Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by UnjustLucifer on 12 Mar 2015 01:52
4571 Views
1
vote

2015 Yılının En İyi Filmleri

Sort by: Showing 26 items
Decade: Rating: List Type:
Add items to section

En İyi 30 Film

2015 yılında izlediğim filmleri, beğeni sırasına göre sıraladım. Verilen puanlara aldırış etmeden değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Umarım yardımcı olabileceğim bir liste olmuştur.

Not: Filmlerin açıklamaları internet üzerinde farklı kaynaklardan alıntı yapılarak düzenlenmiştir.
Dedektifliğe yeni terfi eden polisimiz Stan Jeter, Indiana’da geleneksel hale gelmiş ritüeli yerine getirmek için işlerinde en iyi dedektiflerin oluşturduğu bir grupla poker oynamaya gider. Poker masasında eski dedektifler geçmişteki yaşadıkları olayları anlatırlar. Yeni dedektifimiz oyun masasından kalktığında acımasız bir psikopat tarafından yakalanıp gözlerden ırak bir bodrum katında hapsedilir. Hem kendini hem de kendisiyle birlikte hapsedilmiş genç kızı kurtarabilmesi için poker masasında dinlediği hikayeleri kullanarak kiminle karşı karşıya olduğunu bulmak zorundadır.
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 66 Average listal rating (37 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.8
Frequencies (2014)
Frekans, IQ'su çok yüksek yani yüksek frekansı olan bir kız ile, IQ'su acayip şekilde düşük yani frekansı çok az olan bir oğlanın hikayesi gibi gözüküyor başlarda. Tabiki filmi bu kadar iyi yapan, asıl anlatılmak istenilen ''varoluş'' temasını çok zeki ve mantıklı bir şekilde bu hikayeye gizleyebilmesinden kaynaklanıyor.
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 243 Average listal rating (171 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.3
Force Majeure (2014)
İsveçli bir aile, Fransa Alpleri'nde tatil yaptıkları sırada tehlikeli bir çığa yakalanır. Anne, baba ve çocuklar çığdan sağ kurtulmayı başarsalar da çığ ailenin rol dağılımını kökünden sarsmıştır. Baba Tomas, yeniden bu rolü üstlenebilmek için büyük bir savaş atlatmak zorundadır.
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 1147 Average listal rating (833 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.7
Ex Machina (2014)
Caleb (Domhnall Gleeson), dünyanın önde gelen internet şirketlerinden birinde çalışan bir yazılımcıdır. Günün birinde şirket içi bir yarışmayı kazanır. Ödül olarak ise şirketin herkesten uzak, dağlarda yalnız yaşayan CEO'su Nathan'ın (Oscar Isaac) orman içindeki evine bir hafta misafir olacaktır. Ancak Caleb'in bilmediği bir şey daha vardır: Bu misafirlik sırasında dünyanın ilk tamamlanmış yapay zekalı robotu olan Ava ile (Alicia Vikander) ilişki kurma deneyine katılması gerekecektir.
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 1329 Average listal rating (880 ratings) 7.6 IMDB Rating 8
Filmde, 2. Dünya Savaşı sırasında Almanların şifreli haberleşmelerinin kodlarını çözen Alan Turing'in Nazileri durdurma başarısı anlatılıyor.
UnjustLucifer's rating:
Kar temizleme aracı şoförü olan ve oldukça da sessiz bir adam olan Nils Dickman, karısı Gudrun ile birlikte Norveç'te sakin bir köyde yaşamaktadır. Yılın vatandaşı seçilecek kadar örnek bir insan olan Nils'in başına akıl almaz bir olay gelir: Oğlu bir gün ölü bulunur. Ölüm sebebi olarak da aşırı dozda eroin gösterilmiştir. Nils, polise zerre kadar güvenmez ve ailesinde hiç kimsenin suça bulaşmayacağını bildiğinden gerçeklerin peşine düşer. Takip ettiği izler bir uyuşturucu karteline çıkınca intikam ateşiyle yanar. "The Count" lakaplı çete başından intikamını almaya ant içer.
UnjustLucifer's rating:
II. Dünya Savaşında Nazilere karşı savaşarak 309 düşman askerini öldüren keskin nişancı bir kadın olan Lyudmila Pavlichenko'nun (1916-1974) hayat hikayesini konu alan bir biyografi filmi. Film, genç kadının 1937-1957 yılları arasındaki hayatını üniversite yıllarından itibaren, atış yeteneğinin keşfedilişini, eğitime alınışını, savaştaki günlerini, başarılarını, aşklarını ve dönemin Amerikan Başkanı Roosevelt'in eşi ile olan sıcak yakınlığını karışık kurgu ile bize aktarıyor.
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 172 Average listal rating (109 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.2
'71 (2014)
Kuzey İrlanda sorunun devam ettiği 1971 yılında Belfast'ta bir ayaklanma çıkar ve ayaklanmayı bastırmak üzere bölgeye askeri bir birlik gönderilir. Bu birliğin içinde yer alan Gary Hook adlı genç İngiliz asker, birlikleri tarafından bu bölgede unutularak birliğinden ayrı düşer. Ölümün kol gezdiği sokaklarda bir başına kalan ve aklı karışan Gary, hem IRA hem de İngiliz kuvvetlerinin hedefi haline gelirken, yalnız hissettiği topraklarda hayatta kalmaya çalışacaktır.
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 492 Average listal rating (360 ratings) 7.7 IMDB Rating 8.1
Öfkenin iliklere işlediği, dengenin her daim hassas olduğu bir toplumda, aşkların, nefretin ve intikam duygusunun hüküm sürdüğü birbirinden bağımsız bireylerin öykülerini taşıyor perdeye Asabiyim Ben...

