Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
26
vote
658 Views    Share:

Viimeinen elokuvapäiväkirja 2018

Movie list created by Tumppi Avatar

Add header image

Choose file... or enter url:
Sort by: Showing 21 items
Decade: Rating: List Type:
Add items to section

Tammikuu

17.1.

Kai Lehtinen vaikutta köyhänmiehen versiolta itsestään, vitsit ovat vaivaannuttavan huonoja ja meininki kaikin puolin vammaista. Jos Jari "uutisvuoto" Tervon kirjojen taso on tätä, en tahdo niitä koskaan lukea. Joku voisi jopa sanoa elokuvan pilkanneen neekereitä ja alentaneen naisia. Yhdessä kohtaa naiset tuumailivat, kuinka rakastella neekerin kanssa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 187 Average listal rating (105 ratings) 8 IMDB Rating 0
16.1.

Täydellinen elokuva! Kari Väänänen ajaa raitiovaunulla, saa potkut ja myöhemmin turpaan. Lopussa on aitoa iloa, joka rakennettu taitavasti masentuneen ilmapiirin jälkeen. Voisin lässyttää ja lässyttää vielä vähän lisää, mutta se tuskin muuttaisi mitään. Kaikki tarpeellinen lienee jo tiedossa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
15.1.

Matti varastaa vapauden patsaan nenän. Aki on vissiin katsonut muutaman spagun ennen tätä. Mitään muuta järkevää en nyt tähän hätään keksi. Kakka Mika on tehnyt parempia leffoja. Se piti siis vielä kertoa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (1 ratings) 2 IMDB Rating 0
14.1.

En edelleenkään nuku. Siksi katsoin jonkun suomenruotsalaisen tunninmittaisen komedian, jossa alaston mies lukitaan hytin vessaan. Siitä seuraa hassuja kommelluksia Ruotsissa, jonne ei todellakaan menty vadelmaveneellä. Harmi. Piti sanoa siis vielä, kun muista, että tässä oli köyhänmiehen Kai Lehtinen ja nahkashortseissa viihtyvä Tom of Sweden.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 130 Average listal rating (87 ratings) 3.8 IMDB Rating 0
13.1.

To be continued... sitten tuli seuraavana iltana tapitettua tämä suoraan videolle tehty jatko-osa helvetistä. Jotain supersotilaita on muutettu näkymättömäksi ja yksi heistä tappaa poliisin. Myös poliisi muuttuu näkymättömäksi, ja lopussa on näkymättömien miesten näkymätön taistelu vesisateessa. Oli muuten todella upeaa huomata, että olin antanut tälle joskus vuonna nakki ja käpy, IMDB:ssä peräti 5/10. Niin ne ajat muuttuvat. En tosin edes muistanut tätä koskaan kokonaan nähneeni...
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 1506 Average listal rating (998 ratings) 5.3 IMDB Rating 0
Hollow Man (2000)
12.1.

Mikä se sellainen mies ilman varjoa on? Meillä ei nukuta, joka tarkoittaa, että katson televisiosta lähes mitä tahansa pitääkseni itseni hereille. Sattumalta huomasin, sieltä tulevan Hollow Manin, jonka olen viimeksi nähnyt teini-iässä. Tehosteet eivät olleet kestäneet aikaa, kuten vähän jo alussa uumoilin.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
12.1.

Jännä huomata, että olin nähnyt tämän aiemmin. Muistin sen vasta lopussa, kun Mato palasi takaisin kotiin ja koki surrealismia ommellessaan. Akin leffaksi tässä on aika paljon huumoria, joka onneksi on kuivaa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 28 Average listal rating (23 ratings) 4.8 IMDB Rating 0
11.1.

Yritin katsoa kirjastosta lainaamaani Lost Highwayta, joka näytti niin puuroiselta paskalta, että melkein päädyin jo tilaamaan persaukisenakin elokuvasta blu-rayn tai dvd:n. Olen toistaiseksi hillinnyt itseni ja odottelen pihinä paskiaisena tarjousta, jota ei tule. Tuo julkaisu jota yritin katsoa, taisi olla Sandrew Metronomen takavuosien kurapaska, joka on saanut monet vihaisiksi. Ymmärrätte, kun näette sen laadun. Varoitus kannattaa ottaa tosissaan.

