Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
29
vote
1536 Views    Share:

Viimeinen elokuvapäiväkirja 2018

Movie list created by Tumppi Avatar

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 86
Decade: Rating: List Type:
Add items to section

Maaliskuu

People who added this item 3058 Average listal rating (1978 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.7
23.3. (Kirjasto/BD)
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1641 Average listal rating (1079 ratings) 7.5 IMDB Rating 8
22.3. (Kirjasto/BD)
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 17 Average listal rating (12 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.2
22.3. (Yle Areena)
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
21.3. (Ruutu+)

Bubba päätti olla lähtemättä Venäjälle. Christopher Lee tekee ystävälle palveluksen olemalla mukana. Ron Perlman on innoissaan, kun sai olla hautamaassa tätä elokuvasarjaa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
20.3. (Ruutu+)

Keskustelin elokuvan aikana nimimerkki kurkkuharjan kanssa. Sain häneltä tukea kestää tämän paskan loppuun asti. Lupasin myös keskustelun aikana antaa tälle puolikkaan tähden, koska vitutukseni oli maksimissa. Juonta voisi kuvailla Aku Ankasta varastetuksi, jossa joku mystinen varjoissa lymyilevä henkilö laittaa pikkurikolliset ryöstämään putiikkeja hienostoalueelta, jotta kiinteistöjen arvoja saadaan laskettua. Tämän jälkeen ne voi ostaa pilkkahintaan. Voin hyvin kuvitella Kroisos Pennosen tekevän tällaisia suunnitelmia karhukoplan kanssa. Sanottakoon vielä, että loppuratkaisu oli ennalta arvattava ja Bubba päätti aloittaa pistotyön tekemisen, koska hänet hyllytettiin.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
20.3. (Ruutu+)

Tajusin, että tämä on varmaan ainoa Poliisiopisto, jonka olen koskaan nähnyt kokonaisuudessa. Kaikista muista olen aiemmin nähnyt vain klippejä sieltä ja täältä. En voi sanoa kokemuksen olleen nautinto. Lopussa Bubba painii alligaattorin kanssa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
20.3. (Ruutu+)

Olinpahan tästä joskus lopun nähnyt. Siitä tuli mieleen Hei Kliffaa Hei! -elokuvan raitiovaunutakaa-ajo, joka tässä on toteutettu kuumailmapalloilla. Meno on sitä samaa hölmöilyä, joka ei naurata.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 111 Average listal rating (133 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.9
19.3. (Kirjasto/DVD)

Samuel L. Jackson on suurimman osan ajasta aivan liian hyvällä tuulella. Tässä ajettiin moottoripyörällä ja meininki oli puuduttavaa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
19.3. (Ruutu+)

Bobcat rähisemässä masentaa minua. Juoni on varastettu Aku Ankasta ja vitsit toistavat itseään enemmän kuin minä.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
19.3. (Ruutu+)

Jatko-osassa tunareista on tullut poliiseja ja vitsit alkavat jo toistaa itseään. Bobcat rähisemässä punkkarina oli piristys, muttei pelastus.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1702 Average listal rating (1098 ratings) 6.1 IMDB Rating 6.7
19.3. (Ruutu+)

Otin Ruudun plus version testiin, ja totta kai sain ajatuksen katsoa kaikki Poliisiopistot. Ajatushan on yhtä kiehtova kuin seitsemän iskua munille. Toisaalta tämä ensimmäinen kärsimys ei ole vielä kovin suuri kärsimys. Eniten ihmetystä herättivät paljaat rinnat, vaikka kaiketi näitä kaikki leffoja leimaa seksistisyys ja rasismi. Vitsit olivat vaihtelevia, eivätkä ne vielä tässä vaiheessa hanketta olleet puuduttavia. Tajusin myös, etten varmaan koskaan ollut edes tätä ensimmäistä leffaa kokonaisuudessaan nähnyt. Asia on korjattu. Tunareistakin voi tulla poliiseja. Elokuvalla on siis opetus.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
16.3. (Yle Areena)

En tiedä mistään mitään. Se lienee ainoa totuus kaikessa. Espoon viimeinen neitsyt sisältää monia todella vaivaannuttavia hetkiä, joista mieleen parhaiten jää elämän viisaus: orgasmissa on parantava voima. Jotain muutakin tässä tapahtui, kun taparikollinen, Jone, Ilosaarirockin jälkeen vie viimeisen neitsyeen neitsyyden ja antaa matkamuistoksi herpeksen.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 197 Average listal rating (228 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.5
14.3. (Kirjasto/BD)

Kosto on parasta kylmänä tarjoiltuna. Apinoiden Planeetta on saatu päätökseen. Heil Caesar! Juonellisesti tämä ei enää ole niin ajatuksia herättävä ja kiinnostava kuin kaksi edellistä osaa. Pituuttakin on siunaantunut mielestäni turhan paljon, koska sisältöä ei ole näin pitkään tarinaan. Homma myös menee alleviivailuksi, kun tarinaa nivotaan yhteen alkuperäisen elokuvan kanssa. Teknisesti tämä on kuitenkin todella näyttävä leffa ja huomasin viihtyväni parhaiten silloin, kun kuvaruudulla ei ollut yhtään ihmistä.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 210 Average listal rating (150 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.7
14.3. (Cmore)

