Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Nosoki on 7 Jan 2018 06:00
2442 Views No comments
42
vote

Watched in 2018

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 202
Decade: Rating: List Type:
Add items to section

Lokakuu

People who added this item 9 Average listal rating (6 ratings) 7 IMDB Rating 0
13.10.

90-luvun puolivälin honkkaritoiminnassa terroristit kaappaavat luksusristelijän varastaakseen aluksen kassakaapissa olevan uraanin (?). Aivan liian selvästi Chow Yun-fatia stailauksessaan apinoiva turvamies pistää kampoihin aiheuttaen lähestulkoon jokaisen aluksella matkustavan siviilin kuoleman. Moraalinen närkästys kolkuttelee jo omissakin aivoissa sivullisten uhrien tarpeettoman suurta määrää katsellessa, mutta turvamies sentään potkii näyttävästi ja toiminta on muutenkin hyvin koreografioitua, joten kaipa Red Wolfin voi katsoa kaikesta huolimatta vahvana ysäritoiminnan taidonnäytteenä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
13.10.

Ysäritoiminnan kiistattomimpiin helmiin kuuluvassa pallitoiminnassa jämerä lihaskimppu pistetään soluttautumaan moottoripyöräjengiin, joka on alkanut murhailla ihmisiä oikein huolella. Jengiä johtava Lance Henriksen ei näytä yhtään itseltään, koska hän on iloinen ja viiksekäs. William Forsythe ampuu kaljatölkkejä jengiläisten päiden päältä konetuliaseella ja kaikki huutavat vittujeetä, koska tämä on sitä mitä äijät tekevät. Massiivisen paha moottoripyöräjengi vaikuttaa tästä huolimatta hyvin järjestäytyneeltä, mutta lopun isossa iskussa varasuunnitelmana toimii "lähdetään vetämään, kaikki ovat omillaan".
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 20 Average listal rating (12 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.6
13.10.

Andy Lau leikkii miekkavalaan kanssa, mutta paennut hallitsijaperheen jäsen aiheuttaa pakenemista ja turhia kuolemia alueella. Wuxiaksi taistelut ovat mukavan vähän ylivedettyjä eivätkä kaikki lentele aivan koko ajan. Miekkailu näyttää hienolta. Pahiksen boustailu naurattaa ja pääseepä häneltä itseltäänkin melkoisen upeaa pahisnaurua oman hörötyksen seuraksi. Sympaattinen pikkuelokuva onnistui toimimaan muistikuvien perusteella pelkäämääni reilusti paremmin. Miekkavalasjututkin vain naurattivat eivätkä toimineet yhtään elokuvaa vastaan, vaikka lopussa Keiko vetäisee elokuvan parhaat kung fut.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 219 Average listal rating (98 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.3
13.10.

2000-luvulla tehty mykkäfilmi ei mene täysin autenttisesta 20-luvun esikuvastaan ihmisten puvustuksen, meikkauksen ja yleisen habituksen puolesta, mutta siitä huolimatta kyseessä on erittäin viihdyttävä kunnianosoitus lähestulkoon hylätylle tavalle tehdä elokuvaa. Tarina kerrotaan takauman sisällä olevien muisteluiden sisällä olevien takaumien jne. kautta, jolloin katsojan on pakko olla skarppina koko 45-minuuttinen kesto, jotta hän pysyy kärryillä. Tämä takaa myös sen ettei tylsää ehdi tulla. Cthulhu-meininki on sopivan kieroutunutta ja erikoistehosteet kivaa katsottavaa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9 Average listal rating (4 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.9
Pit Stop (1969)
7.10.

Rasvatukka päätyy laittomien katukisojen piiristä ajamaan väkivaltaisissa autokilpailuissa, joissa pellin ryminä on reilua kilpailua tärkeämpää. Isoihin kisoihin pitäisi päästä ja matkan varrella pitäisi varmaankin luopua sielusta ja rutistaa kilpakumppanit rusinaksi. Halvalla tehty roskafilmi onnistuu kätkemään budjettinsa melkoisen hyvin. Autojen lentely herättää sisäisen pikkupojan, joka haluaa tuhota kaiken.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 180 Average listal rating (107 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.7
6.10.

