Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Grazuole video

Filmas "Gražuolė" - treileris

36 Views
0
vote
Avatar
Added by mirinbuddy
9 years ago on 16 April 2015 19:07

"Gražuolė" - tai toks žaidimas, kai į rato vidurį išrenkama gražiausia mergaitė visame kieme, jai sakomi komplimentai, o ji dalinasi geruoju grožio jausmu su likusiais žaidime dalyvaujančiais vaikais. Mažai mergaitei Ingai (Inga Mickytė) net nekyla abejonių, kad ji pati gražiausia, juolab, kad žaidžiant šį žaidimą, draugai ją visuomet išrenka gražuole. Tačiau kaimynystėje apsigyvenusiam naujam berniukui (Tauras Ragalevičius) nepatinka Ingos strazdanos ir jis pavadina ją bjauria. Tai Ingą labai įskaudina, tačiau priverčia suprasti, kad išvaizda nėra svarbiausia.

"Gražuolė" - tai poetiškas pasakojimas visai šeimai apie vaiką, pirmą kartą susiduriantį su gyvenimo tikrove. Ši juosta dažnai lyginama su ankstesniuoju Arūno Žebriūno filmu "Paskutinė atostogų diena" ("Mergaitė ir aidas").

1970-aisiais "Gražuolėje" pagrindinį vaidmenį atlikusi Inga Mickytė buvo apdovanota specialiuoju prizu Minske vykusiame sąjunginiame kino festivalyje