Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Avatar
Added by The Wolf on 4 Jan 2017 07:47
696 Views No comments
22
vote

Watched films in 2017

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 47 items
Decade: Rating: List Type:
People who added this item 2544 Average listal rating (1722 ratings) 8 IMDB Rating 8.4
30.7.
Netflix

Nimestä tietty jo voikin päätellä, että tulevan pitää spagettiwesternapinointia, mutta kyllä mä kieltämättä Tarantinolta jotain tyylitajua odotin. Väkivaltaa on vain väkivallan vuoksi ja sitä on kiva ihailla. Musiikit eivät sovi kuvaan alkuunkaan, tääkin on varmaan joku nyökkäys spagettien suuntaan niiden ja "epänormaaleihin" musiikkeihin, mutta eipä auta. Eikä kyllä omaperäisyydestäkään voi missään kohdin puhua.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 5223 Average listal rating (3450 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.8
Ghostbusters (1984)
22.7.
HBO Nordic

Olin aivan varma, että oon nähnyt tän joskus alta kymmenvuotiaana, mutta kaikki tapahtumat olivat niin tuttuja, että on varmasti paljon myöhemminkin katsottu.

Hauska ja kekseliäs, toimii jäljittelijöistä huolimitta vieläkin.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 503 Average listal rating (319 ratings) 7 IMDB Rating 6.7
15.7.
Netflix

Tässä oli nyt sitä "enemmän", mitä jäin odottamaan. Kaikin puolin se älykkäämpi ja moniupuolisempi puolisko. Etenee jälkipuoliskolla täysin ennalta-arvaamattomaan, sanoisin todella yllättäväänkin suuntaan. Lopetus pysäytti.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 696 Average listal rating (401 ratings) 7.2 IMDB Rating 7
14.7.
Netflix

Elokuvan alussa ilmoitetaan rehellisesti, että tämä on Von Trierin hyväksymä, muttei valvoma, lyhennetty sekä sensuroitu versio. Pikagoogletus antoi luvan katsoa, kyseessä ei siis ole siinä mielessä sensuroitu, että Von Trierin vittuiluvisio kärsisi. Ja joo, kyllä sitä pippelitouhua on tässäkin varmasti tarpeeksi.

Vallan mielenkiintoinen nuoren naisen elämäntarina, joka maineestaan huolimatta ei missään nimessä ole (itseisarvoisen) pornografinen. Ei sen enempää, kuin vaikka Idiootit tai Antichrist. Provosoiva tietty joo, mutta se nyt on itsestään selvää. Helposti lähestyttävä satumainen episodikerronta on oivallinen muoto näin epäkonservatiiviselle tarinalle. Toki sitä vähän enemmän Von Trieriltä odottaisi, vaikka epäreilua lieneekin.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1312 Average listal rating (802 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.2
Shame (2011)
11.7.
Netflix

Panomies panee, kunnes siskon ilmestyminen asuntoon meinaa ajaa panomiehen tavan runkkariksi. Sisko yllättää panomiehen runkkaamasta, panomies lähtee panemaan pitkin kyliä (vähän homostelee siinä sivussa) ja sisko viiltää tällä välin ranteensa. Tää on käsittelevinään seksiaddiktiota, mutta on tätä jokseenkin hankala ottaa tosissaan. Vähän kliseinen ja hassu, mutta silti ns. ihan ok.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 165 Average listal rating (125 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.7
7.7.
Netflix

Pari vuotta teillä tietämättömillä ollut pariskunta järjestää pippalot ja vain sankari (rouvan ex-mies) osaa aavistella jotain. Lahkon propogandavideotkaan eivät vielä kummemmin epäilytä muita. Sitten paikoillaan junnaamisen jälkeen muutama vieraista tapetaan ja elokuva loppuu. Lopussa selviää jännästi, että Los Angeles on täynnä näitä lahkoja. Vuppiduu.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 189 Average listal rating (134 ratings) 4.4 IMDB Rating 4.9
Knock Knock (2015)
6.7.
Netflix

Keanu Reeves on vähemmän yllättäen ihan paska, tytöt nättejä ja elokuva pysyy yllättävään hyvin kasassa, vaikkei tietty mitään annettavaa olekaan.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 65 Average listal rating (30 ratings) 7.2 IMDB Rating 7
3.7.
Teatteri

