Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
30
vote
2420 Views    Share:

Viimeinen elokuvapäiväkirja 2018

Movie list created by Tumppi Avatar

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 1-50 of 136
Decade: Rating: List Type:
Add items to section

Toukokuu

People who added this item 8412 Average listal rating (5339 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.9
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 134 Average listal rating (138 ratings) 5.1 IMDB Rating 5.7
18.5. (Kirjasto/DVD)
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4180 Average listal rating (2784 ratings) 8.1 IMDB Rating 8.2
16.5. (BD)

Elämme suuria aikoja, kun jääkiekossa väärät maat voittavat, väärällä tavalla. Miten se liittyy Blade Runneriin? Ei mitenkään. Se liittyy enemmin tähän listaan, koska nyt voin taas keskittyä perheeseen ja elokuviin.

Blade Runenrin viimeinen leikkaus tuli lähinnä katsottua sen vuoksi, ettei avovaimo ollut sitä vielä nähnyt, ja seuraavaksi pitäisi jossain välissä katsoa se saatanallisen pitkä jatko-osa.

Mitä tähän alkuperäiseen klassikkoon tulee, niin vähän olen alkanut miettiä, miksi se olisi viiden tähden mestariteos. Eipä se enää useiden katseluiden jälkeen sitä olekaan. Mikään ei tunnu kestävän aikaa, vaikka elokuvan tulevaisuusvisio on suhteellisen upea. Upeinta on kuitenkin Rutger Hauer, joka on yksi suosikkimiehistäni. Kyyneleet sateessa ja muutamat muut hetket lopussa tekevät hänestä kovimman jätkän. Sitten siihen, onko Harrison Ford replikantti? Taitaa se olla, mutta eipä sekään ole elämää suurempi kysymys. Elämää suurempi kysymys on, että koska Ridley päättää hypätä sillalta?
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15.5. (DVD)

Se Kadonneen Aarteen Metsästäjien natsi ei sulanutkaan, vaan pakeni tulevaisuuteen ja Uuteen-Seelantiin. Hullua tehtävää suoritetaan jälleen ja se on ajoittain siistiä. Kohtaus, jossa Maka kierii tulessa saa minut liekkeihin, kun samoihin aikoihin se Kadonneen Aarteen Metsästäjien natsi polttaa jälleen kätensä. Sekoilua on paljon, mutta se ei lopulta ole ihan niin hauskaa kuin sen toivoisi olevan.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
14.5. (BD)

Arvostelu tulossa myöhemmin.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
11.5. (Kirjasto/DVD)

Ei pitäisi katsoa elokuvia. Ei ainakaan väsyneenä. Ei auta, koska väsymys on vakio. Ei muistikuvia. Ei muutenkaan niin hyvä kuin luulin. Ei on negatiivinen sana. Ei se haittaa, koska ei sille mitään voi.

Pidin alusta, jossa asioita ei lähdetty selittämään. Pyörätuolissa ja lepositeissä olleet lapset vaikuttivat jotenkin uhkaavilta, eikä kaikilla aikuisilla ollut sympatiaa heitä kohtaan. Sitten homma paljastui zombiepidemiaksi, jossa nämä lapset jotenkuten pystyivät vastustamaan taudin etenemistä. Toimintakohtaukset olivat muuten mallikkaasti tehtyjä, eikä niillä mässäilty. Jotain syvällisempiä ajatuksia voisi yrittää kasata, mutta ei jaksa. Ei tämä ainakaan ollut salamaleikkauksilla pilattu.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 169 Average listal rating (284 ratings) 5.5 IMDB Rating 6.7
8.5. (Kirjasto/BD)

#leffahaaste2018

Sellainen. Pienenä poikana halusin olla Batman. Valitsin tämän elokuvan osaksi haastetta sen vuoksi. En parempaakaan keksinyt. Näemmä elokuvan tekijät eivät pystyneet parempaan, sillä Justice League alittaa kaikki rimat ja on totaalisen karmaiseva pökäle. Alle kahden tunnin kesto tuntuu jotenkin väkisin väännetyltä, kun tapahtumia todella vähän ja koko roska tuntuu muutamia hetkiä lukuun ottamatta pitkältä pleikkapelin välianimaatiotaistelulta.

Pitäisi varmaan oikeasti kirjoittaa näistä haasteleffoista enemmän, mutta ei tästä saa mitään irti. Minua hävettää Ben Affleckin puolesta. Myös jostain madonreiästä putkahtanut Born to Be Wild oli pahiksena tosi laimea.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 65 Average listal rating (41 ratings) 5.3 IMDB Rating 5.7
Hierro (2009)
5.5. (DVD)

Kun saa vapaasti valita, mitä tahtoo lauantai-iltana katsoa, kannattaa katsoa paskaa. En tosin uskonut Hierron olevan näin huono. Mitäänsanomaton kuvastaa varmaan kokonaisuutta parhaiten. Toinen mieleen juolahtava sana on sekava. Tässä ei tapahtunut siis juuri mitään, ja suurin osa kestosta on sitä, kuinka nainen ei uskalla käydä suihkussa tai makaa yläosattomissa rannalla. Teemaksi on valittu lapsenhukkuminen ja vesikauhu. Odotin epsanjalaiselta jännäriltä enemmän, mutta osataan sielläkin tuhnuttaa pahasti.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
3.5. (Kirjasto/BD)

