Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Avatar
Added by E-Mies on 8 Jan 2012 10:03
2488 Views 1 Comments
42
vote

Watched in 2012

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 111
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 652 Average listal rating (419 ratings) 5.4 IMDB Rating 5.4
Katsottu 26.12.2012

Drive Angry yrittää olla rankka, koska siinä ajetaan vanhoilla takavetoisilla amerikanraudoilla, kiroillaan ja Nicholas Cage vetää yhtä vakavana kuin olisi joutunut näyttelemään paskat housuissa läpi elokuvan. Oikeasti Drive Angry on teennäinen, kuin puberteettikypsä näkemys tosimiehistä ja tosimiesten äksönistä. Nicholas Cage on tullut kostamaan suoraan helvetistä ja passittaa porukkaa verisesti manalan maille. Nicholas Cage on myös tosi rrrrankka, koska panee tarjoilijaa sikari suussa, Jaska Daniels kädessä, aurinkolasit päässä, lahdaten samalla huoneeseen tunkeutuvia punaniskoja. William Fichtner on toinen jäbä helvetistä, joka yrittää jahdata Nicholas Cagea, koska tämä on karannut kostomatkalleen Saatanan huovista. Huolimatta teennäisyydestä ja esikypsyydestä, Drive Angry tarjoaa ihan veristä toimintaa ja Johnny Deppin akkaa on kiva katsella, jos tämä tajuaisi olla puhumatta mitään. Jos Cage olisi päässyt perseilemään, elämys olisi ollut tuplasti parempi.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 942 Average listal rating (607 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.3
Total Recall (2012)
Katsottu 25.12.2012

Yllätyin suuresti, koska tämän katsominen ei aiheuttanut niin suurta vitutusta kuin aluksi kuvittelin. Siitä huolimatta Verhoevenin alkuperäisteos on yksi palliysäriäksönin kärkiteoksia eikä todellakaan kaipaa uusintaversiota, mutta koska Hollywood on Hollywood ja money talks, pyhimmätkin teokset päivitetään tähän päivään, koska monelle lapselle 90-luvun elokuvat ovat liian vanhoja katsottavaksi. Uusintaversion ohjaajaksi on valittu Len Wiseman, yksi 2000-luvun pallinaamoista, jolla on upea akka, mutta vähän ymmärrystä itse elokuvista. Colin Farrell kärsii identiteettikriisistä ja pakenee poliiseja yrittäessään selvittää totuutta. Perässä on muun muassa ohjaajan akka Kate Beckinsale tiukoissa nahkapöksyissä.

Toiminta etenee sujuvasti, eikä turhia suvantohetkiä synny. Tosin, koska uusintaversio on lapsiystävällinen (=lippuluukkuystävällinen) PG-13 on Verhoevenin pervon kirjava maailma siivottu kaikesta törkystä pois lukuunottamatta yhtä kohtausta, jossa esiintyy kolmetissinen nainen. Myös itse toiminta on veretöntä pyssyhippaa lukuisten räjäytysten korostamana. Ilman alkuperäisteoksen brutaaliutta, uusintaversio tuntuu vain hölmöltä scifi-aksöniltä. Kivinaama Farrell jää karismassa Arskan taakse, koska ei kaikessa vakavuudessaan viitsi perseillä edeltäjänsä tavoin. Myös Jessica Biel käy pyörähtämässä kameran edessä tiukoissa nahkapöksyissä. Bryan Cranstonin esittämä pahis on nössö, eikä Michael Ironside ole mukana. Loppujen lopuksi Total Recall part 2 on hajuton ja mauton kokonaisuus. Liian särmitön vailla asennetta edeltäjänsä tavoin. Itsenäisenä teoksena sen sijaan tavallista paskaa nykypäivän nössötoimintaa.

Rate:
Watched Wanted Custom
Katsottu 23.12.2012

Yllättävän brutaali varsinkin Laun ohjaamaksi kung fuiluksi. Muinaishistorialliseen Yangin veljesten legendaan pohjaava tarina kertoo seitsemästä veljeksestä, jotka huijataan kuolettavaan väijytystaisteluun, josta vain kaksi veljestä, viides ja kuudes, selviävät hengissä. Fu Shengin esittämä kuudes veli tulee hulluksi, kun taas Gordon Liu viidentenä veljenä lähtee luostariin karkuun kouluttautumaan ennen kostoretkeä. Fu Shengin kuolema autokolarissa kesken kuvausten näkyy selvästi elokuvan yleisilmeessä. Oikeastaan ainoa huumori tuli Fu Shengin hulluusperseilystä, muuten meno on totista touhua. Hienosti koreografioidut keppitaistelut ovat verisen fyysistä ja tyylikästä kaapujumppaa.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 464 Average listal rating (306 ratings) 3.6 IMDB Rating 2.9
BloodRayne (2005)
Katsottu 23.12.2012

Bloodrayne on helvetin hieno elokuva, koska se on niin paskaa, että se vain vituttaa. Onneksi kaikki on selkeää ja Uwe ei jaksa odottaa missään kohtauksessa kahta sekuntia pitempään ennen pakonomaista tarvetta leikata. En jaksa luetella mikä tässä meni pieleen, koska mikään ei menny oikein. Ben Kingsley saisi painua vittuun.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 19 Average listal rating (13 ratings) 6.6 IMDB Rating 5.9
Snowballs (2011)
Katsottu 22.12.2012

Harmony Korinen tuorein lyhytelokuva on neljän minuutin mittainen... teos, jossa kuvataan kahta inkkarityttöä pomppimassa ympäriinsä, taustalla lapsi puhelaulaa epämääräistä sävelmää ja sitten kuviin astuu ilman paitaa heiluva läski jätkä, jonka luokse tytöt menevät. Lyhärin lopuksi tämä läski jätkä vetää happea tai jotain muuta ainetta happinaamarin avulla. Näystä tulee mieleen Blue Velvet ja Tennispallo Hopper. Mitään järkeä tässäkään Korinen teoksessa ei ole, mutta eipä niissä tarvitsekaan olla. Päissään katsottuna toimi hassuna hiljentymistrippinä.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1039 Average listal rating (733 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.4
Katsottu 20.12.2012

Predators on jälleen kerran yksi todiste siitä, ettei Hollywoodissa osata tehdä enää kunnollista toimintaa. Ensimmäinen moka tapahtuu jo casting-vaiheessa. Kaikki maskuliinisuus on vedetty suoraan pöntöstä. Maailma on globaali näinä päivinä ja niinpä elokuvan eliittisoturikaarti koostuu tyyliin jokaisesta eri kansallisuudesta ja rodusta. Ja mukana on nainen. Arskan manttelinperijäksi on valikoitu Adrien Brody. Brody eliittisotilaana on yhtä vakavasti otettava kuin juutalainen joulupukki. No, Brody & kumppanit ja akka ovat eliittisotilaita, jotka on valikoitu, kidnapattu ja nakattu tuntemattomalle planeetalle täydellisten Predator-saalistajien riistaksi. Sitten pällistellään ja kauhistellaan ja Adrien Brody kertoo teennäisen käheällä bassomörinällään meille itsestäänselvyyksiä. Porukkaa kuolee yksi kerrallaan, kunnes eliittisotilaat tajuavat, että ehkä tässä täytyisi taistella vastaan. Ja jos tämä suunnitelma meinaa jäädä katsojalta epäselväksi, ei hätää, Black Ops Brody kyllä toteaa sen ainakin kolmesti elokuvan aikana toki miehekkäästi muristen. Toimintakohtaukset on ohjattu päin helvettiä. Predatorin hyökätessä kaikki henkilöt tulittavat lippaat tyhjäksi samaan suuntaan osumatta kuitenkaan mihinkään. Tämän jälkeen supersotilas Brody toteaa kauhusta kankeana "shit man, this piece of shit don't want to die!". Loppuun heitetään vähän petturuutta ja salaliittoa ja kuvataan Adrien Brodya ilman paitaa. Eliittisotilas näyttää siltä, kuin keskitysleiristä olisi löytynyt käsipainot. Näky on elokuvahistorian epähomoeroottisin. Oikeastaan kaikki on aivan yhdentekevää paskaa, ainoastaan Laurence Fishburnen lyhyt cameo-perseily nauratti irrallisuudellaan. Puolikas lisäpiste sen ansiosta.
Rate:
Watched Wanted Custom
Katsottu 18.12.2012

Uusintakatselu, koska halusin virkistää muistoja ja samalla katsoa ylihintaisen blu-ray-boksin ekstroineen.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1016 Average listal rating (637 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.1
Katsottu 18.12.2012

