Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Nosoki on 7 Jan 2018 06:00
1671 Views No comments
38
vote

Watched in 2018

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 143
Decade: Rating: List Type:
Add items to section

Elokuu

People who added this item 146 Average listal rating (60 ratings) 7.7 IMDB Rating 8
17.8.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
16.8.

Saksalaiset marssivat, ja marssivat, ja marssivat... Välillä hikiset setämiehet tulevat huutamaan ja matkalla heilataan Hitleriä melkoisen paljon. Loputon paraatirumba on oikeastaan todella puuduttavaa katsottavaa, vaikka välillä Tahdon riemuvoitto onkin elokuvateknisesti ihan pätevä.

Vaikea tällaista on katsoa ajankuvana tai todeta, että silloin maailma oli erilainen, kun oikeastaan kaikki koko elokuvassa sotii omaa arvomaailmaa vastaan. Puolikas ylimääräinen tähti tulee siitä, että ilman propagandatarkoitusta tätä kuvamateriaalia ei olisi ikinä kuvattu. Jossain elää ehkä pieni toivon kipinä siitä, että kuvamateriaalia käytetään joskus osoittamaan tällaisen meiningin huonoja puolia.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15.8.

Chuck Heston palloilee ympäri kaupunkia, koska kaikki muut ovat kuolleet johonkin virukseen. Hestonin pökkelönaamaa katsellessa tekee mieli hurrata, ja The Omega Manin menossa on jotain samaa kuin Soylent Greenissä, eli Heston vain varastaa tavaraa ja katselee asioita ja esineitä tyrmistyneen näköisenä. Tartunnan saaneet mutantit näyttävät lähinnä joltain naamansa pandamaskille vetäneiltä satanisteilta, mikä tietenkin on vain erittäin jees. Kaapumeininki muistuttaa jollain tavalla Fallout ykköstä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 14 Average listal rating (6 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.6
14.8.

Spagussa Lou Castelin esittämä miekkonen on niin uskomattoman kujalla, että se on jollain tavalla jo herttaista. Mies katsoo ensimmäistä kertaa revolveria hyvin hämmästyneenä ja ammuskelee täydellisellä tarkkuudella aina vain yhtä pihalla olevan näköisenä. Tappamisen jälkeen tyypin gimmick on puhua latinaksi Raamatun säkeitä. Tämäkin on aika kornia, mutta kaikki viihdyttää. Miljööt ovat upeita ja Arrow'n BD näyttää hämmästyttävän hyvältä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 40 Average listal rating (23 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.2
13.8.

Kesän loppua kuvastavassa pikkuelokuvassa herrat tykkäävät nuorista naisista ja nuori taikurimies sekoittaa emännän pään. Tällainen setämiesten jahtikuvaus ei varmasti menisi enää nykypäivänä läpi epäkorrektiudessaan, mutta joskus täytyy olla loukkaantumatta tekoaikansa jutuille tai muutenkaan kaikelle mahdolliselle. Tämä ei automaattisesti tarkoita sitä, että puolustaisin setämiehiä.

Leffa sopi helteiden loppumiseen melkoisen hyvin.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
13.8.

Osittain kunnon megakäppää tarjoileva bändielokuva on tyylittömyydessään ja kasariudessaan oikein mukavaa ajanvietettä. Hömpän sijaan elokuvassa yritetään sanoa jotain massojen hysteeriseksi saattamisesta, rahastuksesta ja tällaisista musabisneksen varjopuolista, mutta mikään kovin kummoinen vakava kuvaus aiheesta elokuva ei ole. Ymmärrän hyvin, jos leffa on saavuttanut jonkinlaisen kulttimaineen. Eräällä rock-bändin jäsenellä on niin nopeat lasit ettei ole ihme, että hän kuolee elokuvan alkuvaiheilla.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
12.8.

Stalkkauskuvauksessa ei ole tuota tappamiselokuvan kaltaista värifiltteriä, joten se on visuaalisesti paljon nautittavampi. Sarjan jaksoon verrattuna rakkauskin on reilusti parempi elokuvana.

Nyt on saatu Kieslowski haltuun ilman, että jouduin tekemään asian eteen oikeastaan mitään. YLEllä esitetyt versiot olivat vieläpä todella komean näköisiä. Tuntuu, että YLEn elokuvatarjonta on Kieslowskien, Germanien, Kaurismäkien ja Suzukien myötä yhtäkkiä reilusti kiinnostavampi kuin vuosiin. Nyt kun laittaisivat vielä jonkun Kino Into -sarjan takaisin.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 135 Average listal rating (73 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.3
11.8.

