Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by VierasTalo on 28 Dec 2010 07:39
7375 Views 12 Comments
61
vote

Movies Watched in 2011

Sort by: Showing 1-50 of 302
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 199 Average listal rating (116 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.2
Mukavan omaperäinen genremiksaus, joka valitettavasti lässähtää loppua kohden ohjaaja Julien Gilbyn aiempien elokuvien vuoksi. Jos tarkkoja ollaan, tässä mennään lopussa ihan liikaa Rise of the Footsoldierin alueelle, kun taas alussa vedetään komeaa Descent-henkistä selviytymiskauhua hatusta kuin vettä vaan. Tyylimuutos menee luontevasti, ja loppupuolella nähdään yksi parhaista panttivankineuvotteluista mitä olen nähnyt, mutta mieleen hiipii kieltämättä ajatus, että onko niitä brittigangsterikiemuroita oikeasti nyt pakko ihan jokaiseen elokuvaan tunkea?
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1742 Average listal rating (951 ratings) 7 IMDB Rating 6.8
Terrence Malick yrittää ymmärtää elämän tarkoitusta ja tärkeyttä ja dokumentoi yrityksensä ystävällisesti elokuvaksi. Lopputulos on muodoltaan uniikki ja narratiiviltaan poikkeuksellisen kaunis. Oli muuten ensimmäinen näkemäni Malick. Vaikka muut elokuvat ovatkin olleet katselulistalla jo pitkään, pitänee nyt vakavasti harkita niiden nostamista korkeammalle prioriteeteissa. Tree of Lifessa mies näyttää niin henkilökohtaista ja väkevää näkemystä elämään, että jos edes murto-osa tästä on tallentunut hänen aikaisempiin elokuviinsa, on kyseessä kovaa kamaa.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2202 Average listal rating (1560 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.4
The Rock (1996)
Tässä kuljetaan sellaisissa sfääreissä etenkin alkuvartin aikana, ettei mikään muu 90-luvun toimintaleffa yllä samanlaisiin lukemuun eeppisyysmittarissa. Fiilis ei tipahda varsinaisesti missään kohdassa, koska sen suurimman suvantovaiheenkin aikana menossa on mukana Michael Biehn.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 303 Average listal rating (177 ratings) 6.9 IMDB Rating 7
Opera (1987)
En voi antaa tälle kahta tähteä enempää vaikka kuinka tekisi mieli. Opera on varmasti Argenton visuaalisesti komein elokuva, ja se on paljon sanottu Deep Redin ja Infernon ohjaajalta. Mutta ei saatana mitä skeidaa tää juoni oli. Minua ei yleensä haittaa, että henkilöt tekevät vammaisia juttuja kauhuelokuvissa koska hei, se kuuluu asiaan, mutta kun jokainen hahmo tekee niitä jokaisessa kohtauksessa joka minuutti niin se alkaa olla liian päällekäyvää. Murhaajan giallotrauma on myös ihan hemmetin pimeä ja pohjustusta vailla, ja vasta ihan viimeinen lopputwisti saa aikaan positiivisia vammaviboja joita Argenton elokuvien juonien tulisi parhaimmillaan herättää. Arrow'n neogialloboksin julkkarin enkkudubbaus on muuten hilpeää, peri-italialaista poliisikomisariota on saatu dubbaamaan joku brittiläinen pubimaakari joka kutsuu esimerkiksi kollega Danielle Soavia "bloody good ladiksi".
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 25 Average listal rating (16 ratings) 5.4 IMDB Rating 5.4

