Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Kurkkuharja on 1 Jan 2012 01:32
5805 Views 65 Comments
47
vote

My movie year 2012

Sort by: Showing 1-50 of 703
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 17 Average listal rating (9 ratings) 4.8 IMDB Rating 3.3
Fangs (2002)
DVD

CGI-lepakkoja...
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (2 ratings) 3 IMDB Rating 5.2
DVD

Haluaisin tykätä tästä. Olavi Virralla on irtoviikset ja Olavi Virta laulaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 300 Average listal rating (167 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.9
Microcosmos (1996)
DVD

Yhden vuorokauden verran ruohonjuuritason arkea kesäisellä niityllä kuvaava dokumentti, joka on hienoine musiikkeineen ja äärimmäisen niukkoine kertojaäänineen pikemminkin taideteos kuin perinteinen Avara luonto -jakso.

Aivan uskomatonta kuvaustahan tässä on. Erityisesti kameran saaminen muurahaispesään hämmästyttää. Kämppis ehdotti, että ehkä se on kuvattu muurahaisten kameralla. Tiedäppä tuosta, mutta onpahan vaan tuolla heinän seassa joku aivan uskomaton toinen maailma, jonka arkeen tälläinen sivistynyt kulttuuri tuntuu suhtautuvan täysin ylimalkaisesti ja jonka askareittensa parissa puuhaavien asukkaiden henki ei vaikuta monen ihmisen mielestä olevan minkään arvoista.

Olin ennen Microcosmosta syvästi masentunut maailmasta missä elämme, eikä edes pohdinta elokuvan katselusta tuntunut enää kiinnostavalta ajatukselta. Tämä filkka kuitenkin sai jälleen uskoni palaamaan tähän kaikkeen ja muistamaan, ettei itsestään suuren numeron tekevän ihmisen tarjoama vaihtoehto ole ainut tapa elää. Microcosmoksesta tulee hyvä mieli.

Toisaalta sitten muistin taas, kuinka ala-asteella ollessani serkkuni vauhkosi diggaavansa luontodokkareista, koska ne sisältävät mieletöntä väkivaltaa ja hurjia seksikohtauksia... ja elämä jatkuu Kossun vuonna nolla-kolmetoista.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 301 Average listal rating (180 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.2
DVD

Japanilaisessa länkkärissä pärskyy veri. Juontokohdan lavasteet aurinkoineen ja Fuji-vuorineen ovat hienot, eikä Tarantinon rooli onneksi ole kovinkaan merkittävä. Spaguja rakastavana itse ainakin sain Sukiyakin sekoilusta ei-niin-vakavasti-otettavan viihteen ja aiheelle suodun pään kumartamisen myötä kertakatselun verran irti. Musiikitkin tuovat oikeutta esikuville ja pakkohan sitä on pätkästä pitää, jonka olennaista rekvisiittaa ovat sekä gatling gun että samuraimiekka. Ei Miike silti tämänkään jälkeen aiempaa kiinnostavammaksi ohjaajaksi omilla diagrammeillani kohonnut.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 19 Average listal rating (13 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.7
DVD

Parempaa italialaista ysärikauhua. Elitistiä lainaten Lucio Fulcin kädenjälki ei kyllä Vahanaamiosta paista, vaan tuottajatasolla häärineen Argenton henkeähän filmi röhkii.

Viime vuosisadan alkuun sijoittuvan maailman tunnelma on kutittavasti väkerretty. Elokuvan lavasteiden, pukujen, outojen härpäkkeiden ja jykevän musiikin mukana siirtyy itsekin pörräämään kärpäsenä tekniikan kehityksen hiljalleen myllertämän Rooman yhä mystiikkan täyttämille kaduille.

Splatteria löytyy hyvin tehtynä, vaikka muista erikoistehosteista erityisesti lopun tulipalo on auttamattoman kömpelösti toteutettu. Haparoivan tarinan ratkaisu ei muutenkaan miellytä ja parhaimmillaan Wax Mask onkin pienenä joululoman fiilistelytrippinä vailla sen suurempaa järkeä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 91 Average listal rating (59 ratings) 6.9 IMDB Rating 6.9
DVD

Lobotomiahuumoria. Kasari ei ota itseään turhan tosissaan ja Bruce Leelle osoitettu haikeus on tunteikasta, mutta tylsyys on The Last Dragonin kovin voimakeino ja elokuvan aikana ehtiikin masentua monta kertaa. Ei tämä vaan naurata tai ihastuta, vaikka lopussa parodioinnista saadaan tappelun tuoksinnassa jotain irti, nyrkkejä kastavat värikkäät sähköt ja luotikin napataan eeppisesti hampailla.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 163 Average listal rating (71 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.7
Kuroneko (1968)
DVD

Eipä Kaneto Shindo taaskaan petä, vaikkei Kuroneko mihinkään Onibaban sfääreihin nousekaan. Perinteisehkö japanilainen kummitustarina tässä kehitellään - sotilaat raiskavat kaksi naista ja polttavat nämä talonsa mukana. Kostonhimoiset naiset tekevät demonien kanssa sopimuksen ja tästä eteenpäin samurai toisensa perään vikitellään bambumetsän keskellä seisovaan aavemajaan, missä kissaihmisaaveet murhaavat nämä ja juovat heidän vertaan.