Elämä on valintoja. Valinnat ovat hyvästä ja pahasta. Valitsin tämän elokuvan kirjaston valikoimasta. Pidin siitä valinnasta kovasti. Elokuvassa Colin Farrell esittää kirurgia, jonka veitsi ei pelasta potilasta. Potilaan poika alkaa terrorisoida hänen perhettään ja hiljalleen menetän järkeni. Kreikkalainen tyyppi tekee tälläkin kertaa mustalla huumorilla sävytettyä kamaa, jossa Colin muun muassa haluaa nussia elotonta Nicole Kidmania ja toisessa kohtaa Kidman antaa viharunkut jollekin nukutuslääkärille. Suosittelen tätä elokuvaa kaikille perheellisille, koska sen on valinta, jonka voitte tehdä.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 20 Average listal rating (11 ratings) 5.3 IMDB Rating 4.6
2.5. (DVD)

Ei sitä paremmin voisi iltaa viettää kuin katsomalla tällaisen pökäleen, jossa ei tapahdu juuri mitään. Juonen voinee tiivistää joksikin sekasotkuksi Indy-henkistä seikkailua ja 2000-luvun luovuuden puutteesta kärsineeksi honkkariksi. Parin mukiinmenevän toimintakohtauksen lisukkeeksi tarjoillaan niin rumaa green screen -meininkiä ja CGI:tä, joka kuvottaa ja näyttää 90-luvun peligrafiikalta. Ei siis kiinnostanut vittuakaan The Touchin tapahtumat. Muistan kuulleeni tästä jotain Basilin musiikkeja elokuvasoittolistoilla Spotyssa. Se lienee ollut ainoa syy maksaa tästä euro kierrätyskeskuksessa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Add items to section

Huhtikuu

28.4. (VHS)

Olimme menossa johonkin Jakomäen kuppilaan, mutta se oli jostain syystä kiinni jo puolen yön aikaan. Palasimme Jonen kämpille ja meillä molemmilla oli kova ikävä Hapannaamaa. Jonella sattui olemaan VHS, jolla Hapannaama esiintyi. Hän näytti happamalta ja vittuuntuneelta. Kuvanlaatu oli paskaa, mutta tässä soi muun muassa kantoninkielinen versio Take My Breath Awaysta, joka sai fiilikset korkealle.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
28.4. (FYEO)

Tästä tarvitsee tietää vain alku, jossa uusi suosikki näyttelijäni yrittää raiskata naisen. Hänellä on yllään pukupaita, josta on revitty hihat ja rusettikin löytyy kaulasta. Permanentti kruunaa kokonaisuuden. Muuten tässä ei sitten tapahtunut mitään.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 7 Average listal rating (7 ratings) 4.6 IMDB Rating 3
Half Human (1958)
28.4. (FYEO)

Pappa Carradine istui huoneessa ja tässä hiihdettiin.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (2 ratings) 2 IMDB Rating 5.7
28.4. (FYEO)

Kiitos. Suoraan sanottuna en muista tästä mitään. Joku luuranko pelasi shakkia.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 4 Average listal rating (2 ratings) 2 IMDB Rating 6.1
Missing Link (1988)
28.4. (FYEO)

Tervetuloa avaraan luontoon, sanoin Mengelle, joka saapui kesken tämän elokuvan klassikkoiltaamme. Mitäpä tästä voi sanoa. Oli mukavaa nähdä Mengeleä pitkästä aikaa. Tämä elokuva itsessään ei ollut niin mukava, vaikka se väittää olevansa puuttuva lenkki meidän välillämme.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (97 ratings) 7.7 IMDB Rating 8
27.4. (DCP)

#leffahaaste2018

Kun kerran matkasin jälleen pahamaineiseen finn(i)kinon helvetin esikartanoon, tajusin sen olevan virhe. Vieressäni istui joukko amatöörejä röhisemässä ja kittaamassa olutta. Leffan jälkeen yksi näistä räkänokista totesi, että on nähnyt ainakin 250 kauhuelokuvaa ja tämä ei tuntunut missään.

Jotain hyvää kuitenkin, sillä Hiljainen Paikka on alkupuolensa jälkeen todella intensiivistä kauhua, joka yllätti positiivisesti allekirjoittaneen. Se, että hahmoihin syvennytään alussa lienee tarpeellista, sillä ainakin näin pääsen itse paremmin hommaan messiin. Joten alun voi vetää plussan puolelle. Käsikirjoitus ei muutenkaan lähde selittämään tapahtumien alkuperään turhan paljon, joka jättää siihen sen tarvitsemaa mystiikkaa. Jostain avaruudesta tänne on ilmeisesti meteoriitin iskeytymisen yhteydessä tullut verenhimoisia sokeita, mutta erittäin tarkkakorvaisia örrejä.

