Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by Nosoki on 7 Jan 2018 06:00
1048 Views No comments
37
vote

Watched in 2018

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 74
Decade: Rating: List Type:
Add items to section

Huhtikuu

2.4.

Sarjafilmin päättävässä osassa poliisimme mestarijuoni Fantômasin kiinnisaamiseksi on vapauttaa hänet vankilasta, tuoda hänet Ranskaan ja pidättää siellä. Noin viisi minuuttia pakoretken jälkeen kaikki menee vituralleen ja Fantômasista tulee vahingossa tuomari, joka käyttää valtaansa kepposteluun. Poliisi-inspektööri ilmeisesti kuvitteli, ettei kenelläkään ole mitään vastaväitteitä siitä, että hän vapauttaa superroiston vain siksi, että hän tarkoittaa hyvää. No... itse asiassa elokuvan maailmassa kenenkään mielestä tämä ei lopulta ole huono idea.

Viisi osaa on ihan sopiva määrä, koska kokemus oli yllättävän kivuton ja kalkkunaisella tavalla viihdyttävä. Onneksi näitä ei ole kuitenkaan enempää.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
2.4.

Neljännessä osassa palattiin tuttuun ja turvalliseen tunnin formaattiin, joten meininki parani heti huomattavasti.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
2.4.

Muut Fantômasin osat kestävät noin tunnin, joten kokopitkän elokuvan mittainen osa on helposti saagan huonoin ja puuduttavin. Tunnin mittaisina käppäjuonet ovat sopivan viihdyttäviä, mutta 40 lisäminuuttia täysin tarpeetonta pönötystä tekevät kolmannesta osasta selkeästi heikoimman. Juoni Fantômasin tappamasta taiteilijasta, jonka sormenjälkiä hän läimii rikospaikoille, on aivan hulvaton, mutta 1910-luvun alun mykkätanssiaisia ei kiinnostanut seurata sitten yhtään.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
2.4.

Toinen osa jatkaa ensimmäisen viitoittamalla tiellä. Kaikista Fantômasin osista tämä tuntuu eniten jatkolta aikaisemmalle eikä täysin omalta teokseltaan. Poliisitarkastajan nuori lehtimiesystävä esitellään aina termillä nuori lehtimiesystävä. Tästä tulee todella kiero toyboy-vaikutelma.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
2.4.

Jostain syystä päädyimme hetken mielijohteesta katsomaan Areenasta koko Fantômas-sarjafilmin yhden päivän aikana.

Odotukseni teknisesti mitäänsanomattomasta pönötyksestä olivat jokseenkin paikkansa pitäviä, koska 1910-luvun elokuvanteko paistaa hyvin vahvasti läpi kaikkien settien ja lavasteiden ollessa 90 asteen kulmassa kameraan nähden. Kamera on tottakai aina samalla etäisyydellä muutamaa kasvolähikuvaa lukuun ottamatta ja niin edelleen.

Siltikin noin tunnin mittaisina pätkinä Fantômasin osat olivat jokseenkin viihdyttävää katsottavaa. Suurin viehätys tulee siitä, että tarkemmin ajateltuna mestaririkollisen juonet ovat niin uskomatonta käppää, että niitä ei voi kuin ihmetellä. Ensimmäisessä osassa rikollinen vaihdetaan häntä esittävään näyttelijään. Kohtausta pohjustetaan tekstillä siitä, että sattumalta teloituksen kanssa samoihin aikoihin esitetään aiheesta kertova näytelmä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 76 Average listal rating (34 ratings) 6.8 IMDB Rating 0
1.4.