Kuroneko on kaunis katsella ja kuunnella, mutta oikeaa haamutunnelmaa se ei tavoita. Tietysti Nipponin kulttuurin sisäistämisen vaikeus saattaa hankaloittaa leffan maailmaan pääsyä, tiedä häntäkarvoja. Enemmän fiilistä sain vanhoillisesta yhteiskunta-asetelmasta, missä samurai halutaan nähdä ennen kaikkea kunnioitettuna ja itsensä kansan puolesta uhraavana sankarina, jota kenkään ei tulisi vihata. Lopulta (tai oikeastaan paremminkin heti kättelyssä) katsojan mielessä tämä kuvitelma kuitenkin revitään soturien rikosten vuoksi auki ja syvältä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 208 Average listal rating (95 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.2
Uzumaki (2000)
DVD

Surrealistista wtf-skitsoilua. Vihertävänä kuvatussa kaupungissa käy kummia, toiset kuolevat, jotkut taas muuttuvat etanoiksi. Kaikki outoilu pyörii joka puolella - aina sormenpäistä kalakakkuun - ilmestyvien spiraalien ympärillä ja toisten elämät myös päättyvät tähän kieroon muotoon vääntymiseen.

Visuaalisesti Uzumaki on ihan överisiisti ja musatkin ovat perkeleen ihanat, mutta tietty sekavuus myöhäisyön katseluun yhdistettynä eivät pidä kokonaisuudessa parhaiten kiinni. Toisaalta tämä tekee filmistä entistäkin unenomaisemman kokemuksen.

Helppo suositeltavaksi jokaiselle mielipuolista elokuvaelämystä etsivälle, kelle sarjakuvamainen gore ei ylitä kipukynnystä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1064 Average listal rating (740 ratings) 3.8 IMDB Rating 3.9
DVD

Hämmästelin, mikä ihmisiä huvitti saatuani pitkään omalla tavallaan - parinkytä vuoden takaisen SF-maniani sekä Van Dammen takia - kiinnostaneen pelileffan joululahjaksi. Ei tarvitse hämmästellä enää.

Aluksi puolen tähden tuska muuttuu lopussa Bisonin sähkövoimien sekä yli äyräiden tulvivan camp-hengen vuoksi liki hauskaksi, mutta se ei tästä myötähäpeällisestä tortusta parempaa tee. Komedia- ja scifi-sävyjen laittaminen pätkään ei toimi ja juoni on nolo tekosyy yrittää yhdistää kaikki videopelin tappelijat samaan kokonaisuuteen.

Lopputulos on paikoitellen raivostuttava, paikoitellen tylsä, mutta alati ahdistava sekametelisoppa, jolle ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Lastenleffahan tämä ilman muuta on, vaikka suomen ikäraja kieltääkin kohderyhmäänsä Street Fighteria näkemästä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 23 Average listal rating (14 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.7
DVD

Terence Hill saapuu keltanokkaisena ja etiketin osaavana kreivinä hurjalle preerialle, missä häntä yritetään koulia äijien tavoille. Tappeluita, viskinjuontia, hevosia ja ammuskeluahan tässä on luvassa, perinteiseen Hill-ääliökomediaan istutettuna tietty. Bud Spencerin perään ei huomaa haikailevansa ja kaksituntinen kesto menee kivuttomasti. Lopun viittaus villin lännen viimeisiin päiviin ja muuttuvaan maailmaan jättää länkkärifanille haikean olon. Ehkäpä elokuvan "sanoma" onkin, että ihmiset, yhteiskunta ja elämänkatsomus saattavat muuttua, mutta kumpaan suuntaan - sitä ei kiveen ole kirjoitettu.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
DVD

Tässä elokuvassa Bella oppii, että olisi ollut parempi imeä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3173 Average listal rating (1993 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.8
Hannibal (2001)
DVD

Se siitä Uhrilampaiden hienoudesta sitten Haneen päästäessä. Lecter on ainut showta vetävä jäbä samalla, kun Hollywood-toiminta, tekonäppärä palleiludialogi ja Starlingin typerät omantunnonkompleksit itsepuolustukseksi listimänsä narkin takia eivät kiinnosta räkäklimppiäkään.

Firenzeen on saatu musiikin ja taiteen ansiosta onneksi jo jotain tunnelmaa (vaikka englantia puhuvat paikalliset pilaavat senkin taidokkaasti), mutta parempaan suuntaan mennään viimein sikojen parissa, jotka jo ajatuksena saavat olon heikoksi. Splättäystä ainakin riittää vähän joka väliin ikärajaa kasvattamaan.

Lopun päivällispöytäkohtaus on absurdi ja epäuskottava, mutta korniudessaan loistava ja kutsujen päätöskohdassa on liki aitoa tunnetta. Tyhmän ja kaiken realismin sivuun nakkaavan katoamistempun antaa anteeksi lopun lentokoneen pikkuklopin evästyksen myötä - kohtauksen, jonka kulusta supistiin silloin ala-asteaikoina ihan pienimuotoisena legendana.

