Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by umutakincioglu on 28 Dec 2014 12:20
373 Views
0
vote

2014 Yılının En İyi Filmleri

Sort by: Showing 25 items
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 2072 Average listal rating (1477 ratings) 7.7 IMDB Rating 8.7
Interstellar (2014)
Filmin geçtiği yakın gelecekte yeryüzünde yaşam, artan kuraklık ve iklim değişiklikleri nedeniyle tehlikeye girmiştir. İnsan ırkı yok olma tehlikesiyle yüzyüzedir. Derken yeni keşfedilmiş bir solucandeliği, tüm insanlık için umut olur. Buradan geçip boyut değiştirerek daha önce hiçbir insanoğlunun erişemediği yerlere ulaşmak ve insanoğlunun yeni yaşam alanlarını araştırmak ise bir grup astronot-kaşife kalır. Bu kaşifler, geçen 1 saatin dünyadaki 7 yıla bedel olduğu ortamda hem hızlı ve cesur olmak zorunda kalacaklardır.

İngiliz yönetmen Christopher Nolan'ın yönettiği film, 2014'ün Kasım ayında gösterime girdi.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 43 Average listal rating (25 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.7
Yılmaz Erdoğan’ın, “Aşk en güzel bahanesidir şiirin” dediği Kelebeğin Rüyası’nda aşk, şiirin de hayatın da başrolünü üstleniyor. Film, şairlerin altın çağı olan yıllarda, İkinci Dünya Savaşı’nın gölgesinde adım adım gelişen bir aşkı anlatıyor.
Filmde Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat, çok iyi iki dost olan şairler Muzaffer Tayyip Uslu ve Rüştü Onur'u canlandırıyor.

Kelebeğin Rüyası filmi, 2014 yılında Türkiye'nin En İyi Yabancı Film dalında adayı olarak seçildi. İlk önce 2013 Şubat ayında gösterime giren film, aynı yılın Ekim ayında tekrar izleyicilerle buluştu.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 549 Average listal rating (383 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.4
Tıpkı bir önceki filmlerinde olduğu gibi yine ünlü aktör Ethan Hawke ile işbirliği yapan Spierig Kardeşler bu sefer Looper ile Azınlık Raporu'nun karması olacak bir bilimkurgu-gerilim çeşitlemesine imza atıyorlar! Yılın sürpriz polisiye soslu bilimkurgusal hadiselerinden biri olmaya aday film kendi kulvarında bir hayli iddialı görünüyor!
umutakincioglu's rating:
People who added this item 795 Average listal rating (550 ratings) 7.7 IMDB Rating 8.1
Rush (2013)
İki kez Oscar kazanmış olan Ron Howard (A Beautiful Mind, Frost/Nixon) iki kez Oscar’a aday olmuş senarist Peter Morgan’la (Frost/Nixon, The Queen) James Hunt ve Niki Lauda arasındaki acımasız rekabeti muhteşem bir şekilde anlatan Rush için bir araya geldi.

Epik aksiyon/dram filmi Rush’ta, Chris Hemsworth (The Avengers) karizmatik İngiliz James Hunt’ı, Daniel Brühl (Inglourious Basterds) ise disiplinli ve mükemmeliyetçi olan Avusturyalı Niki Lauda’yı canlandırıyor. Grand Prix yarış pistindeki çekişmeleri, bu iki sıra dışı karakter arasındaki farkı özetliyor.

Formula 1 yarışlarının ihtişamlı döneminde geçen Rush dünyanın şimdiye kadar gördüğü en büyük rakiplerin ikisinin (yakışıklı İngiliz Hunt ve disiplinli, zeki rakibi Lauda’nın) heyecan verici gerçek hikayesini anlatıyor. Özel hayatlarına da dahil olduğumuz filmde iki yarışçının zafere ulaşmak için bir kısa yolun bulunmadığı ve asla hataların asla düzeltilemediği bir ortamda fiziksel ve psikolojik dayanıklılık sınırlarını nasıl zorladığını göreceğiz.