Mario Bavan esislasherissa on piristävää nähdä, miten lähestulkoon jokainen lahdella pyörivä tyyppi on murhaaja sen sijaan, että joku jahtaisi kaikkia. Bavalle tyypillisesti nähdään idioottimaisen herkullisia juonenkäänteitä ja repeilyttävän törkeitä ja täysin puskista tulevia murhia. Kaunistelemattoman arkipäiväinen värimaailma tukee elokuvan juonta lahden luonnontilassa säilyttämisestä. Kaikesta tästä huolimatta kyse on slasherista, joten pisteet tulevat sen mukaan kun kyseinen genre ei ole kovin lähellä sydäntä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Add items to section

Syyskuu

People who added this item 2 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 7.3
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8 Average listal rating (2 ratings) 5 IMDB Rating 0
Mirai (2018)
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 7.3
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (1 ratings) 7 IMDB Rating 6.6
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 138 Average listal rating (42 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.8
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9 Average listal rating (8 ratings) 7.4 IMDB Rating 8.1
The Heiresses (2018)
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (2 ratings) 5 IMDB Rating 7.7
Styx (2018)
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6 Average listal rating (2 ratings) 7 IMDB Rating 6.1
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5 Average listal rating (2 ratings) 4.5 IMDB Rating 7.2
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (1 ratings) 7 IMDB Rating 7.6
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 27 Average listal rating (18 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.8
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5 Average listal rating (3 ratings) 6 IMDB Rating 5.5
13.9.

Honkkarikomediassa taksikuski rakastaa yksipuolisesti uutisankkuria niin paljon, että tämä on jo täysiveristä stalkkaamista, mutta honkkarikomedian keinoin esitettynä. Välillä huumorin häh-faktori on niin korkea, että homma naurattaa. Puolivälin tienoilla mies haluaa niin kovasti nähdä uutisankkurin, että hän esittää murhaajaa. Tämä murhaajan esittäminen on todella kuumottavaa tyylinvaihdoksensa vuoksi. Kaikki on tietenkin esittämistä, mutta sen jälkeen elokuvassa alkaa oikea kauhumurhaosio. Totaalinen tyylinvaihdos kesken elokuvan on kiva idea, ja tyylinvaihdos, katsojan jallittaminen ja sen jälkeen tuleva tyylinvaihdos jo aika kekseliästä. Harmi vain, että murhaosio on sitten todella kämäistä ja tylsää katsottavaa, mikä on jopa ihme, kun murhahommien esittäminen oli elokuvassa aikaisemmin jopa ihan pätevästi toteutettua.

En ollut tätä ennen katsonut koko vuoden aikana kertaakaan leffoja seitsemänä päivänä putkeen, mutta nyt putki sitten otti ja kesti kuukauden. Loppua kohden alkoi jo vähän tuntua siltä, että katson elokuvia vain siksi, ettei putki mene rikki. Tämä ei ole silmissäni paras motiivi leffojen katselulle ja sen myöntäminen itselleen on yllättävän vaikeaa. Onneksi 14. päivä julkaistaan uusi änäri, joten nyt pelaan sitä huurussa R&A:han asti, ja festarin leffoista kirjoittelen sitten myöhemmin rapsakkaa raporttia.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
12.9.

Japanilaiset tulevat dissaamaan kiinalasia, ja sitten helvetti pääsee irti, kun Lee hakkaa ja tappaa kaikki. Big Bossiin verrattuna Fist of Furyssä on paremmat tuotantoarvot ja paremmin kuljetettu juoni. Taistelukohtausten vuoksi leffaa kuitenkin katsotaan, ja ne ovatkin Leen parhaimmistoa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 87 Average listal rating (54 ratings) 8 IMDB Rating 7.6
11.9.

Brasilialaiselokuvassa näytetään kekseliäästi, miten vanhempi nainen tekemässä rakastamiaan asioita on kaikkien silmissä jotenkin omituinen. Vinyylejä kuunteleva millenniaali on siisti tyyppi, mutta vinyylejä kuunteleva vanhus on idiootti, joka ei ole kuullut suoratoistosta. Kuten päähenkilö elokuvassa toteaa nuoremmalle: "Kun te pidätte siitä, se on vintagea. Kun minä pidän siitä, se on vanhaa."