Mutta milloin tälle elokuvalle kuvataan jatko-osa Soppa?
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6454 Average listal rating (4386 ratings) 8.2 IMDB Rating 8.6
DVD

Uhrilampaat on siitä outo leffa, että se tuntuu paranevan joka katselukerralla, vaikka tämä taisi jo olla about neljäs moinen ja kirjakin luettua nuorempana on tullut. Vaikka juonen tunteekin ulkoa, jotenkin tämän tunnelma on vain uskottavan ja "inhimillisen" kauhunsa puolesta niin hyytävä, että sen tapahtumien mahdollinen osuminen jonkun oman läheisensä kohdalle onnistuu aina vain hyytämään.

Jodie Fosteria parempaa Starlingia on vaikea kuvitella (vertailukohteena parhaimmillaankin tylsä jatko-osan Julianne Moore) ja tämän kemian kohtaaminen Hannibalin ilmentymän, Anthony Hopkinsin kanssa on käsin kosketeltavaa. Lecterin pelottavuus puolestaan perustuu äärimmäiseen hahmoon, joka on samalla paitsi sairas ja eläimellinen, myös älykäs herrasmies. Mikäpä olisikaan narsistiselle ihmiselle karmivampaa, kuin nähdä oma huipentumansa keskustelemassa henkeviä panssarilasin taakse vangittuna kuin eläintarhan vaarallisin peto.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
DVD

Onneksi Scooby-Dooita ei ilmeisesti pidetä paremmissakaan piireissä minään oman genrensä merkkihetkinä, muuten olisin saattanut paukauttaa pääni liitukautisen kuvaputkitelkkarini ruudusta läpi. Tässä tv-yleisön iloksi tehdyssä esiosassa onkin sitten koko näyttelijäposse pistetty kertaheitolla uusiksi ja beethovenmaisia piirteitä ammentava Scoobyn animointikin saa edellskidutusten koiran näyttämään CGI-tekniikan avatarilta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
DVD

CGI-Scooby-Doopy-Doolla on CGI-kalsarit päässään. CGI-Scooby taistelee CGI-mörköä vastaan CGI-liekkipierulla.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
DVD

Rikkauksista ryysyihin on pelin henki. Pari tunaria voittaa lotossa, mutta rahoilla rällääminen päättyy toisen kaveruksista saatua puoskaritohtorilta väärän lausunnon syövästä ja maksettuaan tuntemattoman kadunmiehen etsimään palkkatappajan peräänsä. Elinvuosien yhä runsaan lukumäärän selvitessä on alan ammattilaiselle mielenmuutosta vaikea enää selittää.

Kuulostaa takakansitekstissä hauskalle ja voi että kun ei vaan toimi käytännössä. Vitutusmasennus tosin varmasti vaikeutti filmin huonoa sulamista mahalaukussa, mutta tuskinpa tämän läpille paremminkaan mielin varustettuna paljoa enempiä olisi tullut nauraneeksi. Ohjaajaksi mainittu nimi John Woo pistää hiljaiseksi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 238 Average listal rating (133 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.2
Violent Cop (1989)
DVD

Kitano on tylyotteinen kyttä ja musat liian hienoja. Turhan tyhjänpäiväistä tyhjäkäyntiä tarinan sisälmyksissä silti, vaikka brutaali asenne, äärimmäisen ilkeänä esitetty väkivalta ja visuaaliseen kauneuteen istutettu irvokkuus positiivista napaa kohti auttavat.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
DVD

Lupasinko olla katsomasta enää enempää Beethoveneja? Taisi kiusaus käydä ihan ylivoimaiseksi.

Hyvää nimikkomusaa ainakin tässä säveltäjäelämäkerrassa yhden kerran kuullaan. Hyödyllinen ja tärkeä leffa siis tuotannon tuutista taas tupsahti.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 18 Average listal rating (12 ratings) 4.1 IMDB Rating 4.1
Toxic Zombies (1980)
PC

Lentokone ruiskuttaa myrkkykemikaalia takametsissä ruohoa kasvattavien maripäiden elimistöön. Seuraukset voi leffan nimen perusteella arvata.

Charles McCrann kokeilee, muuttaisiko mahdollisimman ala-arvoinen elokuva katsojansa murhanhimoiseksi eläväksikuolleeksi. Toxic Zombies on jälleen yksi taitamattomuuden riemukimara surkeaa teknistä osaamista, ala-arvoista näyttelyä, umpitylsää käsikirjoitusta ja kuuntelukelvotonta musiikkia. C-tason splatterkaan ei paljoa tätä piristä, sitä kun on aivan liian vähän. Huvittavimmassa kohtauksessa muka-riitelevä pariskunta repii vahingossa toistensa vaatteet riekaleiksi ennen "intohimoista" suusta suuhun tekohengityssessiota.