Olivia Wilde (TRON: Legacy) ve Alexandra Maria Lara’nın da (The Reader) rol aldığı Rush’ın yapımcılığını Andrew Eaton (A Mighty Heart), Howard, Oscar ödüllü Brian Grazer (Apollo 13, A Beautiful Mind), Eric Fellner (Senna, Tinker Tailor Soldier Spy), Morgan ve Brian Oliver (Black Swan), idari yapımcılığını ise Cross Creek Pictures, Exclusive Media, Todd Hallowell ve Tim Bevan üstleniyor.

Rush İngiltere, Almanya ve Avusturya’da çekilmiştir.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 445 Average listal rating (292 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.5
The Giver (2014)
1993 yılında Lois Lowry romanından uyarlanan film, acının, kederin ve savaşların olmadığı mükemmel bir dünyada, bir gencin gerçek duyguları ve gerçek dünyayı arayışı konu ediliyor.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 12 Average listal rating (9 ratings) 8 IMDB Rating 7.4
Eylül hayatta istediği her şeye sahip olan güzel ve neşeli bir kadındır. Ancak bir gün başına bir gelen şanssız bir olay sonucu son bir ayını unutur. Ailesi, arkadaşları her şeyin yolunda olduğunu söyleyip dururken, Eylül bir şeylerin ters gittiğini anlamaya başlar. Ve hatırlamadığı bir ayın peşinden Bozcaada'ya gider. Orada, daha önce hiç görmediği derbeder, garip bir adam, ona seslenir:

"Eylül. Beni hatırlamıyor musun? Sen burada, bu adada bana aşık oldun."
umutakincioglu's rating:
People who added this item 118 Average listal rating (65 ratings) 6.4 IMDB Rating 7.1
Dünyaya ilham vermiş, bir liderin etkileyici gerçek hayat hikayesi. Filmde Nelson Mandela´yı Idris Elba oynuyor.

5 Aralık 2013 tarihinde hayata gözlerini yuman, Güney Afrika´nın efsaneleşen özgürlük savunucusu Nelson Mandela´nın yaşamını kronolojik biçimde takip eden film, Mandela´nın bir taşra kasabasındaki çocukluğundan başlayarak, Güney Afrika´nın demokratik seçimlerle iş başına gelen ilk başkanı olmasına kadar geçen sürecini sinemaya taşıyor.

Mandela, henüz genç bir hukuk öğrencisiyken, politikaya duyduğu büyük ilginin sonucunda Güney Afrika´da demokrasinin en önde gelen savaşçılarından biri olur. 1964 yılında çarptırıldığı hapis cezasıyla birlikte kontrol altına alınsa da 27 yılın ardından özgürlüğüne kavuştuğunda mücadelesine devam eder. 1993 yılında Nobel Barış Ödülü´ne layık görülen Mandela, bir yıl sonra ülkenin ilk siyahi başkanı olarak göreve gelir.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 1700 Average listal rating (1159 ratings) 7.7 IMDB Rating 8
Her (2013)
Yalnız yaşayan bir yazar, tüm ihtiyaçlarını karşılaması için kurdurduğu sistemle sıradışı bir ilişki geliştirir. 1999'da Being John Malkovich filmiyle Oscar adaylığı olan çok yönlü sinemacı Spike Jonze'un son uzun metrajlı filmi, yalnızlık ve yaratıcılık sıkıntısı çeken bir yazarın komedi dolu öyküsünü anlatıyor.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 318 Average listal rating (200 ratings) 7 IMDB Rating 7.4
I Origins (2014)
"Another Earth" filminin senaristi ve yönetmeni Mike Cahill kariyerinin üçüncü filmi "I Origins" ile Sundance'te yerini alacak ve ödül için yarışacak.