Sitten asiaan - päädyin sitten katsomaan pähkäilyn jälkeen jotain ö-luokan karhukauhua, jossa jotkut jätkät tappavat karhunpoikasen, josta emo ei pidä. Jotkut kundit lähtevät metsään etsimään kadonnutta tytärtään ja näkevät siellä isojalanjälkiä. Ydinjätettä juonut superkarhu kuitenkin alkaa listiä porukkaa, ja meininki on kaikin puolin paskaa.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 189 Average listal rating (102 ratings) 7.8 IMDB Rating 0
11.1.

Vai oliko se sittenkin tämä, jossa poltettiin tupakkaa. Oli, miten oli - Boheemielämää on näin uusintakatselulla jopa parempi kuin muistin. Ehkä iän tuoma taiteellinen sielukkuus saa sydämen sykkimään näille tyhjäntoimittajille. Voisin alkaa säästämään rahaa, ottaa lopputilin ja kirjoittaa runoja, jotka sitten myöhemmin laitan kamiinaan, koska kotona on kylmä.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 738 Average listal rating (474 ratings) 7 IMDB Rating 0
Clue (1985)
10.1.

Kai se on pakko, vaikka ei yhtään huvita. Pelasimme jouluna Cluedoa, jonka seurauksena muistin, että tällainen elokuva on olemassa. Ottaen huomioon elokuvan pohjan (lautapeli), on tämä varsin hauska filmi. Tim Curry juoksee maaninen virne kasvoillaan pitkin kartanon käytäviä ja vääntää katsojalle pikavauhtia rautalangasta koko murhamysteerin. DVD:n kolme erilaista loppua olivat kaikki hyviä ja tupakkaa poltettiin paljon. Myös naisten antavat asusteet herättivät mielenkiintoni.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 0 Average listal rating (4 ratings) 6.3 IMDB Rating 0
Moonshiners (2017)
10.1.

Voisin kirjoittaa tästä jotain, jos minua huvittaisi. Nyt minua ei huvita mikään, mutta mykkäelokuvaksi tässä oli ääniä, joka vähän ihmetytti. Muuten meininki oli ihan kelvollista pastissia elokuvasta, jota ei koskaan löydetty.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 251 Average listal rating (133 ratings) 7.6 IMDB Rating 0
9.1.

Taas se Aki hassuttelee. Rotanmyrkky on tappavaa. Raskaana ollessa pitää hankkiutua eroon toukasta. Kommenttien kirjoittaminen on yhtä turhaa kuin listalin tissilistat. Miksi tehdä mitään, mikä ei kiinnosta. Ainakaan isäni ei osannut tehdä jäätelöä. Melkein putosin yöllä sängystä.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 146 Average listal rating (91 ratings) 6.9 IMDB Rating 0
8.1.

Aki jatkaa hassutteluaan, ja olen nähnyt tämän viimeksi joskus 2000-luvun alussa. Silloin pidin enemmän - nyt vähemmän. Osa vitseistä on toki edelleen hauskoja ja musiikit hyviä. Pellonpää on sympaattinen, vaikka hänen hahmonsa on täysi mulkku ja kusipää. Jim Jarmusch käy kehumassa amerikkalaisia autoja. Se nauratti edelleen.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 188 Average listal rating (115 ratings) 7.6 IMDB Rating 0
Ariel (1988)
7.1.

Yritin muistella, että koska katsoin Arielin viimeksi. Siitä on vuosia. Monia vuosia. Liian monia. Hyvä filmi. Ei ole kuitenkaan Akin parhaita, mutta pysyy hyvin asian ytimessä alusta asti. Musiikit olivat mukavia ja keskustelin tulevan vaimoni kanssa Melrosesta, joka on anoppini suosikkeja. Pellonpään oli jälleen sympaattinen, kuten aina. Rumia ihmisiä oli satamassa ja avoautolla lienee mahdollista ajaa talvella.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 382 Average listal rating (235 ratings) 7.2 IMDB Rating 0
Timecrimes (2007)
5.1.