Assayasin elokuvassa namedroppaillaan 2000-luvun alun bändejä siihen malliin, että Clean on viitisentoista vuotta julkaisunsa jälkeen auttamattoman vanhentunut. Ajankuvaksi elokuvasta ei kuitenkaan ole, koska 2000-luvun alun bändielämää käsitellään yli-ikäisten ihmisten silmin sillä tavalla, että sitä kuvastetaan jotenkin todella siistinä, ikuisena ja ainoana oikeana elämäntapana. Tämä tarkoittaa myös nolostuttavan huonoja näyttelijöitä puhumassa huumeista huonon mumblecoren tyyliin. Tyyliseikat tekevät Cleanista todella raskaan katsottavan.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 16 Average listal rating (9 ratings) 7.4 IMDB Rating 0
1.4.

Kaksi toisilleen tuntematonta ihmistä joutuu esittämään pariskuntaa natseille ja natsisympatiseeraajille. Kotirintamaa käsitellään oikein mallikkaasti pelkojen, vainoharhojen ja ilmiantamisten kautta. Tiukassa paikassa helpotus tulee vain siitä, että leireille joutuukin naapuri.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Add items to section

Maaliskuu

30.3.

Vincent Price esittää Vincent Pricen jälkeläistä H.P. Lovecraft -filmatisoinnissa, jossa muinainen pahuus piinaa pikkukaupunkia. Lovecraftilainen kaupunki on todella komean näköinen feikeissä lavasteissaan. Pahuuslinnan salahuoneen rakennelmat ovat myös erittäin hienoja. Miljöö ja Price kannattelevat elokuvaa erinomaisesti.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 47 Average listal rating (27 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.6
30.3.

Erittäin mukiinmenevässä samuraielokuvassa kaikki haluavat kaivaa kultaa paikallishallinnon omistamilta mailta. Hyvyyden ja pahuuden rajat häilyvät, kun jokainen tekee jotain rikollista. Kultakuume saa ilkeitä piirteitä. Saatoin pitää Sword of the Beastista vähän enemmän kuin ehkä kuuluisi, koska mitään uutta ja erikoista se ei tarjoa, mutta halusin pitkästä aikaa katsoa samuraita, ja samuraita minä sainkin.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 6.1
29.3.

Max von Sydow menettää uskonsa, koska ei osaa taivuttaa kreikkaa sujuvasti. Tästä hämmentyneinä pappiskonklaavi lähettää miehen pikkukaupunkiin, jossa sönköti sönk Jumala apua minä kuolen lopussa sairauteen slut.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 8 IMDB Rating 6.7
25.3.

Luulin aloittavani jotain jämäpaskaa, kun pistin Seijun Suzukin uran alkuvaiheiden nuorisoelokuvan pyörimään, mutta yllätyin erittäin positiivisesti. Todella komeasti kuvattu elokuva on vakava kertomus vankilasta vapautuneesta nuoresta, jonka pikkunilkkikaverit eivät suostu jättämään häntä rauhaan. Suzukin elokuville vähemmän tyypillisesti meno ei ole roskaista, eikä väkivaltaa tai pullisteluparodiointia ole niin paljoa. Näin elokuva ei muistuta paljoa ohjaajansa, mutta sen pystyy ottamaan hyvinkin vakavissaan. The Boy Who Came Back onnistuu olemaan nuorisoelokuva nuorten ongelmien kanssa, mutta ilman ylitsevedettyä nuoruuden raivoa ja uhmakkuutta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteivät elokuvan hahmot tuntisi noita tunteita.

En silti ole valmis tuomitsemaan Suzukin "omaa" tyyliä artsyn b-eksploitaation tekijänä, mutta nyt siitä poikkeava elokuva onnistui olemaan parempi kuin suurin osa näkemistäni Suzukin kädenjälkeä muistuttavista leffoista.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5 Average listal rating (3 ratings) 5.3 IMDB Rating 4.9
Genocide (1968)
24.3.

Tappajahyönteiset pudottavat vetypommia kuljettaneen lentokoneen syrjäiselle japanilaisaarelle. Turmasta selvinnyttä sotilasta ei uskota, koska kaikki tietävät hänen olevan narkkari. Kenenkään mielestä ei kuitenkaan ole omituista, että narkkari saa työskennellä lentokoneessa, jossa kuljetetaan vetypommia.