Film, moleküler biyoloji alanında çalışan bir adamla onun partnerinin laboratuvarlarında toplumu değiştirecek bir buluşa imzalarını atmaya çalışmalarını anlatacak ve görünüşe göre dinle bilimi karşı karşıya getirecek.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 86 Average listal rating (45 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.2
Open Windows (2014)
Nick, o gece itibariyle dünyanın en şanslı adamıdır çünkü bir kaç saat sonra en ateşli aktristlerden birisi olan Jill Goddard ile tanışma şansı yakalamıştır. Online bir yarışmada ödül alarak, yeni filminin tanıtımında Jill ile tanışacak ve bir akşam yemeği yiyecektir. O sırada Nick’e, Chord adında kendisini film pazarlayıcısı olarak tanıtan bir kişiden telefon gelir, Jill görüşmeye gelemeyecektir ve randevuyu iptal etmiştir. Chord, Nick’e bu durumu toparlayabileceğini ve gecenin geri kalanında Jill’i kişisel bilgisayarından takip edebileceğini söyler ve hacklediği bilgisayardan Jill’i canlı canlı izlettirir. Ancak durum kontrolden çıkar, Jill'i içine düştüğü zor durumdan kurtarabilecek tek kişi Nick'tir.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 1284 Average listal rating (876 ratings) 6 IMDB Rating 6.4
Lucy (2014)
Scarlett Johansson'ın başrolünde yer aldığı ve özel yapım bir uyuşturucu kullandığında tam bir ölüm makinesine dönüşen ve özel güçlere sahip olan Lucy'nin hikayesi anlatılıyor.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 689 Average listal rating (421 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.2
Dr. Will Caster, yaptığı çalışmalar ile bir bilge, insandan daha üstün bir süper bilgisayar yapmaya girişir. İnsan beyninden daha üstün bir bilgisayar yaratılmasını istemeyen radikal bir grubun saldırısına uğrayacaktır. Başrolünde Johnny Depp'in oynadığı filmde Rebecca Hall ve Paul Bettany, Depp'e eşlik ediyor.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 759 Average listal rating (524 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.6
Fury (2014)
1945 yılının Nisan ayında İkinci Dünya Savaşı’nın son ayları. Avrupa Tiyatrosunda müttefikler son kozlarını oynarken, savaş ile yoğrulmuş ordu çavuşu Wardaddy (Brad Pitt), bir Sherman tankını yönetmektedir ve düşman hattı ardında ölümcül bir görev üstlenen beş kişilik bir ekibi vardır. Çok az sayıda ve yeterince silahı olmayan Wardaddy ve adamları, Nazi Almanya’sının kalbini vurmak için kahramanlıkları içerisinde tehlikeye atılmaktadır.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 597 Average listal rating (405 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.2
The Equalizer (2014)
Robert McCall eski bir Black Ops askeridir. Sahte bir ölüm hazırlayarak Boston'da yaşamaya başlayan Robert McCall, emeklilik zamanlarının keyfini çıkartırken, Teri isminde bir kızı kurtarması gerekmektedir. Kurtarması gerektiği kız yüzünden Rus mafyasıyla birlikte karşı karşıya gelecektir
umutakincioglu's rating:
Hazel ve Gus, kanserle ilgili bir destek grubunda tanışırlar. Hazel oksijen makinesine bağlı yaşayan bir kız, Gus ise protez bacağıyla dalga geçen bir erkektir, bu tanışma sonrası mucizevi bir aşk başlar.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 346 Average listal rating (207 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.7
If I Stay (2014)
Mia Hall (Moretz) hayatında karşı karşıya kalacağı en zor kararın Juillard’da müzik hayallerinin peşinden gitmek ile hayatının aşkı Adam’la (Blackley) beraber olmak için farklı bir yol izlemek arasında olacağını sanıyordur. Fakat tasasız bir aile gezintisi olması gereken araba yolculuğu bir anda her şeyi değiştirir; şimdi Mia’nın hayatı pamuk ipliğine bağlıdır. Pek çok şeyin açıklığa kavuştuğu bir gün boyunca ölüm ile yaşam arasında sıkışıp kalan genç kızın vermesi gereken tek bir karar kalmıştır; ve bu karar yalnızca geleceğini değil, kaderini de belirleyecektir.