Ulkona jyllää apokalypsi täydessä vauhdissa, tuskainen ja tappava tartuntatauti leviää hetkessä ja jotain selittämätöntä pahaa on lähistöllä, mutta pelottavinta on ihminen itse. Ulos ei uskalla mennä ja sisällä ei uskalla olla. Hyvin pitkälti jokainen teko, kaikki toimet ovat uskottavia ja täten erittäin realistisia, joita näyttelijät hienosti hoitavat. Kauhu rakentuu hitaasti ja paranoidisti ilman lapsellisuuksia ja helppoja säikyttelyjä. Nuorison epäuskoisen hämmentynyt pärinä lopputekstien tullessa viimeistään vakuutti ratkaisuiden olevan oikeita.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
20.6.
Netflix

Hyvin pitkälti kaikessa edeltäjäänsä parempi. Äärimmäinen realismiin pyrkiminen on vieläkin läsnä, kaikkinensa vain vaikuttavammin.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4525 Average listal rating (2781 ratings) 8.2 IMDB Rating 8.3
Taxi Driver (1976)
18.6.
DVD

Uusintakatselu, ei muutoksia.

Vaihteeksi taas näitä lukuisia kertoja, mutta viimeksi kymmenen vuotta sitten katsottuja. Onhan tää edelleen upea kuvaus yksinäisyydestä ja väkivaltafantasioista, jotka nyt sattuvat myös konkretisoitumaan. Nyt kun tuo ääri-islamistinen terrorismi on arkipäivää, näkee Taksikuskinkin vähän eri tavalla. Eipä kait nistien ja parittajien tappaminenkaan oikein hyväksyttävää pitäisi olla, mutta valitettavasti sitä vaan huomaa hiljaa hyväksyvänsä tuon.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 161 Average listal rating (98 ratings) 7.5 IMDB Rating 7
5.6.
DVD

Takuulaadukasta brittikauhuilua. Christopher Lee patsastelee värisyttävästi ja itse Mendesin vuohi käy näyttäytymässä vakuuttavasti. Vasemman käden polulla on niin kova meno, että tää on varmaan ollut melko shokeeraava aikoinaan. Hyvin on aikaa kestänyt tämäkin.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1686 Average listal rating (902 ratings) 6.9 IMDB Rating 6.8
27.5.
Blu-ray

Uusintakatselu, ei muutoksia.

Se on just ja just, aivan siinä ja siinä, ettei hajoa omaan erinomaisuuteensa. Eri mielentilassa tällainen puhdas ja silkka nerous luultavasti menisi viheltäen yli.

2000-lukulainen vastine Peilille 2001: Avaruusseikkailun (megalo)maanisilla ihmiskunnan synty- sekä olemassaolokysymyksillä. Tietty ihan omilla arvoillaan, nuo nyt väistämättä tulevat mielehen ja mun mielestä käyvät kivasti vertauksena. Visuaalisesti taas käsittämättömän kaunis ja tunteiltaan vahvimpia miesmuistiin. Ehkä jopa Malickin kovin.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 318 Average listal rating (177 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.6
23.5.
Teatteri

Nörttivaistoni kihelmöi jälleen. Ennalta-arvattava useassa kohtaa. Kyllä. Tämä pitänee ilmaista heti alkuun. Mutta katselun aikana tuo ei häirinnyt tippaakaan. Muuten hyvin taidokasta, jämptiä ja helvetin hyvännäköistä scifijännäriä mukavasti siellä esikoisen ja Prometheuksen välimaastossa yhdistäessään aluksen ahtautta sekä suureellista maailmojen kuvaa. Alien-lajin syntyyn saadaan vastaus, joka on sinällään mainio, mutta vie ikävästi tältä oleellista mystiikkaa. Kokonaisuutena silti äärinautittava ja jään innolla odottamaan jatkoa.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1532 Average listal rating (1003 ratings) 7.5 IMDB Rating 7.8
Evil Dead II (1987)
16.5.
DVD

Uusintakatselu.

Täähän oli pettymys, vaikka oonkin joskus aiemminkin nähnyt. Suurin ongelma on, ettei tämä yksinkertaisesti ole hauska, pääpaino kun on komiikalla. Joitain kekseliäitä slapstick-juttuja, kuten irtokäsi, mutta pääsääntöisesti huumori on melko lapsellista. Verta on vähintäänkin tarpeeksi, mikä luo entisestään vaikutelmaa pitkitetystä sisäpiirin vitsistä. Lopetus on absurdiuudessaan varmasti elokuvan parasta antia. Olis saattanut vaatia kaljaa.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1968 Average listal rating (1296 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.5
The Evil Dead (1981)
13.5.
Netflix

Uusintakatselu.