Jotenka onkin mukavaa huomata, kuinka nuo amatöörit salissa hiljenivät, kun kankaalla alkoi tapahtua. Itseäni kyrsi vähän liian kovalla olleet säikyttelyäänet, mutta tietyllä tapaa ne sopivat juuri tähän elokuvaan. Sanottakoon vielä tähän loppuun, että perheellisenä miehenä oli helppo samaistua päähenkilöiden tuskaan. Etenkin synnytyskohtaus oli riipaiseva ja jollain tapaa hyvin nihilistinen että kyyninen. Elokuvan katsoneet tietävät, mitä tarkoitan, koska en halua spoilata.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 474 Average listal rating (350 ratings) 7 IMDB Rating 7.1
The Lobster (2015)
26.4. (Kirjasto/BD)

Menköön nyt sitten taas niin, että en tiedä mistään mitään, mutta itselleni The Lobster toimi vallan mainiosti. Kiehtovalla ajatuksella päästään yllättävän pitkälle, kun homma pidetään näinkin minimalistisena. Idea maailmasta, jossa parisuhde on pakollinen, tai muuten sinut muutetaan 45 päivän kuluttua valitsemaksesi eläimeksi, on hyvä. Se ei ole erinomainen, mutta tämä kreikkalainen jannu osaa rakentaa tarinan palaset kiinnostavaksi kokonaisuudeksi, jossa rumaakin rumemman John C. Reillyn masturboiva käsi tungetaan leivänpaahtimeen, Colin Farrell pahoinpitelee tyttöä ja niin edelleen. Pidin myös kovasti harmaasävyisestä kuvastosta, joka loi ikään kuin sen lohduttoman tunnelman. Tällainen musta huumori on makuuni.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8 Average listal rating (108 ratings) 6 IMDB Rating 6.5
24.4. (Kirjasto/DVD)

Alkuunsa ihan näppärältä kuulostava idea, joka mukailee Groundhog Dayn ideaa, muuttamalla sen slasheriksi. Nainen herää joka aamu vain kuollakseen päivän päätteeksi. Tätä mysteeriä on hauska selvittää, koska pääosa hahmolla tuntuu olevan enemmän vihamiehiä kuin ystäviä. Homma kuitenkin menee liiaksi yrittämiseksi ja oikea vastaus on katsojan edessä lähes heti. Kuulemma aloin yli analysoida tämän elokuvan tarinaa, koska mietin mahdollisia aikajatkumoita ja niiden puutteellisuuksia. En myöskään arvannut loppuratkaisua, jonka avovaimo tosin arvasi. Lopussa lässytetään liian paljon, koska elämästä on opittu tarpeellinen ja kaikille ollaan sen vuoksi paljon kivempia jatkossa. Tämä oli tylsää, ja kuuleman mukaan tähän on tehty kyynisempi lopetus, joka ei koeyleisöä miellyttänyt.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2199 Average listal rating (1447 ratings) 6.3 IMDB Rating 6.6
24.4. (Ruutu+)

Hyvät jutut vedetään sitten pöntöstä alas ja tämä lienee koko sarjan paskinta meininkiä. Mikään ei tunnu kiinnostavalta ja leffa ikään kuin vain lipuu ohi silmien. Plussana voinee todeta, että onneksi tämä on myös koko roskan lyhyin osa. Lopetan Bond-paskan katsomisen tähän, vaikka vähän tekisi mieli antaa Skyfallille toinen mahdollisuus, koska toimittaja Mononenkin teki niin, ja piti siitä uusintakatselulla.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3977 Average listal rating (2669 ratings) 7.4 IMDB Rating 8
Casino Royale (2006)
23.4. (Ruutu+)

Casino Royale on edelleen onnistunut uudelleenkäynnistys sarjalle. Craig tuo uutuudenviehätystä kulahtaneeseen roolihahmoon. Tässä myös isketään monta kertaa palleille, joka saa Bondin suupielille ensimmäistä kertaa hymyn elokuvan aikana.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 422 Average listal rating (245 ratings) 7.4 IMDB Rating 7.6
22.4. (DVD)

Ylipitkäksi venyvä kuvaus ahneudesta, joka valjastetaan kreisikomediaksi. Autot menevät paskaksi, ihmisen mieli menee paskaksi ja lopun sekoilu laskee pisteitä roimasti. Cameoita tässä on saatanasti, mutta en saanut niistä juuri mitään irti, koska en tunne aikakauden populaaripersoonia ja amerikkalaisia tarpeeksi hyvin. Katsoin tästä vielä jonkun lyhykäisemmän version, että kuuleman mukaan tämä kestää teatterissa katsottuna yli kolme tuntia!
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
20.4. (DVD)

Hapannaaman paras rooli on hänen pääroolinsa tässä erittäin paljon kiukkua sisältävässä toimintapläjäyksessä.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
20.4. (DVD)