Lopputulos on elokuva, jota ei pysty tarjoamaan kovimmallekaan zombifriikille. Ainut kuviteltavissa oleva syy Myrkkysompien kurkkaamiselle lieneekin elokuvakatselun yltäessä harmittomasta ajantappoharrastuksesta suoranaiseksi kieroutuneeksi elämäntavaksi, jolloin sydän sykkii järjellä käsittämätöntä intohimoa vaikka millaisen sonnan katsomiseen. Älkää kompastuko siihen vanhaan ansaan ja antako Video Nasty-merkinnän inspata.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 21 Average listal rating (12 ratings) 8.2 IMDB Rating 6.3
DVD

Poliisikollegan kummitus järjestää Sammo Hungin kiperiin tilanteisiin, kunnes tämä saattaa työkaverin murhaajat käpälälautaan. Päivälliskohtaus tyttökaverin vanhemmilla on typeryydessään hysteerinen (mitä tästä ihmismielen lapsellisempiin vietteihin vetoavasta huumorista opimme, Scooby-Doo ja Kenguru-Jack?) ja martial artsilla vauhditetulla pyssytoiminnalla annetaan makua perseilevälle honkkarikomedialle kuin hapanimeläkastikkeella kevätrullalle. Lopetus tuo hyvälle mielelle.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5 Average listal rating (3 ratings) 4.7 IMDB Rating 5.6
PC

Vaikka Euroopassa länkkäreitä liki elokuvan alkuajoista on filmattu, pidetään Kaksintaistelua punaisella hietikolla ilmeisesti joissain piireissä ensimmäisiin vakaviin spaguihin kuuluvana pätkänä. Pirullisen tylsää kameran heiluntaa se ainakin on.

Nimi lunastetaan katsomassani versiossa hyvin. Kuva on näes mennyt niin pilalle että punainen ja keltainen ovat paletin hallitsevat sekä ainoat värit. Kaiken lisäksi näkemäni printti oli kauhistuttavaksi cropattua sameaa mössöä, mikä ei ainakaan parantavasti katselutehoon vaikuttanut.

Morriconea ei Ennioksi tunnista kuin viimeisen kaksintaistelun jälkeen. Tällöin käyntiin paukahtavien tasoisia musiikkeja olisi toivonutkin läpi filmin pelastavana airuena kuulevansa. Toiveeksi jää, mikä on sääli.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
PC

Andalusiassa ja Roomassa kuvattua kiikarikivääritappajan arkea. Tonino Valerii on varteenotettava spaguohjaaja siinä missä Sergiotkin. Intro ja musat ovat kovia ja meno pysyy tasaisen rautaisena. Hevosrääkkäys taitaa olla ainut vituttava asia.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 32 Average listal rating (26 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.3
PC

Lyhyt lyhäri, jossa Godard mumisee pari minuuttia sotilaita esittävien valokuvien päälle vaikuttavan musiikin soidessa taustalla.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 49 Average listal rating (28 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.2
PC

Hämmentävää surrealismia. Yhteiskunnallisissa ja ihmisen luontoon liittyvissä piireissä sitä kai taas pyörittiin, mutta kokonaisuus jätti suun auki. Animointi on jälleen toimivaa ja äänien katoaminen häiritsi melkoisesti.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
PC

Tasapaksu länkkäri Enzolta. Hahmot ovat tylsiä ja näiden esittely typerä, eikä filmiin oikein pääse kiinni. Musiikitkin ovat mitä sattuvat. Onneksi kuvaus toimii, jälleen loppua päin touhua parannellaan ja lopulta fiilikseksi jää yhden kerran kestävä länkkäri, joita tosin mahtuu kaksitoista tusinaan. Erottuvia tekijöitä todella runsaat nyrkkitappelut sekä banjoksi naamioitu sinko.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
PC

Palkinto vuoden huonoimmasta käsikirjoituksesta, ohjauksesta, valaisusta sekä leikkaamisesta menevät Kuoleman kilpajuoksulle!

Aloitetaan valaistuksesta, jota ei ole. Kuva on alati joko ylipimeä tai puhki palanut ja sekös on kivaa. Paska on leikattu ihan uskomattoman vituiksi, jotain ihme kuvia välkkyy solkenaan elokuvan seassa et cetera.

Kauheinta on kuitenkin se käsis. Ensin mitään ei käy aikoihin, sitten nähdään pari tylsää tappoa, kunnes päästään loppuun, jota pitkitetään twisteineen niin kauan ettei edes joululahjaksi saamastani violetista vieteristä ollut avuksi. Gore on roskaa, tunnelmaa ei ole ja ahdistusta kokee väärien syiden vuoksi.

Tässä on myös jonkun tuntemattoman ja hirveän bändin n. kymmenen minuuttinen biisi rullaluistindiscon taustalla, miekkailuasussa heiluva murhaaja ja rehtori nimeltään George Michaels.

Yksi paskimpia slashereita ellei paskin, ja tämä oli sitten tosissaan kauniisti sanottuna.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5 Average listal rating (3 ratings) 3.7 IMDB Rating 4.8
DVD

Tämän Russ Meyerin huonoimmista hetkistä innokkseensa saaneen leffan kamaluutta on hyvin vaikea... mahdotonta selittää. Itse asiassa Sikafarmarin tytärtä ei pysty sanomaan edes elokuvaksi. Joka kerta ruutua vilkaistessani siellä tuntui menneen jotain helvetin pehmopornojuttua. Possut sentään ovat hauskoja. Käsittääkseni yksi porsas muuttuu jossain välissä joksikin satuprinssiksi tai jotain? Hä? Nimikkotytön nimi oli myös aika eeppinen, muttei kai tarpeeksi eeppinen kun en enää muista sitä. Kiitti Tumppi tämänkin sivistysreikäni täyttämisestä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
PC

Sonny Chiba tappaa härän karatella. Verta roiskuu ja pari hienoa kohtausta on, mutta muuten leffa on vähän tylsä ja loppu pitkitetty.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 7 IMDB Rating 5.6
Rüzgar (1980)
PC