Viiltävä satiiri mediamaailman raadollisuudesta, skandaalihakuisesta uutisoinnista ja television turmelemasta sukupolvesta. Lumet saa koulittua esiin vahvoja roolisuorituksia. Peter Finch on erinomainen maanisena televisioprofeettana, jonka jyrkät totuudet maailmanmenosta saavat koko organisaation heilumaan ohuen nuoren päällä. Robert Duvall esittää kusipäätä, Faye Dunaway menestyksenhimoista työnarkomaania ja William Holden pällistelee hämmentyneenä ympärilleen. Network kritisoi mediamaailman lisäksi myös television orjuuttamaa katsojaa, jonka ansiosta televisio pystyy pyörittämään paskaa vuodesta toiseen. Kyseessä on päättymätön oravanpyörä, koska katsoja tuskin katselutottumuksiaan koskaan muuttaa tai viisastuu.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2751 Average listal rating (1633 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.9
Katsottu 17.12.2012

Peter Jackson on ilmeisesti köyhtynyt viime vuosien varrella, koska haluaa jälleen takoa kolmen osan edestä miljardeja. Jälleen tehdään matka - niin konkreettinen kuin abstraktikin, jonka aikana koetaan henkinen kasvu nyhveröstä päivän pelastavaksi sankariksi, ja samalla kaikki muutkin henkilöt oppivat tärkeitä asioita sankaruudesta, jota meillä kaikilla lutuisilla ihanuuksilla piilee omissa sydämissämme. Kolmiulotteisuus ei edelleenkään jaksa innostaa paskan vertaa. Jackson on päättänyt luoda oikeastaan kaiken CGI:llä päähahmoja lukuunottamatta, minkä seurauksena upeasti kuvatut maisemakuvat näyttävät vain kolkoilta tietokonetehosteilta. Taru Sormusten Herrasta -trilogiaan nähden hahmoja on liikaa, eikä kukaan nouse niin merkittäväksi, että heistä jaksaisi välittää tai kiinnostua. Tyylikkäästi kuvatut taistelukohtaukset sen sijaan piristävät mieltä. Muilta osin kyseessä on lapsenmielinen, hypetetty eskapismipaukku, joka voittaa sataviiskytä Oscaria ja muuta yhdentekevää palkintoa, julistetaan maailman kaikkien aikojen parhaaksi elokuvaksi kahden jatko-osansa ohella ja Peter Jackson voi jälleen viettää vuosikymmenen hiljaiseloa miljoonat taskussaan.
Rate:
Watched Wanted Custom
Katsottu 16.12.2012

Eastwoodin perhe tapetaan, jonka jälkeen kaikki on paskaa. Eastwoodista tulee tunnettu lainsuojaton ja pyssysankari, mutta Eastwoodista kaikki maine on paskaa. Sisällissota riehuu viimeisillään, kunnes Eastwoodin rosvojoukon pomo päättää antautua sinitakeille. Eastwood ei antaudu, koska kaikki antautuminen on paskaa. Eastwoodin päästä on luvattu mittava palkkio. Eastwood tappaa jokaisen perään lähteneen palkkionmetsästäjän, koska palkkiot ovat pelkkää paskaa. Eastwood saa intiaaneista liittolaisia, koska intiaanit eivät ole täyttä paskaa. Lopuksi Eastwood haluaa kostaa perheensä murhan, koska perheen murhaaminen on pelkkää paskaa.
Rate:
Watched Wanted Custom
Katsottu 16.12.2012

Uusinkatselin, koska viime kerrasta on määrittelemättömän pitkä aika ja muistikuvat olivat hatarat. Gordon Liu on nuori opiskelijapoika, jonka perheen häijy mantsuhallinto tapattaa. Vaivoin hengissä selvinnyt pojankloppi lähtee Shaolinin temppeliin opiskelemaan buddhalaista viisautta ja kung futa. Pitkä ja intensiivinen koulutusjakso on edelleen hienoa seurattavaa. Koulutuksen jälkeen kung fun mestariksi kohonnut Liu lähteekin kostamaan. Taistelukohtaukset eivät yllä aivan samanlaiseen turboiloitteluun mitä esimerkiksi Heroes of the Eastissa, mutta ovat silti varsin tyylikästä seurattavaa. Tämä taitaakin olla viimeinen Laun kung fuilu, jossa ei slapstick-komiikka ole noussut vakiokäyttötavaraksi martial arts-genreen.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1786 Average listal rating (1235 ratings) 6.3 IMDB Rating 7
Ted (2012)
Katsottu 9.12.2012

Family Guysta tuttu Seth MacFarlane jatkaa tutulla huumorilinjallaan. Erinäisiin populaarikulttuuriteoksiin alituisesti viittaava komedia on kaikin puolin tasapaksu rempseily, jossa Mark Wahlberg lähtee töistä kesken päivän polttamaan pilveä nallekarhun kanssa ja katsomaan Mike Hodgesin Flash Gordonia. Kyllähän tämä muutamat ihan hyvät naurut tarjoaa, vaikka perseilyä laimentaa naiivit opetukset aikuiseksi kasvamisesta ja vastuun kantamisesta. Samppa Jones tekee hassun cameon.

Mila Kunisin perävaloa näkyi aivan liian vähän.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 9 Average listal rating (7 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.1
Katsottu 9.12.2012

Nils Malmros on yksi tanskalaisen elokuvan tunnustetuimpia auteureita. Beauty and the Beast on varmaankin miehen kansainvälisesti tunnetuin teos ollen muun muassa ehdokkaana Kultaisen karhun voittajaksi Berliinin elokuvafestivaaleilla. Ennen tätä elokuva palkittiin kuudella Bodil-pystillä - Tanskan Oscareilla. Arkinen kasvukertomus saa Malmrosin otteessa hyytävän sivujuonteen. Viime vuonna edesmennyt Jesper Klein esittää sosiaalisesti etäistä, mutta välittävää perheenisää, joka seuraa tyttönsä kasvua kohti teini-iän kokeiluja. Vaimo on viimeisimmillään raskaana ja viettää kaiken aikansa sairaalassa. Elokuvan ydin tiivistyy isän ja tytön yhteiseloon, ja heidän tavallisiin päiväaskareisiin. Malmros nyökyttelee ranskalaisen arkirealismin suuntaan, mutta piilottaa elokuvaansa sävähdyksen omituista ahdistusta värittämään kokonaisuutta. Kleinin esittämä isä vaikuttaa tavalliselta mattimeikäläiseltä, arkiselta koti-isältä, joka yrittää pitää tyttönsä turvallisissa käsissä. Ehkä kyse on liiallisesta suojelevaisuudesta. Ehkä jostain muusta. Malmros vihjaa katsojalle pienin, lähes huomaamattomin vinkein, että Kleinin esittämän isähahmon kiinnostus tyttöänsä kohtaan on jotain täysin muuta kuin pelkkää suojelua kylmältä, säälimättömältä maailmalta.

Beauty and the Beast on yksi ahdistavimpia insestiä käsitteleviä elokuvia. Ahdistavuus ei synny visuaalisen ärsykkeen vaikutuksesta, se syntyy katsojan alitajunnassa. Malmros ei käytä subliminaalisia viestejä, kaikki vihjeet on piilotettu pikaisesti katsottuna arkisilta näyttäviin tilanteisiin. Tyttö on lähdössä treffeille ja on vaihtamassa vaatteitaan. Tyttö on ajatuksissaan, rinnat paljaana, mutta ei huomaa oven suussa seisovaa tuijottavaa isää. Tyttö ei huomaa isänsä reaktiota missään vaiheessa. Katsoja on ainoa tapahtuman tiedostava osapuoli. Eräässä kohtauksessa isälle selviää tyttönsä ottaneen alastonkuvia poikaystävänsä valokuvausstudiolla. Päällisin puolin vihaiselta näyttävä isä käy kouluttamassa vihaisin sanoin vävykokelasta ja on valmis ostamaan negatiivit. Kotia päästyään isä kävelee roskakorin ohi, mutta ei tee elettäkään päästääkseen kuvista mahdollisimman nopeasti eroon. Ei, hän kävelee työpöytänsä luo, laittaa sinfoniat soimaan kasetilta ja kaataa itselleen viskipaukun. Isä on kuin kuka tahansa tutkimassa stimuloivaa kuvaa alastomasta tytöstä. Ainoa ero on, että kyse on omasta, kasvattamasta tyttärestä.