Arvostan sitä, miten elokuvasta on poistettu aivan kaikki kohtausten jämämateriaali, ja mukaan on otettu vain ne kaikkein oleellisimmat pätkät kohtauksista. Normaalisti ryöstöelokuvassa ryöstö alkaisi vaikka sillä, että rikolliset kaartavat autolla rakennuksen eteen ja kävelevät siitä taloon, mutta Tokion rakkikoirassa kohtaus alkaa siitä, kun rikolliset kävelevät saaliin kanssa pois. Tällaiset ratkaisut tekevät elokuvasta todella hyperaktiivisen ja kompaktin, mikä tuntuu todella innovatiiviselta. Tavallisena yakuza-elokuvana Tokion rakkikoira ei olisi kovinkaan kummoinen, mutta tämä mainittu tiivistäminen ja hienosti omanlaisekseen tehty visuaalinen ulkoilme lavasteissa tekevät siitä erittäin nautittavan.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
11.8.

Dekalogin pidennetty jakso toimii elokuvaversiona paljon paremmin kuin sarjassa olleena tynkänä, joka tuntui muiden jaksojen seassa olevan vähän out of place selvästi erilaisen visuaalisen toteutuksensa vuoksi. En ole hulluna elokuvassa käytettyyn värimaailmaan, jollaisesta puhuinkin jonkun aikaisemman Kieslowski-katseluni yhteydessä "tekemällä tehdyn näköisenä arthouse-visuaalisuutena" tai jotain vastaavaa. Kaikki muu elokuvassa onkin sitten erittäin vahvaa ja lopetus on hyytävyydessään loistava.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5 Average listal rating (3 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.3
Private Road (1971)
5.8.

BFI:n Flipside-sarjan edustajassa on itsensä etsimistä, nuorta rakkautta ja naiivia idealismia. Kaikki tämä on tavallaan herttaista ja söpöä. Aikakausi ja kuvauspaikat viehättävät samaan malliin kuin muissakin Flipsideissä. Ihmeellisiä oivalluksia elämästä ei tarjoilla, mutta tällaiset pikkuelokuvat ovat kivoja välipaloja silloin tällöin.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (0 ratings) 0 IMDB Rating 5.9
Emma Hamilton (1968)
4.8.

Lady Hamilton on aivan täysin samanlaista hömppää kuin Angelika-elokuvat. Pidän Michèle Mercieristä tällaisissa rooleissa erittäin paljon, ja Angelika-sarjan katsoneena tämä oli tuttua ja turvallista tyhmää hienoissa puitteissa. Jos amiraali Nelsonin tilalle vaihdettaisiin Geoffrey de Peyrac, menisi Lady Hamilton täysin Angelikan jatko-osasta.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 4 IMDB Rating 4.4
Moonwolf (1959)
4.8.

Saksalaisilla on hutera puinen laatikko, jossa on yksi nappi ja valo. Tätä nappia painamalla koira lähtee avaruuteen. Koira onkin ilmeisesti susi, ja sen omistanut tyyppi kertoo lähes koko loppuleffan flashbackina käynnistään Suomessa, jossa yrmyilevät Lapin miehet ovat mustasukkaisia mököttäjiä.

Jostain syystä saksalais-suomalainen yhteistyö ei saanut suurta tukea Suomen puolelta. Elokuva on myös luultavasti hyvin realistinen kertomus siitä, miksi saksalaiset eivät ole valloittaneet avaruutta.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 67 Average listal rating (38 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.4
I Wish (2011)
2.8.

Lämminhenkisessä ja hieman haikeassakin japanilaiselokuvassa eroperheen eri vanhempien luona asuvat lapset päättävät,että heidän toiveensa toteutuvat, jos ne esitetään kahden tietyn junan kohtaamispaikassa. Toinen lapsista haluaisi vanhempien palaavan takaisin yhteen, ja toinen haluaisi... SUPER CARin. Lapset käyttäytyvät aidon oloisesti olematta rasittavia demonikakaroita, mikä on elokuvan kantava voima.

Vähän oikeastaan harmittaa, että nykyisin tällaisia juonivetoisia arkisia perhedraamoja tulee todella vähän muista maista kuin Japanista. Kaiken pitää olla aina niin suurta, ihmeellistä, rikollista tai trikoiden pukemista päälle radioaktiivisen onnettomuuden jälkeen. Tavalliset ihmiset jätetään elokuvissa täysin paitsioon. Tietysti muualta tulee sitten purevaa yhteiskuntakritiikkiä ja sen sellaista, että en nyt sano etteikö muualla enää tehtäisi ollenkaan hyviä elokuvia. Tämänlaisista leffoista tuntuu vain nykyisin olevan pulaa tai sitten ne eivät pääse enää levitykseen Kore-edaa lukuun ottamatta.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Add items to section

Heinäkuu

People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 5 IMDB Rating 6.8
25.7.

