Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by umutakincioglu on 15 Dec 2016 05:26
392 Views
1
vote

2016 YILININ EN İYİ FİLMLERİ

Sort by: Showing 25 items
Decade: Rating: List Type:
Add items to section

EN İYİ 25 FİLM

2016 yılında izlediğim en güzel filmleri, kendi beğeni sırama göre sıraladım.

Not: Filmlerin açıklamaları internet üzerinde bir film sitesinden alınmıştır.
People who added this item 749 Average listal rating (531 ratings) 7.7 IMDB Rating 8.1
Spotlight (2015)
Gerçek bir hikayeden uyarlanan Spotlight, taciz olayıyla gündeme gelen bir kilisenin kendini aklamaya çalışmasını ve bu tacizi aydınlatmaya çalışan Boston Globe gazetesi yazarlarını konu alıyor.
Gazetenin yazarlarından oluşan “Spotlight” takımı, Katolik Kilisesi’ndeki taciz iddilarıyla ilgili eski defterleri deşer. Bir senelik araştırmaları sonucunda, Boston’ın üst düzey dini, yasal ve idari birliğine ait on yıllarca gizlenen gerçeklere parmak basılır. Yeni atanan genel yayın yönetmeni Marty Baron 2001 yazında Globe’un başına geçmek üzere Miami’den geldiğinde, ayağının tozuyla Spotlight ekibini, 30 yıl boyunca düzinelerce çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanan yerel bir rahip hakkındaki bir makaleyi takip etmekle görevlendirir. Boston’da Katolik Kilisesi’ni hedef almanın çok büyük yankı uyandıracağını bilen Spotlight editörü Walter “Robby” Robinson, muhabirler Sacha Pfeiffer (Rachel McAdams) ve Michael Rezendes ve araştırmacı Matt Carroll davaya daha derinlemesine dalmaya karar verirler
umutakincioglu's rating:
People who added this item 1664 Average listal rating (1207 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.1
Post-apokaliptik türünün yaratıcısı ve efsanevi “Mad Max” filmlerinin ardındaki usta yönetmen George Miller'ın bir kez daha yönetmen koltuğunda oturduğu Mad Max: Fury Road geri dönüyor!
Charlize Theron ve Tom Hardy'nin rol aldığı film, serinin dördüncü bölümü. Filmin diğer başrollerinde; Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Zoë Kravitz yer alıyor.