Mitään konkreettista kauheutta ei elokuvassa tapahdu missään vaiheessa. Tunnelma pysyy alusta loppuun epämääräisen latautuneena. Lataus ei purkaudu minkäänlaiseen kliimaksiin, mitään käännekohtia tai suvantokohtia ei ole. Malmros korostaa näyttelijöiden merkitystä draaman kehittämisen ja tunnelman luomisen suhteen. Musiikkia käytetään vain harvoin korostamaan mitään. Beauty and the Beast on hämmentävä katselukokemus. Tavalliseksi perhe-, ihmissuhdedraamaksi muotoiltu teos pitää sisällään epämääräisen pohjavireen, jonka aiheuttamien tunnetilojen sanoiksi laittaminen on hankalaa.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1124 Average listal rating (725 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.6
Katsottu 8.12.2012

Ei vittu sentään mitä potentiaalin hukkausta. Alun vakuuttava ryminä vaihtuu äkkiä tyhjänpäiväiseen lässytykseen, nyyhkytykseen ja yhdentekevään vittuiluun. Sitten vähän rymistellään tyyliin viisi minuuttia, jotta saadaan Chuck Norris esittäytymään. Juuri kun nostalginen riemu on nousemassa toiseen potenssiin, Norris lähtee vittuun. Ja taas palataan lässytykseen. Sitten alkaakin loppurähinä, jossa on energiaa harmittavan paljon verrattuna oikeastaan 70 minuuttiin koko elokuvan sisällöstä. Van Damme saa pahiksena ruutuaikaa ruhtinaalliset viisi minuuttia. Kaikesta paistaa läpi tekijöiden laiskuus hyödyntää käytettävissä olevaa materiaalia. Laiskuutta ja suoranaista idiotismia sen täytyy olla, koska ohjaajaksikin on saatu Simon West, jonka jälkeä on muun muassa eeppinen Con Air. Kahden osan jälkeen en jaksa odottaa kolmatta, koska toimintagenre siinä puristisimmassa muodossaan on kuollut sitten Con Airin ja Face/Offin muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta. Vittu. Eikä tässä ole edes Seagalia.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4151 Average listal rating (2654 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.3
Katsottu 8.12.2012

Tom Hanks vähän hassuttelee ja hölmöilee, koska tulee itäblokkimaasta ja on ihan vitun pihalla kaikesta kulttuurierojen takia. Onneksi jopa slaavimiehelle kelpaa Burger King. Tom Hanks rakastuu Catherine Zeta-Jonesiin, mutta ei pääse kymppikerhoon. Tom Hanks nousee ryysyistä rikkauksiin ja kuulee samalla elämänviisauksia lentokentän siivoojalta. Lentokentän byrokraattipomo on vähän vittumainen, da da gospotin vastaa joviaali Tom Hanks ja kävelee pois pähkinäpurkki kädessään. Ja ei. Pähkinäpurkissa ei ollut Kalashnikovia. Lopussa kaikilla on hyvä mieli, koska Tom Hanks lähtee pois lentokentältä.

Steven Spielberg valistaa meille, että jopa itäblokkilainen voi saavuuttaa onnensa Amerikassa. Kunhan ensin vähän asustelee terminaalissa.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 280 Average listal rating (204 ratings) 4.1 IMDB Rating 4.5
Katsottu 8.12.2012

Renny Harlinilla oli visio.Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7072 Average listal rating (4774 ratings) 7.5 IMDB Rating 8.3
Batman Begins (2005)
Katsottu 7.12.2012

Uusintakatselu telkkarin testauksen ohessa. Ei yhtä eeppinen, tehostekyllästetty ja hypealtis kuin kaksi jatko-osaa, mutta pysyy paljon paremmin kasassa. Synkkä ja vakava, mutta silti selvästi nuorta kohdeyleisöä kosiskeleva teos on jälleen osoitus Nolanin bisnesvaiston oveluudesta. Draaman kaari on vahva, pintasyvällinen käsittely kostosta sun muusta diipadaapasta erottaa tämän keskiverto Hollywood-tuotannosta ja tähtikaartiakin on mukana. On helppo ymmärtää miksi nämä keräävät arvostusta vahvan lippuluukkumyynnin ohella. Nolan ei tee hyviä elokuvia. Nolan rahastaa, mutta tekee sen ovelasti luomalla illuusion. Nolan myy, koska on populaarinen.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1351 Average listal rating (886 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.2
Katsottu 6.12.2012

My name is Forehead. Christopher Forehead. Yeah, it almost soundlike "perspalli", did YOU also spot the similarity? Any way I want to recommend my movie for every animal in this neighborhood because it has so many rape scenes.


Here is me after The Sea Cuntnery has raped me

Here is me before The Sea Cuntnery rape me. She is teaching me how to wipe ass with a sword

Oh the fun we had together!

I also like Neil Young very much.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 313 Average listal rating (142 ratings) 8.2 IMDB Rating 8.1
Katsottu 6.12.2012

Sjöströmin Körkarlen on selvästi aikaansa edellä niin erikoistehoisteiltaan kuin monella eri aikatasolla liikkuvan juonensa ansiosta. Juoppo mies oli aiemmin kunnollinen aviopuoliso ja perheenisä, mutta sortui juopotteluun ja lopulta päätyy tekemään virheitä, joiden seurauksena menettää perheensä. Kun viikatemies tulee visiitille, joutuu mies katsomaan menneisyytensä takaumina kuinka hukkasikaan kaiken onnen ja auvoisuuden. Ingmar Bergmaniin syvästi vaikuttanut Körkarlen on ehdottomasti yksi mykkäkauden hienoimpia saavutuksia. Se on monitahoinen, naturalistisen pelkistetty ihmiskuvaus ja tematiikaltaan täysin ajaton. Remasteroidun version dark ambient-soundtrack täydentää kokonaisuutta uhkaavalla jylinällään. Ja kyllä lapset, tämä on se tylsä mustavalkoinen fossiili, jossa muuan ruotsalaisohjaaja/näyttelijä lyö kirveellä ovesta läpi ja huutaa "här är Johnny! - nej, här är David!"

Ja kyllä. Olette aivan oikeassa.

Sjöström sai ilmiselvästi vaikutteita Kubrickilta...
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 635 Average listal rating (293 ratings) 8.5 IMDB Rating 8.2
Katsottu 5.12.2012

Lapsi löytää vanhan, hiekkaan haudatun kiväärin. Löydöstään innostunut lapsi haluaa liittyä mukaan kylänsä partisaanijoukkoihin. Itkevä äiti ei halua päästää ainoaa poikaansa menemään keskelle sodan kauheuksia. Poika ei kuuntele. Hän haluaa sankariksi. Palata kotikyläänsä myöhemmin juhlittuna kotimaansa vapauttajana saksalaisten valloittajien kynsistä. Ensimmäisistä hetkistä alkaen poika huomaa arvonsa vanhempien partisaanisotilaiden keskuudessa. Häntä katsotaan nokkavartta pitkin, hänet laitetaan pesemään lihapannuja, hän joutuu vaihtamaan ehjät saappaansa vanhuksen rikkinäisten kanssa. Poika ei välitä. Hän sentään pääsi mukaan sotaan. Tuohon sankareiden kunniataistoon. Poika tuntee olonsa niin yleväksi, ettei ylimääräisen vartiovuoron teko haittaa. Seuraavana päivänä poika eksyy joukkoyksiköstään. Hän ajautuu kauhuissaan metsään myrskyävän pommituksen keskelle. Hän rämpii läpi mudan paetessaan teurastetusta kotikylästään. Hän näkee kuolemaa, kauhua ja tuskaa ympärillään. Sota on muuttunut kunniakkaasta alhaiseksi tappamiseksi. Kaikki kuolevat. Jotkut vain ennemmin kuin toiset.

Elem Klimovin sotateos Come and See on mykistävä. Se on audiovisuaalinen painajainen, matka keskelle hitaasti pirstaloituvaa psyykettä. Oikeita luoteja, pukuja ja eläimiä kuvauksissa käyttänyt Klimov halusi viedä elokuvansa autenttisuuden äärimmilleen. Hitaasti vaihtuva kuva-ala, tehokkaat, jopa painostavat lähikuvat palvelevat yksityiskohtien tärkeyttä. Come and See:ssa jokainen kuvan yksityiskohta on merkittävä. Pommituksen vaurioittaessa protagonistina toimivan pojan kuuloa, ääniraita täyttyy uhkaavalla kohinalla. Kuolonhuudot, riipivät kiljaisut, itku; ääniraita muuttuu hetki hetkeltä painostavammaksi. Kamera seuraa tapahtumia keskeisenä tarkkailijana. Tapahtumat kuvataan kuin päähenkilö ne itse näkisi. Klimov hyödyntää vuorotahtisesti hitasti ja ripeästi eteneviä kamera-ajoja. Kontrastiksi kamera-ajoille, Klimov käyttää staattisia yleis- ja lähikuvia ja viivyttelee ilkikurisesti leikkausta, jotta kuvat jäisivät varmasti katsojan mieleen muhimaan.

Saksalaiset sotilaat ovat petoja pahimmasta päästä. He teurastavat kylän toisensa jälkeen kaikkine asukkaineen, mylvivät eläimellisesti muiden riemutessa taustalla. Inhimmillisyys katoaa. Kaikki on kuin nihilistien karnevaaleissa. Kun kylämestauksen suorittaneet saksalaiset jäävät kiinni partisaanijoukoille. He anelevat armoa, valehtelevat ja tekevät mitä tahansa henkensä pitimiksi. Muutama pitää ylpeänä teoistaan kiinni. Tässä vaiheessa Klimov nostattaa isänmaallisuutta näyttämällä, etteivät venäläiset itse sorru saksalaisten tasolle. Polttosurman sijaan saksalaiset ammutaan.

