Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Gerru on 1 Jan 2013 05:14
2926 Views 4 Comments
48
vote

Movie Diary 2013

Sort by: Showing 1-50 of 404
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 156 Average listal rating (105 ratings) 8.2 IMDB Rating 8.2
31.12.

Buster Keaton -klassikkoon on hyvä päättää elokuvavuosi, joka jäi katseluiden määrän osalta laihemmaksi kuin toivoin. Päiväkirjan pitäminen sakkasi pahemmin kuin edellisellä kerralla vuoden loppua kohden, tänä vuonna yritys on toivon mukaan kovempi.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
31.12.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
31.12.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 338 Average listal rating (178 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.6
31.12.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
30.12.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 235 Average listal rating (138 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.8
30.12.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
30.12.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
27.12.

Viimeisimmästä uudesta honkkarihassuttelusta olikin aikaa, ja ei näille vastinetta löydy, missään muualla ei kuitenkaan laiteta Tony Leung Ka Fain kaltaisia arkielämän sankareita harjoittamaan erehtymätöntä moraalintajuaan. Huutonaurukohtauksia riitti, etenkin lopun täysin lapasesta karkaavan separoinnin aikana.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2749 Average listal rating (1788 ratings) 7.8 IMDB Rating 8
27.12.

Täytyy myöntää, että kiinnostuin Kuninkaan puheesta enemmän kuin pitäisi ulkoisten vaikutteiden johdosta. Katsoin elokuvan lähinnä siksi, että näkisin, olisiko tämä herrasmies oikeassa sen sisällöstä. Näin pääsi käymään, pisteet hänelle siitä. Seuraavan videon alussa kuullaan siis kyseinen näkökulma, kas tässä:

Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 669 Average listal rating (447 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.3
25.12.

Tällaista on hyvä katsella pikkutunneilla TV Viideltä hitusen päissään. Väärä kuvasuhde, Hollywood-standardit, kömpelö satiiri, Brazilista pöllitty loppu - kaikki mausteet läsnä.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 28 Average listal rating (18 ratings) 6.1 IMDB Rating 4.9
24.12.

Paluu pitkästä aikaa Meyerin pariin, ja kyllä näistä perustöistäkin nauttii sopivan tauon jälkeen. Varmasti paras mahdollinen jouluaattona katsottava elokuva.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1570 Average listal rating (1033 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.8
24.12.

Siinä missä ensimmäisen Evil Deadin verrattomat splatterhassuttelut voi jokseenkin vastaanottaa ihaillen, jatko-osassa kaikki on vedetty virnuilluttavan yliampuvaksi perseilyksi. Yhtäkään hahmoa, juonenkäännettä tai erikoistehostetta ei voi ottaa vakavissaan. Bruce Campbellin makaaberit sekoilut kiihtyvät mukavasti ensiminuuteilla - Raimi on selvästi tiedostanut, että kaikkihan ovat nähneet ykkösen, juoni ja muu turha paska pois alta siis - ja loput hahmot saapuvat pääkallopaikalle ihan vain separoidakseen itsensä hengiltä. Välillä elokuvan naisia kohdellaan yhtä silkkihansikkain kuin honkkarikomedioissa.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 354 Average listal rating (176 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.4
Russian Ark (2002)
24.12.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 82 Average listal rating (51 ratings) 7 IMDB Rating 6.8
Black Sunday (1977)
19.12.

Frankenheimerin 70-luvun trilleri on monin tavoin hämmästyttävä luku elokuvahistoriassa. Sen ensimmäiset kaksi tuntia ovat hyvin tavanomaista, tympeänkin oloista pohjustusta suurelle finaalille, joskin Bruce Dernin sekopäisyys ja Robert Shawn israelilainen aksentti pitävät mielenkiintoa yllä. On myös hienoa, ettei terroristeilla ole parempaa ideaa ilkitekonsa toteuttamiseen kuin laittaa henkisesti hajonnut Dern suunnitelman kannalta ratkaisevaan asemaan. Silti kokonaisuus jää tältä osin harmillisen ponnettomaksi.

Suurella finaalilla tarkoitan kuitenkin paitsi Super Bowlia, myös jostain ihan toisesta elokuva-avaruuden ulottuvuudesta ilmaantuvaa jaksoa, jossa muun muassa huudetaan, huidotaan, ammutaan miten sattuu, loikitaan zeppeliinin päällä ja todistetaan kahta elokuvahistorian ruminta erikoistehosteräjähdystä. GOODYEARin ilmaantuminen stadionille ja sen aiheuttama sekasorto tiputtavat tuolilta mielipuolisen leikkaustahdin ansiosta. Tästä syystä elokuva jättää lopussa paremman maun kuin sen kuuluisi oikeasti.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 791 Average listal rating (412 ratings) 8 IMDB Rating 8.7
Season 2. 7.12. - 18.12.