Gayle Forman’ın çok satan romanı “If I Stay/Eğer Yaşarsam” beyaz perdeye taşınıyor.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 949 Average listal rating (631 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.8
Thomas(Dylan O'Brien) adlı bir genç, beraberinde 60 çocukla birlikte bir labirente hapsolur. Uyandığında kendisini labirentte bulan Thomas ismi haricinde hiçbirşey hatırlamamaktadır. Thomas, Glade adını verdikleri bir tür kapalı kasabamsı alanda olduklarını öğreniyor. Burada yetişkinler yok. Sadece onlu yaşlarında erkek çocuklar var. Ve hepsinin de ayrı bir görevi. Bir şekilde hayata tutunmaya, bir şeyler yapmaya çalışırken, diğer yandan da bulundukları yerden çıkmaya çalışmaktadırlar.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 476 Average listal rating (321 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.5
Lone Survivor (2014)
Gerçek bir olaydan sinemalara uyarlanan filmde Red Wing Operasyonu adı verilen bir görevle birlikte dört kişilik Amerikan SEAL ekibi, Taliban lideri Admad Shad'ı ölü ya da diri ele geçirmek için Afganistan'ın Kunar bölgesine gönderilirler. Ancak operasyon sırasında dört kişilik ekipten üçü yaralanır ve aralarından sadece Marcus Luttrell kurtulur. Marcus her ne kadar köylülerin evine sığınmış olsada, geride bıraktığı arkadaşlarının düşüncesi ona ağır gelmeye başlayacaktır.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 44 Average listal rating (27 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.8
One Chance (2013)
Amerika'nın ünlü bir yetenek yarışmasından çıkan Paul Potts’un yükselişini konu alıyor.
umutakincioglu's rating:
Aynı trene binen Sally ve Carl, aynı koltuk için kavga ettikleri bir gün tanışırlar ve yavaş yavaş samimiyetleri artmaya başlar. Artık günlük tren yolculukları çok daha ilgi çekici bir hal almaktadır. Mutlu bir evliliği olan Carl ve hamile Sally tehlikeli bir şekilde birbirlerine yakınlaşmaktan kendilerini alamazlar.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 506 Average listal rating (320 ratings) 7 IMDB Rating 7.4
Filmde başarılı bir şarkıcının (Keira Knightley) bir erkeğe âşık olması sonucunda kariyerini mahvetmesi üzerine kurulu bir yapım.
Filmin yapım aşamasında başrol için Scarlett Johansson düşünülüyordu, ancak daha sonra projeden çekildi.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 146 Average listal rating (64 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.3
Third Person (2014)
Üç farklı şehirde (Roma, Paris ve New York) gelişen üç ayrı hikayeyi konuk oluyoruz. Yakın zamanda evliliği sonlanan Michael, Paris'te yaşar. Yeni sevgilisi Anna tarafından ziyaret edildiği esnada Anna, Michael hakkında büyük bir sırrı öğrenir ve artık ona güvenmesi oldukça zordur. Bu durum ilişkilerini zora sokacaktır. New York'ta yaşayan Julia, oğlunu öldürmeye teşebbüsle suçlanmaktadır, her ne kadar karşı çıksa da oğlunun vesayeti babası Rick'e verilir. Rick, anne ve oğlu arasındaki ilişkiyi tamamen bitirmenin peşindedir. Roma'ya bir iş gezisine çıkan Sean ise İtalyan Monica'ya aşık olur ve bu esnada büyük bir talihsizlik patlak verir. Monica'nın kızı kaçırılır; Sean ise küçük kızı kurtarmanın bir yolunu bulmak zorunda kalır.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 265 Average listal rating (187 ratings) 5.6 IMDB Rating 6.2
