Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by E-Mies on 2 Jan 2013 08:36
1316 Views 1 Comments
43
vote

Watched in 2013

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 59
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 359 Average listal rating (205 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.4
Body Heat (1981)
William Hurt haluaa pimppiä vaaralliselta viettelijätär Kathleen Turnerilta. Pelkällä munalla ajattelu johtaa lopulta melkoisiin ongelmiin, kuten Kasdan käsikirjoittamassaan ja ohjaamassaan neo noirissa meille näyttää. Body Heat on tyylikäs ja temmoltaan rauhallisen sensuelli kasaritrilleri tyylikkäillä näyttelysuorituksilla. Varsinkin Turner kusipää-ämmän roolissa on vakuuttava. Kasdan kumartaa Wilderin suuntaan, mikä ei ole ikinä huono asia.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1637 Average listal rating (1068 ratings) 6.5 IMDB Rating 7.1
Man of Steel (2013)
Reaperit hyökkäävät maahan ja kaikki menee paskaksi. Siis oikeasti. Ihan kaikki. Zack Snyder on joko Michael Bayn reinkarnaatio tai toiseen potenssiin korotettu versio pikkupojasta, jonka fantasia oli pistää kokonainen kaupunki paskaksi. Käteen 220 miljoonaa ja tsädäm, Supermanin 2010-vuosikymmenelle päivitetty versio tarjoaa kaksi ja puoli tuntia kuvastoa siitä kuinka koko vitun kaupunki pistetään paskaksi. En jaksanut laskea sortuneiden tai räjähtäneiden pilvenpiirtäjien määrää, koska olin nukahtaa kaiken mäiskeen keskellä. Henry Cavill on bodattu köriläs nahkapuvussa, vaikea lapsuus yksinäisenä hylkiönä käsitellään noin kymmenessä minuutissa ja sitten ryskätään niin maan perkeleesti. Michael Shannon mörisee paatoksella haarniskassa ja taas pistetään kymmenkunta rakennusta tai muistomerkkiä paskaksi. Teräsmies on loppupeleissä sankari huolimatta lähes totaalisesta infrastruktuurin tuhosta ja lukemattomista ihmisuhreista. No, onhan se spandexmärkäpuku aika seksikäs joo. Nolan ja Goyer toimivat käsikirjoittajina, mutta ilmeisesti Snyder unohti käsikirjoituksen olemassaolon alkutekstien jälkeen. Tai sitten kolmikko käytti kaksi ja puoli vuotta huolelliseen visiointiin piirtämällä raunioita aakolmoselle. En tiedä tunteako pettymystä, vitutusta tai jotain negatiivistä kaiken hukatun potentiaalin tähden. En tiedä itkeäkö vai nauraako kaikelle paskaksi laittamiselle, koska herrajumala edes Transformersin kolme osaa tai VITTU ARMAGEDDON, Armageddon herrajestas, ei tarjonnut tällaista kaiken mahdollisen täystuhoa, jota jotkut kutsuvat eeppiseksi. Yksitoikkoista. Sitä se on. Helvetin puisevaa ja yksitoikkoista. Kiitos.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7153 Average listal rating (4763 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.5
Kuten Ghostbustersin, myös tämän katsomisesta on kulunut kutakuinkin kymmenkunta vuotta. Virkistin blu-raylla muistia ja nautin miellyttävästä nostalgiakylvystä. Edelleen hupaisa ja viihdyttävä, Lloyd vetää maanisella ylinäyttelyllä ja Biff saa turpaan. Nyt tätä ei tarvitse katsoa taas vähään aikaan. Korkeintaan esittää omille kakaroille. Sitten joskus. Kun niitä tulee. Hankin steriilisaation.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 548 Average listal rating (339 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.7
RED 2 (2013)
Bruce Willis, John Malkovich ja muut vanhukset palaavat eläkkeeltä riehumaan pitkin Euroopan ja USA:n väliä metsästämässä jotain random-pommia. Juonenkuljetus on aivan perseestä, en ole pitkään aikaan ollut yhtä pihalla elokuvan tapahtumista vieläpä puolenvälin jälkeen. Joka tapauksessa vanhukset matkustavat aina vain riehumaan ja räiskimään paikat paskaksi johonkin toiseen maahan, joku kinuskisalamurhaaja aikoo tappaa Willisin ja välillä mukaan tulee joitain venäläisiä. Koska en tajunnut vittuakaan tapahtumista, enkä oikeastaan edes jaksanut kiinnostua mistään, geneerinen räiskintä ja halpa vittuilu lipui hajuttomasti ja mauttomasti silmieni ohi. Tosin John Malkovichin pukeutumistyyli repeilytti satunnaisissa kohtauksissa. Hollywoodin perinteisen helvetin laiskan sijasta helvetin yliaktiivinen.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3318 Average listal rating (2238 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.6
Kick-Ass (2010)
Lapset leikkivät supersankareita ja saavat turpaan. Nicolas Cage perseilee halvassa batman-puvussa törkeillä viiksillä ja on onnistunut kouluttamaan esipuberteetti-ikäisestä tytöstään ammattitappajan. Kick-ass yrittää vinoilla supersankarielokuvien kliseille ja kääntää asetelmat ylösalaisin pikkutytön ollessa lopulta tappajista tappavin. Olisi voinut olla parempi ilman joitain tiettyjä väkinäisiä käsikirjoituksellisia kliseitä, kuten nörttipojan kasvamista ja kuumimman tytön valloittamista sun muuta meh paskaa. Myös Nicolas Cagen perseilyä olisi pitänyt olla enemmän.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 797 Average listal rating (555 ratings) 6.5 IMDB Rating 7
Itsekeskeinen huumediileri pakotetaan salakuljetusoperaatioon ja hän palkkaa stripparin, naapurin nörttipojan ja kapinallisen teinitytön esiintymään hänen perheenään. Ensin kaikki vittuilevat toisilleen, kunnes lopulta tunteet lämpiävät ja juntti amerikkalainen lähiöperhe-elämä onkin ihan mukavaa. Huumori on lähinnä härskiä vittuilua ja käsikirjoitus nyökkäilee nykypäivän populaari-ilmiöille. Konseptissa on tietynlaista tuoreuden tuoksua huolimatta muuten geneerisestä rakenteesta ja juonenkuljetuksesta. Oikeastaan katsoin tämän vain lähinnä siitä syystä, että myyntiluvut pongahtivat silmiin. On se aina yhtä kiva huomata, mihin paskaan tyhmät jenkit tuhlaavat rahojaan. No ei tässä tapauksessa paskaan, mutta yleisesti. Kyllä te tajuatte.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 291 Average listal rating (177 ratings) 7.8 IMDB Rating 8
I Vitelloni (1953)
Viisi melkein kolmekymppistä miehenkörilästä vetelehtivät työttöminä päivät pitkät ja ovat jämähtäneet helppoihin ja huolemattomiin nuoruusvuosiinsa. Äidin luona on hyvä asua, kun ruoka tulee pöytään säännöllisesti, siskon pienestä palkasta saadaan riittävä elintaso ja on katto pään päälle. Hedonistinen Fausto on aikuistumaton naistennaurattaja, joka joutuu melkoisen kuseen kaverinsa siskon tullessa raskaaksi. Pakoon olisi helppo lähteä, mutta isä aistii juonen liian aikaisin. On siis pakko mennä naimisiin. Vaan millä elättää perhe, kun ei ole työtä, eikä järjettömästi motivaatiotakaan sen etsimiseen? Löyhästi omaelämäkerrallinen I Vitelloni on Fellinin filmografian perusteoksia, selvästi staattisempi ja tietyllä tapaa riisutumpi kuin esimerkiksi täydellinen 8½ (1963), mutta käsitellen silti samoja teemoja, jotka toistuivat myöhemmin miehen muissa tuotoksissa.

I Vitelloni on kuvaus päämäärättömyydestä. Eksistentialismin mukaan ihminen on vapaa (mutta myös pakotettu) luomaan oman elämänsä, kohtalonsa, sekä merkityksen elämälleen. Sodanjälkeinen Italia kärsi pahasta työttömyydestä ja köyhyydestä. Työpaikkoja ei ole aina saatavilla, mutta I Vitellonin päähenkilöt eivät tunnu erityisen motivoituneilta edes yrittämään. Fausto onnistuu löytämään itselleen työpaikan, tosin pakotetusti, ja lopulta tykästyykin työhönsä. Hän hankkii kuitenkin itselleen potkut vikittelemällä pomon vaimoa. Seepra ei pääse raidoistaan, eikä Fausto tajua avioliiton ja isyyden asettamia lähes pakollisia rajotteita elämässään. Tai kenties Fausto tietää rajoitteensa, mutta ei halua asettua niiden mukaan. Se veisi häneltä vapauden, oman päätöskyvyn, identiteettinsä. Fellini nostaa Fauston tarinan elokuvan keskiöön. Mies on täysi niljake, jonka vaimon naiivi hyväuskoisuus miestään kohtaan on pistävää katsottavaa. Mies lähtee jopa kesken elokuvan vikittelemään randomia, vieressä istunutta naista jättäen vaimonsa yksin. Lanko Moraldo katsoo avuttomana vierestä Fauston hameseikkailuja, kyseessä on kuitenkin asettuminen joko siskonsa tai hyvän ystävänsä puolelle. Alberto on onnettomin hahmokavalkadista. Ylipainoa pelkäävä, tavoitteeton vetelys, on täysin riippuvainen äitinsä ja siskonsa huolenpidosta. Ongelmat kasvavat, kun sisko karkaa avioliitossa olevan rakastajansa kanssa jättäen työttömän Alberton keskenään äitinsä kanssa. Leopoldo haluaa epätoivoisesti teatteriin käsikirjoittajaksi, mutta pilaa omat mahdollisuutensa torjuessaan kuuluisan näyttelijän Sergio Natalin epämääräiset viettely-yritykset.

I Vitelloni huutaa yksilönvapauden perään. Siinä missä Sartre korostaa ettei mikään ulkopuolinen tekijä voi asettaa rajoitteita yksilön vapaudelle, Fellini näyttää tämän olevan käytännössä lähes mahdotonta. Viitekehys, johon yksilö kasvaa, oli se sitten perhe tai koti, asettaa väistämättä rajoitteita ja esteitä täydellisen vapauden (tässä tapauksessa tietoisen päämääräättömyyden) saavuttamiselle. Hahmoista ainoastaan Moraldo löytää vapauden lähtemällä pois ja jättämällä kaiken taakseen. Fellini tuo esille elokuvan viimeisessä kohtauksessa, että ainoastaan nuori rautatiepoika on ainoa, jolla on pysyvä vakituinen työ elämässään. Päämäärä. Tosin myös valitsematta jättäminen on valinta.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 593 Average listal rating (404 ratings) 4.5 IMDB Rating 4.9
After Earth (2013)
Will Smith sai idean tehdä scifi-elokuvan isästä ja pojasta, jotka "haaksirikkoutuvat" tuhotulle ja hylätylle Tellukselle. Isukki murtaa kolarissa jalkansa, joten vastuu selviämisestä siirtyy nuorelle pojalle, joka haaveilee tulevansa samanlaiseksi supersotilaaksi kuin isänsäkin. After Earth on ristiinnaulittu lähes kaikissa mahdollisissa medioissa ja lipputulot eivät kattaneet edes puolta koko 130 miljoonan budjetista. Will Smith ilmoitti myös vetäytyvänsä koko mainstreambisneksestä. Skool! Odotan innolla Bel Airin prinsessan näkemistä lohikäärmeenä jonkun visionäristisen poikapolon indietuotoksessa. No miksi se sitten floppasi? Vitustako minä tiedän. Vaikka tänne kirjoitankin. After Earth on aivan samanlaista ison budjetin kehityskelvotonta paskaa mitä Hollywood pukkaa vuosittain ainakin 250 kappaletta. Näitä tulee vuosittain niin paljon eri konsepteilla, mutta samalla tunkkaisella ja onton tyhjällä kokonaisuudella, etten jaksa (täysin) ymmärtää ihmisten noitavainoa. Ilmeisesti popcornit olivat IMAX-esityksissä erityisen happamia? Tai sitten kansan silmät ovat auenneet viimeinkin. Ei vittu, mehän tehdään oikeasti aika paskoja elokuvia vuosi vuodelta. Toiveajattelua. After Earth on myös huvittavan hepun M. Night Shyamalanin uusin (ja aina mahdollisesti viimeisein?) tuotos. Vaikka mies on vetänyt uransa vessanpöntöstä jo aika päiviä sitten, luottaa Will Smith herran kykyihin. Ilmeisesti Herra Smith ei ole katsonut mitään muuta kuin omia pääosaroolejaan sitten vuoden 1999?

No joka tapauksessa kaksikko siis haaksirikkoutuu vihollismielisten rotujen kansoittamalle planeetalle nimeltä Maa. Meille muistutetaan huolellisesti vähän väliä kuinka pahat ihmiset ryöstivät luonnonvarat, ylikansoittivat maat ja metsät ja lopulta tuhosivat paratiisin. Ja koska budjetti on 130 miljoonaa ei Yön Shamaanille käynyt varmaan mielessäkään sijoittaa tapahtumia muualle kuin yhteen helvetin isoon viidakkoon. Välillä nähdään komeaa CGI-yleiskuvapanorointia, mutta mistä? Vitun viidakosta. Koska Shyamalalalalalalan haluaa heittää hukkaan postapo-aspektin kokonaan, niin pelkän vehreän viidakon näyttäminen kasvuhormoniboostatuilla tiikereillä ei vielä kolkuta kauheasti greenpeaceläisten omatuntoa. Isä/poika-suhde on totta kai viturallaan, koska Will Smith on vittu sentään Cypher Raige! Tämä kyberraivo on tunneköyhä auktoriteettiorja, joka käskee poikansa puhuttelemaan häntä asennossa. Välillä poika ei ole poika, vain kokelas. Sitten kun poika pelastaa kaiken, isä ei olekaan enää niin vihainen. Huolimatta kaikesta maailman teknologiaspurteista ja intensiivisestä kehityksestä, tulevaisuudessa yli tuhannen vuoden päässä superörkkejä vastaan taistellaan miekoilla. Kyllä, miekoilla. En kaikesta käytetystä palstatilasta huolimatta ole yhtä pettynyt kuin annoin ymmärtää. Mikä pointti siinä edes ylipäätänsä on? Ei Hollywood massatuotantolaitoksena miksikään muutu. Ehkä tyylit ja mieltymykset muuttuvat, remake-aalto laantuu tai jotain vastaavaa, mutta tämänkaltaisten elokuvien tekeminen ei lopu koskaan. Ja hyvä niin. Vaikka meitä kaikkia koko ylimarkkinoitu bisneshinnoittelu, taiteen kilpailutus ynnä muu paska vituttaisi, on rahallinen elokuva tärkeä vastapaino sivistävämmälle materiaalille. Joten unohtakaa kaikki vitun Rottentomatoesit sun muut paskanaamat, eivät ne oikeasti tiedä elokuvista mitään. Toki After Earthilla voi pyyhkiä perseensä, mutta mukamas kriittisyys toimittajilta, jotka antavat vittu Forrest Cumpille tai The Usual Suspectsille viisi tähteä on aivan helvetin tekopyhää.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1245 Average listal rating (774 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.7
Ben Affleck yllättää esikoisohjauksellaan. Gone Baby Gone on tiivistunnelmainen rikosdraama, jossa ohjaajan pikkuveli Casey Affleck esittää kadonneita ihmisiä etsivää yksityisetsivää. Tällä kertaa kadonneena on pikkutyttö ja luonnollisesti kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Pallinaamaisempi Affleck pyörittelee niin lapsen menettämisen, köyhälistön aseman ja tarkoitus pyhittää keinot-ajattelutavan teemoja ja saa aikaan vahvaa henkilövetoista draamaa, kiitos hyvien näyttelijöiden. Lopussa twistityksen kiusaus on ollut ilmeisesti käsikirjoitusta laadittaessa liian suuri, joten totta kai viimeisen puolituntisen aikana tapahtuu yllätyksiä. Affleck jättää lopun yllättävän tulkinnanvaraiseksi, mikä on ihme, koska kyseessä on niin Hollywoodilainen tuotos kuin myös Hollywoodilainen pallinaama ohjaamassa sitä. Joka tapauksessa lopetus opettaa meitä, että liika hyveellisyys ja moraalikoodien seuraaminen ei muuta mitään. Eivätkä ihmiset muutu. Tai jotain. Nyyh.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 461 Average listal rating (311 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.5
Basic (2003)
Travolta ylinäyttelee jotain ex-sotilasta, ex-agenttia ja mitä lie kuulusteluneroa, Hollywoodin toiseksi yleisin neekeri ylinäyttelee vittumaista kersanttikouluttajaa, joka ei lopuksi olekaan niin vittumainen. Joku harjoitus on mennyt päin vittua ja porukkaa on kuollut ja Travolta, sekä joku random sotilasmuija selvittävät tapahtunutta. Aikatasoilla pompitaan, koska takaumat on cool. Koko ajan sataa, koska sateinen viidakko on cool. Ja lopussa odottaa kymmenen twistiä, koska twistit on cooooool. Koko elokuva on yhtä tyhjänpäiväinen kuin äänetön pieru ja lopun twistit lyövät naurettavuudessaan katsojaa esinahalla päähän. Mielenkiintoistahan on miettiä mitä ihmettä tällä edes ajettiin takaa. Toistaiseksi viimeisin McTiernanin elokuva. Pysyköön vankilassa.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 786 Average listal rating (425 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.6
Hunger (2008)
Hunger on vavahduttava teos. Se kertoo Ison-Britannian protestanttien ja Irlannin katolilaisen IRA:n ongelmista, joka on lähihistorian tunnetuimpia aiheita. Vielä enemmän Hunger on kertomus henkilöistä aidan molemmin puolin. Steve McQueen kuljettaa tapahtumia monen eri hahmon silmin, niin brittiläisen vanginvartijan, kahden IRA:n vapaustaistelijan ja kuin itse päähenkilöksi muodostuvan Bobby Sandsinkin (Michael Fassbender). Sands on aloittanut peseytymislakon ja siisteyslakon vankilassa, mutta aikoo viedä protestin seuraavalle tasolle aloittamalla nälkälakon, jonka toivoisi olevan viimeinen pakote Britannian hallituksen ja etenkin Thatcherin suuntaan. Riutuva, lähes täysin elinvoimasta tyhjäksi kuivuva Fassbender on pysäyttävä näky. Hunger on hiottu, huolellinen ja tarkkanäköinen paketti, kenties ohjaajansa mukaan. McQueenin tyylitaju on tinkimätön. Hunger on yksi parhaiten leikatuista elokuvista vuosikymmeniin. Henkilöpainotteisena teoksena näyttelysuoritukset ovat keskiössä ja etenkin Fassbender vetää kovan suorituksen. Mieleen jää totta kai ensimmäisenä Fassbenderin ja Game of Thronesista tutun Liam Cunninghamin yhden otoksen mittainen, taukoamaton 17-minuutin dialogikohtaus. Ehdottomasti yksi 2000-luvun vaikuttavampia elokuvia, kuten myös tekijänsäkin, jossa on jokin epäämäräinen yhdistelmä Haneken ja Kubrickin perfektionismin varsinkin visuaalisuuden, leikkauksen ja kuvakomposition osalta. Olen kiinnostunut.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2177 Average listal rating (1432 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.8
1408 (2007)
John Cusack juoksee pitkin seiniä, kiljuu ja lyö huonekaluja turpaan pahamaineisessa hotellihuoneessa. Kyseessä olisi kerrassaan ratkiriemukasta seurattavaa, jos budjetti olisi 25 miljoonaa pienempi ja pääosassa olisi joku random-pallinaama, jonka epätoivoinen ylinäyttely olisi vedetty staattisessa ympäristössä täysin överiksi. Mutta. Koska kyseessä on joku Cusack ja Hollywood ja rahaa, niin 1408 on liian meh. Tietenkin tekijöiden aspektit ovat olleet vakuuttavan kauhuelokuvan luomisessa, mutta koska Hollywood on Hollywood, ja tällaisia on viisitoista tusinassa, olisin henkilökohtaisesti nauttinut pelkästään Cusackin perseilyn katsomisesta. Niin ja Hollywoodin toiseksi yleisin neekeri olisi ollut upea näky Luciferin nahkakalsareissa CGI-liekkien keskellä kylpyammeessa, mutta ei.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1590 Average listal rating (1013 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.8
21 (2008)
On parempi olla rikas ja tunnettu playboy kuin robotteja suunnitteleva, matematiikasta kiihottuva nörtti. On myös parempi käyttää terävää päätään mieluummin blackjack-korttien laskemiseen kuin Nasan rakettisuunnitteluun, koska eihän rehellisesti nyt ikinä tienaa mitään. Onneksi Kevin Spacey on taustalla järjen äänenä ahneena matikanopettajana ja houkuttelee opiskelijoitaan huijaamaan yhä suuremmilla panoksilla. Laurence Fishburne on läski kovanaama, joka vähän kovistelee huijareita. Jonkinlainen ryysyistä rikkauksiin ja sieltä vapaapudotuksella roskakoriin -henkinen kehityskaari ajaa tapahtumia eteenpäin paperinohuiden hahmojen tahkoessa rahaa kasinoilla. Lähtökohdat huomioon ottaen on kaksykköseltä oikeastaan turha edes odottaa muuta kuin tyhjänpäiväistä formalistista kikkailua. Mutta myös tyhjänpäiväisen formalistisen kikkailun voi tehdä tyylikkäästi ja viihdyttävästi huolimatta sisällön tyhjänpäiväisyydestä. Tämän hallitsee esimerkiksi Steven Soderbergh. 21 sen sijaan on helvetin iso meh ja Robert Luketic voi palata takaisin paskaromkomien pariin.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5236 Average listal rating (3480 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.8
Ghostbusters (1984)
Olen katsonut tämän elämäni aikana lähes jokaisessa mahdollisessa formaatissa ja varmaan ainakin satakymmenen kertaa. Viimeisestä katselukerrasta on aikaa reilusti yli kymmenen vuotta. Tästä huolimatta muistin lähes jokaisen kohtauksen ulkoa ja katselinkin tämän lähinnä kiinnittäen huomion turhiin ja mitättömiin yksityiskohtiin. Luuserit alkavat haamunkarkotusbisnekseen, alun skeptismi vaihtuu maineeseen ja mammonaan, kunnes haukataan liian iso pala ektoplasmaa. Aykroidin ja Ramisin mukanokkela sanailu ja huumori on loppujen lopuksi aika huonoa. Myös naamanvääntely ja jatkuva esineisiin törmääminen ei ole hauskaa. Bill Murraylla ei kiinnosta vittuakaan, mistä elokuvan suurimmat naurut sitten vuosikymmeniin. Tätä taiteellista aspektia en aiemmin huomannutkaan. Nyt tätä ei onneksi tarvitse katsoa enää ikinä.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 128 Average listal rating (59 ratings) 7.5 IMDB Rating 7
Fando and Lis (1968)
Jodorowsky tarjoilee kiehtovan surrealistisen road tripin kohti tuntematonta ja matkan aikana tapahtuu mitä oudoimpia asioita. Visuaalisesti kiehtova kuvakompositioineen ja leikkauksineen. Toimii täydellisesti laskuhumalapöhnässä katsottuna, jolloin ajatukset lipuvat läpi utuisen transsin.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 109 Average listal rating (72 ratings) 5.2 IMDB Rating 5.5
Bad Ass (2012)
Danny Trejo on sodassa vammautunut Vietnamin veteraani, joka päättää ottaa oikeuden omiin käsiinsä parhaan kaverin murhan jälkeen. Aika mitäänsanomaton halpistuotanto, mutta toimii humalassa erinomaisesti. Trejo pieksee vitusti porukkaa ja nousee netti-ilmiöksi somen aikakaudella. Lopun bussikaahailu pahan neekerijengijohtajan kanssa on koomista katseltavaa.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 93 Average listal rating (68 ratings) 6.7 IMDB Rating 5.9
Stone Cold (1991)
Homoerotiikkaa, öljyttyjä lihaksia, nahkaa ja moottoripyöriä pursuava Stone Cold on ehdotonta ysäriäksönin kärkeä, jossa yrmyillään ihan helvetisti ja kaikki on häijyä ja rankkaa. Brian Bosworth on massiivinen, verbaalisesti vammainen pallinaama, joka kovistelee kaikkia ja pistää kaikki paskaksi välittämättä mistään. Lance Henriksen ja William Forsythe esittävät jälleen kahta psykopaattia, jotka räiskivät viattomia sivullisia minkä kerkeävät. Kaikki räjähtää tuhannen paskaksi ja Bosworth yrittää saada lobotomiastaan huolimatta sanotuksi jotain mikä peittyy kuitenkin räjähdysten alle. Kliimaksinen loppukahakka on erittäin tyydyttävä, kuten koko elokuvakin. Stone Cold on teos, joka jokaisen tulisi katsoa elämänsä aikana yhdessä Out for Justicen kanssa. Nämä kaksi teosta näyttävät, mistä ysäriäksönissä on todella kyse. Pallihiestä ja asenteesta.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 57 Average listal rating (31 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.7
Jeff Bridges esittää pahasti alkoholismiin vajonutta ex-huumekyttää, joka on kussut elämässään lähes kaiken. Ammuttuaan huumepidätyksessä aseettoman miehen tämän perheen edessä, alta on mennyt niin asunto, avioliitto kuin työpaikkakin. AA:n kokouksissa säännöllisesti käyvä Bridges yrittää pitää viinanhimonsa kurissa ja korjata välejään tyttäreensä. Sitten muuan huora sotkee Bridgesin mukaan huumebisneksen kiemuroihin keskellä parittajan ja huumeparonin valtataisteluita, eikä ongelmille löydy helppoa ratkaisua. Lippuluukulla tyylikkäästi flopannut ja reilu puolitoista miljoonaa tuottanut pätkä on sotkuisen tuotantoprosessin uhri. Kokkelinenä Oliver Stonen käsikirjoitusta muokattiin kahden muun kirjoittajan toimesta ja lopulta ohjaaja Hal Ashby päätti antaa näyttelijöiden improvisoida kohtaukset. Tästä huolimatta Stonen käsikirjoituksen maanisuus näkyy selvästi tarinassa, oli sitä sitten muokattu tai ei, juuri samaan tapaan kuin kokaiinihöyryissä kirjoitetussa Scarfacessa. 80-luvun Enkelten kaupunki on saastainen synnin keskus ja miljöön sijaan tämä näytetään kuolaavan ja tärisevän Bridgesin rappiotilassa. Rockstarin huonon Max Payne 3:sen tekijät ovat todennäköisesti löytäneet kuolaavasta ja tärisevästä Bridgesista inspiraation lähteen. Stonen käsikirjoitus kuljettaa tarinaa lähinnä dialogin avulla eteenpäin. Tyhjäkatseinen Bridges laahustaa paikasta toiseen ja käy esittämässä krapulaista virnettään eri ihmisille. Lopussa käydään antikliimaksinen välienselvittely, jonka tosin olisi voinut odottaa eskaloituvan suuremmiksi verikekkereiksi. Joka tapauksessa miellyttävän likainen, roskainen ja viihdyttävä neo noir.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 101 Average listal rating (68 ratings) 5.7 IMDB Rating 5.2
Action Jackson on ennen kaikkea hikistä, homoeroottista ja veristä kasariäksöniä täynnä räjähdyksiä, öljyttyjä lihaksia ja hidastetusti lasin läpi lentäviä vihollisia johon on lisätty blaxploitaatio-aspekti lisäväriksi. Carl Weathers on rähinä-Jaska, lain yläpuolella operoiva musta superkyttä, joka on saanut alennuksen katkottuaan käden autobisnesmiljoonäärin perverssipojalta. "Hänelle jäi toinen varalle" toteaa Weathers esimiehelleen ja paiskaa ovet kiinni perässään. Erinomaisten Stone Coldin ja Dark Angelin ohjaaja Baxley tietää kasariäksönin perusteesit, mukaan mahtuu muutama hirtehisen brutaali kuolema, vitusti räjähdyksiä, helvetisti bodattuja neekereitä, Sharon Stone saa luodista, mutta ehtii näyttää tissinsä ennen sitä, vihulaista lentää hidastetusti lasin läpi, Carl Weathers pieksee valkoista roskasakkia ja taustalla vedetään jotain täysin random kitarasooloa syntikkabassolinjan kera. Toki voisi olla vielä mehevämpi, verisempi ja häijympi, mutta kohtaus, jossa öljytty Weathers huutaa Hallelujaa ja ylistää Jumalaa, ja tämän jälkeen pieksee puolen kymmentä korstoa kanveesiin, riittää korvaamaan puutteet. Lisäksi lähes kaikki valkonaamat saavat luodista. Tästä myös plussaa.

E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 289 Average listal rating (204 ratings) 5.8 IMDB Rating 6
Above the Law (1988)
Steven Seagalin esikoinen ei ole yhtä ilotulitusta kuin seuraajansa Hard to Kill, Marked for Death tai kiistattoman täydellinen Out for Justice. Pisteitä ropisee kuitenkin siitä, että lähes koko elokuvan ajan Seagal käy kovistelemassa milloin missäkin huumeita diilaavia pikkunilkkejä. Silloin tällöin pitää muutama nilkki myös ampua. Useimmiten kuitenkin turpaan veto ja käsiheitto hidastetusti ikkunan läpi riittävät näyttämään kuka Little Italyssa määrää. Pam Grier roikkuu mukana, koska Seagal tarvitsee neekerinaiskyttäparin. Mukana on myös tusina muuta epäoleellista täyteroolihahmoa. Henry Silvan kasvot näyttävät yhtä kireiltä kuin spandexkalsarit, mutta pääpahiksena Silva on harmittavan vaisu ja munaton. Myös eeppinen kaksintaistelu tästä puuttui. Kuitenkin teos, jonka myötä Seagalismi nousi lyhytaikaiseen suosioonsa. Above the Law menee keskinkertaisesta kasaritoiminnasta ja voisi olla vielä parempikin, jos munia olisi väännetty asteen kireämmälle.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 349 Average listal rating (248 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.4
Ysäritoiminnaksi aika latteahko ja munaton jännäri, josta puuttuu pallihieltä tuoksuva toiminta alkua ja loppua lukuunottamatta lähes kokonaan. Kestoa on kuitenkin reilu kaksi tuntia. Myös enemmänkin Kurt Russellin elokuva, koska Steven Seagal kuolee 40 minuutin kohdalla ensimmäistä ja viimeistä kertaa koko elämässään. Hercule Poirot päättää kaapata koneen ja lastata sen täyteen hermokaasua. Tämän jälkeen amerikkalaiset kommandot valtaavat ilmasta käsin koneen itselleen kera Russellin. Odotin näkeväni Seagalin taistelevan Poirotin kanssa jumbojetin siivellä. Petyin. Odotin Seagalin potkaisevan kurkipotkullaan Poirotin eeppisessä lopputaistelussa suoraan jumbojetin turbiinin. Petyin. Odotin Seagalin tekevän hermokaasupommin vaarattomaksi pelkällä poninhännästä revityllä hiustupolla. Petyin. Odotin Seagalin pieksevän loputkin pahisporukasta paljain käsin heittäen puolet lentoretkelle kymppitonnista ja lopulta ohjaavan jumbojetin maahan pelkästään painamalla täysin randomissa järjestyksessä jokaista ohjaamosta löytyvää nappia ja vetelevän jokaista ohjaamosta löytyvää vipua. Petyin. Kaikki vain sen takia, että Seagal unohti laskuvarjon. Maailma on traaginen paikka.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 526 Average listal rating (296 ratings) 5.7 IMDB Rating 5
Cosmopolis (2012)
Cosmopolis on kuin runollinen matka pisteestä A pisteeseen B, jossa matkan alku ja loppu on toissijaista. Väliä on ainoastaan sillä, mitä tapahtuu matkan aikana. Pattinson esittää nuorta multimiljardööri Eric Packeria, joka haluaa hiustenleikkuun kaupingin toisella laidalla sijaitsevassa parturissa. Matkan vaarat ovat ilmeiset. Presidentti on kaupungissa aiheuttaen hälinää ja tungosta, myös hautajaissaattue tukkeuttaa liikennettä ja joku on uhannut tappaa Ericin. Uhkatekijöistä huolimatta Eric vaatii hiustenleikkuunsa ja aloittaa allegorisen matkan, vapaan pudotuksen rikkauksista ryysyihin. Cosmopolis lipuu kohtauksesta toiseen kuin epämääräisen steriili uni. Packeria esittävä pallinaama Pattinson käpertyy äänieristettyyn ja panssaroituun limusiiniinsa piiloon todellisuudelta, kauas ulkona riehuvista mellakoista ja ongelmista. Aina välillä, joku emäntä haluaa ottaa reipasta polkaisua limusiinin penkillä vastaan ja joku toinen keskustella päivän polttavista aiheista. Juuri nämä kyseiset keskustelut muodostavat Cosmopoliksen ytimen. Elokuvan rakenne koostuu intensiivisistä dialogikohtauksista Packerin ja jonkun toisen henkilön kanssa. Cronenberg tuo esiin nykyajan ongelmat, ailahtelevasta taloudesta, valuuttamarkkinoiden kurssimyrskyistä aina filosofiseen pohdiskeluun ihmisen asemasta universaalin globaaliuden keskellä. Lopulta Packerin todellisuudentajun rippeet katoavat jonnekkin kosmokseen puuntakaa iskevien väkivallan purkausten johdosta. Cosmopolis on ilmiselvästi Cronenbergin käsialaa etenkin temaattisuudeltaan. Myös visuaalinen kliinisyys, naurettava green screen-taustaprojektio steriileine lavasteineen tuo mieleen Cronenbergin. Universaaleja asioita pohdiskeleva Cosmopolis toimii unenomaisena ristiretkenä, mutta siitä on hankala saada tarttumapintaa. Tuntuu kuin elokuva lipuisi hiljalleen kohti horisonttia unohtaen poimia alati hämmentyneen katsojan kyytiinsä.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 492 Average listal rating (327 ratings) 5.7 IMDB Rating 6.4
Mindhunters (2004)
Hyperaktiivisuus on perseestä, eikö vain Renny? Kun Mindhunters lyö vitosvaiheen silmään arviolta ensimmäisen kolmen minuutin aikana en tajunnut vielä lopputekstienkään pyöriessä mitä vittua tapahtui. Ryhmä FBI:n siloposkia lähetetään huitsin helvettiin saarelle koulutukseen. Koulutuksen antaa Val Kilmer, joka ei ulkomuodostaan päätellen ole löytänyt vielä ensimmäiselle pullakätkölle. Yhtäkkiä mukaan hyppää neekeri, joka on totta kai LL Cool J, koska Renny. Sen jälkeen porukkaa kuolee ja Viileä Jii näyttää hämmentyneeltä. Tämän jälkeen Viileä Jii katsoo asioita ja vähän pullistelee. Sitten Uusi Sherlock Holmes onkin tappaja vaikka kaikki luulivat, että Viileä Johannes olisikin tappaja. Hah Hah, siitäs sait Teuvo Hakkarainen.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1302 Average listal rating (873 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.8
J.J. Abrams antaa koko rahan edestä räjähdyksiä, tehosteita ja vauhdikkuutta. Perinteisen ns. "eeppisen toimintaelokuvan" konteksti ei ole muuttunut ensimmäisen osan jälkeen miksikään. Khanista saadaan superpaha ja voittamaton vastustaja, Klingonit ovat mukana lähinnä vain plasmamaalitauluina ja lopussa löytyy tietenkin se Suuri Ja Dramaatttinen Uhraus, joka ei lopulta olekkaan mikään uhraus, koska se nyt olisi liian härski veto käsikirjoittajilta tulevia ja tulevia jatko-osia ajatellen. 200 miljoonaa dollaria hujahti taas omille teilleen ja oikeastaan unohdin jo puolet tämän tapahtumista tätä tekstikatkelmaa kirjoittaessa.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2036 Average listal rating (1378 ratings) 6.7 IMDB Rating 7
Prometheus (2012)
Ridley Scott palaa Alienista tutun scifikauhun pariin, kun ihmiskunta etsii omia alkujuuriaan kaikkeuden toiselta puolen. Visuaalisesti tyylikäs Prometheus toimii enemmänkin tapahtumapaikastaan riippuvaiselta seikkailulta kuin klaustrofobiaa ja pakokauhua uhkuvalta tuotokselta. Lavasteet aina sisätiloista uhkeisiin ulkokuviin ovat suureellisia kuten myös aihepiirinkin, mutta lopulta kokonaisuus tuntuukin vain upealta kuorrutukselta pahvikotelon päällä. Scott herättää mystiikkaa, saa katsojat viihtymään ja jättää aihepiirinsä syvemmän tarkastelun omaan osaansa. Tämän myötä Prometheus on näppärä parituntinen katsottavaksi ja myös katsomisen jälkeen unohdettavaksi.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 381 Average listal rating (248 ratings) 5.3 IMDB Rating 5.3
Bachelorette (2012)
Akat riehuvat ympäriinsä, joku läski muija menee naimisiin rikkaan pallinaaman kanssa, Kirsten Dunst näyttää aneemiselta myyrältä ja enkä oikein edes tajunnut mitä vittua tässä tapahtui.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 611 Average listal rating (363 ratings) 5.6 IMDB Rating 5.8
Jälleen tarvitaan siistejä teinisotilaita isoine lelupyssyineen ja vähän alushousut kastelevaa puberteettininjailua. Bruce Willis pokkasi kasan hilloa olemalla ruudussa kymmenen minuuttia ja näyttämällä siltä kuin olisi istunut koko kuvausten ajan valtava kaktus perseessä. Enää ei ole Sienna Milleriä nahka-asussa, mutta se yksi muija on ihan kivaa katseltavaa. Channing Tatum räjähtää paskaksi, mikä on aina plussaa.

Hups. Spoilasin.

Ei se varmaan oikeasti kuollut.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1298 Average listal rating (897 ratings) 6.7 IMDB Rating 7.2
Shooter (2007)
Markku on vääpeli, joka lavastetaan murhasta ja joutuu takaa-ajon kohteeksi. Jossain Vittulassa on tapettu vähän porukkaa ja Markku haistaa salaliiton. Yhtäkkiä mukaan tulee pyöreä latino, joka haluaa auttaa Markkua. Markku kouluttaa latinosta tappajan. Markku tykkää panna myös menehtyneen sotakaverinsa tyttöystävää. Markku on voittamaton. Hyi, tuhma USA. Markku on vihainen. Lopuksi tulee Markun vihamies Danny ja kuiskaa, ettei "kaikki ole miltä näyttää". Markku ei tykkää kappaleesta. Markku ampuu Dannyn. Lopputekstit.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2475 Average listal rating (1618 ratings) 7 IMDB Rating 7.7
Lapset leikkivät kalliilla leluilla keskellä Somaliaa, kunnes tajuavat ettei tämä leikki lopu muuta kuin kyyneliin. Eturivin näyttelijätähdet räiskivät ympäriinsä yhdellä helvetin isolla kaupunkialueella ja mustia miehiä räiskii toiselta puolelta vastaan. Aina välillä joku "avainhahmo" (kyllä lainausmerkeissä, yksi tyhjäpää kaikkien muiden tyhjäpäiden keskellä) kuolee ja sitä jäädään pillittämään reunalle. Kaikkea tätä tyyliin kaksi ja puoli tuntia. Onneksi tähtiristilipun ylpeys ei kolahda vaikka turpaan tulee mutiaisilta. Sota voi olla paskaa, mutta ei Ridley Scott siitä ainakaan yhtään viihdyttävämpää tee.

PS. Elokuvassa on konkreettinen demonstrointi Orlando Bloomin näyttelijäuran mahalaskusta. (Jos se ikinä pääsi nousuunkaan...)
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 589 Average listal rating (339 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.5
Savages (2012)
Oliver Stone on palannut Hollywoodilaisen nössöpaskaelokuvan parista juurilleen hyperaktiivisen toimintaperseilyn pariin. Lopputuloksena on huono, tahaton parodia, joka ei tunnu minkään spesifisen aiheen parodioinnilta, mutta joka silti sisältää lähes kaiken kliseisen ja valmiiksipureskellun materiaalin ahdettuna yli kaksituntiseen pakettiin. Huumebisnekset menevät vituilleen, kaikki kiristävät ja tappavat toisiaan ja John Travolta virnuilee, koska housut kiristävät munista. Oliver Stone yrittää kai kaiketi sanoa, että ihmiset ovat pohjimmiltaan alkukantaisia villejä, jotka tarpeen tullen hyökkäävät kahdestaan kokonaista huumekartellia vastaan, koska haluavat pelastaa kuuman blondinsa, joka tykkää threesomesta. Lisääntymisvietti on vahva voima. Oliver Stonen tarjoamat molemmat lopetukset (kyllä, jopa kaksi eri skenaariota näytetään) ovat molemmat täyttä paskaa erissä kuorissa. Toinen on ilmiselvä "kaikki uhraavat kaiken ja imaiskaa vittua ihmiskunta"-paskaa ja toinen koomiseksi tarkoitettu "kaikki ovat voittajia, hurraa ja syödään kaikki yhdessä jäätelöä"-paskaa. Sorry no Happy Ending today, tokaisee Oliver Stonen katsojalle jälleen lemahtavan kaksituntisen persposkihieronnan jälkeen.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 332 Average listal rating (195 ratings) 8.1 IMDB Rating 8
Sekoitus murhamysteeriä, hahmotutkielmaa ja epätavallista romanssia. Dorothy B. Hughesin romaanista adaptoitu käsikirjoitus luo kiinnostavan yhteyden katsojan ja Bogartin esittämän päähenkilön välille. Dix Steele on roolihahmona eittämättä luotaansatyötävä. Impulsiivisuudensa ja äkkipikaisen luonteensa kanssa kamppaileva Steele on ristiriitojen muodostama kokonaisuus, joka ensin hakkaa uhrinsa tai jopa ystävänsä sairaalakuntoon, jonka jälkeen pyytää anteeksi ja lupaa maksaa kaikki pahoinpitelystä syntyvät kustannukset. Luonteenoikut vaihtelevat aaltomaisesti, mikä tekee varsinkin katsojan aseman hankalaksi. Päähenkilöön on vaikea samaistua ja vielä vaikeampi hänestä on pitää huolimatta kaikesta karismaattisuudesta ja miehekkäästä seksikkyydestä. Pienet vihjaukset, kuten naisen nenän murtaminen, synnyttävät luonnollisesti vastenmielisyyttä. Juuri nämä aspektit tekevät elokuvan murhamysteeristä mielenkiintoisen, koska Dix Steele on sattuman oikusta viimeinen joka näki murhatun narikkatytön elossa, ja täten luonnollisesti pääepäilty. Uusi naisystävä rakastuu Steelen karismaan ja kasvoihin, mutta joutuu tunnemyllerryksen valtaan Steelen väkivaltaisen luonteen noustessa hiljalleen esiin. Juuri Gloria Grahamen esittämä naishahmo on katsojan tarrautumiskohta fiktion hahmojen tunnemaailmaan. Katsoja samaistuu hänen tunneskaalaansa muutokseen rakastuneesta pelkäävään uhriin.

Bogart loistaa karismallaan ja tuo esille tehokkaasti Steeleen persoonallisuuden puolet aina naistennaurattajasta satunnaisen autokuskin pahoinpitelijään. 50-luvun Hollytrilleriksi rohkea aineistoltaan. Ehdottomasti katsomisen (ja tutkimisen) arvoinen.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 568 Average listal rating (397 ratings) 6 IMDB Rating 6.5
No joo, aikamoista patrioottipaskaa ja "pidämmä yhtä kriisien keskellä ja nousemme yhtenäisenä kansakuntana vahvempana kuin koskaan" diipadaapapaskaa, mutta täytyy sanoa Gerard Butler on ihan vitun badass tässä. Korealaispersettä ammutaan kivasti pitkin Valkoisen talon käytäviä ja toiminta on lähi/kaukotaisteluineen viihdyttävää ja brutaalia. Tyhmin kansakunta ei saanut piiskaa vieläkään, sääli.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 871 Average listal rating (495 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.7
Ruben Fleischer jatkaa Zombielandin linjalla tekemällä gangsteriversion teini-ikäisille. Sean Penn murisee stereotyyppisenä Cohenina ja on ihan vitun paha, koska tapattaa miehen katkaisemalla tämän kahtia. Hui. Josh Brolin murisee stereotyyppisenä ex-sotilaana, joka on tinkimättömän oikeamielinen ja ihan vitun kova jätkä ja totta kai haluaa saada Cohenin tuomiolle. Ajankuva 50-luvun Losista on mallinnettu tarkkaan pukuineen, autoineen ja musiikkeineen. Lavastuksen sisällä sen sijaan kaikki muu on selvästi 2010-lukua. Turha tämän sisällöttömyydestä on oikeastaan nillittää, koska tuskin kukaan tätä vakavissaan edes gangsterielokuvana pitää. Pikemminkin perustoimintapaskaa, jossa gangsteripaska superpoliisipaskoineen toimii vain paskana viitekehyksenä.

PS. Ryan Gosling missasi äänenmurroksen.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 472 Average listal rating (335 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.4
Kiitos teidän kaikkien elokuvissa käyvien ja lippuja maksavien paskanaamojen, jotka ette ymmärrä toimintaelokuvasta vittuakaan. Teidän takianne tämä jäi 18 miljoonaa tappiolle ja sen myötä OIKEAN kasari/ysäritoiminnan mahdollinen paluu OIKEINE sankareineen ehtii tyrehtyä ennen kuin pääsee kunnolla edes alkamaan...

Haistakaa paska.

Ei muuta, kiitos.

PS. Pitäkää Expendablesinne ja tunkekaa ne sinne minne aurinko ei paista.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 67 Average listal rating (45 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.8
Katsottu 13.3.2013

Akira Kurosawan esikoistyö on viihdyttävä viihdyke judon syntyvuosista 1800-luvun lopun Japanissa. Kehityskaari on pieni, kun kapinallinen ja impulsiivinen Sanshiro kehittyy rauhalliseksi judomestariksi. Kokonaisuudessaan lähinnä pelkkää tyylinhakua ja rytmityksen opettelua Kurosawalta.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 471 Average listal rating (239 ratings) 8.8 IMDB Rating 8.7
Harakiri (1962)
Katsottu 9.3.2013

Jäin sanattomaksi. Piste.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 371 Average listal rating (178 ratings) 8.1 IMDB Rating 7.8
Katsottu 27.2.2013

Elämä on rutiinia. Vanhenemisen rutiinia. Ensin synnytään, sitten vanhennuttaan arvokkaasti tai vähemmän arvokkaasti kunnes lopuksi kuollaan vanhana tai nuorena. Syklien välit ovat täynnä rutiinia ja toistoa. Elämän luonnolliseen kiertokulkuun tai pikemminkin kiertokulun pysähtyneisyyteen kyllästynyt itävaltalaisperhe saa tarpeekseen Michael Haneken esikoiselokuvassa. Arki on työn, koulun ja kotiaskareiden vankila, jossa jokainen seuraava päivä on aina edellisen kaltainen. Perheen isä työskentelee hyvässä työssä tehtaalla valmistuen tulevaan ylennykseen, äiti sen sijaan tienaa elantonsa optikkona. Varakkuus ei kuitenkaan takaa onnellisuutta saati huomiota tai väliinpitoa perheen lapselle, kouluikäiselle Eville, jonka apeasta, melankolisesta katseesta korostuu koko perheen potema yksinäisyys ja onnellisuuden puute. Evi teeskentelee olevansa sokea koulussa saadakseen luokkatovereiden huomion, mutta ennenkaikkea huomiota perheeltään. Dynaamisessa kohtauksessa perheen äiti kuulustelee tyttöään tekeytyikö hän tahallaan sokeaksi saadakseen huomiota. Tytön pudistaessa toistuvasti päätään, äiti lupaa, ettei suutu, kunhan vain kuulee totuuden. Silminnähden huojentunut tyttö myöntää teeskennelleensä, jonka jälkeen vihainen äiti läpsäyttää häntä poskelle.

Vasta 47-vuotiaana esikoiselokuvansa ohjannut Haneke osoittaa teoksessaan esikoisteokseen nähden vahvaa kypsyyttä ja nerokasta kokonaisuuden hallintaa. Ensimmäinen kolmannes elokuvasta on lähes pelkästään lähikuvia perheestä suorittamassa arkiaskareitaan. Perhe tuntuu kasvottomalta ja etäiseltä. Harvat puolikuvat kuvataan selän takaa, jolloin kasvoja ei näy. Myös puolilähikuva kuvataan selän takaa perheen istuessa autossa autopesussa. Elokuvan edetessä - ja perheen käydessä katsojalle tutuksi - Haneke laajentaa perspektiiviä laajoihin puolikuviin ja yleiskuviin. Tehokkaita frameja korostaa harkittu, tauotettu leikkaus, jolloin kuvan jälkeen pysähdytään hetkeksi mustan ruudun ääreen. Aivan kuin perheen elämä olisi kokoelma yhteen leikattuja videopätkiä. Tauotus toimii tehokkaana visuaalisena keinona.

Seitsemäs Manner on ahdistava ja jopa masentava elokuva. Perheen sisäinen emotionaalinen tyhjyys korostuu etenkin nuoressa Evissä. Meneekö Evin nuori elämä hukkaan perheen takia vai tytön oman päämärättömyyden takia? Voiko nuorta tyttöä ylipäätänsä edes syyttää päämäärättömäksi ajelehtijaksi? Onko tytön depressio vain heijastuma perheen vanhempien kyvyttömyydestä osoittaa rakkautta ja rutiinien rikkomista. Heijastumista, jota ujo lapsi ei osaa vain pukea sanoiksi tai ainakaan osoittaa verbaalisin keinoin vanhemmilleen. Joka tapauksessa Evin kohtalo on äärimmäisen surullinen, kuten koko perheenkin. Haneke luo rekonstruoidun todellisuuden maailmasta, jossa varakkuus, työ ja sosiaalinen asema määrittävät onnellisuuden, kunnes ottaa esiin lekan ja murskaa luomansa todellisuuden pieniin rikkonaisiin palasiin. Keskiluokkaisella perheellä tuntuu menevän paremmin mitä monella muulla, mutta silti heidän elämänsä tuntuu vain kokoelmalta ohitselipuvia hetkiä arjesta. Mikä sitten tekee elämästä elämisen arvoista? Onko elämässä ylipäätänsä mitään merkittävää, jos näennäisesti ongelmaton perhe päätyy ajamaan kuvainnollisesti läpi rikkinäisen sillan? Tässä vaiheessa Haneke hiljentyy. Kenties se asia on jokaisen yksilön löydettävä itse. Tai sitten elämä on vain kuoleman odottelua. Ja varallisuutta hankitaan riittävästi, jotta saadaan mahonkinen, kultareunusteinen arkku.

E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 737 Average listal rating (455 ratings) 4.9 IMDB Rating 5.3
Katsottu 25.2.2013

John McClane lähtee Moskovaan pelastamaan poikaansa ja ajautuu jälleen keskelle rytisevää toimintaa. Die Hardin viides toisinto on jo pelkkää suoraviivaista mättöä kohtauksesta toiseen. Aina välillä pillitetään ja murehditaan kuinka huono isä sitä tuli pojalleen oltua. McClane junioria näyttelevä Jai Courtney on karismaton pallinaama, eikä Willisinkään innokuus tunnu olevan enää kuin puhtaasti rahallista. Ohjaaja John Moorella on silmää muutamalle taidokkaasti kuvatulle kohtaukselle, kuten esimerkiksi vaakaperspektiivissä kuvattu tippuminen kattolasin läpi hidastetusti. Sen sijaan käsikirjoittaja Skip Woodsin on jo pitkään tiedetty olevan kirjoitustaidoton pallinaama, joka ei osaa käsikirjoittaa korkean kaliiberin toimintaa. Moskovan keskustassa vedetään vitusti autoja paskaksi, muutamassa kohtaa vähän räiskitään, mutta suurimmassa osassa kohtauksista vain kökötään suojan takana ja huudetaan, että "vittu soikoon son John, kun ollaan vähän täpärässä paikassa, I love you boy let's go kick some ass!" Itse perseenpotkiminen jää useimmiten vain teoreettiselle tasolle. Vaikka enää fuck-sanoja ei peitellä säälittävän nelososan tapaan, on Die Hard vitonen silti aikamoista nopeasti ohikiitävää nössöilyä verrattuna kolmeen ensimmäiseen tuotokseen. Lopun "perhe jälleen koossa"-paska on nyt jo aivan turhaa akkojen hössötystä.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 597 Average listal rating (370 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.2
Katsottu 22.2.2013

Amerikka on talouskeinottelijoiden valtaama, epäluottamuksen täyttämä bisnes, jota maantieteellisistä syistä kutsutaan maaksi ja itsenäiseksi liittovaltioksi. Näin ainakin Andrew Dominik haluaa elokuvallaan tuoda ilmi. Brad Pitt esittää eräänlaista ongelmanratkaisijaa, jonka palveluita järjestäytynyt rikollisuus käyttää. Toisin sanoen Pitt on tappaja, joka päästää päiviltä hommansa kusseita kriminaaleja. Tällä kertaa vuorossa on kolme pikkutekijää, jotka suuren rahan ja pienen älykkyyden toivossa ryöstävät mafian suojeleman korttipeliturnauksen. Sitten nautitaan hetki helposta rahasta, kunnes karu totuus valkenee, eikä enää ole paluuta tuttuun ja turvalliseen.

Killing Them Softly on äärimmäisen tyylitelty visuaaliselta ilmeeltään. Dominik tehostaa tappokohtausten vaikutusta hyödyntämällä esimerkiksi hidastettua panoraamakuvaa. Kameran kuvatessa verisiä ruumiita, taustalla soi kepeitä folk-klassikoita rikkoen kohtauksen tunnemaailmaa nokkelasti. Tapahtumat sijoittuvat likaisen kaupunkilähiön iltahämärään, tyhjille katulamppujen himmeästi valaiseville kaduille. Siviilejä tai lapsia ei näy, myöskin naiset ovat yhtä prostituoitua lukuunottamatta poissa kameran edestä. Rikollisuuden maailma suuressa ja mahtavassa USA:ssa on miehinen ja karu.

Dominikin rikollisuuden maailma sen sijaan on puhtaasti formalistinen. Visuaalisesti Killing Them Softly on tyylikäs ja särmikäs, mutta auteur Dominik tuntuu haluavan yhdistää teokseen paljon erinäisiä asioita ja teemoja niin Amerikan talouden rappioituneisuudesta kuin itse mietintöjä tappamisen tematiikasta. Kokematon yhdistely näkyy kohtausten muodostamisessa. Lähes jokaisen framen jälkeen kamera leikkaa televisioruutuun tai sitten kuulemme television äänen taustalla. Televisiossa puhuu joko Obama tai Bush Amerikan taloudellisesta tilanteesta, kansankunnan yhtenäisyydestä sun muusta patrioottisesta liirumlaarumista. Tämä kaikki tuntuu irralliselta, tyyliä korostavalta nyanssilta, jonka katsoja sivuuttaa lähes samantien. Televisioklipit tuntuvat vain korostavan sitä ajanjaksoa historiassa, johon elokuvan tapahtumat sijoittuvat. Toisena temaattisena osana Dominik käsittelee tappamista. Vaikka Pitt esittää paatunutta, lähes tunteetonta tappajaa, on selvää, että kun tappaja ja tapettava tuntevat toisensa, homma menee vaikeaksi. Ongelmaan löytyy ratkaisu ryhtymällä suoraan toimeen, miettimättä sen enempää, tappamalla kohteet "hellästi", kuten elokuvan nimikin toteaa. Lopulta hellästi tappaminen tarkoittaa viittä luotia päähän, olkapäihin ja käsivarsiin, haulikon panosta vatsaan ja takaraivoon, ja revolverin luotia päähän äärimmäiseltä lähietäisyydeltä. Pittin käsitys hellästi tappamisesta on kieltämättä vähän omituinen.

Dominik rytmittää elokuvaa vaihtelevalla temmolla. Nopeita, intensiivisiä toimintajaksoja tasapainottaa pitkät keskustelukohtaukset hahmojen välillä. Dialogikohtaukset tuovat omalta osalta esiin hahmojen edustaman maailman raadollisuuden ja kyynisyyden. Loppujen lopuksi kaikki, parhaimmatkin ystävät, ovat toistensa selkäänpuukottajia. Tai no, selkäänpuukotus tarkoittaa tässä tapauksessa täyslaidallista haulia alavatsaan, jonka jälkeen hampaat lyödään takaraivoon nyrkkiraudalla ja lopuksi viimeistellään työ kolmella laukausella silmien väliin. Hellästi tappamisen jalo taito.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1094 Average listal rating (671 ratings) 8.4 IMDB Rating 8.4
Katsottu 21.2.2013

Sanotaan, että sodassa täytyy pitää hengestään kiinni kaikin keinoin. Kun itse ei kuole ehtii samalla tappaa enemmän muita. Kun kolme sotilasta joutuu mahdottoman hyökkäysyrityksen jälkeen perääntymään - säilyttääkseen henkikultansa - he joutuvat sotaoikeuteen pelkuruudesta syytettynä. Tuomiona on teloitus. Sodan kylmää ironiaa.
Kubrickin Paths of Glory ei ole niinkään kritiikki itse sodasta, vaan instituutiosta sodan takana. Elokuva kritisoi armeijan järkähtämätöntä hierarkiaa, jossa luokkaerottelu on armotonta ja tylyä. Kunniakoodi, moraali ja käyttäytymismallit ovat kuin titaanista veistettyjä eikä minkäänlaisia poikkeuksia sallita. Kaikki normista poikkeava on niskurointia ja niskuroinnista seuraa teloitus. Kun kaikki aika ei riitä vastustajien tappamiseen, täytyy teloituttaa myös omia sotilaita. Sodan kylmää ironiaa.

Jonkinlainen tahrainen sankariviitta puetaan Kirk Douglasin ylle. Pelkuruudesta syytetyn yksikkönsä komentavana upseerina Douglasin esittämä eversti Dax on itse nähnyt hyökkäyksen mahdottomuuden, eikä ymmärrä pelkuruussyytteitä. Dax esitetään suoraselkäisenä ja velvollisuudentuntoisena upseerina, mutta myös miestensä kohtaloista välittävänä sotilaana, joka johtaa läsnäolollaan epätoivoisia hyökkäyksiä suoraan etulinjassa. Dax vetää korostetulla paatoksella, kunnes tajuaa järjestelmän mätääntyneisyyden. Järjestelmän, jossa itse on yhtenä öljyttynä laakerina pyörittämässä kokonaisuutta. Kubrick ei kuitenkaan esitä Daxia virheettömänä ja ylväänä sankarina. Sama sääntöjä pilkulleen noudattava käytös, jota Dax kritisoi, korostuu hänen omasta käytöksestään omia miehiä kohtaan. Armeijan hierarkia on ja pysyy, niin kauan kuin maailmassa on ihmisiä. Myöskään sodat eivät lopu niin kauan kuin homo sapiens asuttaa Tellusta.

Kubrick kuvaa etenemistä eturintamalla vaakaperspektiivissä liukuvalla kamera-ajolla. Korvia huumaavaa tykityskeskitys murskaa hiekka-alustaa ja miehiä kaatuu kuin heinänkorsia, jokaisen yrittäessä päästä vallihaudasta seuraavaan. Ihmishukkaa, toteaisi Yrjö Jylhä. Sodassa sankaruus mitataan kuolemalla tai tappamalla, hengissä säilyminen on toissijaista. Sodan kylmä ristiriita. Kun Dax kertoo miestensä urheudesta, teloituksen määrännyt kenraali toteaa: "Jos miehesi olisivat olleet urheita, he makaisivat kaikki tuolla ruumiina." Ihmishukkaa, toteaisi Kurt Vonnegut.

Edellä mainitun kamera-ajon lisäksi, Kubrick käyttää nokkelasti loittonevaa kamera-ajoa kuvatessaan juoksuhaudassa kävelevää eversti Daxia ja komppaniaa tarkastelevaa kenraalia. Muuten visuaalisuus keskittyy lähinnä keskustelukohtausten lähikuviin rinnakkaisleikkauksella. Kunnian polut on katsojan voimakkaasti valtaansa saava militarikritiikki. Se on yllättävän voimakkaasti kantaaottava ja jyrkkä, ilmeisesti juuri Kubrickin nuoruusiän idealismia ja voimakasta tunnekuohua. Myöhemmissä töissään kriittisyys on taantunut julistavasta tarkkailevaksi.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1725 Average listal rating (1138 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.4
Looper (2012)
Katsottu 19.2.2013

Eletään vuotta 2074 ja mafia haluaa porukkaa hengiltä. Niinpä tapettavat kohteet lähetetään 30 vuotta ajassa taaksepäin vuoteen 2044, jolloin pakettilähetystä on vastaanottamassa tappaja viritettyine haulikkoineen. Yksi tällaisista tappajista on muun muassa Joseph Gordon Levitt. Elämä rullaa eteenpäin porukkaa lahdatessa, tienatessa, bilettäessä ja kamaa vetäessä, kunnes tapettavaksi kohteeksi lähetetään herra Gordon Levit itse. Ainoastaan 30 vuotta vanhempana. Ja Bruce Willisin näköisenä. Kyllä, Looperin kanssa ei aivosoluja kannata turhaa vaivata, loogiset aukot tulevat vastaan yllättävän äkkiä. Jos aikamatkustussekoilua ei oteta huomioon, Looper on oikeastaan vain vaihtoehtotodellisuuden sijoittuva toimintaraina. Tappokeikassaan epäonnistunut Gordon Levitt saa tappajat peräänsä samalla kun yrittää metsästää itseään, jotta voisi tappaa itsensä. Siis sen Bruce Willis-version. Emily Blunt ja supervahvoja telekineettisiä voimia omaava poika hyppäävät tarinan puoli välissä mukaan kuvioihin, jotta saataisiin vähän romanssia peliin. Vaihtoehtotulevaisuus on oikeastaan samanlainen kuin tämäkin päivä, ainoastaan irtolaisuus tuntuu olevan suurin vitsaus yhteiskunnassa. Toisaalta tulevaisuuden ongelmat ovat vain pikkuinen lisämauste, johon ei paneuduta sen syvällisemmin. Looper on loppujen lopuksi vähän väkinäisen tuntuinen yritelmä luoda pakolla jotain uutta ja luovaa. Rian Johnson yrittää, mutta ei voi peitellä kokemattomuuttaan niin kynä kädessä kuin kameran takanakin.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Katsottu 2.2.2013

Jostain kumman syystä en pystynyt kokemaan tätä yhtä vastenmielisenä myötähäpeäpaskana kuin Ali G:tä. Suuresta ja mahtavasta USA:sta tehdään mokumentaaripilkkaa, ja tuskin kenellekkään tulee yllätyksenä kuinka tyhmä tyhmin kansakunta loppujen lopuksi onkaan. Huumorin taso on noussut aavistuksen Ali G:n ajoista, tosin paskahuumori tuntuu vieläkin olevan Baron Cohenin vakiotavaraa. Kulttuurieroista syntyvä huumori naurattaa jonkin verran ja täytyy nyt kuitenkin nostaa hattua Baron Cohenin rohkealla perseilylle, mikä Brunon jälkeen oli varmaankin syynä siihen, että mokumentaarit vaihtuivat fiktioon (Diktaattori). Ei niin paska kuin contact ratingit väittävät, tosin ei niin hyvä kuin muut lähteet väittävät.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 502 Average listal rating (343 ratings) 5.2 IMDB Rating 6.2
Katsottu 2.2.2013

Uudelleenkatselin Sacha Baron Cohenin alkutuotantoa. Olisi voinut jättää tekemättä. Ali G:llä on iso muna, joka paistaa housun lahkeesta. Koira nuolee palleja ja sokea katusiivoojaa hinkkaa puhtaaksi muutakin kuin likaisia tolppia. Jo itsessään itsetarkoituksellisen koominen gangstakulttuuri tuskin kaipaa itsetarkoituksellista parodiointia, jossa huumorin idearikkaus on ensimmäisen siemensyöksyn kokeneen puberteettiteinin tasoa. Kyllä Sacha, paskan vääntäminen julkisessa televisiolähetyksessä väärinkäsityksen johdosta on aivan hulvatonta.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2653 Average listal rating (1640 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.4
Vertigo (1958)
Katsottu 1.2.2013

Vertigo ei ehkä ole se maailman parhain elokuva, mutta hienosti siinä syvennytään psykologisiin umpikujiin ja syyllisyyden tematiikkaan. Hitchcockin rytmitys, ymmärrys leikkauksesta ja kaikesta pienestä elokuvallisuudesta korostuu Hitchcockin teoksista ehkä parhaiten juuri Vertigossa. Kyseessä ei ole herran ehein tuotos, kuten neljä vuotta aikaisemmin ilmestynyt Takaikkuna, mutta silti varteenotettava teos ohjaajan runsaassa kavalkadissa. Elokuvan huippukohdan (joka tapahtuu noin keskivaiheilla) jälkeiset tapahtumat kiristivät ruuvia Stewartin pään ympärillä ja paranoia tuodaan tyylikkäästi esimerkiksi unihallusinaatiokohtauksen aikana. Lopetus on ihailtavan rohkea, etenkin studioaikakauden tuotokselle. Yleissivistävää Hitchcockia, joka kuuluu cineman perusteoksiin.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 690 Average listal rating (483 ratings) 6.4 IMDB Rating 7
Jack Reacher (2012)
Katsottu 23.1.2013

Entinen Irakissa palvellut tarkka-ampuja ampuu yllättäen viisi ihmistä kuoliaaksi keskellä kirkasta päivää. Todisteet ovat aukottomat ja edessä on joko teloitus tai loppuelämä linnassa. Ampuja itsee uskoo syyttömyyteensä ja väittää olevansa lavastettu korkeammalta taholta. Apuun hän kutsuu myyttisen Jack Reacherin, totta kai alansa parhaan sotilaspoliisin puhdistamaan maineensa. Reacher on salamyhkäinen supersotilas, jonka kerrotaan olevan paras kaikessa, älykäs, nokkela ja taistelutaitoinen, eikä hänestä löydy riviäkään tietoa mistään valtakunnan arkistosta. Varsinainen kummitus siis.