B-luokan japsiperseilyssä goottilolita Yuni kostaa viidelle pahikselle äitinsä murhan pyörätuolissa olevan pappi-isänsä avulla. Aseena hänellä on useita erilaisia sateenvarjoja jotka välillä tuovat mieleen Danny DeViton Pingviinin Batman Returnsista. Gore on pitkälti ei-CGItä, josta tulee erittäin suuri plussa. Toimintakohtaukset ovat toimiessaan totaaliparhautta villeine koreografioineen ja ylieeppisine musiikkeineen, mutta valitettavasti vakavan ja täyden perseilyn välillä tasapainoilu kusee ihan totaalisesti ja lopputuloksena viimeinen puolituntinen maistuu puhtaalta pakkopullalta.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 538 Average listal rating (370 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.4
Killer Elite (2011)
De Niro on ekaa kertaa ties kuinka pitkään aikaan roolissa, jossa hänen pitää edes hieman yrittää näytellä. Hyvä elokuva, joka tuo Driven tapaan mieleen ne 60-80-lukujen ns. hard action-elokuvat, joissa miehet olivat pallinaamoja, karvaisia sekä likaisia ja tappoivat muita brutaalin tehokkaasti. Valitettavasti loppupuolen happy ending-epilogi kusee ihan totaalisesti muun elokuvan nihilistisen tunnelman päälle, ja viimeinen puolituntinen tuntuu muutenkin ikävän hapuilevalta ja filleriltä.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 216 Average listal rating (152 ratings) 3.6 IMDB Rating 4.2
Are We Done Yet?in yksinkertainen rakenne muodostuu kohtauksista, joissa joko Ice Cuben kimppuun käy CGI-eläin/CGI-eläimiä ja hän juoksee pakoon ja koheltaa, tai sitten kohtauksista joissa Ice Cube menee taloonsa sisälle huomatakseen että Scrubsin Dr. Cox on vienyt hänen lattiansa/seinänsä/sähkönsä/freudilaisen identiteettinsä, jolloin Ice Cube virnistää epäuskoisesti.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 53 Average listal rating (25 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.6
On Tour (2010)
Mathieu Amalricin neo-burleskikiertueesta kertova elokuva näyttää jollekin Burleskille närhen munat suunnilleen kaikessa. Tämä teko tosin ei vaadi paljoa, mutta Amalric onnistuu myös luomaan yhden valmistumisvuotensa vaikuttavimmista elokuvista. Ohjaaja-käsikirjoittaja-pääosanesittäjä on elämänsä vedossa jenkkitähtiä fransmannien keskuuteen tuovan kiertueen managerina, jonka eksistentialistinen menetetyn elämänsä takaisin hapuilu keinoilla millä hyvänsä vailla mitään varsinaisia taitoja on sympaattista seurattavaa ja luo vahvan tunteellisen ytimen elokuvan. Temaattinen ydin kuitenkin oli minusta vielä kiehtovampi; kiertueen tanssijoista tärkeimmässä roolissa on Mimi Le Meaux esittämässä (ainakin toivottavasti) fiktiivistä versiota itsestään, jonka kautta Amalric saa oivan tilaisuuden tutkia miestä itseään selvästi mietityttänyttä perimmäistä ongelmaa neo-burleskissa performanssitaiteena. Sen tarkoitus on tuoda naisten tekemää viihdettä, oli se sitten strippausta, laulua tai komediaa, suoraan muille naisille välittämättä miesten toiveista nähdä lisää tissejä tai perseitä. Mimi on kuitenkin näin tehdessään vain transformoinut naisen vanhan objektistatuksen tässä viihteenlajissa seksualisoidusta objektista toisenlaiseksi objektiksi. Mielestäni Kiertueessa vahvasti alleviivataan nimenomaan Mimin tyytymättömyyttä omaan tilaansa, siirtymistä objektista objektiksi kohderyhmän muuttuessa. Esiintyminen on hauskempaa, mutta vastapainona yksityiselämä tuntuu olevan olematonta. Hänestä on tullut pelkkä objekti jopa vapaa-aikanaan. Kuten Amalricin hahmon lapsi elokuvassa toteaa erittäin loukkaavasti, Mimi on orja. Onko seksualisoituna objektina oleminen yhtään sen parempaa kuin toimia jonain, josta naiset saavat voimaa uskoa itseensä ainakin parin minuutin ajan kunnes palaavat maan pinnalle, jos vastapainona oma elämä riutuu ja kuihtuu pois?
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1591 Average listal rating (907 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.1
Melancholia (2011)
Avopuolisoni nukahti ensimmäisen tunnin jälkeen, ja se onkin passeli kohta mihin jättää tämän katsominen. Ensimmäisen tunnin ajan tässä on nimittäin mitä mainiointa pikimustaa kieroiluhuumoria ensemble castilla. Udo Kier vetää jotain surrealistista Joe Pesci Lethal Weaponissa-imitaatiota käsineen, Stellan leikkii Kadonneen Sloganin Metsästäjiä, Kiefer Sutherlandilla on kahdeksantoista reiän golf-rata ja kylpyammeet ja John Hurtille maistuu pimpero! Valitettavasti hääjuhlien jälkeen hypätään siihen maailmanloppuvaiheeseen. Sen alettua mieleen tulee vahvasti Von Trierin Antichrist, joka myös käsitteli masentuneen ihmisen paranemisprosessia, tosin siinä mentiin takaperin yrittämällä liikaa kun taas tällä kertaa luonto hoitaa hommat. Valitettavasti tästä myös puuttuu Antichristille erittäin suuresti pisteitä tuonut leikin - Ei, se on väärä sana - fantasianomaisuus, vaan pikemminkin asioita esitetään haudanvakavasti vailla erityisempää mielikuvitusta. Koska käsiteltävänä aiheena on pitkälti syvä masennus ja siihen suhtautuminen, on vähän vaikeaa jo alkujaankaan kaivella asiasta mitään uusia uria, eikä tautia itsekin sairastanut Von Trier siinä tunnistu onnistumaan. On kuitenkin huomionarvoista, että maailmanlopun tuntu on (osittain klisein) saatu muodostettua hyvin vahvasti elokuvan tunnelmaan, ja viimeinen puolituntinen on melkein ahdistavaa katsottavaa. Jos sitä edeltänyt puolituntinen olisi ollut myös muuta kuin lupoaikaa, olisi käsissä varmasti upea elokuva.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Ensimmäinen kerta, kun elokuva on onnistunut tuomaan pintaan niin syvältä tunteita ja ajatuksia omasta elämästä, etten aio niitä varmaan ikinä kertoa läheisillenikään, saati sitten julkisella keskustelufoorumilla. Mestariteos.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 15 Average listal rating (10 ratings) 5.4 IMDB Rating 3.2
