Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Juldeenious on 28 Feb 2020 10:51
488 Views
3
vote

Played in 2020

Sort by: Showing 17 items
Rating: List Type:
People who added this item 9 Average listal rating (7 ratings) 8 IMDB Rating 0
20.1

Erinomainen yksinpeli ja toimiva moninpeli. Ensimmäinen Call of Duty, jonka moninpeli toimii kaikkine crossplay-ominaisuuksineen mainiosti. Kuilu ohjain- ja näppäimistöpelaajien välillä saatu erinäisillä avuilla nakerrettua kapeaksi, mutta asetuksista voi kytkeä pääle sekametelin lisäksi pelkästään ohjain- tai näppispelaajat.
Juldeenious's rating:
People who added this item 28 Average listal rating (19 ratings) 8.8 IMDB Rating 0
Dishonored 2 - PC Games
8.2

Täydellinen jatko-osa mainiolle pelille. Arkanen pelistudio osaa hommansa, kun suurin piirtein jokainen peli on viisi kautta viisi; Prey, jolle mielellään näkisi jatkoa, Dishonored ja BioShock.
Juldeenious's rating:
People who added this item 28 Average listal rating (23 ratings) 7.9 IMDB Rating 0
4.3

Mielenkiintoinen ja tavallansa harvinainen yhdistelmä. Pelillisesti palanen PS2-klassikkoa Icoa ja siivu PS3-klassikkoa The Last of Usia, ajan hengessä ja soundtrackin tunnelmissa taas ollaan pakanafantasia The Witcherin jäljillä.

Teoksen takana on kohtuu tuntematon länsi-eurooppalainen julkaisija Focus, jolla ei pahemmin ole Plague Talen kaltaisia tunnelmallisia seikkailupelejä portfoliossaan. Pelin valmistumisesta vastaava, myöskin ranskalainen, Asobo-tuotantoyhtiö taas on vielä tuntemattomampi Disney-pelien kehittäjä toissa vuosikymmeneltä, jolta löytyy kokemusta pelinkehityksestä aina PS2:n kulta-ajoista saakka.

Ruttotarinan valttikortti on itse sisältö. Henkilöhahmot ovat upeasti käsikirjoitettu ja ääninäytelty, ja se jos jokin pitää otteessaan. Kahden päähahmon, Amicia ja Hugo de Runen sisarruskemia toimii äärimmäisen uskottavasti ja pelaaja ikään kuin tuntee olevansa synkässä ruton runtelemassa maailmassa heitä pelastava suojelusenkeli. Hugo roikkuu Amicia-isosiskon käsivarressa koko pelin ajan, mutta voi hänet hetkeksi jättää paikoilleen tai passittaa tekemään jonkun pienen tehtävän, kuten avaaman oven tai hakemaan soihtun. Liian pitkään yksi ollessaan Hugo alkaa hätääntyä ja vetää epätoivottuja uhkia lähistölle.

Survival horrorina peli toimii omalla tyylillään erinomaisesti, ja myös Solid Snaket ja Sam Fisherit saavat valon ja varjon tahdittamasta etenemisestä hiippailunälkään mukavasti täytettä. Vartijoita ja inkvisition sotilaita vastaan taistelua tehokkaammin toimii pitkän heinän tuomassa näkymättömyydessä eteneminen ja heidän hämääminen heittelemällä ruukkuja ja kiviä. Ritsalla, joka on ainoa taisteluväline, voi päälaukauksilla tappaa. Amicia rätkii kivien lisäksi erilaisia pommeja, kuten kypärän päästä sulattavan alkemialiemen tai tulipommin. Kaikelle on kuitenkin aikansa ja paikkansa, eikä pelaajalle varsinaisesti tule missään kohtaa epäselvyyttä kuinka edetä. Ritsaa voi myös päivittää ympäri maailmaa kerättävillä resursseilla. Resurssit löytyvät matkan varrelta helposti ja päivitysprosessin vaativia työpöytiä tulee aika ajoin vastaan.

Pulmat ovat myös yksi pelin oleellisimmista elementeistä. Ne myös noudattavat valon ja pimeyden tuomia mahdollisuuksia, etenkin kun vastassa on tautisia kirkkautta kaihtavia, mutta pimeydessä päälle käyviä satapäisiä rottalaumoja. Teknisesti hyvää tuotantoa ja audiovisuaalinen kädenjälki on sopivan omaperäinen ja 1300-ruttoepidemian henkeen synkkä. Parhaimmillaan erittäin kaunista sekä tunnelmallista katseltavaa ja kuunneltavaa, ja postikorttimaisia maisemakuvia saa kätevällä photo-moodilla hioa mieleiseksi.