Totta kai kaikki tuo ylläoleva kerrotaan katsojalle, koska se on siistiä. Se antaa siistin kuvan siististä agentista, jotta elokuvan katsominenkin olisi siistiä. Jack Reacher on rikostutkintatrilleri, johon sekoitetaan väliin toimintaelementtejä tulitaistelusta kaahailukohtauksiin. PG-13-rajoitetuksi toiminnaksi Jack Reacher on yllättävän rosoinen. Tietenkin verta näkyy vähän, jos ollenkaan, mutta nujakointikohtauksiin on saatu tiivis ja fyysinen tunnelma. Enemmänkin käsikirjoittajana toiminut Christopher McQuarrie ohjaa yllättävän pätevästi toimintaa, rikostutkintaa, kaahailua, rikostutkintaa ja taas toimintaa. Konsepti toimii, yllättäen kyllä, eikä suuhun jää tuttu, tavallinen nykyhollywoodimainen paskan maku.

Huvittavinta on nähdä Werner Herzog näyttelemässä pahista tyyliin "en vittu jaksa vähempää kiinnostua tällaisesta paskasta, mutta näyttelenpä kuitenkin, koska olenhan kuitekin selvästi parempi kuin muut". Jack Reacher yllättää positiivisesti, kunnes päättää loppua kohti edetessä vetää langat yhteen umpisolmuun. Rikollisten lopulliset motiivit ovat erittäin hataria ja pistävät katsojan ihmettelemään. Ratkaisu tapahtumiin tuntuu selvästi jatko-osan haistelulta ja cliffhanger-virittelyltä. Totta kai tämänkin mahdollisuus lypsetään aivan loppuun perihollywoodilaiseen tapaan.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3031 Average listal rating (1942 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.6
Katsottu 21.1.2013

Jim Carrey on nössö skitsofreniasta kärsivä poliisi, jonka mielenterveys romahtaa jatkuvan mielistelyn seurauksena. Identiteetti vaihtuu mammanpojasta machoksi pallileuaksi ja vastakohdista revitään irti väkinäistä paskahuumoria. Jim Carrey perseilee tuttuine, ylikulutettuine maneereineen ja on lyhyesti sanottuna helvetin rasittava. Sinänsä idearikkaana konseptina skitsofrenia antaisi mahtavan potentiaalin perseilyhuumorin luomiseen, mutta koska Farrellyn veljekset eivät ymmärrä mistään mitään ja Jim Carrey on idiootti, on kaikki potentiaali tiputettu tortuiksi naapurin pihalle. Renee Zellwegerista ei tule mieleen edelleenkään muuta kuin se läski, suhdeongelmainen brittiakka, tällä kertaa vain vähän laihempana. Ainoat kuivakat naurut syntyvät Tupun, Hupun ja Lupun XXL-neekeriversioiden jatkuvasta "Yo motherfucker, I'm fat motherfuckin' nigga motherfucker and I eat the motherfuckin' Kentucky motherfuckin' Fried fuckin' Chicken all the motherfuckin' time motherfucker"-stereotypisoinnista. Kappas, kun emme tienneet ennestään kuinka gangstamustat puhuvat.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1787 Average listal rating (1185 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.2
Desperado (1995)
Katsottu 20.1.2013

Robert Rodriguezin kakkostuotos (jos ei yhtä TV-räpellystä lasketa) jatkaa enemmän tai vähemmän suoraan siitä mihin El Mariachi loppui. Carlos Gallardo on vaihtunut Antonio Banderasiin, eikä Rodriguez hääri enää kameran takana. Myös tuotantobudjetti on kasvanut roimasti, minkä myötä indiekämäisyyskin on kadonnut. El Mariachi metsästää huumepomo Buchoa, eli kävelee kapakasta toiseen lahdaten porukkaa toisen perään. Toiminta on veristä, vaijereita käytetään ja taustalla soi niin Dire Straits kuin Rodriguezin vakiomies Tito Larrivan säveltämä musiikkikin. Salma Hayek on uhkea ja seksikohtaus Banderasin kanssa nostalginen. Kitarakotelosinkospedeily on repeilyttävää ja sopii hyvin eksploitaatiopastissi-ilmapiiriin. Lopun veljeys-huuhailu vähän laimentaa tunnelmaa, mutta siitä huolimatta Desperado on edelleen toimivaa äksönperseilyä.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 844 Average listal rating (466 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.7
Katsottu 19.1.2013

Varmaa rahahanaa ei varmasti suljeta ennen kuin viimeinenkin kolikko on tipahtanut ulos. Siispä luvassa on yli kaksi tuntia Jason Bourneilua ilman Jason Bournea, Matt Damonia tai Paul Greengrassia. Bournen sijaan hypätään samanlaisen agentin Aaron Crossin saappaisiin, jonka CIA haluaa hanakasti vaimentaa. Jeremy Renner on sinänsä ihan hyvä valinta rooliin, joka ei enää jaksa kiinnostaa alkuperäisen trilogian jälkeen. Rachel Weisz pillittää, kirkuu ja roikkuu turhakkeena mukana. Suurin osa ylipitkästä kestosta menee turhaan löpinään ja salaliittokauhisteluihin. Gilroy tuhlaa lisää aikaa ja käyttää mm. klippejä edellisestä osasta taustoittamaan tarinaa, joka ei muutenkaan voisi vähempää kiinnostaa. Toiminta on väsähtänyttä, vaikka kamera ei enää heilu yhtä intensiivisesti. Vakauden tuoma mahdollisuus selkeämmän taistelukoreografian esittelyynkin on kustu itsestäänselvyyksillä. Muutenkin meno on varsin PG-13-rajoituksen sanelemaa. Veriset tapot korvataan takaa-ajoilla orkesteriscoren säestämänä, mikä ei toisaalta ole yllätys saati pettymyskään (koska PG-13-toiminta on AINA pettymys). Lopputaistelu on varmaan epäkliimaksisin mitä toimintaelokuvassa on nähty, ensin vähän paetaan karkuun, sitten Rachel Weisz vähän pillittää ja sitten ollaankin jo jossain randomissa laivassa matkalla ties minne. Ja kyllä, 1003 kerran, CIA on hyvin nasty organisaatio, agentit ovat supermömmöillä toimivia huumattuja mantsuurian kandidaatteja ja ihmishenki on halpaa.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4619 Average listal rating (3066 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.1
Katsottu 18.1.2013

Avaruudesta tulee lisää kummajaisia ja Will Smithia kaivataan. On sinänsä ihme, että miestä kukaan kaipaa. Tommy Lee Jonesilla ei voisi vähempää kiinnostaa mikään, varsinkaan uhkean povin omaava pahisakka. Sain illan parhaimmat naurut tajutessani hassuna kuriositeettina elokuvan nimen ja Will Smithin etnisen alkuperän tahattoman yhteyden. Hih. Paino sanalla tahaton, koska eihän Barry Sontapelto turvautuisi niin alhaiseen huumoriin... eihän?
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2726 Average listal rating (1785 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
Katsottu 17.1.2013

Kitkerä avioero, kolme lapsineroa, huumeriippuvuus, masennus, tukahdettu rakkaus siskopuoleen, Wes Anderson repii erittäin kolkkoa, kuivaa ja synkkää huumoria irti traagikoomisista aihepiireistä. Kaikki tilanteet päättyvät katastrofiin, kaikki menee päin vittua ja onnellinen loppu tarkoittaa vain seuraavan epäonnistumisen alkua. Varsin nimekkäällä näyttelijäkaartilla varustettu The Royal Tenenbaums on yksi parhaimpia 2000-luvun amerikkalaisia elokuvia ja mikä tärkeintä, niitä harvoja amerikkalaiskomedioita, jotka oikeasti naurattavat ilman epämääräistä myhäilyä. Tosin välillä Anderson asettaa katsojan niin hämmentyneeseen olotilaan, ettei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Anderson saa myös näyttelijöistään irti erittäin mehukkaita roolisuorituksia, varsinkin niiltä joilta sitä kaikkein vähiten odottaisi, kuten esimerkiksi Ben Stilleriltä. Myös veljekset Nasus Wilsons saavat kerrankin oikeita rooleja. Andersonilla on visuaalisen silmän lisäksi myös osaamista elokuvan rytmitykseen. Upeasti leikattu elokuva sisältää monia visuaalisesti tyylikkäitä kohtauksia, kamera-ajoja ja tilan hallitsevia sisäkohtauksia. Myös keskustelukohtausten kuvaamisessa on kerrankin innovaatiota tavallisen ristikkäisleikkauksen sijaan. The Royal Tenenbaums on pirullisen viihdyttävä, tarkasti tyylitelty, omaleimainen ja riemastuttava kokonaisuus, joka todistaa, että Atlantin länsipuolelta löytyy vieläkin niitä harvoja, jotka osaavat tehdä hyviä elokuvia.
E-Mies's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (9 more in this list)

And again a list of all the silent music I have not seen. And again comments are in finnish because I don't want you to read them. I don't even want to make this list but here we are.

Added to
Related lists

Watched in 2013
334 item list by Blonde
62 votes 2 comments
Watched in 2013
38 item list by jenndubya
10 votes
Movies Watched In 2013
128 item list by EdDave
19 votes
Watched in 2013.
85 item list by Mach
22 votes
Movies Watched In 2013
642 item list by AKB48Fan
33 votes
Watched in 2013
33 item list by Avian
2 votes
Watched in the great year of 2013
46 item list by 13th moody grape
32 votes 3 comments
Movies Watched 2013 Qtr 3
80 item list by Joe
10 votes
Movies Watched in January 2013
54 item list by FG93
53 votes 9 comments
Watched In 2013
396 item list by Ultimo
27 votes 3 comments

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from E-MiesComments

Posted: 5 years, 1 month ago at Jan 28 23:22
Mukava lueskelle näitä kommentteja. Varsinkin Robocop:D

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block