Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Maruschka Detmers video

Actrice Maruschka Detmers hoopt na 34 jaar op doorbraak in Nederland

28 Views
0
vote
Avatar
Added by bcarol
1 year ago on 21 March 2023 06:36

SCHOONEBEEK - Actrice Maruscka Detmers uit Schoonebeek woont en werkt al 34 jaar in Frankrijk en speelt nu voor het eerst in een Nederlandse film: Ventoux.

Ze hoopt dat de rol een opmaat is voor meer werk in Nederland.

Jean-Luc Godard
Maruschka Detmers vertrok op haar achttiende naar Parijs om daar als au pair te werken. Ze nam van de beroemde regisseur Jean-Luc Godard acteerlessen en kwam uiteindelijk terecht als hoofdrolspeelster in de film Prenom Carmen. Later volgden meer rollen in Franse films en toneelstukken.

Ventoux
Na het overlijden van haar vader had ze meer behoefte om in de Nederlandse taal te acteren. Toevallig kwam het filmproject Ventoux op haar pad. De film is gebaseerd op het boek van Bert Wagendorp. Het gaat over een vriendengroep die na dertig jaar weer bij elkaar komt bij de berg Ventoux in Zuid-Frankrijk.

Première
De film gaat dinsdag in première. Daar kan Detmers niet bij zijn vanwege rugproblemen. Vanaf donderdag is Ventoux voor het grote publiek te zien.