Turkkilainen namu maistui pilaantuneelta. Ikäväni Turkkia kohtaan on silti suuri. Kaipaan niitä hölmöjä hetkiä, joita maan elokuvatuotanto parhaimmillaan tarjoaa. Tämä ei tarjonnut mitään. Pelkkää mustavalkoista "tunnelmointia", jonka aikana kuolema voisi olla tylsyyttä parempi kohtalo.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
20.4. (Ruutu+)

Moore hiihtää alussa. Muistan yhden elokuvan, jossa Kinskin piti hiihtää, mutta hän ei hiihtänyt. Hiihtäminen on suomalaisille tärkeää. Minulle se on yhdentekevää. Tapahtui tässä paljon muutakin. Muistan parhaiten kohdan, jossa auto muuttuu sukellusveneeksi ja tätä ihmetellään rannalla.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 232 Average listal rating (187 ratings) 5.8 IMDB Rating 6.7
19.4. (Kirjasto/DVD)

#leffahaaste2018

Nyt riittää hurjapäät. Lopettakaa jo! Elokuvasarja, josta ei koskaan olisi pitänyt tulla elokuvasarjaa. Miten tässä näin kävi? Sitä en tiedä, mutta sen tiedän, ettei näitä ihan oikeasti jaksa katsoa yli kahta tuntia. Juoni käynnistyy kunnolla vasta jossain puolen tunnin jälkeen. Sitten suurin osa onkin tietokoneella istumista, autojen lentelyä lasien läpi ja erittäin kuivia iskulauseita. Huumori on mielestäni jo niin paskaa, että siitä ei viitsi edes sen enempää mainita. Ainiin haasteleffa ruksittu yli, koska tässä oltiin ainakin kahdessa eri maassa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
19.4. (Ruutu+)

Alkaa mennä kuppi nurin näiden Bondien kanssa. Tässä on toki paljon hienoja juttuja, kuten kääpiö, kolmas nänni ja se yksi autostuntti. Meno on kuitenkin suurimmaksi osin väsynyttä ja väkinäistä. Suurinta vitusta aiheuttaa kuitenkin jo edellisessä leffassa tutuksi tullut lihava poliisi, joka jostain syystä on erehtynyt lomalle Thaimaahan. Sen jätkän voisi viedä saman tien ladon taakse, eikä kukaan jäisi kaipaamaan. Jos tuo on huumoria, josta ihmiset tykkäävät, katsokaa seuraavaksi Poliisiopistot!
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
18.4. (Ruutu+)

On se mukavaa tässä vaiheessa huomata katsoneensa nämä elokuvat syksyllä 2014. En valita siitä sen enempää, mutta muisti alkaa selkeästi tehdä tepposia, koska tuo oli se niin sanottu "en kommentoi -vuosi". Itse Mooren silmäpelihän on ihan parasta, mitä tiedän, tunnari on asiaan kuuluvan hyvä ja Yaphet Kotto räjähtää ilmapallon lailla lopussa. Krokotiilit eivät mahda Moorelle mitään, joka myös rakastelee paljon.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 51 Average listal rating (31 ratings) 5.7 IMDB Rating 6.1
Blue Sunshine (1977)
17.4. (FYEO)

Uusintakatselu ei erityisemmin herättänyt kysymyksiä.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
17.4. (Ruutu+)

Connery palaa rakastelemaan ja rakastelemaan vähän lisää. Juoni on rikkonainen, vaikka timantit kuinka olisivat ikuisia. Itseäni ärsytti suuresti tämän elokuvan Blofeld, jonka näyttelijä esiintyi toisessa roolissa, toisessa bondissa. Lopussa kasettini ei meinannut enää kestä tätä menoa ja meininkiä.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 582 Average listal rating (392 ratings) 6.5 IMDB Rating 6.8
16.4. (Ruutu+)

Lazenbyn täytyy rakastella paljon, koska Connery kieltäytyi kahdesti. Myöhemmin herra on kuitenkin sanonut tämän olleen virhe, koska Lazenbyn ainokaisen tarina on parempi kuin muiden Bondien. Totta tuo onkin, sillä tällä kertaa juonessa on enemmän potkua, vaikka pääosan perseleuka ja veijari-ilmeet ovatkin vähän pöhköjä juttuja. Lopussa on ehkä koko Bond-historian hienoin (siis ihan oikeasti) kohtaus. Nopeutuksia tässä oli muuten saatanallinen määrä ja Lazenby murjaisee jo vitsin omasta olemuksestaan ennen kuuluisia alkutekstejä.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15.4. (FYEO)

Ihan tutkimusmielessä tuli katsottua tällainen pökäle. Aiheesta myöhemmin lisää.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 8 Average listal rating (6 ratings) 5.8 IMDB Rating 5.6
14.4. (FYEO)

Ihan tutkimusmielessä tuli katsottua tällainen pökäle. Aiheesta myöhemmin lisää.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
13.4. (Ruutu+)