Zorlu geçmişi Mad Max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de bir şekilde kendini Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasında bulur. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar ve Joe kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 78 Average listal rating (53 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.5
Who Am I (2014)
Genç bir bilgisayar dehası olan Benjamin, sadece Almanya’da değil dünya çapında tanınan biri olmak istemektedir. Yer altı bir hacker grubu, Benjamin’i aralarına katılmaya çağırınca, Benjamin bu tehlikeli teklifi kabul eder ancak bu tehlikeli oyunlarda başına geleceklerden habersizdir.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 749 Average listal rating (573 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.6
Başrollerinde yıldız oyuncular Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin, Jeffrey Donovan ve Jon Bernthal'in yer aldığı Sicario, ABD ve Meksika arasında bulunan kanunsuz sınır kenti Suarez'de idealist bir FBI ajanı olan Kate ve özel operasyon kuvveti görevlilerinin uyuşturucu kartelleriyle mücadele etmek için görevlendirilmelerini konu alıyor. Sicario, oyunu kurallarına göre oynamayan suçlulara ulaşmak için sınırları zorlayan soluk soluğa bir operasyonun hikayesi. Sinematografik açıdan neredeyse kusursuz olan ve eleştirmenlerden tam not alan filmin yönetmenliğini Denis Villeneuve üstlenirken, senaryo koltuğunda Taylor Sheridan oturuyor.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 242 Average listal rating (168 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.5
42 (2013)
ABD beyzbol büyük liginin ilk siyahi oyuncusu Jackie Robinson'un Brooklyn Dodgers takımı için oynarken çektiği zorlukları anlatan bir spor biyografisi.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 351 Average listal rating (255 ratings) 6.9 IMDB Rating 7
Simon ve Robyn yeni evli, genç bir çifttir. Hayatları tam da planladıkları gibi giderken, Simon'ın bir lise arkadaşıyla karşılaşması tüm yaşamlarını alt üst edecektir. Simon, Gordo'yu ilk başta tanımaz ama bir dizi beklenmedik karşılaşma ve kaynağı belirsiz hediye, geçmişten gelen korkunç bir sırrı da açığa çıkartacaktır. 20 sene önce Simon ve Gordo arasında gerçekleşen olayın rahatsız edici, gerçek yüzünü öğrenince Robyn hayata dair sorgulamalara da girecektir. Senaristliği ve yönetmenliği Joel Edgerton'a ait olan fimin başrollerinde Edgerton'ın yanı sıra Jason Bateman ve Rebecca Hall de yer alıyor.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 8 Average listal rating (4 ratings) 7.5 IMDB Rating 8.2
Teröristlerin elinden kurtulmayı başaran iki arkadaş Oğuz ve Bekir, 6 yıl sonra özel bir görev için Özel Kuvvetler 8. Muharebe Arama Kurtarma Timi'ne katılır. Timin özel görevi ise Kuzey Irak'ta bir terör örgütü tarafından kaçırılan gazeteci Ceyda Balaban'ı kurtarmaktır. Ancak bu sefer düşman geçmişteki gibi bir tane değildir. MAK'ın karşısında bu acımasız coğrafyada birbiriyle çatışan birden fazla kuvvet vardır ve işler bu sefer hiç olmadığı kadar zordur.
Gişede başarı kazanan Dağ filminin ardından gelen devam filmi Dağ 2 filminde yine başrolleri Çağlar Ertuğrul ve Ufuk Bayraktar paylaşırken Alper Çağlar da filmin yönetmenliğini ve senaristliğini üstleniyor.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 539 Average listal rating (370 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.6
Bir Fox Pictures - DreamWorks Pictures yapımı, bu dramatik gerilim türündeki filmde
Brooklyn’de bir sigorta avukatının kendisini bir anda Soğuk Savaşın ve Sovyetler tarafından ele geçirilen Amerikalı U-2 pilotunun değişimi için olacak pazarlığın ortasında bulmasını konu alıyor. Üç Oscar Ödülü sahibi Steven Spielberg’in yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde iki Oscar ödülü bulunan Tom Hanks avukat James Donovan rolünde, ona üç Tony Ödülü ve iki Olivier Ödülü bulunan Sovyet ajanı Rudolf Aben rolündeki Mark Rylance eşlik ediyor. Casuslar Köprüsü'nün senaristleri ise usta yönetmen ve senarist Coen Kardeşler.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 589 Average listal rating (426 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.3
Guy Ritchie'nin yönetmen koltuğunda oturduğu casusluk filmi 1960'lı yıllarda Soğuk Savaş döneminde geçiyor. Uzun süredir aralarındaki düşmanlık nedeniyle çeşitli olaylarda karşı karşıya çarpışmış olan CIA ajanı Solo ile KGB için çalışan Kuryakin, uluslararası bir suç örgütünü çökertmek için işbirliği yapmak zorunda kalırlar. Bu zorlu davada ellerindeki tek ipucu ise Alman bir bilimadamının kızına ulaştıkları takdirde ilerleyecek olmalarıdır. Dünyanın büyük bir felaketten kurtulması, zamanla yarışmak zorunda oldukları bu göreve bağlıdır. 1960'lı yılların popüler dizisinden uyarlanan filmin başrollerini Henry Cavill ile Armie Hammer paylaşıyor.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 1191 Average listal rating (756 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.8