Hyvin paljon FPS-peliltä tuntuva Hardcore Tom(Henry) on hyvin hyppysissään pitävä paketti, jonka toiminta on hullua kameran heiluttelua. Asioita kuitenkin tapahtuu, verta roiskuu, adrenaliinia pukkaa ja aivot kannattaa jättää narikkaan. Juoni on typerä, mutta ei siltä voi juuri mitään muuta odottaakaan.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (6 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.9
13.3. (Yle Areena)

Pitkään kadoksissa ollut kuriositeetti huokuu niin aitoa ysäriä, että salaa vähän ihastuin tähän. Nimimerkki Kurkkuharja kirjoittikin jo kaiken tarpeellisen tästä. Marja Pyykkö oli melkoisen söpö.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
12.3. (Kirjasto/BD)

#leffahaaste2018

Kirjoittaminen ei maistu, mutta haasteleffoista on kaiketi pakko pupeltaa jotain tekstin tynkää ulos. Samalla on tietysti ihan hyvä pitää tatsia yllä, ettei vain tule mitään kammoja. Hymyilevä Mies siis on mieleeni. Se on myös yksi parhaita kotimaisia leffoja vähään aikaan. Se etenee nopeasti, eikä sillä alkukangertelujen jälkeen juuri mitään turhaa. Kuvaus on omaperäistä, mustavalkoisuus tukee hyvin ajankuvaa ja näyttely on hoidettu mallikkaasti. Jotain muutakin pitäisi varmaan sanoa...
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1708 Average listal rating (1140 ratings) 4.2 IMDB Rating 4.7
Anaconda (1997)
11.3. (Viaplay)

Minulla oli koko viikon kauhea hinku katsoa Anaconda. Muistan, kuinka tämä elokuva oli siisteintä vuonna 1997. Silloin sitä tosin ei tajunnut, kuinka kovasta kalkkunasta olikaan lopulta kyse. Juonenkuljetus on jotain aivan uskomatonta, kun alkuasukkaista Amazonille dokumenttia kuvaamaan lähtenyt ryhmä nappaa syvän joen -syndroomasta kärsivän Jon Voightin kyytiinsä. Tästä alkaa käsittämätön katsojan aliarvioiminen ja alleviivailu, että nyt katsokaa, miten paha setä Voight on. Onneksi asioita tapahtuu paljon, ja vesiputouksesta hyppäävä brittiläinen elitisti on hauskinta, mitä olen vähään aikaan katsonut. Myös lopun mittelö nimikkohirviötä vastaan hylätyssä varastossa (kyllä keskellä viidakkoa on varasto!), on mieletön. Etenkin palavan käärmeen lentäessä räjähtävästä tornista huutaen veteen, olin itsekin huutaa riemusta. Eihän tätä ole tarkoituksellakaan tehty vakavaksi, joten siksi voitten nähdä pisteytykseni ihan yhdentekevinä.

Danny Trejo syötiin ennen alkutekstejä ja käärmeellä oli muutenkin valtava ruokahalu. Owen Wilsonkin päätyi vatsaan.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 848 Average listal rating (611 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.6
10.3. (Kirjasto/BD)

Nostin pisteitä, koska tykkäsin. Mitäpä tuossa sen enempiä kirjoittelemaan.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2275 Average listal rating (1532 ratings) 6.4 IMDB Rating 6.8
Con Air (1997)
8.3. (DVD)

Ehkä maailman paras elokuva tällä hetkellä, vaikka elämä tuntuu kurjalta. Cagen juostessa hidastettuna tukka hulmuten räjähdyksien keskellä, koin hiukan piristystä. Pitänee varmaan katsoa lisää herran parhaita, jos niistä saa vähän hymyä suupielille. Hymyilevä Mies on myös mahdollisuus, jos perheen vatsa kestää iltaan asti.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 219 Average listal rating (398 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.5
IT (2017)
4.3. (Kirjasto/BD)

#leffahaaste2018

Kirjoittamisen tuskaa kuvastaa myös se tuska, että kotona kärsitään vatsataudista, jonka takia IT jäi melkein katsomatta. Onni onnettomuudessa oli siinä, että tämän on vittu huonompi kuin hype antaa ymmärtää. Haasteleffoista olisi hyvä kirjoittaa enemmän, mutta tästä en saa juuri mitään irti. Tunnelma oli lähes koko ajan laahaavaa ja nuorten kasvukivut tuntuivat päälle liimatuilta. Pennywisen rooli jäi pieneksi, mutta se ei oikeastaan haitannut, koska se rooli oli pienenäkin huono. Myöskin yli kahden tunnin kesto oli liioiteltua, vaikka Kingin kirja onkin saatanallisen paksu. Isointa vitutusta kuitenkin herätti Stranger Thingsin apinointi, joka on ironista, kun tuo sarja on alkujaan tribuutti juuri 80-luvun Kingin luomalle kulttikulttuurille.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 235 Average listal rating (187 ratings) 6.5 IMDB Rating 7.1
Sing (2016)
3.3. (Viaplay)

Eläimet laulavat poppia. Olisi voinut olla parempi, mutta muutakaan sanottavaa en tähän hätään keksi.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1820 Average listal rating (1264 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.6
1.3. (Kirjasto/BD)