Deneyimli CIA ajanı Ethan Renner (Kevin Costner) Kurt lakaplı ünlü bir silah kaçakçısını yakalama operasyonunda görevlendirilir. Renner kaçakçıyı vurur, ancak yakalayamaz. Bu önemli görevin ardından kanser olduğunu ve çok az ömrü kaldığını öğrenir.
Bu süre zarfında görevi nedeniyle kendisinden uzak tuttuğu eski karısı (Connie Nielsen) ve genç kızının (Hailee Steinfeld) yaşadığı Paris'e gider, bir yandan kızıyla arasını düzeltmeye, diğer yandan da tehlikeli teröristi yakalamak zorundadır.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 198 Average listal rating (129 ratings) 7 IMDB Rating 7.2
Glory Road (2006)
Don Haskins’in liselerdeki kız takımlarını çalıştırarak başladığı koçluk kariyerine, Texas Western üniversitesinin başına geçerek devam etmesi isteniyor.Bir çok şeyden fedakarlık ederek ailesi ile Texas’a yerleşiyor ve burada kendisinden basketbol oyuncularını hizaya sokması isteniyor. Haskins ise takımına yedi tane yıldız olabilecek derecede yetenekli siyahi oyuncuyu kadrosuna katarak şampiyonluğa oynamak istiyor.Siyahlara karşı ırkçılığın had safhada olduğu dönemler de Kimsenin takımına almaya cesaret edemediği oyuncuları takımına alan ve onlarla üniversiteler ararı şampiyonalara(NCAA) sokan Don Haskins (Josh Lucas) hikayesi anlatılıyor.
umutakincioglu's rating:
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 6.5 IMDB Rating 5.7
Temmuz Ayhan’ın doğumgünüdür. Arkadaşları Barış, Cenk ve Deniz ona Akdeniz kıyılarında ıssız bir koyda bir sofra hazırlar. Ayhan o gün 30 yaşına girecektir. Uzun bir süredir savrulmakta ve kendini sorgulamaktadır. Babasını kaybetmiş olan Barış annesinin ve kızkardeşinin sorumluluğunu üstlenmiştir. Askere gitmek üzeredir. Döndüğünde evlenecek ve sorumluluklarına bir yenisini daha ekleyecektir. Hayattaki tek hayaline, bir türkü barda bağlama çalıp türkü söylemeye de elveda demek üzeredir. Deniz’in de elveda demesi gereken biri vardır: Baskıcı babasından gizlediği sevgilisi Nilay. Babası evleneceği kızı seçmiş, yakında onu istemeyi planlamaktadır. Daha da kötüsü, Deniz’in babasına hayır diyecek cesareti yoktur. Cenk hayatını düzene koymuş, evlenmiş ve baba olmayı beklemektedir. Aralarında e n dertsizi o gibi görünse de aslında onun da herkesten gizlediği bir sıkıntısı vardır. Baba olmayı son aşama olarak görmektedir. Bir daha hiçbir zaman çocuk olamayacağına inandığı için baba olmaktan deli gibi korkmaktadır.Dört arkadaş Ayhan’ın doğumgününü kutlamak için bir masaya otururlar. Başlangıçta sadece komik hikayeler anlatıp birbirleriyle uğraşarak güler ve rahatlarlar. Daha sonra rakının da etkisiyle gittikçe kendi içlerine kapanıp melankolikleşirler.

Filmin yapım aşamasındaki adı Rakı Masası'ydı, daha sonra Arkadaşlar Arasında olarak değiştirildi.
umutakincioglu's rating:

2014 Yılında izlediğim filmleri, derecelendirme yaparak listeledim.

Not: Filmlerin konuları bir internet sitesinden alınmıştır.

Added to




Related lists

Movies Watched in 2014
274 item list by mirinbuddy
33 votes
My Top 100 Favorite Films of 2010s
137 item list by mirinbuddy
29 votes
2014 Yılının En İyi Filmleri
30 item list by UnjustLucifer
2015 YILININ EN İYİ FİLMLERİ
25 item list by umutakincioglu
2016 YILININ EN İYİ FİLMLERİ
25 item list by umutakincioglu
1 votes
2013 Yılının En İyi Filmleri
15 item list by umutakincioglu
1 votes
2013 Yılının En İyi Filmleri
39 item list by UnjustLucifer
1 votes
2015 Yılının En İyi Filmleri
26 item list by UnjustLucifer
1 votes
Movies Watched in 2014
195 item list by ThePackMan
17 votes 2 comments
Film Diary 2015
193 item list by Toby White
22 votes 1 comment

View more top voted lists