Aquariuksen juonipuolella tapellaan asunnosta. Tämä voidaan nähdä kuvauksena siitä, että uudet sukupolvet haluavat nyt ottaa kaiken itselleen. Ilahduttavasti elokuvassa uudet sukupolvet tarkoittavat 30-40 -vuotiaita aikuisia eivätkä nuorisoa. 80-luvulla syntyneet kuitenkin alkavat olla se porukka, jolla on eniten pätäkkää kulutettavaksi kulttuurisiin ja muihin nautintoihin, vaikka itse onnistuinkin missaamaan ylemmän keskiluokan junan ja Kokoomuksen puoluekorttikin on vielä täyttämättä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
11.9.

Bruce Lee katsoo tuimasti äitinsä antamaa amulettia ja toivoo, että pääsisi myllyttämään pahiksia. Tuo pahuksen amuletti vain muistuttaa lupauksesta olla tappelematta. Onneksi amuletti menee rikki, ja sitten helvetti pääsee irti, kun Lee hakkaa ja tappaa kaikki. Elokuvassa on nainen nimeltä Wu Man. Voitte itse olla mieltä tästä asiasta.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 105 Average listal rating (63 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.5
City Hunter (1993)
10.9.

En aikaisemmin pitänyt yhtään Jackie Chanin toilailukomediasta, koska sen huumori on tarkoituksellisen ylivedetyn typerää. Nyt honkkariin tottuneena juuri tällainen idioottimaisuus naurattaa ja kevyempi huumori vieraannuttaa. Pahisnaurua on mukavasti, erittäin epäkorrektia huumoria heitetään niin epäsoveliaissa kohdissa ja tönkösti, että nauru purskahtaa lähinnä hämmästyksestä, ja toiminta on taattua Jackie Chania Hongkongissa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
10.9.

Viimeisessä Areenan Germanissa haahuillaan oikein huolella. Tapahtumien ja juonen sijaan pääpaino on tunnetiloissa. Tämän vuoksi katsominen tuntuu paikoitellen raskaalta, koska tunnetiloja kuvataan kuitenkin hyvin pitkälti tavallisten ajanviettokohtausten kautta, jolloin Ivan Lapshin ei sinänsä ole kokeellinen elokuva, vaan juonielokuvan kaltaista tarinankerrontaa ilman merkittävää juonta.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (1 ratings) 3 IMDB Rating 6.4
10.9.

Korttelipoliisi palaa Marsin-lennoltaan ja kuulee veljensä kuolleen. Sitten velipoika bongataan tappamasta, ja korttelipoliisi/astronauttisankari kävelee sisään tiedekeskuksen seinässä olevasta reiästä ja saa tiedemiehiltä avaruushaarniskan, joka päällään hän taistelee rikollisia vastaan. TV-sarjan pilottielokuvaksi tarkoitettu Super Force on toteutuksessaan hyvin pitkälti surkeasti tehtyä televisioviihdettä, jossa kaikki elokuvanteon pienimmätkin taidot vaikuttavat olevan hakusessa. Tämä on samalla myös Super Forcen ainoa ansio, koska nyt sitä katsoessa sentään hymähtää pari kertaa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 15 Average listal rating (10 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.9
9.9.

Rintamalta päästään lomille, jossa yritetään elää tavallista venäläistä elämää, mutta sodan keskellä se ei ole ihan kauhean helppoa kun järkytykset ja tappaminen ovat jääneet päälle ja muiden alueella asuvien taistelijoiden omaiset kyselevät täysin tuntemattomien rivisotilaiden perään. Sotaelokuvalle kiinnostava näkökulma miellyttää, mutta sodan puuttuminen ja yleinen poukkoilu voivat myös vieraannuttaa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
8.9.

Kanavapujotellessani huomasin, että Liviltä alkoi 90-luvun alun eroottinen trilleri, jossa Madonnan esittämä vamppi tykkää kuolevista ja hänelle omaisuutensa testamenttaavista rikkaista miehistä. Rajusta seksistä puhutaan vähän 50 Shades -tyyliin, mutta sitä esitetään ysärin alun tyyliin, eli vielä 50 Shadesiakin kesymmin. Yhdessä kohtauksessa saattavat vilahtaa Willem Dafoen pallit, mutta en tallentanut TV-esitystä, jotta voisin varmistaa havaintoni todeksi.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 274 Average listal rating (168 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.2
8.9.

