Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Kurkkuharja on 2 Jan 2011 12:06
2117 Views 6 Comments
27
vote

My movie year 2011 (tai jotakin)

Sort by: Showing 1-50 of 482
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 260 Average listal rating (161 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.7
Kuinkahan monta kertaa tämäkin on nähty ja miten se osaakaan joka kerta naurattaa niin maittavasti. Meet the Feeblesin parissa on hyvä sammua vuoteen 2012.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 16 Average listal rating (10 ratings) 5 IMDB Rating 5.7
Koin jonkinlaisen hämmennyksen kuultuani leffan jälkeen sen olleen komedia - perinteiseltä tuhansien murheellisten laulujen maalta tämä kun loppuun asti tuntui. Brunberg ja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas ovat näemmä avanneet rahahanojansa tätä varten. Leikkaus on todella pirullista ja stressipäänsärkyä aiheuttavaa, näyttely sontaa ja tapahtumat pääosin tylsiä. Potkua tosin saadaan joistain skitsoista kohtauksista, joissa Jykä vaikkapa hakataan ja kääritään mattoon, puhumattakaan tämän ylösnousemuksesta. Runsas sikateollisuuden esittelykin on paikallaan. Silti paskaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Karvas pettymys. Ei edes perinteiseen Mattei-tapaan niin huono että olisi hauska. Ainoastaan puuduttavaa tylsyyttä, joka ei herätä ajatuksia tai tunteita, mitä nyt sen vaivoin loppuun ponnistelee.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Kuvat ja musiikki ovat todella kauniita ja Vihreän papaijan tuoksu onkin mielestäni enemmän taideteos kuin elokuva, mutta juoni jättää todella paljon parantamisen varaa, eikä sitä jaksa kovin hyvin seurata. Tärkein filmistä herännyt ajatus on oikeudenmukaisuus tappaa muurahaisia elokuvaa varten.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
En tiedä, oliko tää nyt yhtään parempi kuin kauhea Uusikuu, mutta leffan loputtua muistelin nauraneeni muutamaan otteeseen, mitä ei edellisosan aikana käynyt. Toisaalta pitkän pähkäilyn jälkeen muistin, että hekotimme katseluseurani kanssa ainoastaan tarkkaillessamme Robert Pattinsonia mahdollisesti huonojen purkkilihapullien jäljiltä ilmi selvästi maha kuralla piereskelemässä kuvausten keskellä kasvot tuskasta vääntyneinä, koko muun tiimin koettaessa olla kuin mitään ei olisikaan. Onpa siinäkin syy antaa puoli tähteä enemmän.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Ok, en pahemmin välitä liiallisesta kärjistämisestä, ja Unelmien sielunmessuhan ei ole muuta, kuin aivan huippuunsa vietyä ylidramatiikkaa. Häiritsemään jää todella nopeasti käsitelty - lähes muutamalla lauseella sivuutettu - huumeiden nautinnollinen puoli. Juuri se, jota esimerkiksi Irvine Welsh kuvaa moralismia tyrkyttämättä romaaneissaan. Alamäki ikäänkuin alkaa muutaman marisätkän jälkeen, josta tie käy setelirullan kautta värkkiin. Myös hahmojen kohtalot ja surullinen loppu on viety aika äärimmilleen ja mafiahommatkin tuntuvat vähän väkisin mukaan ängetyiltä.

Toisaalta taas harva elokuva, jonka kerronnalliset viat samoin tein tunnistan, jättää samanlaista fiilistä, kuin tämä. Olo on kaiken myllytyksen ja rieputuksen, tuskan ja ankeuden jälkeen - kaiken lopulta päättyessä faktaan, että ihminen vetää erilaisia nautintoaineita vain unelmoidakseen jostakin ja jossain välissä paluu maanpinnalle kauhun ja kaoksen keskelle on väistämättä edessä, ellei viikatemies sitä ennen korjaa satoaan - todella hiljainen ja yksinäinen. Leffasta jää surullinen olo ja tekelettä huomaa miettivänsä vielä seuraavanakin päivänä.

Pidin myös asetelmasta, jossa pahat, pahat huumeet rinnastetaan moniin laillisiin ja useille ihmisille arkipäiväisiin päihteisiin, kuten sokeriin, televisioon ja erilaisiin lääkkeisiin. Hahmot kulkevat eri polkuja itse valitsemillaan teillä, mutta (ainakin näennäisesti) paremmin luistavat asiat ("mitä vitun kamaa tuo kauniin alastoman naisen vierellä kaipaa" -katsoja) katoavat kuitenkin jokaisen elämästä tyystin ja lopulta itse kukin löytää perseensä suht' samankaltaisesta kohtalosta: kuka sairaalasta, kuka vankilasta, kuka aineiden rakentamasta sellistä. Vedit lailla siunattua tai poliisikoiran nuuhkimaa kamaa, samaa paskaa se pohjimmiltaan on, samaa paskaa se sinulle tekee ja samasta syystä kaipaat sitä. Vaikea uskoa sanovani tätä, mutta tässä suhteessa pätkän kärjistys toimii todella mainiosti.