Muistan aivan mestarillisen Wild Reedsin katsottuani ajatelleeni, että André Téchiné on varmasti tutustumisen arvoinen ohjaaja, jolta voi löytyä varastosta vaikka mitä. Sittemmin olen katsonut parit miehen elokuvat ja ollut äärimmäisen pettynyt. Ohjaaja selvästi osaa sellasen perinteisen elokuvanteon, mutta tylsä sukukronikka tai tavanomainen rikosdraamailu eivät aiheina liikuta mitenkään samalla tavalla kuin identiteetin etsiminen.

Ranskalaisia muistoja on 95-minuuttinen sukukronikka, joka tarvitsisi ainakin pari tuntia lisäkestoa käsitelläkseen aiheensa kunnolla, mutta jos 95 minuuttiakin peruselokuvaa on jo melkoisen tylsää tapitettavaa, niin olen iloinen ettei leffa ole yhtään pidempi. Vaikea siis sanoa, miten elokuva voisi olla yhtään parempi.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (4 ratings) 2.5 IMDB Rating 3.3
25.7.

Joskus elokuva onnistuu hämmentämään niin täysin, että siitä on todella vaikea sanoa, pidinkö siitä vai vihasinko sitä. Iloinen Linnanmäki on juuri näitä tapauksia. Sen huumori on niin uskomattoman surkeaa, että huomasin nauravani ajatukselle siitä, että joku on ihan oikeasti joskus ajatellut tällaisen olevan hauskaa. Absurdilla tavalla kesken muiden kohtausten tulevat näytösnumerot rikkovat jo valmiiksi huonon rytmityksen, ja elokuvan käsitys shampoon toimivuudesta on se, että mitä enemmän hiuksiin jää kovettunutta vaahtokikkaretta, sitä parempaa aine on hiusten pesemiseen.

Alkukohtaus on myös upea. Siinä kiinnitetään shampoomainosta, kunnes kilpailevan firman mainosta kiinnittävät duunarit tulevat paikalle. Asennusfirmat alkavat tapella keskenään, koska totta kai heitä kiinnostaa, mitä he ovat asentamassa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 428 Average listal rating (291 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.9
24.7.

Liam Neeson päättää ryhtyä yrittäjäksi, mutta Tim Rothin esittämä ylipaha ja epämiehekäs (koska 90-luvulla epämiehekkyys oli automaattisesti paha asia) aatelisperheen äpärälapsi varastaa rahat ja aiheuttaa Neesonille isot velat. Sen jälkeen viuhutellaan miekkaa ilman magiaa ja nautin sellaisesta suunnattomasti. Miehinen kunniakäsitys on elokuvan maailmassa kaikkein tärkeintä, mikä on noin historiallisen elokuvan tapauksessa kaiketi hyväksyttävää, koska aika on ollut täysin erilainen. Elokuvan tapa yrittää hieman tuoda tätä puolta esille vain todetakseen lopussa, että kyllä se miehinen mieskunnia on vain niin awesome, laskee tehoa.

Rob Roy on elokuvana antamiani pisteitä huonompi, mutta minulla on softspotti about kaikkia Hollywoodissa tehtyjä miekkailuelokuvia kohtaan, jos niissä ei ole velhoja, lohikäärmeitä ja salama-/tulipalloja.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
23.7.

Boris Karloff tutkii 20 vuotta vanhaa sarjamurhatapausta, josta ehkä hirtettiin väärä mies. Murhia tehtailleen kuristajan käyttämä veitsi (!/?) löytyy teloitetun miehen haudasta, ja heti siihen koskettuaan Karloff alkaa ilmeillä hassusti, tukka menee sekaisin ja murhajalka vipattaa. Kukaan ei myöskään tunnista Karloffia erilaisen kampauksen ja irvistyksen kera, joten hän saa jatkaa hommiaan suhteellisen vapaasti.

Valitettavasti elokuvassa edetään puheeseen persoonallisuuden jakautumisesta. 50-luvun B-elokuvantekijöiden lääketieteelliset pohdinnat ovat sitä tasoa, että tarina demoniriivatusta veitsestä olisi parempaa (ja oikeastaan yhteiskunnallisempaakin) seurattavaa. 50-luvun roskakauhuna The Haunted Strangler on ihan mukiinmenevä, mutta siinä on valitettavan paljon tylsiä välikohtia eikä pinnallinen ja auttamattoman vanhentunut tohtorispohdiskelu toimi ajankuvana tai tahattomana komediana.