Paul Verhoevenin uusinta elokuvaa on haukuttu naisvihamieliseksi siksi, että siinä raiskattava nainen ei käyttäydy uhriutuvasti, joten ilmeisesti se tarkoittaa elokuvan olevan vain ohjaajansa raiskausfantasia.

Ellessä kuitenkin on kyse nimenomaan katsojan vaivaannuttamisesta sillä, että sen hahmot eivät käyttäydy niin kuin elokuvissa (ja elokuvien vuoksi tosielämässä) kuvitellaan hahmojen käyttäytyvän. Omat päätökset mallin mukaan toimimisen sijaan ovatkin vieraannuttaneet katsojia, mikä taas toimii linjassa jopa Showgirlsin ja Starship Troopersin kanssa, jotka aiheuttavat vähän samanlaista hämmentymisen tunnetta. Ellessä sävy on kuitenkin vakavampi.

Elokuvassa nähdään myös seksuaalisten halujen toteuttamiseen liittyvää salailua, joka liittyy suoraan leffan keskiössä nähtävien henkilöhahmojen statukseen. Omaa itseään ei saa näyttää, koska - edelleen - hahmojen kuuluu olla sellaisia kuin valmiit mallit käskevät heidän olevan. Raiskaajan identiteettiä arvuutellaan erinomaisesti pelitalon työntekijöitä seulomalla, koska kaikkien silmissä paljon tietokonetta käyttävät ovat sosiaalisia hylkiöitä, eikä hyvin toimeentuleva ja komea naapuri voisi tehdä mitään tällaista. Todellisuudessa syrjäytyneet lautakävijät tekevät paljon vähemmän seksuaaliväkivaltaa kuin niin sanotut tavalliset ihmiset. Kyse on taas kerran mielikuvista, joilla halutaan irtaannuttaa itsensä mahdollisista ikävistä asioista.

Peliteollisuus on muutenkin kuvattu hyvin. Kioskikirjakustantaja onkin sopiva valinta pelitalon johtajaksi, koska kyse on samanlaisesta seksillä myymisestä, vaikka itse jopa halveksuisi omaa tuotettaan. Tämä voidaan nähdä myös näpäytyksenä AAA-studioille, jotka tunkevat peleihinsä seksuaalifantasioita, mutta jotka eivät tee sitä näin avoimesti. Pelattavuus ja grafiikat sivuun, tärkeintä on saada siisti lonkeropornokohtaus peliin. Tämä ei lopulta eroa ihan kamalasti jostain munaa janoavista naishahmoista esimerkiksi Assassin's Creedeissä tai vastaavissa ei-missään-nimessä-seksillä-myyvissä peleissä. Kuinkas monta kertaa ihan oikeasti naishahmojen fantasiahaarniskat ovat peittäneet mitään ja kuinka monta kertaa niiden ihoa peittäessä asiasta on noussut valitusmyrsky miessukupuolen tuhoamiseen pyrkimisestä?

Isabelle Huppertin esittämä päähenkilö ei myöskään itse ole upea ja täydellinen ihminen, vaikka hän joutuukin raiskauksen kohteeksi. Liian usein elokuvat esittävät vähemmistöihin kuuluvat tai uhreiksi joutuvat hahmonsa muuten aivan täydellisinä olentoina, jotka eivät vahingossakaan haluaisi pahaa kenellekään. Elle pystyy välttämään tämän, mutta se ei missään nimessä esitä, että raiskaus olisi jotenkin merkityksetön. Huppertin hahmoa vaikuttaa kaiken muun lisäksi vaivaavan se, ettei hän tilanteen dominoijan rooliin tottuneena ollut vallassa. Sama juttu toistetaan peilikuvana raiskaajan ja Huppertin välisessä molemminpuoliseen suostumukseen perustuvassa seksikohtauksessa - se ei vain ole sama asia jos toinen ei vastustele. Vallankäyttöä kuvataan myös kohtauksessa, jossa Huppert katselee itse kiikarilla naapuriaan ja masturboi. Hänkin haluaa omistaa ja olla tilanteiden yläpuolella. Mikään tässä ei kuitenkaan poista raiskauksen vääryyttä.

Elle herätti todella paljon ajatuksia, joita en kaikkia pysty jäsentelemään koherentiksi kokonaisuudeksi. En kuitenkaan muista, milloin elokuva olisi jättänyt minua pohdiskelemaan teemojaan näin pitkäksi aikaa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
8.9.