Myös Sielunmessun visuaalinen puoli on uskomaton. Editointi on onnistunut loistavasti, samoin kuvaus ja värimaailmakin ovat siistiä jälkeä. Parhaimpana kohtauksena jää mieleen karmivaksi psykedeeliseksi valvepainajaiseksi saatu tv-show -kohtaus. Musiikin laadukkuudesta ei tarvinne sanoa muuta, kuin että se on, no, laadukasta.

Saan nautintoa katsomalla elokuvia ja juomalla alkoholia. Tuhlaan filmeihin aika ison osan vapaa-ajastani ja brenkkuakin kuluu suoraan sanottuna reippaasti. Samalla koitan väkertää näkemistäni leffoista jotain tekstiä ja toisinaan kaljapäissäni kuvittelen iloisena jotain siihen suuntaan, että ikään kuin netin pimeisiin kätköihin jemmailemillani todisteilla yhden elämän käyttämisestäni olisi oikeasti jotain merkitystä. Olenko samanlainen kuin Requiem for a Dreamin hahmot?

Vitun tyhmää tekoviisasta mukafilosofista skeidaa, mutta näitä ajatuksia olen ainakin itse huomannut pollassa käsittelleeni jo ennen tätä leffaa, mutta varsinkin sen jälkeen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 10 Average listal rating (3 ratings) 5 IMDB Rating 4
Dune Warriors (1990)
Filippiinit on aika käsittämätön leffamaa ja Cirio H. Santiago jokseenkin ajatuksia herättävä ohjaaja. Dune Warriors laittaa Luke Skywalker -pyjamassa hopeisia hapsiaan hulmuttelevan David Carradinen ja Rick "Deathstalker" Hillin taistelemaan pahaa "Williamia" ja tämän armeijaa vastaan vuoden 2040 New Californiassa. Mitään suurempaa juonta ei ole, liekinheittimillä grillataan, kranaatteja pamautellaan ja joku tyyppi juoksee ammuskelemassa konari kummassakin kätösessään. Jossain välissä taustalla määkii lauma lampaita, joista rainassa ei nähdä vilaustakaan, joku lapsi seisoo tattina keskellä taistelua huutamassa äitiään kasvot ilmeettöminä ja tottakai mukaan on pitänyt saada myös yksi kohtaus, jossa kaksi naista peseytyy maanalaisessa järvessä - uimapukujen koon, tai pikemminkin niiden olemassaolon jokainen varmasti arvaakin. Lopussa sitten David Carradine vielä miekkailee pahiksen kanssa ja mitä v....
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Jos kuolen tätä kirjoittaessani ja Uusikuu jää viimeiseksi elokuvakseni, lupaan palata joka yö kahleet kourassa tekemään niiden henkilöiden elämästä piinaa, jotka tämän minut katsomaan pakottivat.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 21 Average listal rating (8 ratings) 2.1 IMDB Rating 1.9
Boogeyman II (1983)
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 874 Average listal rating (533 ratings) 4.8 IMDB Rating 4.8
Samuel L. Jackson esittää natsia ja joku muija ottaa persiistään valokopioita. Sin Cityn sarjakuvamainen ilme piristää filkkaa, siitä puoli tähteä lisää.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Aivan järjetöntä lanta-ainetta, jota ei voi suositella edes kovimmillekaan gorehoundeille, sillä unohtaen pari elämän imemistä sisuskalujen kautta goreakaan tässä filmissä ei ole. Jotain luolaihmisiä suorittaa uhrausriittejä nykyajassa, siinä kaikki mitä tarinasta onnistuin käsittämään. Aikahyppely on sekavaa, kaikenlaiset - etenkin vanhenemista koskevat - efektit kauheita ja sävellykset aivan vääriä, mitä ei tietenkään korjaa hanurista oleva musiikin leikkaus. Yhdessä unijaksossa on kyllä aika surrealistista kuvakerrontaa, porukan silmistä lentelevät säteet kertovat omaa kieltään tekijäin teknisestä osaamisesta ja pääseehän lopussa pari zombiakin mellastamaan. Siinä kaikki, mitä tästä tylsyyden patoon jääneestä kuonasta pystyn raportoimaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 720 Average listal rating (407 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.1
Ensimmäinen Fellinin elokuva, jonka jälkeen saattaisin niin ja näin käydä harkitsemaan allekirjoittavani Federicon mestari-tittelin. Jotain niin pirun hypnoottista La Stradassa on, ettei sitä voi kuin ihastella. Aika kuluu leffan parissa nopeasti, turhilla visuaalisilla kikkailuilla ei sydämiä osteta, vaan filmin fiilis lepää kokonaan tarinankerrontansa varassa ja se musiikki, mitä kuullaan, todella toimii. Elokuvan maailmaa voi kuvailla ainoastaan sanalla "yksinäinen", eikä tunteensa liian myöhäiseen asti kätkevän "tosiäijän" lopullinen murtuminen tuo uskoa huomiseen. Näyttelijätkin ovat loistavia, mutta kaltaistani pilkunnussijaa jäi kuitenkin huvittamaan, etten nähnyt Zampanoa kertaakaan maksamassa mistään ostamastaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Sollima hallitsee pelin muidenkin kuin länkkärien parissa. Pirun vangitsevan Revolverin stoori tuntuu aluksi kovin yksinkertaiselta, mutta venyy edetessään kuin kuminauha, joka odottaa vain viimein läiskähtävänsä voimalla käsittelijänsä silmille. Rooleista tai kameratyöstä ei ole huonoa sanottavaa ja Morriconen Ennion musiikit vetävät jälleen sen pidemmän korren, mutta hienointa antia on kuitenkin (spoilaako?) loppu, joka näyttää rehdeimmän ja lainkuuliaisimmankin miehen lopulta olevan kaikkialle lonkeronsa ulottavan voittamattoman rikollisjärjestön manipuloitavissa ja valmis pettämään periaatteensa, kunhan panokset vain ovat tarpeeksi korkeat.