Korkkasin Tumppimiehen lähettämän vihalahjaeläinkauhuboksin, ja ensimmäinen elokuva oli kyllä jo sellaista settiä, että ei tätä millään vihaksi kehtaa luokitella. Neukut yrittävät Kuuban ohjuskriisin aikana kuljettuu ydinsukellusveneellä nestemäistä pernaruttoa (?) Castrolle, mutta jenkit ampuvat subin alas ja myrkyt vuotavat merenpohjaan. Vuosia myöhemmin jenkkien Bulgarian lähetystö räjäytetään pahan terroristin toimesta, ja kokematon agentti joutuu saattamaan teosta pidätetyn pahiksen jenkkilään sukellusveneessä, koska lentokonekuljetus olisi liian vaarallista(??). Onneksi terolla on kuitenkin pakosuunnitelma, sillä hänen kaverinsa ovat soluttautuneet Sean Conneryn komentamaan risteilyalukseen ja ovat kaapanneet sen omiin tarkoituksiinsa pahiksen pelastamiseksi. Ai niin, ja onhan tässä se mustekalakin, joka hyökkää sukellusveneen sekä risteilijän kimppuun. Melkein kaikki dialogit on ilmeisesti dubattu jälkikäteen koska aksentit vaihtelevat villisti kohtausten välillä hirmuisella tahdilla eikä puolet Bulgariaperäisten statistien huulista synkkaa lainkaan puheen kanssa. Ihan helvetin upea elokuva!
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1244 Average listal rating (680 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.9
Kieslowskin vapaustutkielmassa vapaus on kaunista, melankolista sekä suurella hinnalla saavutettavaa. Hinta, jota Binochen toipuva leski ei välttämättä pystyisi ikinä maksamaan. Tämä nyt on aika puhkikoluttu filmi, joten vaikea sanoa mitään erityisen päräyttävää. Elokuvateatterissa katsottuna lopun hahmokollaasi oli mahtava.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Ekassa Hanzo-leffassa vaipat viilettävät ja naiset voihkivat kun herra itse käy toimiin. Musiikki on suoraan jostain b-blaxploitaatiosta napattua ja Hanzolla niin rankka asenne, että kokonaisuus lepää miehen harteilla mainiosti. Valitettavasti vahvan hahmon ympärille ei ihan onnistuttu luomaan yhtä vahvaa tarinaa, vaan lähinnä Hanzon panokuulusteluja ja yrmyilyä seuraava stoori loppuu oikeastaan jo puoli tuntia ennen elokuvan loppua. Epilogimainen armokuolemajuoni olisi voinut jäädä elokuvasta pois, koska tällaisenaan se tuo kivasti lisäsyvyyttä hahmoon mutta samalla tuhoaa elokuvan rytmityksen erittäin tiukan tunnin jälkeen.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 656 Average listal rating (454 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.2
Efektipornoilun prequel/remake/mikälie on vähän pettymys, sillä prequel-asemastaan huolimatta se tuntuu paljon enemmän remakelta. Tämä johtuu siitä, että jostain syystä Carpenterin versiosta on vetäisty suoraan kohtauksia. Esimerkkinä ns. testauskohtaus, vaikka tällä kertaa katsellaankin hammaspaikkoja veren sijasta. Paranoia-aspekti toimii kuitenkin paljon paremmin kuin Carpenterin visiossa, vaikkei silti vedä vertoja Hawksille. Nyt siihen edes panostetaan ja olioarvailuun heittäytyy vahingossakin mukaan. Efektipornona tämä ei ihan toimi, sillä vaikka ne 1/3 joka efekteistä on aitoa kamaa CGIn sijasta toimii upeasti, varsinaiset tietokone-efektit kusevat. Loppupuolen juoksentelu scifiCGIavaruusaluksessa on ihan vitun noloa, etenkin kun miettii miten halvannäköinen paskaläjä Wilford Brimleyn aaltopahviavaruusalus oli siinä tämän ns. jatkossa.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1023 Average listal rating (580 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.6
Blow-Up (1967)
David Hemmings loistaa toisessa elämänsä rooleista eksistentialistisesta kriisistä kärsivänä valokuvaajana, jonka elämään tulee jonkinasteista mielenkiintoa murhamysteerin kautta. Mielenkiintoisesti tämä mysteeri ei millään tavalla dominoi elokuvan juonta, vaan jokaisessa kohtauksessa läsnä oleva Hemmings pui selvästi jatkuvasti omaa elämäänsä ja tekojaan ja niiden näennäistä tyhjyyttä. Tämän mainetta saavuttaneen valokuvaajan elämän ainoat valopilkut tulevat impulssinomaisista nopeista teoista, jotka vihjaisivat miehen taantuneen lähes lapsen tasolle mitä tulee henkiseen puoleensa. Lopun miimikkotennisottelu on mainio vapautus Hemmingsin ahdistuneelle psyykelle.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 864 Average listal rating (540 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.9
The Big Sleep (1946)
Bogartismin salat alkavat valjeta minulle. Dialogi on tässä elokuvassa kauttaaltaan sellaisella konekivääritulituksella toimitettua että sitä seuratessa on ihme, että pysyy kärryillä. Silti se onnistuu ongelmitta, ja leffassa on muunmuassa tämän ansiosta erittäin hauska ja veijarimainen viba joka puuttuu lähes täysin nykyajan vakavista jännäreistä.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 28 Average listal rating (20 ratings) 3.5 IMDB Rating 5
Ihan sankaristason vammailua. Juoni on jostain ö-luokan Aku Ankasta jossa Roope kisailee Kroisoksen kanssa siitä, kumpi on parempi sijoittaja, ja sopivasti Akun roolissa on Vesku Loiri, joka kuulostaa herra Ankalta joka puhuu hitaammin ja kännissä. Roopen roolissa on joku random ruma mies, joka ostaa paskoja pukuja ja rahoittaa taide-elokuvia. Kaikki vitsit ja oikeestaan kaikki kohtaukset ovat niin helvetin hirveitä että ei tälle voi kuin nauraa epätoivoisena, ja ajatella miten vammaisia ihmiset olivat kun kävivät näitä katsomassa elokuvateattereissa suurin joukoin.