Silmäni pullistuvat päästä. Elämme hullujen huoneella ja apinoiden planeetalla. CGI oli hitusen kärsineen näköistä, mutta edelleen toimivaa. Ajatuksia heräteltiin moneen suuntaan ja voin kertoa teille, mitä tarkoittaa pyöreästi ympäri meneminen. En tee sitä, koska se olisi tylsää.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 363 Average listal rating (221 ratings) 6.9 IMDB Rating 7.2
Animal Farm (1954)
1.3. (Yle Areena)

Eivät ne asiat ainakaan huonommin olisi, jos tätä valtiota johtaisivat porsaat.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Add items to section

Helmikuu

People who added this item 9 Average listal rating (13 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.9
The Mine (2016)
28.2. (Yle Areena)

Kaivos voi hyvin. Minulla on kylmä. Ulkona on pakkasta. Kohta on maaliskuu ja näistä tänne kirjoittaminen tuntuu ajan tuhlaamiselta. Tuottajana hääri muuan Thomas Augustus.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (2 ratings) 6 IMDB Rating 6.4
Blackhearts (2017)
27.2. (Yle Areena)

Mustan metallin ystävät ympäri maailmaa uhkuvat saatanaa ja lähtevät pyhiinvaellukselle Norjaan. Pidin kovasti kohdista, joissa jannut pitivät jotain rituaaleja pannuhuoneissa, joissa Luciferilta pyydettiin taitoja soittaa paremmin ja esiintymislupaa Black Metal -festarille. Hämmennystä herätti myös iranilainen metallimuusikko ja kreikkalainen äärioikeiston edustaja, joka istui vankilassa bändinsä soittaessa pyhällä maalla. Tässä myös ihasteltiin kirkkoja ja haaveiltiin niiden polttamisesta.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
22.2. (Cmore)

Dennis Rodman matkustaa Pjongjangiin ja rähisee ja ryyppää siellä vodkaa. Siinä sivussa pelataan koripalloa, kun entiset NBA-tähdet ottavat yhteen Pohjois-Korean parhaiden kanssa. Kaikki tämä tapahtuu Kimin syntymäpäivän kunniaksi, ja taivaalla näkyy tuplasateenkaari ja tähdenlento. Sen jälkeen synkkä sumu peittää koko maailman ja Pohjois-Korea voittaa ottelun. Rodman palaa vieroitushoidon kautta takaisin Amerikan Yhdysvaltoihin ja kehuu, kuinka hän on Kimin paras ystävä. Se piti vielä mainita, että joku aamutelevision jannu tahallaan yritti provosoida tätä kulttilegendaa ja sai hänet vähäksi aikaa pois raiteilta. Alussa Rodman myös kertoi saaneensa paljon tappouhkauksia.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 849 Average listal rating (540 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.6
20.2. (Yle Areena)

Muistan kuinka vajaa kymmenen vuotta sitten näin tämän elokuvan mainoksen bussin kyljessä, ja totesin kaverilleni, että onpa mukavaa, kun Jackie Chan tekee vaihteeksi jotain muuta kuin Hollywood-leffoja. Tämä olikin sitten Hollywood-elokuva, jossa oli muutama mukiinmenevä toimintakohtaus, vaikka kokonaisuus oli juuri sitä paskaa, mitä amerikkalaiset tykkäävät suoltaa. Onneksi elokuvan pallinaamainen sankaripoika oppi elämästä lopussa ja rökitti kiusaajat pimeällä kadulla. Sekavaa on elämä ja sekavaa on kerronta.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 220 Average listal rating (157 ratings) 7.8 IMDB Rating 8
Sing Street (2016)
19.2. (Kirjasto/DVD)

#leffahaaste2018

Blogin pitäminen on arpapeliä. Sitä on myös listalin toimivuus, koska alkanutta viikkoa ovat vaivanneet ne kuuluisaksi tulleet errorit. Se ei kuitenkaan estä minua kirjoittamasta tänne juuri nyt.

Sing Streetia on kehuttu monessa eri paikassa hyvän mielen elokuvaksi, jonka vuoksi päätin ottaa sen osaksi haastetta. Suurempi syy tähän lienee sen musiikkipainotteisuus, joka sopi kohtaan 36 paremmin kuin muna perseeseen. Heh...

Asian ytimeen - pidin kovasti Sing Streetin tavasta käsitellä 80-lukua. Ajoittain pilkkaamalla ajankuvaa, näyttäen rumia vaatteita ja liian meikattuja ihmisiä. Loppupeleissä kuitenkin kyseessä on lämminhenkinen kuvaus pojasta, joka ei vielä oikein ole löytänyt paikkaansa. Kuten usein kaiken takana on nainen, joka on varsin hyvä syy perustaa bändi. Itsekin haaveilin bändistä ja teimme pari biisiäkin. Ne olivat minusta omaperäisiä ja löysin ääneni, mutta kaikki loppui kuin seinään, joka harmittaa vieläkin. Sing Streetissa hahmojen ääni ei ole vielä alussa löytynyt, mutta sitä hiotaan tutustumalla 80-luvun poppiin ja emomeininkiin. Nykypäivänä juuri nämä genremusiikit ovat itselleni niitä rakkaita, vaikka monien mielestä ne eivät ole musiikkia ollenkaan. Ovat ne ainakin enemmän kuin jo DJ heilumassa Ruissalon rantalavalla. Ajat muuttuvat ja me emme valitettavasti niiden mukana. Ehkä vuosien päästä myös tuota DJ-paskaa kutsutaan musiikiksi, kun joku paskiainen alkaa tehdä jotain vielä kamalampaa settiä nuorisolle. Eksyin aiheesta, mutta sallikaa se minulle. Olisinpa syntynyt 70-luvulla, että olisin voinut olla varhaisteini 80-luvulla ja fanittaa Duran Durania ilman kummallisia katseita.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 157 Average listal rating (94 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.5
Son of Saul (2015)
19.2. (Yle Areena)

