35 Books Everyone Should Read In Their Lifetime
35 item list by dhove
9 votes
Read in 2016
78 item list by Villiana
32 votes 2 comments
♥ Books 2013 ♥
8 item list by MajinRin
Books Read In 2013
11 item list by Gaby
3 votes
Books Read in 2013
11 item list by Cuomi
26 votes
Books read in 2013
2 item list by rita
1 votes
Books read in 2013
11 item list by youngbloods
5 votes
Books read in 2013
31 item list by El Raulo
14 votes
Books read in 2013
32 item list by catcarlo
2 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Kookosbanaani