Upeinta kuitenkin on se, että Criterion on julkaissut tämän.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
21.7.

Kolmannessa Aces Go Placesissa James Bond palkkaa päähenkilömme ryöstämään kruununjalokivet samalla, kun Kodojakin demonikakara kuseksii ympäriinsä ja ammuskelee isukkiaan kohti aseella pikkulapsimaisesti naureskellen. Huumorissa kyse on lähinnä siitä, että Kodojak haluaa saada nuorilta naisilta, ja se on hulvattoman hauskaa, kun hän ei saa nuorilta naisilta ja nalkuttava vaimo suuttuu tilanteesta. Hyvin PC jekuttelu toimii välillä, mutta aikaisempiin osiin verrattuna kolmas Aces Go Places on hieman muita latteampi, vaikka lopun joulupukkipelleilyt, jetpackit ja huvijahdin varastaminen parilla helikopterilla ovatkin pitkälti cinémaa aidoimmillaan.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1092 Average listal rating (663 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.2
20.7.

Nicolas Cagen sänkyhikoilu sopi oikein hyvin viime aikoina piinanneeseen kuumuuteen. Viiden pennin Morbid Angel -alkuriffi rankisteluna nauratti mukavasti. Muuten leffa olikin perus-Lynchiä sellaisella tavalla, jolla pidän ja en pidä Lynchistä. Willem Dafoen hampaat ja haulikonkäsittelytaidot ovat ihan jees.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 96 Average listal rating (55 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.2
17.7.

Jacques Tatin autoilukomediassa pieni autonvalmistaja yrittää epätoivoisesti saada Speden keksinnöltä vaikuttavan uutuusautonsa Hollantiin autonäyttelyä varten, mutta matkalla tapahtuu paljon Tatin huumorintajuun sopivia kommelluksia. Osa näistä kommelluksista on ihan hauskoja, osa taas ei sitten ollenkaan. Liikennemunailu ja etenkin lopun kaaos ovat kiinnostavampia kuin puolivälin jälkeen tuleva syrjäisellä korjaamolla toilailu. Dialogi on Tatille tyypillisen ilahduttavasti jätetty merkityksettömään rooliin. 70-luvun autot varastavat show'n.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 84 Average listal rating (49 ratings) 7.8 IMDB Rating 8
14.7.

Mies saa kameran, ja tehdasjohto sanoo, että teepäs nyt kuule elokuva, kun sinulla on se kamerakin. Sitten ollaan vahingossa filmifestivaaleilla ja tehdään todellisuutta kuvastavaa cinemaa, kunnes se vaikuttaa negatiivisesti asioihin perheessä ja virkamieskoneistossa. Ilahduttavasti elokuva elokuvien tekemisestä ei sisällä yhtään sellaista tähtien glamööriä, johon suurin osa vastaavanlaisista elokuvista keskittyy lähestulkoon pelkästään.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 18 Average listal rating (12 ratings) 7.1 IMDB Rating 6.8
13.7.

Seksinnälkäinen poikajoukko oppii ryyppyiltana opettajaltaan rivon seksilaulun. Tämän jälkeen opettaja munailee itsensä hengiltä ja pojat jäävät vellomaan suuren lehtorin opeissa, eli he laulavat paneskelulaulua ja muodostavat koko naiskuvansa ja elämänarvonsa siitä. Pimpsannälkäisten poikien sekoilu osoittaa, miten helposti manipuloitavissa ihmiset ovat, ja miten kultismi ja radikalismi syntyvät ja tempaisevat ihmisiä mukaansa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 93 Average listal rating (55 ratings) 7.7 IMDB Rating 8
Blind Chance (1987)
13.7.

Eri aikajatkumoita näyttävässä elokuvassa mies ehtii junaan ja myöhästyy junasta. Lopulta hän jopa ehtii lentokoneeseen asti. Tarinan opetus on se, että kannattaa tai ei kannata ehtiä julkisen liikenteen kulkupeleihin. Taistelu polttomoottorien hirmuvaltaa vastaan oli niin kova pala Puolan sensoreille, että elokuva kiellettiin kuudeksi vuodeksi.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 32 Average listal rating (19 ratings) 6.8 IMDB Rating 0
12.7.