Lue kommenttini Dunkirkista. Saulin poika yrittää auttaa ihmisiä hädän hetkellä. Minua alkaa jo kyllästyttää tämä keskitysleirielokuvien määrä. Jesús teki nämä paljon paremmin. Luin tämän aikana Wikipediasta Auswitchista ja Mengelestä. Taidan jatkossa kiistää holokaustin ja lähteä Brasiliaan etsimään kuoleman enkelin ruumista.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4996 Average listal rating (3296 ratings) 7.4 IMDB Rating 8
Aladdin (1992)
18.2. (Kirjasto/BD)

Voisi ehkä haastaa itsensä katsomaan kaikki Disney-klassikot ja sitten viikon päästä masentua ajatuksesta. Aladdin lienee itselleni yksi niistä rakkaimmista klassikoista, koska tuohon aikaan, kun tämä oli vielä uusi, piirretyt rokkasivat parhaiten. Nyt katsoin ensimmäistä kertaa alkuperäisen version, jossa Robin Williams ei vaikuttanut vielä masentuneelta.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3591 Average listal rating (2287 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.6
Mulan (1998)
18.2. (Viaplay)

Pitäisi varmaan heti kirjoittaa näistä jotain, koska en enää jälkikäteen kykene muistamaan, mistä pidin ja mistä en pitänyt. Olihan tässä sellaista hyvää seikkailuhenkeä.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 350 Average listal rating (408 ratings) 7.6 IMDB Rating 8
Dunkirk (2017)
17.2. (Kirjasto/BD)

Hetken mietin, että Nolan on onnistunut tekemään pitkästä aikaa jotain omaperäistä ja kerronnallisesti poikkeuksellista. Elokuva etenee nopeasti, hahmoihin ei ehdi kiintyä ja tunnelma on kylmä alusta loppuun. Sitten katsoin Son of Saulin, ja tajusin Nolanin edelleen olevan kopioiva paskanaama. Pisteet toki olivat tälle jo ennen tuota 2 tähteä, koska tylsää kerrontaa ei voi pelastaa niin sanotulla komealla ulkoasulla.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2215 Average listal rating (1464 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.8
Gattaca (1997)
16.2. (Kirjasto/DVD)

Kirjoitan tästä toisaalle.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 15 Average listal rating (13 ratings) 5.5 IMDB Rating 6.7
16.2. (Yle Areena)

Olipa pitkäpiimäistä touhua taas. Keskittyminen oli vaikeaa ja eihän tässä tapahtunut juuri mitään. Katolla juostiin, joku tippui sieltä ja lopussa naamioitumisen mestari pakeni aivan uskomattoman hienolla tavalla poliiseilta. Viimeisen kymmenen minuutin ansiosta en voi antaa tälle yhtä tähteä.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 11 Average listal rating (7 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.3
14.2. (Yle Areena)

Klaus Kinski lentää ikkunasta, karvakäsinen sokea mies on länsisaksalainen Thor Johnson ja tapahtumia on paljon!
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1171 Average listal rating (810 ratings) 6.7 IMDB Rating 6.9
It
12.2. - 13.2. (DVD)

Katsottu kahdessa osassa, koska niin se on tarkoitus. Ensimmäinen puolisko on nopeatempoista kerrontaa, jossa kahden aikajakson välissä pomppiminen ei tunnu rasitteelta. Tarinaa rakennetaan elokuvamaisilla ratkaisuilla, jotka tekevät sen seuraamisesta vaivatonta. Lapsuuskuvien näyttäminen muisteluna on tässä kohtaa sopiva valinta, koska Se on tehty aikuisille, joiden on helpompi samaistua takaumakerrontaan. Eihän tuohon aikaan tehty vielä nostalgianälkäisille tarkoitettuja elokuvia, joissa aikuinen voi hakea samaistumispintaa lapsen kokemuksista.

Sitten ihan nopeasti siitä toisesta osasta, joka myös kerrotaan kahdessa ajassa, mutta enemmäkseen aikuisten ajasta. Se ei toimi. Lähinnä siksi, koska aikuisia näyttelevät pahvilaatikot,ja tarina alkaa muutenkin toistaa itseään liiaksi. Myös loppuhuipennus tuntuu väkinäiseltä, eivätkä tehosteetkaan ole kestäneet aikaa tarpeeksi hyvin. Onneksi Tim Curry sentään vetää Englund-henkisen vaihteen päälle ja naurattaa olemuksellaan kiitettävän paljon.