Aikamatkailu on haaste. Olen itse tehnyt sen ainakin kerran. Matkasin unessani aikaan, josta en muista mitään. Olisin voinut jäädä sinne. Yksi kuva katosi. Timecrimes on aikamatkailuelokuva, joka kaatuu omaan kikkailuunsa. Hyvällä idea varustettu filmi lähtee alleviivaamaa, että nyt matkustetaan ajassa ja se on mielenkiintoista. Alkupuoli on kankeaa kerrontaa, joka melkein tappaa elokuvan kiinnostuksen. Kankeilun jälkeen, kun aikamatkailu käynnistyy kunnolla ja espanjalainen mies sideharso kasvoillaan jahtaa itseään metsässä, on meininki sentään vähän siedettävämpää. Loppuratkaisu oli taasen sen luokan aivovammaa, että kaikki hyvä unohtui hetkessä. Ymmärrän, miksei tästä ole tehty jenkkiremakea, koska kyseessä on jo täysin amerikkalaiseen makuun tuotettu muka nokkela kuva.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 88 Average listal rating (60 ratings) 7 IMDB Rating 0
5.1.

Sisäpiirin vitsiltä vaikuttava kaurismäkeläinen noir on paikoin hykerryttävän huvittavaa katseltavaa. Tunnelma on parodian tasolla loistavaa, mutta paikoin pitkäksi venyvät kohtaukset eivät tempaa mukaansa tarvittavan hyvin. Dialogi on toki rautaista Akia, joka naurattaa muutamilla kuriositeeteillaan. Vai miltä kuulostaa kinkkua kovasti haluava Pirkka-Pekka? Kumiankkateollisuus? Ja niin edelleen...

Se tosiaan piti vielä kertoa, että Aake Kallialan Steven Seagal -ponnari oli törkeän näköinen.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 2737 Average listal rating (1852 ratings) 7.4 IMDB Rating 0
4.1.

Ajat muuttuvat. Minä muutun. Ympäristöni muuttuu. Elokuvat muuttavat muotoaan. Joskus pidin Pilgrimin rakkauselämää miltei täydellisenä filminä, jonka katsoin useamman kerran vuoden sisällä. Edellisestä kerrasta on kulunut jo lähemmäs seitsemän vuotta. Sain idean kokeilla katsoa elokuvan uudestaan, koska näin siitä pätkiä televisiosta. Pidin alusta edelleen, mutta edetessään homma alkaa puuduttaa ja neljä tähteäkin tuntuu kovin korealta pistesaldolta. En tohdi kuitenkaan pudottaa pisteitä tuon enempää, vaikka tuskin koskaan enää tulen tätä uudestaan katsomaan. Piti kirjoittaa vielä jotain tästä, mutta aivot menivät lukkoon. Oikeasti kyseessä taitaa olla kolmen pojon raina, mutta menköön näin.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 171 Average listal rating (105 ratings) 8 IMDB Rating 0
4.1.

Siitä on jo aikaa. Aika menee nopeasti. Muistan, kuinka lainasin Kaurismäkeä Kannelmäen kirjaston uumenista vuonna nakki ja käpy. Muistan junien olleen punaisia ja niillä olisi kulkenut, vaikka Siperiassa. Muistan myös kohtauksen, jossa Nikander kokkaa aterian itselleen ja katselee ikkunasta Helsingin katuja melankolinen ilme kasvoillaan. Itselleni tuo tuokio kiteyttää kaiken sen kauniin, jota Kaurismäen elokuvissa on. Varjoja Paratiisissa on muutenkin Akin parhaimmistoa, jos minulta kysytään. Tiiviiseen vähän reilun tunnin mittaiseen kestoon on saatu tarina, jonka dialogi on kuin hyvää levyä kuuntelisi.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 82 Average listal rating (58 ratings) 7.2 IMDB Rating 0
3.1.

Areenassa on paljon Kaurismäkeä. En puhu kakasta, vaan Akista. Ajattelin katsoa nämä kaikki jokseenkin kronologisesti, vaikka saatan skipata takavuosien rewatchit myöhempään. Harrastuksen alkupään elokuvat katson mieluusti uusiksi, koska niiden näkemisestä on yli kymmenen vuotta. Rikosta ja Rangaistusta en ollut aiemmin nähnyt. En tiedä miksi. Elokuva oli tosi hyvä ja kuoleman jälkeen tulee hämähäkkejä. Koen jo näin alkuvuodesta tämän päiväkirjan jorinat turhaksi. Toivottavasti pidätte minua hulluna.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 291 Average listal rating (346 ratings) 7.5 IMDB Rating 0
Baby Driver (2017)
2.1.