Niin, ja ihmeen heikosti suunniteltuja paikkojahan nuo Italian vankeinhoitolaitoksetkin ovat.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 45 Average listal rating (20 ratings) 7.3 IMDB Rating 7
Menneiden vuosien englantilaisen työväenluokan pariin sijoittuvassa draamassa seurataan työttömyyttä, sen aiheuttamaa ja fasismina purkautuvaa katkeruutta, sekä kansaa sumeilematta sumuttavan tyrannimaisen kirkon toimintaa. Historiallisena kuvauksena Liam on ainakin omasta perspektiivistäni uskottava, mutta lopun ylidramatisoitu kohtaus juutalaisten talolla ei vakuuta.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 30 Average listal rating (19 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.2
Mielenkiintoinen ja toimiva ajankuvaus, jonka hauskimmaksi puoleksi yltää samojen huolenaiheiden olevan puinnissa vielä tänäkin päivänä, eli paljon ei loppujen lopuksi ole näinä vuosikymmeninä muuttunut. On muuten kiva vastakohta, miten työläiset viettävät juhlaansa vappua liki salassa Pitkän sillan pohjoispuolella Hakiksessa samaan aikaan, kun kaikki huomio keskitetään järjestelmän talutushihnassa roikkuviin, pinnallisessa keskustassa mesoaviin "menestyviin" ylioppilaisiin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Coca-Cola santa lentää poroilla huutaen "ho ho ho!", meininki on periamerikkalaista, huumori aiheuttaa myötähäpeää ja lapset töllistelevät taivaalle suu auki ähkien "wow...". Aika perseestä vedetyllä asenteellahan Santa Clause on maustettu, mutta onhan tässä jouluvaloja, lauluja ja sen semmoista nykymaailman vihaamaa hömppää ja itse nyt satun joulusta pitämään. Ei siis niin hirveää kidutusta kuitenkaan ollut.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (3 ratings) 3.7 IMDB Rating 5.3
Voisin näkemättä uskoa tämän kiistatta sopivan hämärimpien ja turhimpien Santojen joukkoon, eikä elokuvaa ainakaan valaissut espanjankielinen ääniraita vailla tekstejä. Ellen mennyt laskuissa sekaisin, sisältää Kuristajan kummitus kahdeksan (ilmeisesti) juonen kannalta täysin epäolennaista lauluesitystä sekä kolme painiottelua. Santo laitetaan myös jonkinlaiseen kidutuskoneeseen ja haudataan killipillihtävästi elävältä, mistä pinteestä painijamme selviää tietenkin vahvojen pakaralihastensa avulla. Pääpahis on jonkinlainen oopperan kummituksen mieleen tuova mustaviittainen naamapuoli, joka viettää aikaansa stalkaten ihmisiä ja levittämällä kukkia kuristamiensa tyyppien päälle. Onneksi Espectro del enstranguladorin aikana voi vaikkapa paketoida joululahjoja, muttei toisaalta tämäkään sivupuhde pelastanut päätäni vittumaiselta säryltä filmin viimein loputtua.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 942 Average listal rating (626 ratings) 6.5 IMDB Rating 7
Parit hyvät naurut ammensin, mutta joulutunnelmaa en saanut ja yltiöimelä lopetus ainoastaan huvitti. Hahmot ovat suurimmalti osin nastoja, mutta joulujen henget pistivät kyrsimään jotenkin mauttomina.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 21 Average listal rating (12 ratings) 6.3 IMDB Rating 5.9
The Good Son (2011)
Olen kuullut Hyvästä pojasta kehuja meiningillä "paras suomalainen leffa aikoihin", "mestariteos" ja "Suomen Oscar-ehdokas". Viimeisen voisin vielä allekirjoittaa moisen kisan ehdokkaiden yleisen laadun huomioon ottaen, mutta ei vittu... Onhan leffa teknisesti ihan hieno, kuvausjipot ovat nerokkaita (mm. kauko-ohjattavaan helikopteriin kytkettyä kameraa on kuulemma käytetty), musiikit ihan nastoja ja pari kuvaa korennoista kauniita, mutta se sisältö, se sisältö... VÄHINTÄÄN puolet (ennalta-arvattavasta) juonesta on täysin epäolennaista ja turhaa, hahmot epäuskottavia ja epäkiinnostavia, tapahtumia kärjistetään jo kotimaisen marttyyrifilminkin tasolla aivan uskomattomasti ja ainut asia, mitä jaksaa venata, on touhun loppu. Niin helvetin väkinäistä, yksitoikkoista, persoonatonta ja itseääntoistavaa Suomi-draamaa, jota jostain syystä tuputetaan kansallemme vuosi toisensa jälkeen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 138 Average listal rating (75 ratings) 5.3 IMDB Rating 5.1
Vannoin Lewisin leffoja käsitelleen Godfather of Gore-dokkarin jälkeen välttäväni ukkopahan filmailuja visusti, mutta kiinnostukseni elokuvakulttuurin "klassikoiden" katseluun veti lopulta pidemmän korren.