Joskus junnuna pelkästään julistekuva sai aikaiseksi painajaisia, mutta nykyään tätä ei voi hyvälläkään kutsua kovin pelottavaksi, vaikka muutamissa kohdissa on ahdistava tunnelma ja lapsien tappaminen on edelleen tabu.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 244 Average listal rating (155 ratings) 7.9 IMDB Rating 8
13.2. (Yle Areena)

Olen kerran elämässäni jäänyt jumiin hissiin. Se oli epämukava kokemus. Mallen filmissä lumipallo alkaa pyöriä ja kasvaa hulvattoman suureksi loppua kohden. Väärinkäsityksiltä ei voi välttyä.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 64 Average listal rating (43 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.4
Taxi Tehran (2015)
12.2. (Yle Areena)

Jafar kuulemma joutuu ajamaan kotimaassaan taksia, koska elokuvien tekeminen on häneltä kielletty. Eikö tämä sitten ollut elokuva? Toverini kurkkuharja mainitsikin jo omassa kommentissaan, että tässä käsitellään onnistuneesti Iranin nykytilaa, jossa väkivalta, piraattituotteet ja korruptio nostavat päätään. Saatan muuten tämän innoittamana alkaa katsomaan enemmän iranilaista elokuvaa, joka tarkoittaa mussukat sitä, että Abbas saattaa päätyä päiväkirjaani jonain kauniina iltana.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 765 Average listal rating (590 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.9
Arrival (2016)
11.2. (Kirjasto/BD)

Voisin varmasti kirjoittaa kaiken merkityksellisen ja merkityksettömän Arrivalin symboliikasta, maailmanrauhasta ja olympialaista, mutta en jaksa kuluttaa aikaani sellaiseen. Joten kirjoitan vain, että tässä oli hyvä tunnelma ja etenkin musiikeissa oli painostavaa uhkaa. Aikajanalla kikkailtiin, ja se oli väsyneessä mielentilassa vähän haasteellista. Villeneuve lienee kuitenkin tämän hetken omaperäisimpiä ohjaajia Pohjois-Amerikasta.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2794 Average listal rating (1754 ratings) 6.8 IMDB Rating 7.3
Hercules (1997)
10.2. (Viaplay)

Muistin tästä Haadeksen, joka näytti siistiltä 90-luvulla. Muut hahmot olivat sitten rumia ja tarinakin varsin mitäänsanomaton. Muistan myös sen ajan, että tämä oli minusta jo liian lapsellinen elokuva. Eihän varhaisteininä mitään Disney-leffoja katsottu. Laulut olivat huonoja.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1496 Average listal rating (899 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.8
Brother Bear (2003)
10.2. (Viaplay)

Isän tehtävä on katsoa vastaisuuden varalle sopivia leffoja, joita lapsen kanssa voi katsoa. Velikarhun seikkailu ei ollut niin huono kuin kuvittelin. Yllätyin myös siitä, että mestarillinen Phil Collins oli tehnyt tähän musiikit.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 308 Average listal rating (284 ratings) 6.2 IMDB Rating 6.7
9.2. (Kirjasto/BD)

Kiinnostavasti käynnistyvä ja siinä se - jättiläisapina ottaa yhteen sotilaiden kanssa, Samuel L. Jackson pitää paljon puheita ja meininki on välillä Vietnam-elokuvaparodiaa. Hirviöelokuvaksi tehosteet ovat toki pääroolissa, joka tekee tästä turruttavan kokemuksen. Spektaakkelimaisuutta korostetaan jatkuvasti, joka on oikeasti aika tylsää seurattavaa. Lopputekstien jälkeen tulee lisätietoa jatkosta, koska Marvel on viimeistään pilannut viihde-elokuvan.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (3 ratings) 4 IMDB Rating 6.6
8.2. (Yle Areena)

Piirainen tekee maalaiskomediaa, jossa kummelit ovat poliiseja, Kai Lehtinen esittää Saddamia ja Tapio Liinoja on vänrikki. Alle tunninmittaiseen murhamysteeriin on tungettu paljon huonoja vitsejä, jotka liittyvät paljolti ennakkoluuloihin. Oiva Lohtander esittää pappia ja Elvistä eikä Kaitsua ole ympärileikattu. Mekkakin on väärässä suunnassa ja minä olen käynyt sivarin, vaikka en homo olekaan.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 158 Average listal rating (136 ratings) 7.6 IMDB Rating 7.9
7.2. (Kirjasto/DVD)

#leffahaaste2018

Elokuvat, joissa on viittauksia populaarikulttuurin, ovat aika lailla 90-luvun ja nykypäivän juttu. Siksi tämän elokuvan löytäminen listalle oli minulle se haastavin tehtävä. Epäonnistuin jo kertaalleen, kun kuvittelin Layer Caken olleen sopiva tähän rastiin. Oletus oli, että ohjaaja olisi esikoisensa kanssa tehnyt samantyylistä elävää kuvaa kuin myöhemmin urallaan. Mutta ei siitä sen enempää. Filmistä pidin ja suosittelen sitä kaikille, jotka tykkäävät brittiläisestä rikoskomediasta Guy Ritchie -tyylillä.

Tämän jälkeen olinkin hukassa, koska mistä löytää kesken haasteen elokuva, joka sopii kuvaukseen. Kyselin ja tulin siihen tulokseen, että Altmanin The Player voisi Hollywood-teemansa ansiosta olla sovelias. Vahingon kautta kuitenkin katsoin Taika Waititin Hunt for the Wilderpeoplen, joka sisälsi monta kohtaan sopivaa viittausta!