Kieslowskin varhaisessa työssä minua viehätti hänen tunnetuimpiin teoksiinsa verrattuna sellaisen tekemällä tehdyn näköisen arthousevisuaalisuuden puuttuminen (joka ei siis ole aina huono asia). Elokuvana Arpi kuitenkin muistutti paljon enemmän jotain mitä Second Run voisi julkaista kuin Kolmea väriä. Näistä ensimmäinen on enemmän se minun juttuni nykyisin. Satiiri toimimattomasta megaprojektista hyvää haluavan humanistijohtajan ja häneltä asioita peittelevien virkamiesten säheltäessä toimii hyvin eikä ole liian alleviivatun koomista, jolloin elokuvasta voi nauttia myös tarinavetoisena ihmiskuvauksena.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 67 Average listal rating (38 ratings) 7.8 IMDB Rating 8
South (1983)
8.7.

Lähdin espanjalaisklassikon kimppuun jokseenkin kovin odotuksin, mutta jouduin pettymyksekseni toteamaan, että minäkertoja, hyvin suoraviivainen elokuvatarinankerronta (odotin siis jotain enemmän tunnetiloja kuvastavaa tai haahuilevampaa menoa) sekä Padre Padrone -kaupunginlaitamamaalaisestetiikka saivat tämän vaikuttamaan silmissäni lähinnä isojen palkintojen kahmimiseen kaavaillulta "ulkomaalaiselokuvalta". Pari keskitysleireillä hyppivää klovnia lisäämällä El sur olisi luultavasti voittanut kaikki Oscarit.

No on El sur peruspätevästi tehty leffa, josta ei löydy suurempia valittamisen aiheita, mutta nuo yllä mainitut seikat taas eivät ole minulle sen suurempia hehkuttamisen aiheitakaan.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 59 Average listal rating (27 ratings) 6.7 IMDB Rating 7.2
8.7.

Japanilaisessa samuraielokuvassa piiritystilanteesta paennut ja houkutuslintuna toimineen naisen hengen siinä samalla pelastanut soturi alkaa janota naista niin kovaa, ettei naisen omilla toiveilla tai nykyisellä avioliitolla ole mitään merkitystä. Nainen tulee tästä hyvin ahdistuneeksi, koska ympäröivä maailma ei suhtaudu tilanteeseen hyvin. Lopun surulliset ja karmivat tapahtuvat saavat lisää pontta alleen kuvastaessaan sitä, miten kauheimmissakin tilanteissa vallitsevassa yhteiskuntajärjestyksessä suru tulee siitä, että nyt miehet ovat menettäneet kunniansa. Naisen kohtalo taas on kaikille vain sivuseikka tai pieni detalji yhtälössä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (2 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.4
4.7.

Minibudjetilla tehty rikostrilleri on leikattu jokseenkin amatöörimäisesti, jolloin sen tarinankerronta on töksähtelevää. Toimintakohtaukset ovat välillä myös todella ammattitaidottomasti tehtyjä ja täysin vauhdittomia, jolloin ne eivät tarjoa katsojalle paljoakaan. 70-luvun Englanti ja 70-luvun englantilainen tyylikkyys/tyylittömyys tekevät leffasta silti ihan kiinnostavan ajankuvana.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Add items to section

Kesäkuu

People who added this item 110 Average listal rating (62 ratings) 7.4 IMDB Rating 6.8
29.6.

Jacques Tourneurin hyvin vahvasti Roger Cormanin tekeleitä muistuttava Vincent Price -komedia pistää häpästä nauttivan hautausurakoitsijan ja hänen ressukka-apurinsa murhaamaan paikallista väestöä toimeksiantojen toivossa. Sitkeästi hengissä pysyvä vuokraisäntä uhkaa kuitenkin pilata kaiken. Onneksi seniilille appiukolle voi aina yrittää juottaa myrkkyä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
29.6.

Valitettavasti Alain Delon ei ole tässä suklaamestari, kuten vahvasti vapaalla ranskantaidollani olin päättänyt...

Leffassa Delon pyörittää rikkaiden nuorennuskeskusta, jossa on dystopiavivahteita ja alasti juoksentelua hiekkarannoilla. Vakavan yhteiskunnallisen sanoman sijaan elokuva on oikeastaan roskaista käppää, josta sitten nautin melko paljonkin. Muutamia "no voihan se tulevaisuuden kauhukuvissa mennä noin" -hetkiä koetaan, mutta yleinen typeryys on se asia, joka Traitement de chocissa viehättää, vaikka Alain Delon ei elokuvassa kohtelekaan suklaata millään tavalla.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
2.6.

Ultimaattisessa kesäleffassa nuorukainen liittyy vaeltavaan teatteriseurueeseen, joka kamppailee jatkonsa kanssa. Vehreät maisemat ja hikiset kesäillat näyttämöillä ja niiden ulkopuolella ovat oikein mukavaa hyvänmielenelokuvaa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Add items to section

Toukokuu

30.5.