Connerya väsyttää jo tämä touhu. Niinpä hän lavastaa oman kuolemansa, mutta valitettavasti päätyy siitä huolimatta selvittämään avaruusjuttuja Japaniin. Meininki alkaa mennä enemmän camp-huumorin puolelle, joka toimii paremmin kuin Pallosalaman vedenalaiset kohtaukset.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
12.4. (Ruutu+)

Tässä sukellellaan paljon. Se on aika tylsää. Parhaassa kohdassa Conneryn selkää venytetään. Tom Jonesin laulama tunnari menee top-5:een, mutta ei pelasta kuolettavan tylsiä hetkiä.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
11.4. (Kirjasto/BD)

#leffahaaste2018

Haastava leffa, kuten leffahaasteen leffan sopiikin olla. Pidin kovasti tämän ohjaajan edellisestä elokuvasta, ja samoilla linjoilla mennään nytkin. Manchester by the Sea on koskettava kuvaus pienestä virheestä, joka pilaa yhden miehen koko elämän. Oscarin roolistaan saanut nuorempi Affleck on vakuuttava ja varsin pessimistinen näky. Avovaimoa riipaisi etenkin kohtaukset, joissa käsiteltiin Affleckin hahmon menneisyyttä. Perheelliset tajuavat tämän. Homma on onneksi kuvattu sen verran hyvin, että pystyin jopa samaistumaan hahmojen tuskaan. Onneksi elokuva ei täysin unohda huumorin voimaa, joka toki on pikimustaa, ehkä jopa tahatonta. Minua se kuitenkin hymyilytti.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1435 Average listal rating (917 ratings) 7.3 IMDB Rating 7.7
11.4. (Ruutu+)

Conneryn täytyy pelastaa paljon kultaa. Siinä sivussa rakastellaan ja rakastellaan vähän lisää. Kultasormi on omasta mielestäni yksi näitä parempia bondeja, vaikka näyttääkin siltä, että olen suurempi Moore-fani. Kaikki nämä varhaiset Conneryn näyttelemät filmit ovat kulahtaneita, niistä puuttuu silmäpeli ja huumorikin on kuvaa makuuni.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1042 Average listal rating (692 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.5
10.4. (Ruutu+)

Conneryn on ihan pakko rakastella paljon, että seksismi saadaan pidettyä kovana. Tupakka ei pala enää niin hanakasti, mutta tässä on mustalaisnaisia, jotka tappelevat miehestä. Idän pikajunaan Connery astui vuosia myöhemmin uudestaan ja siitä nimimerkki Kurkkuharja ei tykännyt. Minä tykkään tämän elokuvan suomennoksesta, jossa 007 on Istanbulissa - täydellinen käännös. Blofeldin taistelukalavertaus on tätä päivää. Ei siitä kuitenkaan sen enempää.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1238 Average listal rating (833 ratings) 7.1 IMDB Rating 7.3
9.4. (Ruutu+)

Sain idean. Katson kaikki "pisteyttämättömät" Bondit. Tohori No on oikeastaan edelleen ihan hyvä agenttileffa, jossa etenkin Bondin ja Non keskustelu ruuan ääressä on hieno hetki. Connerylla palaa jatkuvasti tupakka kädessä, nuoret pitävät tätä seksistisenä elokuvana (#metoo) ja musta mies on vielä sivuosassa. Ajat ovat muuttuneet.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
7.4. (BD)

Kirjoitusta tulee yhteen projektiin.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
6.4. (Kirjasto/DVD)

John Wickin pitää tappaa tai tulla tapetuksi. Franco Nero käy jakamassa elämänviisauksia ja meininki on kautta linjan kivaa. Etenkin toimintakohtaukset on ohjattu laadukkaasti, joka on nykyaikana hieno asia.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
6.4. (Yle Areena)

Aki tekee maahanmuuttoaiheisen leffan, ihan kiva juttu. Jotkut vitsit toimivat paremmin, mutta välillä niiden taso on turhan hassua makuuni. Olisin toivonut kuivempaa lähestymistä esimerkiksi Saken ravintolahankkeeseen. Vioistaan huolimatta kelvollinen leffa, joka on ohjalleen uskollisen näköinen, eikä mielestäni sorru liikaa pastissiksi tai parodiaksi.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 3721 Average listal rating (2505 ratings) 7.2 IMDB Rating 7.7
4.4. (Ruutu+)

Pakkomielteeni katsoa uudelleen leffoja, jotka ovat ajalta ennen päiväkirjaa saa jatkoa. Kauhea Kankkunen on niitä leffoja, joille tuli tuolloin vajaa kymmenen vuotta sitten naurettua, jonka vitsit eivät enää toisella kertaa toimi. Jotenkin tämä silti lipui vaivattomasti eteenpäin, joka ei yksinään riitä pelastamaan elokuvaa, mutta pitää sen pisteet poissa yhdestä tähdestä. Voin vain kuvitella, että omat polttarini tulevat olemaan sairaan kovat!
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 91 Average listal rating (246 ratings) 6.8 IMDB Rating 6.7
2.4. (Kirjasto/BD)

Aronofsky on tehnyt elokuvan suuresta kirjasta. Se käsitellään kahdessa tunnissa ja tapahtumat ovat yhdessä talossa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Add items to section