Useiden katselujen, mutta vuosikymmenen tauon jälkeen edelleen armoton. Hurjat kamera-ajot, oudot lattiatasokuvakulmat ja nopeudessaan lähes ahdistavat leikkaukset tuovat saatanallisen tunnelman hermostuttavan tehokkaasti näköjään myös suht valoisaan olohuoneeseen. Innovatiivisuus kameratyössä ja hyökkäävässä editoinnissa antaa näyttelytyön täysin anteeksi.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1157 Average listal rating (669 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.7
The New World (2005)
8.5.
DVD

Uusintakatselu, ei muutoksia.

Vähän kuin kahden edellisen summa tai jotain. Tolkuttoman kaunista luontokuvausta, pohdiskelua ihmisyydestä sekä rakkaustarinan tyyppinen välttämättömänä linjana.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1781 Average listal rating (1034 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.6
6.5.
DVD

Uusintakatselu, puolikas lisää.

Pysäyttävä, taistelujaksoissaan helvetillisen intensiivinen ja realistinen, varmasti ainutlaatuinen sotaelokuva. Pelko näkyy jokaisessa hahmossa (joista yksikään ei kivasti nouse toistaan tärkeämmäksi) ja useammallakin eri tavalla. Sankareita tai yleviä tavoitteita ei tunneta. Sanomattakin selvää tässä vaiheessa, että myös visuaalisesti tyrmäävä.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 654 Average listal rating (390 ratings) 7.8 IMDB Rating 8
5.5.
DVD

Uusintakatselu, puolikas pois.

Tällainen suht suoraviivainen kolmiodraama ei ole tarinana sieltä mielenkiintoisimmasta päästä, mutta toimii yllättävän hyvin loppua kohden. Tarina on sikäli toissijainen, koska visuaalisestihan tää on pakahduttavan kaunis, varmasti yksi upeimmista koskaan. Richard Geren pällistely ei vakuuta, joskaan ei ärsytäkään kuten tavallisesti. Todella kiivaan heinäsirkka-suurpalo-hätävarjelunliioittelu-kiinniotto -jakson jälkeen on varsinainen loppukohtaus väistämättä harmillisen lässähtänyt.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 819 Average listal rating (493 ratings) 7.9 IMDB Rating 7.9
Badlands (1973)
3.5.
DVD

Uusintakatselu, ei muutoksia.

Tässä kävi sitten taas näin, uusintakatselmuksia jälleen luvassa. Teini-iässä loppuun kulutettu, pitkän tauon jälkeen näemmä edelleen se mestariteos, joksi olin sen muistoissani kullannut.

Visuaalisesti upea ja tunnelmaltaan melkolailla maaginen, unenomainen balladi. Kamera ei varsinaisesti viipyile, mutta tallentaa jokaisen hetken niin ikimuistoisen maalauksellisesti, että on kuin huippuvalokuvaajan kollaasia katselisi. Näissä kuvissa kylmäveriset ja tyystin tunteettomat murhat ovat aika kummittelevia. Pääkaksikko elää irrallaan todellisuudesta, koska voivat ja sillä hetkellä haluavat. Ei siksi, ettei lähtökohdat antaisi parempaa mahdollisuutta.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 237 Average listal rating (32 ratings) 6.3 IMDB Rating 5.9
Song To Song (2017)
1.5.
Teatteri

Eka puolisko, vaikkakin nautittavaa vetelehtimistä, on heikoimpina hetkinään kuin setämies-Malick apinoimassa nuorta ja vetreää itseään. Kamera hyörii ja pyörii vähän itseriittoisena. Noin puoliväli antaakin sitten kameratyölle perustellumman pohjan, joka tuo häiritsevyydessään mieleen lähinnä Inland Empiren. Tän jälkeen rauhallisempi huojuminen tuntuukin taas turvalliselta Malickilta. Puhdasta magiaa ei tavoita, tosin suurkaupunkimaailmaan se ei mahtuisikaan. Loppu on upea vastakohta tuolle kaupunkimaisemalle. Kaikkineen todella kaunis elokuva.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1903 Average listal rating (1064 ratings) 8.2 IMDB Rating 8.4
30.4.
DVD

Uusintakatselu, ei muutoksia.