Jos Emmanuelle perustuu naishenkilöiden ulkokuoren kuvaamiseen, tekee Blood Feast saman sisältä käsin. Gore-elokuvan rannalle nousseen simpun koko misogynistinen sisältö perustuu siis runsaaseen splatterkuvastoon ja kuvottavasti toteutettuihin murhiin. Elokuvallisesti kaikki on hoidettu päin persettä näyttelystä valaisuun ja mikäli joku jotain liputettavaa siitä itse toiminnasta löytää, voi kertoa minullekin. Viidestä minuutista eteenpäin puuduttavaa ikuisuutta. Kauhumusiikki sentään skulaa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Niin piinaavan jännittävä ja nerokkaasti kirjoitettu leffa, että pystyin vain tutisemaan melkein hamaan loppuun asti kädet hikoillen. Palasiksi pilkottu ja sinne tänne esitettäväksi leikelty juoni on tarinankerrontakeinona mestarillinen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Nuorempana Haudan tuolta puolen oli melkoista shokkitavaraa ja onkin yllättävää, miten hyvin ahdistavat ja paholaismaisesti loppuvat tarinat vielä tänäänkin pitävät pihdeissään. Peter Cushing on mainio kolmannessa stoorissa ja neljännen suolet ovat ikimuistoisia, vaikka tämän tarinan pahis-pointti jäi edelleen aukeamatta. Mitäpä väliä, pääasiahan on, että mörköä, zombia, helvettiä ja tappajajoulupukkia sentään liikenee. Viimeksimainitun osion koristellun ja lämpimän kodin yhdistäminen psykopaattiseen murhaamiseen on muuten kontrastina helkkarin onnistunut.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Kuten jokainen järkevä ihminen varmasti tietää, ei b-ilokuva tappajalumiukosta voi näin matemaattisesti lasketeltuna vain mennä pieleen. Osuvasti ristitty murhamies Jack Frost on jo ihmismuodossaan melkoinen hymypoika, mutta viimeistään tämän saadessa hieman coolimman ulkokuoren alkaa läppää ja irtopäitä todenteolla lennellä. Samalla rahalla nähdään vielä lumiukkoyhdyntää, aivan kamalaa ylinäyttelyä, sekä aivan jäärouvan hauskaa efektituubaa. kun luntakin tupruttaa ja jouluvalot kimaltelevat, on Kylmälän Jakea vaivatonta suositella jokaiselle joulupyhäslashereista tai mustasta huumorista diggailevalle. Se tosiasia, että tälle mentiin duunaamaan kuuleman mukaan aika karsea, Hawaijille sijoittuva jatko-osa, onkin sitten jo oma tarinansa...
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 77 Average listal rating (31 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.4
Pitkälle todella omituinen, ajassa ja paikassa mielensä mukaan pomppiva elokuva, jonka sanoma ihmismielen pakonomaisista haluista jopa itsevalheen keskellä on lopulta hyvin yksinkertainen. Aikahyppely pelittää, eivätkä musiikin hekumalliset viulusävelet ja yksinkertainen kitaran näppäily yhdistettynä todella näppärään visuaaliseen ilmeeseen nostata pettymyksen kiroa.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 90 Average listal rating (50 ratings) 6.2 IMDB Rating 5.3
Täytetty susi ulvoo erikoisesti, jokseenkin jäykänoloinen poronpää karjuu ihmisen pojan äänellä, välistä kuvataan viiksekästä lapinmiestä tuijottamassa naama kärsäkkään alapäällä kameraa, sitten väliin sijoitetaan pätkä Finnairin mainontaa, jossain kohtaa nähdään noin kymmenisen minuutin saunomisskene, äkkiä pahikselta purraan pallit irti ja... koko kakka on vieläpä dubattu hämmentävällä tavalla suomeksi. Mitä muuta maamme seksploitaatiokalkkunahelmestä ja ensimmäisestä K18-elokuvasta tarvitsee sanoa? Se, joka kehtaa kiistää Sensuelan nielaisevan Oskari Sipolan Elokuun, paskantavan törkyisästi Dome Karukosken Tummien perhosten kodin päälle ja lopuksi pyyhkivän takalistonsa Solar Filmsin logoon, pitäisi kuohita Aslakin toimesta samoin tein.