Cüneyt Arkin syöttää hevosta porkkanalla ja ratsastaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 657 Average listal rating (424 ratings) 5.7 IMDB Rating 5.9
DVD

Spoilerivaroitus

Fourth Kind toimii Blair Witch-asenteen ottavalle parhaiten - siitä on mahdollista saada irti hieno kokemus, jos siihen haluaa uskoa. Abbey Tylerin hahmo ei ehkä ole totta, mutta yhtä-kahta yliampuvaa levitaatiota ja tärkeissä kohdissa sumenevaa ruutua lukuunottamatta leffaa varten tehdyt dokumentit ovat suhteellisen vakuuttavia. Lisähohtoa löytyy sumerilla leikittelystä, Erich von Dänikenin kirjoituksista sekä tietysti siitä, mikälli katsojalla itsellään on avoin asenne maapallon ulkopuoliseen elämään.

Alaskaa ja tähtitaivasta on kuvattu kauniisti. Vanhat sumeriesineetkin menevät, vaikka näiden esittely on niin ikään muuhun sisältöön nähden irrallista tuoden mieleen jonkun BBC-dokkarin. Heiluva kamera ärsyttää ja saa pohtimaan, onko kuvaaja lätrännyt miestä väkevämmällä edellisenä iltana vähän turhan myöhään. Editointi on onnistunutta ja vaikka kuvan jakaminen osiin hermostuttaa, sitä käytetään sujuvasti illuusion luomiseen. Musiikit ovat hienoja.

The Fourth Kindiä voi myös pitää hyvänä merkkinä siitä, miten johonkin uskonsa asettanutta ihmistä pystyy halutessaan sumeilematta johtaa harhaan kohteen itsensä toimesta. Silti: I want to believe.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4347 Average listal rating (2903 ratings) 6.8 IMDB Rating 7
DVD

Pienenä Batmanin paluukin oli kova sana ja vaikea Gothamin sarjakuvamaisesta goottilaisuudesta on olla viehättymättä, vaikka burtonilainen hapatus onkin alkanut risomaan. Batman on jälleen statisti eikä sivujuonen rakkaustarina ole uskottava, mutta elokuva näyttää ja kuulostaa niin siistiltä, että annettakoon nämä anteeksi. Pisteet ovat Lepakkomies-nostalgiani vuoksi luvattoman yläkanttiin ammutut. Pitää kai käydä joululomalla sen kunniaksi Kallion Lepakkomiehessä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 31 Average listal rating (26 ratings) 2.6 IMDB Rating 2.8
DVD

Maailmanloppu sitten tavallaan tulikin 21.12.2012, päivä päättyi nimittäin elokuvaan Ponterosa. Sanoisin Tony Halmeesta kurkkaamassa huussinreiästä, mutta se menisi kliseen puolelle, joten en sano mitään. Kaveriporukan amatöörikotivideonauhana tämä voisi hihityttää, mutta elokuvallisesti miltään alueelta katsottuna eheää kohtaa ei Ponterosasta löydy.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2103 Average listal rating (1334 ratings) 4.8 IMDB Rating 5
Scooby-Doo (2002)
DVD

Rowan Atkinsonin uran huippuhetkiä. Piereskely yhdistää Scooby-Doota ja Kangaroo Jackia. Tässä on myös nainen, joka on tosi ruma koska käyttää silmälaseja.

Jos jotain hyvää pitää etsiä, hahmot ovat aika onnistuneesti piirrosvastineidensa näköisiä. Näiden pikkubussikin on kivan värinen. Sain myös täytettyä krypton filmin aikana.

Miksi mulla on darra, vaikka katoin tän selvinpäin?
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 569 Average listal rating (377 ratings) 3.8 IMDB Rating 4.4
Kangaroo Jack (2003)
DVD

"Housuissani on piknik ja minä tarjoan herkut."

Ajattelin lopussa, että onneksi Kangaroo Jack ei sentään puhunut kuin yhdessä hallusinaatiossa, mutta sitten tämä tunkee naamaansa kameraan ja alkaa vauhkoamaan aika vitun vammaisesti.

Bonusmatskuissa opetetaan tanssimaan kuin Kangaroo Jack. Ikävä kyllä Kangaroo Jack ei itse leffassa juuri ketku.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 722 Average listal rating (435 ratings) 7 IMDB Rating 7.2
Sleeper (1973)
DVD

Mitäpä muuta ihminen kaipaa kuin telkkarin, orgasmikoneen sekä huumekuulan?

Woody nukkuu parisensataa vuotta pommiin ja herää totalitaarisen hallinnon alaisessa tulevaisuudessa esittelemään pilailutekareita ja kuorimaan jättibanaania. Slapstickille kumarretaan ja se on valittu Sleeperin tyyliksi, mutta ylihyödynnettynä hauskaan musiikkiin yhdistetylle nopeutetulle toikkaroinnille ei enää naura. Muutenkin leffa tuntuu ylipitkälle aiheen kuluessa loppuun varsin pian. Tehosteet ovat pieneen budjettiin nähden hyvät.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 22 Average listal rating (6 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.7
Delirium (1972)
DVD

Väkivaltaahan tässä on. Väkivaltaa ja alastomuutta. Kaikki on törkeän sekavaa ja järkyttymistä enemmän mielen valtaa pohjaton tylsistyminen Deliriumin loppumista odotellessa. Joku äijä ei saa seisomaan ja tappaa siksi naisia, mutta kuvioihin ilmestyy toinenkin psyko.