Taikan kirjoittamassa tarinassa ylipainoinen poika sijoitetaan uuteen sijaisperheeseen Uuden-Seelannin peräkorvessa, jossa bondailu äidin kanssa käy nopeammin, kun isäpappa yrmyilee ja välttelee tunteidensa paljastumista. Äidin kuoltua yllättäen, poika päättää karata metsään, jonne isä lähtee tätä etsimään. Tästä alkaa ajojahti, jonka aikana näitä viittauksia tulee vastaan muutaman kappaleen verran. Huomasin ainakin sellaisen dialogi pätkän, jossa lastensuojeluviranomainen vertasi itseään Terminaattoriin, poika nimesi koiransa Tupaciksi ja niin edelleen.

Rasti on ruksittu ja Waititin tapa tehdä elokuvia on todella mieleeni. Kyseessä on aito hyvän mielen pikkukomedia, jonka vitsit ovat todella onnistuneita ja viihdearvo korkealla. Vahva suositukseni kaikille, jotka etsivät vähän poikkeuksellisempaa ja kaavoista erottuvaa filmiä.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 130 Average listal rating (72 ratings) 8 IMDB Rating 7.8
The Raven (1943)
7.2. (Yle Areena)

Vainoharhat ja pilaviestit miehitetyssä Ranskassa ovat vakavalla tapaa hauska juttu. Kommenttien kirjoittaminen on taas vaihtelun vuoksi vaikeaa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 780 Average listal rating (411 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.2
1984 (1984)
6.2. (Yle Areena)

#leffahaaste2018

Leffahaaste on epätoivoa. Epätoivo on toivoa. Toivo on leffahaaste. Nyt on kyseessä elokuva, joka sijoittuu ”vuosikymmenelle”, jolla olen syntynyt. En viitsinyt valita tähän mitään turhan selkeää kasarifilmiä. Siksi Orwellin dystopiakuvaus, kuvaa minua parhaiten.

1984 on elokuvana haastava. Sen haaste on mammutin kokoinen, koska Orwellin kirjaa pidetään yhtenä aikamme merkittävimmistä tulevaisuuskuvauksista. Eikä ole kiistäminen, sen ennustukset ovat osuneet oikeaan. Olemme vaivihkaa luopumassa vapaudestamme. Vieläpä täysin vapaaehtoisesti! Kukapa tulee miettineeksi, mitä kaikkea nettisivujen evästeillä tehdään tai kuka kolmasosapuoli käyttää omiin tarkoituksiinsa Facebookin yksityiskeskusteluja.

Someaikakaudella 1984 näyttää raadollisuutensa, vaikka siinä ihmiset eivät olekaan vapaaehtoisesti luopuneet vapaudestaan. Se on myös eräänlainen uhkakuva siitä, minkälainen maailma olisi voinut olla, jos toinen maailmansota olisi päättynyt eri tavalla.

On varmaan todettava, että en ole lukenut Orwellin alkuperäistä teosta, mutta useiden lähteiden mukaan elokuvasovitus on sille uskollinen. Monia kohtauksia jopa kuvattiin samoina päivinä kuin ne kirjan sivuilla tapahtuvat. Yleinen ilmapiiri elokuvan hahmojen ympärillä on myös lohduton ja näyttelijät tekevät mielestäni tarvittavan hyvää duunia. Paikoin tarinankerronta kuitenkin ontuu, vaikka sen surrealistisimmat unenomaiset pätkät ovatkin mieleeni.

En kirjoita näistä blogiin, koska se on bittiavaruus on vuosimallia 2005.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
6.2. (Yle Areena)

51-vuotias neitsyt ihastuu naapurin naiseen. Kaitsu näyttää joltain Speden ja Juska Paarman äpärälapselta. Vitsiä väännetään pornosta, viruksista ja punainen nauha ei liity mitenkään siihen kuuluisaan homojen ja mustien tautiin. Lopussa koko #metoo-kampanja lakaistaan maton alle, koska miehet voivat pelata videopelejä ja juoda viinaa. Surrealistisimmissa kohdissa oli käytetty Suspiria-tyylisiä valoratkaisuja, pidin niistä.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
5.2. (Yle Areena)

Piirainen irvailee nykytaiteelle ja Kai Lehtinen muuraa taideseinää. Jorma Tommilan päreet palavat ja hän työntää kehitysvammaista pyörätuolissa. Pilkanteko osuu maaliin, koska moni pitää Piiraista myös ihan turhana jätkänä, joka ei tiedä taiteesta tai mistään muustakaan yhtään mitään. Suosittelen tätä leffaa kaikille, jotka pitävät Esko Salmisen monologeista.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 232 Average listal rating (159 ratings) 5.3 IMDB Rating 5.2
Sleepwalkers (1992)
4.2. (DVD)

Yleisön pyynnöstä! Sleepwalkers on niitä leffoja, joista lapsena kuuli hurjia juttuja. Kaikkien mielestä kovan luokan kauhua ollut Kingin käsikirjoittama tarina nostatti jo pelkillä mielikuvilla karvat pystyyn. Totuus oli toisenlainen. Nyt elokuva on nähty. Ei se ollut pelottava. Eihän hetkeäkään. Parhaassa kohdassa mustapoliisi kaahaa pääpahiksen perässä kissa pelkääjänpaikalla. Kohtaus on naurettavuudessaan jo niin upea, että vähän salaa rakastin sitä.