Paha hyönteistutkijanainen kehittää myrkyllisten tappajahyönteisten armeijaansa yhdessä kommunistivakoojien kanssa, mutta silti hyönteiset tekevät tuhojaan ilmeisesti ympäri maailmaa, joten elokuva tavallaan esittää kaiken johtuvan tutkijan tekosista, mutta sitten ei oikeastaan. Loppujen lopuksi on vaikea sanoa, kuka tai mikä leffassa sitten on edes se pahis.

Hienon näköinen elokuva on valitettavasti suurimmaksi osaksi melkoisen tylsä. Erikoistehosteet ovat hirviökauhuksi parempia kuin voisi odottaa jotain Godzilloja nähneenä. Pönötyskertoimet ovat melkoisia.

Elokuvan lopussa jenkkikomentaja sanoo räjäyttävänsä vetypommin ja sen mukana lähestulkoon koko Japanin. Yksi hänen mekaanikkonsa tokaisee ase kourassa ettei hän ota osaa maailman tuhoamiseen ja ampuu komentajan. Komentajan kuollut ruumis lentää vetypommin räjäyttämisnapille ja kaboom. Mekaanikolta sopinee kysyä, että miten meni noin niinkuin omasta mielestä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
24.3.

Ensimmäisestä osasta tutut veijarit taistelevat tällä kertaa pahaa sisarusparia ja länsimaalaista Clint Eastwood -imitaattoria vastaan. Eastwood-imitaattorin nimi on Filthy Harry, ja hänen tunnarinaan soitetaan Hyvät, pahat ja rumat -teemamusiikin ripoffia. Filthy Harry taistelee tuhoroboteilla, koska mikään ei sano Clint Eastwood niin kuin upouusi huipputeknologia.

Huumori on perustason honkkaria, eli tapahtumat aiheuttavat todella vahvaa häh-reaktiota, koska asiat esitetään niin äkkinäisesti ja uskomattoman typerästi. Tämä tarkoittaa siis erinomaista elokuvaa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 92 Average listal rating (58 ratings) 5.3 IMDB Rating 0
24.3.

Walerian Borowczykin provokaatiopornoilu alkaa sillä, että hevoset vääntävät täysillä lähikuvissa. Tämän jälkeen seuraava tunti elokuvasta on todella tylsää vanhojen herrojen pönötystä. Lopussa nähtävä SUOMALAISEN Sirpa Lanen petoseksikohtaus on sitten taas aivan huikea. Karvanaamari päässä oleva heppu vetää ympäriinsä puolimetrinen parru kovana ja ruikkii joka paikkaan. Hommailu on aivan absoluuttisen hulvatonta katsottavaa, ja jos joku loukkaantuu sellaisesta, niin sekin on oikeastaan aivan absoluuttisen hulvatonta. Kunpa vaan koko elokuva olisi samaa menoa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 170 Average listal rating (77 ratings) 6.9 IMDB Rating 7
Miracle Mile (1988)
24.3.

En tiennyt tästä yhtään mitään etukäteen, joten yllätyin erittäin positiivisesti. Suosittelen myös olemaan tutustumatta elokuvaan millään tavalla ennen kuin sen laittaa pyörimään, koska silloin pääsee kokemaan jotain todella omituista.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 13 Average listal rating (8 ratings) 7 IMDB Rating 6.9
24.3.

Virolaisessa sci-fissä poliisi päätyy syrjäiseen hotelliin tutkimaan mysteeriä, joka kasvaa ajan kuluessa. Hotelli on miljöönä erittäin upea, ja häiriintynyt värimaailma sekä meiningin yleinen omituisuus ilahduttavaa katsottavaa. Mysteeri itsessään ei oikein kiinnosta, mutta kun tunnelmassa ja hahmojen käytöksessä on hyvin paljon Twin Peaksia ja lavasteissa Fassbinderin World on a Wireä, ei "Hukkunud Alpinisti" hotellista voi olla pitämättä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 14 Average listal rating (12 ratings) 6.9 IMDB Rating 6.2
Body and Soul (1925)
24.3.