Leone kaavaili tätä päätyökseen, jonka teko oli tarkoitus aloittaa Hyvien, Pahojen ja Rumien perään. Suunnittelun on tosin sanottu kestäneen koko aikavälin.

Suurien tunteiden elokuvaa jälleen, jossa yksilön pahuus ja kykenemättömyys empatiaan (plus naisviha vielä piälle) tuodaan äärimmäisyydessään esille vasta, kun hahmo on tullut tutuksi, jolloin katsoja kokee yllättävän aitoa pettymystä ja inhoa hahmoa kohtaan. Väkivalta on vastenmielistä ja paikoin loputtoman tuntuista, harvoin edes rikollisten moraalikäsityksillä perusteltuja. Väkivalta vain on osa näiden elämää - vallankäytön- ja näytön yksinkertaisin muoto. Inhorealistinen väkivallankuvaus palvelee kerrontaa kontrastina kauniille kuvaukselle etenkin hetkinä, jotka voisivat mennä romantisoinniksi herkästi. Etenkin nuoruuskuvaus olisi kaikessa nostalgiassaan helposti turhan irrallinen sekä romanttinen ilman kahta jakson eri puolille ajoittuvaa äärivahvaa väkivaltakohtausta. Näiden kautta on viimeistään selvempää, missä miesten kanssa mentin vikaan, että näistä kasvoi tuollaisia saastaisia ihmisperseitä vailla mitään moraalinrippeitä.

Surullinen ja ristiriitainen elokuva, joka jättää myös ilmoille arvoituksen, kuinka iso osa sisällöstä olikin todellisuudessa ooppiumihouretta.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 353 Average listal rating (227 ratings) 5.1 IMDB Rating 6
Taken 3 (2014)
29.4.
Digiboksi

Ei nyt mikään tolkun elokuva, mut kova meno.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1733 Average listal rating (1036 ratings) 8.5 IMDB Rating 8.6
23.4.
DVD

Uusintakatselu. Nähty useasti, viimekerrasta ainakin kymmenen vuotta. Ei muutoksia.

Ei nyt ihan kahdella kuukaudella venähtänyt, että löysin aikaa tälle. Tällaista se on. Dollaritrilogiasta on jäljellä parhaat tekniset ratkaisut, nekin vieläkin pidemmälle vietynä. Rytmitys ja kuvan sekä musiikin yhteensovitus on sanalla sanoen täydellistä. Morriconehan loi musiikin jo käsikirjoituksen pohjalta, jota Leone soitatti kuvauksien taustalla. Vakava, liki surumielinen eepos, jossa on paljon tuttua lännenteemaa, mutta jokainen hetki, kokonaisuudesta puhumattakaan, on silti ainutlaatuinen. Hikiset ja likaiset miehet lähikuvissa ovat hahmoina huikeita ja monipuolisia uudella tavalla. Perheen murhaajaksi lavastettu rikollisjengin pää lienee loppujen lopuksi ihmisenä vähiten läpimätä paskiainen. Oikeutetuksi katsomallaan kostoretkellä olevan Bronsonin hahmon tuntemuksiin on toki helppo samaistua, mutta tuollaisen ruumiskasan jälkeen jättäminen tuskin lienee millään moraalikäsityksellä perusteltavissa. Fondan pahan ruummillistuma on yksi kaikkien aikojen ikimuistoisimmista ja kylmimmistä pahiksista. Ferzettin rautatiejumala tietty tekee oman ulottuvuutensa edellisen pitelemättömään pahuuteen. Claudia Cardinalen hahmo, joka on luultavasti elokuvan keskeisin, jää ainakin alkupuolella mulle edelleen vähän etäiseksi (paremman ja lievemmän termin puutteessa), mutta alan uskoa tämän olevan jotakuinkin tarkoituksellista, koska vasta paljastuttuaan huoraksi, löytyy kosketuspinta vaivattomammin. Tämän oleellisen tiedon nojalla ovat hänen motiivinsa selkeämmät ja koko hahmo ymmärrettävempi.