Suositeltava ja kokonaisuudessaan kaunis pelielämys, kunhan pääsee pienen teknisen kömpelyyden yli. Peli ei kuitenkaan täyden AAA-luokituksen tekele ole, vaikkei tripla-A-peleille millään muotoa häviäkää - päin vastoin usean kohdalla. Kokonaisuus on myös aavistuksen verran helppo lineaarinen skriptiseikkailu, sillä peli pitää pelaajaa kädestä kuin Amicia Hugoa konsanaan. Ei ehkä kuullosta paperilla niin mainiolta, mutta asiat voi tehdä myös oikein. Plague Talessa on niiltä osin lähes kaikki kohdallaan.
Juldeenious's rating:
People who added this item 489 Average listal rating (301 ratings) 8.6 IMDB Rating 0
The Last of Us - PlayStation 3
5.3

PS3:n ehdottomasti paras ja nätein peli. Edelleen herran vuonna 2020 kaunista katseltavaa, ottaa tosissaan konsoliraudasta kaiken irti. Ja vähän enemmänkin. Pitää melkein hommata PS4 jatko-osaa varten.
Juldeenious's rating:
8.3

Friggin' finally! Piristelty versio Halosta vihdoin ja viimein pc:lle. Huolellisesti entisöity erinomainen klassikkokampanja, joka parhaimmillaan vaikeustaso kaakossa co-opina. Muuten moninpelissä mennään vanhalla ulkoasulla, mutta se ei haittaa hyvää menoa ja meininkiä. Reachissa oleva input lag uupuu tässä lähes tyystin, mikä tekee pc-pelaamisesta huomattavasti mukavempaa. Mukavana yksityiskohtana Combat Evolvedin grafiikat saa lennosta muutettua uusista vanhoihin (tab näppäimistössä, back-nappi ohjaimessa).
Juldeenious's rating:
People who added this item 4 Average listal rating (1 ratings) 5 IMDB Rating 0
World War Z - PC Games
3.4

Joidenkin mielestä hyväkin co-op-räiskintä taantuman kärsineessä zombiegenressä, mutta itse lähinnä juoksin pelin läpi. Teknisesti tarpeeksi hyvännäköinen, mutta äänimaailman puolesta ollaan menty aidan matalimmasta päästä. Huikein ominaisuus on kuitenkin valtavat tsompimassat, joiden vyöryessä päälle tuntuu enemmäin kun hyvältä painaa M60-konekiväärillä menemään.

Kampanja tuo mieleen Left for Deadin vastaavan, kauaksi ei ainakaan olla menty. Lisähinkkaamisarvoa löytyy hahmon- ja asekehityksen muodossa, mutta eipä tämä nyt niin mielenkiintoinen kyntö ole, että kampanjan ja parin erillisilen pelimuototestin jälkeen tuskin jaksan muuta kuin deleteä painaa.

Ei jatkoon. Paitsi jos ilmaiseksi nappasi Epicin kaupasta. Silloin tästä on yhdeksi tai kahdeksi viikonloppuillaksi iloa.
Juldeenious's rating:
People who added this item 25 Average listal rating (17 ratings) 7.6 IMDB Rating 0
Juldeenious's rating:
People who added this item 42 Average listal rating (27 ratings) 6 IMDB Rating 0
Layers of Fear - PC Games
Juldeenious's rating:
People who added this item 10 Average listal rating (6 ratings) 7.7 IMDB Rating 0
Orwell - PC Games
Juldeenious's rating:
People who added this item 6 Average listal rating (4 ratings) 6.5 IMDB Rating 0
Call of Cthulhu - PC Games
Juldeenious's rating:
People who added this item 15 Average listal rating (13 ratings) 6.1 IMDB Rating 0
Among Us - PC Games
Juldeenious's rating:
Juldeenious's rating:
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 6.5 IMDB Rating 0
Out There - PC Games
Juldeenious's rating:
People who added this item 29 Average listal rating (22 ratings) 7.8 IMDB Rating 0
Death Rally - PC Games
Juldeenious's rating:
People who added this item 3 Average listal rating (2 ratings) 7 IMDB Rating 0
Juldeenious's rating:
People who added this item 58 Average listal rating (45 ratings) 4.6 IMDB Rating 0
Goat Simulator - PC Games
Juldeenious's rating:
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 7.5 IMDB Rating 0
Post Void - PC Games
Juldeenious's rating:

Games I've finished in 2020.

Added to
Related lists

The Essential Alec Guinness
26 item list by Kenji
15 votes 3 comments
Jeremy Brett's Sherlock Holmes
5 item list by Holy Godiva
19 votes 2 comments
Basil Rathbone's Sherlock Holmes
14 item list by Holy Godiva
16 votes 1 comment
The Evolution of Donnie Yen
70 item list by jordanwiles94
8 votes
October 2020 Horrorfest
50 item list by the giraffe
19 votes 4 comments
AW's Game Collection
652 item list by Ashley Winchester
16 votes 4 comments
Official Civilization series
29 item list by Prelude
21 votes 2 comments
Games Played in 2010
68 item list by CelShader
12 votes 3 comments
Games Played in 2011
62 item list by CelShader
9 votes 2 comments
50 Best Video-Games I've Played - ranked!
50 item list by Happy Vader
23 votes 6 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Juldeenious