Sitten vielä piti sanoa, että avovaimo oli kuulemma moneen kertaan puhunut tästä kauhukuukauden aikana. Minulla ei ole moisesta mitään muistikuvaa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3072 Average listal rating (1823 ratings) 7.9 IMDB Rating 8
3.2. (Kirjasto/BD)

Jos joku vielä epäilee, niin olen löytänyt David Lynchin uudelleen. Vuosien harharetkien jälkeen, Twin Peaksin uusi tuleminen oli niin rautaista antia, että päätin antaa Lynhcille vielä uuden mahdollisuuden. Mulholland Drive on sitä aidointa tajunnan sotkua ja pimeillä mielen kujilla liikuskelua, jonka tämä ohjaaja parhaiten taitaa. Juoni ei tosiaankaan ole sieltä selkeimmästä päästä ja epälineaarisesti ja unenomaisesti kerrotut kohtaukset nivotaan kasaan katsojan mielikuvitusta avuksi käyttäen. Loppuratkaisu voi siis tälläkin kertaa olla se, mitä katsoja itse sen tahtoo olevan. Kaksi ja puolituntia ei tuntunut ollenkaan liian pitkältä. Olisihan tämä varmasti toiminut myös tv-sarjana.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (36 more in this list)

Matka alkaa sieltä, minne se loppuu.

Added to

17 votes
All "Watched in 2018" lists on Listal (130 lists)
list by Triggerhappy6
Published 3 weeks, 2 days ago 3 comments
9 votes
Watched Movies 2010-> (9 lists)
list by Tumppi
Published 6 years, 1 month agoRelated lists

Elokuvapäiväkirja 2018
95 item list by Darth Brutus
26 votes 2 comments
Elokuvapäiväkirja (2018)
2 item list by Overman
17 votes
Elokuvapäiväkirja
184 item list by Lamourhaaja
35 votes 12 comments
Elokuvapäiväkirja 2018
77 item list by Kookosbanaani
25 votes
Watched in 2018 so far...
28 item list by imanshole
38 votes 3 comments
Watched in 2011
158 item list by apc 53
25 votes 1 comment
2018 Viewing List
44 item list by ScPetit
8 votes
In Memoriam 2018
32 item list by SwtChaos
8 votes 2 comments
Ranking the Films of 2018
4 item list by ScPetit
3 votes
Watched In 2018
56 item list by Ultimo
18 votes

View more top voted lists


Comments

Posted: 2 months, 3 weeks ago at Jan 1 13:23
Matkija!
Posted: 2 months, 3 weeks ago at Jan 1 13:32
Olen syytön.
Posted: 2 months, 2 weeks ago at Jan 4 9:47
Kakka-Mika palkitaan tänä vuonna DocPointissa.
Posted: 2 months, 2 weeks ago at Jan 4 10:07
Olipas kakkamainen juttu.
Posted: 2 months, 1 week ago at Jan 10 10:01
Salaviinanpolttajista: siitä en tiedä millaisen version itse olet katsonut, mutta ainakin teatterissa elokuva itsessään oli täysin mykkä, live-bändin ja foley-artistin luotua äänimaailman kokonaisuudessaan valkokankaan edessä.
Posted: 2 months, 1 week ago at Jan 10 10:03
Olin kuulevinani sellasia ääniä, jotka olivat tallentuneet ihmisten liikkeistä. Saatan tosin ihan muuten vain kuulla ääniä. Katsoin leffan areenasta.
Posted: 2 months, 1 week ago at Jan 10 10:24
En luottaisi yhteenkään ihmiseen, joka ei silloin tällöin kuule ääniä.
Posted: 2 months, 1 week ago at Jan 12 22:14
"Myös naisten antavat asusteet herättivät mielenkiintoni."

Perheellinen mies ja tuollainen sovinistisika!
Posted: 2 months, 1 week ago at Jan 13 9:36
Kaikki miehet on sikoja, minä myös.
Posted: 2 months, 1 week ago at Jan 13 9:46
Oink oink!
Posted: 2 months ago at Jan 17 9:31
Kuinka rakastella neekerin kanssa VÄSYMÄTTÄ?!?!?!
Posted: 2 months ago at Jan 17 9:36
Tervo on hullu rasisti ja sovinstisika!
Posted: 2 months ago at Jan 17 16:04
Mitä SINÄ ajattelit tehdä asialle?