Tarina on jälleen hyvin simppeli ja vähän tutun oloinen, mutta kerrontatapa edelleen tuore ja sen herättämät tunteet hämmentävän suuria. Lopputaisto, kuten nyt muutkin muistettavimmat kohtaukset ovat elämää suurempia.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 436 Average listal rating (246 ratings) 6.4 IMDB Rating 7.4
7.4.
Teatteri

Hyi vittu.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2027 Average listal rating (1342 ratings) 6.8 IMDB Rating 7
Prometheus (2012)
1.4.
Blu-ray

Tää olikin vallan positiivinen ylläri. Oon varmaan vähän nörtti näiden Alien-juttujen suhteen, mutta oli kyllä tosi hankala löytää varsinaista kritisoitavaa. Hyvin mielenkiintoinen, pitää erinomaisesti ottessaan sekä näyttävä.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1399 Average listal rating (447 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.5
18.3.
Digiboksi

Visuaalisen ilmeen lisäksi myös sisältö on käytetty. Väkivallalla ilostelu vie kyllä mukanaan, mutta aika sotkuinen ja päämäärätön elokuva tämä on.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1172 Average listal rating (769 ratings) 8 IMDB Rating 8.2
15.3.
Netflix

Tää olikin näköjään sellainen vekkulielokuva, jossa välillä hassutellaan ja välillä muistetaan tehdä elokuvaa. Viihdytys lieneekin tälle pääfunktio, siinä onnistuu.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3007 Average listal rating (1875 ratings) 8.6 IMDB Rating 8.9
8.3.
DVD

Uusintakatselu, nähty kymmenisen kertaa junnuna. Ei muutoksia.

Heti ekoista kuvista on selvää, että nyt seuraa suurta. Hitaasti, pitkillä ja hiljaisilla kohtauksilla saadan odottava ja tiivis tunnelma, joka jatkuu saumattomsti toisen kolmanneksen toiminnalla päättyäkseen yhteen elokuvahistorian intensiivisimpään jaksoon. Visuaalisesti sekä ylipäänsä teknisesti huikea. Sympaattisten päähahmojen kohdalla on helppo unohtaa, että ovat toinen toistaan niljakkaampia ihmisperseitä.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1364 Average listal rating (916 ratings) 8 IMDB Rating 8.3
6.3.
DVD

Uusintakatselu, ei muutoksia.

Kaikin puolin kypsempi ja valmiimpi, kuin edeltäjänsä. Maailmankuva on tosin vähemmän kylmä kumppanuuden tarpeen vuoksi. Visuaalinen loiste antaa jo huomattavasti enemmän, muttei vielä loista täydellä teholla. Tarpeeton tiivistäminen (Cinecittàa lienee syyttäminen) vähän häiritsee, joka selittänee pienet epäloogisuudet.

Huikeiden tukevien roolien vuoksi Eastwoodin hahmo ei oikein vaikuta kehittyvän. Volontén alati pilvessä oleva, mielipuolinen Kristus-hahmo ansaitsisi paljon syvemmänkin paneutumisen. Kotkankasvoinen Van Cleef kokomustissaan on melkoinen ilmestys.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1404 Average listal rating (953 ratings) 7.8 IMDB Rating 8
2.3.
DVD

Uusintakatselu, ei muutoksia.

Hurjan joukon tuomat muistot saivat kovan tarpeen palata Leonen, tuon (varhais)nuoruuteni sankarin, pariin. Dollareita en olekaan varmuudella yläasteiän jälkeen katsellut. Mennään taas kronologisesti läpi, mitä mun vanhoista kokeilmista löytyy aikavälillä x.

Huisin viihdyttävä Yojimbon uusversio on ns. hyvä alku. Rujo ote sadistisen mustalla ja lakonisella huumorilla sekä rosoisella kuvastolla muutamine hienoine lähikuvineen antaa kyllä lupauksen tulevasta, mutta jää kokonaisuutena raakileeksi. Leonen tolkuttoman väkivaltaisessa lännenmaailmassa sankarikin on vähintään yhtä moraaliton, kuin pahikset.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
1.3.
DVD

Uusintakatselu, ei muutoksia.

Tässä olis lieviä, mutta harmillisia spoilereita.

Ensimmäinen elokuva, jonka Peckinpah sai työstää ilman studiopaineita. Se näkyy ristiriitoina. Väkivalta, niin miesten välinen kuin etenkin naisiin kohdistuva, on jälleen inhorealistista ja pysäyttävää. Mutta kuitenkin elämäntaparaiskari keskeyttää mielipuuhansa pohdiskellakseen toimiensa mielekkyyttä ja tyttärensä siittäneen hunsvontin pään tilannut sadistinen El Jefe onkin lopulta haltijoissaan tyttärenpojastaan, eikä päällä ole enää mitään merkitystä. Warren Oatesin maaninen tulkinta pistää miettimään yhtäläisyyksiä Peckinpahin uraan ja elämään. Ryypäten läpi tehtävänsä, joka on välillä oma, välillä muiden, mutta koko matkan tulee takuulla kusetetuksi ja päähänpotkituksi. Likainen ja rähjäinen koston enkelimme menettää kiinnostuksen ihmisyyttä kohtaan, eikä täysisummainen palkinto päästäkään enää auta eteenpäin.