"Laila perkele!"
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 152 Average listal rating (82 ratings) 5.7 IMDB Rating 5.3
Ei minulla mitään alastonta naisvartaloa vastaan ole, ehei, mutta kyllä puolisentoista tuntia sen ihailemista elokuvan muodossa ilman näkyvää juonta tai suoremmin sanottuna vailla mitään jujua on jo hieman liikaa. Musiikki on kyllä muutamaan otteeseen ah, niin ihanaa ja strippiklubikohtauksessa esitettyä savukkeen sytyttämistä emättimestä käsin voi tituleerata aika eeppiseksi kohtaukseksi. Niin, ja onhan Emmanuelle, halusi sitä tai ei, kuitenkin eräänlainen eksploitaatioelokuvan klassikko.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 90 Average listal rating (57 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.9
Olisi ollut ajatusta katsella tämä selvinpäin. Natsi-Saksan aatemaailmaa kyllä käsitellään mukavasti, mutta aamuyöstä kannu sekaisin Sikolätti tuntuu aika tylsältä, eikä sen draamaan oikein jaksa keskittyä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Parhaimmillaan hykerryttävän hauska leffa, jonka 40-luvun salapoliisimaailmaan ainakin itse uppouduin täysillä. Tausta-jazz sulattaa sydämeni ja pääosan filmin huumorista luo laihan, kaljuuntuvan ja likinäköisen C.W.n hahmo, joka Woody Allenin saappaissa on todellinen vastakohta Jadeskorpionin vakavammalla naamalla tehtyjen esikuvien jykeväleukaisille ja miehekkäille sankareille. Katsomisnautintoa toki laimentaa Allenin avioliitto adoptiotyttärensä kanssa, joka tuntuu omissa aivomassan rippeissäni vähintäänkin hämäräperäiseltä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 58 Average listal rating (35 ratings) 4.1 IMDB Rating 4.9
Tökeryydessään nautittavan Levottomien jälkeen Solars Filmsin ehdottomasti tylsimpiin ja turhimpiin tuhauksiin Levottomat 3:n ja Riisutun miehen ohella lukeutuva Minä ja Morrison on karvas pettymys. Teknisesti paskan elokuvan kamala ohjaus, kuvaus ja leikkaus särkevät zoomauksineen ja käsittämättömän nopeatempoisine välähtelyineen silmää, musiikki ei ole nostalgista ja erityisesti ihmettelen, miten itsensä täysin munannut rääkyvä ja kikattava Irina Björklund onnistui saamaan vielä Millan roolin jälkeen duunia. Tarina on sekin ihan kamalaa liisteriä, eikä edes Samuli Edelmannin hahmosta pysty saamaan mitään irti. Tämä ei ole enää edes hauskalla tavalla huono leffa, ainoastaan huono.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Ei ihan niin päräyttävä paketti, mitä olin osannut toivoa. Viihdyttävän ja musiikkinsa puolesta pariin otteeseen kauniinkin elokuvan tarina ei vaan jotenkin avaudu, lopetus ei aiheuta odotettuja fiiliksiä, eikä hahmoja kohtaan tunne sympatiaa, vaikka rooleissa on sellaisia nimiä, kuten Fabio Testi ja Klaus Kinski, jonka paljaalle perseellekin katsoja joutuu eräässä kohtauksessa kauhuissaan kirkumaan. Lavastuksessa on silti omat puolensa ja erityisesti lepakon omistava ja kirjoilla kämppänsä vuorannut ukko jää mieleen. Pakko saada sisustettua omakin loukkoni moiselle tavalla.

En ole varma, oliko katsomani korea-julkaisu leikelty, mutta aika pehmoista materiaaliahan tuo näytti täysimittaisesta (109 min) kestostaan huolimatta IMDb:n avainsanoihin verrattuna olleen. Ainakin yksi naisen pyhin on sensuroitu aivan käsittämättömällä tavalla lumisateella.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 864 Average listal rating (526 ratings) 8 IMDB Rating 8.1
Uskomattomalla kameran käytöllä kruunatun pätkän sanoma on selvä: viha kasvattaa vihaa, minkä kokee todeksi kotisohvalla asti katsellessaan vaikkapa poliisin brutaalia toimintaa useammassakin kohtauksessa (elokuvan tekoa kuulemma inspiroi erään ohjaajan ystävän menehtyminen kansalaisia suojelevan ystävämme kourissa).

Mikään ei toisaalta - leffan värimaailman poissulkien - ole La Hainessa mustavalkoistakaan: kyttäkaartistakin löytyy hyviä tyyppejä, toiset ongelma-alueiden asukkaat pitävät pampun kantajia oikeasti turvanaan, osa lähiöiden nuorista on pelkkiä vittumaista kusipäitä ja rauhallisimmaltakin mehiläispesän asukilta voi palaa pinna tarpeeksi tökkimistä siedettyään.