Maaliskuu

People who added this item 44 Average listal rating (25 ratings) 5.9 IMDB Rating 5.8
31.3. (DVD)

Kirjoitan tästä toiseen paikkaan. Tästä elokuvasta on tehty tosi tarttuva biisi:
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1 Average listal rating (2 ratings) 5.5 IMDB Rating 5.7
30.3. (DVD)

Mengelen tuliainen Hongkongista osoittautui todelliseksi kulttuurishokiksi, jossa ei ollut mitään järkeä. Arvaten saattaa, että menoa ja meininkiä on, mutta se on tylsää. Parhaassa kohdassa köyhän miehen Sammo Hung ajaa partansa. Oli tässä joku takaa ajokin, jossa poliisi ei suostunut nousemaan autostaan. Loppu tulee kuin tyhjästä. Onneksi poliisin poika on oppinut ampumaan. Takaumat olivat hämmentäviä ja taksikuskille ei vittuilla.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1336 Average listal rating (893 ratings) 5.2 IMDB Rating 5.8
30.3. (DVD)

Rennyn hait ovat vanhentuneet huonosti. Elokuvassa on onneksi sen verran vauhtia, ettei se varsinaisesti käänny tylsän puolelle. Thomas Janea vituttaa lähinnä kaikki, ja hän uhraa lopussa naisen haille, jotta tasa-arvon takia mukana häärivä mother fuckin' LL Cool J saa sushia. Alkupuolen kohtauksessa Samuel L. Jackson näyttää olevan homoeroottisen lähellä pomoaan. Mitähän suljettujen ovien takana tapahtuu?
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 596 Average listal rating (415 ratings) 5.1 IMDB Rating 5.1
Congo (1995)
29.3. (DVD)

Bruce Campbell löytää sinistä timanttipölyä, josta tehdään laserase. Joku nulikka on opettanut gorillan (ihmisen puvussa) puhumaan. Gorilla tahtoo Congoon muiden nekrujen luokse, ja tämän matkan päättää kustantaa Tim Curryn esittämä romanialainen bisnesmies Homolka. Matkan aikana selviää, että Holmolka tahtoo vain löytää Afrikan tähden, josta valkoiset gorillat suuttuvat. Onneksi Campbellin kehittämä laserase otetaan käyttöön, kun naistutkija päättää lahdata sillä kaikki apinat sukupuuttoon.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 547 Average listal rating (371 ratings) 5.1 IMDB Rating 5.7
27.3. (DVD)

Jostain syystä tyttökulta Betty White kasvattaa krokotiileja Mainessa, ja syöttää niille lehmiä. Paikalle hälytetään krokotiileja Jumalana pitävä jannu, koska Bill Pullman näyttää vielä suhteellisen onnelliselta. Olin myös yllättynyt, kuinka paljon tässä oli gorea. Huumoripuoli ei toiminut minulle, koska tykkään enemmän tahattomasta komediasta. Mainittakoon vielä, että itse kroko oli mallikkaasti tehty.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
26.3. (Kirjasto/BD)

#leffahaaste2018

Katsoin tätä yhdessä avovaimon kanssa ja hänen mielestä olen jälleen tunteeton, koska en voinut tuntea empatiaa elokuvassa nähtyjä ihmispoloja kohtaan. Adjektiivi osa haasteesta on taputeltu ja elokuva mielestäni lässähtää ensimmäisen tunnin jälkeen. Odotin kannen perusteella giallopastissia, mutta sainkin huomata tämän olevan melko pysäyttävä kuvaus mielenterveysongelmista. Hämmentävin hetki koettiin heti alkuteksteissä, joissa taustalla tanssivat hidastettuna alastomat lihavat naiset.

Piti sanoa vielä, että elokuvan pahis oli rakentanut vessanpöntön terassilleen, eikä pyyhkinyt pyllyään kunnolla.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
25.3. (Yle Areena)

Monet taukit lähtevät vetämään todella suuria analyyseja Psykon suihkukohtauksesta. Muitakin osa-alueita käsitellään, mutta suihkussa viihdytään yli tunnin verran, joka tekee tästä erittäin komediallisen dokkarin. Toki joissain jutuissa on järkeäkin, vaikkei se aluksi siltä näytä.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
Load more items (86 more in this list)

Matka alkaa sieltä, minne se loppuu.