Tämä ei ole Hurjan joukon kaltainen välitön mestariteos, vaan hitaammin päässä vielä loppumisen jälkeen kypsyvä, yhteenynnäystä vaativa. Mestariteos yhtä kaikki.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2662 Average listal rating (1747 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.6
Collateral (2004)
23.2.
Netflix

Uusintakatselu, ei muutoksia.

Väkisin tulee verrattua Heatiin, mikä ei sinänsä ihme ole, sillä aikamoiselta toisinnolta välillä tuntuu. Tarinallisesti ei pahemmin yhteyksiä löydy, mutta tunnelmanluonnin osalta on aika samoilla jäljillä. Loppua myöden eritoten. Huippulaadukas elokuva ilmanmuuta, kun vain pystyisi näkemään itsenäisenä teoksena. Jälkimmäinen klubikohtaus on kyllä silkkaa magiaa.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 344 Average listal rating (206 ratings) 7.7 IMDB Rating 7.4
9.2.
DVD

Uusintakatselu, ei muutoksia.

1988 Turner Preview -versio, joka on vissiin lähimpänä Peckinpahin visioita. Kuinka lähellä, sitä emme tiedä. Rauhallinen kerronta, loistava hahmokehitys, Dylanin alakuloiset sävelet sekä rajut väkivallan purkaukset luovat kummallisen tunteikkaan joutsenlaulun Lännen ikoneille.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 117 Average listal rating (74 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.3
8.2.
DVD

Automobiili muuttaa Vanhaa Länttä entistä konkreettisemmin, muutoin melko kiusallinen välityö todella epähauskalla hassuttelulla. Liekö ollut Hurme-Samppa vahingossa selvinpäin?
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4161 Average listal rating (2658 ratings) 8 IMDB Rating 8.2
Blade Runner (1982)
5.2.
Blu-ray

Uusintakatselu, ei muutoksia.

Nyt katsottavana ekaa kertaa final cut, jonka pitäisi olla nimensä mukainen ja on Ridley Scottin preferoima leikkays. Tää olikin niin lähellä ns. täydellisyyttä, kuin suinkin mahdollista ja osuikin edelliskertaakin huomattavasti syvemmin. Audiovisuaalisesti ihan uskomaton. Myös ihanan masentava. Ihmisyysteemat näköjään jatkuvat mulla, nyt mennään sen suhteen jo todella syvissä vesissä. Herättää niin paljon kysymyksiä ja yleisiä pohdintoja, että ikäänkuin koko katselukokemus jatkuisi vielä päivätolkulla.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 766 Average listal rating (469 ratings) 8.1 IMDB Rating 8
2.2.
DVD

Uusintakatselu, ei muutoksia.

Muistan varmaan ikuisesti, kun näin tän ekaa kertaa. Se oli sitä aika, kun TV:ssä käytettiin vain "K"-merkintää (jonnet ei muista) lapsille sopimimattomista ohjelmista, ja sitäkin vähän vaihtelevasti. Tälle ei ollut tuota merkintää. Se päällekäyvä, inhorealistinen väkivalta, hyvät hyssykät se vaikutti niin, että sai jo haukkomaan henkeä. Tuskin mikään väkivallan vastainen teos on koskaan tuonut näin vaikuttavasti väkivallan mielettömyyttä esille, näin omasta puolestani ainakaan. Tästä on aikaa jo melko kauan, taisin olla 13- tai 14-vuotias. (Edit. Tarkistin asian Elonetistä. Vuosi oli 2005 eli olin siis 15-vuotias).

Toimii edelleen samalta kantilta, oli hauska todeta kuinka elävästi ovat tietyt kohtaukset jääneet mieleen. Olen tosin muistaakseni katsonut tän kerran tässä välissäkin, mutta kyllä siitäkin varmaan sen vuosikymmenen verran on aikaa.