Film, Buenos Aires ve çevresinde yaşanan altı farklı hayat hikayesini beyazperdeye taşınıyor.
People who added this item 501 Average listal rating (325 ratings) 6.9 IMDB Rating 7
Mark Schultz ve kardeşi Dave Schultz dünya ve Olimpiyat şampiyonu ABD'li güreşçilerdir. Üstelik aynı Olimpiyat oyunlarında altın madalyayı beraber alan ilk kardeş çifttirler. Bir gün paranoyak şizofreni hastası olan John du Pont, Dave'i öldürür.
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 115 Average listal rating (80 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.3
Marshland (2014)
1980 yılı... İspanya güneyinde, medeniyetten oldukça uzak bir kasabada ergenlik çağındaki kızlar birbiri ardına cinayete kurban gitmektedir. Cinayetleri araştıran iki dedektif, Juan ve Pedro, ideolojik olarak birbirlerine taban tabana zıt kutupları temsil etmektedir. Ancak daha fazla cinayetle karşılaşmamak için, tüm farklılıklarını bir kenara atıp güç birliği etmeleri gerekecektir.
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 1358 Average listal rating (1015 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.8
Big Hero 6 (2014)
6 Süper Kahraman / Big Hero 6, izleyicinin Walt Disney Animasyon Stüdyoları’ndan beklediği kalbe dokunan ve mizah dolu bir hikayeye sahip olmakla birlikte aksiyonla karışık bir komedi macera filmi...

Film, dehasının güçlerini kullanmayı öğrenen robot dahisi Hiro Hamada’yı, Hiro’ya bu konuda yardımcı olan muhteşem kardeşi Tadashi’yi, onlara çok benzeyen, macera bağımlısı olan arkadaşları GoGo Tamaga’yı, düzenli ve tatlı Wasabi No-Ginger’ı, kimya dehası Honey Lemon’ı ve fanatik Fred’in hikayesini anlatıyor. Süper Kahraman 6, kendini tehlikeli bir komplonun içinde bulunca en yakın arkadaşı olan Baymax isimli bir robotun yardımını istemek zorunda kalan robot dahisi Hiro Hamada’yı ve bir grup yüksek teknolojili kahramanının bu gizemi nasıl çözdüğünü anlatan aksiyonla karışık bir komedi macera filmi.
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 4 Average listal rating (3 ratings) 6.7 IMDB Rating 7.3
Panzehir (2014)
Büşra, Dağ gibi filmlerde imzasını taşıyan Alper Çağlar, Panzehir'in yönetmen koltuğunda oturuyor. Filmde sayısız karanlık işe bulaşan bir tetikçi ve babasının hikayesini izliyoruz.