Added to

37 votes
All "Watched in 2018" lists on Listal (182 lists)
list by Triggerhappy6
Published 2 months, 3 weeks ago 5 comments
10 votes
Watched Movies 2010-> (9 lists)
list by Tumppi
Published 6 years, 2 months agoRelated lists

Elokuvapäiväkirja 2018
207 item list by Darth Brutus
31 votes 6 comments
Elokuvapäiväkirja
2 item list by Overman
3 votes
Elokuvapäiväkirja
199 item list by Lamourhaaja
35 votes 12 comments
Elokuvapäiväkirja 2018
144 item list by Kookosbanaani
25 votes
Watched in 2018 so far...
45 item list by imanshole
43 votes 2 comments
Elokuvapäiväkirja
45 item list by stobesultan
6 votes
Watched in 2011
158 item list by apc 53
25 votes 1 comment
Babes of FOX 2018-19 TV Season
38 item list by EatMorePez
10 votes 2 comments
2018 Viewing List
81 item list by ScPetit
8 votes
Babes of The CW 2018-19 TV Season
52 item list by EatMorePez
10 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from TumppiComments

Posted: 4 months, 2 weeks ago at Jan 1 13:23
Matkija!
Posted: 4 months, 2 weeks ago at Jan 1 13:32
Olen syytön.
Posted: 4 months, 2 weeks ago at Jan 4 9:47
Kakka-Mika palkitaan tänä vuonna DocPointissa.
Posted: 4 months, 2 weeks ago at Jan 4 10:07
Olipas kakkamainen juttu.
Posted: 4 months, 1 week ago at Jan 10 10:01
Salaviinanpolttajista: siitä en tiedä millaisen version itse olet katsonut, mutta ainakin teatterissa elokuva itsessään oli täysin mykkä, live-bändin ja foley-artistin luotua äänimaailman kokonaisuudessaan valkokankaan edessä.
Posted: 4 months, 1 week ago at Jan 10 10:03
Olin kuulevinani sellasia ääniä, jotka olivat tallentuneet ihmisten liikkeistä. Saatan tosin ihan muuten vain kuulla ääniä. Katsoin leffan areenasta.
Posted: 4 months, 1 week ago at Jan 10 10:24
En luottaisi yhteenkään ihmiseen, joka ei silloin tällöin kuule ääniä.
Posted: 4 months, 1 week ago at Jan 12 22:14
"Myös naisten antavat asusteet herättivät mielenkiintoni."

Perheellinen mies ja tuollainen sovinistisika!
Posted: 4 months, 1 week ago at Jan 13 9:36
Kaikki miehet on sikoja, minä myös.
Posted: 4 months, 1 week ago at Jan 13 9:46
Oink oink!
Posted: 4 months ago at Jan 17 9:31
Kuinka rakastella neekerin kanssa VÄSYMÄTTÄ?!?!?!
Posted: 4 months ago at Jan 17 9:36
Tervo on hullu rasisti ja sovinstisika!
Posted: 4 months ago at Jan 17 16:04
Mitä SINÄ ajattelit tehdä asialle?