Upea tutkielma miesten välisestä ystävyydestä, ihmisyydestä ylipäänsä ja Vietnam-ajan tuntemuksista. En tiedä kertooko enemmän minusta vai elokuvasta, kun sympatiat ovat väkivaltaisen rosvojoukon puolella, mutta voisin veikata tän olevan olennainen osa Peckinpahin moraalitutkielmaa. Paikka itsetutkiskelulle selvästi.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 283 Average listal rating (196 ratings) 7 IMDB Rating 6.9
All Is Lost (2013)
30.1.
Digiboksi

Robert Redford ja Seiko SKX009 päätyvät vähän pahempaan kiipeliin. Kiva pikku elokuva, jota Roope kannattelee yksinään hyvin.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 144 Average listal rating (92 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.6
26.1.
DVD

Alku on lupaavan peckinpahlainen väläys muuttuvasta Lännestä. Muutoin eka puolisko on harmillisen tyypillistä amerikan länkkäriä ja paikoin pahalla tyhjäkäynnillä. Sitten alkaakin tapahtua. Suurinpana käännekohtana erittäin vahva hääkohtaus, joka näyttääkin taas Peckinpahin halun ja taidon kuvata ihmisen erikoisia moraalikäsityksiä, jotka normaali-ihmiselle ovat tietty silkkaa sadismia. Lopputaistelu pohjineen on myös erinomainen.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1888 Average listal rating (1255 ratings) 5.9 IMDB Rating 6.2
25.1.
Blu-ray

Uusintakatselu.

Täysin turhaksi ja lievästi kaukaa haetuksi elokuvaksi yllättävän laadukas. Ei tällä varsinaisesti annettavaa sarjaan ole, paitsi ihan vekkuli alienien kehityskaari, mutta näyttää kyllä hyvältä. Täysonnellinen loppu on kyllä melkoinen antikliimaksi.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2465 Average listal rating (1607 ratings) 7.8 IMDB Rating 8.2
Heat (1995)
22.1.
Blu-ray

Uusintakatselu, ei muutoksia.

Mahtava, alakuloinen ja syvästi jännitteinen tunnelma, joka muistuttaa kivasti klassisempaa eurooppalaista rikoselokuvaa. Upeat toimintakohtaukset sulautuvat hienosti mukaan. Ajattomuutta rikkoo käytännössä vain poninhännät.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3660 Average listal rating (2143 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.5
19.1.
Blu-ray

Uusintakatselu, ei muutoksia.

Alkuperäinen teatteriversio alkuperäisellä kuvasuhteella ja teräväpiirtona. Voi juku, mikä torstai!

Olen nähnyt tämän monta kertaa (teatteriversion tosin vain kerran) ja aina tykännyt, kuin hullu puurosta. Jokaisen katselun jälkeen on pian tullut polttava tarve palata uudelleen sen pariin. Nyt maltoin odottaa useita vuosia, jonka aikana on tietty sattunut yhtä ja toista, ja varmasti osin tämän johdosta nyt tämä tuntuikin lyhykäisyydessään varmaankin vaikuttavimmalta elokuvakokemukselta, mitä jaksan muistaa. Ehkä jopa uusi lemppari, vaikka onkin vanha tuttu. Voi olla, että oon oikeasti tuntenut aina samoin, mutta joku autisti sisälläin on aina pysäyttänyt ja kieltänyt tykkäämästä liikaa jenkkielokuvasta.

Megalomaaninen, mielipuolinen ja kaoottinen matka sinne pimeyden sydämeen. Siinä sivussa mitä todellisinta sotakuvausta. Mulle koko elokuva on, kuin Kurtz. Vetää puoleensa hallitsemattomasti, eikä jätä rauhaan. Hullua neroutta tai jotain sellaista. Huumaa pelkällä olemassaolollaan.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2086 Average listal rating (1405 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.4
Alien³ (1992)
18.1.
Blu-ray

Uusintakatselu.

Tästä ei sitten ollutkaan muistikuvia, paitsi värimaailman ankeus ja ahdistavuus. Ankea onkin hyvin kuvaava sana koko elokuvalle, eikä siis laadullisessa mielessä. Tää teatteriversio varsinkin on vissiin aika ei-tykätty, minkä syyt ei mulle ihan täysin valkene. Tarpeeton totta kai, mutta selvästi omanlaisenaan lohduttomuuden riemujuhlana kuitenkin varsin sopiva osa sarjaan. Heti alussa otetaan luulot pois sinetöiden synkän lohduttoman ilmapiirin, joka tietty kulminoituu loppuun. Kyllä mä tätä ihan rehellisesti pidän hyvänä elokuvana. Toimintakohtauksissa alienin tehosteet ovat harmillisen rumia.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3239 Average listal rating (2234 ratings) 7.9 IMDB Rating 8.4
Aliens (1986)
14.1.
Blu-ray

Uusintakatselu, puolikas lisää. Teatteriversio.