Rewatchittu ennen joulua koska ????
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 32 Average listal rating (25 ratings) 4 IMDB Rating 2.5
Santa Claus (1959)
Joulupukki muodostaa taivaissa tag teamin Merlinin kanssa ja he taistelevat Saatanaa vastaan Home Alone-henkisillä piloilla. Juuri niin hyvä elokuva kuin miltä se kuulostaa, mutta tämä edes on elokuva eikä mikään vitun kehystarina toiselle kuten Santa and the Ice Cream Bunny.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Paskaa. Pääpahiksena on paskoja leffoja vihaava blogaaja-arvostelija, joka haluaa tuhota esim. Gingerdead Man-leffan tehneen tuotantoyhtiön. Gary Buseyn piparkakkumurhaaja on ehkä neljässä kohtauksessa ja reilu tunnin kesto tuntuu parilta tunnilta koska huumori ei vaan toimi lainkaan vaikka mukana on perseistä puhuva kääpiökin.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 19 Average listal rating (13 ratings) 2.4 IMDB Rating 1.3
Olen mä paskoja elokuvia nähnyt, mutta en ikinä sellaista, jossa kesken elokuvaa laitetaan käyntiin joku ihan toinen elokuva, tässä tapauksessa vuoden 1970 huvipuistomainokseksi tarkoitettu filmatisointi Peukalo-Liisasta. Miksi se pyörähtää käyntiin? Tietysti siksi, että Joulupukki kertoo tarinan tästä sankarista hänen ympärilleen kerääntyneille lapsille. Miten se liittyy elokuvan tarinaan, jossa Pukki jää jumiin Floridaan rannalle koska kukaan ei osaa kaivaa hänen rekeään ylös hiekasta? Ei mitenkään. Ehkä Pukkia kyllästytti ja piti kertoa satu. Paha vain, että myös minua kyllästytti ja vitutti ennen satua, sen aikana ja kaikista eniten sen jälkeen kun Pukkia pelastamaan ajoi jättimäinen valkoinen pupu paloautossa. Tiesittekö muuten, että Joulupukilla on telepaattivoimia?
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 41 Average listal rating (19 ratings) 6.5 IMDB Rating 7.1
Alfonso Cuaronin debyytissä on ihan hauska viba päällä, mutta mitään persoonallisuutta siitä on vaikea löytää. Espanjalaishenkinen moraaleihin ja panemiseen keskittyvä juoni on kuin vähemmällä kohelluksella varustettu Serranon Perheen jakso. Jostain syystä tähän on heitetty suvantokohtia helpottamaan kaksi lihavaa japanilaista kännituristia, jotka huutavat japanilaisia fraaseja ilman tekstityksiä hirveässä örvellyksessä.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Erittäin ahdistava ja vaikea psykologinen trilleri, jossa Bette Daviksen esittämä alkoholisti psykopaatti hyväksikäyttää eskaloituvasti pyörätuoliin joutunutta siskoaan. Loppuratkaisuun mennessä halusin vain sulkea silmäni jotta Crawfordin kärsimykset loppuisivat, tai kuristaa Davisin hahmon. Ihan sama kumpi, ja lopetuksen äärimmäinen ironia oli melkein liikaa minulle. Kestin kuitenkin ajattelemalla, että ei se kestä enää kuin hetken.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 132 Average listal rating (88 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.1
Keoma (1976)
Castellarin parhaimmistoon kuuluva spaguilu, jonka juoni kiitää jatkuvasti luotijunan lailla vailla yhtään pysähdystä. Silti mikään ei ikinä tunnu kaoottiselta, vaan kokonaisuus on lähes hypnoottisen hallittu. Jos hahmot eivät liiku, kamera liikkuu, ja kuva pysyy täten aina liikkeessä ja siitä löytyy aina jotain uutta. Jokainen kohtaus tuntuu mahdottoman koreografioidulta, joka vain lisää hallittua kokonaisvaikutelmaa. Musiikit ovat myös mahtavat, kiitos sen että itse Franco Nero laulaa soundtrackilla!
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 207 Average listal rating (108 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.8
Heaven's Gate (1980)
Ciminon unohdetussa mystiikkaklassikossa Kris Kristofferson ja Christopher Walken esittävät kilpailevia python-kouluttajia, jotka törmäävät itämaissa matkustaessaan salaperäiseen sotaherra Wongiin, jonka salaisena aikeena on avata kiinalaisten muinoin rakentama Taivaan Portti. Tämä aiheuttaisi maailman tuhoutumisen kuten me sen tiedämme, joten käärmemiehemme käyvät eeppiseen lähes nelituntiseen taistoon ilkeää vinosilmää vastaan käyttäen apunaan mm. kolmea ja puolta apinaa sekä suolasirottimia. Vaan kuinka käy, kun Wong paljastuukin miesten isäksi?

VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1439 Average listal rating (835 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.3
An Education (2009)
Pikkumukava draamaelokuva 60-lukulaisen teinitytön sisäisestä kapinoinnin tarpeesta. Tätä tarvetta kuvataan punk-musiikin ja vastaavien sijasta kliseeksi muodostuneella Ranskaviehätyksellä ja mukavan vähäeleisellä mutta terävällä dialogilla. Samalla tutkitaan tytön subjektiivista näkemystä koulutuksen tarpeestaan, mutta tämä heitetään ikävästi loppupuolella ikkunasta twistin myötä. Twistikohtaus on upea, ja tuo uuden aspektin loppuelokuvaan, mutta myös eliminoi täysin tarpeen analysoida koulutuksen tarvetta, ja lopussa kaikki asiat korjaantuvat montaasilla, ja päälle vielä kuorrutusta parin kertojaäänireplan verran. Kuka hitto nää vikat viisi minuuttia ohjasi?
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Zulawskille ominaisesti äärimmäisen tylyä ja häiritsevää settiä, joka silti vaihtaa välillä tyylilajia pikimustaan komediaan. Kokonaisuus ei silti pysy ihan niin hyvin kasassa kuin miehen muut teokset, ja tuntuu oikeastaan välillä siltä, että kirjasta elokuvaksi sovittaminen on tehty ihan liian suorasti. Jotain tässä jätetään katsojalle kertomatta, eikä aina välttämättä edes tarkoituksella. Kinski on kuitenkin erinomainen, ja dominoi kaikkia kohtauksiaan, joko taustalla vaikuttajana tai kameraan tuijotellessa mulkosilmillään. Ja hitto, missä muussa elokuvassa kuulee Klausin suusta sellaista nerokkuutta kuin "Pieni Nymfomaani? Kaksi lesboa ja kääpiö linnassa. Upea elokuva!"
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 754 Average listal rating (488 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.3
Fright Night (2011)
Kepeää kauhukomediaa. Mukavaa, että näitä tehdään edes yksi vuodessa edes etäisesti yrittämällä sen sijasta, että väännetään juosten kustu teiniremake. Anton Yelchin on pääosassa karismaattinen kuin 80-luvun Michael J. Fox, mutta Colin Farrell taas pahiksena jälleen yhdessä täysin vammaisessa roolissa.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 168 Average listal rating (103 ratings) 5.7 IMDB Rating 5.7
PangPang-tasoista paskaa gimmick-trilleriä, joka loppuu tyhjästä tulevaan narraatioon siitä, että vaikka Jovovichin sairaus estää häntä tunnistamasta edes omia kasvojaan, voi hän aina katsoa tytärtään silmiin ja nähdä siellä RAKKAUDEN
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2168 Average listal rating (1433 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.7
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2523 Average listal rating (1531 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.4
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 438 Average listal rating (300 ratings) 6 IMDB Rating 6.2
Red State (2011)
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 188 Average listal rating (110 ratings) 6.1 IMDB Rating 6
Heartless (2010)
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1518 Average listal rating (929 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.5
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 415 Average listal rating (252 ratings) 5.2 IMDB Rating 5.6
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 303 Average listal rating (202 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.4
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 11 Average listal rating (9 ratings) 7.2 IMDB Rating 6.9