Musat eivät ole mistään kotoisin, tunnelmaa ei psykedeelisistä unista huolimatta ole ja loppu floppaa. Näyttely on hyvää, mutta se ei tätä gialloa pelasta tai uutta mahista sille suo. Hämmennyttä pohdiskelua käsikirjoituksesta tämä ainakin herättää.

Elokuvasta katsomani versio oli alkuperäinen kansainvälinen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 61 Average listal rating (30 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.2
PC

Kuvausta vankilajengi Mexican Mafian synnystä. Ei anna porukasta aiemmin dokkaria katsoneelle hirveästi uutta, eikä dramatisointi toimi kovin kiinnostavana koukkuna. Aitojen jengien, kuten Black Guerilla Familyn, Aryan Brotherhoodin ja toisen meksikolaisen vaihtoehdon, Nuestra Familian, mukana olot tuovat kuitenkin mielenkiintoa. Leffaa jaksaa katsoa kaksi tuntia ja lopputeksteissä soi Kid Frostia.

Harmittavasti murtaen lässytetystä ja espanjaa lainaavasta ääninäyttelystä on välistä niin vaikea saada selvää, että se haittaa jo tarinan seuraamista. Kiinnostavampana puolena aidot La Emen ese-vatot pahoittivat mielensä mies-miehelle vankilaraiskauksesta niin paljon, että kolme American Messa mukana ollutta ihmistä menetti kohtauksen vuoksi myöhemmin henkensä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
PC

Että mitä? Tv-elokuva? Ette kyllä nyt ole tosissanne...

The House of the Yellow Carpet on periaatteessa yhteen huoneistoon sijoittuva giallo. Pariskunta on kauppaamassa omistamaansa keltaista persialaismattoa lehti-ilmoituksella. Aviomiehen lähdettyä sattumalta käymään pihalla osuu mahdollinen ostaja ihastelemaan myyntikohdetta asuntoon. Tästä eteenpäin harmittomana alkanut tilanne alkaa mennä aina vain ahdistavampaan ja absurdimpaan suuntaan.

Elokuvan ensimmäinen tunti on alati kiristyessään jännittävä kuin mikä, ja ilmasta voikin tänä aikana leikellä vaikka stiletillä viipaleita leivän päällisiksi. Erland Josephson on inhottava kuin mikä ja oikeisiin kohtiin tupattu pianomusiikki täydellinen tunnelman nostattaja.

Yllättävän käänteen jälkeen Keltamattotalo tekee harmittavat pannarit, mutta lopussa twistien paukkuessa narut saadaan jälleen lapaseen. Lopulta leffa toimii sekä hyytävyytensä että mysteerisyytensä ansiosta pakettina mainiosti. Mustasukkaisuutta käsitellään reippaasti, kuin myös tunteen seurauksia äärimmillään.

Ai niin, elokuva perustuu muuten hra Sellerin näytelmään.

Oli muuten Listalin listaamana 666 katseltu filmi tänä vuonna...
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7 Average listal rating (4 ratings) 6.3 IMDB Rating 5.6
Black Killer (1971)
PC

Kliseet ja aina samanlainen tarinankaari alkavat vakiintua tylsistyttävästi spagujen sukuviaksi. Black Killerkin on hyvin perinteikästä kaavaa - kaupunkia terrorisoiva rosvojoukko, pelastavana saapuva pyssymies, kidutuskohtaus, nyrkkitappeluita ja kaikkea tuollaista asiaan kuuluvaa. Tutuista ratkaisuista huolimatta elokuvaa jaksaa kuitenkin katsoa ja vaikkei soundtrack ole paras, sitäkin kuunnella.

Pieniä virheitä on paljolti, intiaanityttö juoksee paksuun meikkikerrokseen tällättynä ja paikoitellen pahasti haiseva eksploitatiivisyys huvittaa naisalastomuuden umpiturhassa kylvämisessä. Kinski ampuu filmissä porukkaa kirjan sisään kätketyllä revolverilla.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7 Average listal rating (2 ratings) 5 IMDB Rating 4.9
PC

Klaus Kinski on tosi paha natsi tässä macaroni combatissa. Kinskillä on myös liian vähän ruutuaikaa, mikä on vielä pahempi hommeli.

Katsottavaa sotailua, jossa pienoismallien räjäytykset ovat näyttäviä ja enkkudubin ranska-aksentit naurettavia, etenkin jenkeittäin puhuvien hakaristimiehiin verraten. Teloituskohtaus vetoaa tunteisiin ja leikkaus on onnistunutta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
PC

Loppupuolella tarinaan alkaa päästä sisemmälle, mutta tähän asti aika puunmakuista ja vaikeasti lähestyttävää settiä käsikseen on raapustettu. Oman haittansa juoneen uppoutumiselle koin oudoista kirjoituksellisista ratkaisuista sekä leffan identiteettikriisistä, kun jokseenkin vakavaan gialloon istutetaan tyhmää perseilyhuumoria ja välistä päätyy jopa funtsimaan katselevansa sittenkin poliziottescoa.

