Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
How Art Made the World video

EKV Documantary BBC How Art Made the WorldOnce Upon A Time

39 Views
0
vote
Avatar
Added by Tim J.
9 years ago on 31 August 2014 17:41

De kracht van storytelling

De hedendaagse essentie van het gebruik van beelden om verhalen te vertellen zoals in films, cartoon en tv steunt op dezelfde krachtige technieken sinds de Oudheid.
's Werelds oudste geschrift, het spijkerschrift, vertelde het verhaal van Gilgamasj de éérste held. Maar hoe breng je een verhaal over als bijna niemand van je volk kan lezen. Je zet de woorden om in beelden! En zo ontstond het eerste storyboard.
Naast een held is er echter meer nodig om jezelf helemaal in te kunnen leven in een verhaal. Zo voegden de Grieken emotie toe aan hun verhaal. Hun mythologische beelden werden vastgelegd precies tijdens de climax, wat zorgden voor een veel aangrijpendere manier om het verhaal te delen.
Maar voor het laatste ontbrekende kenmerk moeten we veel verder kijken dan Europa of het Midden-Oosten. We reizen namelijk af naar Australië, want hier leeft een volk wat hun beelden al jaren lang versterkt met muziek, De Aboriginals! Zij gebruiken ritmische geluiden om hun verhaal te ondersteunen.

Zo zorgt de ontwikkeling langs een tijdlijn van duizenden jaren voor miljoenen bioscoopbezoekjes. De combinatie voor een goed verhaal een held, emotie en het gebruik van geluiden op het juiste moment, wordt door filmproducenten samengesmolten naar hetgeen waar wij graag naar kijken. TV


Erik Klaassen Visualizations
http:s//www.facebook.com/e.k.visualizations

(geschreven vanuit de BBC documantaire How art made the world Once upon a time)

All rights reserved The BBC. Documentary presented by
Dr. Nigel Spivey