Mies on vaihtanut puolta sodassa ja haluaa nyt vaihtaa takaisin. Identiteetin pohtiminen ja aate vastaan selviäminen -kamppailu rintamalla kiinnostavat. Kuvaus on todella komeaa ja leffassa on sopivissa määrin sekoitettu haahuilua ja sotakohtauksia.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
7.9.

Aivan hävyttömän ruman näköinen ja miestensä örinässä ja naistensa pakaroissa 15-vuotiaille suunnattu ylisiisti jatko-osa sai minut epäilemään hyvin vahvasti, etten enää pitäisi alkuperäisestäkään yhtään. Toisen Sin Cityn myötä muistin myös sen, miksi en katso uutuus-Hollywoodia lähestulkoon ollenkaan, koska se ei vain tarjoa minulle yhtään mitään.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 12 Average listal rating (7 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.5
7.9.

Mehukkaan alkuasetelman tarjoilevassa Germanissa joukko porvareita kerätään isoon huoneeseen vallankumouksen keskellä ja välillä heistä viedään joku pois ilman paluumahdollisuutta. Tällaista vainoharhaa kuvaamalla elokuvalla olisi mahdollisuus olla vaikka kuinka hyvä, mutta pian huoneesta lähdetään kiertelemään ympäri vanhoja asuinseutuja, joissa on nyt uudet tyypit kuvioissa. Loppupuoli tuntuu niin suurelta pettymykseltä alkuun nähden, että en varmaankaan antanut Seitsemännelle kiertolaiselle enää kunnon mahdollisuutta.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 33 Average listal rating (20 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.3
Zvenigora (1928)
6.9.

Kivan mystistä tunnelmaa tarjoileva puolitoistatuntinen hyppii ajassa ja paikassa sekä todessa ja kuvitelmassa. Tällä tavalla mukaan saadaan erilaisia aiheita aina kansantaruista politiikkaan. Samalla hyppivä rakenne mahdollistaa luontevasti toisistaan poikkeavien tekniikoiden käyttämisen. Punaisena lankana on aarteen etsiminen, mutta kaikki muu mahdollinen kiinnittää huomion.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 182 Average listal rating (85 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.7
5.9.

Ensimmäisen parhaan elokuvan Oscarin voittaneen elokuvan juoni on täysin yhdentekevää höttöä, jossa kaksi kaverusta rakastaa samaa naista, ja sitten tulee sota. Päähenkilö ei saa vastakaikua rakastamaltaan naiselta, mutta onneksi naapurin tyttö katselee urhoamme sillä silmällä. Juonipuoli ei kiinnosta yhtään, vaikka mykkäelokuvaksi elekieli onkin pätevää. Lopussa nähdään kuitenkin muutamia meheviä melodramaattisuuksia. Keskivaiheilla tapahtuva hassutteluryyppäysjakso on taas aivan karmeaa seurattavaa.

Wingsin upeus piilee kuitenkin sen sotakohtauksissa. Ilmataistelut näyttävät hämmästyttävän hyviltä. En ole varma, onko taisteluissa käytetty aitoa sotamateriaalia, kuten joissain lähteissä mainitaan, mutta taisteluissa on todellista vaaran tuntua. Maataisteluissa on ainakin käytetty oikeita pommeja autenttisuuden luomiseksi, ja se kyllä näkyy. Lähes 150-minuuttisessa elokuvassa on paljon todella upeasti tehtyä erikoistehostetyöskentelyä, jolloin se ei tunnu yhtään ylipitkältä. Masters of Cineman BD:ltä löytyvä soundtrack, johon on lisätty lentokoneiden äänitehosteita, auttaa pitämään fokuksen tavanomaisesti mykkäelokuvissa kuultavaa kapakkapianoa paremmin.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 177 Average listal rating (79 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.4
4.9.

Aleksandr Dovzhenkon leffassa nähdään sen verran voimakasta lähikuvaa, että on kyllä ihme, jos ei näillä eväillä saada tuotettua parasta satoa miesmuistiin.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1906 Average listal rating (1177 ratings) 7.8 IMDB Rating 8.1
3.9.

