Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Cobb's Groove review
97 Views No comments
0
vote

De bende van de Cobb

Add header image

Choose file... or enter url:
Jimmy Cobb was vaak terug te vinden in de schaduw van de andere grote post bop drummers zoals Blakey, Haynes en Roach. Maar hij verkeerde nooit in slecht gezelschap, integendeel. Hij zat op menig toernee achter de drums bij Sarah Vaughn en speelde ook vijftal jaren bij Miles Davis met wie hij ‘Kind of Blue’ opnam.

Hoewel hij ondertussen de zeventig gepasseerd is, blijft jimmy Cobb opnemen. Vorig jaar bracht hij samen met jimmy cobb’s mob, de fijn getitelde cd, cobb’s groove uit. De mob bestaat uit een allegaartje van jazztalenten. Enkele jonge snaken zoals een Peter Bernstein en John Webber aan wie Jimmy zelf ooit nog muziekles gaf. Maar ook door de wol geverfde jazzmen zoals pianist Richard Wyands die vaste waarde in de band van Ella Fitzgerald en tot eind jaren zeventig vaste pianist bij Kenny Burrell.

Voor de opnames van Cobb’s groove werd beroep gedaan op saxofonist Eric Alexander. Deze jonge koperblazer maakt al enkele jaren de New Yorkse jazzclubs onveilig. Waar hij in het begin van zijn carrierre wat teveel zijn best deed om de idolen uit het boptijdperk te imiteren, klinkt hij op deze plaat minder opschepperig maar des te overtuigender.
Samen maken ze er een waardevolle plaat van. Hedendaagse straight-ahead jazz die leuk swingt. De titel was toch nog niet zo slecht gekozen.


8/10
Avatar
Added by statler
11 years ago on 22 November 2006 23:02
Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block