Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Tapio on 1 Jan 2011 01:56
5043 Views 16 Comments
37
vote

Movie Diary 2011 (In Finnish)

Sort by: Showing 1-50 of 641
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 31 Average listal rating (16 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.3
Katsottu: 31.12.2011, PC

Vuosi 2011 alkoi Cary Grant -komedialla Bringing Up Baby, joten tuntui sopivalta myös päättää se sellaisella. Ihan kiva pikkuleffa naisesta, joka on epätoivoisen hullaantunut Grantin esittämään lastenlääkäriin ja yrittää kaikin keinoin päästä naimisiin hänen kanssaan, vaikkei toinen osapuoli ei ole kovin innostunut tilanteesta. Kepeä ja hauska filmi, jossa Grant on vähemmän yllättäen hyvä.
Tapio's rating:
Katsottu: 30.12.2011, Nelonen

Jokseenkin hienoa, että kerrankin kun lähes koko irc-kanava katsoo jotain yhdessä, se on tällaista huutopaskaa. Itse olen porukan ainoa joka ymmärtää le cinémaa ja alusta alkaen tiesin tämän olevan le vitun tylsää röebbelsiä, muilla sytytti vasta myöhemmin.
Tapio's rating:
People who added this item 415 Average listal rating (218 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
Katsottu: 30.12.2011, DVD

Enpä nyt ihan ponjannut tässä mitään sellaista mestarillista, jota kriitikot tuntuvat ylistävän. Sen sijaan elokuva oli oikein kivaa keskinkertaisuutta, kolme tähteä ja kiitos hei. Kliseisesti voisi sanoa, että kaikki osa-alueet ovat kunnossa, mutta kokonaisuus ei tässä ihan ole osiensa summa. Leffaa mielenkiintoisempia ja hauskempia olivat sen aikana Japónista ja Casino Royalesta tekemäni perspallaukset, jotka saavat kolmen sijaan täydet viisi tähteä:

Alkuperäinen kuva:


Croppaus 1.33:1 -kuvasuhteeseen ja venytys takaisin alkuperäiseen:


Sama käsittely toisen kerran:


Kuinkahan monta kertaa tätä voisi toistaa ennen kuin saadaan täyttä pikselimössöä? Täytyy kokeilla joskus.

Alkuperäinen kuva:


Croppaus from 2.35:1 to 1.33:1, perspallin ydin ja syvin olemus:


Siis vittu että perspalli on kyllä parhaimmillaan taidetta.
Tapio's rating:
People who added this item 81 Average listal rating (29 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.1
Wanda (1970) (1971)
Katsottu: 30.12.2011, PC

Feministinen road movie, jossa elämästään epävarma ja tunnekylmä nainen lähtee häntä huonosti kohtelevan pikkurikollisen matkaan, koska ei halua juuttua siihen vaimon ja äidin 'muottiin', mikä on tavallisesti ainoa pikkukylän kasvateille edessä oleva tulevaisuus. Leffan teknisestä toteutuksesta tulee mieleen Cassavetes, eli cinéma vérité -tyyli, jossa tarina kerrotaan luonnolliseen tyyliin lähes täysin näyttelijöiden panoksen avulla. Tämä lähestymistapa toimii ja elokuva käsittelee teemojansa hyvin, mutta hieman häiritseväksi tekijäksi tässä jäi päähahmon vahva tunnekylmyys, mikä aiheutti sen, etten missään vaiheessa onnistunut pitämään Wandaa miellyttävänä tai sympaattisena hahmona, jonka ahdingosta olisin voinut välittää. Vaikka päähahmon etäiseksi jättäminen onkin elokuvassa tietoinen ratkaisu, en itse lämmennyt sille juuri siksi, ettei elokuvassa pysty olemaan emotionaalisesti mukana, vaan sitä olisi pitänyt katsoa pikemminkin turhautuneena ja kyynisenä. Tämän arvostaminen korkeammalle vaatii tulevaisuudessa toisen katselukerran ja paremman keskittyneisyyden tason.
Tapio's rating:
People who added this item 128 Average listal rating (92 ratings) 2.1 IMDB Rating 1.9
Katsottu: 29.12.2011, PC

Täysin ammattitaidotonta ja kämäistä huutopaskaa, jolle en valitettavasti voi antaa vain puolikasta tähteä siksi, että katsoin tämän samaan aikaan Lamourhaajan ja Wintersin kanssa, ja leffasta heitetyt läpät naurattivat ensimmäisen puolen tunnin ajan. Sen jälkeen alkoikin sitten puuduttaa vitusti ja meinasin tylsistyä kuoliaaksi.
Tapio's rating:
People who added this item 607 Average listal rating (386 ratings) 4.8 IMDB Rating 5.3
Popeye (1980)
Katsottu: 29.12.2011, PC

Laitoin tämän aiemmin päivällä tallennukseen digiboksille, mutta jouduin silti lataamaan leffan koneelle, koska nelonen oli näyttänyt sen 1.33 perspallina. Nosoki kirjoitti aiemmin tästä jo kaiken oleellisen. Ihan älyttömän vammaista pelleilyä jonka kohderyhmää ei pysty selvittämään, enkä usko että edes ohjaaja itsekään tiesi sitä, koska mitä vittua nyt oikeesti.
Tapio's rating:
People who added this item 104 Average listal rating (64 ratings) 6.1 IMDB Rating 5.8
Prison (1987)
Katsottu: 29.12.2011, MTV3

Tylsää röpelöä jossa saatanallinen Kana pääsee vapaaksi vankilassa ja alkaa tappaa porukkaa huvittavilla tavoilla. Toimintakohtaukset ja vankilanjohtajan ihan vitun överiksi vedetty yrmyperserooli naurattivat, niistä kaksi tähteä.
Tapio's rating:
People who added this item 57 Average listal rating (29 ratings) 8.1 IMDB Rating 8
Happy End (1968)
Katsottu: 29.12.2011, PC

Yksi kaikkein aikojen kekseliäimmistä ja hauskimmista komedioista, jossa päähenkilön elämä näytetään 'väärässä' järjestyksessä. Ei kuitenkaan mitenkään Memento-tyyliin, vaan koko elokuvan ajan kuvaa kelataan takaperin. Elokuva alkaa siis päähenkilön kuolemasta ja loppuu tämän syntymään. Minäkertoja kuitenkin selostaa tapahtumat katsojalle kuin tämä olisi aivan normaalia, eli samalla kun 'normaalissa' järjestyksessä etenevä tarina kelautuu taaksepäin, etenee myös kertojan selostama toinen tarina, jonka tapahtumat ovat siis samat kuin ensimmäisen tarinan mutta vain takaperin tapahtuen. Selitys ei varmaan selventänyt elokuvan rakennetta yhtään, mutta se on kuitenkin aivan nerokas ja antaa täysin omanlaisen vivahteensa elokuvaan. Kyseinen kikkailu laittaa katsojalle kunnon kestovirneen päälle, varsinkin kun myös hahmojen keskenään käymä dialogi etenee loogisesti, riippumatta siitä kumpaan suuntaan etenevää tarinaa seuraa. Lisäksi repeilin aivan vitusti takaperinkelauksen aiheuttamille pelleilyille, joihin kuuluu esimerkiksi sellaiset helmet kuin ihmiset jotka ensin mussuttavat mössöä, sitten ottavat suustaan pullan ja asettavat sen tarjoittimelle, teurastamolla lihanpaloista kootaan veitsien avulla lehmiä tai anoppi joka syntyy saadessaan sydänkohtauksen. Innovatiivinen ja ainutlaatuinen mestariteos, joka aiheutti itselleni pahimmat huutonaurut vähään aikaan.
Tapio's rating:
People who added this item 80 Average listal rating (51 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.7
Fermat's Room (2007)
Katsottu: 28.12.2011, PC

@Tapio: Mun tekis nyt mieli kattoo jotain ihan vitun mukanokkelaa paskaa jossa päähenkilö selvittäis vaikeita mysteerejä käyttäen avuksi matematiikkaa

Hetken IMDb:a selailtuani päädyin tähän, mutta elokuva ei lupaavasta juonikuvauksestaan huolimatta vastannut tarpeisiini. Ihan ekoja minuutteja lukuunottamatta repeilyttävää matematiikkapelleilyä ei ole lainkaan, sillä kaikki leffassa selvitetyt kysymykset ovat vain tylsiä klassisia arvoituksia, joita pohditaan tyyliin yläasteella ja joihin muistin vastaukset ulkoa. Lisäksi leffa oli muutenkin typeryttävää aivopieruilua.
Tapio's rating:
People who added this item 16 Average listal rating (11 ratings) 6.5 IMDB Rating 0
Katsottu: 28.12.2011, PC

Tästä jäi päällimmäisenä mieleen, että hyvän kässärin pilasi kehno toteutus. Viimeistä keikkaansa tekevästä rikoskuskista kertovassa tarinassa olisi potentiaalia, mutta elokuva on sen verran ponneton ja latteasti tehty, ettei siitä jaksa missään vaiheessa innostua kunnolla. Melko yhdentekevä tapaus.
Tapio's rating:
Katsottu: 28.12.2011, TV5

Elokuva jonka arvostusta en pysty ymmärtämään. Kyseessä on vähän niin kuin Jarmusch olisi ohjannut oman versionsa Le Samouraista ja tehnyt siitä täysin mielenkiinnottoman ja alkuperäiselokuvan moraali- ja kunniakäsityksiä räikeästi kärjistävän ja alleviivaavan. Lopputulos nyt ei toimi ja aiheuttaa lähinnä tylsistymistä ja vitutusta.
Tapio's rating:
People who added this item 239 Average listal rating (98 ratings) 7 IMDB Rating 6.8
Katsottu: 28.12.2011, PC

Kaiken kaikkiaan 33 eri ohjaajan sekasoppa, joissa jokainen ohjaaja on tehnyt about 4 minuuttia kestävän pätkän omista tuntemuksistaan elokuvateattereista. Segmenteissa useimmin käsitellyt aiheet liittyvät ohjaajien omiin teatterikokemuksiin, elokuvien herättämiin tunteisiin ja tietysti myös Peter von Baghin lempiaiheeseen, elokuvateatterien häviämiseen ja oikean elokuvakulttuurin kuihtumiseen. Parhaimpina osioina mieleen jäivät Lars von Trierin (jonka tekele on niin röyhkeä että se on ihan vitun hyvä), Andrey Konchalovskiyn, Theo Angelopouloksen ja Kaige Chenin ohjaukset, kun taas esimerkiksi Michael Ciminon, Jane Campionin ja Walter Sallesin ohjaukset olivat ihan täyttä huutopaskaa. Eli yllättäen siis erittäin epätasainen tapaus, joka saa tämän verran pisteitä siitä, että eri ohjaajien näkemyksiä asiasta on varsin viihdyttävää ja mielenkiintoista katsella.
Tapio's rating:
Katsottu: 27.12.2011, PC

Nicolas Cagen debyytti, sivuosarooli tv-sarjan pilotissa. Tämä jos mikä on essential cinemaa. Melkoisen tylsää teinihassuttelua joka sisältää vain pari repeilyttävää Cage-kohtausta. Plussaa tulee myös siitä, että tiedosto oli tunnin pituinen, mutta itse jakso kesti onneksi vain 45 minuuttia.
Tapio's rating:
People who added this item 82 Average listal rating (52 ratings) 7 IMDB Rating 7.3
Katsottu: 27.12.2011, TV2

Alun perin luulin tämän olevan korkkaria, mutta kyseinen vaikutelma väistyi melko nopeasti leffan edetessä, eikä edes pettymyksekseni. Erittäin jännittävä ja loppuun asti tiukasti otteessaan pitävä poliittinen trilleri, jota voisi verrata Frankenheimerin parhaimpiin teoksiin kuten Seven Days in Mayhyn tai jopa Mantsurian kandidaattiin. Leffan tarina yhdistää pienimuotoisemman murhajuonen jossa kolme kenraalia joutuu epäillyksi prostituoidun murhasta, ja kertomuksen salaliitosta Hitlerin murhaamiseksi, sekä hyppii myös eri aikatasojen välillä taidokkaasti. Kahden eri juonen mukana kuljettaminen toimii mainiosti ja kertoo hyvin elokuvan teemoista kuten vallanpitäjien korruptoituneisuudesta ja ajan poliittisesta ilmapiiristä. O'Toolen roolisuoritus on loistava.

EDIT: Huijasin, paskaahan tämä.
Tapio's rating:
People who added this item 27 Average listal rating (11 ratings) 5.8 IMDB Rating 5.1
Crackers (1984)
Katsottu: 27.12.2011, PC

Mallen random rikoskomedia, jonka jälkeenpäin huomasin olevan remake Big Deal on Madonna Streetistä. Odotukset tätä kohtaan olivat todella alhaiset, joten leffa osoittautui melko positiiviseksi yllätykseksi. Leffassa Donald Sutherland kokoaa pikkukylän asukkaista spedejengin, joka yrittää ryöstää paikallisen panttilainaamon kassakaapin, mutta hahmojen osaamattomuus ja sekoilut aiheuttavat sen, että koko keikka menee ihan päin persettä. Ihan jees ja sympaattinen hassuttelu.
Tapio's rating:
Katsottu: 26.12.2011, PC

Zulawskin käsitys romanttisesta elokuvasta on kyllä melko kieroutunut. Elokuva kertoo Blanchen (Marceaun helvetin kova roolisuoritus) ja Lucas'n (Dutronc) väiisestä suhteesta. Lucas on rikastunut kehittämällä uuden ohjelmointikielen ja Blanche on menestyvä esiintyjä, joka esiintyy lavalla hypnoosissa profeetan tavoin ennustaen ja tuoden yleisöstään julki ne kaikkein syvimmällekin haudatut salaisuudet. Vaikka kummankin tietyssä mielessä pitäisi olla menestyksestään ja suosiostaan onnellisia, Lucas on kuolemansairas ja Blanche tuntee itsensä ulkopuoliseksi omasta elämästään, ja lisäksi molemmilla on patoutuneita lapsuuden traumoja. Kumpikaan ei osaa kohdata omia ongelmiansa tai menneisyyttään, vaan pari hakee toistensa läheisyydestä turvaa ja lohtua välillä melko groteskeillakin tavoilla, mikä vastaa elokuvan käsitystä rakkaudesta. Ohjaajansa työksi leffa on yllättävän helpposelkoinen, koska se ei rönsyile useille sivupolulle vaan keskittyy hyvin tiukasta pääparin koettelemuksiin, mikä toimii leffan eduksi. Audiovisuaalisesti tämä on sentään taattua Zulawskia, eli kamera pyörii sulavasti ympäriinsä ja musiikit ovat painostavat, mikä luo leffaan häiriintynyttä tunnelmaa. Pisti kyllä miettimään onnellisuuden olemusta ja jätti loputtuaan hyvät ahdistukset päälle.
Tapio's rating:
People who added this item 89 Average listal rating (37 ratings) 8.5 IMDB Rating 7.5
Katsottu: 26.12.2011, PC

Ehkä pieni pettymys itselleni, koska odotin tämän olevan tyyliin koko Tsekin uuden aallon paras elokuva, sillä kyseessä on liikkeen kannalta historiallisesti merkittävä ja vaikutuksellinen filmi. Itse en silti tästä ihan mestariteosta saanut, vaikka peruslaadukasta tsekkipaskaa tämäkin (yllättäen) on. Visuaalisesti erittäin nätti ja kiehtova leffa, jonka keskuskertomuksena oleva loistava nuorisokuvaus on uskottavien näyttelijöiden ja mielenkiintoisten hahmojen avulla rakennettu upeasti, ja ajankuva on saavutettu sen avulla hienosti. Koko itä-Euroopan 60-luku pitäisi kyllä melkein ottaa projektiksi.
Tapio's rating:
Katsottu: 26.12.2011, PC

Bressonin ensimmäinen pitkä elokuva, ja ehkä juuri sen vuoksi erittäin epä-Bressonmainen elokuva. Näyttelijät eivät ole lakonisia vaan oikeasti eläytyvät rooleihinsa (?!?!), ja kuvakerronta on aivan eri maailmasta kuin mitä ohjaajalta on tottunut odottamaan, jopa siinä määrin ettei leffaa meinaa edes tunnistaa ohjaajansa työksi. Nunnaluostarin toiminnasta ja kahden nunnan elämästä kertova tarina on kuitenkin mielenkiintoinen ja tuo elokuvan hyvyyden teemoja pätevästi esiin.
Tapio's rating:
Katsottu: 26.12.2011, PC

Olen kyllä nauttinut näistä De Palman uran alkupuolen leffoista paljon enemmän kuin projektia aloitellessani osasin odottaa, jopa siinä määrin että olen oikeastaan alkanut pitää ohjaajasta melko paljon. Harmi että herran uralle myöhemmin kävi niin kuin kävi. Tässä elämäänsä kyllästynyt yrityspamppu eroaa työstään toteuttaakseen unelmaansa ja alkaa esiintyä steppaavana taikurina. Helposti katsottavaa feelgood-komediaa, jonka randoimeille perseilyille repeilin ihan liikaa, ja kyllä tämä myös hieman satiirin avulla kritisoi kapitalistiyhteiskuntaa. Ohjaajan visuaalinen tyylittely on myös erittäin nautittavaa katsottavaa. Lisäksi tässä on pienessä roolissa jättikokoinen Orson Welles vanhana taikurimestarina, joka polttelee sikareita ja taikoo esiin täysiä viskilaseja silinterihatuista.

Tapio's rating:
Katsottu: 25.12.2011, PC

Nyt kun on pitkästä aikaa katsonut Fassbinderiä, voi hyvillä mielin taas odottaa sellaiset kolme kuukautta ennen seuraavan katsomista. Leffa kertoo armeijan insinööreistä, jotka saapuvat pikkukaupunkiin rakentamaan siltaa. Kaupungin naiset yrittävät etsiä heiltä rakkautta, mutta miehet ovat turhautuneita tyhjänpäiväisiin työtehtäviinsä, ja vain hyväksikäyttävät naisia ja ryyppävät. Kaikki elokuvan hahmot ovat jokseenkin tyytymättömiä omaan elämäänsä, mutta kukaan ei osaa tehdä mitään oman tilanteensa parantamiseksi. Eli toisin sanoen leffa kertoo jälleen Fassbinderin tyyliin mielenkiintoisesti tylsistyneistä ihmisistä ja heidän yrityksistä purkaa turhautuneisuuttaan ja saada jotain sisältöä elämäänsä. Kyseinen skenaario on kuitenkin nähty jo niin useasti näissä alkupään Fasuissa, että se tuntuu jo vähän valitettavalta toistolta, ja teknisestikin tämä on hieman jäykkä tapaus, joskin se sopii elokuvan pysähtäytyneiseen tyyliin.
Tapio's rating:
People who added this item 3747 Average listal rating (2586 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.8
Hook (1991)
Katsottu: 25.12.2011, Digiboksi

Robin Williams oppii isänä olemisesta tajuamalla olevansa Peter Pan ja Dustin Hoffman pyörii mukana todistamassa, ettei ole tehnyt mitään huomioitavan arvoista sitten 80-luvun. Yllättävän kivuttomasti alas menevä perheleffa, kun ottaa huomioon että se on oikeastaan koko kestonsa ajan täysin lapsellista vammailua.
Tapio's rating:
People who added this item 728 Average listal rating (487 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.9
Creepshow (1982)
Katsottu: 25.12.2011, Digiboksi

Niin tylsää ja laadutonta röpelöä, etten jaksa edes kirjoittaa tästä mitään. Leslie Nielsen -episodi ainoa tasoltaan ihan ok, muut neljä täyttä paskaa. Romero on perseestä.
Tapio's rating:
Katsottu: 23.12.2011, PC

Cary Grantin deyytti. Hupaisaa sanailua ja väärinkäsityskomediaa, jossa Grantin vaimo on pettänyt tätä toisen miehen kanssa, ja he yrittävät yhdessä salata suhteen uskottelemalla Grantille, että pettäjämies on itse naimisissa upean naisen kanssa. Hieman pökkelösti tehty ajoittain, mutta mainio vitsien ajoitus ja hyvät kommellukset aiheuttavat sen verran hupia, että leffan parissa viihtyy sen lyhyen keston ajan loistavasti.
Tapio's rating:
People who added this item 5044 Average listal rating (3432 ratings) 6 IMDB Rating 6.6
Katsottu: 23.12.2011, Digiboksi

Tom Hanks on nokkela ja osaa ratkaista anagrammeja.
Tapio's rating:
People who added this item 315 Average listal rating (187 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.7
Katsottu: 22.12.2011, Digiboksi

Keskinkertaisempaa Altmania jälleen, kertoo live radio-ohjelmia esittävän teatteriporukan viimeisestä näytöksestä. Vähän turhan paljon paikallaan junnaava, eikä muutenkaan mikään maailman mielenkiintoisin elokuva. Sisältää kuitenkin ajoittain mukavan haikeaa tunnelmointia siitä, kuinka kaikki joskus päättyy ja väistyy uusien asioiden tieltä, mikä heijastelee varmaan myös itse Altmanin, joka elokuvan tekoaikana oli kuolemansairas, senhetkisiä tuntemuksia.
Tapio's rating:
Katsottu: 10.12.2011, TV Viisi

Anna Nicole Smith tekee hyvän roolisuorituksen tässä erittäin merkityksellisessä ja mukavassa elokuvassa, jossa ohjaus oli hyvää.
Tapio's rating:
People who added this item 107 Average listal rating (48 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.6
Katsottu: 4.12.2011, YLE Teema

Loistava cinéma vérité -dokkari, jossa tekijät kiertelevät ympäri Ranskaa kysymässä ihmisiltä ovatko he onnellisia. Paljastaa hyvin senaikaisten ihmisten sielunmaailmaa ja pohtii pätevästi myös dokumenttien todenmukaisuuteen liittyviä kysymyksiä. Aiheutti kyllä himon katsoa taas pitkästä aikaa paljon kahvilaranskaa, mutta loppuvuosi on sen verran kiireinen, etten tiedä milloin siihen tai muutenkaan oikeiden elokuvien katsomiseen olisi taas aikaa.
Tapio's rating:
People who added this item 1187 Average listal rating (757 ratings) 4.8 IMDB Rating 4.4
Ultraviolet (2006)
Katsottu: 3.12.2011, Nelonen

Ei.
Tapio's rating:
People who added this item 9 Average listal rating (8 ratings) 3.4 IMDB Rating 4.3
Katsottu: 30.11.2011, Kirjaston DVD

Visan eka elokuva, jonka tagline IMDb:n mukaan on "Uuden aallon vauhdikas hauskis koko perheelle". Leffa etenee ilman mitään järjenhiventä kohtauksesta toiseen road movien -tapaisesti seuraten kahden naisen matkaa kohti kesämökkiä ja heidän sillä reissulla kohtaamiaan ihmisiä. Ei kuitenkaan sitä ihan täysin sietämättömintä Visa-paskaa, noloa ja laadutonta pelleilyä vaan enimmäkseen.
Tapio's rating:
Katsottu: 28.11.2011, PC

Enimmäkseen tylsää vammapaskaa tämäkin kuten kaikki osat, mutta ylimääräinen tähti siitä, että ilmassa oli kuitenkin melko kivaa eeppisen grande finalen ja lopputaistelun tuntua.
Tapio's rating:
Katsottu: 28.11.2011, PC

Voi helvetti sentään että tämä oli TYLSÄ. En ymmärrä miksi viimeinen kirja piti jakaa kahteen osaan, koska tässä on oikeasti puolen tunnin verran materiaalia venytetty kahteen ja puoleen tuntiin, Hasa ja kumppanit vaan masistelevat metsissä keskenään ja yrittävät etsiä Voldemortin sielunpalasia tai vastaavaa. Niin ja vittu tämä muuten oli ruma myös.
Tapio's rating:
Katsottu: 28.11.2011, PC

Tässä ei muuten tainnut koko elokuvassa tapahtua YHTÄÄN MITÄÄN lukuunottamatta ehkä viimeistä varttia. Puitiin vaan läpi Hasan ja kumppaneiden parisuhdeongelmia ja hassuteltiin. Tämä tarkoitti että elokuva sisälsi vähemmän lapsellista velhopaskaa kuin yleensä, mikä teki siitä tavallista siedettävämmän katsottavan.
Tapio's rating:
Katsottu: 28.11.2011, PC

Vittu muuten että tässä elokuvassa oli paljon rasittavia spedejä ja leffan juoni oli muutenkin täyttä vammaa. Tekopirteä ämmä saapuu terrorisoimaan Tylypahkaa, Hasa ei arvosta ja perustaa separijengin taistelemaan tyrannia vastaan. Kiinnostaa.
Tapio's rating:
Katsottu: 28.11.2011, PC

Paskin Hasa.
Tapio's rating:
Katsottu: 28.11.2011, PC

Tätä tekemässä on sentään ollut ihan oikea ohjaaja, ehkä siksi tämä onnistuikin olemaan hieman vähemmän tylsää velhovammailua kuin kaksi ensimmäistä osaa.
Tapio's rating:
Katsottu: 28.11.2011, PC

Olipas ruma ja huono elokuva. Lisäksi tämä sisälsi ehkä vitososaa lukuunottamatta kaikki leffasarjan rasittavimmat ja myötähäpeää aiheuttavimmat idiootit.
Tapio's rating:
Katsottu: 28.11.2011, PC

Harry Potterit yhteen päivään, Nosoki todisti sen olevan mahdollista ja pitihän se itsekin toteuttaa. Oli kyllä helvetin tylsä maratoni.
Tapio's rating:
People who added this item 3989 Average listal rating (2624 ratings) 8 IMDB Rating 8.3
Katsottu: 24.11.2011, BD

Rewatch, ei muutosta pisteisiin. Oikeasti paljon huonompi ja epätasaisempi kuin muistin, mutta pidän pisteet silti samoina. Leffa tuntuu hyppivän epäloogisesti paikasta toiseen, millä Kubrick lienee halunnut kuvata sodan sattumanvaraisuutta. Osa kohtauksista on kuitenkin on ihan turhan osoittelevia ja omasta mielestäni välillä myös liikaa tahattoman huumorin puolelle kallistuvia (tämäkin tosin lienee tarkoituksellista, mutta se ei valitettavasti toimi). Muuten kyllä onnistunuttakin kuvausta sodan turmelevasta voimasta ja niin edelleen, nerokkaille musiikkivalinnoille myös eityistä ylistystä. Niin, ja sotaosuus on koulutusosuutta parempi.
Tapio's rating:
Katsottu: 20.11.2011, Nelonen

Valehtelematta about kuudes tai seitsemäs katselukerta, ei aiempaa pisteytystä. Teininä ihan helvetin useasti nähty elokuva, joka ei juuri sen vuoksi olisi voinut vähempää kiinnostaa, koska osasin jo puolet kohtauksista ulkoa. Hemmetin tylsä katselukokemus joka ei enää liikuttanut suuntaan tai toiseen, ja nyt kun on saatu iskettyä pisteet niin eipä tarvitse katsoa tätäkään enää ikinä (jatko-osat sen sijaan tarvitsisi...).
Tapio's rating:
People who added this item 176 Average listal rating (105 ratings) 6.6 IMDB Rating 6.5
Katsottu: 20.11.2011, YLE Teema

Ihan jees keskinkertaisuus Hitchiltä asianajajasta, joka rakastuu miehensä myrkyttämisestä epäiltyyn naiseen. Vaikka näyttelijät ovatkin pätevät, itse tämä romanssi Alida Vallin ja Peckin välillä on rakennettu melko puisevasti, ja se tuntuu syttyvän aivan tyhjästä vain käsikirjoituksen sanelemana, mikä saa sen tuntumaan epäuskottavalta eikä sitä ei oikein jaksaisi seurata. Rikospuoli ja oikeussalidraama toimivatkin sitten paljon paremmin.
Tapio's rating:
People who added this item 117 Average listal rating (41 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.6
Madame Bovary (1991)
Katsottu: 19.11.2011, DVD

Arrowin Chabrol vol1 -lootasta viimeinen näkemätön leffa, jonka odotin olevan aivan totaalisen mitäänsanomaton ja keskinkertainen, koska ohjaaja on suoraan sanottuna niin helvetin tylsä. Alkupuoliskoon kyseinen oletus päti melko hyvin, mutta loppua kohden aloin jo pitää tästä, pitkälti sen vuoksi että Huppert on loistava näyttelijätär ja Madame Bovaryn tasoista alkuperäisteosta on hankala ihan täysin kusta. Tämä Chabrolin adaptaatio käsittelee kyllä sen verran mielenkiintoisesti romaanin teemoja, että jonain päivänä olisin voinut puolikkaan lisää pisteisiin lykätä, mutta on leffa kokonaisuutena turhan kankea ja tunnekylmä, eikä elokuvasta jaksa sen vuoksi juuri innostua. Kuitenkin ihan mukavasti seurattavaa ja kivan näköistäkin pukudraamaa.
Tapio's rating:
People who added this item 2741 Average listal rating (1823 ratings) 5.1 IMDB Rating 5.6
Hulk (2003)
Katsottu: 19.11.2011, SubTV

Ang Lee - Albert Pyun taiwanilaisen vaatteissa? Vittu että tämä oli huono ja ruma ja tylsä.
Tapio's rating:
People who added this item 62 Average listal rating (35 ratings) 4.7 IMDB Rating 5.6
Katsottu: 18.11.2011, DVD

Sen verran mitäänsanomaton ja turha, ettei tästä voi edes sanoa mitään. Puolikas ihan kivasta soundtrackista.
Tapio's rating:
People who added this item 91 Average listal rating (70 ratings) 6.1 IMDB Rating 5.9
Katsottu: 18.11.2011, DVD

Melko tylsä 50-lukulainen scifi, johtuen puisevista näyttelijöistä ja hyvin ennalta-arvattavasta ja mielenkiinnottomasta tarinasta. Kökköefektit ja taustalla raikaava theremin kuitenkin naurattivat siinä määrin, ettei tämän alhaisempia pisteitä viitsi antaa.
Tapio's rating:
People who added this item 3 Average listal rating (3 ratings) 2 IMDB Rating 5.2
Katsottu: 16.11.2011, Kirjaston DVD

Visa Mäkisen ohjaama kuusijaksoinen Pekka Puupää -tv-sarja, jolla on kokonaisuudessaan kestoa noin kolme tuntia. Miksihän minä tämänkin koin tarpeelliseksi katsoa? Helvetin tylsää ja typerää kohellusta.
Tapio's rating:
People who added this item 946 Average listal rating (676 ratings) 7.8 IMDB Rating 8.1
Elite Squad (2007)
Katsottu: 12.11.2011, PC

En tästä kyllä mitenkään mestariteosta saanut, mutta ihan mainion filmin kyllä. Odotukset olivat ehkä vääränlaiset, sillä odotin elokuvalta hieman realistisempaa settiä, ja tää paljastuikin jossain määrin häiritsevän paljon väkivaltaisuuttaan viihteellistäväksi ja sillä mässäileväksi tapaukseksi, T: Kukkahattutäti. Myös välillä elokuvan toteutus tuntui liian musiikkivideomaiselta, vaikkei tämä missään vaiheessa mitään Michael Bayta olekaan. Kuitenkin mielenkiintoinen ja hyvinkin katsottava tapaus.
Tapio's rating:
People who added this item 317 Average listal rating (191 ratings) 4.1 IMDB Rating 4.6
Katsottu: 12.11.2011, DVD

Mitä vittua nyt Robert Altman? Ensin katsomme yhden tunnin ja 45 minuuttia naisia painiskelemassa kaikenlaisten ongelmiensa kanssa ja Riku Gereä kuuntelemassa näiden kotkotuksia, minkä jälkeen päästään elokuvan kliimaksiin, mikä on ehkä kaikkein pimeintä spedeilyä, mitä olen kuunaan elokuvissa nähnyt. Jotain satiiria tämä varmaan yritti olla siitä, kuinka monet ihmiset pyrkivät mukautumaan yhteiskunnan normeihin sen sijaan että keskittyisivät siihen mitä itse haluavat, mutta kovin oivaltavaa tai hyvää satiiria elokuva ei kuitenkaan ollut, ja tämä jäi kokonaisuutena vain sekavaksi ja hämmennystä aiheuttavaksi tapaukseksi. Lisäksi tämä oli myös ihan helvetin tylsä ja epähauskaa huumoria sisältävä.
Tapio's rating:
People who added this item 72 Average listal rating (48 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.6
Katsottu: 9.11.2011, DVD

Enpä oikeastaan ymmärrä tämän leffan saamia korkeita arvosanoja, koska itseäni ei jaksanut innostaa juuri ollenkaan. Hyvin tyypillinen agenttielokuva, jossa Belmondon esittämä petetty agentti pääsee pakenemaan kahden vankilavuoden jälkeen ja saapuu heittämään kapuloita kaikkien rattaisiin. Morriconen musat tosin löytyy ja Belmondo on varsin jees, mutta ponneton tarinankerronta varmistaa, että meno on parhaimmillaankin vain keskinkertaista.
Tapio's rating:
People who added this item 2480 Average listal rating (1506 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.1
Katsottu: 7.11.2011, Teatteri

Yksi maailman parhaimmista ja todellakin elämää suuremmista elokuvista, eikä tästä mitään muuta varmaan tarvitsekaan sanoa. Kiitokset KAVA:lle ja Pirkanmaan Elokuvakeskukselle teatteriesityksestä.

Tapio's rating:
People who added this item 562 Average listal rating (375 ratings) 5.7 IMDB Rating 6.1
Windtalkers (2002)
Katsottu: 6.11.2011, Kirjaston DVD

Sotakuvauksina tästä ja äskettäin katsotusta No Man's Landista ei voi edes puhua samassa lauseessa, sen verran yksipuoliselta ja mustavalkoiselta tuntuu herra Woon käsitys sodasta. Muutenkin ihan helvetin tylsä ja huono elokuva, jonka kaikki draamakohtaukset aiheuttavat suurta myötähäpeää, mutta en kuitenkaan voi antaa tämän alhaisempia pisteitä, koska nautin ihan liikaa kaikista överieeppisistä taisteluista räjähdyksineen ja joukkokohtauksineen. Onhan tässä lisäksi myös Cage näyttämässä vittuuntuneelta.
Tapio's rating:
Load more items (591 more in this list)

31.12.2011. Also includes rewatches (rewatches count as one). Comments are in Finnish when I bother to write them.

Uusi vuosi, vanhat kujeet. Yritän jonkinlaisia kommentteja parhaani mukaan väkertää, mutta luulisin että niitä tulee harvoin ja joskus vielä harvemmin.

Katsottuja leffoja joita ei löydy IMDb:sta:

Wages of Lust (Jill Hayworth, 2001) *

Added to
Related lists

Bubs' episodemeter
75 item list by Bubs
18 votes 3 comments
The Mystery Exchange #2
20 item list by Nosoki
26 votes
Dear Cinema Diary - Vol 3 E8 - August 2012
33 item list by jaytoast
15 votes 10 comments
100 Part Great Movie Survey
74 item list by ♥ CHANi
8 votes 2 comments
Dear Cinema Diary - Vol 3 E7 - July 2012
27 item list by jaytoast
13 votes 4 comments
Cinema Diary - Vol 4 E7 - Nov & Dec
38 item list by jaytoast
13 votes 5 comments
Cinema Diary - Vol 4 E6 - The Gap
48 item list by jaytoast
9 votes 5 comments
The 100 Part Great Movie Survey
59 item list by NMartucci
8 votes 2 comments
Navaronen Tykit suuri vaihtariprojekti vol. 1
45 item list by Ruisperkele
22 votes 1 comment

View more top voted lists