Tarina kauniiden kasvojensa kiroamasta viulistista, jonka näennäisen kevytkenkäinen nainen kaappaa paikallisesta elokuvateatterista mukaansa aviomiehensä juhliin - Vaan kuinkas sitten käykään? Tarinassa on nähtävissä jonkinlaista klassista kaarta, mutta kaiken yllä leijuu jatkuvasti eräänlainen mystiikan väkevä viba, joka lopulta purkautuu lähes sikamaisessa loppuratkaisussa. Epilogi taas jo velloo melankolisessa tragediassaan itsetietoisen tyylitellysti. Temaattisesti tässä tutkitaan ajan elokuville tyypillisesti yhteiskuntaluokkien keskinäistä valtasuhdetta, eliitin käyttäessä alempiaan kirjaimellisesti kertakäyttöesineinä omiin leikkeihinsä. Kliseinen lähestymistapa onnistutaan kumoamaan sillä, että ylimistö näytetään suorastaan traagisessa valossa. Etenkin viulistin makuuhuoneeseensa kaapannut nainen tuntuu tiedostavan oman kohtalonsa tässä vertaistensa ylläpitämässä naurettavassa oravanpyörässä näyttelijätär Joanna Kasperskan hienovaraisen tunteikkaan tulkinnan ansiosta. Zulawskin debyytti on jo visuaalisesti erittäin vahva ja osa otoksista on suorastaan lumoavia. Elokuva tarkoitettiin ilmeisesti värilliseksi, mikä haittaa hieman synkemmissä kohtauksissa kun valaistus näyttää muuhun kokonaisuuteen nähden vähän vaisulta.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1311 Average listal rating (867 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.8
Insidious (2011)
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2500 Average listal rating (1699 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.8
Drive (2011)
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1307 Average listal rating (838 ratings) 5.2 IMDB Rating 5.6
Bad Teacher (2011)
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 167 Average listal rating (99 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.2
Paras perseilykauhu ikinä Deep Redin ohella. Tässä montaasi Vincent Pricen asuista elokuvan aikana:
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 231 Average listal rating (123 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.7
Palindromes (2005)
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 13 Average listal rating (10 ratings) 2.9 IMDB Rating 2.8
Slash Dance (1989)
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 460 Average listal rating (291 ratings) 4.1 IMDB Rating 4.7
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 644 Average listal rating (451 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.6
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 181 Average listal rating (60 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.1
Tarnation (2004)