Edmond Dantes, hayatını suya adamış olan bir denizcidir. Çok güzel bir kız olan Mercedes ile evlenmenin arifesindedir. Ancak kendisini, en yakın arkadaşlarından biri olan ve sevgilisine aşık olan Fernand'ın yaptıkları nedeniyle bir anda hapishanede bulur. Fernand, Mercedes'i ele geçirmek için oldukça sinsi planlar yapmıştır. Artık bir mahkum olan Dantes'in tek bir hedefi kalmıştır. Bu da hapishaneden kaçıp kendisinin orada olmasına neden olan insanların peşine düşmektir.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 1191 Average listal rating (846 ratings) 7.5 IMDB Rating 8
The Revenant (2015)
İskoç kökenli bir avcı olan Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) bugün Dakota adıyla bilinen bölgede gerçekleştirilen bir av gezisinde bir ayının saldırısına uğrayarak ölümcül bir şekilde yaralanır. Hayatta kalma umudu çok zayıf olan Glass, ekipte yer alan John Fitzgerald (Tom Hardy) tarafından vahşi doğada ölüme terkedilir, oğlu da öldürülür. Müthiş bir dayanma gücüyle hayatta kalmayı başaran Glass, oğlunu öldüren Fitzgerald'dan intikamını alabilmek için zorlu bir yolculuğa başlar.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 323 Average listal rating (193 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.3
Luke Harling ile Anatoly Kucherena'nın yazdığı iki farklı kitabı kendisine kaynak alan Snowden, Eski bir CIA çalışanı olan Edward Snowden'in, yapılanma hakkında yaptığı asrın ifşasını konu alıyor. Binlerce CIA dosyasını yayan ve basınla paylaşan Snowden'in yaşamının bu sansasyonel evresine değinecek olan film, Kieran Fitzgerald tarafından senaryolaştırıldı.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 185 Average listal rating (127 ratings) 6.7 IMDB Rating 7.3
Michael Bay'in yönetmenliğini üstlendiği, 2012 yılında Libya'nın Bingazi şehrinde bulunan Amerikan üssüne yapılan saldırıyı konu alan filmin başrollerinde John Krasinski, Dominic Fumusa, Max Martini bulunuyor.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 124 Average listal rating (78 ratings) 6.7 IMDB Rating 7
Amerika Birleşik Devletleri'nde Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi'nde çalışan ajan Robert Mazur (Bryan Cranston), Bob Musella takma adıyla uyuşturucu baronlarının kara para aklamasında önemli bir rol oynamıştır. Sonrasında devasa uyuşturucu kartellerinin ve Pablo Escobar'ın da içinde bulunduğu kara para aklama şebekelerinin açığa çıkmasında görev yapacaktır.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 243 Average listal rating (171 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.3
Force Majeure (2014)
İsveçli bir aile, Fransa Alpleri'nde tatil yaptıkları sırada tehlikeli bir çığa yakalanır. Anne, baba ve çocuklar çığdan sağ kurtulmayı başarsalar da çığ ailenin rol dağılımını kökünden sarsmıştır. Baba Tomas, yeniden bu rolü üstlenebilmek için büyük bir savaş atlatmak zorundadır.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 492 Average listal rating (360 ratings) 7.7 IMDB Rating 8.1
Öfkenin iliklere işlediği bir toplumda, aşkların, nefretin ve intikam duygusunun hüküm sürdüğü bireylerin öyküsü... Birbirinden bağımsız 6 hikaye, ortak bir konu ekseninde şekilleniy
umutakincioglu's rating:
People who added this item 691 Average listal rating (481 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.1
The Lobster (2015)
Alternatif bir yakın gelecekte geçen filmde Yorgos Lanthimos bizi çok ilginç bir hikayeye götürüyor. Bu dünyada yalnız insanlar istenmemektedir ve görüldükleri yerde tutuklanarak tuhaf bir otele götürülmektedir. 45 günlük süre zarfında kendilerine bir eş bulamayanlar ise, bir hayvana dönüştürülerek ormana salınmaktadır. David (Colin Farrell) de buraya getirilmiştir ve kısa süre içinde kendine bir sevgili ararken tüm kuralları yıkarak buradan kaçar. Ormanlarda yalnız bir kadınla (Rachel Weisz) tanışır ve ona aşık olur.
umutakincioglu's rating:
Yaşanmış bir olaydan uyarlanan filmde, BM Barış Gücü adına Afrika’da görev yapan İrlanda askerleri, düşman kuvvetlerince kuşatılır ve karakollarını kahramanca savunurlar.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 521 Average listal rating (345 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.1
David Ebershoff tarafından yazılan The Danish Girl adlı 2000 tarihli romandan uyarlanan film, Danimarkalı ressam Lili Elbe'nin (gerçek adı Einar Wegener) sıradışı yaşamını beyazperdeye taşıyor. Danimarka'da ünlü bir ressam olan Einar Wegener (Eddie Redmayne) erkek olarak dünyaya gelip Gerda Gottlieb ile bir erkek olarak evlense de kendisini kadın gibi hissetmektedir. Kendisi gibi ressam olan eşi Gerda'ya (Alicia Vikander) bir gün kadın model olarak poz verdikten sonra karşı cinsten ikinci bir kişiliğe bürünmeye başlar. Bütün bu süreç, Wegener'in tarihte bilinen ilk cinsiyet değiştirme ameliyatlarından birinin objesi olmasına dek sürecek, ikilinin hem özel, hem de profesyonel hayatlarını geri dönülmez bir şekilde değiştirecektir.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 172 Average listal rating (109 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.2
'71 (2014)
Kuzey İrlanda sorunun devam ettiği 1971 yılında Belfast'ta bir ayaklanma çıkar ve ayaklanmayı bastırmak üzere bölgeye askeri bir birlik gönderilir. Bu birliğin içinde yer alan Gary Hook adlı genç İngiliz asker, birlikleri tarafından bu bölgede unutularak birliğinden ayrı düşer. Ölümün kol gezdiği sokaklarda bir başına kalan ve aklı karışan Gary, hem IRA hem de İngiliz kuvvetlerinin hedefi haline gelirken, yalnız hissettiği topraklarda hayatta kalmaya çalışacaktır.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 270 Average listal rating (172 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.5
İngiliz futbolunun gelmiş geçmiş en iyi hocalarından olan ve 2004 yılında hayata veda eden Brian Clough'un Leeds United'ın başında, sadece 44 gün süren teknik direktörlük döneminin anlatan Damned United 2009 yılında izleyicilerle buluştu.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 131 Average listal rating (85 ratings) 7.2 IMDB Rating 7
İlk tanıştıkları birbirlerinden nefret eden ikili, zamanla karşı koyamadıkları bir çekimle birbirlerine tutulurlar. Her ikisi de hayatta ilk kez gerçek aşkı ve bağlanmayı yaşarlar. Ailelerinin ve çevrelerinin tüm karşı koymalarına rağmen...
umutakincioglu's rating:
People who added this item 10 Average listal rating (7 ratings) 7 IMDB Rating 7.2
Freddie Steinmark, futbol sahalarının sürekli yenilen insanı, takımı şampiyonluk sezonunun son kulvarlarına lider girerken hayatının en zor meydan okumasıyla karşı karşıya kalacaktır…
umutakincioglu's rating:
People who added this item 383 Average listal rating (249 ratings) 6.5 IMDB Rating 7.4
Me Before You (2016)
Tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda olan yarı felçli genç adam, bakıcı olarak küçük bir kasabada yetişmiş genç kadını istihdam ettir. Bu genç adam ve kadının bir araya gelişi hayatlarını yeni bir yola sürükleyecektir. İlk başta birbirlerinden hoşlanmayan ikili farklılıklarının fazlalığından yakınsa da zamanla hayatla ilgili bilmedikleri şeyleri birbirlerine öğretmeye başlarlar. Birbirlerine aşık olan karakterleri şimdi daha da zorlu bir sınav beklemektedir...
umutakincioglu's rating:
People who added this item 560 Average listal rating (347 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.3
Erin ve Garrett, birbirleri ile iyi vakit geçiren, oldukça uyumlu bir çifttir. Erin işi nedeniyle San Fransisco\'ya dönmek zorunda kalır ve ardında yine işi nedeniyle New York\'ta kalmak zorunda olan Garrett\'ı bırakır. İlişkileri her ne kadar iyi gitse de, aradaki mesafeden dolayı bu aşkın biteceğini düşünmektedirler. Ancak bekledikleri giibi olmaz, birbirleri olmadan geçen anlamsız altı haftadan sonra aradaki mesafeye rağmen ilişkilerini yürütmeye karar verirler. Oysa ilişkileri aradaki mesafeden değil, yanı başlarındaki dostlarından dolayı zora girecektir.
umutakincioglu's rating:

Voters of this movie list - View all
kathy
2016 yılında izlediğim en güzel filmleri, kendi beğeni sırama göre sıraladım.

Not: Filmlerin açıklamaları internet üzerinde bir film sitesinden alınmıştır.

Added to




Related lists

Cannes Film Festival Movies 2016
47 item list by Stella
33 votes 3 comments
My Top 100 Favorite Films of 2010s
137 item list by mirinbuddy
29 votes
2014 Yılının En İyi Filmleri
30 item list by UnjustLucifer
2014 Yılının En İyi Filmleri
25 item list by umutakincioglu
2015 YILININ EN İYİ FİLMLERİ
25 item list by umutakincioglu
2013 Yılının En İyi Filmleri
15 item list by umutakincioglu
1 votes
October 2016 Horrorfest
21 item list by the giraffe
20 votes 6 comments
2013 Yılının En İyi Filmleri
39 item list by UnjustLucifer
1 votes
2015 Yılının En İyi Filmleri
26 item list by UnjustLucifer
1 votes

View more top voted lists