Olen vähän kahden vaiheilla, onko tämä hyvä vai huono. Päädyin tällä erää ensimmäiseen. Wrightin rytmitaju on edelleen erinomaista ja kuvauksessa on käytetty hyvää mielikuvitusta, joka yhdistetään saumattomasti soundtrackiin. Huonona puolena hahmot jäävät muovisiksi, vaikka näyttelijät tekevät ihan ok duunia. Vitsit osuvat maaliin vaihtelevasti, joista eniten itseäni nauratti Michael Myers -naamarit - elokuvan nähneet tietävät, mistä puhun.
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom
People who added this item 471 Average listal rating (375 ratings) 7.2 IMDB Rating 0
Moana (2016)
1.1.

Vuosi alkaa. Jee! Moana on kuulemma Euroopassa Vaiana, koska Italiassa on Moana-niminen pornoalan taiteilija. Sehän pistää Disneyn huonoon valoon, joten onneksi asia on korjattu. Tiirailin tätä sivusilmällä samalla, kun soitin rumpuja tyttäreni kanssa. Rakkaan Johtajan Turussa oli mukava viettää viikonloppu, eikä Moana ollut ollenkaan hullumman oloinen filmi. Vaimokkeen mukaan musiikit aiheuttivat kylmiä väreitä. Ostimme säkkituolin ja koira kuolasi päälleni. Mitähän muuta piti kertoa... en matkinut Pikku Kaupungin Pormestaria. Sattuma on erikoinen asia. Ehkä Pormestari vakoili meitä ikkunasta tai sitten hänestä on tullut koira?
Tumppi's rating:
Rate:
Watched Wanted Custom

Matka alkaa sieltä, minne se loppuu.

Added to

9 votes
Watched Movies 2010-> (9 lists)
list by Tumppi
Published 5 years, 11 months agoRelated lists

Elokuvapäiväkirja 2018
34 item list by Darth Brutus
23 votes 2 comments
Elokuvapäiväkirja
126 item list by Lamourhaaja
34 votes 9 comments
Elokuvapäiväkirja 2018
11 item list by Kookosbanaani
18 votes
2018 Viewing List
19 item list by ScPetit
6 votes
TV shows I have watched with my wife
37 item list by johanlefourbe
13 votes
In Memoriam 2018
8 item list by SwtChaos
6 votes
2018 Horror Movies
28 item list by punishernoir
3 votes
Music in 2018
6 item list by hsallinen
8 votes
Watched in 2011
158 item list by apc 53
25 votes 1 comment
Book Reading 2016/2017/2018
67 item list by Joe
22 votes

View more top voted lists

People who voted for this also voted for


More lists from TumppiComments

Posted: 2 weeks, 2 days ago at Jan 1 13:23
Matkija!
Posted: 2 weeks, 2 days ago at Jan 1 13:32
Olen syytön.
Posted: 1 week, 6 days ago at Jan 4 9:47
Kakka-Mika palkitaan tänä vuonna DocPointissa.
Posted: 1 week, 6 days ago at Jan 4 10:07
Olipas kakkamainen juttu.
Posted: 1 week ago at Jan 10 10:01
Salaviinanpolttajista: siitä en tiedä millaisen version itse olet katsonut, mutta ainakin teatterissa elokuva itsessään oli täysin mykkä, live-bändin ja foley-artistin luotua äänimaailman kokonaisuudessaan valkokankaan edessä.
Posted: 1 week ago at Jan 10 10:03
Olin kuulevinani sellasia ääniä, jotka olivat tallentuneet ihmisten liikkeistä. Saatan tosin ihan muuten vain kuulla ääniä. Katsoin leffan areenasta.
Posted: 1 week ago at Jan 10 10:24
En luottaisi yhteenkään ihmiseen, joka ei silloin tällöin kuule ääniä.
Posted: 5 days, 5 hours ago at Jan 12 22:14
"Myös naisten antavat asusteet herättivät mielenkiintoni."

Perheellinen mies ja tuollainen sovinistisika!
Posted: 4 days, 18 hours ago at Jan 13 9:36
Kaikki miehet on sikoja, minä myös.
Posted: 4 days, 18 hours ago at Jan 13 9:46
Oink oink!
Posted: 18 hours, 24 minutes ago at Jan 17 9:31
Kuinka rakastella neekerin kanssa VÄSYMÄTTÄ?!?!?!
Posted: 18 hours, 19 minutes ago at Jan 17 9:36
Tervo on hullu rasisti ja sovinstisika!
Posted: 11 hours, 51 minutes ago at Jan 17 16:04
Mitä SINÄ ajattelit tehdä asialle?


Post comment


Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block