Come and See antaa kieltämättä vain sodan toisen osapuolen näkökulman tapahtumiin. Saksalaiset ovat toki hirviöistä hirvimpiä, mutta tekopyhyyttä olisi väittää, etteivät venäläiset itse olisi sortuneet moisiin teurastustöihin. Toisaalta elokuva keskittyy kuvaamaan sodan vaikutusta nuoren, vaikutuksille alttiin pojan mielenterveyteen. Dynaamiset lähikuvat pojasta tuovat esiin pelon ja vihan sekoittamat, riutuneet ja vanhentuneet kasvot. Sota on jättänyt lähtemättömät haavansa, jonka arvet eivät katoa.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4679 Average listal rating (3095 ratings) 7.6 IMDB Rating 8.4
Katsottu 1.12.2012

Vastusta esivaltaa, kapinoi ja kuole kunniakkaasti!

Putkakin käy.

Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7410 Average listal rating (4955 ratings) 8.3 IMDB Rating 9
Katsottu 30.11.2012

Uusintakatselu, koska ostin uuden televiisionin.

Nyt näen jopa liikkuvaa kuvaa.

Batmanin basso mörisi kivasti kotiteatterissa.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3425 Average listal rating (2154 ratings) 7.6 IMDB Rating 8.4
Katsottu 29.11.2012

Eskapismin paluu.
Rate:
Watched Wanted Custom
Katsottu 27.11.2012

Jos Michael Bay ei ole elokuvamaailman kaikkien aikojen pallinaama, niin ainakin hän pääsee kolmen parhaan joukkoon. Bad Boys II maksoi 130 miljoonaa dollaria. Elokuva on paskaa. Siinä on mustia miehiä. Pearl Harbor maksoi 140 miljoonaa dollaria. Elokuva on paskaa. Siinä on Ben Affleck. Ensimmäinen, toinen ja kolmas Transformers maksoi yhteensä 545 miljoonaa dollaria. Elokuvat ovat paskaa. Niissä on.. ne ovat vain paskaa. The Island on meh ja paskaa ja se maksoi 122 miljoonaa dollaria. The Rock on ROCK! mutta sen ilmestymisestä on jo 16 vuotta aikaa. Armageddon on lievästi sanottuna eeppinen, mutta senkin ilmestymisestä on jo 14 vuotta aikaa. Mitä vittua olet tehnyt viimeiset 14 vuotta Michael ja kuka vittu sinun elokuvia oikein rahoittaa?!

Huoh, Bad Boys II jatkaa samaa Michael Bay-linjaa. Se on ihan vitun cool, siinä on hidastuksia ja teknohiphopmitälie paskaa soundtrack täynnä. Siinä on kaksi mustaa miestä (en käytä sanoo neekeri, koska vittu, sehän olisi liaan kontroversaalia...). Miehet kantavat nimiä Will Smith ja Martin Lawrence. Jos kellään kiinnostaa, he esiintyivät myös ensimmäisessä osassa. Ja tulevat esiintymään kolmanessa. Ja neljännessä. Ja viidennessä. Ja...

Mustat miehet ovat Pahoja. Pahoja Poikia. Kaiken lisäksi he ovat rasittavia. Laitetaan Martin Lawrence mykkäelokuvaan niin vittu johan alkaa tapahtua. Sitten on myös iso liuta muita näyttelijöitä, joiden nimiä en jaksa googlata koska ei se kiinnostaisi kuitenkaan ketään. Pahat Pojat ovat pahoja, koska he pistävät kaupungin paskaksi. He tuhoavat paikkoja ja tappavat ihmisiä. Siinä on pojat pahuutta kerrakseen. Siihen ei moni mies pystykkään ihan tuosta noin vain. Aijai...

Bad Boys II on kaukosäätimen mute-nappulan pahin vihollinen. Kun on takaa-ajo, huudetaan kilpaa. Kun ammutaan, huudetan kilpaa. Kun räjähtää, huudetaan kilpaa. Kun nähdään tissit, huudetaan kilpaa. Kun pannaan naista, huudetaan kilpaa. Kun pannaan miestä, Martin Lawrence huutaa, koska Will Smithillä on suu täynnä.

Heh.

Ja vittu kyllä, käytin sanaa vittu viisi kertaa.

Seitsemän.

Niin.

Miettikääpä sitä.

Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 22 Average listal rating (8 ratings) 4.9 IMDB Rating 5.5
Katsottu 10.11.2012

Kritiikkiteksti tästä tulee eräälle muulle sivustolle.

Visuaalisesti upea, staattista kuva-alaa ja tehokasta rytmitystä hyödyntävä teos on täysi mysteeri, jossa ei oikeastaan tapahdu juuri mitään. Hausner on poiminut vaikutteita niin Lynchilta kuin Hanekeltakin luoden kuitenkin omanlaisensa kokonaisuuden. Tyylikäs artsifartsi, joka tuskin avautuu sen paremmin useammilla katsomiskerroillakaan. Siitä huolimatta varsin näppärä yöjumitus katseltavaksi.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 902 Average listal rating (623 ratings) 5.5 IMDB Rating 6.1
Katsottu 9.11.2012

Eraser on Arnoldin viimeinen koherentiksi laskettava toimintaelokuva, joka vielä näyttää ysäriäksöniltä. Siinä on rohevaa toimintaa, hidastuksia, paskoja one-linereita ja muutama pallinaamakohtaus. Kaikesta näkyy kuitenkin hiipumisen merkkejä, vuonna 1996 äksön sinä puristisimpana genrenä oli hiljalleen kuolemassa tai oikeastaan muuttumassa PG-13-pelleilyksi. Tässä kuitenkin Arnold vielä murtaa ihan kiitettävästi konnien niskoja ja taitaa sanoa jopa vitunkin muutaman kerran. Vanessa Williams on ihan kuuma pimu sihteerilookillaan, vaikka onkin epämääräisen hämmentynyt koko elokuvan ajan. Caan, Cromwell ja Coburn ovat mukana, koska budjetti on 100 miljoonaa dollaria ja ehkä jopa muutamat Maunot tietävät heidän nimensä. Eraser on ihan jees, vaikka onkin turhamaisesti pitkitetty, jotta Arnold pääsee heittämään viimeisen punchlinen. Futuristiset aseet ovat suoraan kuin jostain Galaxy Invaderista ja laskuvarjo-Ahnuld vastaan Boeing on aivan ymmärrettävä taiteellinen veto.
Rate:
Watched Wanted Custom
Katsottu 4.11.2012

Olin 16 ja Mortal Kombat VHS oli kovassa kierrossa. Kasetti kiersi kaikki kaverit läpi niin monesti, ettei kukaan enää muistanut kenen kasettia oikein lainattiin. Pari kaveria omisti Nintendon, minkä seurauksena Mortal Kombat-matseja pelattiin päivin ja öin koulupäivistä huolimatta. Nostalgia on tunteista armollisin, jopa 17 vuoden jälkeen.

Mortal Kombat on perseestä. Se on kuin pallinaamojen ja yhden palliotsan kokoontuminen keskellä paskaa tehosteviidakkoa korostettuna paskalla ysäriteknolla. Mutta. Vaikka Mortal Kombat on auttamattoman huutopaska kokonaisuus, se ei ole meh. Se on hykerryttävä, lemahtava ja nautittava. Ryppyotsaisuuden ja palliotsaisuuden ero on merkittävä. Kysy vaikka Christopher Lambertilta. Tappelut ovat viihdyttäviä ja mallinaamojen ylitsevedetty vakavuus naurattaa. Ja tiedän, että arvioinnissa on nostalgialisää, elokuvaa ei ole katseltu riittävän kriittisesti, eikä siihen ole edes suhtautuduttu riittävän kriittisesti ja ja jäkä jäkä jäkä yms äms öms örg ärgh.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 227 Average listal rating (151 ratings) 3.8 IMDB Rating 3.6
Katsottu 3.11.2012

Antonio Banderas on masentunut agentti, koska hänellä on parransänki ja hän juo vitusti viinaa. Lucy Liu on cool, koska on coolia osata kung futa hidastuksissa pomppumetallin tahtiin. Lisäksi on kymmenen muuta pallinaamaa, jotka ovat syystä tai toisesta mukana tässä 90 miljoonan dollarin elokuvassa. Mihinköhän kaikki tuotantorahat ovat kuluneet, kun elokuva näyttää halvalta STV-itäblokkipaukuttelulta ja räjähdykset ovat tasoa lyijynalli Ladassa. Oikeastaan unohdin jo mitä tässä edes tapahtui.
Rate:
Watched Wanted Custom
Katsottu 2.11.2012 DVD

Myös Tom Hanks on osallistunut Movember-kampanjaan. Paul Newman myös, mutta harmittavasti kuolleita ei lasketa. Mendesin tyylikäs gangsterielokuva on visuaalisesti näyttävä, hidastempoinen ja maltillinen. Se seuraa isän ja pojan pakomatkaa, jonne he ovat joutuneet, koska poika näki jotain mitä ei olisi pitänyt. Gangsteripomo Newman joutuu siis tekemään yhteiskunnalle ja elokuvayhteisölle palveluksen ja tapattamaan Hanksin. Kaksikon perään lähtee Jude Law. Jes. Se sitten siitäkin tappokeikasta...

Visuaalisesti Road to Perdition on upean sateinen ja ankea, ilmassa on melankoliaa ja Hanks tuntuu yhtä masentuneelta kuin olisi katsonut oman tuotantonsa non-stoppina putkeen. Tavalliset gangsterielokuvan maneerit unohdetaan ja käsikirjoitus keskittyy isän ja pojan väliseen suhteeseen. Isän ainoa toive on, ettei poika seuraa hänen jalanjälkiään vaan viettää kunnollisen elämän. Henkilöiden motiivit nojaavat irlantilaisiin perhesiteisiin ja kunniakoodiin, huolimatta kaikista pahoista teoista, omaa poikaa ei tapeta. Mendesin gangsterimaailma on tyylitelty ja näyttävä, mutta ei hentoa moraalitutkielmaa kummoisempi.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 17 Average listal rating (7 ratings) 8.4 IMDB Rating 0
Katsottu 1.11.2012 DVD

Geoffrey Jones rytmittää Vivaldin sellokonserton vuodenaikakuviin ja opettaa samalla, miten elokuvaa oikein leikataan. Sanalla sanoen, nerokasta.
Rate:
Watched Wanted Custom
Katsottu 31.10.2012 Netflix

American Psycho on Bret Easton Ellisin vuonna 1991 julkaistu satiirinen kritiikki juppikauden äkkirikastujista joiden elämä pyörii materian ja mammonan ympärillä. Asiaa käsitellään päähenkilö Patick Batemanin silmin, joka purkaa elämänsä tyhjyyttä tappamalla ihmisiä. American Psycho (kursiivi erotuksena) on Mary Harronin ohjaama elokuvasovitus kirjasta. Oikeastaan se on vain kirjan tekstin visualisointia elokuvaformaattiin melkeinpä sellaisenaan, sillä Harronin näkemys sovituksesta on seurata orjallisesti kirjan tapahtumien kulkua ja poimia repliikit suoraan muuttamatta elokuvaan.

Patrick Bateman (Christian Bale) on yksi Wall Streetin kultapojista, äkkirikastuja, joka elää hulppeassa huoneistossa, syö tyyreimmissä ravintoloissa ja panee kalleimpia ilotyttöjä. Kaikki on kulissia aina teennäisestä parisuhteesta työkavereiden kanssa säännöllisesti käytäviin lounastapaamisiin asti. Paremmuus (rikkaus) mitataan käyntikortin painatuksilla ja sillä, kuka saa pöydän varattua Manhattanin ykköskuppilasta. Narsistinen Bateman on itsekeskeisyyden huipentuma, joka palvoo ja hoitaa vartaloaan ja kasvonpiirteitään kuin pyhää alttaria. Batemanin ontto elämä kulkee päivästä toiseen samaa kaavaa, eikä musiikkikaan tarjoa tarpeeksi viihdykettä. Niinpä Bateman keksii alkaa tappamaan ihmisiä ja huomaa kokevansa absurdia tyydytystä. Ja kun alkuun on päästy, niin antaa mennä vaan.

American Psychon suurin vetovoima syntyy Christian Balen antaumuksellisesta roolisuorituksesta. Bale kuorii Batemanin karikatyyrisesta hahmosta esiin itsekeskeisen pyrkyrin, joka tappaa, koska samaa tyydytystä ei saa rahalla. Bateman on emotionaalisesti kylmä, eikä välitä mistään, mikä ei liity joko suorasti tai epäsuorasti häneen itseensä. Kunhan ulkokuori on mahdollisimman viimeisen päälle hoidettu, tilillä on ykkösen perässä vähintään seitsemän nollaa ja nainen on korvalehtiä myöten viimeistä huutoa, on elämä hyvin. Kapitalismin kultapoika on sisäisesti kuin homevaurioinen autiotalo; romahtamispisteeessä.

Balen roolisuoritus vangitsee, muilta American Psycho on oikeastaan Balen kuvaamista taposta toiseen kasarisyntikkahittien jyskyttäessä levysoittimesta. Kertojaääni tuntuu olevan mukana vain siksi, että kirjassa käytettiin ensimmäisen persoonan kertojaa.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1814 Average listal rating (1249 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.8
Skyfall (2012)
Katsottu 28.10.2012 Teatteri

James Bond palaa valkokankaille paskan Quantum of Solacen (2008) jälkeen. Ohjaajaksi on vaihtunut arvostettu Sam Mendes ja tähtikaartia on täydennetty Ralph Fiennesin ja Javier Bardemin tasoisilla nimillä. Tuttuun tapaan Bond-elokuva aloitetaan rytinällä. Craig rynnii ja kaahaa niin autolla kuin moottoripyörällä keskellä Istanbulin liikennehelvettiä. Päämääränä on pysäyttää salaisen levykkeen luovuttaminen terroristeille, se kun sisältää tyyliin kaikkien M16:n peiteoperaatioissa olevien agenttien oikeat henkilötiedot. Joko agentteja on vähän tai instituution integrointi on helvetillisen tehokasta. Keikka menee kuitenkin pahasti pieleen ja Bond joutuu telakalle. Bondin paetessa sivistyksen keskeltä tropiikkiin ryyppäämään itsesääliään vähemmäksi, M16 joutuu hyökkäyksen kohteeksi. Bond haluaa takaisin kentälle, mutta ovatko ikääntyminen ja päihteet tehneet tehtävänsä?

Skyfall eroaa merkittävästi kaikista aiemmista Bond-elokuvista. Se on ensimmäinen, joka paneutuu täysin Bondiin hahmona, hänen taustoihin, persoonaan ja häntä ympäröiviin henkilöihin. Nuorena orvoksi joutunut Bond on sirpaleinen ja sisältä ontto, tunnemaailmassa kömpelö ja yksioikoinen persoona. Äidinrakkaus, jota ei koskaan ehtinyt muodostua, korvautuu Bondin asenteella naisia kohtaan pikapanoa ja lohtua tuovina kertakäyttöesineinä. Sen sijaan äitisuhde kehittyy M16:n johtajaa M:ää (Judi Dench) kohtaan. Katkeruus ja paradoksaalinen narsistinen itseinho jäytävät sisuskaluja. Se tekee maailmankuvasta mustavalkoisen ja samalla rutinoi tappamisen. Toisaalta se köyhdyttää tunne-elämän ja jättää yksilön keskelle henkistä haaksirikkoa.

Mikä tärkeintä, Skyfall esittää Bondin haavoittuvana persoonana kaikkine inhimillisine heikkouksineen, joita me kaikki omaamme. Alkoholi- ja lääkeriippuvainen agentti on kunnoltaan, voimiltaan ja ampumataidoiltaan huonontunut kuin varjo entisestä, lähes yli-inhimillisestä sankarista. Tällainen näkökulma tekee Bondista henkilönä maanläheisemmän ja vähemmän objektiivisen protagonistin. Daniel Craigin olemus tekee Bondista arpisen hahmon, niin henkisesti kuin fyysisesti.

Craig on tuttuun tapaansa toimiva sekoitus kylmäveristä tappajaa, charmikasta viettelijää ja haavoittunutta agenttia, joka tajuaa olevansa kuolevainen siinä missä muutkin. Shown varastaa kuitenkin karismaattinen Javier Bardem pahiksena. Bardem sekoittaa mielipuolta, viileän laskelmoivaa tappajaa ja charmanttia persoonaa roolisuorituksessaan. Kosto on totta kai motiivina, mutta syyt kostoon tuovat M:n hahmon uuteen valoon.

Rikkinäisten ihmissielujen kohtaaminen ikuistetaan näyttävästi. Coenin veljesten ja ohjaaja Mendesin elokuvien kuvaajana kunnostautunut Roger Deakins tallentaa kameralle niin sekamelkaisen Istanbulin, kontrastina kliinisen järjestyksellisen neonvalojen täyttämän Shanghain ja sateisen, ankean Lontoon. Miljööt näyttelevät tärkeää osaa, ne toimivat sielunmaisemien visuaalisena tulkkina. Ilman korulauseita, Skyfall on näyttävä.

Jatkuvat viittaukset Flemingin kirjoihin, vanhoihin Bond-elokuviin ja yleinen Bond-maneerien vihjailu toimii harkitusti käytettynä kunnianosoituksena ja lopetus jättää kerrankin näppärästi jatkumon tuleviin osiin ilman teennäisiä cliffhangereita. Kun kaikki palaset summataan yhteen, muodostuu tyydyttävä kokonaisuus. Huolimatta Bond-elokuvien vertailukelvottomuudesta ja asemasta omakohtaisina teoksina, Skyfall nousee täysin omaan luokkaansa. Se on toistaiseksi täyteläisin ja onnistunein Bond-elokuva.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 745 Average listal rating (509 ratings) 6 IMDB Rating 6.4
Katsottu 27.10.2012 DVD

Sylvester Stallonen ja Kurt Russellin tähditttämä camp-vivahteinen Tango & Cash (1989) edustaa ylväänä sitä aikaa, jolloin naseva toimintaryske sai taakseen kevyesti 60 miljoonaa tuhlattavaksi, budjetti voitiin ylittää ja ohjaajakin vaihtaa kesken kaiken, eikä kukaan kysellyt mitään. Ei, en puhu mistään Bad Boyseista tai muista 2000 miljardin biljoonan tehostehomoilusta, vaan vanhan koulukunnan äksönistä, "toimintaelokuvasta". Kyllä, siitä genrestä, joka syntyi Väkivallan vihollisen, Norrisin ja Rambon myötä 80-luvun alussa ja päättyi Face/Offiin ja Con Airiin (molemmat 1997) 90-luvun lopussa.

Pallihiki lemuaa, kun Amerikan kaksi kovinta huumekyttää, testosteroniriippuvaiselta liikemieheltävä näyttävä Tango (Stallone) ja James Crockettin brunetteversio Cash (Russell) pistävät haisemaan. Rikollispomo Yves Perrett (Jack Palance!!) haluaa kostaa jostain syystä ja liata sankarikaksikon maineen ja pian pojat löytävät itsensä murhaan lavastettuina vankilan yleisosastolta sadan kostonjanoisen vangin seuralaisena. Kostaahan tässä täytyy, mutta ensin pitäisi paeta.

Tango & Cash on miehekästä, maittavaa ja tyydyttävää äksönperseilyä suoraan kasarikultakaudelta. Läppää heitetään lähes jokaisessa mahdollisessa kuviteltavissa olevassa tilanteessa. Koko elokuva tuntuu yhdeltä puolitoistatuntiselta vitsiltä vailla punchlinea. Stallone ja Russell perseilevät, kumpikaan ei välitä ottaa rooliaan tosissaan ja sitten taas heitetään läppää. Kaksikko sai kosolti tunnustusta roolitöistään aina Razzie-ehdokkuutta myöten. Ruumita tulee, jonka takia pitää heittää läppää. Russell pukeutuu drag queeniksi, josta toki vittuillaan läppää heittämällä, Russell panee Teri Hatcheria, joka esittää Stallonen siskoa, Stallone rankaisee Russellia vittuilulla. Russell ottaa luodista, Stallone kiittää vittuilulla. On lihaksia, alastomia miehiä, Robert vitun leuka D'Zar, kyllä, juuri se läski, parrakas pallinaama Samurai Copista. On retardi insinöörikaveri, räjähdyksiä, rikkoontuneita laseja, hidastetusti rikkoutuvia laseja. Listaa voi jatkaa mielin määrin. Niin ja vittuilua. Ja one linereita. Ilmassa on joutsenlaulun tuntua. Tällaisia elokuvia ei tehdä eikä tulla tekemään enää koskaan.
Rate:
Watched Wanted Custom
Katsottu 27.10.2012 DVD

Yksi Steven Seagalin uran terävimpiä toimintaryskeitä. Rastafarijengit ovat nousseet Chicagon huumemaailman huipulla ja kamaa pyörii niin nuorten kuin vanhempienkin käyttäjien keskuudessa. Tosin DEA:n huumekyttänä Seagal tuntuu vähät välittävän tästä, vasta hyökkäys Seagalin siskoa ja siskontyttöä kohtaan toimii tarpeeksi vahvana motivaattorina. Seagal aloittaa puolirasistisen yhden miehen sotansa ja kyytipoikana tulitukea tarjoaa poliisikaveri Max (Keith David).

Ennen sotaansa Seagal tekee teon, joka sotii täysin Seagullnismin periaatteita vastaan. Hän eroaa. Syynä tähän on kuulemma alastoman huoran tappaminen. Tosin ennen tätä vuodatusta, Seagal toteaa ripittäytyessään kappelissa "valehdelleensa, harrastaneen seksiä vasikoiden kanssa, käyttäneensä huumeita ja väärentäneensä todisteita, vain saadakseen roistot kiinni". Niin. Kukapa meistä ei tekisi uhrauksia? Naisvasikoiden vähäisen määrän tietäen, kyseessä on suorastaan marttyyri. Joka tapauksessa Seagalin eläkepäivät jäävät lyhyeksi, koska maailmassa on liikaa rastafareja ja liikaa murrettavia käsivarsia.

Todellakin, Marked for Deathin lähitaistelu on rouskuvaa ja brutaalia. Luut ja jänteet paukkuvat, kaikki paikat laitetaan paskaksi, lasin läpi lennetään säännöllisesti about kolmen minuutin välein. Jos sinne ei kukaan heitä, niin sitten hypätään itse. Seagal on elämänsä vedossa, sillä rastafaria kaatuu niin pyssyllä, käsin kuin myös muilla vaihtelevilla tavoilla. Myös etninen puhdistus kaipaa ilmeisesti vaihtelevuutta...
Lopussa ei jää epäselväksi kuka valtaistuimelle lopulta kuuluu, rastafarit on hoidettu ja kosto saatettu loppuun. On aika siirtyä uusille tantereille.
Rate:
Watched Wanted Custom
Katsottu 26.10.2012 DVD

Raymond Chandlerin kovaksikeitetyn rikoskirjallisuuden klassikko Syvä uni sai ensimmäisen elokuvasovituksen kuusi vuotta ilmestymisen jälkeen. Kirjan monimutkainen rikosvyyhti, jatkuva valheen ja huijauksen ilmapiiri ja rikosten hämärät motiivit loivat haastetta elokuvasovituksen tekoon, jota kepeän Hollywood-viihteen muokkaama, maksava yleisö pystyisi seuraamaan putoamatta kärryiltä. Käsikirjoittajat Leigh Brackett, William Faulkner ja Jules Furthman päättivät siirtää fokuksen tarinasta henkilöihin, etenkin yksityisetsivä Phillip Marlowea esittävään Humphrey Bogartiin. Vastapariksi Bogart sensuellin Lauren Bacallin, jonka kanssa kemiat kohtasivat kaksi vuotta aikaisemmin ilmestyneessä Kirjavassa satamassa.

Bogartin esittämä Marlowe lupautuu auttamaan vanhaa ja vaurasta kenraali Sternwoodia hänen nuorimman tyttärensä jouduttua kiristyksen kohteeksi. Yksinkertainen lähtöasetelma punoutuu pian useampaan umpisolmuun toisensa jälkeen, eikä mikään ole sitä miltä aluksi saattoi näyttää. Rikkaiden romuiset elämät törmäävät petosten, valheiden ja murhien ristiaallokossa keskellä idyllistä Kaliforniaa.

Ikoninen Humphrey Bogart on elokuvan moottori. Nokkela ja sanavalmis yksityisetsivä Marlowe on piikikäs antisankari, joka ajautuu tapahtumasta toiseen ulkopuolisena rikkaiden hedonistien maailmassa, jossa elämä on halpaa kertakäyttötavaraa. Dialogi tarjoaa Bogartille mahdollisuuden nokkelaan sanailuun niin Bacallin kuin muidenkin hahmojen välillä. Hollywood-konkari Howard Hawks kuljettaa tapahtumia eteenpäin Chandlerin kirjalle uskollisena tarinan koheesion rikkoutumatta. Valon ja varjon leikittely on yllättävän hillittyä ottaen huomioon Film Noirin ollessa suosion huipullansa kuvausaikana. Noudattamatta orjallisesti genren maneereja, Hawks on karsinut kaiken turhan pois, kuten tyypillisen kertojaäänen. Myös osaa kirjan tapahtumia on muokattu 40-luvun Hollywood-sensuurinormien rajoihin sopeutuvaksi. Huumeidenkäyttö, pornografia ja homoseksuaalisuus jätettiin suosiolla pois liiallisen sensuurin välttämiseksi.