9 Mayıs 2014'te gösterime giren film, Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle gösterimden kaldırılmış, 18 Temmuz'da tekrar gösterime girmiştir.
UnjustLucifer's rating:
Eski bir boksör olan Selman Bulut, artık imamlık yapmaktadır. Günün birinde, çalıştığı camide bir cinayet gerçekleşir. Polisin olayın üzerinde hiç durmaması üzerine Selman, cinayeti çözmek için tek başına çaba göstermeye başlar.

Leyla ile Mecnun dizisiyle büyük bir şöhret kazanan Onur Ünlü'nün yönettiği filmde, yönetmenin vazgeçemediği isimlerden Serkan Keskin başrolde oynuyor. Keskin'e Hazal Kaya, Büşra Pekin, Öner Erkan ve Osman Sonant gibi isimler eşlik ediyor.
UnjustLucifer's rating:
Tanınmış anayasa profesörü Celal Tan, çevresi ve ailesi tarafından sevilen, örnek gösterilen önemli simadır. Eşini kaybetmesinin ardından hayatını kurtardığı genç öğrencisiyle evlenmiştir. Ailesi Celal Tan'ın 65. doğum gününü kutlamak için kendisine sürpriz bir doğum günü partisi düzenler, fakat kutlama öncesi yaşananlar tüm ailenin hayatını değiştirecektir... Onur Ünlü'den alıştığımız aile kavramına eleştirel bir bakış
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 615 Average listal rating (424 ratings) 5.7 IMDB Rating 6.5
Bir söyleşi programı sunucusu olan Dave (James Franco) ve programın yapımcısı Aaron (Seth Rogen), Kuzey Kore'nin başkanıyla bir röportaj yapma şansı elde ederler. Ancak Kuzey Kore'ye seyahat etmeden önce CIA'in onlardan başkanı öldürmesini istemesiyle olaylar değişir.
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 198 Average listal rating (118 ratings) 6 IMDB Rating 6.3
True Story (2015)
New York Times dergisinde çalışan yazar Michael Finkel, sıradan bir çalışma gününde karşılaştığı bir gazete karşısında hayrete düşer. Bütün ailesini öldürdüğü için aranmakta olan Christian Longo isimli genç bir adam, Meksika'da yakalanmıştır. Christian Longo kaçtığı süreç boyunca kendine yeni bir kimlik edinmiş, kendini New York Times yazarı Michael Finkel olarak tanıtmıştır. Ertesi gün Times editörleri tarafından yazılıp yayımlanan bir başka not ise bir hayli ilginçtir. Gazetede yazan habere göre Michael Finkel kovulmuştur. Ne var ki hapishaneye gönderilen Longo'nun konuşmayı kabul ettiği tek gazeteci Michael Finkel'dır. Finkel, doğru hikayeyi öğrenmek için hapishaneyi arayıp Longo ile görüşmeyi kabul eder. Sonrasında aralarında tuhaf bir ilişki başlar...
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 48 Average listal rating (20 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.2
Lullaby (2014)
Gözlerimi de Al (Te doy mis ojos) ile tanınan yönetmen Icíar Bollaín, son olarak Yağmuru Bile (También la lluvia) filminde birlikte çalıştığı Ken Loach’un senaristi Paul Laverty ile tekrar işbirliği yaparak bu sefer Katalan öğretmen Laia’nın Nepal’de geçen öyküsünü anlatıyor. Vicki Sherpa, A Teacher in Katmandu isimli otobiyografik kitaptan ilhamı alan filmde Laia, Katmandu seferinde yoksullukla ve çökmüş bir eğitim sistemiyle karşılaşır. Varoşlardaki çocukları eğitmek gibi sosyal bir proje içine giren Laia, Nepal'in derinliklerine doğru yola çıkar... Filmin başrolünde Verónica Echegui'yi izliyoruz.
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 5 Average listal rating (4 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.4
Kirimli (2014)
İkinci Dünya Savaşı'nda Kırım Türkleri'nin yaşadığı acıları anlatan ve Cengiz Dağcı'nın 'Korkunç Yıllar' romanından uyarlanan 'Kırımlı/Korkunç Yıllar' filminin çekimleri, Bolu Aladağlar ve Afyon'da kurulan platolarda yapıldı. Filmde Murat Yıldırım'ın canlandırdığı 'Sadık' karakteriyle Selma Ergeç'in canlandırdığı 'Maria' karakterinin hayatlarının kesişmesiyle gelişen olaylar da anlatılacak.
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 365 Average listal rating (246 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.2
Unbroken (2014)
Angelina Jolie'nin ikinci kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu film, "Torrance Kasırgası" takma adıyla da tanınan Louis Zamperini'nin (1917-2014) hayatının önemli bölümlerini anlatıyor.
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 955 Average listal rating (653 ratings) 6.6 IMDB Rating 7.3
Bahriye Komandoları'na katılan ve Irak'ta 150'den fazla insanın ölümüne sebep olan Chris Kyle (1974-2013) isimli askerin aynı isimli kitabından uyarlanan filmde Chris Kyle'ın askeri kariyeri ve yaşadıkları anlatılacak.
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 238 Average listal rating (148 ratings) 5.7 IMDB Rating 6.3
Christine Lucas (Nicole Kidman) geçirdiği bir kaza nedeniyle uyandığı her sabah, geçmişine dair hiçbirşey hatırlamadan güne başlamaktadır. Bu durum, ancak Christine etrafındaki insanların davranışlarını sorgulamaya başladıktan sonra bir son bulacak, böylelikle korkunç gerçekler karanlıktan aydınlığa kavuşacaktır.
Film, S.J. Watson'un çok satan romanından beyazperdeye uyarlandı.
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 11 Average listal rating (8 ratings) 8.1 IMDB Rating 7.3
Sadece sen (2014)
Karmaşık ve zor bir dönemden geçen eski boksör Ali (İbrahim Çelikkol) ile sıradan bir hayat süren görme engelli Hazal'ın (Belçim Bilgin) tanışmasının ardından bir süre sonra aralarında büyük bir aşk başlar. Çekingen ve durgun bir ruh hali yaşayan Ali'nin kalbi Hazal'a atmaya başlar. Karşılıklı bu aşk bir gün Hazal'ın hikayesini anlatmasıyla yeni bir boyut kazandırır. Hazal'ın hikayesi Ali'ye hayatındaki yanlışları hatırlatacaktır. Hayatını Hazal'a adayan Ali'nin aşkı için son bir dövüşe daha çıkması gerekecektir.