Kuvaus - etenkin huvipuisto-osiossa - ja Luciano Michelininin musiikit ovat parasta sisältöä, vaikka jälkimmäisen leikkaukseen olisi sopinut nähdä enemmän vaivaa. Väitän silti keskinkertaisemmillaankin giallojen olevan se tärkein asia, mitä Huopikaslandiasta ja sen elokuvatuotannosta itse ensimmäisenä alkaisin mainostamaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 67 Average listal rating (44 ratings) 5.7 IMDB Rating 6.1
Anemic Cinema (2009)
PC

Pyörivät spiraalit ovat kai jollain lailla hauskoja, mutta eivät ihastuttavia. Taidetta, muttei minua varten.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 33 Average listal rating (25 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.7
PC

En tiedä parempaa tapaa aloittaa muutaman tunnin yöunien jälkeen koulupäivä, kuin katsomalla valkoisia laatikoita mustaa taustaa vasten. Näitä Rhythmus-leffoja näyttää muuten olevan kolme. Jollekulle taidetta, toiselle teknisesti hienoa kikkailua, mulle sisällöltään mitäänsanomatonta tekotaiteellista paskaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 195 Average listal rating (153 ratings) 6.4 IMDB Rating 5.9
DVD

Charles Bronson virittelee ansoja ghetossa kuin Matkalaukku Kalkkuna ja ampuu hymy huulillaan sekä jätskipuikko vasurissaan kikattavan laukkuvarkaan selkään suuren reiän norsunkaatoon sopivalla pistoolilla. Bronson myös lahtaa nahkakoppalakkisia jengiläisiä jättimäisellä konekiväärillä ja ampuu todella epäilyttävää pahista singolla.

Roistot ovat täydellisen superpahoja ja sitäkin tyylitajuttomampia napapaitapunkkareita ja lopussa kranaattien lennellessä täyden sodan valtaan joutuneessa slummissa opitaan väkivallan olevan ainut sopiva keino kulmien rauhoittamiseen. Tiivistettynä Death Wish kolmen sanoma on liiskata jokainen vastaantuleva likainen gangbangaaja kuin torakka.

One-linerit ja muukin dialogi ovat aivan räävitöntä settiä, parhaana varmaan ruumisröykkiöiden ja liekehtivien talojen keskellä ambulanssia käteen ammutulle kytälle soittava Kersey. Myös tämän ensimmäinen pidätys ja poliisin brutaaliuden esittely kuulusteluhuoneessa nostavat kyyneleet silmiin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 19 Average listal rating (10 ratings) 3.2 IMDB Rating 4.1
Muistitikku

Tässä elokuvassa natsit ovat kehittäneet torahampaisen tappajatontun, joka murhaa ihmisiä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 34 Average listal rating (16 ratings) 5.2 IMDB Rating 4.5
DVD

Olisi pitänyt uskoa nimeä ja olla avaamatta DVD-koteloa. Traumatisoitunut tyyppi tappaa joulupukkeja surrealistisesti ja yksi valkoparta sotkee punkkareita karkuun keltaisella munamankelilla. Tässä ei opita elämästä tai joulun taiasta, mikä on huono juttu.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4070 Average listal rating (2616 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.5
Psycho (1960)
DVD

Pitää katsoa työssäoppimispaikkaan yrittämisen vuoksi. Joku kolmas tai neljäs näkeminen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 9 IMDB Rating 7.2
The Banished (1998)
VHS

Dokumentti Vesalan nuorisosta 90-luvun lopulla on realistinen ja kiinnostava ajankuvaus. Kaiken maailman jipot ja dramaattisten musiikkien käytöt on laitettu syrjään ja tyydytty esittämään ainoastaan ihmisten kertomuksia ja kuvaamaan näiden elämää.

Sählyn pelaamisen ohella pelastusarmeijalta käydään hakemassa ruokaa, jengiä ammutaan ja poliisin kanssa ollaan vaikeuksissa. Hahmoista löytyy myös Vesalassa sheriffin haulikolla tappaman parikymppisen tyypin veli, jota kuvataan loppukohtauksessa piirtämässä ilmeisesti jotensakin tunnettuna pysynyttä ristiä broidinsa lahtauspaikalle.

Vaikka itkunsekainen väkisinväännetty tunteiden manipulointi on poissa, koetaan sykähdyttäviä hetkiä dokkarin aikana useita, vahvimmillaan erään keskushenkilön päädyttyä lisäämään päähänsä lyijyä kesken projektin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 26 Average listal rating (17 ratings) 4.1 IMDB Rating 3.8
Gun (2010)
DVD

Curtisilla on iso ase, GUN. Curtis ampuu GUNILLA Danny Trejon. Curtisin vaatteet vaihtuvat joka kohtauksessa. Heiluva kamera kuvaa Curtisin heiluvaa paljasta persettä. Curtisia ei myöskään voi tappaa, sillä tätä on ammuttu jo aiemmin yhdeksän kertaa.

Jos Get Rich or Die Tryin oli Curtisin ego-trippi, tässä Curtis on puolijumala.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 20 Average listal rating (13 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.9
Canned Dreams (2012)
TV

Odotin ja toivoin perusteellisempaa sukeltamista säilyketeollisuuteen. Sain itkuisen ihmisjoukon pianonpimputuksen höysteiset elämäntarinat Miesten vuoron tapaan tarjottuna. Tämä alkoi suoraan suomennettuna vituttaa.

