Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Snatch review
380 Views
2
vote

zee german

Gecisleriyle ,gorsel efektleriyle ve dialoglar?yla insan? costuran hayran birakan bir eser..
-anything to declare?
-yes...don't go to london
Vinnie jones super basarili, gayet ingiliz bir film;ozellikle Brad pitt e dikkat cekmek istiyorum,tam anlami ile kendine yakisan rolu oturttu,Benicio del toro ,Dennis farina..seyrederken cok eglendim.. filmin kurgusu insan? surekli tetikte tutuyor ve isi birazda izleyiciye b?rakiyor..guy ritchie ingilizligini fazlasiyla gostermis.. konu itibariyle bana biraz get shorty'i hat?rlatt?.. zaten kara mizah degilmi yaptiklari varsin benzesin!.. ayrica benicio del toro gibi bir karizmayida kadrosunda barindirmakla yeterince guzellesmis film.. butun oyuncular muhtesem
Soundtrack'inde bulunan the stranglers - golden brown kesinlikle arsivlerde bulunmas? gereken lezzete sahip.yine Oasis - Fucking in the Bushes de olmazsa olmazlar

Cok eglenceli bir cingene oykusu. bariz tarantino havas? esiyor filmi izlerken.ozellikle cingenelerden karavan satin almaya gittiklerinde ki kopek hakkinda ki konusma cok yaricidir...
- you like dags?
- dags?
- yeah.. dags..! (kopegi isaret eder)
- oh you mean.. dogs..
- ..... !!!
- yes i like dags..

Ayrica super bir londra tanimini da bunyesinde barindiran film. oyle ki;
- where is the diamond?
- in london
- london?
- london
- london?
- yes, london. you know, fish, chips, cup o' tea. bad food, worse weather. mary fu**in' poppins. london! Leziz ingiliz aksanina doymus durumdayim:)

guy ritchie filmi 'stealin? stones and breakin? bones' diye özetliyor.Ayrica senaryosunda bir onsoz yazip film ekibinden intikan almayida ihmal etmiyor:)
''simdiye kadar iki film yonettim; ilki bircok endiseden dolayi sekteye ugradi. misal ertesi gun filmi cekmeye paranin yetip yetmeyecegini bilmiyordum ya da tam olarak ne yaptigimi? hos bunu sadece ben degil, etrafimdakiler de bilmiyordu. yine de bunlarin beni engellemesine izin vermedim. renk vermemeye çalistim. makara yapip, milletin sirtini sivazlayip durdum. ne yalan soyleyeyim aslinda gotum uc bucuk atiyordu.
Snatch?de ise baska sikintilarla bogusmak zorunda kaldim. bu sefer sorun para ya da ozguven sorunu degildi. sorun, oyuncular ve film ekibimdi. bu filmi cekerken daha ciddi ve profesyonel bir yonetmen olmaya cabaladim. ama sanirim bu benden baska kimsenin umurunda olmadi ki hicbiri beni siklemedi. gecen filmde sergiledigim enseye saplak gote parmak yonetmenligim bu sefer ayagima dolandi. oyuncular ve ekip, ciddi yonetmen goruntumle alay edip durdu. bu yuzden cekimlerin ilk gununden son gunune degin bildiklerini okudular. filmin tamamlanmasi bir mucizeydi. '' (guy ritchie agustos 2000)

Filmi ozetleyen cumle ise kanaatimce suydu:"bulunmak istemeyen bir cingeneyi asla bulamazsin" turkish

"zee germans" :)


10/10
Avatar
Added by yaSsie
14 years ago on 10 December 2009 20:38

Votes for this - View all
kathyLexi