Tässä suhteessa leffassa moneen otteeseen esitetty yhteiskunnallinen vertaus 50 kerroksisesta talosta putoamiseen osuu naulan kantaan: kerroksia ohittaessa saattaa vain miettiä kaiken olevan tähän asti hyvin, mutta se ei siirrä lopullista kosketusta maanpinnan kanssa yhtään kauemmas tai muuta sen seurauksia. Myös liukuporraskohtauksessa esitetty filosofia on loistavaa ja tottahan se on, että juuri ne kiltisti lieassa silmät sidottuina kulkevat, omaa napaansa tuijottavat ja itseään muita parempina pitävät lampaathan epätasa-arvoista systeemiä pitävät sokeudellaan pystyssä. Historia on tosin jo monesti näyttänyt moisen toiminnan jatkumisen olevan loputtomiin mahdotonta ja hartaasti haluankin uskoa, että mikäli maamme nykyinen porvarilinja, palveluiden yksityistäminen ja huonompiosaisten päälle sylkeminen jatkuu, saattaa tämäkin kansa vielä kyllästyä kaljassaan uiskentelemiseen ja ryhtyä tekemään asioille jotakin.

Rainan muilta osa-alueilta vielä sen verran, että näyttelijöiden ammatin unohtaa näiden taitavuuden vuoksi kerran jos toisenkin ja Bob Marleyta, Zappia ja KRS-Onea sisältävä soundtrack on... aaaaahhhh...
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 108 Average listal rating (62 ratings) 4.5 IMDB Rating 5.6
Überkauheaa shittiä, mutta ajoittain hivenen viihdyttävää ja nostalgista sellaista. Käsikirjoitus on kamalinta mahdollista - alastomuuden, dokailun, tappelun ja martyrismin nimissä väännettyä - shaibaa, sen pökkelyydelle nauraa monasti ja etenkin lopun häärumba on poskia punottavinta häpeäpaskaa aikoihin. Irina Björklund nostaa näyttelyllään pahempaa myötähäpeää kuin Pekka Siitoin haastatteluissaan, mutta raivostuttavin tekijä Levottomissa on ehdottomasti kuitenkin pallinaamaisten pallinaamojen pallinaama ja koko Pallinaamalandian kuningaspallinaamaakin pallinaamaisempi pallinaama, Mikko Nousiainen, jonka ilmeetön pärstä saa sapen kiehumaan leffan edetessä niin kuumaksi, että siinä voisi vaikka keittää löysän munan. Taitaa muuten olla seksikohtaustensa osalta Solar Filmsin kärkipäätä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Aluksi voisi funtsia, että jos joku tekee filmin, missä kivimies, kumimies, tulimies ja joku painovoimanainen mättävät turpaan jotain taivaalla suhailevaa, Hopeasurffariksi kutsuttavaa pelleä, on sen pakko olla joko tajutonta camp-tuubaa, tai ainakin edes hivenen pilke silmäkulmassa toteutettua matskua. Pahintahan tässä siis on, että lukuunottamatta superpaskanaamojen ihan vitun hauskaa läpänheittoa ja jotain näiden supervoimista ja arkielämästä vedettyä vittuakin hauskempaa huumoria koko filmi on tehty aivan tosissaan. Tietokoneella on koodailtu melkoisesti Hopeasurffarin eteen ja näinpoispäin. Emmä tiiä, onneksi elokuva kestää vain puolitoistatuntia, siinäpä pystyy vaikka paketoimaan joululahjoja, värittelemään piirroksia, antaa ajatustensa harhailla - toisin sanoen tehdä ihan mitä tahansa muuta, kuin keskittyä aneemisen ihmenelikon toiseen taistoon.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 111 Average listal rating (73 ratings) 4.2 IMDB Rating 0
Maamme pahimmat pallinaamat yhtyivät Suomen väkinäisimmän huumorintajun, surkeimpien muusikoiden ja perseestä revityimmän urheilulajin kanssa: syntyi taas varsinainen ilokuva, jonka käyttötarkoituksiksi sopivat niin mielensä ja ruumiinsa kiduttaminen krapulaisten itsesyytösten keskellä, kuin jonkun toisen ihmisen mielen mustaaminen laittamalla vahingon kiertämään ja käyttämällä FC Venusta pernaruttokirjettäkin ilkeämpänä joululahjana. Taidampa ottaa neuvosta vaarin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 24 Average listal rating (19 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.9
Vaikka väittävätkin efektien vanhentuneen, on tässä silti sitä jotakin, mitä aniharva onnistuu siirtämään enää filmille. Trikkitemput ovat näyttäviä, paholaistaloon eksyvän joukkion viimeiset edesottamukset huvittavia, aaveet ja kaikenkarvainen kummajaissakki surrealistisia ja shokeeraava loppukin toimii. Oikeasti hyvä lyhytleffa vielä yli sadan vuoden jälkeenkin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 79 Average listal rating (59 ratings) 6 IMDB Rating 0
Onko tämä sympaattista, nauruhermoja helisyttävää vai jotain siltä väliltä? En tiedä.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Jokseenkin Workers Leaving the Factorya mielenkiintoisempi, mikä johtuu kameraa lähestyvän junan visuaalisesta koreudesta. Samaa testikamaahan tämäkin silti on.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Ensimmäisiin elokuviin lukeutuva muutaman sekunnin pituinen dokumenttipätkä ei oikeastaan tarjoa mitään, mutta paha käydä kokeilumielessä luotua pioneeria haukkumaankaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Torttu, jonka ainekset ja niiden löytymisjärjestyksen voi ennustaa jo ennen ensimmäistä haukkua. Kliseisen juonen seuraamiselle ei löydy mitään motivaatiota, mutta onneksi yltiöpaskalle näyttelylle voi naureskella. Jotain oikeutustahan kai sekin suomalaisen paskadraaman olemassaololle on tarjoavinaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 18 Average listal rating (13 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.6
Out of Scale (1951)
Onhan Aku Ankan Leikkijunassa oma sisäpiirin huumorinsa, josta ajattelin vetäväni suurimmat viihdepointsit tätä tsekatessani, mutta hauskaksi yllätyksekseni huomasinkin animaation olevan se sama, jota skidinä tuli vanhalta vhs-nauhalta katsottua satoja kertoja. Nostalgiaelämys ja kotoisa olohan tästä sitten seurasi, minkä lisäksi on tietysti mukava katsella lastenpiirrettyä, joka ei sorru hassun hauskaan väkivaltaan taikka imelään ylinössöilyyn. Oikein mainio lyhäri kaikin puolin.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Umpisiirappista perhehömppää, jossa lapset sanovat "vaaaaauuu!", koira heiluttaa häntää ja tonttu juo maailman parasta kaakaomaitoa. Lopun porot ovat legendaarisia. Imelää kiiltokuvotusta, eikä osuvimmillaan ainakaan aamulla ennen kuutta paskaputken päätteeksi katsottuna.