Akira osoittautui sitten megaluokan pettymykseksi. Odotin jotain todella tyyliteltyä cyberpunkia, ja viihdyinkin alkuun Neo-Tokion kaupunkikuvan parissa. Ensimmäiseksi ongelmaksi osoittautui ihmishahmojen animaatiotyyli. En vain yksinkertaisesti pitänyt siitä yhtään. Kun kaupunkikuvia enemmän kuvissa näytetään silmiini rujoja hahmoja, on minun vaikea nauttia visuaalisesta puolesta. Ensimmäisen puoliskon ajan tämä kuitenkin vielä menetteli, mutta sitten elokuvassa alkoi sekapiikkitukka räjäyttämässä asioita tuijottelemalla -vaihe, joka suoraan sanottuna muistuttaa aivan liikaa jotain superpaskaa korealaista angstikuvausta. Melkein tunti tätä oli jokseenkin sietämätöntä, vaikka lopun lihakasasta pidinkin kaikessa sen groteskiudessa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 15 Average listal rating (6 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.1
2.9.

Peter Lorre on japanilainen etsivä Kiinassa, koska ne ovat vähän niinkuin sama asia eikä ketään 30-luvun Amerikassa kiinnostanut. Leffassa on selkeä ja seurattavissa oleva juoni kansallisaartesta, mutta toteutus on vanhaa Hollywoodia kaikkien sen huonojen puolten kera. Oikeasti aasialaistaustaiset näyttelijät ovat varmaankin tässä hassuina sidekickeinä esiintyessään pohtineet useampaankin kertaan kaikkien kuvauspaikalla olevien murhaamista ja nielleet kiukkunsa ennen seuraavan "nice jade statue, you buy three dollar" -repliikkinsä lausumista.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 11 Average listal rating (7 ratings) 6.7 IMDB Rating 7.1
2.9.

Tšekkiläisessä fantasiasadussa nuori mies tapaa metsässä naiselta näyttävän olennon, jonka kanssa rakkaus leimahtaa, mutta känni-ilta paikallisessa tavernassa johtaa pakkovärväykseen keisarinnan joukoissa. Tarinassa edetään sotaväen arvojärjestyksessä ja käydään aivan liian monta kertaa varastamassa jotain ottomaanien sotaherralta for shits and giggles. Tarina on melko mitäänsanomaton, mutta ei yhtään huonolla tavalla. Huomio kiinnittyy täysin aivan julmetun upeaan kuvaukseen, jota ihastellessa antaa anteeksi ensimmäiset kaksi trollausretkeä ottomaanien leiriin. Kolmas tekee jo sitten vähän pahaa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1476 Average listal rating (1036 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.1
2.9.

Uusimmassa Mad Maxissa on paljon ihan näyttävääkin toimintaa, ja se sivuaa joitain ajankohtaisia aiheita, kuten radikalismia, jonkin verran. Koska kyse on kuitenkin isosta studioelokuvasta, ei Mad Max tietenkään käsittele aiheitaan kovinkaan syvällisesti. Se, että miehisestä pullistelumaailmasta kertovassa elokuvassa on yksi pullistelevien miesten lailla käyttäytyvä naishahmo, ei tee elokuvasta omissa silmissäni vielä feminististä mestariteosta. Lopussa tulevat vanhemmat naishahmot ovat jo parempi yritys, mutta en ole nyt aivan varma, kuolevatko he kaikki vain siksi, että he ovat rumia ja ei-elokuvallisia (siis uhrattavissa), vai sanooko elokuva jotain tulevista sukupolvista ja sellaisesta. Voisin ihan mielelläni katsoa Fury Roadia perusmenevänä toimintaelokuvana, mutta sen oikeasti suurin ongelma minulle on aivan kamala värimäärittely. Sulaneen oranssi tai värittömän sininen kuva näyttää mielestäni aivan hirveältä, ja koska nautin elokuvasta nimenomaan visuaalisena taiteena, en pysty pitämään mielestäni äärimmäisen rumalta näyttävästä elokuvasta.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 471 Average listal rating (206 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.6
1.9.

Ongelmakakarat eivät halua oppia englantilaista herrasmieskulttuuria.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
1.9.