Paul Robeson esittää tuplaroolissa kilttiä keksijää ja tuhmaa pastoria. Tuhma pastori haureilee ja sikailee, mutta kukaan ei usko sikailun uhriksi joutunutta nuorta naista. Kiltti Robeson on elokuvassa noin kaksi minuuttia, mikä tekee tuplaroolista turhan ja sekoittaa pakkaa ilman mitään järkevää syytä. Pastorin meininki ja siitä seuraava kurjuus ovat hyvää elokuvaa, mutta lopputwisti pilaa kliseisessä surkeudessaan hyvin paljon.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 67 Average listal rating (44 ratings) 6 IMDB Rating 5.1
23.3.

Ninja III: The Domination alkaa kymmenen minuuttia pitkällä tykityksellä, jossa paha ninja käy salamurhaamassa random-tyypin golfkentällä, ja samalla kuolee puolet USA:n poliisivoimista. Ninjaa ei voi tappaa kuin toinen ninja, joten pahiksen sielu siirtyy puhelintolpassa asennushommia tehneeseen aerobic-ohjaajaan. Meiningissä on paljon hyvällä tavalla erittäin tyhmää ja mystista ninjailua kuorrutettuna kasarin jumppapuvuilla.

Jos jokin elokuva maailmassa ansaitsee Eurekan BD-julkaisun, niin se on Ninja III: The Domination.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
22.3.

Chaplin esittää myöhäistyössään maanpakoon joutunutta kuvitteellisen valtion kuningasta, josta tulee vahingossa mainosjulkkis. Huumori on välillä aivan kamalaa, ja välillä ihan kelvollista. Nykyvinkkelistä katsottuna jotkut hassuttelun aiheet ovat auttamattoman vanhentuneita ja joku voisi ehkä suuttuakin trans gender -vitsailusta. Loppupuolella Chaplin vetäisee sitten poikansa kautta henkilökohtaista tilitystä kommunistivainoista ja niiden absurdiudesta. Rohkea tilitys on 50-lukulaiselle elokuvalle eduksi, mutta heikon huumorin vuoksi Kuningas New Yorkissa ei pääse lähellekään ohjaajansa parhaimmistoa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (2 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.7
Pop Aye (2017)
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 6.2
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 8 IMDB Rating 6.1
Silent Mist (2017)
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (2 ratings) 6 IMDB Rating 6.4
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (3 ratings) 7 IMDB Rating 7.2
In Syria (2017)
12.3.

Lähes kokonaisuudessaan yhteen asuntoon rajattu elokuva kuvastaa hyvin arkea maustavia pelkotiloja jatkuvasti lähestyvästä kaupunkisodasta. Perhe ja naapurit ovat vankeina ehjänä säilyneessä asunnossa. Ulkona vaanivat tarkka-ampujat eivät anna mahdollisuutta poislähdölle. Pientä ja ahdistavaa tilaa käytetään elokuvassa erinomaisesti hyödyksi.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 8 IMDB Rating 6.9
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 5 IMDB Rating 6.5
Hanagatami (2017)
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
8.3.

Sterling Hayden esittää ruotsalaista valaanmetsästäjää, joka saapuu western-kaupunkiin kuulemaan isänsä murhasta ja sitten kostamaan sen. Harppuunaa heittelevä valaanmetsästäjä on aika piristävä ratkaisu westernin pääosaan, ja Sterling Haydenin sönköttämä ruotsiaksentti lisää kummallisuutta. Kun soppaan heitetään vielä joidenkin hahmojen aivan helvetin omituinen tyhjyyteen tuijottava artikulointityyli, on Terror in a Texas Town samanaikaisesti jotain todella kummallista, mutta silti niin tuttua ja turvallista westerniä... harppuunoilla.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (2 ratings) 8 IMDB Rating 7.4
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2 Average listal rating (5 ratings) 7 IMDB Rating 6.8
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
5.3.