"Mr. Gaylord on varmasti kaapannut lapset!"
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Onhan Pukin Marsin trippi tottakai campia, sitä ei kiistää parane mistään kulmasta, mutta ainakin yksin laskuhumalassa tässä on niitä elokuvia, jotka saavat voimakkaasti pohtimaan itsemurhaa aamun pienimmillä tunneilla. Jos jotain hyvää onnistuin tästä repimään, aivoni lienevät vahingossa deletoineet heti silmät suljettuani senkin muististani varotoimenpiteenä. Että merry Xmas vaan kaikille...
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 66 Average listal rating (38 ratings) 5.9 IMDB Rating 5.3
Ehkä joulumielisin tänä vuonna katsomani pyhäfilmi. Vinksahtanut, joulun sanoman jakamisesta rehellisesti innostunut lelutehtaan työntekijä osaa olla sympaattinen ilahduttaessaan lapsia, ja tämän silmien epätoivoisesta kiillosta myöskin näkee, ettei teennäisten aikuisten rankaiseminen ole tälle mikään nautinnonlähde, ainoastaan velvollisuus, joka on suoritettava pois alta. Murhilla ei liiemmin mässäillä, lunta sataa tarpeeksi ja jouluvalot ovat kauniita. Myös lopun Frankenstein-tyylinen ajojahti on mukavaa pohdiskelua väärinymmärrettystä hirviöstä sekä siitä, kuka kaikesta verenvuodatuksesta huolimatta loppujen lopuksi oikeasti onkaan "paha". Viimeinen kuva on ehkä hieman naiivi, mutta kuten jo alussa tokaisin, itselleni se kuitenkin jätti kauniin, liikuttuneen, sekä jouluisen mielen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 28 Average listal rating (20 ratings) 3.4 IMDB Rating 5
Vesku on todellinen naistenmies ja vittuileehan leffa taide-elokuvillekin ihan kivasti. Näin tästä samana yönä kliffoja painajaisia hei!
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 31 Average listal rating (24 ratings) 4 IMDB Rating 2.5
Santa Claus (1959)
Meksikolainen joulupukki katselee urkujen näköisellä tietokoneella maailman lapsia mm. Ranskasta, Karibialta, U.S.A.sta, Väli-Amerikasta ja yllättäen edelliseen maanosaan ilmeisesti kuulumattomasta Meksikosta. Sitten pirut tanssivat, Joulupukki taistelee Vihtahousua vastaan taikuri Merlinin kanssa ja kaikkea tasan yhtä kiinnostavaa. Joulumaa on sentään ulkoapäin hauskan näköinen. Kai tässä jotain muutakin kivaa kävi, mutta jostain syystä olen sekoittanut kaikki saman vuorokauden aikana katsomani seitsemän jouluelokuvaa päässäni jonkinlaiseksi tahmeaksi mikstuuraksi, jonka aineksia on enää tässä vaiheessa paha mennä erottelemaan.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Edellisosan lopussa syöty ja nyt jostain tyhjästä takaisin pellille palanut Gingerdead Man vetää kuivat katsellessaan panevia ihmisiä, heiluu moottorisahan kanssa ja naulitaan lopussa ristille. Siinä samalla ihmetellään jotain kikkelin näköistä nukkea ja sitä, kuka vittu keksii näin vitun paskaa huumoria. Loppu on kunnianosoitus jollekin Silent Night, Deadly Night sarjan kurjemmanpuoleiselle osalle, muistaakseni juuri kaikkein hirveimmälle neloselle.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 19 Average listal rating (14 ratings) 2.3 IMDB Rating 1.3
Joulupukki jää jumiin rekineen hiekkarannalle, koska liian kuumiin oloihin kyrpiintynyt Petteri kavereineen ottaa pitkät. Pukki kutsuu psykokineettisillä voimillaan lapset ympäri maailman apuun.