En minä tästä mitään osaa sanoa, eikä varmaan itse ohjaajakaan. Elämä on suuri kysymysmerkki.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1599 Average listal rating (1126 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.9
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom

Ykkösestä oli yllättävän helppo mennä alamäkeä; Vosloo helvettiin ja Anthony Anderson tilalle, kaikki onkin paskaa.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 610 Average listal rating (394 ratings) 4.5 IMDB Rating 5

Voslooismin salat
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 122 Average listal rating (83 ratings) 4.9 IMDB Rating 5.2
Rebound (2005)

Ei tätä nyt ihan täysillä voi vihata, koska kyseessä on niin harmiton ja mitäänsanomaton elokuva. Pituuskin on lyhyehkö. Kohokohtana Martin Lawrence neuvoo neljää eri lasta eri kohtauksissa kymmenen minuutin sisällä retardeilla elämänohjeilla. Yksi lapsista on likinäköinen ja törmäilee kaikkeen, kun taas toinen oksentaa kokoajan. Tom Arnold on elokuvassa tv-ohjelmissa niin paljon, että ansaitsisi sivuosakreditin.
VierasTalo's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (252 more in this list)

A list of films I saw during 2011 from most recent viewing to the first. Will write comments in finnish. If you want a specific comment in english, just say so and your wish shall be granted.

Added to
Related lists

Watched in 2011
199 item list by Noodles
23 votes 4 comments
Movies Watched in 2011
553 item list by rosstmiller
5 votes 1 comment
Watched in 2011
56 item list by Fernanda
33 votes 3 comments
Movies Watched in 2011
34 item list by Rachel
3 votes 1 comment
Watched in 2011
53 item list by Lexie
11 votes 1 comment
Watched in 2011
114 item list by Poisonfang
7 votes 1 comment
Favorite first watched in 2011
20 item list by RJ4
3 votes 1 comment
Watched in 2011
151 item list by Blonde
30 votes 1 comment
Movies watched in 2011
50 item list by Kookosbanaani
27 votes 1 comment
Movies watched in 2011
374 item list by K3YGAN
16 votes 1 comment

View more top voted lists

People who voted for this also voted for