Helsinki Cine Aasian leffoista tulee ennakkoa ja raporttia sitten kun Helsinki Cine Aasia on ajankohtainen ja tapahtunut.

Ilmeisesti Listalissa on tapahtunut jotain, minkä takia kaikki aikaisemmin laitetut linkit ovat hajonneet. Tämä on oikein mukavaa. Linkin jälkeen ei myöskään ilmeisesti voi enää kirjoittaa mitään muuta, koska se tulee osaksi linkkiä.

www.laajakuva.com/helsinki-cine-aasia-2018-ennakko/
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 637 Average listal rating (396 ratings) 5.9 IMDB Rating 0
2.3.

Sinkkunainen palkkaa mieshuoran esittämään deittiään siskonsa häihin, koska olisi ihan kamalaa olla ilman seurustelukumppania häissä. Mieshuora on aivan ihmeissään, kuinka monimutkaisen ihana se tavanomainen romcom-päähenkilö onkaan, ja päättää jörnäistä tätä ihan ilmaiseksi. Sitten romantiikka romantittaa ja lopulta mies taitaa luopua ammatistaankin kun on se juuri tämä nainen niin ihana ja varmasti erilainen kuin ne kaikki muut täysin samanlaiset deitit.

Tätä kaikkien naisten tulee haluta parisuhteelta. Piste. Ja miesten.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Add items to section

Helmikuu

People who added this item 72 Average listal rating (50 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.1
28.2.

Kuten Suvi sanoikin, on tyylittömyydessään aivan uskomattoman upeaa katsoa blondihupakon ja pikkupojan välistä turpiinvetomatsia, jossa on kyse elämästä ja kuolemasta. Pikkupoika pyyhkii blondilla lattiaa kunnes blondi sanoo tyyliin "katso tuonne" ja nappaa tämän kainaloonsa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 16 Average listal rating (20 ratings) 5.5 IMDB Rating 6.3
Wonderstruck (2017)
27.2.

Todd Haynes on niin kiinnostunut luomaan menneitä aikakausia omasta vinkkelistään, että hän ei viitsi vaivautua vääntämään muuta kuin muodoltaan erittäin geneerisillä aikakausioletuksilla kuorrutettua torttua.

Ajattelin paljastaa jotain aivan mykistävää: 70-luvulla joka ikisellä ihmisellä ei ollut afroa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 138 Average listal rating (99 ratings) 7.8 IMDB Rating 0
25.2.

I, Daniel Blake osoittautui valtavaksi pettymykseksi, koska alun perusteella se olisi aivan kiistattomasti mestariteos. Brittien yksityistetty työttömyydenhoito ja hervoton kyykytysmentaliteetti sekä työttömien syyllistäminen omasta tilanteestaan kuvastetaan todella raadollisena ja kauhukuvana siitä, mihin Lindström ja KolmiKantainen TyöRyhmä ovat Suomen hyvinvointia viemässä.

Valitettavasti leffa sortuu liialliseen kärjistämiseen ja sellaiseen "heh heh eihän tuolla CV-pajassa mitään opi" -meininkiin, kun useimmiten asiakastyötä työttömien parissa tekevät ihmiset ovat juuri niitä ainoita, joilta löytyy jotain sympatiaa työttömän tilannetta kohtaan. Tavallisia ohjaajia kohtaan hyökkäämällä Loach unohtaa sen, että päätökset ja ehdottomat ohjenuorat tulevat juuri niiltä ihmisiltä, jotka eivät ikinä tule edes keskustelemaan oikeasti työttömän ihmisen kanssa.

Työnhaun vaikeus, työkyvyttömyyden todistamisen mahdottomuus sekä asunnosta toiseen pompottelu, turhat hakemukset sun muut ovat todellisuutta vaikeassa tilanteessa oleville, ja sitä Loach kuvaa hyvin. Huumori vie paljon tehoa ja muuttaa elokuvan sävyn oikeasta raadollisesta ongelmasta kertovasta kepeämpään hassutteluun. Kaikki mestariteoksen ainekset ovat silti kasassa, ja toivon, että I, Daniel Blake toimii keskustelunavaajana joillekin. Harmi vain, että asioista päättävät eivät koskaan tule edes kuulleeksi sen olemassaolosta.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
25.2.

Hieman hidastempoisena alkava honkkarikomedia lähtee kunnolla käyntiin siinä puolivälin tienoilla, jonka jälkeen väännetään räjähtävillä RC-autoilla ja revitään erittäin epäsoveliasta huumoria milloin mistäkin aiheesta.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 308 Average listal rating (205 ratings) 8 IMDB Rating 0
25.2.

Senna-dokkari kuvastaa Sennan suurena ajattelijana, joka pohtii kuolemaa. Alain Prost taas on kunnon elokuvapahis. Väkisinväännetty glorifiointi pilaa dokkarin, jonka kiinnostavinta antia on ihan vain vanhassa arkistomateriaalissa oleva formuloiden bröminä.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 17 Average listal rating (11 ratings) 5.2 IMDB Rating 5.2
24.2.

50-luvun käppäscifissä alienit tuhoavat laivoja ja lataavat avaruusparistojaan pohjoisnavalla. Suunnitelmina olisi ilmeisesti orjuuttaa koko ihmiskunta. Viimeisenä toivona seilaavassa ydinsukellusveneessä on mukana hippi, joka vinkuu että ydinvoima on pahasta. Kun lopussa alienit saavat maistaa kunnon nuclear poweria, niin hippikin tajuaa, että ydinsukellusveneet ovat ihan vitun awesome eikä alienien kannata tulla tänne kukkoilemaan tai saavat ohjuksesta.

On aivan upeaa, että Criterion on julkaissut tämän.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 75 Average listal rating (52 ratings) 5.3 IMDB Rating 5.1
24.2.

Franco Nero esittää ninjaa, joka jokaisessa akrobaattitempussaan laittaa kangasta naamansa eteen, kutistuu mystisesti parikymmentä senttiä ja saa aasialaisia kasvonpiirteitä silmiinsä. Todelliset ninjat osaavat asioita, joita muut eivät osaa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 78 Average listal rating (49 ratings) 7.1 IMDB Rating 7
The Swamp (2001)
24.2.

Kuumassa helteessä kauhukakarat saavat rellestää ihan vapaasti vaikka aseiden kanssa. Vanhemmat ovat kiinnostuneita lähinnä itsestään ja alkoholista. Kakaroiden naamoilla näkyvät oksien repimät naarmut tuovat autenttisuutta. Helteessä roikkuvat hikiset löllömahat tuovat kuumuuden piinaavuuden kotisohvalle.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 28 Average listal rating (16 ratings) 8 IMDB Rating 0
24.2.

Lino Brockan filippiiniläiselokuva kertoo ikävästä maailmasta, jossa raiskaus on aina naisen syy - mitäs pitää jotain hepeniä ja on ALASTI suihkussa. Miehen syytä ei ole mikään, he eivät vain voi pidätellä itseään kun edessä on lihakimpale. Tällaisessa maailmassa naisella ei ole paljoa muita vaihtoehtoja kuin hyödyntää miestä oman elämänsä turvaamiseksi. Tämä on sitten tottakai moraalisesti arvelluttavaa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 6 IMDB Rating 6.5
23.2.

Tänä kesänä. Vanha jengi kokoontuu jälleen. Sinut viedään uskomattomalle ajelulle, eikä mikään ole enää kuin ennen.

(ikäraja PG-13)
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9 Average listal rating (9 ratings) 6.2 IMDB Rating 0
22.2.

Ramrodissa päähenkilömme tapaa neiti Dickasonin.

Leffa oli myös western. Sellaisena se on ehkä hieman tavanomaista 40-luvun westerniä kyynisempi, mutta en minä siitä kauheasti mitään ihmeellistä innostumisen aihetta löytänyt. Teknisesti jälki on peruspätevää. Päähenkilön leuka on sen verran kulmikas, että hän kuuluisi johonkin unohdettuun epookkiin esittämään senaattori Aurelius Maximusta eikä westerniin.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
21.2.

The Act of Killingin companion piecessä mies pyrkii saamaan jotain vastauksia tai katumuksen tunteita hänen veljensä tappaneilta miehiltä. Menneet ovat menneitä kaikkien mielestä eikä asioista kannata puhua, me teimme oikein, toisiaan naivat ne kommunistit, ei ollut uskontoakaan, näin leikataan kommunistin pallit pois. On varmaan sanomattakin selvää, etteivät käsitellyt asiat ole ihan helpointa sulateltavaa. Teknisellä puolella pieni tyylirikko on se, että keskiössä olevan miehen pöyristyneitä tunnereaktioita tappajien vastausten jälkeen ylikäytetään tilanteen kamaluuden alleviivaamiseksi.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 41 Average listal rating (33 ratings) 7.5 IMDB Rating 0
19.2.

Singaporelaisessa perhedraamassa keskiluokkainen perhe palkkaa vierastyöläisen hoitamaan kauhukakaraansa. Alkuun kakara kujeilee ja sitten bondataan. Äiti ei tykkää siitä, että oma lapsi pitää enemmän sisäköstä kuin aina poissaolevasta matamista. Perheenisän työttömyys laman aikana ei tee hyvää perheonnelle.

Tavallaan normaalin perhe-elokuvan tavoin etenevässä leffassa on jotain, mikä nappaa mukaansa. Kovimmat kliseet vältetään ja kerronnan suoraviivaisuus ja asioiden alleviivaamattomuus viehättävät.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 16 Average listal rating (12 ratings) 8.1 IMDB Rating 7.8
The Noose (1958)
18.2.

Wojcieh Hasin alkoholismikuvauksessa ollaan myrtsinä, koska viinaa tekisi mieli ja hikikarpalot nousevat otsalle. Elämänilo kaikkoaa, kun vodkan äärellä päähenkilö tajuaa riippuvuuden pysyvän, vaikka sitä vastaan kuinka taistelisi. Synkän kuvan riippuvuudesta antava elokuva pystyy kirpaisemaan, vaikka mukana on alkoholismikuvauksen yleisin ongelma - alkoholistit eivät vaikuta oikeilta rappioalkoholisteilta, vaan pikemminkin riippuvuuden kynnyksellä olevilta. Oikeat megadenat eivät osaa enää aivosolumössönsä takaa puhua normaalilla äänellä eikä heidän lähimuistinsa toimi lähestulkoon ollenkaan. Sellaisia ihmisiä käsittelevä alkoholismikuvaus olisi ehkä jopa kiinnostava, vaikka tekijälleen se tarkoittaisi taiteellista itsemurhaa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 701 Average listal rating (386 ratings) 7.6 IMDB Rating 0
17.2.

Nicolas Roegin mysteerielokuvassa on hyvin giallomainen meininki. Kaikesta tehdään jollain tavalla jännittävää, vaikka en oikeastaan edes tiedä, mitä lopulta jännitin. Elokuva on juuri tämän takia todella kiehtova. Pidin myös siitä, miten elokuva näyttää Venetsian lähinnä rappeutuvana ja homeisena kaupunkina, jossa vesi on kuluttanut vanhat rakennukset surkeaan kuntoon ja rotat ja kulkukoirat vaeltelevat pitkin pimeitä kujia. Loppukohtaus tuntui aivan piinaavan jännittävältä, ja mysteerin selvittyä homma purkaantui kunnon naurunremakkana.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 140 Average listal rating (77 ratings) 7.4 IMDB Rating 0
17.2.