Roskaisessa spagettiwesternissä vedetään trooppeja niin överiksi, että genre-elokuvista nauttivat voivat mehustella housuunsa mystisen muukalaisen ammuskellessa. Muihin spaguihin verrattuna toiminta on ehkä myös hieman aktiivisempaa, kun taisteluissa nähdään kierimisiä ja heittäytymisiä pitkien silmäzoomien ja vetokisojen sijaan.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
1.9.

Bavan esigiallo on värimaailmaltaan ja visuaaliselta tyylittelyltään todella upean näköinen, mutta sitä katsoessani mietin useampaankin kertaan, haluanko oikeasti katsoa yksityiskohtaista naisten murhaamista. Murhien pääpaino on kuitenkin jopa seksuaalisessa alistamisessa ja orgastisessa hekumoinnissa, mikä tuntuu hieman arvelluttavalta. Tämä on myös yksi niistä syistä, miksi giallo tai slasher eivät anna minulle genrenä kovinkaan paljoa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Add items to section

Elokuu

People who added this item 47 Average listal rating (23 ratings) 5.3 IMDB Rating 5.5
The Key (1983)
31.8.

Tinto Brassin erotiikassa japanilainen tarina on siirretty fasistiseen Italiaan, ja tekotyylistä huomaa, että ohjaajalla on elokuvanteon perustaidot hallussa. Erotiikkaa yritetään näyttää, mutta se harvoin on eroottista muutamaa parin sekunnin juttua lukuun ottamatta. Muuten kyseessä on jotain peruspätevän puisevan ja hieman roskaisen elokuvan ristisiitosta.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 247 Average listal rating (165 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.3
30.8.

Juna puksuttaa niin kovaa eteenpäin, että kyydissä olevia paenneita vankeja hirvittää. Menossa on mukana kivasti oikeasti jännittävää trilleriä ja kökköä kasaritoimintaa. Eric Robertsin hönöily hymyilyttää, ja Jon Voight vetää oikeasti hyvin. Musiikit ovat jees. Toimintakohtauksissa on kivasti vauhdin tuntua, vaikka back projection ei näytäkään maailman hienoimmalta. Sakea lumimyrsky pelastaa paljon.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 52 Average listal rating (25 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.8
29.8.

Hyvin toimeentuleva pariskunta ajaa vahingossa pyöräilijän päälle ja pakenee paikalta. Myöhemmin omaatuntoa alkaa kolkuttaa tai ainakin vainoharhaisuus kasvaa kymmenen potensseissa. Lopulta pariskunnalla on hyvin erilainen näkemys siitä, kuinka tilanteessa tulisi toimia. Koukkukäsi ei tällä kertaa tiedä, mitä joku teki viime kesänä, mutta yhteiskunnallista sanomaa on sen sijaan mukana ehkä hieman enemmän kuin Freddie Prinze Jr.:n naamassa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 213 Average listal rating (99 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.8
28.8.

Bresson on siitä omituinen tapaus, että periaatteessa kaikissa hänen elokuvissaan on sama vähäeleinen tyyli, mutta osassa pidän siitä ihan hulluna ja joissain taas se tuntuu vaivaannuttavan huonolta ja tylsältä ratkaisulta. Mouchettessa pidin tuosta tyylistä, joten se on silmissäni hyvä elokuva. Kaipa se altavastaajan rooli ei-megacityssä toimii paremmin kuin vasemmistoälyköt kaupunkien ytimessä laukomassa viisauksia, joita ei pysty sitten mitenkään nielemään aitona dialogina. Harmittavasti Mouchetten loppu on suurissa teoissaan liian elokuvamainen ja oikeastaan jopa hieman nolo, jolloin päähenkilön kokemat tuskat eivät yhtäkkiä tunnukaan enää todellisilta. Tämä tyylirikko riistää Mouchettelta mestariteospisteet.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 23 Average listal rating (8 ratings) 6.1 IMDB Rating 0
27.8.

King Vidorin jatko-osassa The Crowdille ei vaikuttaisi olevan mitään, minkä vuoksi The Crowd pitäisi olla nähtynä. Sen sijaan elokuvassa on megaluokan hönöperse, joka innostuu asioista kuin pikkulapsi. Myös hänen yleissivistyksensä on pikkulapsen tasolla, ja esimerkiksi porkkanat tuntuvat olevan hänelle jotain käsittämätöntä rajatiedettä. Jostain syystä mies onnistuu perustamaan vähän niin kuin sosialistisen farmikommuunin, jossa kaikilla on kivaa. Tarina itsessään voisi toimia ja yhteen hiileen puhaltaminen olla voimaannuttavaa, mutta aikaansa nähden rohkean vasemmistolainen elokuva on vaikea ottaa vakavissaan, kun olen purskahtaa nauruun aina päähenkilön naaman nähdessäni.