Viides Angelika parantaa hieman edeltäjästään. Nyt seikkaillaan pohjois-Afrikassa ja elämääkin suurempi rakkaustarina tarkoittaa lähinnä sitä, että kaikki pääpariamme avustavat saavat ilon kuolla heidän romanssinsa tieltä. Vitososa on kuin koko saaga, eli viihdyttävää ja kivan näköistä hömppää.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
27.5.

Kasarin scifi-hömpässä Peter Weller esittää tiedemiestä, aivokirurgia, rock-tähteä ja ties mitä samassa pakkauksessa. Buckaroo Banzai ja hänen joukkionsa esitellään niin kuin katsoja tietäisi valmiiksi, mistä on kyse. Leffa siis vaikuttaa vahvasti adaptaatiolta jostain tai jatko-osalta, mutta kaikki on kuitenkin vain kyseistä elokuvaa varten luotua. Hämmentävällä tavalla rytmitetty tarinankerronta tekee tapahtumien seuraamisesta paikoitellen vaikeasti seurattavaa, ja luultavasti tämä onkin ollut syynä sille, miksi elokuvasta ei tullut Paluu tulevaisuuteen -trilogian kaltaista hittiä, vaikka periaatteessa ainekset siihen löytyvätkin. Lopussa mainostetaan jatko-osaa, jota ei koskaan tullut.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 254 Average listal rating (152 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.2
26.5.

Boris Karloffin ratsastuskohtaus on edelleen elokuvan taikaa parhaimmillaan. Pidän hyvin paljon siitä, miten Bava saa tekoaikaansakin sijoittuvat tarinat näyttämään keskiaikaiselta goottikauhulta. Kierot ja tietyistä kohdista ylikorostetut värimaailmat tuovat mieleen Clarence Fokin.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
25.5.

Fassbinder kuvastaa vasemmistoterroristeja Little Malcolm -tyyliin omassa kuplassaan poliittisia ryyppäjäisiä järjestävinä koheltajina, jotka saavat hyvin vähän aikaan. Fassbinderin tuotannossa lähimmäksi tätä päässee samanlainen tumpeloiden pysähtyneisyyskuvaus Rio das mortes, josta pidin myös sen käynnistymättömyyden vuoksi. Leffassa nähtävä poliisitarkastajan käynti asunnolla on aivan mahtava.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
23.5.

Neljännessä Angelikassa päähenkilö alistetaan geneerisen avuttomaksi naishupakoksi, kun hän juuri edellisessä osassa esiintyi lähes päinvastaisena hahmona. Esineellistävä mässäily viedään paikoitellen jopa Ilsa-tasolle. Kaikesta huolimatta nelososa on myös sarjansa näköinen ja rehellistä hömppää, eli eipä elokuvasta nyt loukkaannukaan ja annan sille samat pisteet kuin muillekin Angelikoille. Silti on todettava, että kyseessä on silmissäni sarjan heikoin osa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 12 Average listal rating (7 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.2
20.5.

Julmetun hienolta näyttävä neuvostoelokuva menettää huomattavasti tehoaan käyttämällä kuvan nopeutusta. En myöskään tykännyt neuvostoliittolaisesta kansankommellushuumorista.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 25 Average listal rating (9 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.1
19.5.

Hyvin omituisessa seksielokuvassa keskitytään seksikohtauksilla mässäilyn sijaan enemmän vallankäyttöön ja ylemmyydentunteeseen pornossa nähtäviä ihmisiä kohtaan. Jollain tavalla linnassa pyörivien rikkaiden meininki tuo mieleen Porvariston hillityn charmin. Seksielokuvana The Lickerish Quartet on sieltä kummallisimmasta päästä. En ehkä suosittele ottamaan voiteita ja leluja esille tätä aloittaessa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 40 Average listal rating (12 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.6
More (1969)
19.5.

Nuori saksalaismies tutustuu piireihin ja toteaa, että huumeet toimii. Rakkaus löytyy, mutta rakkaus rakastaa höpöä suonessa. Vaikutuksen alla on kivaa, mutta ongelmat tulevat ehkä jossain vaiheessa esille. Ei-enää-nuori suomalaismies totesi, että elokuva toimii.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
17.5.