Film Güney Kore yapımı Only You/Always filminden uyarlanmıştır.
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 207 Average listal rating (115 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.7
Ergenlik çağındaki bir grup gencin ve onların ana babalarının hayatında, internetin nasıl yerleştiği ve ilişkileri ne şekilde değiştiği üzerine bir dram olan Men, Women & Children'ı Jason Reitman yönetti.
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 210 Average listal rating (123 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.5
Child 44 (2015)
UnjustLucifer's rating:
People who added this item 92 Average listal rating (66 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.1
Bir kadını nasıl mutlu ederdiniz sorusuna yanıt vermeye çalışan bir film.. Bir kaç yaşam üzerinde odaklanan yapımda,seks, sevgi, ilişkiler ve tabu hakkında orijinal bir senaryoya sahip kaliteli bir durum komedisi…
UnjustLucifer's rating:

Voters of this movie list - View all
hakan

Added to




Related lists

Top 10 Best Films I've seen at the cinema in 2015
26 item list by mirinbuddy
18 votes
2015 YILININ EN İYİ FİLMLERİ
25 item list by umutakincioglu
Movies watched in 2015
233 item list by mirinbuddy
47 votes 2 comments
2014 Yılının En İyi Filmleri
30 item list by UnjustLucifer
2014 Yılının En İyi Filmleri
25 item list by umutakincioglu
2016 YILININ EN İYİ FİLMLERİ
25 item list by umutakincioglu
1 votes
2013 Yılının En İyi Filmleri
15 item list by umutakincioglu
1 votes
2013 Yılının En İyi Filmleri
39 item list by UnjustLucifer
1 votes
My Top 100 Favorite Films of 2010s
137 item list by mirinbuddy
29 votes

View more top voted lists