Season 1. 2.11. - 6.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
17.12.

Tästä pitäisi kirjoittaa pidemmin, Ophüls ainakin kohosi korkealle prioriteettilistallani.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 261 Average listal rating (156 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.4
Rabid (1977)
17.12.

Pornonäyttelijä tartuttaa raivohulluuden kylkeensä kasvaneella kyrvällä.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1066 Average listal rating (718 ratings) 5.4 IMDB Rating 5.8
17.12.

Ben Kingsleyn, Michael Madsenin ja Alfred Molinan muodostama siveyspartio yrittää estää alienmuijaa saamasta munaa, ja Forest Whitaker on erittäin huolestunut yrittäessään cockblockata heidätkin psyykkisillä kyvyillään. Hymyilyttävää vaarallisen mikrobiologian, aitojen goreläträyksien sekä pöhkön erotiikan täyttämää ysärihömppää. CGI:stä suurimmat miinukset.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15.12.

Välillä paluu äärimmäisen nostalgiseen ympäristöön voi olla niin perseestä, että elokuvantekijöitä on pakko kirota ääneen.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
3.12.

Varmaan minkään elokuvan katsominen ei ole kohdannut kohdallani vastaavia teknisiä ongelmia. Halusin ilman muuta katsella tämän mestariteoksen uusiksi Voices of Light -oratorion kanssa, ja sehän onnistui vihdoin Teemalta otetun digiboksitallennuksen ansiosta. Paitsi että tallennus alkoi pätkimään ja pikselöitymään niin hillittömästi, että jätin sen kesken. Hetken surkuteltuani katselin MoCin 24fps-versiota, mutta säestysratkaisu ei sillä hetkellä sytyttänyt, joten otin pienet päikkärit. Sen jälkeen kokeilin vielä kerran boksitallennusta, jonka katsominen kävi elokuvan edetessä koko ajan vaikeammaksi. Nöyrryin sitten katselemaan tätä areenasta, ensin yrittäen ajoittaa musiikit DVD:n kuvan kanssa ja tässä epäonnistumisen myötä palvelusta sellaisenaan. Hyvin toimii siihen asti, että kone sammuu itsestään noin 10 minuuttia ennen loppua. Uudelleenkäynnistyksessä kestää, ja digiboksitallennus kusee juuri tässä kohdin aivan norsun munalla. Areenasta tapitetun roviokohtauksen aikana ongelmia ei enää esiinny. Valivali ja uliuli, mutta vituttahan se aina tällaisten tapausten kohdalla.

Silloin kun ehdin elokuvaan ihan keskittyä, se aiheutti varsin mielettömät kylmät väreet. Järisyttävähän tämä on, henkisellä ja jopa fyysisellä tasolla. Täytyy ottaa joskus uusiksi huomattavasti varmemmalla toistotekniikalla.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 79 Average listal rating (58 ratings) 7.5 IMDB Rating 6.6
1.12.

Otin tämän leffaillassa vähemmän vakavasti kuin viimeksi, eli pidin ihan helvetin likaista huutonaurua alusta loppuun. Vielä parempi kuin edellisellä kerralla näin mustana komediana, Anthony Wongin tahdittamalle moraalittomalle sikailulle ei vain näy loppua. Tässä on aivan kaikki Fui-On Shingin roolista lasten tappamiseen. Täysin käsistä karkaavan loppusekoilun aikana olin jo tukehtua, ja ilahduin että muutkin katselijat ottivat tämän huumorilla.

4.2.

Pitkästä aikaa joutui kunnolla ihmettelemään, että mitä helvetin törkyä oikein tuli nähtyä. Ebola Syndromeen mahtuu niin paljon kaikenlaista sairasta, että on jonkinasteinen ihme, että kokonaisuus pysyy näin kierolla tapaa johdonmukaisena. Tällä teoksella on varaa käyttää Fui On-Shing loppuun jossain parissa minuutissa, sillä Anthony Wongin väkevä sosiopaattitulkinta alkaa dominoida tapahtumia täydellisesti heti ensimmäisestä verilöylystä lähtien. Kaikki törkeydet raiskauksista taudin vaikutuksiin sylkäistään suoraan katsojan verkkokalvoille, ylilyödyn graafisesti (jopa jotkut offscreeninä tapahtuvat väkivaltaisuudet) ja annoksella pilkkopimeää huumoria, jolle ei sattuneesta syystä naura kovin usein ääneen. Varsin tyrmistyttävää menoa.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 312 Average listal rating (219 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.7
1.12.

