Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Karl Marx video Report

Riistäjän lait

19 Views No comments
1
vote
Avatar
Added by Kurkkuharja
4 months ago on 12 July 2018 00:43

Raha ei sikiä pankeissa, työmies! Se syntyy sinun työstäsi työmies! Sinun ja eukkosi raadannasta porvari kiskoo miljoonansa, ja minne ne miljoonat sijoitetaan, kas sitä ei duunari tietää saa.

Se on harvojen etuoikeus, se on porvarivaltion salaisuus. Se on kultapossuporvareiden karsinasalaisuus.

Ne luulevat sinua tyhmäksi, työmies! Ne syöttävät sinulle valheita, työmies! Kun porvarihallitus vakauttaa sen työmies maksaa palkastaan, ja kun voitto on valunut porvarin taskuun ja suhdanne äkkiä kääntyy laskuun, hinnat nousevat taivaaseen kuin kirkkoherran rukoukset.

Se on kapitalismin laki, se on riistäjän rautainen laki. Se on suomalaisen kultapossukapitalistin laki.

Ne pelkäävät sinun voimaasi, työmies! Ne tahtovat hajottaa rintamasi, työmies! On patukka-armeija valmiina sinun taistelutahtosi murskaamaan, ja ne eivät epäröi lyödä ja ne eivät epäröi tappaa.

Se on luokkapoliisin laki, se on riistäjän rautainen laki. Se on suomalaisen kultapossukapitalistin laki.

Olet Suopon mustalla listalla, työmies! Olet porvariherroille vaarallinen, työmies! Kun luokkasi lähtee liikkeelle, niin riistäjä lentää perseelleen tai vieläkin kauemmaksi, Kanarian saarille asti.

Ja jos et pidä varaasi, se rosvoaa sinun rahasi, ne suuret suhdannevoitot, sinun hielläsi tuotetut voitot.

Sillä riisto on porvarin laki, se on porvarivaltion laki. Se on suomalaisen kultapossukapitalistin laki.

Pidä silmäsi auki ja kuuntele, työmies! Älä luota porvarilehdistöön, työmies! Älä luota pappiin, poliisiin, älä pääoman renkien lupauksiin, älä anna riistäjän päättää, älä tarjoa varkaalle kättä.

Sillä sinun on muutettava tämä maa ja maailma ja sinun on taisteltava oman luokkasi puolesta! Ja sinä, vain sinä voit antaa suunnan ja tarkoituksen luokkasi taistelulle ja viedä sen päätökseen!

Se on sosialismin laki, se on luokkataistelun laki. Se on luokkatietoisen työväenluokan yhteinen tahto ja laki.

Säv. Kaj Chydenius
San. Matti Rossi