Ortodoksiluostarissa jos jossain osataan bailata. Ajan hengen mukaisesti lankutus on in.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4923 Average listal rating (3252 ratings) 6.1 IMDB Rating 0
15.2.

Minulla on jokin omituinen pakkomielle saada listattua kaikki ne elokuvat, jotka olen nähnyt ennen kuin aloin vuonna 2005 pitää omaa leffapäiväkirjaani. American Pie kuului näihin, ja aikaisemmat yritykseni katsoa se ovat johtaneet esimerkiksi Shanghai Noonin tai Freddy Got Fingeredin katsomiseen YouTubesta. Nyt American Pie sattui alkamaan sopivasti telkkarista juuri Don't Think I've Forgottenin digiboksitallenteen loputtua, joten päätin nappaista sen nauhalle ja katsoa seuraavana päivänä. Yhtään enempää en olisi leffan näkemiseksi vaivautunut tekemään.

Sukupolvensa ääni kertoo siitä, että tärkeintä on saada pesää. Sitten ihmiset oppivat, että rakkaus on kivempaa, mutta lopulta oikeasti tärkeintä on saada pesää. Millennium-vaatetus ja geelipiikkitukat saavat kammoamaan ajatusta ajasta, jolloin ne ovat tarpeeksi retroa tullakseen takaisin muotiin. Puolikas lisätähti tulee Seann William Scottin käytäväliukumisesta, jonka päätteeksi hän nappaa kaksi päähenkilöä kainaloonsa ja tokaisee "mitäs munapäät?". Tuon kohtauksen douchebag-tasot nousevat jo Power Rangersin Bulkin ja Skullin tasolle.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
14.2.

Don't Think I've Forgotten on dokumenttina hyvin perinteinen siinä mielessä, että se luottaa haastatteluihin ja historian kertomiseen. Onneksi Kambodžan rock 'n roll -skene onkin aiheena sen verran kiinnostava ja tuntematon, että tämä ei haittaa yhtään. Musiikki on erinomaista, ja sen jälkeen tuleva kansanmurhista kertova osio historialliselta kannalta mielenkiintoinen. Elokuvassa kerrotut systemaattiset taiteilijavainot Pol Potin aikaan eivät ole helpointa sulateltavaa. Tällä kertaa kiinnostava aihe riittää erinomaiseen elokuvaan, vaikka teknisesti Don't Think I've Forgotten ei tarjoa mitään uutta tai mullistavaa.
Nosoki's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (24 more in this list)

Leffapäiväkirjaa vuodelle 2018 pukkaa. Samat hommat kuin aikaisempinakin vuosina, eli jokaisesta leffasta tulee jotain kommenttia, mutta joskus kirjoittamisessa kestää pari viikkoa, koska en jaksa stressata päivyrin tai leffojen suorittamisen kanssa.

Vuoden tavoite voisi olla joku noin 200 elokuvaa. Olen ehkä myös päättänyt katsoa ainakin boksillisen verran jotain elokuvasarjaa - kunpa vain tietäisin mitä...

Added to

32 votes
All "Watched in 2018" lists on Listal (143 lists)
list by Triggerhappy6
Published 1 month, 3 weeks ago 5 commentsRelated lists

Series Watched In 2018
9 item list by nathan
2 votes
Watched in 2018 so far...
40 item list by imanshole
38 votes 3 comments
Films watched in 2018
103 item list by nathan
22 votes
Movies Watched In 2018
38 item list by Crashervania
16 votes
Watched In 2018
75 item list by Ultimo
19 votes
Elokuvapäiväkirja 2018
158 item list by Darth Brutus
26 votes 4 comments
Movies Watched 2018
31 item list by Joe
12 votes 1 comment
Destiny... Fate... Dreams - Anime Watched In 2018
11 item list by AKB48Fan
3 votes
Watched in 2018
93 item list by DuckNation
18 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from Nosoki
Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block