Vekarat saapuvat istumaan rannalle. Yksi heistä on yläikäinen. Kamerakulman muuttuessa he teleporttaavat lähemmäs Pukkia. Haetaan gorilla vetämään rekeä irti. Ei onnistu. Haetaan lammas kokeilemaan hommaa. Punanuttu menee villakerän taakse auttamaan, työntää lammasta ja huutaa "oh, yes!". Ei onnistu. Joulupukki yrittää kaivaa hiekkaa reen viereltä, luovuttaa 10 sekunnin jälkeen ja toteaa ettei tämäkään toimi.

Äkkiä ollaan huvipuistossa. Aletaan katsoa elokuvaa Peukalo-Liisasta. Elokuvassa on paperiruusukkeista tehty lintu, silmälasipäinen varis, joitakin mustia olentoja, isoja kukkia ja kaikkea kivaa. Elokuvan sisällä oleva elokuva kestää n. 40 minuuttia.

Palataan takaisin Joulupukin pariin, joka pukee kiireellä vaatteita päälleen(?). Lapset ovat löytäneet autollaan ajelevan Jäätelöjäniksen. Pukki hyppää kanin kyytiin, tenavat juoksevat nauraen kiesin perässä. Mukana jolkuttava koira hymyilee kieli pitkänä lepattaen. Joulupukin jumiin jäänyt reki teleporttaa jonnekin. Hyvää joulua kaikille!

Ainakin lapsille näyttää tulleen leffan kuvauksissa eläinpukuisten ukkojen kanssa paloautolla kruisiessa aidosti hyvä mieli.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 56 Average listal rating (35 ratings) 4 IMDB Rating 3.5
Ihan uskomattoman tylsä Child's Play-kopio tunnin kestostaan huolimatta, mutta pakkohan tästä on edes hieman tykätä, jos filmin pointtina piparkakkupoika lahtaa ihmisiä leipomossa. Myös kohtaus, jossa moinen hirviö syntyy piparitaikinasta, verestä ja teloitetun murhamiehen tuhkista on paitsi kuvottava, myös sopivan absurdi.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 281 Average listal rating (126 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.7
Surrealistista "mitä helvettiä...?" -kamaa. Piirrosjälki on hienoa ja esimerkiksi nyky-yhteiskunnan harjoittamaa riistoa kuvataan filmin aikana mainiosti. Jättää hassun fiiliksen.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 772 Average listal rating (452 ratings) 7.7 IMDB Rating 8
Piirrosdokumentti on ideana tuore, animointi kaunista ja tunnelma elokuvassa synkkä. Sotaa ja murhaamista katsotaan monelta eri kantilta; upseeri katselee pornoa keskellä verilöylyä, hyökkääjävaltion nuoret pitävät hauskaa keskellä sotatilaa ja näin edelleen. Loppu on leffan vahvin osa kuvan vaihtuessa kynänjäljestä aitoon uutismateriaaliin. Ahdistavintahan tässä kaikessa on, ettei näistä tapahtumista tietääkseen edes tarvitse matkustaa maailman laidalle - oma isoisoisäni kun sisällissodan aikaan oli hänkin keskitysleirillä kidutettavana.
Kurkkuharja's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (432 more in this list)

Added to
Related lists

Watched in 2011
95 item list by jiivee
17 votes 3 comments
Best Movies of Each Year: 1990-2011
21 item list by The Critic
3 votes 2 comments
A Movie A Year (Part 1)
106 item list by johanlefourbe
46 votes 5 comments
Best Movie, Year by Year
88 item list by rewster
35 votes 1 comment
Best Horror Movie, Year by Year
47 item list by rewster
1 votes
100 best movies I saw for the first time in 2011
103 item list by nathan
5 votes
My 2012 movie year in review
79 item list by the giraffe
24 votes 4 comments
Movie Diary 2011-11 [November]
21 item list by INEEDYUO
1 votes
Movie Diary: 2011
132 item list by Hiramunda
8 votes
My Horror Movie Diary- 2012
108 item list by xxxTheRipperxxx
23 votes 9 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Kurkkuharja