Huolimatta sensuurirajojen pakottamasta siveilystä, Syvä uni on synkkä tarina karikkoisista ihmissieluista karikkoisessa maailmassa, jossa raha ja rikkaudet määräävät ja vievät huomion pois elämän tyhjyydeltä.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 458 Average listal rating (295 ratings) 5.6 IMDB Rating 6
Katsottu 21.10.2012 DVD

Ray Stevenson yrittää sitä, missä Thomas Jane epäonnistui, nimittäin Marvelin sarjakuvahahmo Punisherin päivittämisessä nykyaikaan Dolph Lundgrenin kasariäksönin ajoista. Nihilistinen, armoa tuntematon Punisher tai Tuomari (suomennoksesta riippuen) on säälimätön tappaja, yksioikoinen koston sokaisema äijänköriläs lähes yli-inhimillisillä sotilaan taidoilla varustettuna. Kosto on 99 prosentissa kaikissa toimintaelokuvissa päämotiiviina ja katalysaattorina tapahtumille, Punisherin tapauksessa kyse on vain laajennetusta ja pitkitetystä kostosta.

Ohjaajan puikkoihin on vaihtunut nuori Lexi Alexander, joka tuntuu kieltämättä vähän oudolta valinnalta ohjaamaan miehistä ja brutaalia toimintaa. Jo ensiminuuteista lähtien Alexander määrittää lähes koko elokuvan yleisilmeen. Mättömittarit on vedetty kaakkoon, ja hento pokasaha vaihtuu järeämpään sirkkeliin. Karkeasti tiivistettynä elokuvan sisältö nivoutuu siihen, kuinka Frank Castle kävelee musta pääkallosuojaliivi päällä mestasta toiseen ja lahtaa vitusti porukkaa. Paatuneella tappajalla on ilmeisesti omatunto hautautuneena jonnekin testosteronivarastojen taakse, sillä pieleen menneen tappokeikan aikana luodin kohteeksi joutuu puolivahingossa peitetehtävissä ollut perheellinen FBI-agentti. Huolimatta harmaasta moraalikoodista, lopettaminen tuntuu ainoalta vaihtoehdolta moisen kamaluuden jälkeen, huolimatta siitä, että mies on teurastanut tyylin toistatuhatta kriminaalia lyhyen uransa aikana. Mutta, kuten arvata saattaa, seepra ei pääse raidoistaan, ja lopulta Castle pukee pääkalloliivit päälle ja lähtee jatkamaan loputonta lahtausta.

Elokuvan yleisilmeestä huomaa, ettei Alexander tiedä toimintaelokuvan ideologiasta tai tyylistä oikeastaan mitään. Se, että lavastus on synkkää, verta roiskuu ihan vitusti, protagonisti on yrmy ja soundtrackilla soi Slipknot, voi kokemattomissa käsissä saada aikaan rankkuuden sijaan pelkkää myötähäpeää. Stevenson oikeastaan vain örisee koko elokuvan ja lopputeksteissä pauhaa pomppumetalli. Kohderyhmä on mitä ilmeisemmin esipuberteettiset teinit, joille moinen rankkuus on ihan vitun siistiä!"!?!12§! koska roiskuu veri ja se yks heebo lävisty seipääseen. Uu jea.

Punisher: War Zone yrittää selvästi paikata neljä vuotta aikaisemmin ilmestyneen edeltäjänsä puutteita nostamalla ruudulla näkyvän väkivallan määrää. Se toimii, jos tekijä tietää mitä tekee, muussa tapauksessa käteen jää vain teennäistä brutaaliutta.
Rate:
Watched Wanted Custom
Katsottu 21.10.2012 Blu-ray

Sotaa käydään tähdissä teräväpiirtotarkkuudella ja ihan maittavalla äänenlaadulla. Tosin 90 euroa koko helvetin saagasta on törkeää ylihintaa, koska halusin oikeastaan vain nähdä nämä alkuperäiset nostalgiatripit. Melkoista nostalgiaa Tähtien sodat ovatkin, sillä kun minä olin nuori, Jedin paluu oli elämääkin kovempi elämys. Teho on ymmärrettävästi heikentynyt vuosikymmenten varrella, mutta mukaansatempaavaa ja viihdyttävää viihdettä nämä kolme ensimmäistä osaa vielä ovat.
Rate:
Watched Wanted Custom
Katsottu 20.10.2012 PC

Aivan järjetöntä honkkarispedeilyä. Koko elokuvan ajan juostaan ympäriinsä, huudetaan kuorossa, hakataan toisia ja huudetaan vähän lisää. Dialogi on täyttä timanttia, kiitos jonkun kantonin kiinan ja englannin kielen taitoisen ihmisen palli naama tekstitysten. Mukana myös luonnollisesti honkkarikultakauden all star-cast.

"I'll lick your toes when I like lick my mother's armpits."

"But finally after my honeymoon, I'm a virgin now."
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 822 Average listal rating (496 ratings) 7.8 IMDB Rating 7.9
Katsottu 16.10.2012 DVD
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3036 Average listal rating (2024 ratings) 6.7 IMDB Rating 7
Thor (2011)
Katsottu 7.10.2012 DVD
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3509 Average listal rating (2305 ratings) 7.6 IMDB Rating 8.1
The Avengers (2012)
Katsottu 6.10.2012 DVD

Kaikkien aikojen suurimmaksi supersankarielokuvaksi ja tehostespektaakkeliksi tituleerattu The Avengers on kunnianhimoinen Marvel-projekti valtavalla budjetilla ja ennakko-odotuksilla varustettuna. Elokuvaa pohjustettiin monilla esiosilla, joissa pääsankarit Thorista Iron Maniin esiteltiin, jotta itse elokuvassa siihen ei tarvitse käyttää aikaa. Tästä huolimatta Avengersin lopputeksit rullaavat kankaalle vasta vajaan kahden ja puolen tunnin jälkeen, joten aikaa tehosterymistelylle jää runsaasti. Avengers nousi pian ensi-iltansa jälkeen aikkien aikojen kolmanneksi parhaiten lippuluukulla tuottaneeksi elokuvaksi, joten ehkäpä käsikirjoittaja/ohjaaja Whedonin visiot kolahtivat yleisöön?

Puoliksi totta kyllä, jos visioiksi lasketaan visuaalisen näyttävyyden ja viihdyttävän toiminnan luominen. Avengers alkaa hahmoesittelyllä tai oikeastaan "hahmojen yhteentuomisella", jolloin egoistiset supermiehet kinastelevat keskenään kuka on Jeesuksesta seuraava. Sitten kun maapalloa kohtaa avaruusolioinvaasio lyödään kinttaat yhteen ja aloitetaan monumentaalisiin mittasuhteisiin paisuva sota. Kaikki räjähtää, on vauhtia, tappelua, ampumista, akrobatiaa, testosteroninkäryistä hurmetta ja Scarlet Johansson heilumassa tiukassa nahkapuvussa. On sanomattakin selvää, että toimintanupit on lyöty kaakkoon, eikä millään muulla ole väliä. Avengersin menestyksen ymmärtää, koska se valtaa katsojan pauloihinsa. Supersankarit ovat myyttisiä, ihailun ja arvostuksen arvoisia ja ylivertaisia jo yksinään ja kun idolit sitten summataan yhteen, lopputulos maksimoituu. Teinit ja varhaisaikuiset löytävät uuden suosikkielokuvansa tästä todennäköisesti, laatumittarina kun nykypäivänä käytetään vain rymistelyn määrää, ikävä kyllä. Loppujen lopuksi fanilasit päässä tai ei, Avengers on pirullisen viihdyttävää toimintaa, vauhtia ja adrenaliinia, mutta ei mitään muuta. Eikä siitä saa mitään uutta irti toisella tai kolmannellakaan katselukerralla.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 6533 Average listal rating (4394 ratings) 7 IMDB Rating 7.4
Katsottu 29.9.2012 DVD

Bladen (1998) kanssa ensimmäisiä ison tuotantobudjetin supersankarimäiskeitä, ja oikeastaan osasyyllinen koko buumin syntymiseen. Vaikuttavia tehosteita, sekä kevyitä teemoja erilaisuudesta, rotusyrjinnästä (mutaatioista tässä tapauksessa), sankaruudesta ja sen sellaisesta. Henkilödraamaa yritetään saada pääosaan toiminnan sijasta, tosin yritys jämähtää hahmoesittelyn ja perinteisen hahmokonfliktin välille. Cliffhanger-lopetus viittaa jo valmiiksi kahteen tulevaan jatko-osaan; ehkäpä tuottajat tiesivät ennalta, että tästä tulee menestys ja jopa pienimuotoinen genreilmiö. Tottahan se oli, Spider-Man (2002) mälläytti melkoiset lippuluukkutulot kaksi vuotta myöhemmin, muista myöhemmistä tuotoksista puhumattakaan. Harmittavaa useimmissa, ellei jopa kaikissa Marvelin supersankarielokuvissa on lähes täydellinen omaperäisyyden puute. Lähes kaikkia voidaan katsoa samojen lasien lävitse, kunhan vain vaihdetaan sankarit ja muutetaan väkivallan määrää suhteessa ikärajoitukseen. Edellä mainittu Spider-Man edustaa kevyempää PG-13 linjaa, onneton The Punisher (2004) vähän jytympää R-linjaa. Summa summarum, ihan jeespoks paukkuvaa kertakäyttörymistelyä.
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 59 Average listal rating (42 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.3
Katsottu 25.9.2012 DVD
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 746 Average listal rating (483 ratings) 6 IMDB Rating 6.3
Katsottu 2.9.2012 DVD

