Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Coma Comedian on 17 Mar 2009 06:07
1842 Views 2 Comments
7
vote

Watched in 2009

Sort by: Showing 6 items
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 7249 Average listal rating (5170 ratings) 7.5 IMDB Rating 8.1
Coma Comedian's rating:
People who added this item 2803 Average listal rating (1891 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
26.3.2009

Hajatelmat tulossa.
Coma Comedian's rating:
People who added this item 1774 Average listal rating (1088 ratings) 6.5 IMDB Rating 7.1
Marley & Me (2008)
Minä ja Marley on realistisesti elämää kuvaava koirapätkä, vaikkakaan koira ei ole tässä varsinaisesti pääosassa. Odotin keskinkertaista lutusen koiran esittelyä, mutta sainkin monet makeat naurut ja tipan linssiin. Pääosanäyttelijät, Owen Wilson etunenässä, tuovat loistavalla karismallaan katsojan keskelle tapahtumia.
MTV3.fi:n kriitikko Tuuve Aron mukaan tarina "kertoo sitoutumisen raskaudesta ja arjen ikävyyden hyväksymisestä", mutta hän on tainnut unohtaa kirjoittaa olennaisen: arki voi välillä tympäistä, mutta niin suuret kuin pienetkin hyvät asiat ilahduttavat mieltä. Ja toisinaan ikävältä vaikuttavat asiat osoittautuvat lopulta elämänsuolaksi.
Coma Comedian's rating:
People who added this item 2526 Average listal rating (1677 ratings) 8.7 IMDB Rating 9
12 Angry Men (1957)
21.3.

Hämmästyttävää, miten yhdessä huoneessa esitelty elokuva voi pitää otteensa koko kestonsa ajan. Pitkät otokset antavat arvoa näyttelijöille, joista tosin ei kukaan muu paitsi Henry Fonda ja Joseph Sweeney säväytä. Valamiesten ratkaisussa on tuotu onnistuneesti esille toisen hengen puolesta päättäminen ja siihen vaikuttavat tekijät. Näihin päättäjiin olisi voinut ottaa enemmänkin syvempää kontaktia kuin mitä nyt tarjotaan, mutta filmaus on joka tapauksessa erittäin tunnelmallinen ja mukaansatempaava.
Coma Comedian's rating:
People who added this item 2086 Average listal rating (1434 ratings) 7.6 IMDB Rating 8
19.3.

Katsoin Rautajätin ensimmäisen kerran noin kahdeksankesäisenä, eikä elokuva ole vieläkään menettänyt loistoaan. Sekä lapsen että aikuisen makuun sopiva animaatio kertoo perinteisen tarinan ystävyydestä yli rajojen, mutta tuttuudesta huolimatta se on kerrottu freesillä tavalla. Välillä Rautajätti saattaa olla turhankin jännä polvenkorkuisille, mutta kevyt tunnelma tasapainoittaa jännitystä. Huumori on virkeää ja henkilöhahmot on hyvin kirjoitettu, vaikkakin tarinan konna jää lopulta laimeaksi alun mahtavien lipevyyksien jälkeen. Tunnelma pysyy tiiviinä kautta linjan Brad Birdin (Ihmeperhe, Rottatouille) ohjauspuikoissa ja Rautajätti-leffaan on saatu jytyä kuin pieneen kylään.
Coma Comedian's rating:
People who added this item 1383 Average listal rating (833 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.6
Australia (2008)
17.3.

P√§√§tin katsastaa Australian ihan isolla valkokankaalla, vaikka seikkailurakkausfilmi ei olekaan minulle ihan tyypillinen teatterileffa. Viihdyin varsin hyvin kengurumaata esittelev√§n eeppisen tarinan py√∂rteiss√§, mutta tympeilt√§k√§√§n hetkilt√§ ei voinut v√§ltty√§. Jostain syyst√§ lapsikertojan ‚ÄĚihmettelev√§ ja tunnelmaa luova‚ÄĚ √§√§ni √§rsytti minua niin maan perusteellisesti, ja viel√§ karmeampaan suoritukseen kykeni elokuvan pahista n√§yttelev√§ David Wenham. Lis√§ksi kaikesta on tehty niin l√§pin√§kyv√§√§, kuten juonenkulusta, ett√§ elokuvanautinto k√§rsii siit√§ v√§kisinkin, mutta mukavia yll√§tyksi√§kin mahtuu mukaan. Hugh Jackman vet√§√§ perushyv√§n roolin, mutta Nicole Kidman ei ole parhaimmassa ter√§ss√§√§n, ja n√§iden p√§√§n√§yttelij√∂iden keskin√§inen kemia on kadoksissa. Plussaa tulee hienoista kamera-ajoista ja varsin tyylikk√§√§st√§ ulkoasusta sek√§ tunteita her√§tt√§vist√§ kohtauksista. Vaikka kokonaisuus on yhten√§inen ja j√§re√§, leffa j√§√§ loppujen lopuksi melko ontoksi.
Coma Comedian's rating:

List of the movies I have watched during 2009. My thoughts are written in my native Finnish, cause i'm not so fluent in English.

I judge movies by full stars, the stars meaning:

5 stars = Classic
4 stars = Very good
3 stars = Watchable
2 stars = Average
1 star = Cheesy

Movie journal's kick-off day: 17.3.2009
Let's see how soon it's gonna end.

Added to
Related lists

My Anime List
8 item list by Peter
19 votes 1 comment
Favorite Movies of All Time (2013 Edition)
1000 item list by Stehako
3 votes
A Slice of America: Monk
30 item list by Holy Godiva
11 votes
British Comedy: The Armstrong & Miller Show
19 item list by Holy Godiva
10 votes 1 comment
Favorite Movies of All Time (2014 Edition)
1000 item list by Stehako
4 votes
Movies watched in 2016
267 item list by mirinbuddy
28 votes
I Have Watched 100% of Pixar's Films!
17 item list by I.T.log
17 votes 5 comments
Watched in '12
230 item list by Bubs
27 votes 1 comment
Watched in '13
39 item list by Bubs
18 votes 2 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted for