Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Tumppi on 1 Jun 2010 12:36
1138 Views 5 Comments
22
vote

JCVD -projekti

Sort by: Showing 10 items
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 716 Average listal rating (503 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.8
Tämä oli oikeastaan aika hyvä leffa. Van Damme tosin ei osaa näytellä yhtään, eikä kovin moni mukaan, mutta jotenkin se ei haitannut yhtään. Treenikohtauksessa soi helvetin kova biisi, joka jatkuu myös tappeluissa. Juoni itsessään on täysin ontto, muttei siltä paljon tarvitse vaatiakaan, kun kyseessä on nimenomaan turnaustyylinen filkka. Tappelut ja niiden ympärille rakennettu tunnelma ratkaisevat. Helvetin hyvin skulaa. Etenkin Bolo Yeung ultimaalisena pahiksena oli karkkia. Bolon maaninen hymy oli lähes tappavan tehokas. Kyllä pidin kovasti.

Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Sitten päästän sinne minne pitkääkin, eli tappavan tylsään menoon. Luulisi, että Shô Kosugi ja Van Damme olisivat kova yhdistelmä. Näin voisikin olla, ellei juoni olisi avain sukka, kuvaus olisi täysin kädestä ja ohjaus edes jotenkin hallussa. Tuntuu kuin tässä olisi yritetty saada liian monta asiaa samaan pakettiin. Ensinnäkin Van Damme on pahis, joka tekee töitä Neuvostoliitolle. Neukut ovat saaneet käsiinsä jotain salaisia aseita, joten Amerikan voimat kutsuvat paikalle vastahakoisen Kosugin. Maltalla kuvattu leffa yhdistelee bondmaista agenttimenoa, ninjatoimintaa sekä indyhenkistä seikkailua. Kaikki kuitenkin kusee, kuten jo mainitsin. Jo toisen leffan kohdalla Dammen spagaattiväistö alkaa olla aika kulunut. Hyi vittu!
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 306 Average listal rating (210 ratings) 4.9 IMDB Rating 5.1
Van Damme sekä Pyun... hhmm... voiko siitä seurata mitään hyvää. Noh, elokuvan post-apocalyptinen fiilis on melkein jopa hyvä. Harmi vain, että herra Pyun pilaa melko lahjakkaasti kaiken. Toimintakohtaukset ovat aivan suolesta, eikä niissä ole mitään tolkkua. Vielä vähemmän on tolkkua takaumissa, joita elokuva viljelee vähän väliä. Tuntuu kuin Dammella olisi aina aikaa muistella uusioperheensä tragediaa. Tätä ehditään muistella mm. taistelun alkaessa, nukkuessa sekä ristillä. Kyllä, elokuvan pahikset ristiinnaulitsevat Jean-Claude Van Dammen. Oioi miten hienoa. Ei oikeastaan. Pyunilla ei ole mitään draamantajua. Ilman post-apocalypsea tämäkin olisi ollut aivan kamala elokuva.

Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 496 Average listal rating (342 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.4
Kickboxer (1989)
Van Dammen ylimielinen veli joutuu pyörätuoliin hävityn kickboxing ottelun jälkeen. Tästähän Damme ei tykkää. Kostaa täytyy, vaikka vastassa on ylivoimainen lajin mestari. Damme treenaa ja treenaa... musat skulaa ja kosto on ihan hauskasti etenevä juonikuvio. Mukaan saadaan vielä pari aseellista toimintakohtausta sekä räjähdystä. Tässä ollaan selkeästi haettu Bloodsportin menestysreseptiä uudelleen. Ihan sinne asti ei päästä, koska mitään suurta kamppailuturnausta ei nähdä. Silti Van Damme on juuri parhaimmillaan näissä leffoissa, joissa toiminta painottuu kamppailulajeihin.

Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Ei pyhä helvetti, niitä oli kaksi. Tämän selvittämiseen meni leffan pahiksilta ainakin puolet kestosta. On homodamme ja kovisdamme, lapsena erotetut kaksoisveljet. Kahdesta Dammestahan ei seuraa mitään hyvää. Tällä kertaa toiminta on paljon enemmän ampuma-asepainotteista, eli melko paskaa. Mukana on paljon ysäritoiminnan kliseitä, jotka toimivat, jos katsoo elokuvaa tarpeeksi kepein mielin. Möykkyatleetti Bolo tekee paluun ja on jälleen vedossa maanisen hymynsä kanssa. Pitänee kyllä kysyä, että miten homompi Damme päätyy pettämään veljeään tämän tyttöystävän kanssa. Siitä saadaan aikaiseksi yksi elokuvahistorian kamalimpia seksikohtauksia. Hyvä kuitenkin, että Dammet saavat selvitettyä tämän ongelman ja nainen palaa lopussa oikean miehen kainaloon.

Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 646 Average listal rating (435 ratings) 5.3 IMDB Rating 5.8
Joopa joo, elikkä Damme on aikapoliisi, joka on menettänyt vaimonsa "onnettomuudessa". Tietysti vaimo oli paksuna, jotta saadaan mukaan kunnon perhekuvio. Aikamatkailu on siis vaarallista hommaa, kun eräs senaattori alkaa käyttämään sitä väärin, kerätäkseen menneisyydestä rahaa kampanjaansa. Ihan vitun tyhmää. Sen sijaan Dammen yritys pelastaa vaimo on sentään vähän järkevämpi. No, sitä voi päätellä aika helposti miten elokuva etenee. Darrainen Damme juoksee halki eri aikakausien hoitamassa virkaansa, ja lopulta vahingossa onnistuu muuttamaan tulevaisuuden ihkuksi. Hyams on kyllä ihan vitun kusipäinen ohjaaja. Toimintakohtaukset ovat kamalaa huttua ja hahmojen kehitys ala-astetasolla. Puhumattakaan aivan käsittämättömän paskasta CGI:stä. Lopuksi täytyy vielä mainita, että Damme voi työntää sen väistöspagaattinsa perseeseen.

Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1062 Average listal rating (734 ratings) 3.8 IMDB Rating 3.8
Tämä oli juuri niin hirveää ulostetta, mitä muistelinkin. Kaikki kusee aivan kybällä. Damme on tässä ihan turha jätkä, joka käy välillä kääntymässä kameran edessä, ja vetää lopussa Raul Juliaa turpaan. Näytteleminen on siis aivan kamalaa katsottavaa, eikä sitä voi sanoiksi pukea. Raul Julian ylinäyttelemä Bison on yksi elokuvahistorian hirvittävimpiä viimeisiä rooleja. Kehtasivat vielä kusipäät omistaa elokuvan edesmenneelle legendalle. Tuollaisen omistuksen jälkeen sielu aivan takuuvarmasti joutuu ikuiseen kadotukseen. Elikkä ei tätä voi elokuvaksi kutsua, tämä on läjä erilaisia pökäleitä, joita ei saada nivottua toimivaksi kokonaisuudeksi. Menivät ryssimään myös Blankan aivan täysin, mikä vittu se vihreä ötti muka oli, joku 80-luvun lihakseton Hulk? Hyi saatana, tätä ei aika kultaa, eikä kenenkään tulisi katsoa. Huomasin myös, että elokuva sai aikaan oikean fyysisen pahoinvoinnin. Krapulalla ei tietenkään ollut mitään tekemistä asian kanssa.

Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 316 Average listal rating (220 ratings) 5.4 IMDB Rating 5.7
Nyt Damme vie perheensä katsomaan Stanley Cup –finaalin seitsemättä peliä. Entinen palomies ja nykyinen palotarkastaja on tietysti edelleen kova potkija. Joten terroristit valitsevat väärän matsin terrorisoitavaksi. Tämä on tavallaan perheystävällisintä Dammea, koska hänen roolihahmonsa lapset ovat hyvin keskeisessä roolissa. Myös jääkiekko luo elokuvan ympärille illuusion, että kyseessä olisi heppoinen lapsille suunnattu toimintapätkä. En lähde sitä miettimään sen enempää, mutta kyllähän tämä olisi varmasti skidinä kolahtanut vielä paremmin. Jotenkin tämä muistuttaa hyvin paljon Steven Seagal leffoja, etenkin Under Siege 2:sta. Kyseessä on vain paljon paremmin kasassa pysyvä kokonaisuus. Hulvattomia hetkiä saadaan kokea, kun Damme hakkaa Pittsburg Penguisin maskotin, käy joukkueen maalilla tekemässä paraatipelastuksen sekä taistelee ison tulostaulun päällä elokuvan lopussa. Olihan tämä viihdyttävintä Dammea 90-luvulla, mutta kuka sen lätkämatsin voitti?

Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 372 Average listal rating (263 ratings) 4.4 IMDB Rating 4.7
Leffan nimi on Double Team, ja siinä ei ole kahta Van Dammea. Mitäs vittua se sellainen on? En tiedä, mutta itse elokuva muistuttaa hyvin löyhästi hokkaritoimintaa, joka johtuu varmasti ohjaaja Tsui Harkista. Muuten elokuva on kyllä aivan lapasesta. Rodmanilla on jokaisessa kohtauksessa erilaiset hiukset, muutenkin jannu sopisi paremmin sirkukseen kuin elokuviin tai koriskentälle. Tätäkin elokuvaa voidaan pitää melko perhekeskeisenä, sillä Van Dammen suurimmaksi tehtäväksi elokuvan edetessä muodostuu, hänen syntymättömän lapsensa pelastaminen ilkeän Mickey Rourken kynsistä. Rourke on kyllä aivan hukassa roolinsa kanssa. Parit nyrkkeilyliikkeet eivät pelasta sitä tosi seikkaa, että miehen ura oli pahassa laskussa. Melko huono elokuva, muttei läheskään niin huono kuin Street Fighter.

Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 171 Average listal rating (119 ratings) 4.9 IMDB Rating 5.4
Replicant (2001)
Jes, kaksi Dammea. Huh… tätä odottelenkin. Van Dammella on klooni. Sen tehtävänä on saada ilkeä oikea Damme kiinni. Tämä ilkimys on pahamaineinen sarjamurhaaja. Tässä on selkeästi yritetty tehdä jotain uutta, ja Dammelle sopiikin pahiksen rooli. Se sopi Black Eaglen aikaan, joten miksei nytkin. Muutenkin jännäri, jossa on toimintaa, on kokeena aika hyvä. Ringo Lam melko pätevä ohjaaja, jolta olisi ehkä odottanut enemmän toimintaa, mutta silloin, kun sitä on, se on toimivaa. Massiiviset räjähdykset ovat näyttäviä ja Van Damme potkii ja hakkaa jonkun verran. Sitä olisi voinut olla enemmänkin, mutta näinkin kelpaa. Damme ainakin itse tekee uransa erikoisimman roolin, ja saa katsojansakin kasvoille vähintään yhtä hämmentyneen ilmeen kuin mitä hänen omillaan on. Hulabaloo, tähän on hyvä päättää tämä projekti. Sainpahan aikaiseksi.

Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom

Jotain tällaista olisi tarkoitus saada aikaiseksi. Aikaa en osaa sanoa, mutta 2 tai 3 elokuvaa päivässä, niin on nopeasti hoidettu pois alta.

Added to
Related lists

JCVD -projekti osa 2
10 item list by Tumppi
8 votes
JCVD -projekti osa 3
10 item list by Tumppi
8 votes
JCVD -projekti osa 4
9 item list by Tumppi
6 votes 1 comment
JCVD: Movies i have seen.
40 item list by Aprakadabra
3 votes
JCVD & Scott Adkins Friends or Foes?
4 item list by BAMF
5 votes
Top 10 Jean-Claude Van Damme Movies!
10 item list by Exclusive
4 votes 1 comment
Christmas holidays Film Project
30 item list by Ruisperkele
21 votes
My Jean-Claude Van Damme DVD Collection
30 item list by shelle1even
3 votes
Best Films of 2008
100 item list by Stehako
12 votes 5 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Tumppi