Käytin kohtuuttoman paljon aikaa ja vaivaa keksiäkseni kumman version katsoisin. Molemmat olen nähnyt kerran, joskus melko pitkälti yli kymmenen vuotta sitten. Teatteriversio on aina teatteriversio, tässä tapauksessa suoraviivaisempi toimintaelokuva. Pidennetty on ohjaajan ja suurilta osin myös fanien preferoima versio. En hirveästi antaisi painoarvoa James "Pidempionainaparempi" Cameronin mielipiteelle tässä. Omat muistikuvani sekä muutama soraääni erinäisillä foorumeilla kertoivat pidennetyn rikkovan tahditusta ja lisäävän tarpeetonta, ehkä vähän lapsellistakin (hehe), "draamaa" vesittämään kokonaisuutta. Itse asiassa, kun oikein muistelee, muistan olleeni erittäin pettynyt koko elokuvaan katsottuani pidennetyn ja mulla oli vaikeuksia nähdä sitä enää samana elokuvana. Edellinen pisteytys oli neljäkautviis, joka oli vissiin joku keskiarvo versioiden välillä. Täytyy tietty katsella uudelleen pidennettykin.

Erinomainen esimerkki, miten lähdetään rakentamaan jatko-osaa virheettömälle tieteiskauhulle. Pohjataan tarina ja miljöö alkuperäiseen siten, että saadaan selkeä jatkumo, mutta toimii itsenäisenäkin ja tehdään puhdas toimintaelokuva. Iso sellainen. Vietnam-allegoriat ovat ihan hauskaa yksityiskohtaa.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4450 Average listal rating (3017 ratings) 8 IMDB Rating 8.5
Alien (1979)
9.1.
Blu-ray

Uusintakatselu, puolikas lisää.

Piinaava, naulitseva ja yhtä tiivis kuin miljöönsä. Näyttää edelleen aivan saatanan hyvältä.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 968 Average listal rating (558 ratings) 8 IMDB Rating 7.9
8.1.
DVD

Uusintakatselu, ei muutoksia.

Vainoharhan ja tyhjyyden mestariteos.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 43 Average listal rating (36 ratings) 5 IMDB Rating 6.9
The Grump (2014)
6.1.
TV

Jaksaa viihdyttää, vähän jopa huvittaakin, sen parikymmentä minuuttia. Sen jälkeen on vain kuin samaa vitsiä venyttäisi, osaamatta kertoa yksinkertaisintakaan Pikku-Kalle -vitsiä. Tää kuvaa Karukoskea mun mielestä aika hyvin. Ja loppuun tietysti ne oksettavan sentimentaaliset jousisoitot. Antti Litja on hyvä. Lyhytelokuvana olisi varmasti toiminutkin tai jos edes ohjaaja olisi joku, joka ei ole täysin kädetön.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 153 Average listal rating (102 ratings) 5 IMDB Rating 5.4
4.1.
Netflix

Onko tää sitten post-moderni kannibaalielokuva vai homage, en tiedä, mutta vallan miellyttävä se on. Ei tällä mitään sanottavaa ole, mutta ei rehellisessä eksploitaatiossa mitään valittamistakaan ole.
The Wolf's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom

Kaikki täydessä ymmärryksessä katsotut elokuvat. Yritän jokaisesta sanoa edes pari sanaa, joskus vähän viiveellä.

Added to
Related lists

Films watched in 2017
207 item list by nathan
5 votes
CT's movies watched in 2017
208 item list by cteddiesgirl
5 votes
2017 Viewing List
148 item list by ScPetit
2 votes
50 Best Films Watched in 2017
45 item list by mirinbuddy
5 votes
Movies viewed in 2017
227 item list by wrenster
26 votes 1 comment
Movies watched in 2017
156 item list by Sulo
38 votes
Films watched in 2017 (SPANISH)
151 item list by Redorowsky
8 votes 2 comments
Watched in 2017 so far...
100 item list by imanshole
48 votes 2 comments
Movies I Watched In 2017!
65 item list by SleepyHollowFan5
24 votes
The Good & The Bad - Movies Watched In 2017
309 item list by AKB48Fan
37 votes

View more top voted lists


Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block