Posted: 4 months ago at Jan 18 6:33
Ma ei tieta.
Posted: 4 months ago at Jan 19 14:18
Mutsini mukaan Saku Kuosmanen on läski sika...
Posted: 4 months ago at Jan 19 14:51
Siks se on hauska.
Posted: 3 months, 3 weeks ago at Jan 28 13:18
Olen antanut poliisin pojalle niilomaiset viiskauttaviis. Pyydän nöyrästi anteeksi. Korjaan asian joku ilta. Muo aina vaivasi Akin leffoissa, kun Esko Nikkari laitetaan hengiltä. Puhuit Sakari Kuosmanen neroudesta, mutta Eskohan se vasta varsinainen karaktääri oli rooleissaan.
Posted: 3 months, 3 weeks ago at Jan 28 13:35
Poliisin Poika ei enää edes ansaitse vittuiluani. Aki osaa sentään tanssia ja Sakun sydän mahtuu pieneen pakkaseen.
Posted: 3 months, 3 weeks ago at Jan 28 16:49
Saku oli kanssa tuhonnut faijani kämpän joskus kasikytäluvulla tämän ollessa reilaamassa. Löytyi kuulemma kylpyammeesta rukoilemasta viinaa.
Posted: 3 months, 2 weeks ago at Feb 1 15:53
Missä kommentit, sinä viheliäinen pikkumies?
Posted: 3 months, 2 weeks ago at Feb 1 19:57
Sairaalassa.
Posted: 3 months, 2 weeks ago at Feb 2 12:40
Sairasta.
Posted: 3 months, 2 weeks ago at Feb 5 15:04
Yläasteella Unissakävelijöiden kovin kohtaus taisi olla maissintähkällä tehty murha. Oi niitä aikoja.
Posted: 3 months, 1 week ago at Feb 6 7:09
Kingin parhaat jutut liittyvät aina maissiin.
Posted: 3 months, 1 week ago at Feb 11 10:54
Näin omituista unta että katsoin Piiraisen Tapsan elokuvia... Liekö uhkaava ennenäky vaiko mitä...
Posted: 3 months, 1 week ago at Feb 12 6:27
Sun on pakko kattoa kaikki sen leffat!
Posted: 3 months ago at Feb 13 8:49
Mitää, löysit kommenttini jostain? Onnea vaan kun itse saan penkoa noita tämän sivuston käyttäjäystävällisyyden vuoksi aina pienen ikuisuuden, jos jotain haluan tarkistaa. Muistaakseni Taxi Teheran oli ainakin osittain lavastettu, todellisiin asioihin perustuva pseudodokumentti. Hienoa että alat innostua iranilaisesta elokuvasta - älä unohda myöskään egyptiläistä elokuvataidetta ja Abbas Kamelia.
Posted: 3 months ago at Feb 13 9:01
Olen bittiavaruuden neiti etsivä. Innostun usein, mutta sitten masennun. Eiköhän tässä käy samalla tapaa. #leffahaaste2018 masentaa jo nyt, vaikka aluksi puhisin intoa.
Posted: 3 months ago at Feb 13 9:03
Hö.
Posted: 3 months ago at Feb 14 11:55
Posted: 3 months ago at Feb 16 23:35
500 - Internal Server Error
Posted: 3 months ago at Feb 19 13:44
Varo mitä sanot, Mossad kaappaa sut ja Mengeleen Otaniemestä ja kiidättää teidät telotettaviksi Tel Aviviin.
Posted: 2 months, 2 weeks ago at Mar 7 9:25
Toi oli vast alkupuoli: www.imdb.com/title/tt7349950/
Posted: 2 months, 2 weeks ago at Mar 7 11:44
Siksi se kesto olikin liikaa, kun kyseessä oli vasta alku.
Posted: 2 months, 1 week ago at Mar 8 14:26
Nyt jätkä mieti vähän mitä teet!
Posted: 2 months, 1 week ago at Mar 9 6:48
Vou vou vou!
Posted: 2 months, 1 week ago at Mar 9 12:53
Posted: 2 months, 1 week ago at Mar 14 10:14
Hardcore TomHenry! Nyt hei Windows 95 mies, et oo oikee hipsteri jos pidät Hymyilevästä miehestä! Muista et on omaperäistä löytää paljon negatiivistä kaikesta onnistuneesta ihan vaan siks, että muutkin pitää siitä. "Mie oon niin vitun persoonallinen individualisti, et melkeen itteenikin käy kateeks." City-pyöräkausi on alkanut. T: Narcissus
Posted: 2 months, 1 week ago at Mar 14 10:25
Nyt jätkä hei mieti vähän mitä sä sanot! Shitty-fillarin voi parkkeerta meidän ostarille.
Posted: 2 months, 1 week ago at Mar 14 11:03
Käyn puhkoo omastas kumit.
Posted: 2 months, 1 week ago at Mar 14 11:08
Kumi kun puhkee, niin voi käydä vahinko.
Posted: 2 months ago at Mar 15 9:33
Eilen puhkes parit.
Posted: 2 months ago at Mar 15 9:48
Ei kai Anakonda vaan päässyt uimaan?
Posted: 2 months ago at Mar 15 10:07
Kuka avas häkin ovet?
Posted: 2 months ago at Mar 16 8:18
Et voi antaa Espoon viimeiselle neitsyelle yhtä tähteä!
Posted: 2 months ago at Mar 16 8:39
Miksen voi? Ansaitseeko Mengele enemmän kuin yhden tähden?
Posted: 2 months ago at Mar 16 10:46
Et selkeästi ymmärrä todellisesta, suurella sydämellä tehdystä elokuvakomediasta yhtään mitään.
Posted: 2 months ago at Mar 16 10:53
En tiedä mistään mitään.
Posted: 2 months ago at Mar 17 10:49
Posted: 1 month, 3 weeks ago at Mar 29 12:19
Meinasin vetää riisit väärään kurkkuun kun luin Congon kommentin.
en.wikipedia.org/wiki/Mewtwo
Posted: 1 month, 3 weeks ago at Mar 29 12:49
Älä tukehdu. Senkin fasisti, rasisti ja sovinisti.
Posted: 1 month, 3 weeks ago at Mar 29 13:41
Älä unohda sexistiä!
Posted: 3 weeks, 6 days ago at Apr 23 13:10
Muista että lupasit kirjoittaa turkkilaisesta namusta rojektiin!
Posted: 3 weeks, 6 days ago at Apr 23 13:11
Joo, se Verhoevenin filmi on melko hyvä.
Posted: 3 weeks, 5 days ago at Apr 24 7:49
Lopeta toi Bond-paska.
Posted: 3 weeks, 5 days ago at Apr 24 7:53
Joo, se loppu tähän.
Posted: 2 weeks, 3 days ago at May 3 8:08
Basil-hiiri, mestarietsivä.
Posted: 2 weeks, 3 days ago at May 3 9:50
Sinulle on lahjoja.
Posted: 2 weeks, 3 days ago at May 3 14:14
Lilleri Lalleri söi paskaa, tukehtui ja kuoli.
Posted: 1 week, 3 days ago at May 10 10:26
Mistäs sun kommentteja pystyy ensi vuonna lukemaan?
Posted: 1 week, 3 days ago at May 10 12:27
Katotaan jos sais jonkun blogin aikaseksi.
Posted: 4 days, 15 hours ago at May 16 8:37
Ei! Älä turhaan sano ei! Ei on turha sana välillämme! Tuhat eitä on yksi kyllä.
Posted: 4 days, 14 hours ago at May 16 9:10
Ei se silleen parane. Ei.

Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block