Kaunis poika istuu kahvilassa ja tuijottelee tyttöjä. In the City of Sylvia näyttää samanaikaisesti tämän sellaisena romanttisena kaipuuna ja helvetin kuumottavana stalkkaamisena. Tuijottelu voi olla tuijottamisen kohteena olevan mielestä jotain aivan muuta kuin haaveilevan uneksijan silmissä. Jokainen elämäänsä kumppania kaivannut tai sen omituisen hyypiön tuijotuksen kohteeksi joutunut voinee samaistua leffaan jollain tasolla. Mukana on myös hieman taitelijainspiraation hakemista ja sen sellaista. Rakenne on mukavan hidastempoinen ja juoneton.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
16.5.

Kolmososa jatkaa viihdyttävän tyhmäilyn äärellä ottaen ehkä hieman edellisiä osia lennokkaamman tahdin. Aikaisempia osia lyhyemmästä kestosta ei ole haittaa, ja nykypäivän PC-testiä läpäisemättömät kulttuurikäsitykset nostavat vienon hymyn suupielille. Lopun saatananpalvontamenot ovat jo erittäin hyvää kamaa. Pieni sarjafilmimäisyys ja Kauniit ja rohkeat -tason juonenkäänteet kuolleiden henkilöiden takaisintuomiseksi eivät nyt varsinaisesti pilaa mitään, mutta eivät ne myöskään nosta pisteitä.

Elokuvassa on myös ehkä pienoinen naisnäkökulman vivahdus, koska nyt päähenkilö käyttää naiseuttaan armottomasti hyödykseen sellaisella miehet ovat kuolaavia idiootteja -tavalla. En silti lähtisi kutsumaan elokuvaa feminismin ilosanomaksi.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 244 Average listal rating (65 ratings) 5.9 IMDB Rating 5.7
Song To Song (2017)
14.5.

Terrence Malickin elokuva tuntuu huonolta Terrence Malick -parodialta. Sinänsä ihan komeat kuvat eivät kiinnosta yhtään, koska niiden päällä on aivan nolostuttavan tönkköä voice overia. Ensimmäinen tunti oli aivan sietämätöntä seurattavaa, seuraava taas lähinnä vain turrutti aivot ja hyväksyin sen, että minun täytyy nyt katsoa tätä kaksi tuntia.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
9.5.

Toisessa osassa kuvastetaan useiden yksittäisten pienten juonikuvioiden kautta päähenkilön nousu takaisin aatelisväen pariin, putoaminen sieltä ja uusi nousu. Hömppämittari osoittaa jälleen ihan viihdyttävää.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 24 Average listal rating (18 ratings) 7.3 IMDB Rating 6.9
5.5.

Ensimmäisessä Angelikassa nuori nainen päätyy velhoksi syytetyn kultakaivosomistajan vaimoksi. Arpi miehen naamassa pelottaa nuorta neitoa, mutta muuten niin täydellinen rakastaja sulattaa päähenkilömme sydämen. Hupsuttelevaa romantiikkaa, seikkailua ja kyseenalaista naiskuvaa tarjoileva leffasarja saa ihan mallikkaan alun, joka sopii hyväksi jatkumoksi Orionissa esitetylle La reine Margotille. Kahden tunnin kesto on kuitenkin liikaa ensimmäiselle osalle, joten varovaisesti toivon lyhyempien jatko-osien parantavan tasoa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 11 Average listal rating (3 ratings) 7.7 IMDB Rating 6.5
3.5.

Ihastuttavan typerässä ranskalaispukudraamassa kilpailevat hallitsijakunnat naittavat jäsenensä yhteen, mutta toinen suku päättää murhata kaikki toisinajattelijat hääseremonian aikana. Murhailu on yllättävän karusti kuvattua ihmisten heittämistä vallihautaan ja niin poispäin, mutta elokuva unohtaa tämän välittömästi ja keskittyy aivan typerään juonitteluun, jossa yritetään selvitä murhaajien keskellä ja siinä sivussa vähän harrastaa romantiikkaa. Juonittelua on kiva seurata, ja jollain tavalla karun murhakohtauksen ikäänkuin unohtaminen ja hupsutteluksi kääntäminen toimii erinomaisesti, koska nyt palatsin muurien sisällä eletään täysin omaa elämää ilman mitään kiinnostusta ulkopuolella tapahtuviin hirveyksiin. En tiedä, onko tämä ollut tekijöiden tarkoitus, mutta elokuva siis onnistuu hieman satirisoimaan kuninkaallisten pää perseessä -menoa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Add items to section

Huhtikuu

People who added this item 128 Average listal rating (54 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.8
30.4.