Parasta filmimateriaalia ovat ehdottomasti teurastamo-osiot. Alunperin ajattelin pitkään pääasiassa kasvisruoalla eläneenä tuossa vuodenvaihteen kynnyksellä paistaa lautaselleni juhlan kunniaksi ihan pihvin, mutta jotenkin halut moiseen katosivat sätkivien lehmien paloittelun yhteydessä jonnekin Siperian kylmiin tuuliin.

Lahtaustalo-osuuksien haastattelut ovat myös kiinnostavia. Onhan sitä tullut mietittyä, millainen sälli on vakuuttunut kutsumuksensa löytyvän sikojen kurkkujen katkomisen alalta. Pian ruutuun pompahtanut oliviiöljytyöläisten traaginen syntymäpäiväkakkukeskustelu olikin sitten taas vähän eri maailmasta.

Sisällön heppoisuuden lisäksi alaa opiskelevana alkoi itseäni ärsyttämään dokkarin tyylillinen toteutus. Voice overin runsas hyödyntäminen on vielä jees, mutta porukka tuijottamassa kameraa työalansa edessä sai pelkäämään, että millon ne puhkeavat hoilaamaan. Mutta pointti oli, että tämä kaikki, ihmisten yksityiselämän dramaattisia sattumia myöten on tismalleen sitä, mitä koulussa opetetaan ja tyrkytetään tekemään ja lopputulos vaikuttaa kaikkea muuta kuin taiteellisia vapauksia hyödyntävältä tai omaperäiseltä - se tuntuu täysin tietyn hyväksi havaitun ja itselleni kliseisen kaavan mukaan väännetyltä. Mielestäni koulun tarkoitus on tarjota ainoastaan osaamisen perusalkeet, joita oppeja ammattinsa parissa voi sitten hyödyntää pohjana omalle tyylilleen.

Olen kuullut myös palautetta liian runsaasta tunnelmamaisemakuvituksen käytöstä suhteessa itse tehdaskuvaan. Itse en katseluhetkellä tuohon kiinnittänyt huomiota, mutta jälkikäteen mietittynä onkin alkanut vaivaamaan, tarvittiinko moista unelmointia oikeasti tämän aiheen parissa näin paljon?

Säilykepurkin matka Suomen kauppoihin on pitkä eikä ostaja sitä taida useinkaan tiedostaa. Viimeinen kuva sen tunteen parhaiten välittää. Siinäpä se kaikki olikin. Ilman synkkien (vaikkakin itsestäänselvästi jo ajat tiedossa olleiden) teurastamo-ottojen aiheuttamaa tunneaaltoa voisi Säilöttyjen unelmien sanoa olevan potentiaalinsa hukkaan heittävä ja jopa epäonnistunut filmaus hyvin kiinnostavasta aiheesta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (653 more in this list)

Notes are in Finnish.

Tulipatahan tuossa 25.6. katottua VHS-nauhalta myös findie-barbaarileffa Black Karma, josta kirjoittelin seuraavaa.

"Splattensteinin tekijöiden barbaarisplatter on juuri sopivassa puolentunnin kestossaan varsin asiansa ajavaa paskaa. Näyttely on aivan karmeaa (mutta silti ainoastaan vain luokattoman yli vetävä kuningas alkaa ärsyttämään), juonessa ei ole hevonkukkuakaan järkeä (ajanlaskumme kelvottomin lopputwisti..) ja kohtausten epämääräisyyttä kuvaa parhaiten kun tarinan "sankari" Blaas Karma leikkaa siististi barbaarifledansa irti kivellä.

Veri ja sisälmykset on toteutettu huomattavasti paremmin kuin monessa isommassa elokuvassa, muut tehosteet ovat taikoineen sun muineen riemastuttavan huonoja. Kaiken kaikkiaan 70 euron budjetista on revitty irti oikeasti aika mehevä parodia, joka pärjää viihdyttävyydessään helposti genren surkeimmille sukulaisille ja pesee samalla perseet 99%lta näkemiltäni elokuva-alan tekotaiteellisilta opiskelijafilmeiltä tosta vaan. Black Karma on vaikuttava miksaus fanien intohimoa sekä omistautumista rakastamalleen aiheelle ja edustaa juuri sellaista elokuvaa, jota itsekin haluaisin tulevaisuudessa tehdä."

***

Added to
Related lists

Movie Diary 2012
104 item list by tamiroquai
5 votes 1 comment
My Horror Movie Diary- 2012
108 item list by xxxTheRipperxxx
24 votes 10 comments
Movie Year 2014: A Recap
45 item list by Gerru
11 votes
My 2012 movie year in review
79 item list by the giraffe
24 votes 4 comments
A Movie A Year (Part 1)
107 item list by johanlefourbe
47 votes 6 comments
Best Horror Movie, Year by Year
52 item list by rewster
19 votes
Best Action Movie, Year by Year
50 item list by rewster
5 votes 3 comments
Out in 2012
72 item list by Oliver
6 votes 2 comments
Movies the giraffe watched: January 2012
19 item list by the giraffe
34 votes 18 comments
Best Movie, Year by Year
90 item list by rewster
48 votes 1 comment

View more top voted lists

People who voted for this also voted for