Chris Pine ja Tom Hardy esittävät CIA:n agentteja ja kaveruksia, jotka rakastuvat yllättäen samaan naiseen. Sittenpä kilpaillaan kaikin mahdollisin keinoin naikkosen sydämestä käyttämällä muun muassa tyyliin kaikki instituution resurssit vakoiluun ja kiinnostuksen kohteiden selvittämiseen, jonka avulla sitten järjestetään vuoron perään yhä kunnianhimoisempia treffejä. Romanttisen komedian genrerajaa venytetään toiminnallisempaan suuntaan, rakkaus sumentaa ystävyyssuhteen, kunnes lopulta tajutaan, ettei mikään korvaa aitoa tosiystävyyttä tai jotain muuta vastaavaa diipadaapadumia. Meininki on kevyen humoristista ja huoletonta, eikä kukaan näyttelijöistäkään tunnu olevan täysin tosissaan mukana. Mitään syvempää tarkastelua tämä ei kestä ja jos nyt totta puhutaan, enpä oikeastaan muistanut tästä enää mitään seuraavana aamuna...
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 674 Average listal rating (491 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
Katsottu 25.8.2012 DVD
Rate:
Watched Wanted Custom
Katsottu 24.8.2012 DVD

Valerie and Her Week of Wonders on tsekkoslovakialaisen Vítězslav Nezvalin romaaniin perustuva, tsekkiläisen uuden aallon yhden merkittävimmän tekijän Jaromil Jirešin ohjaama teos. Oikeastaan se on kokoelma surrealistisia kohtauksia ohuen lineaarisuuden johdattamana, runollinen ja symboliikkaa pursuava tutkielma lapsuuden viattomuuden rikkovasta aikuistumisesta. Valerie on 13-vuotias, puhdas ja koskematon tyttölapsi. Ensimmäiset kuukautiset aloittavat tapahtumakierteen, jossa symbolismin keinoin tutkitaan nuoren tytön hiljattaista muuttumista nuoreksi aikuiseksi, naiseksi. Jireš luo vaihtoehtoistodellisuuden, fantasiakirjallisuuden inspiroivan maailman, psykoanalyyttisen unen, joka tarjoaa mahdollisuuden teemojen etäännyttämiselle eli niiden kohdistamisen mielikuvitusta stimuloiviin objekteihin, kuten tässä tapauksessa esimerkiksi vampyyreihin. Kyse ei ole todellakaan goottilaisuudesta tai kuoleman ja elämän välisestä tematiikasta, vaan tehokkaasta keinosta käsitellä insestiä ja lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä. On ymmärrettävää, ettei 13-vuotiaan mieli pysty assosioimaan rationaalisesti turvan, ihailun, rakkauden ja kunnioituksen kohteensa (isähahmo tässä tapauksessa) tekemää seksuaalista hyväksikäyttöä. Järkyttävä, mieltä hauroittava kokemus ulkoistetaan irrationaalisiin objekteihin, mikä helpottaa asian käsittelyä.

Kyseessä on siis tavallaan psykoanalyyttinen matka Valerien mieleen. Jirešin kuvallinen visio on kaikki kaikessa. Kiihkouskonnollisen varhaislapsuuden kokenut Valerie näkee alastomia, itseään ruoskivia naisia. He ovat tehneet Jumalan nimessä syntiä, olleet vartaloillaan ja mielellään Jumalan tahdon vastaisia ja ansaitsevat rangaistuksen. Valerie näkee myös rannan, jolla paljasrintaiset naiset leikittelevät keskenään, suutelevat, hyväilevät toisiaan ja ilakoivat. Molemmat näyt tuovat esille pidätellyn seksuaalisuuden, sen pelottavuuden ja samanaikaisen kiinnostavuuden. Eräässä näyssä Valerie näkee masturboivan naisen; näky kiehtoo ja pelottaa yhtäaikaisesti nuorta tyttöä, joka yrittää löytää omaa seksuaalisuuttaan.
Toinen merkittävä teema on puhtauden menettäminen. Valerie löytää turvapaikkansa vitivalkoisesta huoneesta, jossa kaikki on valkoista sänkyä, kalusteita ja seiniä myöten. Kyseessä on turvapaikka, jossa Valerie voi olla itsensä, viaton ja tahraantumaton lapsi. Eräässä kohtauksessa muuan pappi yrittää käyttää seksuaalisesti Valerieta hyväkseen. Juuri ennen kosketusta, pappi säikähtää ja perääntyy kammoissaan tajuttuaan Valerien olevan neitsyt, Jumalan nimessä puhdas yksilö. Myöhemmin pappi hirttää itsensä tekonsa takia. Sama toistuu myös vampyyriksi etäännytetyn isähahmon kanssa.

Seksuaalisuuden tutkimiseen kuuluu myös kielletty rakkaus, tässä tapauksessa tunnesiteet veljeä Orlikia kohtaan. Siskoonsa rakastunut Orlik haluaa epätoivoisesti kieltää totuuden vanhemmistaan, jotta samalla saisi moraalisen helpotuksen tunteillensa, joita ei voi pidätellä. Myös homoseksuaalisuus tulee esiin, Valerien viettäessä yön ystävänsä kanssa, jotta tämä puhdistuisi neitsyyden menettämisen "arvista". Lähes leikkimielinsen viaton hyväily ja hassuttelu tyydyttää Valerien uteliaisuutta omaan itseensä ja himoihinsa.

Kaiken ruudulla näkyvän voi toki pukea myös allegoriaksi Tsekkoslovakian sen aikaisesta poliittisesta murroskaudesta. Valtiollinen sensuuri ja kontrolli korostui harmittavasti monissa muissa Jirešin töissä, joista monet jäivät kesken taiteellisen vapauden ja luomismahdollisuuden puutteessa. Ovela surrealismi ja tematiikka naisellisuuden muodostumisesta, viattomuuden menettämisestä on tehokas piilottamiskeino poliittiselle kriitikille, mutta toisaalta ajatuksena sen verran obskuuri, että se peittää alleen kaiken sen temaattisen kiehtovuuden, jos kyseessä olisi vain tutkielma aikuistumisesta. No, jokainen näkee ja tutkii teoksen haluamallaan tavalla.

Valerie and Her Week of Wonders (1970) ei ole raskas tai vaikea katsottavaksi. Se ei noudata perinteistä juonijatkumoa, se on irrationaalinen ja tapahtumiltaan risteävä, kuin hallusionaatioinen uni. Jirešin tekninen osaaminen korostuu taitavasta tilan korostamisesta etenkin lavasteiden, sommittelun ja rajauksen keinoin. Unimainen ja runollinen rakenne muodostuu kiehtovalla leikkaustekniikalla, jonka avulla Jireš vaihtelee tehokkaasti kohtausten rytmiä.

Kyseessä on ehdottomasti varteenotettava tutkielma mielenkiintoisista ja tematiikkaa pursuavista aihepiireistä. Jos jaksaminen ei riitä monisyiseen analysointiin, voi elokuvasta nauttia surrealistisena trippinä mielen monimutkaisuuksiin.
Rate:
Watched Wanted Custom
Katsottu 19.8.2012 DVD

Rate:
Watched Wanted Custom
Katsottu 12.8.2012 TV
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1416 Average listal rating (912 ratings) 8.3 IMDB Rating 8.5
Katsottu 10.8.2012 Blu-Ray
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 483 Average listal rating (312 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.1
Katsottu 2.8.2012 DVD
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (61 more in this list)

Sama kuvio, mitä edellisinä vuosinakin. Katsotut elokuvat, niin lyhyet kuin pitkätkin, kommentteineen.

Added to
Related lists

Watched in 2012
43 item list by Fernanda
2 votes
Watched in 2012
102 item list by Danila
12 votes 1 comment
Watched in 2012
48 item list by brazilfashion
14 votes 2 comments
Movies Watched In 2012
211 item list by EdDave
24 votes 1 comment
DVD watched in 2012
47 item list by redrobin
8 votes
Movies Watched in 2012
339 item list by Shovel Justice
14 votes 2 comments
Movies watched in 2012
116 item list by Miklécio Costa
5 votes
Watched in 2012
182 item list by Jep
6 votes
Movies Watched in 2012
50 item list by mrwordman
1 votes
Rewatched in 2011
36 item list by Maary
11 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from E-MiesComments

Posted: 6 years, 2 months ago at Mar 21 13:46
Upeeta tekstiä. Voten arvosta kamaa siis.

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block