Tekoaikaansa nähden erittäin rohkea elokuva ottaa kantaa homoseksuaalisuuden laittomuuden tuomiin ongelmiin. Joku kiristää seksuaalisuuttaan piilottelevilta suuria summia rahaa, ja maksamaan kykenemättömät joutuvat vankilan pelossa inhottavaan tilanteeseen. Osa poliiseista ei haluaisi noudattaa heidän mielestään vastenmielistä ja vanhentunutta lakia, mutta ammattinsa vuoksi heidän on pakko. Erinomaisen elokuvan jälkeen voi olla onnellinen, että ainakin täällä päin on edetty huomattavasti asenteissa 60 vuoden aikana.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
27.4.

Elin jostain syystä siinä käsityksessä, että Invasion of the Body Snatchersin remake olisi roskaelokuvaa, mutta vielä mitä. Hyvin tehty sci-fi selittää alkuperäisestä poiketen miksi ei kannata nukahtaa ja saa koko homman vaikuttamaan ihan järkeenkäyvältä. Erikoistehosteet ovat hienoja, ja elokuvassa nähdään pari todella onnistunutta ja sykähdyttävää väkivaltaefektiä, jotka toimivat voimakkaasti juuri siksi, että muuten leffa ei esitä itseään väkivaltamässäilynä. Etenkin eräs kuihtumiskohtaus on sellainen, että jokin siinä jäi kummittelemaan mielessä. Alkuperäisen nähneenäkin onnistuin jännittämään tapahtumien kulkua. Loppukohtaus on aivan mahtava.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
27.4.

Edelleen sympaattisessa dokumentissa viittomasanoja oppinut gorilla palloilee ympäriinsä ja sitä hoitava opiskelija tuntuu inhimillistävän otusta vähän liiaksikin. Tavallaan hellyyttävä meno kertoo oikeastaan samalla hieman siitä, miten me ihmisinä mietimme eläinten käytöstä liian paljon omasta näkökulmastamme. On oikeastaan todella ylimielistä suuttua gorillalle siitä, että se syö siitä hyvältä maistuvaa puuteria eikä laittaudu linnan juhlia varten.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
24.4.

Herra poliittinen ylirikostarkastaja murhaa naisen, mutta ei herra, ei teitä epäillä asemanne vuoksi. Elio Petrin elokuvassa on paljon sanomaa siitä, miten kaikki eivät ole tasa-arvoisia lain edessä. Murhan tehneen miehen pyörimiset ja pohdinnat siitä, pitäisikö hänen antaa itsensä ilmi vai ei, ovat mielenkiintoisia. Yhteiskunta ei tunnu haluavan tunnustusta.

Tämä jäi muuten viimeiseksi elokuvaksi, jonka katsoin, kun ikäni alkoi vielä kakkosella.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
22.4.

Upean värikkäässä Viidakkokirjassa on todella komeita eläinkohtauksia ja hemmetin upeita studiolavasteita. Meno on puisevaa, mutta koulutetut eläimet, värikkäät tapahtumapaikat ja hieno puvustus ovat vanhaa kunnon poikain seikkailua aidoimmillaan.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
22.4.

Roman porno -genren uudelleenlämmittely muistutti minua melkoisen hyvin siitä, miksi roman pornoa ei tulisi lämmitellä uudelleen. Näistä 70-luvun japanilaisista roskagenreistä pinky violence on reilusti parempi.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (93 more in this list)

Leffapäiväkirjaa vuodelle 2018 pukkaa. Samat hommat kuin aikaisempinakin vuosina, eli jokaisesta leffasta tulee jotain kommenttia, mutta joskus kirjoittamisessa kestää pari viikkoa, koska en jaksa stressata päivyrin tai leffojen suorittamisen kanssa.

Vuoden tavoite voisi olla joku noin 200 elokuvaa. Olen ehkä myös päättänyt katsoa ainakin boksillisen verran jotain elokuvasarjaa - kunpa vain tietäisin mitä...

Added to

39 votes
All "Watched in 2018" lists on Listal (205 lists)
list by Triggerhappy6
Published 5 months, 2 weeks ago 6 commentsRelated lists

Series Watched In 2018
15 item list by nathan
4 votes
Watched in 2018 so far...
45 item list by imanshole
43 votes 2 comments
Films watched in 2018
236 item list by nathan
25 votes
Movies Watched In 2018
73 item list by Crashervania
20 votes
Watched In 2018
137 item list by Ultimo
21 votes
Elokuvapäiväkirja 2018
363 item list by Darth Brutus
32 votes 6 comments
Destiny... Fate... Dreams - Anime Watched In 2018
34 item list by AKB48Fan
3 votes
Movies Watched 2018
53 item list by Joe
16 votes
Watched in 2018
25 item list by Blonde
12 votes 1 comment

View more top voted listsPost comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block