Törkeän hyvää korkkaripelleilyä, jossa Clintiä ja kumppaneita ei joku toinen maailmansota kiinnosta pätkääkään. Kultaahan ne pojat ovat hakemassa, mukanaan mitä käsittämättömin arsenaali sotilaita jokaiseen lähtöön. Donald Sutherland vetää ihan täyttä perseilyä, Archie Bunker sekoilee komentajana ja vain omien sotilaiden sankarikuolemat pysäyttävät hetkeksi. Yhtäkään todellista naisroolia ei ole, natsien miehittämässä kylässä voi hiipparoida tankilla vaikka kuinka äänekkäästi ja kaikki sujuu aina suunnitellusti.

Taas kerran täytyy kehaista erikseen musiikin voimaa elokuvakerronnassa. Voiko millään muulla sotaelokuvalla olla näin pöyristyttävän leppoisaa tunnaria?
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 500 Average listal rating (287 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.8
1.12.

Päätin jälkikäteen pudottaa arvosanaa, koska vaikka Edith Scobin haahuilut ovatkin hämmästyttävää seurattavaa, muuhun elokuvaan sisältyy yllättävän tavanomaista rikoksen selvittämistä. Brutaaleihin naamanleikkelyihin nähden turhan eriparista materiaalia omaan makuuni. Toisaalta saatan nyt rokottaa turhan ankarasti siksi, että olen muuten katsonut laatuelokuvia viime aikoina.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 672 Average listal rating (361 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.5
1.12.

Taikuri näyttää siivoojalle kepposia ja klovnit yrittävät itsemurhia.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 334 Average listal rating (163 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.7
27.11.

Tähän täytyy vielä palata joskus, oli väsyneenä harvinaisen mielenkiintoinen jumituskokemus.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 181 Average listal rating (89 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.8
27.11.

Suorastaan kihelmöin innosta Verhoevenin sotaeepoksen äärellä, koska ohjaajahan tekee tässä ihan yhtä totaalista pastissia kuin Hollywood-tuotannollaan. Rutger Hauerin hahmolle sota on yhtä suurta poikamaista huviretkeä, koska näinhän sotasankareilla kuuluukin olla. Siinä sivussa irtoraajoja lentelee räjähdyksissä, kranaatti lentää paskahuussiin, moni löytää leposijansa pahamaineisen hiekkarannan alta, ja kuningattaren silmien edessä naidaan jälleen. Tällaisella on ilo katkaista viikon elokuvattomuus unettomana aamuyönä.

Innostuin myös aina elokuvan tunnarin soidessa pikkupojan lailla.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
20.11.

Kirjoitin aiheesta toisaalle, mutta ette saa linkkiä siihen.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 68 Average listal rating (48 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.7
18.11.

Loppukohtaus on ehkä huikeinta ja kokeellisinta näkemääni Keatonia.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 214 Average listal rating (118 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.4
17.11.

Chilen kansa sanoo Augustolle ei.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9 Average listal rating (6 ratings) 5.7 IMDB Rating 6.7
Elsa (1982)
16.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 0
16.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 0
Oppe nere (1993)
16.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 11 Average listal rating (8 ratings) 5.6 IMDB Rating 6.1
Heavy Metal (2007)
16.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (2 ratings) 4 IMDB Rating 6.9
Menestyjä (2005)
16.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 5 IMDB Rating 0
Psykopoesis (2013)
15.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 7 IMDB Rating 6.7
15.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 5 IMDB Rating 0
Posion ihme (2013)
15.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 10 IMDB Rating 6.9
Orpojen joulu (1994)
15.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 6 IMDB Rating 7.7
15.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15.11.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 0
Kehä (2013)
14.11.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 7 IMDB Rating 0
14.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 7.5 IMDB Rating 5.3
Poistoja (2013)
14.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (2 ratings) 8 IMDB Rating 0
Halleluja (1969)
14.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3 Average listal rating (3 ratings) 6.3 IMDB Rating 0
14.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 7.5 IMDB Rating 6.4
14.11.
Gerru's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (354 more in this list)

Jatkoa edellisvuoden höpinöille. Listan nimestä huolimatta myös tv-sarjat ovat yhä mukana.

Only in Finnish, again.

Päivitys 28.3.2013: kirjoituksia alkaa hiljalleen ilmestyä normaalisti, kunhan saan rästit hoidettua.

Added to
Related lists

Movie Diary - 2013
500 item list by Petri
43 votes
2013: Movie Diary
98 item list by Saffron
6 votes
Alison's 2013 Movie Diary
31 item list by Alison Christa
4 votes
2013 Movie Diary
52 item list by shia.
7 votes
Movie Diary 2013
204 item list by Sylme
31 votes 2 comments
2013 Movie Diary
131 item list by Eric
1 votes
2013 Movie Diary
103 item list by My raimBow
6 votes
Movie Diary 2013
118 item list by INEEDYUO
7 votes
Movie Diary 2013
81 item list by Bruno
4 votes
Movie Diary 2013
229 item list by Bianca Di Stefano
5 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for