Posted: 2 months ago at Jan 18 6:33
Ma ei tieta.
Posted: 2 months ago at Jan 19 14:18
Mutsini mukaan Saku Kuosmanen on läski sika...
Posted: 2 months ago at Jan 19 14:51
Siks se on hauska.
Posted: 1 month, 3 weeks ago at Jan 28 13:18
Olen antanut poliisin pojalle niilomaiset viiskauttaviis. Pyydän nöyrästi anteeksi. Korjaan asian joku ilta. Muo aina vaivasi Akin leffoissa, kun Esko Nikkari laitetaan hengiltä. Puhuit Sakari Kuosmanen neroudesta, mutta Eskohan se vasta varsinainen karaktääri oli rooleissaan.
Posted: 1 month, 3 weeks ago at Jan 28 13:35
Poliisin Poika ei enää edes ansaitse vittuiluani. Aki osaa sentään tanssia ja Sakun sydän mahtuu pieneen pakkaseen.
Posted: 1 month, 3 weeks ago at Jan 28 16:49
Saku oli kanssa tuhonnut faijani kämpän joskus kasikytäluvulla tämän ollessa reilaamassa. Löytyi kuulemma kylpyammeesta rukoilemasta viinaa.
Posted: 1 month, 2 weeks ago at Feb 1 15:53
Missä kommentit, sinä viheliäinen pikkumies?
Posted: 1 month, 2 weeks ago at Feb 1 19:57
Sairaalassa.
Posted: 1 month, 2 weeks ago at Feb 2 12:40
Sairasta.
Posted: 1 month, 2 weeks ago at Feb 5 15:04
Yläasteella Unissakävelijöiden kovin kohtaus taisi olla maissintähkällä tehty murha. Oi niitä aikoja.
Posted: 1 month, 2 weeks ago at Feb 6 7:09
Kingin parhaat jutut liittyvät aina maissiin.
Posted: 1 month, 1 week ago at Feb 11 10:54
Näin omituista unta että katsoin Piiraisen Tapsan elokuvia... Liekö uhkaava ennenäky vaiko mitä...
Posted: 1 month, 1 week ago at Feb 12 6:27
Sun on pakko kattoa kaikki sen leffat!
Posted: 1 month, 1 week ago at Feb 13 8:49
Mitää, löysit kommenttini jostain? Onnea vaan kun itse saan penkoa noita tämän sivuston käyttäjäystävällisyyden vuoksi aina pienen ikuisuuden, jos jotain haluan tarkistaa. Muistaakseni Taxi Teheran oli ainakin osittain lavastettu, todellisiin asioihin perustuva pseudodokumentti. Hienoa että alat innostua iranilaisesta elokuvasta - älä unohda myöskään egyptiläistä elokuvataidetta ja Abbas Kamelia.
Posted: 1 month, 1 week ago at Feb 13 9:01
Olen bittiavaruuden neiti etsivä. Innostun usein, mutta sitten masennun. Eiköhän tässä käy samalla tapaa. #leffahaaste2018 masentaa jo nyt, vaikka aluksi puhisin intoa.
Posted: 1 month, 1 week ago at Feb 13 9:03
Hö.
Posted: 1 month, 1 week ago at Feb 14 11:55
Posted: 1 month ago at Feb 16 23:35
500 - Internal Server Error
Posted: 1 month ago at Feb 19 13:44
Varo mitä sanot, Mossad kaappaa sut ja Mengeleen Otaniemestä ja kiidättää teidät telotettaviksi Tel Aviviin.
Posted: 2 weeks, 3 days ago at Mar 7 9:25
Toi oli vast alkupuoli: www.imdb.com/title/tt7349950/
Posted: 2 weeks, 2 days ago at Mar 7 11:44
Siksi se kesto olikin liikaa, kun kyseessä oli vasta alku.
Posted: 2 weeks, 1 day ago at Mar 8 14:26
Nyt jätkä mieti vähän mitä teet!
Posted: 2 weeks, 1 day ago at Mar 9 6:48
Vou vou vou!
Posted: 2 weeks ago at Mar 9 12:53
Posted: 1 week, 3 days ago at Mar 14 10:14
Hardcore TomHenry! Nyt hei Windows 95 mies, et oo oikee hipsteri jos pidät Hymyilevästä miehestä! Muista et on omaperäistä löytää paljon negatiivistä kaikesta onnistuneesta ihan vaan siks, että muutkin pitää siitä. "Mie oon niin vitun persoonallinen individualisti, et melkeen itteenikin käy kateeks." City-pyöräkausi on alkanut. T: Narcissus
Posted: 1 week, 3 days ago at Mar 14 10:25
Nyt jätkä hei mieti vähän mitä sä sanot! Shitty-fillarin voi parkkeerta meidän ostarille.
Posted: 1 week, 2 days ago at Mar 14 11:03
Käyn puhkoo omastas kumit.
Posted: 1 week, 2 days ago at Mar 14 11:08
Kumi kun puhkee, niin voi käydä vahinko.
Posted: 1 week, 2 days ago at Mar 15 9:33
Eilen puhkes parit.
Posted: 1 week, 2 days ago at Mar 15 9:48
Ei kai Anakonda vaan päässyt uimaan?
Posted: 1 week, 2 days ago at Mar 15 10:07
Kuka avas häkin ovet?
Posted: 1 week, 1 day ago at Mar 16 8:18
Et voi antaa Espoon viimeiselle neitsyelle yhtä tähteä!
Posted: 1 week, 1 day ago at Mar 16 8:39
Miksen voi? Ansaitseeko Mengele enemmän kuin yhden tähden?
Posted: 1 week ago at Mar 16 10:46
Et selkeästi ymmärrä todellisesta, suurella sydämellä tehdystä elokuvakomediasta yhtään mitään.
Posted: 1 week ago at Mar 16 10:53
En tiedä mistään mitään.
Posted: 6 days, 23 hours ago at Mar 17 10:49

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block