Harmi, että The Crowdissa miehen hahmolla on ilmeisesti eri näyttelijä. Tätä loistoa siis tuskin on tarjolla toista elokuvallista.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
26.8.

Rapistuvassa kartanossa on kiva laulaa nuotin vierestä ja ärsyttää äitiä tai tytärtä riippuen siitä onko äiti vai tytär. Tällainen hyvin tarkkaileva ja selittelemätön tapa on se, josta saan eniten irti, kun puhutaan dokumenteista.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
26.8.

Ingmar Bergmanin ikuiseen esityskieltoon laittamassa vakoojaelokuvassa Oldsmobilejen tilalla nähdään Volvoja, mutta muuten suuria eroja keskinkertaisiin film noireihin ei ole. Kuvitteellisen sössönsöölandian pahat agentit pahistelevat ja kaiken keskiöön joutuu nainen, jota poliisi ihanasti rakastaa. Jotenkin ikuinen esityskielto tuntuu vähän radikaalilta ratkaisulta näin hajuttoman ja mauttoman teoksen kanssa, mutta ehkä ohjaaja häpesi elokuvassa sönkättävää noloa siansaksaa tai sitä, että elokuva ei muistuta hänen töitään sitten pätkääkään.

Kiva silti, että Bergman 100 -juhlavuoden kunniaksi tämä nähtiin poikkeusluvalla Orionissa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5 Average listal rating (3 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.3
26.8.

Romantisoidussa kuvauksessa magnifiittisestä cinéman saviööristä kuullaan ja nähdään pätkiä elokuvahistorian säilyttämisen kannalta erittäin tärkeästä Henri Langlois'ta. Jutut ovat ihan mielenkiintoisia, mutta omaan silmään Citizen Langlois on vähän turhan fanittelua ja sellaista elokuvan taian hehkuttamista kaiken hyvänkin keskellä, joten en ihan onnistunut pähkinöitsemään housujani sen parissa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 17 Average listal rating (7 ratings) 5.3 IMDB Rating 6.5
25.8.

Yasujiro Ozun varhaisessa mykkäkomediassa päntätään ja huijataan luovilla ratkaisuilla. Taustalla on ilmeisesti jotain Japanin suorituskeskeisestä yhteiskunnasta, mutta huumori on hassunnäköisiä ja hassusti koikkelehtivia idiootteja koko elokuvan keston ajan. Koko leffa on enemmän hyvin vanhentunutta kansankomediaa kuin mitään, mistä Ozu ohjaajana tunnetaan.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (152 more in this list)

Leffapäiväkirjaa vuodelle 2018 pukkaa. Samat hommat kuin aikaisempinakin vuosina, eli jokaisesta leffasta tulee jotain kommenttia, mutta joskus kirjoittamisessa kestää pari viikkoa, koska en jaksa stressata päivyrin tai leffojen suorittamisen kanssa.

Vuoden tavoite voisi olla joku noin 200 elokuvaa. Olen ehkä myös päättänyt katsoa ainakin boksillisen verran jotain elokuvasarjaa - kunpa vain tietäisin mitä...

Added to

46 votes
All "Watched in 2018" lists on Listal (231 lists)
list by Triggerhappy6
Published 7 months, 3 weeks ago 6 commentsRelated lists

Series Watched In 2018
20 item list by nathan
11 votes
Watched in 2018 so far...
45 item list by imanshole
43 votes 2 comments
Films watched in 2018
316 item list by nathan
25 votes
Movies Watched In 2018
87 item list by Supernova
21 votes
Watched In 2018
161 item list by Ultimo
22 votes
Elokuvapäiväkirja 2018
430 item list by Darth Brutus
34 votes 6 comments
Destiny... Fate... Dreams - Anime Watched In 2018
44 item list by AKB48Fan
6 votes
Movies Watched 2018
53 item list by Joe
16 votes
Watched in 2018
29 item list by Blonde
12 votes 1 comment

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Nosoki
Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block